Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на МПС от частно лице

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Покупка на МПС от частно лице

Здравейте колеги, въпроса ми е при покупка на нововнесено от частно лице МПС какви документи е необходимо да се изготвят, от автосалон е ясно - издава се фактура, но какво тоно е необходимо да предаде частното лице, внесло автомобила, за да бъде възможната сделката без да я докарваш до там, да си следствен за изготвяне на документ с невярно съдържание.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
    Здравейте колеги, въпроса ми е при покупка на нововнесено от частно лице МПС какви документи е необходимо да се изготвят, от автосалон е ясно - издава се фактура, но какво тоно е необходимо да предаде частното лице, внесло автомобила, за да бъде възможната сделката без да я докарваш до там, да си следствен за изготвяне на документ с невярно съдържание.
    Ако частното лице има договор на негово име единствения начин е той да регистрира колата първо на негово име и после по каналния ред за България да ти я продаде. Друг легален вариант няма.
    Lexus IS200

Comment

Да, по принцип, което частно лице е купило колата от чужбина, той трябва да я регистрира в КАТ и после да ти я продаде.
      ОБАЧЕ!
      Напишете един нов договор, все едно ти си купил колата от чужбина и отивай в КАТ
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
        Да, по принцип, което частно лице е купило колата от чужбина, той трябва да я регистрира в КАТ и после да ти я продаде.
        ОБАЧЕ!
        Напишете един нов договор, все едно ти си купил колата от чужбина и отивай в КАТ
        Така де, ама това вече е нелегално
        Lexus IS200

Comment

Да, нелегално е, НО спестява два дни и 80лв. в КАТ, и още няколко пъти по толкова при нотариус
          Само не съм сигурен с ЧМР-то как ще станат нещата, ако колата е докарана с автовоз
          sigpic

Comment

Договор от собственика, който е бил в чужбина (разбирай свободен текст на А4 хартия с някаква цена и 2 подписа - твоят и нечий друг), оригиналните документи на автомобила (зависи от къде е внесен, защото всяка държава си има различен на брой такива), бележка за платена продуктова такса (еко такса) и право в КАТ.
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

ОБАЧЕ!
              Ако обаче направят проверка, че не си напускал страната и проблема е налице...
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Едва ли някой би се занимавал да извършва подобни справки
                sigpic

Comment

При неясни документи за произход на колата (откъде е внесена) митницата води дела заради това, че има вероятност да докаже, че колата не е внесена от EC.
                  Един приятел си внесе кола от Италия, договорът беше мърляшки изготвен, митницата заведе дело, направиха насрещна проверка "запитване до продавача" дали сделката е реална.
                  Италианският циганин естествено е отрекал, защото си е спестил данъци и това беше достатъчно основание да осъдят приятеля ми да си плати всичките вносни такси като за автомобил внесен не от ЕС + лихвите.

Така, че си действайте по каналния ред. И да се стигне до това, за което пиша, ти няма да носиш никаква отговорност.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако пътуването е било в ЕС и не си летял със самолет такава проверка не доказва нищо. По справката за пътувания на лице в чужбина на мен ми излиза, че се намирам в Гърция като съм излезнал през 2008 година, от тогава до сега съм пътувал десетки пъти и макар, че са поглеждали личната ми карта в системата не е отбелязано.
                    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Моят съвет е, да го правиш това с подправянето на договора само ако колата я е докарал най- добрият ти приятел от детство или брат ти.
                      Ще ти кажа защо, като я регистрира той, ще избегнеш вероятността колата да е крадена или с нередовни документи и да я конфискуват.

Още повече, че ако живеете в един град, след това може колата изобщо да не ходи на канала в КАТ.
                      Lexus IS200

Comment

ОБАЧЕ!
                        +1 има и срок от внасянето до регистрация - 20 дена или 2 седмици, ще излъжа, след това при регистрация ти пишат акт от 20 до 150лв, в моя случай 20
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

А при прехвърляне на собственост (само смяна на талони), ценатав КАТ е едва 24лв.
                          sigpic

Comment

А при прехвърляне на собственост (само смяна на талони), ценатав КАТ е едва 24лв.
                            Оня ден беше 20 ... 3 в началото и 17 после

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                              Оня ден беше 20 ... 3 в началото и 17 после
                              И аз така платих

Comment

Working...
                              X