Известие

Collapse
No announcement yet.

Давност наказателно постановление

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Виждам, че някой тук вече си има изградени теории по всички казуси, в т.ч. и по тези за които хал хабер си няма.

Ако на него му изнася да се държи като мухльо, когато несправедливо го обвинят в нарушение, да си продължава в същия дух. В крайна сметка - преклонена глава, остра сабя не сече.

Аз пък не съм научен така.

Цял живот съм се борил срещу идиотщините и нямам намерение на 55 да се променям.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

И какво точно промени.Една птичка пролет не прави.Всеки се бори за себе си.Дай да организираме протест пред парламента, може да привлечем и другите автомабилни клубове/не да затваряме някое кръстовище и да таковаме мамата на себеподобните си/да внесем петиция с искания, да се изкаже някой по националното радио, по телевизията, в парламента...Иначе кво, печелиш делото да кажем, пийш едно две вечерта от кеф че си си начесал егото , отиваш до колата си прибереш забравения панел на касетофона и пак те хващат че си пил.

Казуса на Ванката и аз съм го ял, потроших си Жигулата в една дупка, по точно неасфалтиран изкоп през пътя до Техникумите в един дъжд.Има легнали полицаи на пешеходната пътека, знак за неравности и...ако искаш да съдиш общината пишем ти акт за несъобразена скорост, отиваш в сервиза да ти я оправят и си търсиш парите от общината.Да ама трапа бил изкопан от еди коя си строителна фирма, демек съди нея, да ама фирмата била сложила знак за опасност който я дъжда я недобросъвестен гражданин е отнесъл, пък си имало и технологично време да улегне баласта/между другото улягаше месец два, накрая дъжда го изнесе/, пък и имало знак за неравности заради полицая и изкопа пък бил след него, ако бил преди него нещата били други....и защо трябва се вкарвам в такъв филм който с нищо няма да накара общинат да си гледа работата или фирмата да си я свърши качествено или навреме, някакви поправки в закона или прилагането му ще бъдат ли направени.Не.Само ще загубя нерви, пари и ако загубя егото ми ще е още по наранено и джоба ми още по празен.Ако спечеля,единствено на себе си ще докажа нещо което и без това знам и вечерта като истински мъж ще опъна жената.Просто си оправих колата.Логично е КАТ да санкционира общината чийто е пътя за това че е допуснала препятствия, които не са обозначени надлежно,тя да ти плати щетите, пък после тя да си потърси отговорност от фирмата на която е дала или не е дала разрешение да копае.Така че нечия борба е лична борба и по никакъв начин не допринася за общото благо.Ако толкова държиш истинта да излезе наяве повдигни обвинение за клевета към служителя на кат който те есанкционирал неправилно.
      Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 12:33.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

За протести пред парламента някъде да съм говорил?

Или тъй ти по-харесва.

Това, което съм направил си зависи само от мен и вече достатъчно ясно съм го обяснил в темата.

А иначе - какво съм направил?

Всичко онова, което зависи от мен, съм го направил.

Пиши нещо за себе си, персонално. Спри да рисуваш сценарии по чужд адрес. Вече знам, че това го можеш.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          .Ако не си стоял на два зелени светофара да чакаш да се изнижат тия на жълто-червено иди на кръстовището на стадион Спартак.
          Ами редовно го ползвам маршрута. След като си запознат, хайде да ми кажеш, как нормален човек може да знае, кога точно ше спре колоната, щото на горният светофар ги е спряло червеното. Колите се движат, свети ти зелено, влизаш и.....хоп, излизаш на червено. Да си първа кола и да чакаш 2,3 зелени не е рядкост. И на Владислав се случва и по Сливница.... особено м/у 17 и 20ч в дъждовен ден.
          Колко светофара без таймери да ти нащракам? Таймерите помагат на тия които искат да спазват правилата. На 20-30м можеш да добиеш някаква представа, ще можеш ли да минеш "чисто" или не. Евентуално де, по горе дадох пример кога не помагат.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            За протести пред парламента някъде да съм говорил?

Или тъй ти по-харесва.

Това, което съм направил си зависи само от мен и вече достатъчно ясно съм го обяснил в темата.

А иначе - какво съм направил?

Всичко онова, което зависи от мен, съм го направил.

Пиши нещо за себе си, персонално. Спри да рисуваш сценарии по чужд адрес. Вече знам, че това го можеш.
            Ми какво да ти пиша за мен персонално, като съм виновен си търпя последствията и си признавам.Пия си бира в колата на паркинга и ченгетата минават и не ме глобяват, превишавам скоростта и не обжалвам щот съм балък.От три камери са ме снимали паркирал на забранено платих си 20 лв и точка.И ни най-малко не се чувствам прекаран, оклеветен и т.н.

На Ванката кво да му кажа, обикновенно като няма брояч барабар със зеленото светва и жълто което значи че времето на зеленето изтича и е би трябвало да не влизаш в кръстовището.Освен ако не те е хванало на стоп линията тогава минаваш то си е казано във закона.Ма когато ти светне когато си на 10-15 метра от светофара някои бъркат газта със спирачката.Точно заради такива чакам по два три зелени светофара.Затова стават и задръстванията понеже се натрупва колона от единия до другия светофар и се тъпчат в кръстовището като в женско сърце.После обжалваме щот е малко кофти да ти вземат некви кинти от заплатата.Айде моля ти са не съм отвчера по улиците нагледал съм се на тарикатщина и комплексарщина, та да обвиняваме само закона и органите.

Общо взето бат Съни го беше казал някъде как е в САЩ - наемаш адвокат, обжалваш накрая плащаш хонорара на адвоката, разноските по делото и глобата.Тогава ще се научим да спазваме правилника.

Comment

Ти май упорито се опитваш да ми втълпяваш, че съм минал на червено.

Или просто съдиш за другите по себе си.

Айде - баста!

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                Ми какво да ти пиша за мен персонално, като съм виновен си търпя последствията и си признавам.Пия си бира в колата на паркинга и ченгетата минават и не ме глобяват, превишавам скоростта и не обжалвам щот съм балък.От три камери са ме снимали паркирал на забранено платих си 20 лв и точка.И ни най-малко не се чувствам прекаран, оклеветен и т.н.

На Ванката кво да му кажа, обикновенно като няма брояч барабар със зеленото светва и жълто което значи че времето на зеленето изтича и е би трябвало да не влизаш в кръстовището.Освен ако не те е хванало на стоп линията тогава минаваш то си е казано във закона.Ма когато ти светне когато си на 10-15 метра от светофара някои бъркат газта със спирачката.Точно заради такива чакам по два три зелени светофара.Затова стават и задръстванията понеже се натрупва колона от единия до другия светофар и се тъпчат в кръстовището като в женско сърце.После обжалваме щот е малко кофти да ти вземат некви кинти от заплатата.Айде моля ти са не съм отвчера по улиците нагледал съм се на тарикатщина и комплексарщина, та да обвиняваме само закона и органите.

Общо взето бат Съни го беше казал някъде как е в САЩ - наемаш адвокат, обжалваш накрая плащаш хонорара на адвоката, разноските по делото и глобата.Тогава ще се научим да спазваме правилника.
                Не е необходимо да ми обясняваш нищо. Никога не съм имал проблем с органите на реда. Не съм имал актове, което предполага че все пак познавам правелникът. Всъщност, веднъж си бях за акт, не бях минал преглед, попитаха ме защо, обясних, казаха че трябва да пишат акт, съгласих се, те пък размислиха. Пуснаха ме с препоръка в най скоро време да си оправя нещата, на другият ден ги оправих. Като съм виновен е естествено да си понеса последствията. Ако ме набедят, културно и спокойно ще обясня че не съм съгласен и ще постъпя като Еко. Ако се върнеш назад във темите, касаещи правилник и полиция, ще установиш че когато съм взимал отношение, то винаги е било на страната на правилата и органите които ги осигуряват. Никога не съм се "тръшкал" че са ме спрели за проверка, даже съм им благодарил веднъж. Ред трябва да има.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Доколкото лазбрах Любо е навлязъл на зелено да прави обратен завой, изчакал е някого и го е завършил на червено.След което го спрели и можел да се размине без санкция ама пусто честолюбие му е отворило устата и затова са го погнали по устав.

Comment

Аз също имам въпрос свързан с КАТ... вчера ми писаха фиш за каране в бус лентата... При положение, че книжката ми е изтекла още на 4ти юли и полицаят не видя това и написа фиша с изтекла книжка... мога ли да обжалвам?
                    Now: 156 2.5 V6 24V
                    Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                      Доколкото лазбрах Любо е навлязъл на зелено да прави обратен завой, изчакал е някого и го е завършил на червено.След което го спрели и можел да се размине без санкция ама пусто честолюбие му е отворило устата и затова са го погнали по устав.
                      Това е самата истина

---------- Post added at 11:16 ---------- Previous post was at 11:13 ----------

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                      Аз също имам въпрос свързан с КАТ... вчера ми писаха фиш за каране в бус лентата... При положение, че книжката ми е изтекла още на 4ти юли и полицаят не видя това и написа фиша с изтекла книжка... мога ли да обжалвам?
                      За колко пари е фишът? Доколкото знам, под 50 лв. не могат да се обжалват.

А това за книжката - едва ли ще се усетят, пък и да се усетят за това е следвало да те санкционират по отделен параграф.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• [QUOTE=ecotronic;1485609]Това е самата истина [COLOR="Silver"]

Eми виждаш ли, следващия път се направи на кифла и ще минеш с едно изчервяване.Щото сигурно и след това си влизал на зелено и излизал на червено, както и на мен ми се случва поради простата причина че не може човек да предвиди какво ще се случи следващата секунда.Примерно преднат кола може по средата на кръстовището да скъса ангренаж.И на полицая му е ясна ситуацията ма и той трябва да отчете дейност, а може и да разчита на това че ще почнеш да филосостваш и тогава ще те санкционира.Или поне опонирай след като си вземеш документите обратно в джоба.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Eми виждаш ли, следващия път се направи на кифла и ще минеш с едно изчервяване......
                          Това няма как да се случи.

С годините ми се е насаждало отвращение към тази институция и това няма приживе да го преодолея.

Във Виена в една люта зима при работещи светофари в час пик един полицай застана на кръстовището и започна да регулира движението. Така пестеше по секунда - две от времето на всички а като умножиш това по броя преминали, това прави дни или седмици.

Идеше ми да ида да му стисна ръката.

Такова нещо у нас не съм виждал. Тюфлеците си стоят на топло по патрулките и ме чакат "да мина на червено".

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Еми и това няма как да се случи тук ако ще и през ден да обжалваш.Ся ще седне Бъчварова да стяга персонала че после да и искат оставката, щото Любо ,Иван или Драган били засегнати.Начи, у нас полицай се става от немай къде или за да влезеш в системата най-вече заради сенчестата страна, в омразните от мен САЩ примерно, полицаят получава пенсия по заслуги понеже професията му е призвание и често наследствена.

Comment

• Ма ти пак си вадиш изводи за другите, вероятно съдейки по себе си.

За 36 години зад волана имам 3 - 4 акта за превишена скорост, 1 година лишаване заради "алкохол", 1 спечелено дело за "минаване на червено" и сега това е второто, което водя.

Като гледаш, колко съприкосновения имам със закона, нали случайно не си мислиш, че основните ми занимания се свеждат до висене по съдилищата в разправии с КАТ?

Негативното ми отношение спрямо КАТ далеч не проичлиза от личните ми взаимоотношения с институцията. Както е видно, те далеч не са много.

Негативното ми отношение произтича от това, което виждам ежедневно, що се касае до това, как работи КАТ.

Докато висят на широки, равни и прави участъци на които може самолет да кацне, но иначе има ограничение 50 да дебнат, кой балък ще мине със 70 а същевременно в участъци в които наистина често стават тежки инциденти и се губят човешки животи, няма и помен от КАТ......Докато действията на КАТ имат за основна цел пълненето на хазната вместо повишаването сигурността на пътя, и моето отношение ще бъде такова.
                              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 10:51.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ми ела у Варна, тук жив катаджия не съм виждал от.....абе много отдавна.

Comment

Working...
                                X