Първоначално публикувано от 75TwinSpark
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Знак: забранено минаването
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщениеОнзи ден във Велико Търново ми се случи следното:
-> http://www.youtube.com/watch?v=eihXWAwEmMU
Не мога се оплача, тъй като полицая беше доста учтив и се разминах само с "Обръщай, да не се глобяваме"
Но искам да обсъдим абсурдния начин на поставяне на знаци!!! Аз първоначално мислех да ходя на дясно, както се вижда в клипа, след като пуснах автобуса, насочих се на дясно, обаче се върнах защото видях знак ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА ЛЯВО !!!
И си викам , хубаво, през центъра ще си мина (преди беше позволено). А и карайки зад автобуса, аз от моята лява страна, ама ХИЧ не виждам знака отсреща.
Аз преди да гледам в далечни десен ъгъл, гледам за хора, движението от дясно и движението насочващо се на ляво!
Реално мястото където можех вече да видя знака беше чак СЛЕД като минах кръстовището.
А точно там има пешеходна пътека, пак гледам за хора а не за забутан знак в дясно!
в разговора ми с полицая му обясних, че не съм видял такъв знак докато карах за автобуса. И човека явно е разбран и просто ми каза да обърна. Да не кажа, че и бях без включени фарове!(Евала на човека!) Тъй като разбрах, че предни дни са глобявали на поразия точно на този участък. (фишчета по 20 лв.)
Колата зад мен (която в края на клипа я виждате), също 100% като мен, нямаше как да види този знак заради глупавия паяк!
Според мен, трябва още преди кръстовищетп да се напише ясно със знак, че за напред е забранено движението!
Умната! И вече знаете за този знак!Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщениеАз първоначално мислех да ходя на дясно, както се вижда в клипа, след като пуснах автобуса, насочих се на дясно, обаче се върнах защото видях знак ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА ЛЯВО !!!, а и таксито пред теб си зави надясно... и колко близо караше зад автобуса, че не видя ясно различимия знак, който си се поставя отдясно по принцип ? Бих попитал същото и каращия зад паяка, ама няма как... А и можеше да си направиш обратния вътре в кръстовището принципно...
Comment
-
Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщениеНЕ Е задължително наляво, а и таксито пред теб си зави надясно... и колко близо караше зад автобуса, че не видя ясно различимия знак, който си се поставя отдясно по принцип ? Бих попитал същото и каращия зад паяка, ама няма как... А и можеше да си направиш обратния вътре в кръстовището принципно...
Иначе като стана дума за знаци, ето ви следната ситуация.
на този клип: http://www.youtube.com/watch?v=OJTBHiXKD7Q
Гледайте от минута 5:10 до 5:35.
Как е възможно да има работа по магистрала без НИТО ЕДИН знак , който ясно да каже на шофьорите, че има работници по магистралата? Аз недай се боже този работник се спъне и падне и аз го сгазя , кой ще е отговорен?
същото нещо се повтаря на минутата 9:20.
В канада, има табели от поне 2 км. които ясно казват, че има ремонт на магистралата и скоростта се ограничава до 80, като задължително се запушва лентата в страната в която се работи. и по цялата дължина има големи конуси (дълги метър), докато излезеш от зоната на ремонта или каквато и дейност да се прави.
Но в случая, не конуси, а един знак няма!Last edited by Tonimir; d.m.y г., 22:54.
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВеднъж във Виена, като пешеходец в един голям студ в центъра на града на едно кръстовище стоях и наблюдавах един полицай, който стоеше там, но винаги, когато се натрупваха повече коли, заставаше насредата и въпреки перфектно работещите светофари, започваше да регулира движението за да сдпести по 1 - 2 секунди чакане на пешеходци и шофьори. Сигурен съм, че и на този човек му се стоеше някъде на топло в патрулката, но с действията си за няколко часа пестеше хиляди часове чакане на хората.
Идеше ми да ида при него и да му стисна ръката.
Къде го у нас това нещо? Какво трябва за това? Пари ли? Техника ли?
Ето затова у нас гледам на пътните полицаи като на народни хрантутеници и нищо повече.
И не само аз.
Това е така, но много пъти сме говорили за причините.
Първо, че се държи полицаите да са от главно див, селски произход и да имат IQ до към 80. Не повече. На такъв не му пука за твоето време, а си гледа само чорбата. Тоя дето е пропуснал колегата е пропуск на системата.
За такива е измислен термина "неоторизирана активност".
Смисъла му е, че може да има всякакви правилници, устави, кодекс на честта , закони и прочие,но ха си решил на своя глава да си гледаш работата, без да питаш достатъчно хора : може ли? и си наказан жестоко.
По принцип за подобно нещо уволняват у нас.
Ето защо никой полицай няма да излезе на кръстовището, без да са му казали.
Може всичко да се обърка и задръсти, но той само ще гледа тъпо!
А темата с идиотските знаци е необятна.
Куриозен е стопа точно под полицията в Сандански.
Намира сена 8-10 метра преди кръстовището и на три метра навътре, пльоснат на един дирек за улично осветление, на височина около метър и половина. Освен това там има дебели дървета, които още повече го скриват. На всичко отгоре и паркират в тая зона коли и ха сетете се, как да го видиш от паркиралите бусове и джипове.
Аз го видях, чак като направих катастрофа там и помлях един москвич. Показателното е, че дори акт не ми направиха, въпреки, че аз не видях стопа.
Отврат!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment