If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Задължително със зимни гуми от 1 номври до 1 април
А бре и аз моята зимата съм минал от декември до сега 700 км, не съм шофирал изобщо в сняг, киша или лед, ама за другата зима съм си харесал гуми, ще си купя и лети джанти за зимата.
Само се чудя сегашните 17-ки дали да не ги оставя за зимата, а лятото да купя 18-ки джанти и гуми.Ще си помисля.
Няма как ще се купуват колкото и да не шофирам зимата, защото иначе глоби.
Законопроектът не е приет в този му вид в който съм дал линк към него по-горе.Не е бил приет на второ четене.А почти бях сигурен че ще го приемат защото вносителите бяха от ГЕРБ+РБ+ПФ и те заедно имаха достатъчно гласове да го прокарат.
Принципно като юридическа техника формулировката "гуми предназначени за зимни условия" е една голяма глупост"
Аз лично си харесах едни всесезонни на БФ Гудрич които са преминали на изпитанията на сняг, имат означението за зимна гума и отговарят на критериите за зимна гума.Остава само и размера да си намеря, че нещо няма моят размер.
"Парламентът прие при сняг или лед да се използват гуми, предназначени за зимни условия или гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм."
В рамките на няколко месеца хиляда пъти го прегласуваха тоя пиклив закон за зимните гуми.
Като не могат да измислят нещо толкова просто и да го формулират ясно и точно за да не се объркват хората, да ходят да пасат овцете и да оставят тая работа на някой друг.
Търговците на гуми им е слабо лобито.
Що не забраниха пушенето и яденето зад волана, а с хъс забраниха телефона.
Аз съм против изискване за зимни гуми.
Аз карам с всесезонни и съм доволен.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
То да вземат да гласуват един закон от 1 ноември пътищата да бъдат опесъчени и обработени с луга,.... нема значение че вънка е 18 градуса.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment