Известие

Collapse
No announcement yet.

Търсачката!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Търсачката!

Здравейте , имаше една полезна тема за това: Как да си направим фаровете от нормални в такива от ГТА. Понеже пробвах според мен, всички възможни комбинации а търсачката не откри нищо ,та за това пускам мнение тук, някой ако знае какво става да помогне понеже се интересуват доста хора а темата зе затри.
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Колега виж дали за тази тема става въпрос.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=3804
    А иначе си прав, търсачката е боклук.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      Колега виж дали за тази тема става въпрос.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=3804
      А иначе си прав, търсачката е боклук.
      Благодаря колега, ето пък какво открих аз след едночасова борба с търсачката и писане на какви ли не думи докато излезе това - http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E0%EA%EE%ED%E0
      жалко ,че снимките вече ги няма, колегат се е справил доста добре.
      Last edited by Galeano; d.m.y г., 14:38.
      sigpic Alfasud/156 1.8ex
      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Малко стара тема , но да не отварям нова .

Няма ли как да се оправи търсачката ? Примерно искам да намеря само "155 V6" в раздел Продава , но пише че са прекалено кратки . Ако пък напиша ""Алфа 166" ми излизат 10000 теми със заглавие алфа После чакаш 15 секунди докто напишеш други думи . И не е само това , но дадох някакъв пример . Пък после се чудите на новобранците , че пускат повтарящи теми ....
        Attached Files
        Last edited by RoMeO_156_GTA; d.m.y г., 12:44.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
        Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
        Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Да не говорим ,че за първи път като видях търсачката се чудех кое да маркирам,натисна,къде да пиша .... . А и защо менюто е на Инглиш,след като се следи строго за кирилицата!?
          Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
            Да не говорим ,че за първи път като видях търсачката се чудех кое да маркирам,натисна,къде да пиша .... . А и защо менюто е на Инглиш,след като се следи строго за кирилицата!?
            Колега погледни в долния ляв ъгъл на форума , там се сменя езика Мисля че проблема с търсачката беше по-наложителен , отколкото с раздел "Продава" , но явно не
            В другите форуми също може да се избере да се търсят всички въведени думи , а не всяка по отделно
            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire

Comment

Бива ли толкова време да съм във форума и досега нито един път да не съм стигал до "дъното" на екрана!? Благодаря!
              Alfa156 Against All

Comment

Най-големия проблем според мен е, че търсенето иска минимум 4 символа, което можеби е добре за средностатистическите форуми, но тук повечето да не кажа всички модели са с 3 символа, и това доста спъва търсенето...
                sigpic
                146 1.9 JTD, 99'

Comment

Добре де, никой от можещите и имащите право да сторят нещо не взима отношение!
                  От тръгването на новия форум след"атаката", въпросът за търсачката е поставян неколкократно и адекватен отговор не е даван!
                  Ако не може да се оправи поне кажете! Писна ми като търся нещо, да се ровя в хиляди теми само защото не мога да ги филтрирам. Старата търсачка беше в пъти по-добра, не може ли тя да се сложи? Ако не може, тогава не може ли минимума за броя символи да е два, или поне три? Не може ли да свързваме две и повече думи( на старата можеше)?
                  Търсачката в този си вид е безполезна и изнервяща!
                  Благодаря на този, който ще обясни има ли вариант за работеща търсачка!

Comment

Всичко може да се оправи, разбира се. Въпрос на време и координация е в случая, защото трябва да се пипа на места, за които отговарят различни хора.
                    В петък пратих бележка на Григор по повода и той каза, че може да се уреди това, което ми трябва като достъп до хоста. Не мога да обещая обаче някакъв срок - и мен ме дразни неимоверно тази търсачка от самото начало, но все не остава време (а и мотивация нещо напоследък...)

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Като първа стъпка, търсачката вече работи с трибуквени думи. Може да се пробвате с
                      ДВГ 147
                      примерно.

Има доста гъвкава схема за указване кои думи да фигурират задължително в резултата, кои да НЕ фигурират, кои да са пожелателни и така - ще пиша по-нататък като изтествам.

Comment

Работи Браво колега
                        Fiat Punto Mk1 1.2 Fire

Comment

Малко сурова информация как работи търсачката.
                          (на запознатите с SQL ще им се стори безкрайно познат механизмът... и не случайно )

Ежедневната ситуация, характерна за 90% от потребителите: при въвеждане на няколко думи, разделени с интервали, системата автоматично ги свързва с AND (и) - тоест, в резултата трябва да са налични всички въведени думи (независимо как са пръснати из мненията);

Ако е достатъчно в резултата да фигурира поне една от ключовите думи, те трябва да се свържат с OR.
                          Ако ни трябват теми, съдържащи думите картер или алтернатор (може и двете), пускаме
                          картер OR алтернатор
                          (няма значение дали се пише OR или or);

Ако искаме да намерим темите, съдържащи картер, обаче не ни се занимава със случаите при 145 (хахаха), пускаме
                          картер NOT 145

Ако ни интересува точна фраза, слагаме я в кавичики. Например, търсим си една зимна гума. Ако просто сложим двете думи в търсачката, ще излезат и темите, в които някой е споменал "зимна течност за чистачки", а в друго мнение на същата тема пък пише "износена гума". За целта пускаме
                          "зимна гума"

Много е полезно да се ползва * в края на думата, за да се вадят всичките й форми. При търсене на материал за климатик може да се пусне
                          климат*
                          и това ще ни даде резултати за климатик, климатроник, климатикЪТ, климатикА, климатици, климатроници и т.н. и т.н.

За джедаите на търсенето са налични и скоби за формиране на по-сложни заявки - ако има интерес, ще покажа, но едва ли се налага в ежедневната работа.
                          Last edited by bass; d.m.y г., 10:06.

Comment

Точно за това ставаше дума!

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
                              За джедаите на търсенето са налични и скоби за формиране на по-сложни заявки - ако има интерес, ще покажа, но едва ли се налага в ежедневната работа.
                              E така само ми палиш любопитството. О велики Оби Уан, покажи на нас скромните падуани и фокусите със скобите
                              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Working...
                              X