Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво значи комерсиална тема и защо се наказват потребители, без предупреждение?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво значи комерсиална тема и защо се наказват потребители, без предупреждение?

Така, днес получих предупреждение от Модератор. Отправих му въпрос "Защо?", т.к. нямаше никакво предходно предупреждение или обяснение.
    Исках лично да ми отговори, но получих ЛС.
    Ето какво гласи то:
    Първоначално публикувано от Kris
    Кое те кара да мислиш, че тази обява е комерсиална?
    Доста насъбрали се факти. Отвори тема и ще ги изложа.

Защо стана комерсиална след повече от 6 месеца?
    Защото сега стигнах до теб.

Защо са ми изтрити всички обяви, никъде в правилата не пише, че потребител може да има само 1 обява?
    Обяви не се трият. Съхранени са в скрит за потребителите раздел. Не е проблема в едната или двете обяви, а в количеството.

Моля да ми отговориш публично в раздела за наказани потребители! Пуснал съм отговор в темата.
    Писал си в неподходяща тема, трябваше да си отвориш нова.
    Казано между нас - не се подвеждай по акъла на хора, които доста злоупотребяват с доверието на хората тук! Приятелски съвет В този форум съм от самото начало, когато имаше едва 30 потребителя и доста неща съм видял и научил Не случайно спрях да съм активен в раздели и чета само един два
    Може би е така, но е добре правилата да се спазват от всички
    Тъй като аз нямам какво да крия, искам да видя "насъбралите" се факти, както и да получа отговор на 4-тия ми въпрос, който беше отговорен в друго ЛС и съдържаше доста ирония

Разчитам, че ще се включат и хората, които са купили от мен неща, за да дадат мнение, т.к. "комерсиален" значи с цел лична облага - печалба Продаваните от мен неща, които бяха в теми от преди 6-7 месеца са 2 стоки - Q2 диференциал или ксенонови крушки. Себестойността и на двете стоки е равна на покупната цена към онзи момент. Към сегашния, едната стока дори излиза доста евтина (цената, на която я продавам), но ми трябват парите, че мина над 1/2 година и никакво развитие. При това положение не може да се говори за комерсиализация, но ... явно Модераторът има друга гледна точка, която аз уважавам, но искам да прочета!

До момента месеци наред не съм получавал предупреждение, че развивам "бизнес" без да си плащам. На доста хора съм съдействал, за да си купят части и аксесоари от интернет, без да се налага да печеля от това. Никой, различен от хората, които са купили, не е разбрал, защото не ми е това работата, а го правя, защото частите по магазините са х2/х3 пъти по-високи от реалната им цена. С подобен род "услуга" се занимават и други хора, за което им правя евала! Преди 2-3 дни получавам ЛС, че колега иска 3 комплекта крушки и да му дам цена. Отговорих му, че нямам 3, защото продавам само един, но мога да направя запитване до търговеца, от който ги купих в Унгария, който ще ми даде цена за 3 комплекта и следвателно мога да му ги поръчам. След 1-2 дни получих отговор и му го изпратих. Ето го и самият отговор: "Dear dodich155, HI.100 POUNDS FOR 3 PAIRS BULBS.THANKS!"
    Следователно пуснах ЛС на колегата pesho146 с цената от 110 евро (развностойността на 100 лири, т.к. с картата ми разплащам само в евро)! Въпросният pesho146 не ми отговори, а преди това даваше много зор и тогава се загледах в профила му - нов потребител, с 3 мнения. За момент си помислих дали не е някой мошеник или само си чеше езика, т.к. няколко пъти го питах какъв размер му трябва, защото не мога да поръчам просто 3 комплекта някакви си, но така и не ми даваше конкретен отговор. Помислих си дали няма да ме накара да ги поръчам и после да си ги бия в главата. Когато не ми отговори на следващия ден се зарадвах, че няма да се налага да го отсвирвам, бях решил да не рискувам и да не се занимавам с непознати. Преди няколко часа получих друго запитване от колегата pinifarina, който искаше да вземе веднага 2 бр. Q2-ки. Отговорих му, че нямам 2, а само 1 и ако иска да му поръчам, цената ще е около 550 лири (с доставката). За разлика от въпросния pesho, pinifarina е сериозен потребител с добра репутация.
    Малко след получаване на запитването днес и отговора ми, получавам наказанието.
    Хронолигията на събитията е доста съмнителна ... всичко е доста съмнително и нагласено, според мен и го споменах на Модератора, но няма да съм адвокат и да го съдя

Хората, които съм цитирал, могат да потвърдят написаното, в противен случай мога да постна цитати от техните ЛС.

През последните, повече от 3-4 седмици, никой не е проявявал интерес към въпросните стоки, а изведнъж за 3 дни стана опашка

Смятам, че се бъркам сериозно в интереса на хора, които се занимават с комерсиална цел тук и затова се използват подобни мерки. Считам това за така, защото отговор "Сега стигнах до теб" не е адекватен след 6-7 месеца на обявата!
    Толкова ли са много хората, които развиват комерсиална цел, че да трябват на 3-ма Модератори 6 месеца, за да накажат потребител?
    Това ми е 1-то (за всичките години) и за съжаление последно наказание, т.к. след разискването на тази тема смятам да спра да съм активен, а само да си чета и наслаждавам на обстановката Доста сериозни хора вече само четат благодарение на подобни случки ...

Към всички колеги в този форум - извинете ме, ако с нещо съм обидил някой някъде, не съм имал за цел да ви наранявам или да се заяждам. В спора винаги се е разждала истината. Много неща съм научил тук, за което съм ви благодарен!
    Желая успех на всички!

Смятам да спра до тук, за да дам възможност на другата страна да изрази мнение, както е редно!

p.s. Моля, не я трийте тази тема, защото мълчанието и цензурата не са метод за справяне с даден проблем, а само го задълбочават!
    sigpic

Ето я причината. Преди около половин година и Камен така помагаше с носачи и т.н. за 156, но това не беше в интерес на останалите продавачи, които плащаха за да публикуват обява тук Сега ще кажеш, че сме тук да си помагаме .. ами така е, но понякога това влиза в разрез с правилата, а нашата работа е да ги следваме.

Наказан си без предупреждение ? Не мисля, предупреден си без наказание!
    Attached Files
    Last edited by Kris; d.m.y г., 19:46.
    33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Комерсиална тема не означава задължително тема, от която се печели. Явно е че се продават повече от няколко артикула от един и същи тип. Дали е на печалба или не е без значение. Беше даден прекрасен пример с Камен666.
      Теми, които са за безплатни раздели са от типа "Продавам си старите гуми". Всичко останало се третира като комерс. Такива са правилата на форума към момента и ние простите модове ги налагаме.
      Публикуването на обява за продажба на каквото и да е, е привилегия на регистрираните потребители, но не и тяхно рождено право. За да публикуането на обява има минимални изисквания, които трябва да се спазват. Твоите теми са с търговски характер и затова са изтрити/преместени в коша. Трият се всички такива теми, които забележим.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
        Комерсиална тема не означава задължително тема, от която се печели. Явно е че се продават повече от няколко артикула от един и същи тип. Дали е на печалба или не е без значение. Беше даден прекрасен пример с Камен666.
        Теми, които са за безплатни раздели са от типа "Продавам си старите гуми". Всичко останало се третира като комерс. Такива са правилата на форума към момента и ние простите модове ги налагаме.
        Публикуването на обява за продажба на каквото и да е, е привилегия на регистрираните потребители, но не и тяхно рождено право. За да публикуането на обява има минимални изисквания, които трябва да се спазват. Твоите теми са с търговски характер и затова са изтрити/преместени в коша. Трият се всички такива теми, които забележим.
        Добре, според теб трябва да плащам, за да правя услуга, така ли?
        Явно трябва да се преквалифицирам в дарител и да си открия благотворително дружество? Да, ама друг път - се казваше в известен български филм
        При други обстоятелства щях да се замисля, но ... явно няма да стане сега. Криза е и не мога да си го позволя
        Обясненията звучат точно като оправдания
        До момента съм продал няколко комплекта гуми, GSM-и и др., както съм написал по-горе, не го отричам! Но не съм го правил с цел лична облага и бизнес!
        Някои от нещата бяха чисто нови! Според правилата на този форум и вашето им тълкуване, това е с комерсиална цел, така ли? Моето мнение е, че се заяждате! Не може да видите тази тема след 6-7 месеца и тогава да я изтриете
        Искам само да Ви кажа нещо (няма как да го знаете, т.к. не сте присъствали тогава, а някои са били още деца), което беше в основата при създаването на този форум - ВЗАИМОПОМОЩ!
        За съжаление философията деградира, измени и се комерсиализира! Но все пак в момента вие сте властоимащи и можете да управлявате както можете!
        Успех в бизнеса, момчета
        Нека си останат темите там, където сте решили!
        Аз, както и други хора в този форум, съм до тук ...
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
          Ето я причината. Преди около половин година и Камен така помагаше с носачи и т.н. за 156, но това не беше в интерес на останалите продавачи, които плащаха за да публикуват обява тук Сега ще кажеш, че сме тук да си помагаме .. ами така е, но понякога това влиза в разрез с правилата, а нашата работа е да ги следваме.

Наказан си без предупреждение ? Не мисля, предупреден си без наказание!
          Без да се обиждаш, но когато този форум е създаван и правилата са писани, ти не си предполагал, че ще бъдеш фен на тази марка Нищо лично!
          Не можеш да правиш пари от въздуха! Има някой неща, които не могат да бъдат облагани материално, но поколението на милениума не го осъзнава
          Наскоро един "капацитет" се изказа в публичното пространство, че трябва да се заплаща паркирането навсякъде, независимо дали е улица, паркинг и т.н. Е, за щастие по-умни от него хора го възпряха. Но да не се отклонявам!
          Това, което си постнал не е тайна, конспирация и т.н. Сам съм го написал в началото на темата - нищо не съм крил, измислил, спестил или друго.
          Това е мнение на доволен потребител. Дори клиент не мога да го нарека, защото на този човек не съм взел и 1 стотинка печалба! С Ники (Zmeycho) станахме приятели, като и с други потребители тук, благодарение на услугите, които сме си правили. Даже в момента си чака доставка на една стока, която си хареса сам в E-bay. Какво да направя, че имам добра репутация в този аукцион, имам кредитна карта, знам чужди езици и искам да съм полезен на някой? Излиза, че това е престъпление, но за щастие само по правилата на този форум
          За щастие има много свестни хора тук и затова не губя надежда, че нещата биха се променили.
          Не намесвайте Камен, както и др. подобни потребители, защото съм сигурен, че човекът не печели нищо от нас - форумците! Преди 10 дни си поръчах части от него. Цените, на които ми ги продаде, са доста ниски за това качество и затова си вадя подобен извод! Не знам и не ме интересува как го постига, но ЕВАЛА Явно и той е някаква форма на самарянин
          Ще приключа с една народна поговорка, а вие ще си я изтълкувате:
          "Една овца се стриже постоянно, но се дере само веднъж!"

Успех!

---------- Post added at 08:28 ---------- Previous post was at 08:17 ----------

Първоначално публикувано от pinifarina
          Колега, сега рабирам че си ми писал. Имам проблем с получаването на лични и много често не ги получавам - незнам каква е причината. Писах ти за цена тъй като обявената от теб за 1 к-т не ме устрои и решихме да се съберем двама човека.

Последно ако сената е 550 лири за к-т пак не ме устройва - сори.
          Ще чакаме по-добри времена.

А за темата - също мисля че е по добре да си пуснеш платена обява и да си включиш всичко за продаване вътре и да си слагаш някой лев отгоре - поне аз така мисля да направя за да няма сърдити след това и да си нямам разправии с модераторите. Но единственото, което ме възпира за момента е че първо искам да стана член на клуба и вече в продължение на повече от година и немога. Странна работа - искам да давам пари - да си плащам членски внос - а няма кой да ми ги вземе
          Съгласен съм с теб, че трябва да се плаща, когато си сложа надценка, дори да си платя данъци на това, но казваш, че тази цена (в която няма 1 лв. печалба) ти е висока. Какво би станало, ако трябва да сложа и останалите суми? Тогава нито ти, нито някой друг би си взел. Все пак нямам магазин или сервиз и това да ми е бизнес, за да купя 20-30 дифа и да взема добра цена
          В магазина този диф се продава разкомплектован, на цена по-висока от тази! Това бе причината да си потърся частта в чужбина Събрахме се няколко човека, за да си поделим доставката и ги поръчах. Единият от "групата" се отказа, продаде си колата и този остана. Сега се продава и толкова. Скоро, ако не го продам още 1-2 месеца, ще ме стегне шапката и ще го подаря на някой, който е пич и ще се приключи цялата драма
          sigpic

Comment

Колега Dodo 155 и аз минах по твоя път преди няколко месеца...
            Въпреки всички доволни съфорумници и подкрепата която получих оттях тогава,за което благодаря,и нагледни примерни,че печалба нямам (примерно долен носач за 156 по магазините е около 220-245лв на феби,аз го давах за 185)
            Така и така някой хора не разбраха,че идеята ми беше взаимопомощ.
            Аз също съм във форума от 2005 и наистина тогава всички гледахме да си помагаме един-друг,а не да печелим.
            Добре че беше nikiboy,който ми преостъпи платената си тема за няколко месеца.
            Също мисля,че има няколко модератора за смяна,особено в раздел купува/продава.
            Дай на човека власт .... и му гледай сеира.
            Мое лично мнение е,че с годините вместо да просперираме,ние потъваме все повече и повече и заради това доста свестни колеги напуснаха форума и/или спряха да пишат в него.

P.S. - Ако решиш да подаряваш дифа ме имай впредвид
            Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
            Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
            Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
            Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
            Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
              Колега Dodo 155 и аз минах по твоя път преди няколко месеца...
              Въпреки всички доволни съфорумници и подкрепата която получих оттях тогава,за което благодаря,и нагледни примерни,че печалба нямам (примерно долен носач за 156 по магазините е около 220-245лв на феби,аз го давах за 185)
              Така и така някой хора не разбраха,че идеята ми беше взаимопомощ.
              Аз също съм във форума от 2005 и наистина тогава всички гледахме да си помагаме един-друг,а не да печелим.
              Добре че беше nikiboy,който ми преостъпи платената си тема за няколко месеца.
              Също мисля,че има няколко модератора за смяна,особено в раздел купува/продава.
              Дай на човека власт .... и му гледай сеира.
              Мое лично мнение е,че с годините вместо да просперираме,ние потъваме все повече и повече и заради това доста свестни колеги напуснаха форума и/или спряха да пишат в него.

P.S. - Ако решиш да подаряваш дифа ме имай впредвид
              sigpic

Comment

Съжалявам за късното включване о темата.
                Относно взаимопомощта и комерсиализацията.
                На мод екипа на форума е спуснато нареждане от УС на КАРБ ( докато го имаше) че всички комерсиални обяви се заплащат. Определена беше и цената за 6 месеца и една година. Парите са за клуба.

Модераторите следят за изпълнението на това нареждане и не получават нито стотинка за доброволно положеният си труд.

Точно случая с колегата Камен беше дискутиран и въпреки, че знаем че той го прави само за да помогне на колегите и на практика не реализира печалба следвайки гореспоменатото нареждане на УС мод екипа трябваше да вземе решение как да действа.

Все пак на какво основание ще бъдат взети пари на даден търговец за обявата му а на друг колега ще има такава обява безплатно ?

Как би реагирал според вас търговеца платил си за обявата в такава ситуация?

Така че за съжаление няма как да се правят изключения.

Относно обявите за Q2 диференциал, ами специално се разрових и извадих от коша още една твоя обява за същото.

Пусната на 10 Януари тази година и е обявено че стоката е продадена.
                http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ED%F6%E8%E0%EB

Следващата обява за Q2 е от 22 Февруари
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31624

И в двете обяви е изрично упоменато че става дума за ЕДНА бройка...

Дали е случайно или не не мога и не искам да гадая, просто виждам това което виждам.

п.с Колегите са го пояснили, но не е коректно да се оплачеш че си бил наказан без предупреждение , като всъщност само си бил предупреден по официалният ред.
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Напълно съм съгласен с всички мнения и е 100% ясно че някой хора помагат вкл. и аз се опитвам да помагам квото кажат плащам и т.н. много потребители не са наясно кое колко струва реално и си мислят че когато нещо се продава то е с цел печалба вкл. и някои услуги които аз предлагам са с цел повече помощ и са неизбиваема инвестиция от страна на оборудване и труд както и да е ако потребителите на тоя форум не се разберат относно правилата ще стане боза!

АЗ ВИ ГАРАНТИРАМ КАТО ЧЛЕН НА УС ЧЕ НЯМА ГЛАСУВАНЕ И ПОДПИСВАНЕ НА ДОКУМЕНТ СПОРЕД КОЙТО ФОРУМА ДА ВЗИМА ПАРИ ЗА КАКВОТО И ДА Е!

Ps. Сега попитах още двама Учредители и такова гласуване няма и според тях!
                  Last edited by Bobo; d.m.y г., 18:56.
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    Напълно съм съгласен с всички мнения и е 100% ясно че някой хора помагат вкл. и аз се опитвам да помагам квото кажат плащам и т.н. много потребители не са наясно кое колко струва реално и си мислят че когато нещо се продава то е с цел печалба вкл. и някои услуги които аз предлагам са с цел повече помощ и са неизбиваема инвестиция от страна на оборудване и труд както и да е ако потребителите на тоя форум не се разберат относно правилата ще стане боза!

АЗ ВИ ГАРАНТИРАМ КАТО ЧЛЕН НА УС ЧЕ НЯМА ГЛАСУВАНЕ И ПОДПИСВАНЕ НА ДОКУМЕНТ СПОРЕД КОЙТО ФОРУМА ДА ВЗИМА ПАРИ ЗА КАКВОТО И ДА Е!
                    Ps. Сега попитах още двама Учредители и такова гласуване няма и според тях!
                    И щом всичко е така и трябва да си помагаме, защо на 31.07.2009 си репортнал темата на колегата Додо със следния коментар:Копирам репорта:

Първоначално публикувано от Bobo
                    Bobo has reported a post.

Reason:
                    Извинявам се ма този вече продаде минимум един диференциал и мисля че тази обява е чисто комерсиална

Forum: Авточасти и аксесоари
                    Assigned Moderators: AlfaRomeo, Old Fox, hsr, Kris

Posted by: Dodo 155
                    Original Content: Цитат:
                    1160 лв. + монтаж + подарък - оригинална емблема Q2
                    Цената е валидна до края на месец август
                    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                      Пусната на 10 Януари тази година и е обявено че стоката е продадена.
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ED%F6%E8%E0%EB

Следващата обява за Q2 е от 22 Февруари
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31624

И в двете обяви е изрично упоменато че става дума за ЕДНА бройка...

Дали е случайно или не не мога и не искам да гадая, просто виждам това което виждам.

п.с Колегите са го пояснили, но не е коректно да се оплачеш че си бил наказан без предупреждение , като всъщност само си бил предупреден по официалният ред.
                      За теб имам мнение, че не си интригант и се надявам, че е недоглеждане и недопрочитане от твоя страна
                      Двата дифа са различни - единият беше само диф, а другият е пълен комплект, но става дума за различни в крайна сметка. Питай Кирето, той го взе да го продава на някакво момче, дори не знам на кого. Ако имаше повече, дали щях да пиша, че е продаден и после отновно да пускам тема? Не, просто щях да помоля Киро да не казва, че го е взел и толкова - SIMPLE!

По-скоро би трябвало да си зададете въпроса - Защо много от старите членове, вкл. и аз, вече не участваме тук и не искаме да се борим с вятърните мелници?
                      Защо Шокса, Еньо, Пух и др. спряха да влизат дори. Правят го чат-пат, за да се разведрят с бисерите
                      Може би ще кажеш, че Шокса смени марката? Или Еньо кара Ланча? Не, самият ти знаеш отговора на тези въпроси

Абсолютно съм съгласен с Бобо на 100%, защото преди се даваше и отчет на събраните средства, които отиваха дори за благородни цели!
                      Той, както и много други колеги, си помагаха, без някой да каже "Това струва Х лв. и т.н.". Никой не правеше сметка за труда си и средствата, които е вложил, защото им беше кеф!
                      Специално Еньо ще си купи яхта, ако трябва да си сметне целия труд и взаимопомощ!
                      Да не отварям темата за сървъра, хостинга и т.н. преди време И ти знаеш как стояха нещата

Когато форумът на ФИАТ се разцепи преди години, аз вярвах, че това няма как да се случи тук, защото нещата бяха коренно различни от сегашното положение! Уви, бил съм наивен, защото всичко е било въпрос на време. В крайна сметка това разцепване роди нещо ново, което беше преживяло недостатъците и имаше горчив опит, което помогна на колегите да създадат нов ред на новото място, което няма да доведе до подобен фарс!

Г-да Модератори, четете тук: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=49784 какво правят редовно колегите от ФИАТ форума!!!
                      Това беше традиция и тук, преди да се комерсиализира всичко! Идеята на благотворителността е дейност, от която не се печелят пари, а се правят щастливи лица!

Както и да е, мога да пиша с часове, но ...

Искам официално да бъдат отнети правата на Модератора, който ме наказва, както и на други, които го заслужават! Причините са ясни:
                      1. Неспособност да се взимат адекватни и навременни решения.
                      2. Злоупотреба с права и положение.
                      3. Липса на активност като Модератор.
                      4. Неподходящ тон при комуникацията с потребител.
                      Пример:
                      Първоначално публикувано от Kris
                      4. Какви биха били наказанията на Модератор, който злоупотребява с правата си и използва положението си в полза на лични интереси? Имам причина, за да считам този въпрос като резонен!
                      Забравих да ти отговоря на това. Явно имаш нещо в предвид като столични интриги ... но те уверявам, че няма нищо общо. А и Q2 на 33ка не става
                      5. Липса на компетенция.

Другите причини ръководството си ги знае Предполагам си обсъждате проблемите, а не сте си заровили главата в пясъка.

Сега ще покажете дали и самото Ръководство може да взима адекватни и навременни решения!
                      sigpic

Comment

Малко бягате от проблема (умишлено или не) и насочвате темата (умишлено или не) в друга изгодна за вас посока... а това не е правилно

Значи:

1. Когато е взимано това решение Бобо беше извън всякакви клубни дейности и е нормално да не знае. тези които е питал също. дори аз не бях замесен в клубните дейсности. Това нищо не значи - има решение, то е правилно и го има от доста време - на тази тема няма какво повече да се каже!

2. Идеята да се разделят комерсиални обяви от частни е:
                        - Яснотата на потребителя кой е търговец и кой не.
                        - Разделяне на комерсиалните обяви на по-видно и ясно място.
                        - Докарване на някакъв приход в клубната каса.

Това е - няма какво да се каже и по-този точка.

3. Ограничения за потребителите няма - имат си стука за продажба и могат да я продадат. Отганичения за фирмите и търговците има - в определени раздели и срещу скромна такса.
                        Модераторите и админите НЕ са пъдари и не могат да следят всяка обява дали е комерсиална или не. Ако даден потребител започне да се държи като търговец (чести обяви и т.н. - ясни са на всички признаците, защото те са елементарни и човешки) той се таксува като фирма или търговец. Ако се окаже че е грешка - всичко може да се върне, защото физически изтрито НЯМА.

Пак казвам - ммодераторите не са нито роботи нито безгрешни. Ако има грешка то тя ще се оправи и проблем няма да има. Престанете да правите от мухата слон.

Додо,

ОК, не си нито търговец нито фирма. проблем няма. А се държиш като такъв. Има момент с малко патовата ситуация - човек действащ като фирма си пуска обвяви където иска а фирмите си плащат за определено място.
                        Според мен е логично действието на модератора. Най-малкото е прецедент, който за да не се повтори трябва да се измисли правилното решение за подобни случай.

---------- Post added at 21:43 ---------- Previous post was at 21:34 ----------

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                        По-скоро би трябвало да си зададете въпроса - Защо много от старите членове, вкл. и аз, вече не участваме тук и не искаме да се борим с вятърните мелници?
                        Защо Шокса, Еньо, Пух и др. спряха да влизат дори. Правят го чат-пат, за да се разведрят с бисерите
                        Може би ще кажеш, че Шокса смени марката? Или Еньо кара Ланча? Не, самият ти знаеш отговора на тези въпроси
                        Моля ? Айде престани да търсиш под вола теле. Форума е за всички и всеки си решава дали иска да пише/чете или не. Насила никой не е каран да пише или да не пише. Изключение правят само няколко стари члена на форума, които решиха че могат да са над правилата на форума, кото важат за всички!

Ако някой иска да помогне с нещо на другите - НИКОЙ никога не го е спирал !!!!!

Г-да Модератори, четете тук: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=49784 какво правят редовно колегите от ФИАТ форума!!!
                        Това беше традиция и тук, преди да се комерсиализира всичко! Идеята на благотворителността е дейност, от която не се печелят пари, а се правят щастливи лица!
                        Това не пречи да се направи и тука - никой никого не спира. Въпроса е че някой трябва да се наеме да го направи и ако се наеме мога да те уверя, че всички ще застанат зад него!

Искам официално да бъдат отнети правата на Модератора, който ме наказва, както и на други, които го заслужават! Причините са ясни:
                        Пример:

5. Липса на компетенция.

Другите причини ръководството си ги знае Предполагам си обсъждате проблемите, а не сте си заровили главата в пясъка.

Сега ще покажете дали и самото Ръководство може да взима адекватни и навременни решения!
                        Официално ти отговарям че ще разгледаме целия проблем. Лично аз съм проив да се отнемат правата на модератор за подобно нещо - меко казанно е абсурдно!

А това за да е учтив трябва да е такъв и от двете страни.... сам знаеш че така става в реалния живот
                        2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
                        GSM: 0888 520 600

Comment

Излезе, че всеки който не е на твоето мнение е интригант. Търсиш под вола теле, а нито годините ми и стажа ти в този форум са нещо с което да парадираш в твоя полза.
                          Пример:
                          5. Липса на компетенция.
                          1. Такова нещо - няма.
                          2. Не мисля, че мога да се възползвам по някакъв начин от положението си, освен да помагам.
                          3. Тук удари на камък, ако става въпрос за мен.
                          4. Тона ми е напълно подходящ и приятелски, още повече в цитираната от теб извадка.
                          5. Върни се на 1.

Нагло е да искаш от модератор, който рине боклуци 24/7 сваляне на права, само и само да си задоволиш накърнената гордост ... просто е нагло
                          33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

М/у не е нужно да си гений , за да проумееш, че самото правило за публикуване на комерсиално обяви, тоест да се плаща за такива и това, че човек просто иска да помогне на другите , са две различни неща, които не могат да съществуват на едно място.Този много труден и сложен проблем има много просто, според мен, решение.Лично аз в момента не заемам ничия страна, просто ще се радвам, ако не се карате , а проявите някакво разбиране.Защото в дъното и на двете стоят идеята да се помага - в единя случай за събиране пари за КАРБ и в другия................Честно казано от както съм тук, а то е малко по-дълго от това , което пише в профила ми, забелязвам че нещата около КАРБ с взимане на решения стават мн. мудно и бавно, но това е друга тема, която май не трябваше да засягам.Пак казвам - на мен така ми се струва.Та преди да се нахвърлим и да изядем мода, първо вижте правилото.В този случай за жалост няма как и агнето да е цяло и .............Според мен трябва да се реши , кое от двете носи по-вече полза, но............или да въведем някаква скрита политика към тези въпросни хора, но това е вече доста трудно осъществимо.

Едната страна трябва да се примири, защото просто двете неща не са съвместими !
                            мене ме нема, в целата схема........

Comment

щом има КАРБ да събира пари... защо няма карб за членове
                              подадени молби преди 1 година без отговор....

Comment

Working...
                              X