Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво значи комерсиална тема и защо се наказват потребители, без предупреждение?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от drajko145 Покажи съобщение
    Просто не си "удобен" на някои хора явно за това си правят пас! !
    Параноята се лекува само с много силни хапове, не и се поддавайте така лесно.
    Няма неудобни и съвсем няма обикновени и необикновени потребители. Нека хора, които нито са запознати с проблема, нито имат отношение, нито нищо, да не подклаждат излишни дрязги. Всички са обикновени включая и модераторите.
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
      Параноята се лекува само с много силни хапове, не и се поддавайте така лесно.
      Няма неудобни и съвсем няма обикновени и необикновени потребители. Нека хора, които нито са запознати с проблема, нито имат отношение, нито нищо, да не подклаждат излишни дрязги. Всички са обикновени включая и модераторите.
      Off: Параноята не се лекува! Тя е психиатрично състояние, а лекарствата могат да я притъпяват само
      Аз лично не пиша по теми, когато не съм подготвен

Все пак ще ми даде ли някой отговор на въпроса: Каква е тази тема - комерсиална или не и защо? http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37016
      Дори и правилата за Ъп-ване не са спазени (снимката по-долу). OldFox ... и това ли е параноя или имам нужда от смяна на диоптъра?

Крис: Има една тема "Доволни/Недоволни купувачи/продавачи" ... ще постна няколко неща там за теб от хора, с които си имал вземане/даване ... пък нека потребителите да преценят сами

п.с. Надявам се сте осъзнали, че няма да се примиря с това? Смятам да изразя с факти и доказателства всичко, което става в този форум, за да знаят непросветените
      Attached Files
      sigpic

Comment

Абе то и аз помагах на потребителите но........
        щом съм имал повече от два носача...темата трябваше да се плати и да стане комерсиална,независимо,че цените бяха доста под магазинските.
        И nikola nikolov също има няколко коли на части,но си плаща за темата..
        Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
        Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
        Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
        Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
        Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Що се заяждате с крис? Той е прав и всесилен. За него не важат правилата , както и за много други продавачи, за които основния поминък е търговия с авточасти , но се подвизават в безплатния раздел. ( защо ли?)
          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
          sprint tropheo
          155/1.8
          156/2.0 Selespeed

Comment

Mи маму му стара закрийте го шибния раздел Купува/Продава и който иска да си продаде нещо да си плаша 1-2-3-4-5 % на форума за всяка продадена стока и така ......
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Като гледам,пак сте нацвъкали яко!Някои хора,явно не са били пердашени като малки,нито са били в казарма,спортували нещо и изобщо да са се научили,че освен забавления и собственото им ЕГО има и правила,които са за да е живота по-лесен на всички в дадена общност!Това означава и,че понякога трябва да се откажеш от нещо,за да получиш друго.Безплатно е само сиренцето в капана за мишки!Личностните нападки са недопустими!Те стават само по телефона или на живо!Раздела е по-либерален,но си има и граници!Правилата са валидни за всички и на който не му харесват и ги нарушава-ще бъде наказан.
              Какво означава :"Без предупреждение"!?
              Предупреждава се юзер,който е от скоро и няма още нито ориентация,нито е запознат добре с правилата и тънкостите им.
              Юзер,който има над 200-300 поста или е от поне 6 месеца,би трябвало да се ориентира добре,въпреки,че не виждам,каква ориентация трябва да има,за да показва елементарно възпитание и уважение към отсрещния!

За тия,които искат непременно да са предупредени-ето!
              Предупредени сте!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Еееееее...!

Едвам се стърпявам да кажа, че много колеги отново се правят на по-големи католици от Папата, обаче още не съм прочел някой категорично да е отговорил на колегата Dodo 155. "Вождовете" нека знаят, че ще си загубят аудиторията ако не се вслушват в "индианците си" и да питат /няма нищо срамно ако не знаят или не се сещат / за неща, когато ще се вземат важни решения засягащи всички! И като пример ще ви кажа 2 неща:
                * Първо щом Dodo 155 болезнено поставя на показ проблема си във форума, а други хора му предлагат да се разберат по телефона, а трети хора мълчат и гледат сеир, значи Dodo е открит и честен, а другите прикриват нещо!
                * И Второ / един безплатен и некомерсиален съвет/, променете правилата за раздела като щом се продават нови части на цени по-ниски от магазинните, то това да се смята за един вид услуга и да не се плаща такса.
                Last edited by JORDI; d.m.y г., 21:49.
                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Като гледам,пак сте нацвъкали яко!Някои хора,явно не са били пердашени като малки,нито са били в казарма,спортували нещо и изобщо да са се научили,че освен забавления и собственото им ЕГО има и правила,които са за да е живота по-лесен на всички в дадена общност!Това означава и,че понякога трябва да се откажеш от нещо,за да получиш друго.Безплатно е само сиренцето в капана за мишки!Личностните нападки са недопустими!Те стават само по телефона или на живо!Раздела е по-либерален,но си има и граници!Правилата са валидни за всички и на който не му харесват и ги нарушава-ще бъде наказан.
                  Какво означава :"Без предупреждение"!?
                  Предупреждава се юзер,който е от скоро и няма още нито ориентация,нито е запознат добре с правилата и тънкостите им.
                  Юзер,който има над 200-300 поста или е от поне 6 месеца,би трябвало да се ориентира добре,въпреки,че не виждам,каква ориентация трябва да има,за да показва елементарно възпитание и уважение към отсрещния!

За тия,които искат непременно да са предупредени-ето!
                  Предупредени сте!
                  Колега,
                  никой не е обръщал флага наопаки, спокойно
                  Недей на сила да ескалираш нещата
                  Напротив!
                  Борбата за справедливост и ред винаги е тълкувана като опит за революция или липса на култура и възпитание

Ти на това - публично и фактологично изразяване "нацвъкване" ли му казваш? Давай го по-човешки, че май не съм единственият тук, който не се радва на някои неща! По-долу ще видиш едно от доказателствата
                  Зад всеки ник на юзър стои човек с име, достойнство и чувства! Не го забравяй! Лесно е да си пишеш с машина и да категоризираш масата от собствената си камбанария.

По твоята логика какво трябваше да направя, когато знам, а дори наскоро научих доста пикантни за управата на форума неща? Да си мълча ли?
                  Мълчах си до скоро ... вече няма да се примирявам с този цирк!

Като управа на форума може да почерпите пример от други български и чужди форуми - какво те правят за членовете си, какво правят за юзърите, как се позиционират като форум и т.н.
                  Урок не смятам да ви държа

Пример ... според теб, както и останалите модератори, дали Крис (Модератор) е нарушил правилата за продажба, както и правилата за ЪП-ване на обява?
                  Както сам написа
                  Юзер,който има над 200-300 поста или е от поне 6 месеца,би трябвало да се ориентира добре,въпреки,че не виждам,каква ориентация трябва да има ...
                  При тази ситуация, дали модератор познава по-слабо и има нужда от ориентация? Според мен е само борба с думи

Колкото до възпитанието ... ами не е възпитано да се пишат нападки на ЛС, СМС или по телефона, както предлагаш По възпитано е да не бъдат скатавани, а решени публично, за да няма после "Ти не ме кефиш и бан!" или еди кой си плете интриги.

Май няколко човека много на сериозно са се взели и щом е така, както казваш
                  Правилата са валидни за всички и на който не му харесват и ги нарушава-ще бъде наказан.
                  ... въдворявайте ред и във вашите редици

BTW: Доста хора във форума не смеят да говорят, за да не бъдат наказани, предупредени, баннати и т.н. Получих няколко ЛС-ния и за да не бъда голословен, прикачам едно, получено вчера. Тъй като юзърът не иска да пише публично, негово лично и законно право, съм скрил някои факти

Бях решил да не пиша вече, но така само ще работя в интерес на неправдата, а не в интерес на юзърите.
                  Благодаря на човека, който ме накара да се замисля и да не се предам на някаква интрига и нападки!

В главата ми се върти една много интересна идея и смятам да я реализирам скоро

Драги Господа, сами си направете извод от думите на юзъра по-долу и свалете най-после розовите очила. По-добре късно отколкото никога!
                  Attached Files
                  sigpic

Comment

Правилата за ъпване не са нарушени. Разминаването е с един час. Аз например никога не съм трил обява заради предсрочен ъп с един час(някои и с 5 часа ги оставям ако са от предния ден). Колегите също не го правят.
                    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                      Правилата за ъпване не са нарушени. Разминаването е с един час. Аз например никога не съм трил обява заради предсрочен ъп с един час(някои и с 5 часа ги оставям ако са от предния ден). Колегите също не го правят.
                      "Обявите не могат да се "ЪП-ват" преди да са изминали 24 часа от публикуването им
                      След това дадена обява може да се "ЪП-ва" само веднъж на 24 часа
                      "

Правилото е нарушено, а това, че ти правиш компромис, е друг въпрос!

BTW ... Лично Pinky ми е трил ЪП-ване от една обява, защото бях подранил с час и малко, заради объркване от форумния часовник. Не бих го споделил (все пак мина сигурно година), ако не беше повдигнат въпросът Колегата си беше прав на 100% и го приех абсолютно нормално!
                      Сам виждаш, че не това е тема на този спор

Все пак не отговаряш на втория казус: "От 01.01.2008 всички обяви с комерисален характер стават платени."
                      Дори е използвана думата характер, която може субективно да тълкува значението на думата комерсиална и да затруднява или изкривява волно или неволно преценката от страна на модератора в дадена ситуация
                      sigpic

Comment

Абе мислих да не пиша, но така човек като си мълчи не постига нищо.
                        Прилагам отговор от Крис от преди половин година. Попитах го аджеба защо след като life style беше 2рата регистрация на въпросния юзер и за да бъда по-конкретен му показах доказателства, той го банва за 3дена, а не за винаги както е по правила.

Повече няма да коментирам
                        Attached Files

Comment

А ето и отговор на следващия ми въпрос, който не е толкова от значение, но отговорът му е показателен.
                          Attached Files

Comment

Ако почнат с точност да се спазват форумните правила ще стане така, все едно всички да почнем с точност да спазваме ЗдПП ...
                            Доста отдавна съм регистриран и аз лично съм доволен от модераторите...
                            Now: 156 2.5 V6 24V
                            Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Щом управата с розовите очила дето ме закриля и стои зад мен реши да не затвори темата, ще трябва пак да пиша тук.

-Това за гумите е буквално съчинена глупост, ама фанал съм се на хорото вече и ще го играя. Единствените гуми които не са били първа хубост за продажба от мен бяха двете 14ки от алфата която блъснах. На едната имаше забележка по борда. Мисля Мариан ме попита за състоянието. Казах му всичко, след което каза че си е намерил други или, че ще мисли. След няколко дена ги продадох на едно момче от Варна, което си ги кара на колата без проблем. На кръв Мариан не съм гледал, никакво взимане даване не съм имал с него за да имам каквото и да е. От това по-ПРОСТО не мога да отговоря на тая безумна глупост.

-За 24 часовия ъп - масово се ъпва около 24тия час. Това, че Пинки те е предупредил си е негово решение, от доста време пък и не е модератор. Може да разгледаш форума и да видиш, че ъп-ове дори около 20-1вия час се оставят. Предупреждение се налага на най-наглите с по няколко ъп-а на ден, като вече повечето се научиха кога се ъпва.

-Ами мойта морга ли ? Очарован съм за интереса към манията ми по 33. Познаваш Тихомир от Разград, ами ще ти кажа същото каквото и той. Исках да взема салона и волана на пермамента, той искаше да заминат двете коли на цяло. Обяви ми една цифра за салона, която не ме устройваше. Уговорих едната кола да я вземе един познат, след което отидох и ги докарах във Варна. Свалих си салона и волана от пермамента и сега чакам от София един приятел да дойде да вземе колата. В момента имам една стая резервни части за колата ми, които съм пуснал също за продаване. Ако не вярваш, много лесно може да се провери, ама не ти стиска защото знаеш, че морга нямам и няма и да имам.

-Темата ми е по образец с подробни цени, снимки и кординати. Така съм решил да я направя, обявите тип http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42974 не ми допадат. Слагам се на мястото на човек, който се нуждае от конкретна част. Мненията от темата се трият, защото искам темата да е чиста, без натрупани ъп-ове и излишни въпроси. Ако някой мод му се рови в коша, нека извади всичко от моята тема да се види черно на бяло.

-Твоята тема с диференциалите беше махната след съгласуване с мод. екипа. Материали от мод. раздела не се вадят и не смятам да нарушавам това за да ти докажа. Ясно е, че една индивидуална нападка срещу мен е по-лесно да мине, от колкото срещу екип от модератори.

-Колко си удобен на някой или не, аз нямам никаква идея, защото нямам отношение с никой от хората които движат клуба или търговията тук. Нямам и намерение да влизам в търговията с части за да си правя някакви бъдещи сметки с премахването на обявата ти. Очеизвадно е, че искаш някакъв вид реванш и възмездие затова, че 20 годишен младеж ти налага правила.

-На Камен двата носача ги виждаме сега в платената му тема колко са били два - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37446 Точно той и Фиоре решиха да доомажат положението... ми евала колеги, дето сте заключили за 3 месеца две теми. То и така си е най-добре, затова и вече не си давам зор да наказвам и да чистя темите. Чакаме с нетърпение УС да се решава кой остава и кой не.

-soldier_vl ... браво, евала! Маврут, лайфстайл и всичките производни отдавна са баннати, друг е въпроса, че целия мод екип беше наясно с работата около него. Още когато станах мод, Пруф ме попита и му казах истината. Още повече разделите в които главно пишеше глупости, не бяха модерирани от мен. За къф чеп тогава ме нападаш с това, и при положение, че съвсем приятелски реших да ти отговоря на въпрос, който изобщо не те бърка.

Dodo 155 - просто се защитавам пред аудиторията, не възлагам надежди по някакъф начин да вникнеш в това което написах. Също така не карам никой да ме защитава, колкото по-малко адвокати, толкова по-добре. Що се отнася пък до наказания след изказване на мнение, както виждаме ... никой не пострада след всичко казано за мен, чувствайте се свободни да говорите, но подкрепено с доводи и по темата.
                              Last edited by Kris; d.m.y г., 02:45.
                              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Ако не ми бяха писали на Скайпа да взема отношение (и то ми писа НЕ пряко замесен) нямаше и да пиша в тази тема... макар че май щеше да е по-добре да пиша преди доста време.
                                За да не пиша имаше причина, но си признавам че се получи грешка да не взема отношение толкова време. Искам само да кажа че причината не е личностни предпочитания или това че има замесен модератор - няма нищо общо с общоприетите причини.

Преди няколко дни имаше спор на тази тема между администраторите и от спора се видя, че има дупка в правилата или в критериите за тях. Правилата като цяло са доста доби и балансирани, но ето че и в тях се забелязват пропуски в следствие на грешно тълкуване и/или представяне.

Ако се разгледат двете спорещи страри Крис и Додо напълно безпристрастно и двамата имат малко или много поведение на търговци (според дефиницията за търговец в правилата на форума). При това положение махането на едната обява би било несправедливо. Това да се намесват отношения в случая от типа "аз познавам този и той не е" или обратното не е меродавно, защото освен че сне сме съдии... не искаме и да ставаме такива.

Според правилата на форума сега трябва да се махне и обявата на Крис докато не се разбере какво и защо става.

Въпроса е че ако махна двете обяви... никой няма да спечели, дори нормалните и необремененни от простотии потребители ще загубят, защото може да не намерят това което търсят в раздела.

до Додо: Извинявам му се лично за забавената реакция от моя страна и му казвам че пак може да си пусне обявата.

до Крис: ако искаш да продаваш дръж се като нормален потребител без права в раздела. Използването на модераторските права в собствената ти обява независимо с какви цели те прави неравнопоставен на останалите потребители в раздела, а това не е редно и няма да го допусна!

Докато не се докаже дали даден човек е търговец няма да се взимат мерки срещу обявите му. Честно казано ако някой много амбициран търговец успее да мине през всички модераотри и правила... халал да му е. Лично аз нямам намерение да си тровя нервите и отношенията с хората заради единични случай без доказателства (както казах - не сме и не искаме да сме съдии).

Предпочитам да има обяви и хората да могат да обменят части и да са доволни (това е целта на форума) от колкото заради 2-ма, които пренесоха на прекалено лично ново спора да изтрия техните и евентуално още някой обяви! Не защитавам Крис или Додо, просто мисля че това е по-правилното решение за всички.

Искам само да отбележа нещо, което убягва на много хора: от както затегнахме правилата в форума (и преди си ги имаше, но не се спазваха) започна едно масово недоволство - защо ? При регистрирането си в форума вие се съгласявате с правилата! Ако не сте ги чели и/или не ви харесват... това не е мой и/или наш проблем!

Крис е един от най-строгите модератори и повечето му действия са според правилата. Дори действието срещу Додо е продиктувано от правилата. дори Бобо беше пускал преди време репорт срещу Додо, но после бил разбрал че не бил търговец и т.н. (пак се връщам на това че не искаме и няма да се правим на съдии) !!!

Някой от модераторите са още нови и нямат достатъчно нерви и търпение с някой по-стари и устати членове на форума и това буди недоволство... да, така е. Хората ще се научат, но докато се предпочитам да са по-строги от колкото по-мекошави и позволяващи всеки да си прави каквото иска...

Според мен е много е тъпо и детско големи хора да се карат по този начин и да се държат така... няма значение кой е прав - просто е тъпо.

п.с.
                                Реакцията ми не беше забавенна, защото не исках да отговоря а защото не влизах често ннапоследък + ( признавам си за грешка) не бях видал че Крис се възползва от модераторските си права като частно лице.
                                Last edited by Grigor; d.m.y г., 04:13.
                                2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
                                GSM: 0888 520 600

Comment

Working...
                                X