Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, предложения и др. за подобряване на работата и комуникацията - Модератор/Юзър

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнения, предложения и др. за подобряване на работата и комуникацията - Модератор/Юзър

Моля, пуснете анкетата:

Доволни ли сте от работата на модераторският екип?
    1. Да, защото ... и предлагам ...
    2. Не, защото ... и предлагам ...

за да можем да направим този форум по-добро място за всички и да заровим личностните си различия.

Моля, да не се приема като нападка, а като реална възможност и атестация на работата на всички - модератори и юзъри.
    Да заровим ЕГО-то си и да бъдем хора един към друг!
    Обикновено материалните интереси изместват всичко, но все пак ние сме същества с интелект и не трябва да допускаме подобни неща!

Моля, всеки който даде мнение, било то положително или не, да се аргументира! Важно е, за да помогнем на хората, които поддържат тази система, да работят добре и да подобряват своята ефективност.

Моля, Модераторите да не се настройват срещу юзърите, а да работим заедно, както и да не се трият мнения, ако не отговарят на личностни интереси!

Резултатът, който очаквам в близко бъдеще е да върнем разочарованите потребители, да намалим нападките един към друг, да си спомним КАК и ЗАЩО беше създаден клубът и форума, да подобрим духа и отношението в този виртуален свят и да възвърнем авторитета на марката Алфа Ромео, който последно време е доста потъпкан и изкривен!
    Това е стара марка с традиции и стил, което ние няма да рушим с просташките си и първични действия и манталитет!

ВАЖНО:
    Правилата на форума ще бъдат прилагани с пълна сила и в тази тема!
    sigpic

Здравейте! Ще бъда първият с мнение по темата.
    Разбирирам правилата и работата на модераторският екип. Има няколко модератора, които си вършат чудесно работата, но има и такива, които просто се забавляват с предоставените им правомощия (изтъкват се все едно сме стадо овце, без капака уважение). Нека все пак да бъдат малко по-съвестни към нас юзърите, и найстина за някакви дребни неща, да не се действа директно, а да се предупреди. Вс сме разбрани по един или друг начин, и ще се измисли решение.
    Не виждам пречка, когато ми трябва част по колата ми да не я закупя от форума, първо на по-добра цена, второ с доказан пройзход (виждал съм как хора предлагат да закупят част, тъй като се ползват с отстъпки например, това не е комерсиално). Все пак форума е за да си помагаме по мое мнение.
    Поздравявам Григор за решението му, справедливо и взето мн на място и време. Евала! Аз лично обожавам да влезна и да разпусна, да прочета различна информация, а не да получавам разни от рода: Е що го написа сега това или мн се радвам за твоето мнение, ама не...
    Last edited by rusiq86; d.m.y г., 13:25.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Здравейте, аз плоучих предупреждение за 6 мерсеца поради това , че вдигнах обява по рано от 24 часа от въпросния модератор. Сега виждам ,че той самият не спазва това правило !!!!!! Ко праим?
      Колегата "Додо" не го познавам, но го подкрепям с две ръце. Обявата му в никакъв случай не е правила впечетление на комерсиална. Нито е била с нещо по различна от останалите обяви в раздела. В случая има несправедливост и лични интереси, които нямат място тук.
      Иначе болшинството от модераторите си вършат добре работата , дори мисля,че форума е доста по либерален от други.
      Поздрави, Вива Алфа Ромео
      sigpic Alfasud/156 1.8ex
      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Мнения, предложения и др. за подобряване на работата и комуникацията - Модератор/Юзър

И нека обърнем внимание на последната част от заглавието, не само на "модератор", както в първия пост!
        Модераторите също са потребители на този форум и доброволно и безплатно са приели задължението да поддържат форума подреден и прегледен, и да налагат правилата приети от по-горна инстанция от тях.
        Обаче, потребителите(юзърите) с регистрацията си декларират спазване на правилата и спазване на добрия тон, дреболийка, но на нея се крепи "мира" във форума. Противно на мнението по-горе "но има и такива, които просто се забавляват с предоставените им правомощия", вярвайте ми, никой не се забавлява с това всеки ден да влиза във форума и да намира кочина, вместо да ползва форума за информация, контакт с приятели съмишленици и т.н.
        След като темата е двустранно насочена не видях текст
        Доволни ли сте от потребителите:
        ДА- защото
        НЕ - защото

Знам, че е по-лесно да се гледа в канчето на шепа потребители и да се сочи с пръст след модераторска намеса, но се замислете защо е била нужна тази намеса.

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
          Здравейте, аз плоучих предупреждение за 6 мерсеца поради това , че вдигнах обява по рано от 24 часа от въпросния модератор. Сега виждам ,че той самият не спазва това правило !!!!!! Ко праим?
          Колегата "Додо" не го познавам, но го подкрепям с две ръце. Обявата му в никакъв случай не е правила впечетление на комерсиална. Нито е била с нещо по различна от останалите обяви в раздела. В случая има несправедливост и лични интереси, които нямат място тук.
          Иначе болшинството от модераторите си вършат добре работата , дори мисля,че форума е доста по либерален от други.
          Поздрави, Вива Алфа Ромео
          Два последователни ъп-а за 1 час, който пък се пада 4ти, впоследствие става 6ти в рамките на 24 часа. Няма как да се случи по друг начин. Всеки ще се оплаква от мен за наказания които съм раздал, щото ситуацията ви е удобна. Ами насреща съм
          33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Аз може ли да се оплача ?
            Принципно мен, като човек, а и модерато, хич не ми харесва, когато потребителите си пишат ей така.Случвало ми се е да търся нещо в стара тема, до която съм стигнал чрез търсачката и изчитам толкова глупости докато намеря това, което ми трябва.Да разбирам, че докато пишете отговор на мнението на някого сте се сетил да го питате как е прекарал почивката, но го направете чрез лично, а не в темата.
            Другото, което много ме дразни и не знам как да го обясня е, защо когато ви попитам нещо вие решавате, че се заяждам с вас ? Задавам най-обикновен въпрос и се почва "Защо, против правилата ли е" и т.н.Не , не е.Просто питам, защото искам да знам.........
            Сигурно има и още неща, но сега друго не се сещам.
            мене ме нема, в целата схема........

Comment

Първоначално публикувано от sen7 Покажи съобщение
              Аз може ли да се оплача ?
              Принципно мен, като човек, а и модерато, хич не ми харесва, когато потребителите си пишат ей така.Случвало ми се е да търся нещо в стара тема, до която съм стигнал чрез търсачката и изчитам толкова глупости докато намеря това, което ми трябва.Да разбирам, че докато пишете отговор на мнението на някого сте се сетил да го питате как е прекарал почивката, но го направете чрез лично, а не в темата.
              Другото, което много ме дразни и не знам как да го обясня е, защо когато ви попитам нещо вие решавате, че се заяждам с вас ? Задавам най-обикновен въпрос и се почва "Защо, против правилата ли е" и т.н.Не , не е.Просто питам, защото искам да знам.........
              Сигурно има и още неща, но сега друго не се сещам.
              Това е интересен въпрос и едно от решенията, които ми идват на ум е да се ограничи или временно да не е активна опцията да пускаш тема или възможност да отговаряш.
              Има форуми, където, за да пуснеш тема, трябва да си изпълнил определени условия.
              Не е лошо да се помисли в тази посока, така ще се накарат индиректно хората да четат повече преди да питат или пишат разни неща.
              Мога да дам пример със себе си: наложи ми се тези дни да търся една GPS карта. Намерих няколко сайто, регистрирах се, но за да пиша се изискват определени условия - продължително време престой във форума (единият от тях). Затова започнах да търся и чета темите наред. В крайна сметка намерих каквото ми трябваше без да се налага да пиша "Имам един какво си и не тръгва, примерно". Да! Отнеми 3-4 часа докато изровя нещата, но със сигурност не съм ядосал някой с въпрос, на който има решение.

п.с. Друг пример е в определени раздели да не можеш да пускаш тема, а тя да минава през модератор, който я одобрява и публикува.
              sigpic

Comment

Да/не

Чудесна тема! Преди години бях споменал,че тогава беше актуална, но сега малко закъсняла!!!
                Първо:Модераторите...доволен или не??? Абсолютно не! Оставени са от админите като банда анархисти с ръце в празните джобове...и на какво са способни?... Само на престъпления!!! Стоп! Сега ще се обоснова с примери:
                Не дай си боже някой( нов или стар юзър) да "съгреши" с неправилен въпрос,с повтаряне на тема, с една правописна грешка пък ако щете и с "неудобен въпрос" и какво става?... Почва един модератор,после продължава друг и накрая всичките модератори вкупом одюкват човечеца и той... Ето това за мен е престъпление!
                А ето какво трябва да направи модератора: Да не се пъчи " в ефир" и да трие теми и мнения,а дипломатично на лични да обясни на юзъра каква е грешката! Да не пищи "Има търсачка" защото нов потребител може и да не може да се справи с нея, а тактично да пусне на новака едно линкче и да му дообясни нещата!И т.н... Да внася респект с организаторски качества и след постовете на тези модератори ще има винаги думата "мерси"! И не забравяйте, че хората са различни и неблагодарни,но вие трябва да сте еднакво отзивчиви,откровенни и компетентни и тогава и неблагодарните ще ви благодарят!
                Второ: Юзърите ...доволен или не...? От юзърите никой няма да е доволен, дори и самите ние не сме доволни от себе си! Но можем да сме поне малко по-добри и повече да си помагаме! И примера: Един дава мнение...друг го критикува заради мнението ...трети и той критикува и спам...до дупка! Ами всеки има право на мнение...Щом има мнение човека е генератор а другите са критиканти! И е крайно време критикантите да станат генератори,да доусъвършенстват мненията на другите или да дадат нови такива! И да си благодарят накрая!
                Ами това е от моя скромен опита да се работи с хора!
                Винаги съм помагал "некомерсиално" ! Успех!!!
                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
                  Чудесна тема! Преди години бях споменал,че тогава беше актуална, но сега малко закъсняла!!! Първо:Модераторите...доволен или не??? Абсолютно не! Оставени са от админите като банда анархисти с ръце в празните джобове...и на какво са способни?... Само на престъпления!!! Стоп! Сега ще се обоснова с примери: Не дай си боже някой( нов или стар юзър) да "съгреши" с неправилен въпрос,с повтаряне на тема, с една правописна грешка пък ако щете и с "неудобен въпрос" и какво става?... Почва един модератор,после продължава друг и накрая всичките модератори вкупом одюкват човечеца и той... Ето това за мен е престъпление! А ето какво трябва да направи модератора: Да не се пъчи " в ефир" и да трие теми и мнения,а дипломатично на лични да обясни на юзъра каква е грешката! Да не пищи "Има търсачка" защото нов потребител може и да не може да се справи с нея, а тактично да пусне на новака едно линкче и да му дообясни нещата!И т.н... Да внася респект с организаторски качества и след постовете на тези модератори ще има винаги думата "мерси"! И не забравяйте, че хората са различни и неблагодарни,но вие трябва да сте еднакво отзивчиви,откровенни и компетентни и тогава и неблагодарните ще ви благодарят! Второ: Юзърите ...доволен или не...? От юзърите никой няма да е доволен, дори и самите ние не сме доволни от себе си! Но можем да сме поне малко по-добри и повече да си помагаме! И примера: Един дава мнение...друг го критикува заради мнението ...трети и той критикува и спам...до дупка! Ами всеки има право на мнение...Щом има мнение човека е генератор а другите са критиканти! И е крайно време критикантите да станат генератори,да доусъвършенстват мненията на другите или да дадат нови такива! И да си благодарят накрая! Ами това е от моя скромен опита да се работи с хора! Винаги съм помагал "некомерсиално" ! Успех!!!
                  Стоп!!! Нека се изкажа и аз от позицията на 'анархист с ръце в празните джобове', иначе казано - един от престъпната шайка разбеснели се дрипльовци (щото нали са им празни джобовете). На първо време има една молба да се поспреш с категоризациите, ако не ти е проблем евентуално, разбира се . Ако не ме лъже паметта, ти имаше някаква драма с модераторите от време оно. Помня го покрай някои от твоите коментари на мои мнения, които така и не съм питал от какво са продиктувани, поради слабия интерес от моя страна. Но в случая далеч не визирам твоите апострофи на мои мнения. При всички положения е несериозно да се отхвърля с лека ръка работата, която се върши 'зад кулисите'! За пример мога да дам, когато преди няколко години беше ни налазил бот, който генерираше стотици теми на час. Беше по Коледа и няколко от модовете онлайн трихме в продължение на няколко часа. Не си спомням някой от потребителите да благодари тогава ...не че сме го правили с тая цел, но това е просто един от много примери за работата на модовете, които остават незабелязани и се приемат за даденост. Отделно, нека вдигнат ръка всички от потребителите, които имат реален опит в модерирането, които са модерирали високопосещаван форум с 500+ юзъра онлайн пред повечето време, и кажат дали е лесно! Но нека видим колко такива има от тук регистрираните първо! Далеч съм от мисълта да оневинявам нито администрацията на форума (това включва модове и админи, от които за момента съм част и аз), нито потребителите, но предлагам да шернем отговорността за неразбориите в някакво процентно отношение, а
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Млад си още!!!

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                    Стоп!!! Нека се изкажа и аз от позицията на 'анархист с ръце в празните джобове', иначе казано - един от престъпната шайка разбеснели се дрипльовци (щото нали са им празни джобовете). На първо време има една молба да се поспреш с категоризациите, ако не ти е проблем евентуално, разбира се . Ако не ме лъже паметта, ти имаше някаква драма с модераторите от време оно. Помня го покрай някои от твоите коментари на мои мнения, които така и не съм питал от какво са продиктувани, поради слабия интерес от моя страна. Но в случая далеч не визирам твоите апострофи на мои мнения. При всички положения е несериозно да се отхвърля с лека ръка работата, която се върши 'зад кулисите'! За пример мога да дам, когато преди няколко години беше ни налазил бот, който генерираше стотици теми на час. Беше по Коледа и няколко от модовете онлайн трихме в продължение на няколко часа. Не си спомням някой от потребителите да благодари тогава ...не че сме го правили с тая цел, но това е просто един от много примери за работата на модовете, които остават незабелязани и се приемат за даденост. Отделно, нека вдигнат ръка всички от потребителите, които имат реален опит в модерирането, които са модерирали високопосещаван форум с 500+ юзъра онлайн пред повечето време, и кажат дали е лесно! Но нека видим колко такива има от тук регистрираните първо! Далеч съм от мисълта да оневинявам нито администрацията на форума (това включва модове и админи, от които за момента съм част и аз), нито потребителите, но предлагам да шернем отговорността за неразбориите в някакво процентно отношение, а
                    Бе ти верно не си пораснал ама хич!!! Що спамиш! Не ти прилича ако си админ някакъв! Ми последно с теб си "стиснахме ръцете" на лични и мисля по мъжки беше и то защото ви давах акъл, ама нейсе! Его сега опитваш се да критикуваш и направо хленчиш, не говориш по темата и не четеш какво пиша! Ами това е защото никога няма да бъдеш великодушен да си признаеш, че е полезно и на теб да дават безплатни съвети за общото ни благо!И пак казвам виж какво съм ти писал по темата и особено последното изречение! И нека всички пишат по темата, това е много важно да се види,кой е ЗА и кой Против благоразумното съжителство в този форум!
                    Last edited by JORDI; d.m.y г., 19:57.
                    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                      Отделно, нека вдигнат ръка всички от потребителите, които имат реален опит в модерирането, които са модерирали високопосещаван форум с 500+ юзъра онлайн пред повечето време, и кажат дали е лесно!
                      +1
                      -----------------------------------
                      Форумна статистика
                      Общо мнения 1096739
                      Общо регистрирани 168495
                      -----------------------------------

Стаж като мод 5+ години .
                      Ядове до припадък и никаква благодарност от потребителите .
                      В неедна от другите теми съм заявявал ,че не е лесна модераторската/админската работа защото ми е минало през главата . Не случайно не се кандидатирах за мод тук - защото и така почти не ми остава време .

Много пъти ми е минавало през ума да предложа и тук варианта най-недоволните от модераторите потребители да им се дадат права за известно време (седмица или месец) за да разберат как е от другата страна на бариерата . Пробвано е и работи и съответните недоволни стават в последствие едни от най-примерните , то си и до човека де ама ...
                      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
                        Бе ти верно не си пораснал ама хич!!! Що спамиш! Не ти прилича ако си админ някакъв! Ми последно с теб си "стиснахме ръцете" на лични и мисля по мъжки беше и то защото ви давах акъл, ама нейсе! Его сега опитваш се да критикуваш и направо хленчиш, не говориш по темата и не четеш какво пиша! Ами това е защото никога няма да бъдеш великодушен да си признаеш, че е полезно и на теб да дават безплатни съвети за общото ни благо!И пак казвам виж какво съм ти писал по темата и особено последното изречение! И нека всички пишат по темата, това е много важно да се види,кой е ЗА и кой Против благоразумното съжителство в този форум!
                        Дали съм, порастнал или не, не е въпрос от твоята компетенция.
                        Ако не ме лъже паметта, стискането на ръцете беше по моя инициатива, защото това е част от моя метод на работа. Продължавам да смятам, че мъжката ни уговорка си важи все още. Напомням ти, че аз проблем с теб конкретно нямам и никога не съм имал, включих се в темата, за да ти покажа, че е меко казано несериозно да се отхвърля с лека ръка 'полезната работа' на модовете. Примерът, който дадох, бе не за да си 'похленча', а за да илюстрирам на потребители, които нямат 2 минути стаж като модератори какво включва работата им. БТВ, ти имаш ли опит като такъв?
                        Съвети от потребители (били те безплатни или платени) са полезни единствено и само, когато са дадени безпристрастно.
                        99.9% от редовите потребители си мислят, че единственото занимание на модовете е да ги 'секат', да ги обиждат, тормозят и гонят. Еми не е така. Далеч съм от мисълта, че сме перфектния мод-екип, ама чак банда разпищолени модераторчета не сме със сигурност
                        Аз лично се надявам веднага след общото събрание на клуба да се пристъпи към официален избор на управа на форума и евентуалните оплаквания и похвали до момента да бъдат взети под внимание при избора.
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Нещо гледам се закучи мухабета!
                          Така е,като не може да се каже нищо ново!
                          Най-ми хареса,предложението,най-"примерните"да се слагат задължително по една седмица за модове,та да видят как е!
                          После едва ли ще могат да си отворят устата и да се оплачат.Проблема е,какво ще насътворят през това време.
                          Предложението за измяна на правилата за посване ,ми се струват доста консервативни и неотговарящи на духа на форума.
                          Разберете,че ако я няма свободата,която я имаме сега,форума ще заприлича на мумия,какъвто е гръцкия.
                          Свободата изисква обаче от нас и една по-голяма отговорност.
                          Съществува и взаимното изискване юзер-мод.
                          Забравя се,че модовете са продукт на юзерите и същевременно са и юзери!
                          Малко сложно става,ама се замислете!
                          В крайна сметка:каквото почукало-такова отговорило.
                          Ние си правиме форума такъв,какъвто е!
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Яка идея,
                            Примерно да дадеш мод права на потребител който не може да си напише името правилно. Зарибих се.
                            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Или пък мод да спами като един обикновен потребител да речем.Какъв пример дава тогава пред един новорегистрирал се потребител да речем примерно?
                              Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 23:26.
                              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Working...
                              X