Известие

Collapse
No announcement yet.

Измамник-продавач във форума!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

нещо градивно

И сега нещо градивно, за което се сетих - според мене би било добре да има възможност обявите за стоки, особено тези които са на стойност под 1 минимална работна заплата (т.е. за които не може да мине наказателно производство, ако случайно измамника го хванат за някой единичен случай) да могат да бъдат проследявани от админ или модератор - смисъл продавачът да попълва инфо, по което да бъде намерен после при нужда.
    Просто предлагам, затова не ме укорявайте - явно обществото ни все още не е узряло всички да сме анонимни.
    Last edited by adv_petrov; d.m.y г., 15:59.
    Alfa 156 2.0 - ех,
    Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
    Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
    Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

КАРБ има регистрация там, но ми се вижда трудно за реализация цялото нещо.
      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
      Roosevelt

Comment

Е баннах го малко.
        Случва се
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
          Та така колеги, "продавачът" segal снощи ми е писал смс, че му било неприятно да го храним в тая тема, понеже другите му обяви в нашия форум (!!!) били "реални" и съм принуден да помоля да бъде заключена настоящата тема за да бъде той спокоен, като преди това ви споделя развръзката на историята.
          Учуден, че явно нашия идея си няма на кой е попаднал, след като получих "вариатора" му звънях над 3 часа, но не вдигаше (нормално, разчитал е номера му да мине), в качеството ми на адвокат врящ и кипящ по столицата, претендиращ че работата му е да обслужва една политическа партия и професионални договори на силови спортисти, се раздействах и за около половин час имах копие от личната му карта. След като му изпратих собствените му лични данни с 1-2 обяснения на смс, о, чудо! - навършилия на 17ти юни цели 23 г. новоизлюпен измамник по форуми И.Р.П. от жк.О.К. веднага ми върна съобщение че ако му пратя обратно пратката, щял да ми върне парите. Горд, че има и такива ВНЕЗАПНО "осъзнали се" люде, пратих обратно пратката с която ме беше измамил и днес куриера ми донесе паричките обратно - кеф...спести ми едни пари за една работа...
          Относно такива измами, бъдете внимателни, а на г-на и на всички като него които се опитват или ще се опитат да прекарат някой съфорумец искам да им кажа че:
          1) Приемам извиненията му и забравям за случая, за общо добро е нито аз да го търся, нито той мене, и
          2) Тук във форума на Алфа Ромео не толерираме измамите и за да предотвратим нечии следващи необмислени постъпки, ако някой пак се опита да ме работи, ще го намеря (ако не се случи на мен, ще се случи на вас пичове, затова съм с 2 ръце "за" за вашата подкрепа) кой е и къде е, ще му откъсна мъдетата и ще го накарам да си ги изяде - казвам го с цялата си сигурност на кореняк-врачанин.
          А сега нека оставим органите на МВР да си свършат работата.
          Забравих да допълня, че и тия от Еконт са си за бой - виждат че пише на товарителницата "авточаст", виждат че пакета се отваря пред тях и отвътре изкача гъбичка за обувки, т.е чиста измама, и пак натискат да си му плащат парите и не искат да ги спрат поне...гадна, много гадна политика, даже в с-р "Икономическа" се учудиха.

Ааааа, неприятно му било значи. Баси нещастника долен!!!
          Като прочетих темата ме хвана много яд, защото знам че ти си супер точен пич и си държиш на думата. Ей на такива дупета и боя им е малко. И аз имах един подобен случай преди 3-4 години, но пича го чакаха да си вземе парите от еконт на следващия ден. Явно след това е хукнал да бяга и се беше наблъскал в няколко дървета последователно докато тича явно - много странно как е станало.
          п.с. Такива като това заслужават само това - никаква прошка и милосърдие!!!
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

adv_petrov Така се прави Като не ще с добро (не вдига телефона), то ще стане по другия начин

И аз съм имал случай с подобна развръзка
            Пращат ми ГСМ Нокиа е51 уж с гаранция...Взимам си го от ЕКОНТ-а и отварям пакета, гледам телефона е тоя, ама нещо серийния номер от гаранцията не съвпада...После почва едно звънене и издирване на "продавача" , който мистериозно веднага си изключи телефона...
            Писах му на скайп, и-мейл като му споменах за едни добри хора, който ще го намерят и ще не ще...трябва да върне парите, а аз си му давам обратно телефона....След един ден писане по скайп (нямаше смелостта да вдигне телефона) се разбрахме и нещата станаха по "тихия" начин, без ексцесии

Така, че интернет търговията е бая рискована, ако не познаваш поне бегло продавача
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

На такива човек смело трябва да им ака в устите, аз добре поне че с хайванчето от Еконта съм вече рядко гъст, и ако ми се наложи мога да му туря други гъбички на обратно.......но така или иначе като взимам неща от непознати първо поопипвам що има вътре, и тогава разпечатвам по внимателно......

---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:22 ----------

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
              Явно след това е хукнал да бяга и се беше наблъскал в няколко дървета последователно докато тича явно - много странно как е станало.
              А можеше и да се подхлъзне и на някой чеп да му се стовари седалището, стават странни инциденти.....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Такива трябва да са на челната страница .
                Едно време бях малък но помня - такива като него ги имаше по супермаркетите наредени на едно табло до входа със снимка и име .
                Адвокате - ако бях аз щях да постна всичките му данни - ако и да са лични и защитени .
                Добре ти имаш връзки - намерил си го . Ами следващия измамен от него ? А предните измамени ?
                Затова бих му изложил всички данни в публичното пространство - Нека после да ме намери той за да ме съди .
                Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

И аз съм на мнение, че на такива боклуци данните им трябва да се развяват като знаме на футболен мач, за да се минимизира шанса някой друг да се опари от простотията човешка.
                  Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                  Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Лошото е че правилата на форума не позволяват публикуване на лични данни.
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                      Лошото е че правилата на форума не позволяват публикуване на лични данни.
                      Там е работата .
                      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Добре де, като пазарувате от непознати що не ползвате ОПП?
                        Се пак хората отдавна са казали, че кьорав карти не играе. Мошеници е имало, има и ще има.
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          кьорав карти не играе
                          Такива да си ги нямаме. УС на КАРБ никога не е толерирал, няма и да толерира измами. Не че можем да направим много де, но няма начин да го приема за нормално това нещо. Предложение към модераторите: да се сложи известие в "Продава" с напомняне за евентуалните проблеми, които могат да възникнат с непознати и препоръка да се изисква опцията "отвори преди да платиш". Примерно.
                          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                          Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                            Такива да си ги нямаме. УС на КАРБ никога не е толерирал, няма и да толерира измами. Не че можем да направим много де, но няма начин да го приема за нормално това нещо. Предложение към модераторите: да се сложи известие в "Продава" с напомняне за евентуалните проблеми, които могат да възникнат с непознати и препоръка да се изисква опцията "отвори преди да платиш". Примерно.
                            КАРБ не може да бъде майка хранителница и прочее ако клиента сам не си гони интереса. В случая е елементарно - ОПП е чудесна опция.

По никакъв начин не защитавам този кълвач и всякаква подобна измет. Просто трябва да си помагаме сами, че да ни помогне и Господ.
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Не мога да повярвам, че подобна сган се намърдва и в нашия форум.
                              Че и наранени чувства демонстрира!

А "кьорав карти не играе" е излишно - никой не е застрахован срещу всички рискове. Съмнявам се колегата да е "кьорав". Пък и съдбата често има навика да си прави шеги с хората, твърдящи "на мен такива работи не ми се случват - много съм печен".

Подкрепям предложението на Пинки и ми се струва, че извън темата "Коректни/некоректни продавачи и купувачи", е добре да има отделен раздел на първа страница с краткото име "Измамници" и само една тема, със заглавие (да речем) "Те са наша "гордост".
                              Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                              My Red Love
                              AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                                Е баннах го малко.
                                Случва се
                                Аз бих го баннал , малко повече, но след като съм се позапознал с личността му, та да мога в по-късен етап, ако евентуално не се вразуми, тоест пак се регистрира, така да го банна, че да не може да си намери място , дори и в интернет!
                                Такива опинчари , нямат място сред нас!
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X