Известие

Collapse
No announcement yet.

Само за НЕсериозни тунинг проекти

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да освежа малко тая тема!
    Отвратителния Отвратитко изобщо не го разбрахте!
    Тунинг раздела ни се свежда до няколко неща:
    Турих една турбина от Камаз, две разтоварващи бибитки, смених горивната карта, смених дисковете от калибра, а апаратите са от москвич и колата ми стана много убава.
    Освен това, срязах си пружините и си наклепах фаровете и сега звяра гледа много свирепо.
    За Бога!
    Това не е тунинг, а напълно си отговаря за една култова тема в "Общи" - селски тунинг.
    Преди да си отворите устата и да ме анатемосате си помислете, до колко сте на пътя!
    Освен това , влезте в Тунинг.бг и вижте колко вариации на тема тунинг има!
    Не гледайте едностранчиво!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Тук не съм съгласен:
      Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Турих една турбина от Камаз, две разтоварващи бибитки, смених горивната карта, смених дисковете от калибра, а апаратите са от москвич и колата ми стана много убава.
      Освен това, срязах си пружините и си наклепах фаровете и сега звяра гледа много свирепо.
      За Бога!
      Това не е тунинг, а напълно си отговаря за една култова тема в "Общи" - селски тунинг.
      Сигурно изглежда лесно,но така написан,поста ти умаловажава труда на доста хора.Много лошо,ако всички смятат,че така става....една турбина от Камаз и две бибитки+дискове от Калибра.....Ако показаните досега проекти са селския тунинг,то кое би трябвало да е истинския?Да си боядисаш централната конзола в розово или да си облепиш стъклата с лилаво?Радвам се на всеки,който се опитва да постигне нещо или да промени нещо към по-добро по автомобила си...Но,какво би последвало?....Всеки,който си сложи лети джанти,ще си пуска тема в "тунинг проекти".Не е сериозно,при положение,че в този раздел не са си пуснали теми,дори собствениците на известни с резултатите си коли във форума!
      В "Тунинг проекти" става въпрос за подобрения по двигателя и ходовата част,с цел повишена мощност и подобрено поведение на пътя.Участващите там са се заели с нещо,което имат намерение да развиват и съответно да получат конкретни резултати.Това става благодарение на много труд,нерви и не на последно място,сериозни финансови вложения.И тези проекти,в повечето случаи са почти безкрайни.Винаги има още нещо за доизпипване.Затова и няма такова нещо,като евтин силов тунинг.И основната цел,определено не е да те четкат или да те обсипват с хвалебствия,а да помогнеш и евентуално да ти помогнат.
      Иначе интериорния и екстериорен тунинг са прекрасни неща.Ето,например ludkanar се е ориентирал много правилно,според мен и темата му е на много правилно място.
      Така или иначе,съм сигурен,че ще бъде намерено компромисно решение в най-скоро време.Било то,с промяна в настоящите или създаване на нов раздел.

Между другото се сетих,за едно интересно сравнение на Еньо за тунинга в друг виден форум,а именно нещо от сорта:
      "Тунинга трябва да се възприема като френска кухня,а не като ядене просто за да оцелееш"...
      Mercedes ML 63 AMG 07'
      159 TI 2.4JTDm SW 09'
      156 2.0 20V Turbo
      VW Phaeton 3.0 TDI 09'
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Да освежа малко тая тема!
        Отвратителния Отвратитко изобщо не го разбрахте!
        За Бога!
        Преди да си отворите устата и да ме анатемосате си помислете, до колко сте на пътя!
        Освен това , влезте в Тунинг.бг и вижте колко вариации на тема тунинг има!
        Не гледайте едностранчиво!

Ако в тунинг проекти темите са за "общи -селски тунинг",то трябва оптичния да не е по далече от коша.

Ще ти дам един пример:

Ако искам да направя цялата 145-ца карбонова(от истински карбон) ще ми излезе до 10 000лв.,а ако поискам да си доразвия 145-та от към двигател,трансмисия,окачване ще ми излезне няколко пъти по 10 000 лв.

Кое според теб е сериозен тунинг?
        Last edited by drigata; d.m.y г., 18:54.
        145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
          "Тунинга трябва да се възприема като френска кухня,а не като ядене просто за да оцелееш"

Въпроса на drigata сигурно трябва да идва като реторичен, ама ако направя цялата кола карбонова, си мисля, че доста ще увелича hp/kg, така, че според мен пак ще си е сериозен проект... Понеже не съм сигурен, че разбрах правилно въпроса - идеята е, че мерим колко пари са набити вътре ли..?
          Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 11:27.

Comment

Не,това беше образно показно ,че силовият тунинг си е доста сериозна инвестиция и не е за птренебрегване,както се опита да ни обеди колегата .

С този си пост се опитах да разгранича едното от другото.

И никъде в Тунинг раздела не пише ,че няма да се допуска оптичният туниг,а по скоро се цели самият проект да има цялостност и завършек,а не да си сложа предна броня от Гоуф и да се мацна в Тунинг проекти.
            Last edited by drigata; d.m.y г., 18:55.
            145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Аз го разбрах в смисъл, че все едно да направиш колата 200 кила не е нищо в сравнение с това да ъпгрейднеш мотора Моя грешка

Comment

само да попитам може ли някои да ми обясни защо тематами беше заключена. мисля че колата ми е доста ,,тунингована,, в всякакъв смисъл модераторите вместо да трият постовете на постоянно пишещите разбиращи и осиращи на хората темите ми заключиха темата без предупреждение.а сега гледам един колега сложил предна броня и хоп в тунинг проекти .е тои със сигурност е по сериозен от моя тунинг но беше грубо това с заключването.казахте че нямам снимки е как бях пуснал, скапа се форума и надругия ден пак съобщения да си оправя темата и т.н. явно този форум е само за избрани хахахах
                алфа 145 1,7 16v Turbo

Comment

Май доста голяма част от пишещите не са наясно с понятието "тунинг".
                  Оптиката и фънтифлюшките не са тунинг! Преведете си думата и ще ви светне, че тунинг е само и единствено подобряване управлението и представянето на автомобила, а не "разкрасяването" му!

Comment

Ми то с един хубав спойлер примерно се подобрява управлението на колата в завой, а пък и си е "разкрасяване"

Comment

е моита тема няма нито една пластмаса мисля, само турбо мурбо и т.н. ама няма значение явно има лични отношения в фоума
                      алфа 145 1,7 16v Turbo

Comment

Според мен трябва да има един такъв раздел. Раздела тунинг проекти да си остане само за сериозния силов тунинг, както е и сега. Но и да има един раздел, в който да споделяме идеи отностно визията на автомобилите ни, или някои хитринки. Пример: някой си боядисва оригиналните джанти и иска да сподели начина и резултата който е получил, или пък друг пример : http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=55383 (евала за труда му супер е станала), подобренията му са предимно визуални - всмисъл не е тунинг проект(според Мр-х). Общо взето както в един друг форум, ще е хубаво да има силов тунинг и оптичен тунинг раздел.
                        Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Хм... мисля, че идеята на тамата е друг ? До колкото разбирам автора, желанието му е да се споделят идеи и проекти за подобрение на автомобила /независимо какъв тунинг ще го наречете/ с малко средства и много желание и труд от страна на собственика му. Дали ще е в тоя раздел или в друг, все едно е ! Темата я има ! Ами споделяйте ! Защо си чешете пръстите чоплейки произволно избрани изрази извадени от контекста ?
                          Незнам дали ще се съгласи автора с мен, но мисля, че най-добрия вариант е модераторите да изчистят всички постове и темата да си стартира от начало със споделяне, а не с тълкуване на думи, изречения и писания.
                          bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Трябва да се направи раздел с название : "Промените по моята "Алфа Ромео".
                            В този раздел трябва да има подраздели като "Оптичен тунинг", "Перформънс", "Аудио & мултимедия" и "Други"
                            В този раздел ще попадат всички теми, които не са свързани с ремонт на дадена кола, а промяна на част, визия, или просто добавяне на нещо, което го няма в колата оригинално.
                            Това естествено, е мое мнение .
                            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Ако има такова нещо ще стане като в един друг авто-форум: 10-тина снимки на 5-литрова туба масло (някакво под "средното" като качесто, не е от тия за по над 300 лева тубата), до него 10 снимки на маслен и въздушен филтър (от типа за по 5 лева бройката), оттам 20 коментара от типа на "Ееее, батеее как я глезиш тая колаа!!!", "", "Ти си луд фен!" и т.н...
                              Това ли искате..? Мога да ви кажа кой е форума, ма трябва да смените марката...

Comment

Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщение
                                Ако в тунинг проекти темите са за "общи -селски тунинг",то трябва оптичния да не е по далече от коша.

Ще ти дам един пример:

Ако искам да направя цялата 145-ца карбонова(от истински карбон) ще ми излезе до 10 000лв.,а ако поискам да си доразвия 145-та от към двигател,трансмисия,окачване ще ми излезне няколко пъти по 10 000 лв.

Кое според теб е сериозен тунинг?
                                Що е то сериозен тунинг, адаша го е казал по-горе!
                                Мисълта ми е, че трябва да се поогледате в тоя раздел.
                                Проявете малко повече толерантност към хората, които не са чак толкова напреднали.
                                Отдавна тунинг не се възприема в началното си понятие.
                                Има оптичен, аудио и още цяла кохорта.
                                Това, че цялата ви група сте кибритлии е ясно, но оставете и другите да си покажат идеите.
                                От двадесет тъпотии, все може да излезе нещо градивно.
                                На останалото ще се позабавляваме!
                                Единственото нещо, което ме дразни в раздела е прекомерното му задръстване с английски термини!
                                Ако някой си мисли, че така ще стане по-разбран или , че това е признак за елитарност- жестоко се лъже!
                                Все пак, правилата на форума изискват да се пише на български!

Иначе и аз искам титанови биели, ковани бутала, керамичен....
                                Абе мечти!
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X