Известие

Collapse
No announcement yet.

Моля да разтълкувате точка от системата за наказания...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моля да разтълкувате точка от системата за наказания...

Имам молба към модераторите да разтълкуват ясно, точно какво означава "демонстрация на неуважение към езика" в следната точка от системата за наказания:
    Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
    ...
    Оставено мнение на kirilitsa или с демонстрация на неуважение към езика Точки 2 Продължителност 6 Месеца
    ...
    Например ако в пусната тема от даден потребител няма нито едно изречение, в което да няма правописна грешка, или пък написаното да не е на приетия за книжовен български език, ами по-скоро да отразява фонетично местния диалект на пишещия, това счита ли се за "демонстрация на неуважение към езика" или се приема за нормално, защото това не е литературен форум?

Благодаря за отговорите.

Да пишеш на латиница или да използваш 4-ки вместо ч, и т.н.
    --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
    sigpic

Comment

Ами написано е "Оставено мнение на kirilitsa или с демонстрация на неуважение към езика", тоест ако допуснем, че "kirilitsa" е това, за което говориш, явно това, за което аз питам е нещо друго (заради съюза "или"), а пък и това, което казваш не отговаря на примерния въпрос, който съм задал.

Comment

Лично за мен неуважение към езика не е допускането на правописни грешки, а използването на чуждици.
        Приемам използването на чуждици при технически понятия, където това се е наложило.
        Но когато за дадено определение съществуват ясни български изрази, да се използват чуждици, го намирам нелепо.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Това според мен е демонстрация:

"а там па в Бизнес Блок здравей верно бизнес парка леле майкооооо там са си направили държава ходят едни слабички с наведени главици носят очила да се замаскират и се некви хитри професий си избират я айти специалист мениджър нещо това онова...ма само те гледат в чатала лакомо и искат да го изжабуркат хасанчинчирин,мене па ме е гнус да си представя некой как го поема и да го гледам как му пружинира главата...отврат брате,бе познават се ходят некви обезкосмени с шано татуси веят гъзягите усмихват се вежливо съм забелязал,държат се приветливо да ти направи впечатление той нали иска да го набучиш"
          0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
          Автогаз сервиз-
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Това си е направо агитация, мен да питаш
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Дотук има само един отговор от модератор и при цялото ми уважение към него, отговора е само пример, който според мен не отговаря на моето питане в първото мнение...

Comment

Много точно попадение.

Тук трябва да пише "оставено мнение с латински букви", " Български думи написани на латиница".

Необходимо е обаче при употреба на различни географски имена, имена на улици и т.н. попадащи в закона за транслитерацията и изписани при спазване на правилата заложени в същия закон да не подлежат на наказания.
                Например защо да не напиша:

Вчера бях на улица "Uzundzhovska" 31

без да бъда наказан?
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

усмивки от старите ленти...аз съм богатство за форума пазете ме,новите модератори не могат да отговарят за постъпките на старите,все едно ГЕРБ да отговаря за БСП и да ти тълкува всеобщи правила и закони в НРБ но от времето на БКП,аз с удоволствие констатирам че форума от септември 2011 е едно доста приветливо място,аз ако тръгна да задавам въпроси от тоя тип защо това или онова няма към кой да ги задам защото не касаят пряко сегашните модове,абе има Господ както казват хората.

Comment

Според мен,мод екипа е на ниво,нищо общо с миналото,винаги съм критикувал някои стари членове,привишили си правомощията.Хубавото е,че всичко е история.
                    0888515205

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
                      Според мен,мод екипа е на ниво,нищо общо с миналото,винаги съм критикувал някои стари членове,привишили си правомощията.Хубавото е,че всичко е история.
                      Да бе, всичко е цветя и рози... Аз съм за по-строга модерация, особено в общите. Напоследък плъзнаха разни индивиди, които осраха здраво картинката... Това неминуемо ще отблъсне редовни потребители и форума лека-полека ще замре или ще се разцепи. Доста форуми изгоряха по същия начин.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                        Да бе, всичко е цветя и рози... Аз съм за по-строга модерация, особено в общите. Напоследък плъзнаха разни индивиди, които осраха здраво картинката... Това неминуемо ще отблъсне редовни потребители и форума лека-полека ще замре или ще се разцепи. Доста форуми изгоряха по същия начин.
                        човек тебе те нямаше едно време да видиш тей че не говори, там ай си казал нещо подобно и веднага бан ама се спазваше от до всички, в чата даже се банваше
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                          Овладей малко милиционерско-фашистките си напъни за контрол и модерация.

Накрая те винаги се израждат и се ползват за разчистване на сметки при невъзможност аргументирано да бъде "спечелен" възникнал спор.
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

Забравете какво съм писал по-горе, така си е екстра...

Comment

Ще ме скъсате. Когато имаше дивашки контрол и форума беше по жив. Сега от тъп еволюира в отегчителен. Някога в техническите по трима модове не смогвахме. А сега и един е много за целия форум. Няма го гъдела сега.
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                              X