Известие

Collapse
No announcement yet.

Два въпроса!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Два въпроса!

Въпрос едно:

Имам следния проблем - като взлизам с таблета, няма значени кой от двата, много ми се бави зареждането на страницата. Ако веднага след зареждането кликна въху някой линк - моментално зарежда, ако обаче минат 10-15секунди, пак много бавно ми зарежда. Знам че има връзка с IPто ми, защото съм с динамично външно ИП и като ми се рестартира рутъра и се смени ИПто, понякога е супер бързо зареждането на форума, винаги докато съм с това ИП.
    Даже съм си направил опита да си вземам ново ИП няколко пъти докато попадна на такова, което бързо зарежда. И до следващия рестарт на рутъра и смяната на ИПто зарежда винаги навсякъде отлично. Сигурен съм че можете да видите от кои ИПта съм влизал и да проверите какво става.
    От компютъра няма такива проблеми, или поне не съм ги хванал, ама комп. в къщи ползвам веднъж на две три седмици.

Въпрос две:

Защо като пусна обява не ми се появява по два три дни?
    Ето сега имам обява за една скапана джанта от вчера на обяд и още я няма. Знам че трябва модер да я види, ама чак па два дена...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Като допълнение - забавянето при зареждане не от таблетите.
    Умишлено го пробвах и на моя лаптоп и на компютъра на синковеца - форума се държи по същия начин - ако веднага или до 10-15 сек кликна - зарежда веднага, а ако се зачета и отиде, после чакам 30-50 сек да зареди някоя страница от форума.
    Няма значение дали само чета, в кой раздел, дали пиша мнение или лично съобщение.

В офиса го няма този проблем, доставчика е същия, само там сме с фиксирано ИП.

Comment

Възможен вариант е да се сменя динамично ip-то на таблета - като заредиш първия път да е едно, а после друго и да се шашка форумния сървър. Провери го и ако е така, се карай на провайдера си.
      145, 1.6 boxer
      156, 2.4 JTD - ex
      Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
        Възможен вариант е да се сменя динамично ip-то на таблета - като заредиш първия път да е едно, а после друго и да се шашка форумния сървър. Провери го и ако е така, се карай на провайдера си.
        Той нали е зад рутер? И да се сменя частното IP на нещо във вътрешната мрежа, публичното си остава същото.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Възможно ли е да сменят ИП-то при активна сесия? Не съм много наясно... но според описаното няма проблем при статично ИП
          166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
          x145 1.6 boxer

Comment

За да не отварям нова тема, и аз имам подобен проблем. Използвам форума предимно през телефона. От няколко дни като съм в къщи, през wifi и не мога да отворя форума, а ако изключа wifi и използвам интернет от мобилния оператор няма проблем. Какъв може да е проблема?
            sigpic
            Alfa 156 SW 2.4 JTD 140 hp

Comment

Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
              Възможно ли е да сменят ИП-то при активна сесия? Не съм много наясно... но според описаното няма проблем при статично ИП
              Това е много малко вероятно. В зависимост от това, как е настроена DHCP услугата на доставчика, най често адресът се сменя при рестарт на картата (всеки път или след изтекал lease time).

---------- Post added at 10:08 ---------- Previous post was at 10:06 ----------

Първоначално публикувано от Alexius Покажи съобщение
              За да не отварям нова тема, и аз имам подобен проблем. Използвам форума предимно през телефона. От няколко дни като съм в къщи, през wifi и не мога да отворя форума, а ако изключа wifi и използвам интернет от мобилния оператор няма проблем. Какъв може да е проблема?
              От друга машина (стационарно PC) в домашната мрежа, каква е ситуацията?

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Той нали е зад рутер? И да се сменя частното IP на нещо във вътрешната мрежа, публичното си остава същото.
                Ако ip-то на рутера се сменя динамично ще се получи този ефект. Имах такъв случай, но докато се усетим, че това е проблема, падна голямо търсене.
                145, 1.6 boxer
                156, 2.4 JTD - ex
                Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Но до момента не съм имал такъв проблем, а нищо не съм променям.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                    Ако ip-то на рутера се сменя динамично ще се получи този ефект. Имах такъв случай, но докато се усетим, че това е проблема, падна голямо търсене.
                    Много малко вероятно е това да става без да се рестартира WAN порта.

Аз препоръчвам на колегата да пусне един постоянен пинг до гейта на доставчика и да следи дали в момент в който наблюдава проблема, се наблюдават загуба на пакети или големи времезакъснения в пинга.
                    После може да се повтори същото спрямо адреса на форума.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

В момента външното ми ИП е:
                      WAN IP: 212.21.157.85

И нямам проблеми вече цяла седмица. Рутера ми не го е сменял 7 дни и няколко часа.

Вътрешните ми ИПта са статични - така съм ги задал - на всяко устройство и има конкретно ИП, което не се сменя, освен ако ръчно не го направя.
                      Last edited by Yavor; d.m.y г., 09:55.

Comment

Пробвай от друго устройство през wi-fi дали има същия кахър. Надявам се от телефона си използваш един и същ браузер и през wi-fi и през мобилен инет...
                        145, 1.6 boxer
                        156, 2.4 JTD - ex
                        Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Да, рдин и същ е. Ще пробвам през лаптопа довечера.
                          sigpic

Comment

Проблемът при мен продължава през домашния интернет. Пробвай и през лаптопа, пак не мога да отворя форума.
                            sigpic

Comment

Проблемът при мен продължава през домашния интернет. Пробвай и през лаптопа, пак не мога да отворя форума.
                              а имаш ли ping към форума? Пробва ли през ip - http://89.190.194.3/forum/
                              145, 1.6 boxer
                              156, 2.4 JTD - ex
                              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Working...
                              X