Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли модератори във форума и каква е ролята им в него???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мат. 5:3 Блажени бедните духом.
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 17:42.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
      Имам няколко въпроса към правоимащите в тоя форум и държа да ми се отговори:

Моля спамери да не пишат в темата а само хора, които са заинтересувани от това, което се случва тук и мислят за неговото подобрение!

1. Защо във форума има модератори, които не влизат с месеци в него и не вършат никаква работа в него (поне аз оставам с такива наблюдения) ?

2. Кой търси отговорност на модераторите за свършената от тях работа (това че не получават възнаграждение за това, което правят не мисля че е оправдание)?

3. Някой от администраторите или собствениците на форума мислил ли е да въдвори някакъв ред в него (ако изобщо ги интересува и има такива) ?

Очаквам някакви адекватни отговори!
      Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Модераторите не са пъдари.

Тяхната работа би трябвало да бъде основно техническа, като това да не се пише на латиница, с главни букви, да няма явни обиди и ред други неща, които са заложени в правилата.

За другите и по-важните неща, които цапат форума сме длъжни сами да си помогнем. Модераторите само могат да помогнат затова по-лесно се реализира това.

Аз мисля, че едно от нещата, които могат до голяма степен да помогнат за спазването на добрия тон във форума е премахването на потребители, които системно обиждат, клеветят или се заяждат.

Проблем ли е да се създаде рейтингова система за негативен вот?

Така всеки, който намира действията на потребителя Х за непристойни за форума, ще може да сложи само една отметка в една анкета. А когато даден потребител събере повече от еди колко си черни точки за даден период от време, бива на първо време банван временно, а по-натам ако не си промени поведението и перманентно.
      Ще се обадя и аз, няма как...
      Преди години имаше добър модераторски екип, който за общото благо и за никаква облага си губеше дни и нощи да следи кой какво и как... Тогава мнозинството ревеше, че модовете били много гадни, и налагали много наказания.
      Сега ревете, че тия модове ги няма вече (подадохме оставка дружно в момент, в който "управата" на клуба се изгаври с нас), и че нещата не вървят.
      Всеки един от бившите зелени знаеше докъде ще се стигне, и ето ви реалността във форума сега - наслаждавайте й се, ваша си е!
      Та накратко - правила твърди трябва да има; модове, прилагащи правилата с цел контрол трябва да има; система за рейтинг (положителен или отрицателен) имаше и беше добра, мисля, че трябва да я има и сега.
      Това мисля аз, и не държа никой да се съгласява или не с мен. Отделял съм страшно много време и нерви за форума, и сега ме боли като гледам какво става - затова и много хора вече не пишат...
      Което ме подсеща, че ако бях мод, тая тема отдавна щеше да е разчистена от боклука, който насипахте в нея
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
        Преди години имаше добър модераторски екип, който за общото благо и за никаква облага си губеше дни и нощи да следи кой какво и как... Тогава мнозинството ревеше, че модовете били много гадни, и налагали много наказания.
        Сега ревете, че тия модове ги няма вече (подадохме оставка дружно в момент, в който "управата" на клуба се изгаври с нас), и че нещата не вървят.
        Всеки един от бившите зелени знаеше докъде ще се стигне, и ето ви реалността във форума сега - наслаждавайте й се, ваша си е!

Та накратко - правила твърди трябва да има; модове, прилагащи правилата с цел контрол трябва да има; система за рейтинг (положителен или отрицателен) имаше и беше добра, мисля, че трябва да я има и сега.
        Това мисля аз, и не държа никой да се съгласява или не с мен. Отделял съм страшно много време и нерви за форума, и сега ме боли като гледам какво става - затова и много хора вече не пишат...
        Което ме подсеща, че ако бях мод, тая тема отдавна щеше да е разчистена от боклука, който насипахте в нея
        +1

Гаврата беше с първо с единия а после и с останалите двама глобални модератори които си вършеха работата идеално ...
        След като Валери и Григор решиха да постъпят така с глобалните то за останалия екип не оставаше нищо друго освен дружно да се откажем (за да се угоди на някой засегнати слаби душици които им ревяха на лични и на телефон)
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
          +1

Гаврата беше с първо с единия а после и с останалите двама глобални модератори които си вършеха работата идеално ...
          След като Валери и Григор решиха да постъпят така с глобалните то за останалия екип не оставаше нищо друго освен дружно да се откажем (за да се угоди на някой засегнати слаби душици които им ревяха на лични и на телефон)

Според мен тогава модераторите надвишаваха правомощията си и бяхме в едната крайност, в момента сме в другата крайност, която смятам че е умишлено подстрекавана от някой текущи модератора, това е моето мнение!
          Не искам да казвам за какви глупости съм бил наказван - ако ги постна някой хора, които пишат от 2-3 години и я карат шапка на тояга ще им се доака!

Мисля че трябва да се избегнат двете крайности на управление на форума и да се премине към някакъв среден вариант, НО това могат да го решат Вальо - единият, от който зависят нещата и който много уважавам и Григор - другият от който зависят нещата и който не уважавам!

Това е моето мнение!

Благодаря на колегите, които не оспамиха темата, за другите няколко - вече имам на 100% изградено мнение и съм си направил настройките така, че да не им чета публикациите!
          Last edited by pininfarina; d.m.y г., 18:56.
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Според мен тогава модераторите надвишаваха правомощията си и бяхме в едната крайност, в момента сме в другата крайност, която смятам че е умишлено подстрекавана от някой текущи модератора, това е моето мнение!
            Не искам да казвам за какви глупости съм бил наказван - ако ги постна някой хора, които пишат от 2-3 години и я карат шапка на тояга ще им се доака!

Мисля че трябва да се избегнат двете крайности на управление на форума и да се премине към някакъв среден вариант, НО това могат да го решат Вальо - единият, от който зависят нещата и който много уважавам и Григор - другият от който зависят нещата и който не уважавам!

Това е моето мнение!

Благодаря на колегите, които не оспамиха темата, за другите няколко - вече имам на 100% изградено мнение и съм си направил настройките така, че да не им чета публикациите!

Иво малко не съм съгласен с това ,че са се надвишавали права , но всеки има право на мнение и аз уважам твоето ( както и теб) .
            Модерирам по форуми отпреди да се регистрирам във форума , модерирам и към момента на няколко места и смея да твърдя ,че знам как се модерира .
            Ако към момента в това разпуснато състояние на форума се наложи модерация и се затегне положението много хора ще изреват ,че им се нарушава правото на глас и мнение .
            Така да се каже - коня си е в реката вече и положението е тотално изтървано , но такава беше волята на администраторите - цитирам : да не се усеща модераторско присъствие . А в момента модераторите имат права ( да модерират) НО нямат правомощията .
            Last edited by Sunny; d.m.y г., 19:18.
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

[QUOTE=Sunny;
              Така да се каже - коня си е в реката вече и положението е тотално изтървано , но такава беше волята на администраторите - цитирам : да не се усеща модераторско присъствие . А в момента модераторите имат права ( да модерират) НО нямат правомощията .[/QUOTE]

Ми в такъв случай администраторите са за ебане ( без извинение ).

Язък за форума!!!

Явно ще трябва да се работи по въпроса за нов форум!!!

---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:15 ----------

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
              А относно рейтинга, махнаха го предимно заради двама глупака от София, които са регистрирани тук и единият от които в момента е модератор и поради факта че вдигнах шум и администраторите ( тогава все още им пукаше за форума ) решиха да вземат тия мерки ( не казвам че са правилни )!
              sigpic

Comment

Аз не знам, какъв е бил форумът преди 4 - 5 години, но не мисля, че сега нещата са толкова трагични. Имаше 2 - 3 случая на вулгарно отношение и модераторите ги парираха своевременно. В момента има хора, които се броят на пръстите на едната ръка, които редовно предизвикват разприте.
                Теми като "съвет за покупка на.........." или "бензин срещу дизел" винаги развързват езиците на хората но това не смятам, че е толкова фатално. Има си и раздел общи приказки, който е нещо като отдушник.
                Като цяло намирам, че форумът е доста полезен и ситуацията не е толкова трагична. Не трябва много за да се подобри.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Добре толкова ли е сложно, мамка му ?!
                  Рейтингова система, проста. 10 негативни точки. 5 дена бан. 20 негативни - 1 месец бан. 30 негативни перманентен бан. Могат да гласуват потребители с повече от 250 мнения и регистрирани повече от 1 година.
                  Да се премахват мнения, които са си чист спам и заяждане и нямат общо с темата. Всяко премахнато от модератора мнение 5 негативни точки.

Не е нещо сложно.
                  Mercedes S320 W220
                  Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Аз не знам, какъв е бил форумът преди 4 - 5 години, но не мисля, че сега нещата са толкова трагични. Имаше 2 - 3 случая на вулгарно отношение и модераторите ги парираха своевременно. В момента има хора, които се броят на пръстите на едната ръка, които редовно предизвикват разприте.
                    Теми като "съвет за покупка на.........." или "бензин срещу дизел" винаги развързват езиците на хората но това не смятам, че е толкова фатално. Има си и раздел общи приказки, който е нещо като отдушник.
                    Като цяло намирам, че форумът е доста полезен и ситуацията не е толкова трагична. Не трябва много за да се подобри.
                    Виж сега, аз те уважавам за това, което даваш като съвети във форума, но това не значи чв трябва да си каляваш нервите публично тук с няколко индивида и с това да натоварвате и останалите участници в него. Честно да ти кажа от известно време с това си твое държание започна да ме натоварваш предимно негативно отколкото позитивно с постовете си - не се заяждам, просто ти казвам какво мисля, Аз съм прям и съжалявам че трябва да пиша нещо, което мисля за някой ( за теб или за някой друг ) пред това да му го кажа лично очи в очи!

Сори ако съм те обидил с нещо но това е положението!

---------- Post added at 20:23 ---------- Previous post was at 20:22 ----------

Първоначално публикувано от vgp_sas Покажи съобщение
                    Добре толкова ли е сложно, мамка му ?!
                    Рейтингова система, проста. 10 негативни точки. 5 дена бан. 20 негативни - 1 месец бан. 30 негативни перманентен бан. Могат да гласуват потребители с повече от 250 мнения и регистрирани повече от 1 година.
                    Да се премахват мнения, които са си чист спам и заяждане и нямат общо с темата. Всяко премахнато от модератора мнение 5 негативни точки.

Не е нещо сложно.
                    Сложно е Венко, щото тука стана разебана история!!!
                    sigpic

Comment

Виж сега, аз те уважавам за това, което даваш като съвети във форума, но това не значи чв трябва да си каляваш нервите публично тук с няколко индивида и с това да натоварвате и останалите участници в него. Честно да ти кажа от известно време с това си твое държание започна да ме натоварваш предимно негативно отколкото позитивно с постовете си - не се заяждам, просто ти казвам какво мисля, Аз съм прям и съжалявам че трябва да пиша нещо, което мисля за някой ( за теб или за някой друг ) пред това да му го кажа лично очи в очи!

Сори ако съм те обидил с нещо но това е положението!
                      Не си ме обидил.
                      Аз много уважавам прямотата.
                      Самят аз съзнавам това, че досаждам на останалите колеги, когато се защитавам от необоснованите нападки на един - двама потребители.

Но съм върл привърженик на подхода, че е много по-удачно и правилно да се бориш с причината отколкото със следствието.

Някога Цецко (nightrider) бе изгонен заради това, че беше на всяка манджа мерудия и пишеше по 200 поста на ден. Но той беше технически грамотен. Още ползвам негови постове с ценна информация.

Та не разбирам, защо той бе изгонен а други, които са много по-досадни не са?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Не си ме обидил.
                        Аз много уважавам прямотата.
                        Самят аз съзнавам това, че досаждам на останалите колеги, когато се защитавам от необоснованите нападки на един - двама потребители.

Но съм върл привърженик на подхода, че е много по-удачно и правилно да се бориш с причината отколкото със следствието.

Някога Цецко (nightrider) бе изгонен заради това, че беше на всяка манджа мерудия и пишеше по 200 поста на ден. Но той беше технически грамотен. Още ползвам негови постове с ценна информация.

Та не разбирам, защо той бе изгонен а други, които са много по-досадни не са?
                        Ми отговори си сам на тоя въпрос и за това за което ти писах:
                        " Прекален светец и на бога не е драг"
                        sigpic

Comment

Не съм научен и няма как да кажа на бялото черно или да се направя, че нищо не съм видял.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Като гледам никой от управата, не ебава, да ебава. Това е най-тъжното.
                            Май ще трябва да правим нов форум......
                            Mercedes S320 W220
                            Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Първоначално публикувано от vgp_sas Покажи съобщение
                              Като гледам никой от управата, не ебава, да ебава. Това е най-тъжното.
                              Май ще трябва да правим нов форум......

Според мен нещата ще се получат по леко тук отколкото със създаване на нов форум но все пак на някои хора ако не им уврат дебелите капацуни и до там ще се стигне в най скоро време!
                              sigpic

Comment

Някои от управата няма ли да напише 2-3 реда да каже хора така и така, ще работим по въпроса или хора така и така ние нямаме силите някой ако има предложения да каже. Ако пък трябва някой и друг модератор да бъде сменен...... и аз мисля, че ще е по-лесно да се възстанови този форум от колкото да се гради нов, но да съгласен съм, че ако нещата отидат към по-зле и до там ще се стигне.
                                147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Working...
                                X