Log in

View Full Version : Монтаж на СД

Bakalov
19-06-2007, 18:50
Купих музика и се чудя как да я монтирам.
Влиза перфектно в дупката, но не виждам къде да се закрепи. Има в комплекта едни болтове, ама няма къде да се завият.
Виси отвсякъде... Помагайте - кажете как става?

търтей
19-06-2007, 18:52
от де си го взел?
щото обикновено за да важи гаранцията трябва да се монтира в определен от продавача сервиз

Bakalov
19-06-2007, 19:02
http://www.electron.bg/product_info.php ... ony%20414U (http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=633&keywords=Sony%20414U)

от тука го поръчах и дойде...

JAMAL
19-06-2007, 19:15
Според непрофесионалното ми мнение, болтове и подобни не са ти нужни. Самата шейна има пластинки, които се закривят и се захващат в гнездото на плеъра. При мен в комплекта има едно шило, с което се бута една скоба и освобождава плеъра. Ако няма подобно нещо, не извивай много пластинки, защото отстраняването после ще е трудно. Моето лично мнение, е че повече закривени пластинки го захващат по-добре(за джамбази например). Но един джамбаз стигне ли да сваля музиката ще го направи на всяка цена, т.е. ако е здраво захванато ще ти разкаже играта на таблато. Затова аз съм го захванал с 2-3 пластинки, застраховал съм го към автокаското за 12лв на година и ми е спокойно.

Bakalov
19-06-2007, 19:24
Това с пластинките е добре. Тъкмо се чудех за какво са... :?

Sergey_gigov
19-06-2007, 22:31
общо взето е много лесно слушай сега :
сваляш шейната от плеъра - слагаш я на мястото за плеъра притискаш я и я захващаш с чоповете , които са на нея така че да стои добре и неподвижна - слагаш буксите (исо конектора и антената )
вкарваш плеъра и :P уляляяя данет :D

пп. не е длъжно някой да ти го монтира - при положение че си имаш исо букси

Bakalov
20-06-2007, 16:34
Все пак отидох и ми го монтираха.

Смениха и предните говорители с Пайнер, задните били ок.
Засега, да не го хваля, е екстра!

vasko321
28-04-2008, 00:00
Можете ли да допълните темата с инструкции за демонтаж, моля? :wink: Искам да си изкарам AUX жица, а куплунгът е отзад.

tonov
29-04-2008, 21:44
Можете ли да допълните темата с инструкции за демонтаж, моля? :wink: Искам да си изкарам AUX жица, а куплунгът е отзад.

Демонтаж на кое колега? Ако е на ЦД-то, трябва да имаш с него специални дръжчици (за всеки модел са различни) които отключват чопчетата за да можеш да го издърпаш от шейната. Иначе е съсипия.

vasko321
29-04-2008, 22:24
Да, за ЦД-то става въпорс. Жалко, надявах се да е по-лесно, не разполагам с тези инструменти. В такъв случай към сервиз ли да се обърна, би трябвало да имат? Става въпрос за JVC ако има значение.

tonov
29-04-2008, 22:30
Наистина в такъв случай е по-добре да се обърнеш към сервиз, те би трябвало да имат. Ако имаш повече опит може да стане и без тези дръжки, но има голяма вероятност да се счупи барчето или шейната да стане неизползваема (както става след итервенция на наркоманчета примерно)

monimsl
30-04-2008, 19:34
Аз като демонтирах стария касетофон,също нямах нужните инструменти,но разглобих барчето под касетофона и излезна цялото.