View Full Version : Светва лампата на ръчната
Здравейте!
Първо едно голямо браво за форума, клуба и за алфите.
Нов съм в занаята, както се казва, преди месец и нещо си купих алфата от подписа и след известни премеждия май всичко вече е наред... или почти :)
Когато ускорявам по-рязко и мине над 3500 оборота ми светва лампата на ръчната. Ако съм по наклон - още по-скоро. Имам един друг проблем с електроника и така или иначе скоро ще трябва да я вкарвам в сервиз, но се чудя дали тая лампичка намеква нещо предстоящо и сериозно или просто някъде някое кабелче се е откъснало. Не свети постоянно, а само в описаните моменти, когато намаля оборотите или изляза на равен път - гасне. Иначе когато съм на ръчна си свети нормално.
Предварително благодаря за всякакви предположения.
Novachev
25-07-2007, 08:46
Тази лампичка освен за ръчна спирачка е сигнализация и за нивото на спирачната течност така че провери я
Благодаря, ей сега ще долея. И мерси за бързия отговор, много ранобудни колеги има :)
хм между другото и аз като ускорявам със скоростта на свтетлината ми светва тая лампа, спирачната течност обаче си е догоре :roll: или при много резки завои ... може би от инерцията поплавъкат се мандахерца ?
Абе и аз имах някакъв шантав проблем през зимата при смяна на течността явно се беше намокрил нещо датчика. И като беше студено паля и докато потегля - светва, след 1-2 км се оправя. Нивото на течността беше ок. Оправи се за 2 седмици от самосебе си.
не свети ли и когато им е дошло време на накладките да се сменят
тва е само ако накладките ти са със датчик, а и трябва постоянно да свети в такъв случай...освен това има друга лампа мисля за това нещо..
за накладките е друга сигнализацията
clockmaster
25-08-2008, 11:49
Вчера и на мен ми светна - в движение с постоянна скорост (около 120 км/ч), без да натискам спирачка или нещо друго. Прави го за втори път по същия начин - първият беше преди 2 месеца. Оправя се като изключа контакта в движение и го включа пак. Проверих спирачната течност - има си! Дали е някаква грешка на компа или има проблем :question:
Satanism
25-08-2008, 12:26
Моята също премигваше, а течността беше на макс.Долях до където хвана казанчето и спря да мига.
Аз пък като пробвах дали ми бачка датчика нищо не отчете :(
Т.е. запалих колата отвих резервоара за спирачната течност и след това свалих ръчната и лампа изгасна, а бях чувал, че трябва да остане светната???
ivan dimitrov
25-08-2008, 13:41
---
Колегите на които им свети лампичката при пълно казанче да си проверят капачките.При пренатягане на капачката една част от нея се отделя и минава в казанчето като натиска поплавъкът надолу.Аз отначало го помислих за някакъв филтър но не е.
Проверете цилиндъра на съединителя и помпата му за течове....:stretcher:
clockmaster
25-08-2008, 17:11
Аз пък като пробвах дали ми бачка датчика нищо не отчете :(
Т.е. запалих колата отвих резервоара за спирачната течност и след това свалих ръчната и лампа изгасна, а бях чувал, че трябва да остане светната???
Теста се прави като при затворена капачка, на контакт, натискаш бутона, който е на самата капачка - трябва да ти светне лампата на ръчната.
LeoVin4i
25-08-2008, 17:21
Трябват 2-ма обаче за тази операция. Един да натиска и един да гледа ламбата дал' свети.
Теста се прави като при затворена капачка, на контакт, натискаш бутона, който е на самата капачка - трябва да ти светне лампата на ръчната.
Трябват 2-ма обаче за тази операция. Един да натиска и един да гледа ламбата дал' свети.
Не съм сигурен, че имам такова бутонче.
clockmaster
25-08-2008, 18:05
Централната част на капачката ти трябва да е гумирана и като я натиснеш поддава леко - там е копчето
Оня ден го направих го теста и ми светна лампичката така че всичко трябва да е ок :metal:
На мен пък ми седеше натиснато бутончето и ми светеше лампата непрекъснато. Натиснах го,поразмърдах го и освободи.Сега няма проблем на таблото нямам червени светлинки.
ultrashock
27-08-2008, 19:28
Понеже и аз имам този проблем (лампичката ми свети постоянно) и днес прочетох писаното по темата и поръчках по всякакъв начин поплавъка, бутончето и какво ли още не но лампата не изгасва и за секунда. Какво друго да проверя за да изгасне тази лампичка?
Понеже и аз имам този проблем (лампичката ми свети постоянно) и днес прочетох писаното по темата и поръчках по всякакъв начин поплавъка, бутончето и какво ли още не но лампата не изгасва и за секунда. Какво друго да проверя за да изгасне тази лампичка?
Виж да не ти замасява кабелчето на датчика за ръчната
като я купих мойта, тая лампа светеше също постоянно... макар, че течността беше малко под максимума... долях над максимума и изгасна
poison1912
04-09-2008, 08:04
моята пък си свети постоянно вече 2 месеца и си има спирачна течност. според мен най вероятно трябва да почистя датчика ама още не ми е останало време.
didkoldihno
20-12-2008, 20:53
привет колеги прочетох всичко до тук тай като и на мен днес ми се откри проблем смятам да ви попитам за всеки случай въпреки че знам отговора
при запалване на колата ми светва лампата на ръчната стоя 5-6сек. и изгасна.Това означава че трябва да видя течността на спирачките и ако е паднала да долея нали ?:)
Това означава че трябва да видя течността на спирачките и ако е паднала да долея нали ?:)
Да
didkoldihno
21-12-2008, 20:36
Да
мерсаж :notworthy:
galinves71
21-12-2008, 20:42
сваляй задните колелета,разглобявай челюстите на спирачките,почисти с финна шкурка шлиците на челюстите,леко гресирай шлиците ама леко,зглобявай и ръчка това е.
Serjinko
30-11-2010, 20:52
Искам да питам засто никога неми се вклиучва лапичката за рачната каде е проблема и драпната и недрапната никога нямам такава светлина.
Ами провери дали ти е закъчена буксата до самият лост.
Проблемът при мен беше цилиндър на съединител. Ако ви губи течност значи цилиндъра си заминава. Някой майстори го наричат долна помпа или горна помпа на съединител. Има и горна и долна. Ако Ви кажат помпа на съединител, да не объркате с другата която е закачена на педала, защото аз така купих и двете, заради един майстор. Иначе се сменя сравнително лесно и цената на цилиндъра е към 60лв.Огледайте за течове под акумулатора, защото може да стане голяма беля ако ви изтече цялата спирачна течност.;-)
Проблемът при мен беше цилиндър на съединител. Ако ви губи течност значи цилиндъра си заминава. Някой майстори го наричат долна помпа или горна помпа на съединител. Има и горна и долна. Ако Ви кажат помпа на съединител, да не объркате с другата която е закачена на педала, защото аз така купих и двете, заради един майстор. Иначе се сменя сравнително лесно и цената на цилиндъра е към 60лв.Огледайте за течове под акумулатора, защото може да стане голяма беля ако ви изтече цялата спирачна течност.;-)
Тя цялата не може да изтече, понеже съдчето е преградено. Първо ще останеш без съединител - за него се взима от по-високото, спирачки ще си има.
Serjinko
01-12-2010, 19:10
Някои да има за продаване важе за рачната на колелото зад шофиора.Колата е 146 боксер с дискве отзад.
Колега, моля положи малко старание в писането! Верно че не сме форум по български, но поне да е разбираемо!
Ако търсиш нещо, първо провери в раздел купува/продава. Тук не е място за обяви.
tonov
Stefanov
06-12-2010, 21:08
Колеги и на мен ми светваше като мина 3000 оборота .... Цилиндърчето на съединителя ме беше издънило смених го и спря да свети но и спирачна течност долях незнам от кое е то4но