PDA

View Full Version : Подгряване на задно стъкло

NAS
31-10-2007, 10:37
Здравейте,
тия дни като се застуди и забелязах, че подгряването на задното ми стъкло е спряло да работи :(. Имам индикация на таблото, че е включено, а ефект върху стъклото - никакъв. Някой има ли опит с този проблем?

rtfm
31-10-2007, 11:31
Виж си бушона. Акое е здрав значи са пи се предъвкали кабелите на сгъвката дето влизат в багажника.

goro
31-10-2007, 21:03
Направи това,което казва колегата rtfm. :wink: Ако няма ефект,виж дали нямаш някоя прекъсната пътечка на самия нагревател на стъклото.Знам,че това се оправя с някакво специално лепило за съединяване на пътечки,но не знам какво точно. :oops: Имаше тема някъде...Колегите да кажат :wink: :wink: :wink:

Nasko_77
31-10-2007, 21:57
Здравейте,
тия дни като се застуди и забелязах, че подгряването на задното ми стъкло е спряло да работи :(. Имам индикация на таблото, че е включено, а ефект върху стъклото - никакъв. Някой има ли опит с този проблем?А ти убеден ли си, че не ти работи :roll:
В смисъл такъв, че все още не е чак толкова студено че да ти се заскрежават стъклата и да разбереш. Ако съдиш само по запотени стъкла... мисля, че не е много правилно. Те реотанчетата много леко затоплят. Спорд мен... само на лед, скреж и сняг се усеща ефекта.

NAS
01-11-2007, 09:39
Преди две седмици си работеха на запотени стъкла и се виждаше ефекта. Бушона ми изглежда здрав. Видях, че уплътнението на кабелите на задната врата е излязло от мястото си, което ме навежда на мисълта, че може и там да е проблема, но не съм го гледал обстойно, защото го гледах на тъмно.

Евгени Генчев
01-11-2007, 21:31
Ако всичко изглежда наред и дори релето работи то остава само прекъсване писта на таблото- това с бушоните и релетата. На мен ми го оправиха за 25лв и "Италсервиз" преди две години и до сега е О.К.

alfatras
01-11-2007, 23:44
При мене се оказа платката под копчето за подгряването :shock: (пуснах му едно кабелче и сега пее) :D друг е въпроса,че 3реотана не ми работят отзад на стъклото и днес питах в 3 магазина в Пазарджик за това което ги лепило,но ме изгледаха с недоумение :?

reptli
02-11-2007, 00:15
най-вероятно няма маса :wink:

miromitev
02-11-2007, 07:24
Направи това,което казва колегата rtfm. :wink: Ако няма ефект,виж дали нямаш някоя прекъсната пътечка на самия нагревател на стъклото.Знам,че това се оправя с някакво специално лепило за съединяване на пътечки,но не знам какво точно. :oops: Имаше тема някъде...Колегите да кажат :wink: :wink: :wink:
Помислете как се казва това лепило ,защото като ходим да питаме да не се излагаме ..."Имаше едно лепило????...
Ще помогнете на доста хора ,които иамат прекъснати пътечки..

Gho5t
03-11-2007, 18:56
Здравейте,
тия дни като се застуди и забелязах, че подгряването на задното ми стъкло е спряло да работи :(. Имам индикация на таблото, че е включено, а ефект върху стъклото - никакъв. Някой има ли опит с този проблем?А ти убеден ли си, че не ти работи :roll:
В смисъл такъв, че все още не е чак толкова студено че да ти се заскрежават стъклата и да разбереш. Ако съдиш само по запотени стъкла... мисля, че не е много правилно. Те реотанчетата много леко затоплят. Спорд мен... само на лед, скреж и сняг се усеща ефекта. Ами мене като ми е запотено стъклото и като пусна реутана и за 30 сек се е оправил как само на сняг и скреж ... : ) несам съгласен

Viktor_
03-11-2007, 19:06
Такова лепило поне в София има в магазините на ЕмКомплект33. Разглеждал съм го в каталога на една от фирмите, чийто продукти внасят.

Ако не се лъжа съм виждал от същото и в Практикер.

Иначе точно така си се казва - лепило за прекъснати нагреватели. Ако се ползва такова обаче трябва да се провери в последствие дали на въпросното съединение не се получава отделяне на по-висока температура, което да доведе до спукване на стъклото.

krasio ss
14-11-2007, 19:37
задължително си провери релето.и на мен ми излизаше индикация,и бушона беше здрав,и релето цъкаше,ама ей на'в релето ток влиза,ама не излиза :screwy: едно краче разпоено->ремонт-> жсичко работи :devil: потърси с нисковолтов фазомер

RadixTP
15-11-2007, 18:51
Мога ли да попитам къде се намира това реле, защото и аз имам същия проблем и трябва да го отстраня

krasio ss
15-11-2007, 21:32
на таблото с бушоните най вътре и вдясно,сиво,квадратно,с 4 крачета,абе като реле :lol:

RadixTP
15-11-2007, 21:53
Намерих го в книжката! Мерси все пак

RadixTP
16-11-2007, 17:58
Проблемът беше точно в релето - разглобих го и имаше студена спойка! Поялничето за 10 секунди и сега си имам и подгряване на задното стъкло и на огледалата

onzifonzi
18-11-2007, 21:33
Супер и аз го имам този проблем ... събота-неделя ще проверя дали и при мен не е нещо идиотско, което мога сам да реша.

А моята Алфа дали има реотани на огледалата ?

detelazurno
18-11-2007, 22:33
Като гледам при всички проблема е все в релето, но не е лошо и наистина да се видят реотанчетата върху самото стъкло...иначе онова "лепило" дето се чудите се казва проводящ лак. Ще го намерите в магазините за електроника. Казвате, че ви трябва проводящ лак или електропроводящ, както Ви кефи повече, и хората 100% знаят какво искате. Доста е полезно и върши работа на много места на които трябва да се прави такава фина връзка, а и е ефикасно. НО, ако не се лъжа идваше малко скъпичко.

kalfa146
19-11-2007, 12:56
А моята Алфа дали има реотани на огледалата ?

Ако не са ти електрически нямат. Поне мойта е на този принцип.

NAS
19-11-2007, 14:33
Днес пребродих всички магазинчета по Симеон за това реле и никъде не намерих, като преди това ходих в ТиН Кар - Люлин, няколко магазина на Bosch и още някакви дюкянчета за авточасти. В крайна сметка на бул.Хр.Ботев ми продадоха такова реле за 4лв., на което пише "Сделано в России". Още не съм го пробвал, ама трябва да работи :)

Venci
20-11-2007, 04:24
Естествено че ще работи релето! Да не си мислите, че всички коли са с различни релета. Най-сигурният признак е ако номерата на крачетта отдолу са еднакви това са "30", "85", "87" и "86". За лепилото... преди имаше в Бриколаж едно в малки шишенца беше към 15 лв. Днес ходих да си купя защото имам нужда да си залепя едната клема към стъклото и ми поискаха 38 лв :shock: :shock: :shock: . Щях да пометна! Като ми го показаха беше по различно от това, което съм гледал преди. В крайна сметка си купих новият вариянт, но с 10 лв по евтино от железария на бул. Опълченска. Марката е "Бизон" има и четчица в опаковката.

onzifonzi
23-11-2007, 15:13
Днес пребродих всички магазинчета по Симеон за това реле и никъде не намерих, като преди това ходих в ТиН Кар - Люлин, няколко магазина на Bosch и още някакви дюкянчета за авточасти. В крайна сметка на бул.Хр.Ботев ми продадоха такова реле за 4лв., на което пише "Сделано в России". Още не съм го пробвал, ама трябва да работи :)

NAS, кажи ако всичко е наред и дай идея къде е този магазин за да ходим и ние ;)