PDA

View Full Version : едно предизвикателство за моето Romeo

Romeo
06-03-2008, 10:16
предстои ни един маршрут от по4ти 4000км Sofia - Valencia ,вярвам 4е ще се справи както винаги с успех имам едно питане ако някои е патувал скоро дали знае как е минаването през Сьрбия дали да минавам оттам заради тва с Косово става вапрос и дали трябват некви по специални документи за колата

kirilsk
06-03-2008, 12:50
Няма проблеми за минванйе през Србия, документи стандардни, ще ти требат србски динари за патарините, и много внимание с брзината и слично има много милиция и много пишат казни.
Поздрав

Romeo
06-03-2008, 16:23
Няма проблеми за минванйе през Србия, документи стандардни, ще ти требат србски динари за патарините, и много внимание с брзината и слично има много милиция и много пишат казни.
Поздрав Благодарско брате поздрави и от мене тва е много добре щото ина4е много заобикалянем, само не разумил що е това патарини предполагам 4е са митни4арите ама на тех ако трябва да им давам динари много лошо , благодаря ти за помоща

trouble
06-03-2008, 17:13
Според мен става дума да имаш сръбски динари да си плащаш таксите на магистралата, защото тя минава през цяла Сърбия и пунктовете са много където се плаща това и е хубаво да имаш точно че там не се връщат стотинки....

cvetelin
07-03-2008, 07:47
излез с ферибота ВИдин калафат ли къв беше....
малко по далече е ама е по спокойно...

Mury
07-03-2008, 10:39
излез с ферибота ВИдин калафат ли къв беше....
малко по далече е ама е по спокойно...

И според мен трябва да минеш през Румъния :idea: :idea: :idea: Сърбетата 100% ще си правят ташак с теб,още от границата :idea: :idea: :idea:

миро
07-03-2008, 11:34
Полезна тема и за мен. Края на месеца евентуално ще пътувам до Амстердам и то с кола с английска регистрация.. Който и да питам, казва през Сърбия НЕ. А как е пътя в Румъния като настилка?

cvetelin
07-03-2008, 13:07
Полезна тема и за мен. Края на месеца евентуално ще пътувам до Амстердам и то с кола с английска регистрация.. Който и да питам, казва през Сърбия НЕ. А как е пътя в Румъния като настилка?

не е кой знае какво... е не е като в сърбия хубаво ... ама се кара
ама е по добре по по лош път и без проблеми по граници(да те рекетират митничарите, да те спират катаджиите и т.н.) от колкото хубав ... ама със една карама проблеми...

давай през Румъния ...

Mury
07-03-2008, 15:05

не е кой знае какво... е не е като в сърбия хубаво ... ама се кара
ама е по добре по по лош път и без проблеми по граници(да те рекетират митничарите, да те спират катаджиите и т.н.) от колкото хубав ... ама със една карама проблеми...

давай през Румъния ...

Абсолютно съгласен :idea: :idea: стига да е хубаво времето,през Румънско нема проблеми :wink: :wink: :wink:

П.С.Миро като тръгваш,ми се обади да ти кажа от къде да минеш през Румъния,аз пътувах Януари оттам :wink: :wink:

kirilsk
07-03-2008, 15:46
па няма толко проблеми през Србия. Ас сам минал а и пат е много добре ( говорам СКопйе Белград, загреб)

cvetelin
07-03-2008, 17:55
па няма толко проблеми през Србия. Ас сам минал а и пат е много добре ( говорам СКопйе Белград, загреб)

прав си транзитната им магистрала е отлична....
като се качиш при Ниш и си в Европа вече ... ама много се ебават митничарите скубят пари ... от както влезнахме в европа те почти мрът гладни и ся ... е ад..
и другото сръбската полиция като види чужди регистрации и в частност бг .. спират и почват да се гаврят.... бях свидетел на такова нещо минлата година ...

миро
07-03-2008, 19:26
Окей, мерси на всички за отговорите. Иначе аз съм пътувал през Сърбия няколко пъти, но преди да ни приемат в ЕС. Помня, че беше голямо заяждане с тези сърби, митничарите муфтеха за пари, цигари, яко висене по границите и излишни нерви с катаджии.
Мъри, ще те имам предвид като стане 100% сигурно пътуването и ще ти кажа. Мерси пак. :)

Romeo
08-03-2008, 13:07
и аз благодаря за сьветите а някои да има идея за ферибот през Кипар за Италия цени и дали има такьв пьт вьобще

cvetelin
08-03-2008, 13:44
по4ти 4000км Sofia - Valencia

около 3000 км са от софия ...

4000 са долу до Малага :)

голямата риба
08-03-2008, 19:55
аз пък да ти кажа в Сърбия ще имаш проблеми само ако
си в нарушение.
Което важи за цяла Европа :wink:
като проблем е само пътя от нашата граница да началото на магистралата

Romeo
11-03-2008, 16:22
по4ти 4000км Sofia - Valencia

около 3000 км са от софия ... имаме няколко одбивки от маршрута за тва са 4000 както и да е маршрута е ясен София Игуменица Бари Рим Флоренция Генуа и ревиерата та до Espana

4000 са долу до Малага :)

clockmaster
15-05-2008, 15:34
... а някои да има идея за ферибот през Кипар за Италия цени и дали има такьв пьт вьобще
Не че съм специалист, ама това ми звучи като да тръгнеш от София за Петрич през Варна...
Знам, че има ферибот от Гърция(Игуменица) до Италия(Бриндизи) и мой познат италианец го предпочита за идване до БГ

StarChild
16-05-2008, 01:15
... а някои да има идея за ферибот през Кипар за Италия цени и дали има такьв пьт вьобще
Не че съм специалист, ама това ми звучи като да тръгнеш от София за Петрич през Варна...
Знам, че има ферибот от Гърция(Игуменица) до Италия(Бриндизи) и мой познат италианец го предпочита за идване до БГ

Според мен е най- добре така или слизаш на бари и от там газ през цяла италия поне на хубави пътища да се накараш. Но и през сърбия нямя проблем аз последно от там минавах и ако внимаваш с пътната полиция няма проблем. През Румъния пътищата са ужасни само ще се изнервиш и потрошиш колата което не ти пожелавам. Инак от където и да решиш лек път и поздрави на испанките! :wink:

GammaRay
30-05-2008, 17:41
Ако мине през Румъния, ще му се иска да се върне обратно - 300 км 12 часа!.В Сърбия е спокойно, почти няма полиция - 1-2 места.На путарината се плаща съвсем нормално със евро, както и по безиностанцийте и магазините.Успех.

миро
30-05-2008, 20:56
Момци, темата е стара, но все пак и аз да споделя.
В Румъния е малък ад. Ако ще се минава оттам, най-добре през Русе - Букурещ - Дева - Арад - Мако. Тесен път, изпреварвания, завои, няма маркировка и светлоотразители, задръствания и тн... ~700км е от Русе до Зегед, Унгария по този маршрут. Взех го за ~11 часа с мръсна газ с БМВ 316 компакт като по завоите един местен бус Спринтер ме направи луд, щото задницата ми бягаше настрани и с тези 16 цолови валяци трябваше да връщам две предавки надолу, за да откине въпросното БМВ. Както и да е, сега ми е забавно като пиша, но тогава си скъсах нервите. :x
Втори вариант. Видин - Калафат - Търно Северин - Тимишоара - Арад... На отиване минахме по този път, плътно до границата. Една спукана гума и криви джанти, този път колата е Тигра с нископрофилни гуми 195/40/15. Ходова част, окачване, всичко започна да понатропва. Само дупки и неравности, а по едно време имаше и чакъл... АД! Цивилизацията започва от Тимишоара. От Калафат до Унгария е грубо 450км, изминахме ги за ~10 часа без да спираме. :shock:
Ако сега трябва да минавам оттам с моята кола, ще си нося няколко картера и комплект гуми и джанти. :wink: Но си е приключение де, не съжалявам. :)

Пламен Начев Начев
01-06-2008, 21:19
Пътищата през Сърбия не са лоши а рушветът е легализиран само внимаваи със скоростите абе да ти кажа и след воините са добре! :roll:

cvetelin
01-06-2008, 21:54
аве тая тема е от началото на март...
той човека сигурно вече ша са връща ... :lol: :lol:

Sraaaaa
02-06-2008, 16:14
Всички са за Румъния, но се подготви добре с маршрута. Ако можеш вземи GPS, че в Румъния е пълен ад и се пътува много, понеже пътя е кофти и е много гъсто населена.

Относно пътя те съветвам да обърнеш особено внимание на гумите си ако са износени и стари. Ако караш с по-високи и тесни гуми и ако сте с повечко багаж има вероятност в тези жеги да деформираш гумите като карате. Внимавайте много и се пазете! Брат ми направи баси пътешествието до Севилия с една керлива Corsa през най-големите жеги и смени чифт гуми дотам... :lol: Много е горещо!!! Приятно пътуване и дано всичко мине нормално! :th_up:

DerMeister
02-06-2008, 16:25
Всички са за Румъния

Румъния е пълен ад и се пътува много, понеже пътя е кофти и е много гъсто населена.

:lol: Та що всички са за Румъния? И аз знам, че от там е супер тегаво. Много бавно се пътува, много лошо пътища и т.н. Сърбите може и да те поебават, но все пак от там са ми казвали, че е много по-добре.

stelt
02-06-2008, 23:14
Всички са за Румъния

Румъния е пълен ад и се пътува много, понеже пътя е кофти и е много гъсто населена.

:lol: Та що всички са за Румъния? И аз знам, че от там е супер тегаво. Много бавно се пътува, много лошо пътища и т.н. Сърбите може и да те поебават, но все пак от там са ми казвали, че е много по-добре.

Румъния е в ЕС и не ти е необходимо примерно да имаш задграничен паспорт за да преминеш.
А иначе прехода между Русе и Мако( Унгария )който е около 700 км е здраво калявне на нервите и шофьорските умения. Аз лично съм имал щастието да мина тези 700 км за по малко от 8 часа. Нормално нещата се случват за 11-12 часа.

миро
03-06-2008, 00:02
Не знам, но според мен паспорт си трябва. На границите нашите ги гледаха, а после и катаджии ни спираха.
А 8 часа е доста добро постижение. :wink: Предполагам си се разминал с по-малко трафик и си пътувал през деня, защото нощем е доста рисковано, ако не хванеш някой да ти показва пътя.

stelt
03-06-2008, 12:01
Не знам, но според мен паспорт си трябва. На границите нашите ги гледаха, а после и катаджии ни спираха.
А 8 часа е доста добро постижение. :wink: Предполагам си се разминал с по-малко трафик и си пътувал през деня, защото нощем е доста рисковано, ако не хванеш някой да ти показва пътя.

Паспорт поне на мен никога не са ми искали откакто сме в ЕС.
Иначе осемте часа ги направих през ноща. :D