View Full Version : едно предизвикателство за моето Romeo
предстои ни един маршрут от по4ти 4000км Sofia - Valencia ,вярвам 4е ще се справи както винаги с успех имам едно питане ако някои е патувал скоро дали знае как е минаването през Сьрбия дали да минавам оттам заради тва с Косово става вапрос и дали трябват некви по специални документи за колата
Няма проблеми за минванйе през Србия, документи стандардни, ще ти требат србски динари за патарините, и много внимание с брзината и слично има много милиция и много пишат казни.
Поздрав
Няма проблеми за минванйе през Србия, документи стандардни, ще ти требат србски динари за патарините, и много внимание с брзината и слично има много милиция и много пишат казни.
Поздрав Благодарско брате поздрави и от мене тва е много добре щото ина4е много заобикалянем, само не разумил що е това патарини предполагам 4е са митни4арите ама на тех ако трябва да им давам динари много лошо , благодаря ти за помоща
Според мен става дума да имаш сръбски динари да си плащаш таксите на магистралата, защото тя минава през цяла Сърбия и пунктовете са много където се плаща това и е хубаво да имаш точно че там не се връщат стотинки....
cvetelin
07-03-2008, 07:47
излез с ферибота ВИдин калафат ли къв беше....
малко по далече е ама е по спокойно...
излез с ферибота ВИдин калафат ли къв беше....
малко по далече е ама е по спокойно...
И според мен трябва да минеш през Румъния :idea: :idea: :idea: Сърбетата 100% ще си правят ташак с теб,още от границата :idea: :idea: :idea:
Полезна тема и за мен. Края на месеца евентуално ще пътувам до Амстердам и то с кола с английска регистрация.. Който и да питам, казва през Сърбия НЕ. А как е пътя в Румъния като настилка?
cvetelin
07-03-2008, 13:07
Полезна тема и за мен. Края на месеца евентуално ще пътувам до Амстердам и то с кола с английска регистрация.. Който и да питам, казва през Сърбия НЕ. А как е пътя в Румъния като настилка?
не е кой знае какво... е не е като в сърбия хубаво ... ама се кара
ама е по добре по по лош път и без проблеми по граници(да те рекетират митничарите, да те спират катаджиите и т.н.) от колкото хубав ... ама със една карама проблеми...
давай през Румъния ...
не е кой знае какво... е не е като в сърбия хубаво ... ама се кара
ама е по добре по по лош път и без проблеми по граници(да те рекетират митничарите, да те спират катаджиите и т.н.) от колкото хубав ... ама със една карама проблеми...
давай през Румъния ...
Абсолютно съгласен :idea: :idea: стига да е хубаво времето,през Румънско нема проблеми :wink: :wink: :wink:
П.С.Миро като тръгваш,ми се обади да ти кажа от къде да минеш през Румъния,аз пътувах Януари оттам :wink: :wink:
па няма толко проблеми през Србия. Ас сам минал а и пат е много добре ( говорам СКопйе Белград, загреб)
cvetelin
07-03-2008, 17:55
па няма толко проблеми през Србия. Ас сам минал а и пат е много добре ( говорам СКопйе Белград, загреб)
прав си транзитната им магистрала е отлична....
като се качиш при Ниш и си в Европа вече ... ама много се ебават митничарите скубят пари ... от както влезнахме в европа те почти мрът гладни и ся ... е ад..
и другото сръбската полиция като види чужди регистрации и в частност бг .. спират и почват да се гаврят.... бях свидетел на такова нещо минлата година ...
Окей, мерси на всички за отговорите. Иначе аз съм пътувал през Сърбия няколко пъти, но преди да ни приемат в ЕС. Помня, че беше голямо заяждане с тези сърби, митничарите муфтеха за пари, цигари, яко висене по границите и излишни нерви с катаджии.
Мъри, ще те имам предвид като стане 100% сигурно пътуването и ще ти кажа. Мерси пак. :)
и аз благодаря за сьветите а някои да има идея за ферибот през Кипар за Италия цени и дали има такьв пьт вьобще
cvetelin
08-03-2008, 13:44
по4ти 4000км Sofia - Valencia
около 3000 км са от софия ...
4000 са долу до Малага :)
голямата риба
08-03-2008, 19:55
аз пък да ти кажа в Сърбия ще имаш проблеми само ако
си в нарушение.
Което важи за цяла Европа :wink:
като проблем е само пътя от нашата граница да началото на магистралата
по4ти 4000км Sofia - Valencia
около 3000 км са от софия ... имаме няколко одбивки от маршрута за тва са 4000 както и да е маршрута е ясен София Игуменица Бари Рим Флоренция Генуа и ревиерата та до Espana
4000 са долу до Малага :)
clockmaster
15-05-2008, 15:34
... а някои да има идея за ферибот през Кипар за Италия цени и дали има такьв пьт вьобще
Не че съм специалист, ама това ми звучи като да тръгнеш от София за Петрич през Варна...
Знам, че има ферибот от Гърция(Игуменица) до Италия(Бриндизи) и мой познат италианец го предпочита за идване до БГ
StarChild
16-05-2008, 01:15
... а някои да има идея за ферибот през Кипар за Италия цени и дали има такьв пьт вьобще
Не че съм специалист, ама това ми звучи като да тръгнеш от София за Петрич през Варна...
Знам, че има ферибот от Гърция(Игуменица) до Италия(Бриндизи) и мой познат италианец го предпочита за идване до БГ
Според мен е най- добре така или слизаш на бари и от там газ през цяла италия поне на хубави пътища да се накараш. Но и през сърбия нямя проблем аз последно от там минавах и ако внимаваш с пътната полиция няма проблем. През Румъния пътищата са ужасни само ще се изнервиш и потрошиш колата което не ти пожелавам. Инак от където и да решиш лек път и поздрави на испанките! :wink:
GammaRay
30-05-2008, 17:41
Ако мине през Румъния, ще му се иска да се върне обратно - 300 км 12 часа!.В Сърбия е спокойно, почти няма полиция - 1-2 места.На путарината се плаща съвсем нормално със евро, както и по безиностанцийте и магазините.Успех.
Момци, темата е стара, но все пак и аз да споделя.
В Румъния е малък ад. Ако ще се минава оттам, най-добре през Русе - Букурещ - Дева - Арад - Мако. Тесен път, изпреварвания, завои, няма маркировка и светлоотразители, задръствания и тн... ~700км е от Русе до Зегед, Унгария по този маршрут. Взех го за ~11 часа с мръсна газ с БМВ 316 компакт като по завоите един местен бус Спринтер ме направи луд, щото задницата ми бягаше настрани и с тези 16 цолови валяци трябваше да връщам две предавки надолу, за да откине въпросното БМВ. Както и да е, сега ми е забавно като пиша, но тогава си скъсах нервите. :x
Втори вариант. Видин - Калафат - Търно Северин - Тимишоара - Арад... На отиване минахме по този път, плътно до границата. Една спукана гума и криви джанти, този път колата е Тигра с нископрофилни гуми 195/40/15. Ходова част, окачване, всичко започна да понатропва. Само дупки и неравности, а по едно време имаше и чакъл... АД! Цивилизацията започва от Тимишоара. От Калафат до Унгария е грубо 450км, изминахме ги за ~10 часа без да спираме. :shock:
Ако сега трябва да минавам оттам с моята кола, ще си нося няколко картера и комплект гуми и джанти. :wink: Но си е приключение де, не съжалявам. :)
Пламен Начев Начев
01-06-2008, 21:19
Пътищата през Сърбия не са лоши а рушветът е легализиран само внимаваи със скоростите абе да ти кажа и след воините са добре! :roll:
cvetelin
01-06-2008, 21:54
аве тая тема е от началото на март...
той човека сигурно вече ша са връща ... :lol: :lol:
Всички са за Румъния, но се подготви добре с маршрута. Ако можеш вземи GPS, че в Румъния е пълен ад и се пътува много, понеже пътя е кофти и е много гъсто населена.
Относно пътя те съветвам да обърнеш особено внимание на гумите си ако са износени и стари. Ако караш с по-високи и тесни гуми и ако сте с повечко багаж има вероятност в тези жеги да деформираш гумите като карате. Внимавайте много и се пазете! Брат ми направи баси пътешествието до Севилия с една керлива Corsa през най-големите жеги и смени чифт гуми дотам... :lol: Много е горещо!!! Приятно пътуване и дано всичко мине нормално! :th_up:
DerMeister
02-06-2008, 16:25
Всички са за Румъния
Румъния е пълен ад и се пътува много, понеже пътя е кофти и е много гъсто населена.
:lol: Та що всички са за Румъния? И аз знам, че от там е супер тегаво. Много бавно се пътува, много лошо пътища и т.н. Сърбите може и да те поебават, но все пак от там са ми казвали, че е много по-добре.
Всички са за Румъния
Румъния е пълен ад и се пътува много, понеже пътя е кофти и е много гъсто населена.
:lol: Та що всички са за Румъния? И аз знам, че от там е супер тегаво. Много бавно се пътува, много лошо пътища и т.н. Сърбите може и да те поебават, но все пак от там са ми казвали, че е много по-добре.
Румъния е в ЕС и не ти е необходимо примерно да имаш задграничен паспорт за да преминеш.
А иначе прехода между Русе и Мако( Унгария )който е около 700 км е здраво калявне на нервите и шофьорските умения. Аз лично съм имал щастието да мина тези 700 км за по малко от 8 часа. Нормално нещата се случват за 11-12 часа.
Не знам, но според мен паспорт си трябва. На границите нашите ги гледаха, а после и катаджии ни спираха.
А 8 часа е доста добро постижение. :wink: Предполагам си се разминал с по-малко трафик и си пътувал през деня, защото нощем е доста рисковано, ако не хванеш някой да ти показва пътя.
Не знам, но според мен паспорт си трябва. На границите нашите ги гледаха, а после и катаджии ни спираха.
А 8 часа е доста добро постижение. :wink: Предполагам си се разминал с по-малко трафик и си пътувал през деня, защото нощем е доста рисковано, ако не хванеш някой да ти показва пътя.
Паспорт поне на мен никога не са ми искали откакто сме в ЕС.
Иначе осемте часа ги направих през ноща. :D