View Full Version : предница...
Rider_alfa155
20-05-2008, 10:03
съжалявам колеги модератори ако има подобно питане но нямам възможност в момента да проверя всички теми....
ТА колата ми носи, и то носи жестоко до към 90 км.ч няма проблеми ама после........ не може да влезе в пътя танцува по двете платна.
от какво може да е проблема дали е крива джанта ( за което имам съмнения) или разбита предница( имам нужда от смяна на това онова и си го знам)
това е ако имате инфо ще съм благодарен
Е па там ще ти е проблема :wink: ...ходовата част - амортесиори, носачи....кормилни приводи...да я огледа майстор и да ти каже, какво да си накупиш :!: ...иначе като виж и си излязъл от пътя...па може и недай си боже някоя беля да стане!..... :roll: интересно ми беше, че си знаеш някой нередности, ама си караш смело :roll: Колкото по дълго е караш така...повече неща за правене ще излезнат.
То тука със думи...няма да ти я оправим :wink:
Ако искаш колата да е добре, хващай се у ръце момче :wink:
Rider_alfa155
20-05-2008, 11:04
аааа не не я карам от две седмици не съм мръднал на никъде с нея самоя припалвам едно кръгче на бързо и в бокса, пък нали имам мотор не си правя експерименти с нея, ама да ти кажа честно по ми се струва че може да е джанта защото един ден се нахулих в една шахта без капак и сякаш от тогава започна да носи само с ръба на гумата я закачих ама... възможно ли е да има изкривена рейка или нещо подобно
аааа не не я карам от две седмици не съм мръднал на никъде с нея самоя припалвам едно кръгче на бързо и в бокса, пък нали имам мотор не си правя експерименти с нея, ама да ти кажа честно по ми се струва че може да е джанта защото един ден се нахулих в една шахта без капак и сякаш от тогава започна да носи само с ръба на гумата я закачих ама... възможно ли е да има изкривена рейка или нещо подобно
Колега, защо не идеш да я огледат в някой сервиз?
Или дори сам може да си я огледаш отдолу ако не ти се дават пари.
Джантата също може да свалиш и да видиш дали не е крива.
Rider_alfa155
20-05-2008, 12:10
проблема е че нямам това свободно време да тръгна по сервизи и така на татък работя до късно и обикновенно всички сервизи са затворенив неделя никой не работи а аз имам ангажименти извън града и не ми остава време даже да я измия
днеска сестра ми я кара на авто мивка ужас... апук жена да закара кола на сервиз........ не благодаря да ми седне златна после....
Трябва да се погледне...иначе само си гадаем!...но от крива джанта...най много да вибрира само на волана :idea: ...а и скокове щом е имало :roll: ..дано да няма нещо покривено....по окачването!
Трябва да се погледне...иначе само си гадаем!...но от крива джанта...най много да вибрира само на волана :idea: ...а и скокове щом е имало :roll: ..дано да няма нещо покривено....по окачването!
От крива джанта може и да тегли, но както се съгласихме всички - няма смисъл да гадаем, колега Rider_alfa155, като погледнеш колата напиши какъв е бил проблема. Късмет!
Ще има нещо криво след дупката ама нема да е джанта. :roll:
100 процента залагам на тампоните на носачите :wink:
Rider_alfa155
21-05-2008, 11:14
оказа се съвсем прав тампоните ги няма никакви тя и ако знаеш как джаска предницата. през най малката дупка и ... ще ми паднат полмбите.... дето още не са сложени
оказа се съвсем прав тампоните ги няма никакви тя и ако знаеш как джаска предницата. през най малката дупка и ... ще ми паднат полмбите.... дето още не са сложени
120-130лева...и си ти + труд :wink:
радвам се че ти помогнах без много коментари
успех с ремонта колега :D
Rider_alfa155
21-05-2008, 19:45
утре моиата хубавица отива на доктор
то в сервиз ясно ама само да вметна че първо се проверяват гумите - налягане, износване и посока - това са най вероятните прични обикновено , после са спирачките и накрая окачването. а кривата джанта не виждам как ще се отразява на посоката на движение.
Q оказа се съвсем прав тампоните ги няма никакви тя и ако знаеш как джаска предницата. през най малката дупка и ... ще ми паднат полмбите.... дето още не са сложени
Извинявай колега но ти носачи сменял ли си някога ? Или колата си е с щатните от време оно ??
При мен носачите изкрват маскимум 18-20 000 км - шарнирните болтове се разбиват независмо от прехвалената марка. Засега съм с носачи Аз Метал на 4-5 000км, но колата не я карам вече и я продавам.
И това 155 ца да не седи в пътя не мога да го повярвам . С поразбити задни амортисори на магистрала съм летял с 220-225 км/ч е не се е кандилкала напред назад 10 мин след като спра някъде.В сняг и лед , вода никъде не се е опитвала да ме изкара извън пътя. Имам само 1 единствен случай на завой с голяма скорост , но широк от дясната страна е атакува 1 каруца и тогава рязко спирачки на мокро и волана на ляво и се завъртях на около остта си 1-2 пъти , но не излязох от пътя.
Rider_alfa155
24-05-2008, 10:14
ами виж колега, когато я купих колат беше със сменено окоачване , цялото даже и фактурите от ремонта са в жабкаттака че се съмнявам да са носачите. другото което е не съм казал че колата носи отзад а отпред когато я карам с 80 90 няма проблеми но прхвърлкя ли 90 става неуправляема.....
Q оказа се съвсем прав тампоните ги няма никакви тя и ако знаеш как джаска предницата. през най малката дупка и ... ще ми паднат полмбите.... дето още не са сложени
Извинявай колега но ти носачи сменял ли си някога ? Или колата си е с щатните от време оно ??
При мен носачите изкрват маскимум 18-20 000 км - шарнирните болтове се разбиват независмо от прехвалената марка. Засега съм с носачи Аз Метал на 4-5 000км, но колата не я карам вече и я продавам.
И това 155 ца да не седи в пътя не мога да го повярвам . С поразбити задни амортисори на магистрала съм летял с 220-225 км/ч е не се е кандилкала напред назад 10 мин след като спра някъде.В сняг и лед , вода никъде не се е опитвала да ме изкара извън пътя. Имам само 1 единствен случай на завой с голяма скорост , но широк от дясната страна е атакува 1 каруца и тогава рязко спирачки на мокро и волана на ляво и се завъртях на около остта си 1-2 пъти , но не излязох от пътя.
Живко, нещо не ми се връзват писанията ти :wink:
За да не стой на пътя 155, трябва да не е нейното окачване.
Какво си правил с нея бе брат?
Ти скоро я купи уж?
Да използвам темата на колегатан да попитам и за мойто тракторче :D
Напоследък при тръгване и спиране започна да се чува едно "припукване" от предницата :roll: "Пука" няколко пъти докато се задвижи колата и след това спира, а също и при спиране, точно преди колата да спре на място :roll:
Дайте някакви предположения и евентуално как може да се установи ?
alfa1551.8ts130
25-05-2008, 10:31
Колега за лагер си май.Това припукване може да е само лагер.При завой не пука нали.
alfa1551.8ts130
25-05-2008, 10:36
Иди извън града,засили колата поне със 100 и освободи от скорост и скушай внимателно.Ако е лагера трябва да просвири.Макар и леко.Не чакай да засвири постоянно,защото е опасно може да стане беля кактоси караш колелото блокира и...........
Едва ли е лагер :roll:
По-скоро си мисля за каре или тампон :roll:
ALFA CORSE
26-05-2008, 17:15
Ако е лагер би трябвало да се усети и като въртиш колелото на ръка.
Шума централно ли го чуваш или отляво/дясно?
Като че ли е централно или поне аз не мога да разбера от кое колело е :roll:
Вдигах колата на крик въртях колетата, проверявах за луфтове и нищо .
В движение няма абсолютно никакви шумове,като минавам през дупки нищо не тропа,в завой също и т.н.
Чува се единствено в момента, в който колата "отлепва" и когато "заковава на място" .
Затова единственото, което ме съмнява е вътрешно каре :roll:
Тампоните на стабилизатора ти добре ли са?
В движение няма абсолютно никакви шумове,като минавам през дупки нищо не тропа,в завой също и т.н.
Чува се единствено в момента, в който колата "отлепва" и когато "заковава на място" .
а накладки или дискове сменял ли си скоро
Какво стана с тропането - откривате теми и после никакви ви няма.
Да бе, никаква обратна връзка няма в този форум.
Всеки пита за нещо и после кво става - таковаш ли го тате?
а накладки или дискове сменял ли си скоро
Не съм ги сменял въобще, дори незнам в какво състояние са :?
А ти кой питаш ?
А ти кой питаш ?[/quote]
Ами точно твоя проблем ме заинтересува, щото не знам защо но ми стана симпатичен от първото ми четене на форума. :love_umbrella:
Ако прегледаш темата отначало ще видиш, че нито аз съм я пуснал, нито се оплаквам от "тропане" ;)
Иначе развитие по моя проблем няма, т.е. засега си карам така и гледам да тръгвам и да спирам по-плавно .
Странното е, че след като вчера измих колата, като че ли "пукането"
изчезна :shock: което ме навежда на мисълта, че може би проблема е в
някой тампон и като съм го намокрил временно е замлъкнал :roll: :lol:
Тампоните на стабилизатора ти добре ли са?
Rider_alfa155
09-06-2008, 09:53
вчера моята красавица роди :rip: :wallbash: влезнах в поредната дупка в град Сливен и беше до там,
най вероятно това което ми казаха за момента без да разглобяваме е че полуоската е превъртяла в скоростната кутия и.. също така най вероятно ще сменяме кутия с полуоски карета тампони и т.н.
колата работи включва на скорост и като пусна съединителя се чува едно ужасяващо хъркане а колата не мърда....
на някой ако му се намира една скоростна кутия за 1.8 94г моля свиркайте ми
номера ми е 0896610093 или 0885913199
Защо не смениш първо каретата и не опиташ пак :roll:
Rider_alfa155
09-06-2008, 11:13
ами ... честно казано каретата е ясно че ще се сменят ама тя си блъскаше предницата от полуоските от край време и я чаках всеки момент да прерита и то стана
а другото което е не ми се вярва от разбито каре да хвърли маслото ... колкото и да съм лайк.......