PDA

View Full Version : Правен въпрос

botsos
18-06-2008, 03:23
Та, въпросът ми е следният:
Ако един апартамент има застраховка "Домашно имущество" и от него се открадне злато чрез взлом, застрахователя покрива ли липсите (или част от тях), след като за златото няма документи за покупка?! При сключването на застраховката е описано наличието на такова в къщата. Също така искам да знам дали покриват и липсата на мобилен телефон, документите за които са налице?!
Моля ви които има някаква информация да сподели.
Благодаря.

pinko
18-06-2008, 03:30
Та, въпросът ми е следният:
Ако един апартамент има застраховка "Домашно имущество" и от него се открадне злато чрез взлом, застрахователя покрива ли липсите (или част от тях), след като за златото няма документи за покупка?! При сключването на застраховката е описано наличието на такова в къщата. Също така искам да знам дали покриват и липсата на мобилен телефон, документите за които са налице?!
Моля ви които има някаква информация да сподели.
Благодаря.

Зависи от застрахователя и условията в полицата. Моя застраховател (Уника) покрива и плаща всичко на 100%. Даже и електроника, за която няма никакви документи за произход (в конкретния случай лаптоп от САЩ). Обявил си го че струва 1800 лева и ти плащат 1800 лева.

Много съм доволен, плащат като пичове, без изобщо да се циганят. За една спукана водопроводна тръба и малко наводнен паркет платиха над 4000 лева. Реално щетите бяха значително по-малки...

Ето чети

http://www.uniqa.bg/uniqa_bg/cms/bulgar ... /index.jsp (http://www.uniqa.bg/uniqa_bg/cms/bulgarian/private/property/index.jsp)

Бобби
18-06-2008, 08:21
А бе рядко плащат като попове :roll: ..ама трябва да си търсиш правата според договора който си подписал с тях...тоез полицата!
макар и неприятно - успех...ако нещо те ебават и смяташ, че си прав...ги заплаши с застрахователен надзор :idea: ...а Уника е старата е Витоша...преди не бяха толкова коректни....но след покупката... :roll: може и да са оправени нещата...

koolio
18-06-2008, 11:17
Бояне, сканирай всички документи и ми ги прати на лично. Така, както го казваш, трябва да го покрива, но без да видя пейпърите не мога нищо да ти кажа със сигурност.

botsos
18-06-2008, 12:18
Благодаря на всички, но днес говорих със застрахователите. Не покриват мобилни телефони и бижута. Само ще ми платят щетите по джама. Скапана ралта. :(

koolio
18-06-2008, 12:40
Благодаря на всички, но днес говорих със застрахователите. Не покриват мобилни телефони и бижута. Само ще ми платят щетите по джама. Скапана ралта. :(
Е за чий го описват тогава? Я да им видим общите условия :roll: .