View Full Version : Правен въпрос
Та, въпросът ми е следният:
Ако един апартамент има застраховка "Домашно имущество" и от него се открадне злато чрез взлом, застрахователя покрива ли липсите (или част от тях), след като за златото няма документи за покупка?! При сключването на застраховката е описано наличието на такова в къщата. Също така искам да знам дали покриват и липсата на мобилен телефон, документите за които са налице?!
Моля ви които има някаква информация да сподели.
Благодаря.
Та, въпросът ми е следният:
Ако един апартамент има застраховка "Домашно имущество" и от него се открадне злато чрез взлом, застрахователя покрива ли липсите (или част от тях), след като за златото няма документи за покупка?! При сключването на застраховката е описано наличието на такова в къщата. Също така искам да знам дали покриват и липсата на мобилен телефон, документите за които са налице?!
Моля ви които има някаква информация да сподели.
Благодаря.
Зависи от застрахователя и условията в полицата. Моя застраховател (Уника) покрива и плаща всичко на 100%. Даже и електроника, за която няма никакви документи за произход (в конкретния случай лаптоп от САЩ). Обявил си го че струва 1800 лева и ти плащат 1800 лева.
Много съм доволен, плащат като пичове, без изобщо да се циганят. За една спукана водопроводна тръба и малко наводнен паркет платиха над 4000 лева. Реално щетите бяха значително по-малки...
Ето чети
http://www.uniqa.bg/uniqa_bg/cms/bulgar ... /index.jsp (http://www.uniqa.bg/uniqa_bg/cms/bulgarian/private/property/index.jsp)
А бе рядко плащат като попове :roll: ..ама трябва да си търсиш правата според договора който си подписал с тях...тоез полицата!
макар и неприятно - успех...ако нещо те ебават и смяташ, че си прав...ги заплаши с застрахователен надзор :idea: ...а Уника е старата е Витоша...преди не бяха толкова коректни....но след покупката... :roll: може и да са оправени нещата...
Бояне, сканирай всички документи и ми ги прати на лично. Така, както го казваш, трябва да го покрива, но без да видя пейпърите не мога нищо да ти кажа със сигурност.
Благодаря на всички, но днес говорих със застрахователите. Не покриват мобилни телефони и бижута. Само ще ми платят щетите по джама. Скапана ралта. :(
Благодаря на всички, но днес говорих със застрахователите. Не покриват мобилни телефони и бижута. Само ще ми платят щетите по джама. Скапана ралта. :(
Е за чий го описват тогава? Я да им видим общите условия :roll: .