View Full Version : странно скрибуцане 146 1.6ТС 120к.с. 1997г.
проблема се появи прди седмица хеи така от нищото! Като потегля и като спирам се чува едно скрибуцане (се едно е скасана заварка) :( като опана рачната и лашкам напред назад не се чува дразнещия звук! Само при потегляне и спиране. Чува се от шофиорската страна уж или от средата на купето трудно ми е да определя единия носач е сменен смених и биелетката от нея страна никакав ефект! иначе си вози перфекно няма тропане и др подобни! Някои да има идея че не ми се ходи по серви да слушам простотии от рода на "смени това ако не се оправи смени онова........"
на мен мискърца ключалката и на много други колеги скърца може и твоя проблем да е такъв но създава илюзия че скърца нещо друго.
StarChild
27-06-2008, 23:34
на мен ми скърцат капачките на джантите :D особено ако съм на паваж :)
@ ti76 Повдигни и двете предни гуми с крикове и завърти на ръка колелата наляво-надясно. Така,че да се върти волана вътре. Ако така се чува скърцането,значи проблема е горе където е хванат амортисьора за бомбето. Мисля беше аксиален лагер там. Успех!
като сменях биялетката бях дигнал на крик 1 колело и вартях не се чуваше нищо :( чува се само като трагвам и спирам скрибуцане пукане като от скасна заварка ...................
tosharky
04-07-2008, 23:51
Аз като спирам и натисна по-здраво спирачките чувам яко скърцане. Някой да има представа каква е причината или трябва и аз да поразмърдам гумите на крик? Не разбирам много и за това питам.
като сменях биялетката бях дигнал на крик 1 колело и вартях не се чуваше нищо :( чува се само като трагвам и спирам скрибуцане пукане като от скасна заварка ...................
Може да ти се стори странно, но на мен ми се бяха разхлабили болтовете на носачите (на боксера). Правеше нещо подобно - при тръгване и спиране пукаше.
Завих ги по близо един оборот и изчезна.
... Не ми стига, че ключалката на багажника ми бърка в здравето с постоянно скърцане и щракане все едно се отваря и затваря постоянно ами сега и тва :(
Имам абсолютно същия проблем :shock: май т'ва е фабрично :D :lol:
... Не ми стига, че ключалката на багажника ми бърка в здравето с постоянно скърцане и щракане все едно се отваря и затваря постоянно ами сега и тва :(
Колега, ключалката се регулира. Освен това се регулират по височина и двата гумени тампона в ъглите. Развий ги малко и ще спре да трака
filip_gad
10-07-2008, 09:01
Колеги как се регулира тази ключалка, че и на мен ми скърца. Тампоните които са на купето им сложих по една подложка за да са малко по-навън и засега спря тракането, но като гледам от толкова търкане на тампоните един във друг тези, които са на самия багажник са взели да се прокъсват.
Колега, ключалката се регулира. Освен това се регулират по височина и двата гумени тампона в ъглите. Развий ги малко и ще спре да трака
Неможе е мойте гумени тампони немогат да се развъртат :( я кажи как да си регулирам ключалката?
Е как да не могат да се развъртят :shock: Има контра-гайка, разхлабва се с прост гаечен ключ 17. После с въртене се ргулира тампона по височина ... Нагласяте го и гайката се стяга, за да фиксира. Просто е.
По същия начин като се развият болтовете на ключалката, тя може да се мести малко. В повечето случаи обаче не е достатъчно и си трябва въртене на тампоните.
Е как да не могат да се развъртят :shock: Има контра-гайка, разхлабва се с прост гаечен ключ 17. После с въртене се ргулира тампона по височина ... Нагласяте го и гайката се стяга, за да фиксира. Просто е.
По същия начин като се развият болтовете на ключалката, тя може да се мести малко. В повечето случаи обаче не е достатъчно и си трябва въртене на тампоните.
Неможе бе колега :( незнам как са при теб, ама тука са едни гумени работи дето немогат нищо да се правят...... Имам и снимки ама ми дава грешка и немога да ги кача
http://prikachi.com/files/236319G.jpg
http://prikachi.com/files/236320f.jpg
http://prikachi.com/files/236323c.jpg
Неее, не тези. На вратата има едни други цилиндрични тампони. Утре ще ги снимам.
Малеее или аз съм кьорав или незнам :shock: ама немога да ги видя ....