View Full Version : Преплуване на Дунава
Днес /26 юли/ се е състояло поредното преплуване на река Дунав, бе да вземем догодина да се орагнизираме, аз досега не съм я преплувал и мисля, че трябва :bath: Можем да се явим не от отделен град а от името на клуба примерно.
http://society.actualno.com/news_114774.html
По новините казаха че и реката била много чиста, малко била хладновата, но се ядвало, щом е имало и деца и старци сред участниците.Поради силното течение в средата, се е плувало не до румънския бряг а до един остров в средата.
Ранобудниче
27-07-2008, 00:18
днес /26 юли/ се е състояло поредното преплуване на река дунав, бе да вземем догодина да се орагнизираме, аз досега не съм я преплувал и мисля, че трябва :bath: можем да се явим не от отделен град а от името на клуба примерно.
http://society.actualno.com/news_114774.html
по новините казаха че и реката била много чиста, малко била хладновата, но се ядвало, щом е имало и деца и старци сред участниците.поради силното течение в средата, се е плувало не до румънския бряг а до един остров в средата.
аз мога да пробвам "удавяне в дунава".
плувам в много атрактивен стил - тип "пирон" или "ютия".
Crusader
27-07-2008, 14:17
За съжаление тази година не бях на преплуването, по причина ядове с италянката в гаража /то с италянките е така/ та иначе е доста приятно прекарване и е страхотна тренировка. Иначе на пук на всички приказки колко бил мръсен Дунав, аз си плувам всяка година и то почти всеки уикедн и до сега не съм имал никакви ядове....
За колежката със "странния" стил на плуване - заповядай, ще направим необходимото за подобряване на стила ти :dance:
Тя вероятно умее потапяне под вода от тебе остава да я научиш само да изплава преди да и свърши въздуха.
Ранобудниче
27-07-2008, 20:03
....
За колежката със "странния" стил на плуване - заповядай, ще направим необходимото за подобряване на стила ти :dance:
вече съм възрастна за нови умения, но благодаря :grandpa::yes:
Възрастта не е пречка, има и една година от сега за подготовка :-D, така че, не се отказвайте лесно
Дунава си е СУПЕР, преди една седмица плувах в него пък съм си добре, всяка год. се говорят какви ли не глупости, а за преплуването му е не е никакъв проблем, аз лично не съм много добра плувкиня, но преди 2 год. успях :grin:
Дунава е хубаво де се преплува зимата ...... :fish:
Дунава е хубаво де се преплува зимата ...... :fish:
Че то зимата няма да се плува, направо ще се скача от блок на блок:Tease:
Ранобудниче
28-07-2008, 16:35
Че то зимата няма да се плува, направо ще се скача от блок на блок:Tease:
Колеее - и аз съм дунавски кадър, чедо, ма такова нещо не ми е известно да е било възможно в последните години ;-)
deadairplane
29-07-2008, 02:11
Колеее - и аз съм дунавски кадър, чедо, ма такова нещо не ми е известно да е било възможно в последните години ;-)
Сними от 2005та година искаш ли?
:mrgreen:
Ранобудниче
29-07-2008, 05:59
Сними от 2005та година искаш ли?
:mrgreen:
по тия ледени дантелки подскачай ти : )))
шо бе, понякога замръзва целия, поне видимо
Това което не ни убива ни прави по силни ....... Ама малко хора искат да разберат дали ще ги убие това или ще ги направи по силни :bouncing_smiley:
Колеее - и аз съм дунавски кадър, чедо, ма такова нещо не ми е известно да е било възможно в последните години ;-) Как бе, нали така идват влЪците от Влашко :tongue:
Ранобудниче
29-07-2008, 14:24
Как бе, нали така идват влЪците от Влашко :tongue:
е па убаво е, че имаш време да четеш :laughing1:
Зимата си е моржуване чисто :screwy:
Crusader
29-07-2008, 15:36
е па убаво е, че имаш време да четеш :laughing1:
Ей деца ненаиграли се...:grandpa:
майтапа на страна виждал съм Дунав 2 пъти замръзнал напълно, а ледоход си има всяка зима...и редовно ни къса понтонния мост към острова, та не можем да ходим на лов....
Така е, майка ми и ляли ми ги имам на снимка от 50и някоя,ама съвсем замръзнал, като поле, не е лед, ами все едно е поле, валяло, трупало и прочее, сега такива зими са рядкост
Ей деца ненаиграли се...:grandpa:
майтапа на страна виждал съм Дунав 2 пъти замръзнал напълно, а ледоход си има всяка зима...и редовно ни къса понтонния мост към острова, та не можем да ходим на лов....
Така е и аз съм виждал Дунав замръзнал - има определени участъци където при по сурова зима (да речем зими 1996 и зима 1985 ако не греша) та вълци от Румъния са преминавали в България - ако не греша това са участъците където е по плитко - например участъка под месокомбината и малко нагоре към гребна база, също така участъци до вардимския остров.
А иначе за преплуването - няма страшно плувате до някоя лодка и като се уморите се хващате за нея и на буксир8)поне аз така съм го преплувал. Иначе Дунав си е опасна река ако не познаваш местата на които плуваш. Има места където всичко изглежда нормално и спокойно , а като те засмуче - номера е да задържиш въздуха и да не се шашкаш - дърпа те надоло и навътре , завъртате и ако си хладнокръвен и се отпуснеш те изплюва отгоре след малко(но все пак трябва да си плувец за да се справиш) Подходящо за къпане е участъка Писаните камъни - Паметниците. То и там е преплуването де.
Иначе има места (Влади Grusaider знае) където както водата ти е до колене - правиш крачка и се оказваш в яма с дълбочина на водата 3 метра. Това ми се е случвало в уастъка между Свилоза и Площадката на АЕЦ Белене:grandpa: