Log in

View Full Version : Преплуване на Дунава

fred
26-07-2008, 23:50
Днес /26 юли/ се е състояло поредното преплуване на река Дунав, бе да вземем догодина да се орагнизираме, аз досега не съм я преплувал и мисля, че трябва :bath: Можем да се явим не от отделен град а от името на клуба примерно.

http://society.actualno.com/news_114774.html

По новините казаха че и реката била много чиста, малко била хладновата, но се ядвало, щом е имало и деца и старци сред участниците.Поради силното течение в средата, се е плувало не до румънския бряг а до един остров в средата.

Ранобудниче
27-07-2008, 00:18
днес /26 юли/ се е състояло поредното преплуване на река дунав, бе да вземем догодина да се орагнизираме, аз досега не съм я преплувал и мисля, че трябва :bath: можем да се явим не от отделен град а от името на клуба примерно.

http://society.actualno.com/news_114774.html

по новините казаха че и реката била много чиста, малко била хладновата, но се ядвало, щом е имало и деца и старци сред участниците.поради силното течение в средата, се е плувало не до румънския бряг а до един остров в средата.

аз мога да пробвам "удавяне в дунава".
плувам в много атрактивен стил - тип "пирон" или "ютия".

Crusader
27-07-2008, 14:17
За съжаление тази година не бях на преплуването, по причина ядове с италянката в гаража /то с италянките е така/ та иначе е доста приятно прекарване и е страхотна тренировка. Иначе на пук на всички приказки колко бил мръсен Дунав, аз си плувам всяка година и то почти всеки уикедн и до сега не съм имал никакви ядове....
За колежката със "странния" стил на плуване - заповядай, ще направим необходимото за подобряване на стила ти :dance:

Derry
27-07-2008, 18:46
Тя вероятно умее потапяне под вода от тебе остава да я научиш само да изплава преди да и свърши въздуха.

Ранобудниче
27-07-2008, 20:03
....
За колежката със "странния" стил на плуване - заповядай, ще направим необходимото за подобряване на стила ти :dance:

вече съм възрастна за нови умения, но благодаря :grandpa::yes:

fred
27-07-2008, 20:24
Възрастта не е пречка, има и една година от сега за подготовка :-D, така че, не се отказвайте лесно

maggy
28-07-2008, 13:20
Дунава си е СУПЕР, преди една седмица плувах в него пък съм си добре, всяка год. се говорят какви ли не глупости, а за преплуването му е не е никакъв проблем, аз лично не съм много добра плувкиня, но преди 2 год. успях :grin:

Orm
28-07-2008, 15:06
Дунава е хубаво де се преплува зимата ...... :fish:

koolio
28-07-2008, 16:25
Дунава е хубаво де се преплува зимата ...... :fish:
Че то зимата няма да се плува, направо ще се скача от блок на блок:Tease:

Ранобудниче
28-07-2008, 16:35
Че то зимата няма да се плува, направо ще се скача от блок на блок:Tease:

Колеее - и аз съм дунавски кадър, чедо, ма такова нещо не ми е известно да е било възможно в последните години ;-)

deadairplane
29-07-2008, 02:11
Колеее - и аз съм дунавски кадър, чедо, ма такова нещо не ми е известно да е било възможно в последните години ;-)
Сними от 2005та година искаш ли?
:mrgreen:

Ранобудниче
29-07-2008, 05:59
Сними от 2005та година искаш ли?
:mrgreen:

по тия ледени дантелки подскачай ти : )))

Pinky
29-07-2008, 07:44
шо бе, понякога замръзва целия, поне видимо

Orm
29-07-2008, 10:21
Това което не ни убива ни прави по силни ....... Ама малко хора искат да разберат дали ще ги убие това или ще ги направи по силни :bouncing_smiley:

koolio
29-07-2008, 11:54
Колеее - и аз съм дунавски кадър, чедо, ма такова нещо не ми е известно да е било възможно в последните години ;-) Как бе, нали така идват влЪците от Влашко :tongue:

Ранобудниче
29-07-2008, 14:24
Как бе, нали така идват влЪците от Влашко :tongue:

е па убаво е, че имаш време да четеш :laughing1:

fred
29-07-2008, 15:09
Зимата си е моржуване чисто :screwy:

Crusader
29-07-2008, 15:36
е па убаво е, че имаш време да четеш :laughing1:

Ей деца ненаиграли се...:grandpa:
майтапа на страна виждал съм Дунав 2 пъти замръзнал напълно, а ледоход си има всяка зима...и редовно ни къса понтонния мост към острова, та не можем да ходим на лов....

fred
29-07-2008, 16:00
Така е, майка ми и ляли ми ги имам на снимка от 50и някоя,ама съвсем замръзнал, като поле, не е лед, ами все едно е поле, валяло, трупало и прочее, сега такива зими са рядкост

BatVas
29-07-2008, 16:50
Ей деца ненаиграли се...:grandpa:
майтапа на страна виждал съм Дунав 2 пъти замръзнал напълно, а ледоход си има всяка зима...и редовно ни къса понтонния мост към острова, та не можем да ходим на лов....

Така е и аз съм виждал Дунав замръзнал - има определени участъци където при по сурова зима (да речем зими 1996 и зима 1985 ако не греша) та вълци от Румъния са преминавали в България - ако не греша това са участъците където е по плитко - например участъка под месокомбината и малко нагоре към гребна база, също така участъци до вардимския остров.
А иначе за преплуването - няма страшно плувате до някоя лодка и като се уморите се хващате за нея и на буксир8)поне аз така съм го преплувал. Иначе Дунав си е опасна река ако не познаваш местата на които плуваш. Има места където всичко изглежда нормално и спокойно , а като те засмуче - номера е да задържиш въздуха и да не се шашкаш - дърпа те надоло и навътре , завъртате и ако си хладнокръвен и се отпуснеш те изплюва отгоре след малко(но все пак трябва да си плувец за да се справиш) Подходящо за къпане е участъка Писаните камъни - Паметниците. То и там е преплуването де.
Иначе има места (Влади Grusaider знае) където както водата ти е до колене - правиш крачка и се оказваш в яма с дълбочина на водата 3 метра. Това ми се е случвало в уастъка между Свилоза и Площадката на АЕЦ Белене:grandpa: