Log in

View Full Version : Чисто нова Алфа Ромео Заслужава ли си?

Pages : [1] 2

Gran_Turismo
28-07-2008, 22:13
Здравейте и привет на всички във Форума. Заслужава ли си във България човек да даде сума си пари за чисто нова Алфа Ромео, която ще се кара из градските и извънградските пътища във България?

:big_money::rosso_spider::big_money:

Stoyan Georgiev
28-07-2008, 22:37
какво значи заслужава ли си ?

а иначе, ти иди в шоу руума и ще решиш точно за 5 минути дали си заслужава ;)

я така решихме :crazy:

aex
29-07-2008, 00:27
Айде с риск да ми скочат ... Ако не си запален Алфист, по-добре не си взимай. За втора ръка не бих се поколебал да кажа на всеки да си вземе, защото с това обезценяване за тези пари едва ли може по-добра кола да си намериш, но нова ... Помисли си добре и разгледай конкурентите на тези цени какво предлагат. Новото а4 примерно е доста добро, а може и по-наджиджана от по-ефтина марка - примерно шкода супърб. Японките не са ми по-вкуса, но те винаги са предлагали доста за парите си.

П.С. Става въпрос за 159. 147 в момента е в края на производството си и на супер цена. Жалко че не съм аз пред тази дилема да видя на една 159Ти какво и е , а конкурентите ги оставям на по-разумните. :))

code
29-07-2008, 09:48
Не. Ама то най-големия кеф е да харчиш пари за неща които не си струват. :)

morfius
29-07-2008, 10:57
Ако имаш възможност да я купиш без да затъваш в кредити и да я поддържаш си струва, иначе става - на свинче звънче.
Повечето нови автомобили в класа си са на едно дередже като качество, та тия опасения ги забрави.
Всичко опира до стандарта който можеш да поддържаш... новата кола си е скъпо удоволствие за нашите условия.
Иначе аз лично за нашите пътища бих си взел Crosswagon Q4 :laughing1:

Stoyan Georgiev
29-07-2008, 11:22
Ако имаш възможност да я купиш без да затъваш в кредити и да я поддържаш си струва, иначе става - на свинче звънче.
Повечето нови автомобили в класа си са на едно дередже като качество, та тия опасения ги забрави.
Всичко опира до стандарта който можеш да поддържаш... новата кола си е скъпо удоволствие за нашите условия.
Иначе аз лично за нашите пътища бих си взел Crosswagon Q4 :laughing1:

май не го продават вече :(:heavy_cry:

morfius
29-07-2008, 11:25
Има 2 или 3 "малко употребявани" продавани от представителството но и цената и поддръжката им ми идва много.
Иначе модела го спряха да... надяваме се да е заради миграция към база от 159.

mim
29-07-2008, 11:41
предвид сервизното обслужване в България на всички марки коли... не мисля че е разумно да се взима каквато и да е нова кола
така и не се намери някой, който да е похвалил гаранционен сервиз :( :screwy:

raiders
29-07-2008, 11:55
Алфа не, друга може:grandpa:

Stoyan Georgiev
29-07-2008, 12:30
предвид сервизното обслужване в България на всички марки коли... не мисля че е разумно да се взима каквато и да е нова кола

ау, единя от вагените някой беше натиснал вратата едната и съм го водил вече 6 пъти да оправят прозореца... секи път ми губят по 3-4 часа и се разкача след 2 дена.... сега пак ще трябва да я водя... абе.. какво да кажа......идиоти навсякъде има..

Gran_Turismo
29-07-2008, 16:13

Ми тогава значи аз съм първия вече. Момчета вижте какво цялата работа е такава, че си купих преди 12 месеца чисто нова Киа Сийд от Шоу Рума на Киа Моторс България където се намира в "Студентски град" в София. И сега нещо започнах много да съжелявам, защо не си купих една 147 Алфета та ме е много яд! Все пак не става дума за ФИАТ! Със Сийда нямам до сега кой знай какви проблеми, но така като Ви слушам и нещо започвам да се отдръпвам и почвам да си мисля, че вероятно не съм сгрешил в избора си. Но при това положение следващата ми чисто нова кола няма да бъде Алфа Ромео за Ауди не знам, но по-скоро се замислям за БМВ 3-та серия. Мисля, че никак няма да е зле.

BatVas
29-07-2008, 17:03
Ми тогава значи аз съм първия вече. Момчета вижте какво цялата работа е такава, че си купих преди 12 месеца чисто нова Киа Сийд от Шоу Рума на Киа Моторс България където се намира в "Студентски град" в София. И сега нещо започнах много да съжелявам, защо не си купих една 147 Алфета та ме е много яд! Все пак не става дума за ФИАТ! Със Сийда нямам до сега кой знай какви проблеми, но така като Ви слушам и нещо започвам да се отдръпвам и почвам да си мисля, че вероятно не съм сгрешил в избора си. Но при това положение следващата ми чисто нова кола няма да бъде Алфа Ромео за Ауди не знам, но по-скоро се замислям за БМВ 3-та серия. Мисля, че никак няма да е зле.

:respect: :respect: :punk: :Yeeeehaaa: :fuckoff: :headbang: :flex: :photo: :kicking: :shocked: :dance: :big_money: :mobile: :rosso_spider: :hump: :comphits: :pizza: :bouncing_smiley: :smoke: :notworthy: :on_da_beach: :waving: :big_bow_down: :naughty: :bravo: :-D:) :D :p :o :cool: :coolio: :D

Е върви го обясни за БМВ на колегата ми където заради смяна на стъкло в Камор Ауто на БМВ 5-ца 530д - 2006 година купувано от тях. Объркали нещо токовете , изгорили някакви неща , сменили ги - пали и след 10 метра колата гасне и сега втора седмица от Камор не могат да му кажат какво и има на колата.
А за Кия мисля че Сийд е по добре от предните им модели - ама предните не ме очароват (понеже службата ми е купила 30-40 Кия 12 бр Сефия2 и останалите Черато ами дори чисто нова като карам не се държи и не върви като старата ми Алфа - просто нещо за предвижване с което да стигна до някъде, а с алфата ми тръгвам на път и дори съжалявам че пристигам а ми се кара още8)

Stoyan Georgiev
29-07-2008, 17:12
виж сега, всичко е до късмета със сервиза... и до самия сервиз.. за милано моторс немога да ти кажа нищо , защото просто не съм купувал от тях кола ,ще видим след някой друг месец как ще се представят

от друга стрна амного зависи и от самия град.. в София примерно на VW сервизите са мнооого по добри от тези в Бургас принципно....

вече не говорим за издръжливост на колата, а за обслужване :)

DerMeister
29-07-2008, 17:26
До колкото съм разсъждавал по таз дилема, май най си заслужва да вземеш 2-3-4 годишна, запазена кола, която както и да го гледаш, ако не е карана душмански от банда главорези ще е почти като нова. Ще са и отстранени гаранционно детските болести и дефекти при сглобявания и т.н. НО все пак е възможно да я вземеш и да почне да се чупи всичко, така че, който го е страх от мечки да не си купува кола, ни нова, ни стара. :grandpa:

code
29-07-2008, 17:54
Алфа нова не си струва, Киа пък въобще.

Gran_Turismo
29-07-2008, 18:09
Е върви го обясни за БМВ на колегата ми където заради смяна на стъкло в Камор Ауто на БМВ 5-ца 530д - 2006 година купувано от тях. Объркали нещо токовете , изгорили някакви неща , сменили ги - пали и след 10 метра колата гасне и сега втора седмица от Камор не могат да му кажат какво и има на колата.
А за Кия мисля че Сийд е по добре от предните им модели - ама предните не ме очароват (понеже службата ми е купила 30-40 Кия 12 бр Сефия2 и останалите Черато ами дори чисто нова като карам не се държи и не върви като старата ми Алфа - просто нещо за предвижване с което да стигна до някъде, а с алфата ми тръгвам на път и дори съжалявам че пристигам а ми се кара още8)

Е ти напарво ме изплаши бе как така ще му объркат токовете и това в сервиз на БМВ? А какво ще кажеш за начина по-който разсъждава колегата code - Старши Алфист! Той като някой старшина тоз бе :tongue:! Я ми кажи ти как мислиш прав ли е или не е прав? И според теб заслужава ли си чисто нова Алфета или не си заслужава?

Mury
29-07-2008, 20:37
Е ти напарво ме изплаши бе как така ще му объркат токовете и това в сервиз на БМВ? А какво ще кажеш за начина по-който разсъждава колегата code - Старши Алфист! Той като някой старшина тоз бе :tongue:! Я ми кажи ти как мислиш прав ли е или не е прав? И според теб заслужава ли си чисто нова Алфета или не си заслужава?

Па ти ко си мислиш,че там са богове ли,всите са абсолютни нещастници :grandpa:.Единственият вариянт,да не си блъскаш главата с официални сервизи,е да прежалиш тъпата гарнция/и без тва не покрива почти нищо/,и да си правиш колата където искаш :grandpa:Аз съшо съм се замислил след време за нова кола/Браво/,но има доста да размишлявам още :screwy:

KGB
29-07-2008, 21:15
Аз вече имам втора чисто нова Алфа купена от БГрия....колите си заслужават изцяло парите.

159ката няма аналог в класа си...имам доста приятели и познати с нови А4, нови 3ки и т.н. както и се познавам с доста хора от официалните им сервизи.

Аудито е пълна подигравка....БМВ е добра кола, но като дизайн и т.н. отсъпва на Алфата.

Като седене на пътя Алфата си е в самостоятелни лига.

Като Сервизи, ако този в БГрия не ти харесва, имаме договореност с сервизи в Гърция за гаранционното обслужване на колите, като цените са или същите или по-ниски.

Може много още неща да ти напиша в подрепа на покупката на нова Алфа.

Относно новите Фиатове....ми честно казано те вече са светлинни години пред повече производители като качество, там нещата се промениха изключително много.

Може да погледнеш и новата Делта.

Като за начало, може да спомениш в коя ценова група и клас се целиш.

Бързам и изчевам сега, ако имаш въпроси питай

Gran_Turismo
29-07-2008, 23:40
Аз вече имам втора чисто нова Алфа купена от БГрия....колите си заслужават изцяло парите.

159ката няма аналог в класа си...имам доста приятели и познати с нови А4, нови 3ки и т.н. както и се познавам с доста хора от официалните им сервизи.

Аудито е пълна подигравка....БМВ е добра кола, но като дизайн и т.н. отсъпва на Алфата.

Като Сервизи, ако този в БГрия не ти харесва, имаме договореност с сервизи в Гърция за гаранционното обслужване на колите, като цените са или същите или по-ниски.

Относно новите Фиатове....ми честно казано те вече са светлинни години пред повече производители като качество, там нещата се промениха изключително много.

А ми незнам значи още какво да кажа! Честно казано още даже не съм се накарал на Киата та даже не съм свикнал с нея, обаче така ме яд сега та не изчаках миналата година мамка му стара и щях да взема една чисто нова 147-ца! Както и да е. При това положение щом 147-ците са вече на изчерпване и за това се продават на супер цена значи ще се задава на хоризонта чисто нов обновен модел, който ясно, че няма да е на тази цена и ще бъде по - скъп. Така, че при това положение като дойде това време да се разделям със Сийда, защото няма как ще купя кола от същия клас компоктния като Сийда, но само, че ще бъде 147-ца, Алфета чисто нова! Колкото струва толкова повече от това не мога да си позволя от по-скъпите и по големите, комфортни модели. Все пак всяко нещо си има граница. А мойте възможности се разпростират до тука!

Gran_Turismo
29-07-2008, 23:46
Па ти ко си мислиш,че там са богове ли,всите са абсолютни нещастници :grandpa:.Единственият вариянт,да не си блъскаш главата с официални сервизи,е да прежалиш тъпата гарнция/и без тва не покрива почти нищо/,и да си правиш колата където искаш :grandpa:Аз съшо съм се замислил след време за нова кола/Браво/,но има доста да размишлявам още :screwy:

:bravo: :respect: :bravo: :respect: :bravo:

fiore
30-07-2008, 08:30
май не го продават вече :(:heavy_cry:
наистна не го продават. иначе за чисто нова- с двете ръце за. надявам се съвсем скоро да го направя това упражнение. дано не те разколебаят да го направиш.
преди имах чисто нова 155 и кефът е страшно голям

BatVas
30-07-2008, 10:38

Mъри е прав!!! Имам познат закупил няколко коли в ценовия диапазон 16 хил до 25 хил. Та той гаранционно прави обслужване само след първите 15 хиляди. Така гаранцията важи до следващия сервизен интервал и според него ако до тогава няма някакъв серьозен проблем си ги обслужва сам и не разчита на гаранцията . за обслужване извън офиц сервиз дава по 100 лева вместо исканите от офиц. сервизи 500 лева. - така спестява само от обслужвания 4000 лева на автомобил , а за 10 те му автомобила общо 40 000 лева - дори да се наложи ремонт и то серьозен на няколко автомобила пак няма да му излезе повече от няколко хилки - така, че правете си сметка.

stelt
30-07-2008, 13:33
Точно заради кофти обслужване,високи цени,чакане с месеци на гаранционни резервни части не си обслужвам петте автомобила фиат в оторизираните сервизи. При това сервизната мрежа на Ауто италия е под всякаква критика в цяла България. Ако някой иска да го убедя в това мога да предоставя записани телефонни разговори с няколко от сервизите.

BatVas
30-07-2008, 14:27
Точно заради кофти обслужване,високи цени,чакане с месеци на гаранционни резервни части не си обслужвам петте автомобила фиат в оторизираните сервизи. При това сервизната мрежа на Ауто италия е под всякаква критика в цяла България. Ако някой иска да го убедя в това мога да предоставя записани телефонни разговори с няколко от сервизите.

Не исках да цитирам марката , ама и той със същата марка.

А за алфа гаранционна решението е Солун - по ефтино от БГ и професионално. Разрешават да гледаш точно какво правият и си сигурен какво сменят и какво обслужват и т.н.т както каза и Петко (КГБ)

Gran_Turismo
30-07-2008, 18:05
Е сега значи с една дума искате да кажете тука всички, че сервиза на Милано Моторс е калпав и не си заслужава! Не работят добре, не ти дават да гледаш какво и как работят, както и какви части подменят и от къде ги вземат, как ги вземат, какви са що са и как ги слагат? Значи да разбирам ли, че слагат части менте или оригинални втора употреба като ги заменят, но не и чисто нови оригинални? Ми то ако е така при това положение значи в оторизирания сервиз на Милано Моторс тя Алфата там се побългарява! Ми те тогава за това другите ще говарят, че Алфите били боклуци и нямало Алфа чисто нова, която да кара повече от 3-тата година! Тоя вариант с Гърция момчета отпада за мен той е нерентабилен как така? Аз да не съм вчерашен! Все пак карам чисто нов Киа Сийд хвърлил съм 30 000 лева как така? Нали се занимавам със същите неща и работи до сега! На мен в никакъв случай няма дя ми е рентабилно на всеки 15 000 км. аз да ходя за техническо обслужване и технически оглед в Гърция. Вие добре ли сте било там по-евтино ми то разходите за горивото отиване и връщане до там ща ми излязат дявол и магаре Вие това смятате ли го? Недай си боже да стане някой по сериозен проблем с Алфата и гледай какво ще става да се налага аз ексклузивно да ходя до Гърция. Да ама не! Няма да стане тая. Така с тея Милано Моторс няма да се разбереме ние още от сега Ви казвам ако така стоят нещата!

Stoyan Georgiev
30-07-2008, 19:14
от рано с бързите заключения ;)

Mury
30-07-2008, 21:20
от рано с бързите заключения ;)

Не си прав,повярвай ми знам и в юнитрейд какво е обслужването,тъща ми от 1о години кара нови ФВ-та и там са пълни нещастници :grandpa: ,за мен тва е вариянта,първото сервизиране в официалния сервиз и после чао,кой как може се оправя :horror: :horror:

П.С.Каточели нещата в сервизите на френските марки са малко по-добре/поне имам поглед над Ситроен,брато работи там/,но и там има такива гении,че не е истина-не една позната,3 години неможаха да разберат откъде тече предния джам на нов Ситроен Ц4 :heavy_cry:

BatVas
30-07-2008, 21:23
Е сега значи с една дума искате да кажете тука всички, че сервиза на Милано Моторс е калпав и не си заслужава! Не работят добре, не ти дават да гледаш какво и как работят, както и какви части подменят и от къде ги вземат, как ги вземат, какви са що са и как ги слагат? Значи да разбирам ли, че слагат части менте или оригинални втора употреба като ги заменят, но не и чисто нови оригинални? Ми то ако е така при това положение значи в оторизирания сервиз на Милано Моторс тя Алфата там се побългарява! Ми те тогава за това другите ще говарят, че Алфите били боклуци и нямало Алфа чисто нова, която да кара повече от 3-тата година! Тоя вариант с Гърция момчета отпада за мен той е нерентабилен как така? Аз да не съм вчерашен! Все пак карам чисто нов Киа Сийд хвърлил съм 30 000 лева как така? Нали се занимавам със същите неща и работи до сега! На мен в никакъв случай няма дя ми е рентабилно на всеки 15 000 км. аз да ходя за техническо обслужване и технически оглед в Гърция. Вие добре ли сте било там по-евтино ми то разходите за горивото отиване и връщане до там ща ми излязат дявол и магаре Вие това смятате ли го? Недай си боже да стане някой по сериозен проблем с Алфата и гледай какво ще става да се налага аз ексклузивно да ходя до Гърция. Да ама не! Няма да стане тая. Така с тея Милано Моторс няма да се разбереме ние още от сега Ви казвам ако така стоят нещата!

:Silent: :Silent: :Silent: :Silent: :Silent::shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :Silent: :Silent: :Silent: :Silent: :Silent:

Просто казваме че гаранционното обслужване е скъпо за това което предлага , - нали видя историята с БМВ. Имало е истории и за сервизите на Фау-Ве и за много други гаранционни сервизи. А иначе щом можеш да си позволиш винаги има смисъл от нова кола. А иначе варианта Гърция е просто алтернатива на същата цена като в БГ - понеже е по-ефтино точно с толкова пари колкото горивото София - Солун. Иначе не знаем как стоят нещата с новия сервиз на Аутоюнион - все пак нашите не са гаранционни.Питай хора с гаранционни Алфи

KGB
31-07-2008, 12:38
Щом София-Серес 200км е толкова голям проблем...по-добре с КИАта

morfius
31-07-2008, 13:43
То проблема може да е във времето не в горивото :)

oem
31-07-2008, 14:52

Оле и аз съм същия. Карам си Алфичката, стигам до където трябва, слизам и още ми се кара. Карал съм много коли до сега, но с Алфата преживяването е съвсем различно. Като спра пред някое кафе и я гледам спряна от кафето с нетърпение чакам да станем от масата и да се кача и да карам.

С алфата ми се струва, че и земята да обиколя няма да умалея от пътуването. С друго коли на 200-та км вече ме боли кръста, започва да ми писва и ме домързява. :)

Gran_Turismo
31-07-2008, 18:05
Проблем за горивото и парите за тези 200 км. няма до Солун Гърция. По-скоро колегата е прав, че проблема е с и във времето ей това е проблема и направо с него полудявам като знам само колко години сега ще чакам тука с тая Киа докато е хвърля и дойде това време да си купя чисто новичка Алфичка червеничка металик!!!

KGB
31-07-2008, 22:21
СЕРЕС, АЗ ГОВОРЯ ЗА СЕРЕС...стига с този Солун8)

Колега, най-добре почакай да излезнат МиТо и заместника на 147...тамън и Киа-та ще одъртее

Stoyan Georgiev
31-07-2008, 22:23

Колега, най-добре почакай да излезнат МиТо и заместника на 147...тамън и Киа-та ще одъртее

дотогава вече може да са излезли новите алфи със задно 8)

dilian alfa gtv
31-07-2008, 23:01
Оле и аз съм същия. Карам си Алфичката, стигам до където трябва, слизам и още ми се кара. Карал съм много коли до сега, но с Алфата преживяването е съвсем различно. Като спра пред някое кафе и я гледам спряна от кафето с нетърпение чакам да станем от масата и да се кача и да карам.

С алфата ми се струва, че и земята да обиколя няма да умалея от пътуването. С друго коли на 200-та км вече ме боли кръста, започва да ми писва и ме домързява. :)

абсолютно същото е и при мен.и не съжелявам дори и грам за многото пари дето давам за бензин-сипвам качвам се и си карам с кеф.ами да споделя че днеска съвсем случайно карах SPIDER 3.0 V6 24V мале е тва върви доста да знаете като му дадох 6000оборота на място те хваща страх да го подкараш то се тресе от мощност.а как ускорява и какъв звук егати кефа искам я.

Gran_Turismo
01-08-2008, 00:05

Ми то МиТо вече излезе 17000 евра е базата за къде да чакам по напред? И 147-цата доколкото разбирам ще излезе до година значи нищо няма да стане за сега. Защото до тогава Киата няма да остарее!

Gran_Turismo
01-08-2008, 00:09

Тази новата Делта къде да е погледна знаеш ли? Нещо снимки?

KGB
01-08-2008, 00:21
Ако имаш сериозни намерения...отиваш в Магазина, гледаш, питаш, пробваш...

Gran_Turismo
01-08-2008, 00:51

Колега извинявай ама пак съм аз! Тази работа при мен е невъзможна да стане. Ланчата ще бъде доста скъпа. МиТо е 17 000 евра базата новата 147-ца ще е по-скъпа от МиТо, а новата Ланча Делта като е видях за какво става на въпрос и направо ми изстинаха мъртинките! Колата ще е много по-скъпа от новата 147-ца, която излиза догодина, а за МиТо тук няма какво да говорим.

nikolaaaay
01-08-2008, 22:12
Къде го четете тва за 17 000 евро? Ето цените за Германия от сайта алфисти.нет Значи в БГ базовата цена ще е по-ниска - към 26-27к лв. вероятно. МиТо Туризмо с прилично оборудване ще е 30к., колкото е базовата 147-ца. Мисля, че цените са много конкурентни. Както коментира и колегата Пинко колата си е направена. Тва не е Дачия Логан, така че няма как да струва 20к. лева. :respect:
Alfa Romeo MiTo

1.4 16V
manuell, 6-Gang
70 kW (95 PS)
14.700,- ?

1.4 TB 16V
manuell, 6-Gang
114 kW (155 PS)
17.950,- ?

1.6 JTDM 16V
manuell, 6-Gang
88 kW (120 PS)
17.950,- ?

Alfa Romeo MiTo Turismo

1.4 16V
manuell, 6-Gang
70 kW (95 PS)
16.200,- ?

1.4 TB 16V
manuell, 6-Gang
114 kW (155 PS)
19.450,- ?

1.6 JTDM 16V
manuell, 6-Gang
88 kW (120 PS)
19.450,- ?

Ausstattungsumfänge:

Alfa Romeo MiTo:

• Alfa Romeo DNA-System
• Aktive Kopfstützen
• 7Airbags
• Beifahrerairbag abschaltbar
• ISOFIX Befestigungen auf den hinteren Sitzen
• VDC mit Electronic Q2, CBC, DST, Hill Holder
• Außenspiegel elektrisch verstellbar
• Fensterheber elektrisch vorne
• Komfort-Display mit Trip Computer
• Easy-Entry-Funktion
• Fahrersitz mit Lordosenverstellung
• Rückbank durchgehend umklappbar
• Audioanlage mit CD-/MP3-Player
• Stahlräder mit Radvollabdeckung 7Jx16“ 195/55

Alfa Romeo MiTo Turismo:

(Mehrausstattung gegenüber Alfa Romeo MiTo)
• Klimaanlage, manuell
• Einstiegsleisten mit Edelstahleinsatz
• Leder-Lenkrad und Leder-Schaltknauf
• Fahrer- und Beifahrer-Sonnenblende mit Spiegel
• Multifunktionsdisplay (Matrix)
• Abgasendrohr verchromt
• Fensterrahmen mit Chrome Line
• Scheinwerferrahmen in Chrom poliert
• Heckleuchtenrahmen in Chrome poliert
• Sitzbezüge in Stoff Carbonio
• Armaturenbrett in Carbon-Optik
• Leichtmetallräder Sport 7Jx16“ 195/55

Aufpreis Turismo Version: 1.500,- Euro
Kundenwert: 2.300,- Euro
Kundenvorteil: 800,- Euro = 35%

Mury
03-08-2008, 18:37
Колега извинявай ама пак съм аз! Тази работа при мен е невъзможна да стане. Ланчата ще бъде доста скъпа. МиТо е 17 000 евра базата новата 147-ца ще е по-скъпа от МиТо, а новата Ланча Делта като е видях за какво става на въпрос и направо ми изстинаха мъртинките! Колата ще е много по-скъпа от новата 147-ца, която излиза догодина, а за МиТо тук няма какво да говорим.

:heavy_cry: :heavy_cry: :heavy_cry: :heavy_cry: :heavy_cry:

Къде видя че Делтата ще е много по-скъпа?Аз доколкото знам базата ще е около 18 000 евра :grandpa:,което е приемливо за кола в тзои клас,пък и с такива екстри каквито ще е Ланчата :grandpa:

trouble
03-08-2008, 19:50

:heavy_cry: :heavy_cry: :heavy_cry: :heavy_cry: :heavy_cry:

Колега аз само не разбрах към кой точно ценови клас искаш да бъде новата ти Алфа....Ако тези ти се виждат скъпи....не виждам как да си купиш нова Алфа, следователно 2ра ръка...

Gran_Turismo
03-08-2008, 22:03
Къде видя че Делтата ще е много по-скъпа?Аз доколкото знам базата ще е около 18 000 евра :grandpa:,което е приемливо за кола в тзои клас,пък и с такива екстри каквито ще е Ланчата :grandpa:

Хм ти сега какво искаш да кажеш да взема да се откажа от Алфата и да мина от отбора на Ланча ли? Много почнах да се замислям да ти кажа, защото ако колата изглежда по-добре и има повече екстри, а и ако размерите и са по-големи и е по-удобна и по-широка от 147-цата нищо чудно да се откажа от Алфа и да мина в отбора на Ланча! Особено ако и наистина цената и е такава каквато казваш.

Gran_Turismo
03-08-2008, 22:10
Колега аз само не разбрах към кой точно ценови клас искаш да бъде новата ти Алфа....Ако тези ти се виждат скъпи....не виждам как да си купиш нова Алфа, следователно 2ра ръка...

До 40 000 лв. колега само за колата! Стига толкова повече не мога да дам!

RoMeO_156_GTA
03-08-2008, 23:20
Колега , извинявай ако те обидя , но имаш ли 18 години ? :grandpa: Така като гледам по колко човечета пращаш във всяко мнение , а и не са свързани с темата :screwy:
А и така като прочетох цялата тема , май и ти не знаеш какво искаш :calc:

Инъче по темата , Делтата е доста добро предложение в класа си , както и новото Браво . Като излезе скоро 149 ще видим как стоят нещата и с нея

Gran_Turismo
04-08-2008, 00:51
Колега , извинявай ако те обидя , но имаш ли 18 години ? :grandpa: Така като гледам по колко човечета пращаш във всяко мнение , а и не са свързани с темата :screwy:
А и така като прочетох цялата тема , май и ти не знаеш какво искаш :calc:

Инъче по темата , Делтата е доста добро предложение в класа си , както и новото Браво . Като излезе скоро 149 ще видим как стоят нещата и с нея

Аз знам какво искам колега и не се обиждам. Има много свързано по темата. Чети по нагоре. Защото някои колеги от Форума по темата ми предложиха варинта новата Ланчия Делта. Ето за това може би се получава тази обърквация според теб ако изобщо има такава. На 30 години съм смятам, че това всички го знаете. А покупката на нова кола ще стане след време след няколко години не знам точно колко и кога ще стане това, но така се налага, защото сега ще трябва да карам още моята галяма грешка Киа Сийд! Която купих без да знам нищо за нея, нов модел предизивикателство но компанията без история без нищо. За това през цялото това време ще събирам информация и ще се шлайфам по темата за италианските автомобили. Защото тях ги харесвам най-много и искам италианка. И много ме е яд, защо не изчаках и сега щях да купя 147-цата с 5 врати ами прибързах и е купих тая Киа, тоя Сийд! Но човек се учи докато е жив. Така ще изучавам и италианските автомобили през това време и ще вземе накрая решение коя накрая да купя Алфа или Ланчия. "Фиат" го поставям в кавички като резервен вариант! Защото ако през това време ФИАТ пуснат на пазара нов модел на спортния вариант ФИАТ КУПЕ и ги имам парите изобщо и въобще няма да се двуомя. Грабвам го и това е. Единствено може би си прав за това, че наистина за момента не знам какво искам.

:respect: :respect: :respect:

Mury
04-08-2008, 20:02
Хм ти сега какво искаш да кажеш да взема да се откажа от Алфата и да мина от отбора на Ланча ли? Много почнах да се замислям да ти кажа, защото ако колата изглежда по-добре и има повече екстри, а и ако размерите и са по-големи и е по-удобна и по-широка от 147-цата нищо чудно да се откажа от Алфа и да мина в отбора на Ланча! Особено ако и наистина цената и е такава каквато казваш.

:big_bow_down: :on_da_beach: :pancake: :big_flowers: :bravo: :sleepy: :big_beer: :big_money: :big_love: :shocked: :BBQ: :bouncing_smiley: :big_whoops:

Въобще не искам да те откажа от Алфата,напротив просто ти представям вариянти :grandpa: ,аз лично за себеси съм избрал,ако взимам нова кола,ще е Браво,то дава най-много неща за парите си,пък и изглежда уникално,но това не значи че няма да имам и Алфа в отбора :tongue: :tongue:

StarChild
04-08-2008, 21:48
Алфа нова не си струва, Киа пък въобще.

Мани ти да не си струва нова Алфа 8) Да имам в момента нужните финанси и веднага отивам в шоурума на милано моторс....:tongue:...

StarChild
04-08-2008, 21:49
Въобще не искам да те откажа от Алфата,напротив просто ти представям вариянти :grandpa: ,аз лично за себеси съм избрал,ако взимам нова кола,ще е Браво,то дава най-много неща за парите си,пък и изглежда уникално,но това не значи че няма да имам и Алфа в отбора :tongue: :tongue:

Еиии, че сектанти сме се събрали а!:rosso_spider: ;)

Gran_Turismo
04-08-2008, 23:03

Е гледай тука за какво става въпрос:

http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_12255_0.html

georgyg
05-08-2008, 08:18
Заслужава си ако я караш до 3-4 години. Там някъде държат прилични цени, но пък няма търсене. Просто отваряш мобилето и гледаш, че 156 и 166 след 2003 година НЯМА или има 1-2 това е полужението, а коли до 10к лв има хиляди.
Като цяло 159-ките вече са по 3х 000 лв. А започнха от 50 000. Но като погледна Авенсисите, който продаваха ТМ Ауто на по 1,5 години за по 23 000 лв при това ДИЗЕЛ явно не е само при Алфаромео проблема.

Stoyan Georgiev
05-08-2008, 10:59
Заслужава си ако я караш до 3-4 години. Там някъде държат прилични цени, но пък няма търсене. Просто отваряш мобилето и гледаш, че 156 и 166 след 2003 година НЯМА или има 1-2 това е полужението, а коли до 10к лв има хиляди.
Като цяло 159-ките вече са по 3х 000 лв. А започнха от 50 000. Но като погледна Авенсисите, който продаваха ТМ Ауто на по 1,5 години за по 23 000 лв при това ДИЗЕЛ явно не е само при Алфаромео проблема.

всички нови коли губят нй-много от цената си първите 1-2-3 години

Mury
05-08-2008, 19:52
Е гледай тука за какво става въпрос:

http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_12255_0.html

:heavy_cry: :heavy_cry: :heavy_cry:

Тва са първоначални цени,ще видиш че като започнат продажбите,цените ще са други :tongue:

code
05-08-2008, 21:14
Но като погледна Авенсисите, който продаваха ТМ Ауто на по 1,5 години за по 23 000 лв при това ДИЗЕЛ явно не е само при Алфаромео проблема.
Чи той Авенсиса толко си струа :tooth:

Gran_Turismo
05-08-2008, 22:20

Какво значи тово бе колега ни бил проблема само при Алфите! Ми при ФИАТ как е? Ми Ланчия, тия Хюндай и Киа? Сеат, Шкода и някои от японските. Ма те били Сеат и Шкода собственост на Фолксваген и какво от това като са?

:respect: :respect: :respect:

Gran_Turismo
06-08-2008, 01:42
Обаче не е така колеги тук според мен не сте прави! Алфа 166 в Германия 5-ет годишна държи цена и то стабилна цена бих казал. Ето вижте:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=63441981&pageNumber=11&__lp=27&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=12&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&lang=de&tabNumber=1

dilian alfa gtv
06-08-2008, 10:24
що за тема заслужава ли си нова алфа ромео:?:-разбира се как да не си заслужава нова алфа:big_love:

georgyg
06-08-2008, 11:31
Какво значи тово бе колега ни бил проблема само при Алфите! Ми при ФИАТ как е? Ми Ланчия, тия Хюндай и Киа? Сеат, Шкода и някои от японските. Ма те били Сеат и Шкода собственост на Фолксваген и какво от това като са?

Само за справка, мой познат взе новата Октовия 1.9 ТДИ с джанти, музика, двузонолен климатроник и ел. глупости за малко над 32000 лв със сериозна отстъпка. При тази цена се купува 147 - 1.6 Т.С. със същите екстри, а Голф 5 1.4 със климатроник и 6 Airbag-a е на цената на напудрено бензиново Пунто.

П.С. А цената на Авенсиса (Д4Д) започва от 42 000 лв, а продаваха коли на 1.5 години за 23 000 лв.
Като цяло от италианските коли новото браво е най добре като дизайн, цена и характеристики. От Алфите си зеслужават 159 и Брера, но не чисто нови.
А Ланчия имат под 10 продажби за година, така че не ги включвай тях те са в категория Майбах. :whistle:

А за знаещите един въпрос :?: В България важи ли гаранцията на Новите Алфи от по 4 години :?: На сайта пише 2 години без ограничение на пробега.

BatVas
06-08-2008, 14:24
А за знаещите един въпрос :?: В България важи ли гаранцията на Новите Алфи от по 4 години :?: На сайта пише 2 години без ограничение на пробега.

Че тя гаранцията се дава от производители - ти като си я купил и има 4 години гаранция , може да я обслужваш в всички оторизирани сервизи и си важи гаранцията независимо в коя част на Европа си - щом ти е продадена с гаранция 4 години(от производителя) значи важи. Поне такава е логиката

jjkale
06-08-2008, 15:26
не си струва

pacho_kardana
06-08-2008, 15:30
Не си заслужава да си купиш чисто нова Алфа,защото губиш много пари за една година
да не говорим за частите

Gran_Turismo
06-08-2008, 21:41
що за тема заслужава ли си нова алфа ромео:?:-разбира се как да не си заслужава нова алфа:big_love:

С теб съм съгласен колега, обаче ако всички мислиха така като тебе щеше да е друго положението. Виж из темата и малко по-надолу в нея какво пишат другите по въпроса. Нещо не са съгласни понеже не си било заслужавало.

Gran_Turismo
06-08-2008, 21:44
Само за справка, мой познат взе новата Октовия 1.9 ТДИ с джанти, музика, двузонолен климатроник и ел. глупости за малко над 32000 лв със сериозна отстъпка. При тази цена се купува 147 - 1.6 Т.С. със същите екстри, а Голф 5 1.4 със климатроник и 6 Airbag-a е на цената на напудрено бензиново Пунто.

П.С. А цената на Авенсиса (Д4Д) започва от 42 000 лв, а продаваха коли на 1.5 години за 23 000 лв.
Като цяло от италианските коли новото браво е най добре като дизайн, цена и характеристики. От Алфите си зеслужават 159 и Брера, но не чисто нови.
А Ланчия имат под 10 продажби за година, така че не ги включвай тях те са в категория Майбах. :whistle:

Колега по въпроса с ФИАТ Браво с теб не съм съгласен! Ама изобщо, защото ще видим какво ще стане другата година като излезе прословутата 149-ка!

:butt: :butt: :butt:

nikolaaaay
06-08-2008, 22:22
Естествено, че важи. Доколкото зная, пътищата в БГ са на второ място по качество на настилката в цяла Европа, а горивата ни са най-качествените.

Gran_Turismo
07-08-2008, 00:25

Да колега. Тази тема съм е посветил на всички, които обичат Алфа Ромео и имат възможности както и смятат като мен рано или късно да си закупят чисто нова Алфа Ромео. За това те трябва да знаят всичко и през цялото това време да се информират, за да знаят, защото това е все пак скъп автомобил от класа на Мерцедес, БМВ, Ауди и т.н. и т.н. за какво си дават парите, за да не сгрешат и после да съжеляват във всяко едно отношетние и до най-малката подробност.

:director: :director: :director: :respect: :respect: :respect: :director: :director: :director:

Gran_Turismo
07-08-2008, 00:27
Не си заслужава да си купиш чисто нова Алфа,защото губиш много пари за една година
да не говорим за частите

Добре хубаво, обаче този по-ниския на снимкана съм го виждал и го знам май кое! Та ми стана много интересно сега. Я ми кажи този по-ниския от Пловдив ли е?

:?: :?: :?:

TaNo
07-08-2008, 01:57
не ми дреме дали си струва да си взема нова алфа или не имам ли парите набегом утивам;-)

Fear
07-08-2008, 09:48
Напълно съм съгласен. Пари да имам, веднага отнасям една 159.:wub:

georgyg
07-08-2008, 10:23
Писано е не веднъж - Алфа се купува със сърце :big_love: не с разум. :prescription:

Gran_Turismo
07-08-2008, 21:27
Писано е не веднъж - Алфа се купува със сърце :big_love: не с разум. :prescription:

Точно така колега точно така съгласен съм с теб. Алфа Ромео се купува със сърце. И за това аз искам да си купя чисто нова Алфа Ромео от сърце. И така и ще направя!!!

georgyg
08-08-2008, 08:25
Ето това се вика "БОЛЕН АЛФИСТ" :prescription:

Лечението е само едно. :hehehm:

Kuku
08-08-2008, 12:08
Колега, колко нови коли си имал през живота си?
Аз с всяка следваща ставам все по-сигурен, че нова кола от магазин в България НЕ СИ СТРУВА!!!
Не само Алфа - НИКАКВА :idea:
Са точно ме мързи да ти обяснявам, защо е така, но съм сигурен, че след като загубиш пари за още една кола от покупката на два-три нови автомобила, ще ме разбереш прекрасно!
И те моля, не ми обяснявай, дали си съгласен или не - това е лично мое мнение, споделено и от няколко мои приятели, изградено от личния ни опит с няколко чисто нови автомобила!
И като стана дума за личен опит - ти щом не си имал проблеми с КИА, защо ревеш от нея?

П.П.
Какъв всъщност е смисъла на темата :roll:

Бобби
08-08-2008, 15:18
Според мен най добрия автомобил е новия!
НО...след 2003 всички нови са пълни макети, тоез не си заслужава!
Ако имаш достатъчно средства Да...караш, докато е в гаранция и сменяш с нов си заслужава!......макар, че губиш в разликите....но като има пара, едва ли ще те интересува!
Мое виждане е, че автомобилите от 1990г. - 2000г. са най добри относно здравина!!!
Сега е пълна модна конфекция...за всеки сезон.....с хиляди екстри за сигорност и т.н......но много слаба надеждност!!!!

Orm
08-08-2008, 16:16
Проблем за горивото и парите за тези 200 км. няма до Солун Гърция. По-скоро колегата е прав, че проблема е с и във времето ей това е проблема и направо с него полудявам като знам само колко години сега ще чакам тука с тая Киа докато е хвърля и дойде това време да си купя чисто новичка Алфичка червеничка металик!!! :big_love: :rosso_spider: :big_love:

:big_whoops: :bg: :on_da_beach: :big_bow_down: :sleepy: :bravo: :big_beer: :big_money: :big_love: :rosso_spider: :big_love: :shocked:
Е, то до тогава може да се оправят сервизите :)

Gran_Turismo
08-08-2008, 19:24
Колега, колко нови коли си имал през живота си?
Аз с всяка следваща ставам все по-сигурен, че нова кола от магазин в България НЕ СИ СТРУВА!!!
Не само Алфа - НИКАКВА :idea:
Са точно ме мързи да ти обяснявам, защо е така, но съм сигурен, че след като загубиш пари за още една кола от покупката на два-три нови автомобила, ще ме разбереш прекрасно!
И те моля, не ми обяснявай, дали си съгласен или не - това е лично мое мнение, споделено и от няколко мои приятели, изградено от личния ни опит с няколко чисто нови автомобила!
И като стана дума за личен опит - ти щом не си имал проблеми с КИА, защо ревеш от нея?

П.П.
Какъв всъщност е смисъла на темата :roll:

Ето отново уточнявам "Какъв всъщност е смисъла на темата"

Да колега. Тази тема съм е посветил на всички, които обичат Алфа Ромео и имат възможности както и смятат като мен рано или късно да си закупят чисто нова Алфа Ромео. За това те трябва да знаят всичко и през цялото това време да се информират, за да знаят, защото това е все пак скъп автомобил от класа на Мерцедес, БМВ, Ауди и т.н. и т.н. за какво си дават парите, за да не сгрешат и после да съжеляват във всяко едно отношетние и до най-малката подробност.

:prescription: :prescription: :prescription:

nikolaaaay
08-08-2008, 19:32
Е ти нали си решил вече. Не виждам какво повече има да се дискутира във форума по този въпрос. Хайде, вземи я и като се похвалиш в другия раздел, ще ти викаме Честито!

Gran_Turismo
08-08-2008, 23:41
При това положени даже няма да мога да взема и 3-врато 149! Така, че най-вероятно щом ще е Алфа - Алфа МиТо и толкоз! По-малка, по-малка с три врати каквото е това е. Поне ще гледам да се насоча в диапазона от 155 конски сили и да ми останат пари за застрафовка, регистрация, данъци и прочие. Много скъпи станаха колите ве. Все по и по-скъпи. С всеки новоизлезнал модел. Няма ли да се спрат малко ве :furious: :furious: :furious:

dilian alfa gtv
10-08-2008, 19:48
напротив цените на новите автомобили осезаемо падат.в грешка си и мисля че темата е изчерпана

Gran_Turismo
10-08-2008, 20:18
напротив цените на новите автомобили осезаемо падат.в грешка си и мисля че темата е изчерпана

Да наистина и аз мисля, че темата е ицзчерпана най-много някой да напише още нещо или някой, който не е чел темата или нов член да вземе отношение по въпроса. Но тази тема остава актуална за всички, които биха искали да се сдобият с нова Алфа както и за новите членове на Форума!

ilin4o
28-01-2009, 21:00
виждам че във форума повечето колеги са втора употреба,как може да разисквате такава тема много ясно си струва да си купиш нова алфа от магазина.1-три години гаранциа,2-след три години ще я смениш с новиа модел и 3-удоволствието да караш нова АЛФА.

Mury
29-01-2009, 10:26
виждам че във форума повечето колеги са втора употреба,как може да разисквате такава тема много ясно си струва да си купиш нова алфа от магазина.1-три години гаранциа,2-след три години ще я смениш с новиа модел и 3-удоволствието да караш нова АЛФА.
Брато я погледни кога е спряно разискването на тая тема,преди половн година,осъзнай се и недей да вадиш некви теми от прахта:devil::devil:

bouncer
29-01-2009, 10:56
заслужава си. вервай ми.

Коки
29-01-2009, 11:10
Здравейте и привет на всички във Форума. Заслужава ли си във България човек да даде сума си пари за чисто нова Алфа Ромео, която ще се кара из градските и извънградските пътища във България?

Този въпрос е напълно излишен. Правилният въпрос е:

"Заслужава ли си във България човек да даде сума си пари за чисто нова КОЛА, която ще се кара из градските и извънградските пътища във България?"

Е, ако отговорът е да, изборът на марка е въпрос на предпочитание. Успех!

Mind_Control
10-02-2009, 15:30
В момента в немското мобиле има дизелови 159-ки масово за по 11 000-12 000 евро :) от 2006-та година. Ако човек изкарва парите за нова такава за половин година, може и да си заслужава, но иначе не си заслужава.

koolio
10-02-2009, 16:42
В момента в немското мобиле има дизелови 159-ки масово за по 11 000-12 000 евро :) от 2006-та година. Ако човек изкарва парите за нова такава за половин година, може и да си заслужава, но иначе не си заслужава.
Стига бе! Това ще да е най-бързо обезцняващата се кола в историята!

Stoyan Georgiev
10-02-2009, 16:53
Стига бе! Това ще да е най-бързо обезцняващата се кола в историята!

просто са от най-първите модели, без вътрешния фейс-лифт, с някои от вродените дефекти и т.н.

+ това вмомента всичко живо се опитва да се докопа до кеш ;)

и тройки можеш да намериш същата година на такива цени ;)

голямата риба
10-02-2009, 21:15
колеги на тая цена всичките са над 150 000км
което си е много за съвременен автомобил-еднодневка

Dodo 155
10-02-2009, 21:47
За тия пари са бременни и малко след като я докараш в БГ, ще роди :hump:
Я виж какви изпълнения са и на колко км :chair:

fred
11-02-2009, 09:04
Заслужава си, стига да имаш парите:rosso_racers:

MONI
11-02-2009, 10:39
Криза и стегнация е, нормално да са ниски цените.

Derry
13-02-2009, 20:05
Дано да ги стегне кризата още повече, че да поевтинеят малко.

fred
13-02-2009, 20:09
Колкото поевтиняват, толкова и ние ще обедняваме,

koleff
16-04-2009, 12:40
Abe da ti reka az si vzeh nova 147ca 105 konia 5 vrati
i sam perfektno dovolen ot neia !:lsabre:
Vsiaka nova kola smiatam e 4udesna a i s tezi ceni si e super

zilala
16-04-2009, 13:17
Много скупо одоволсвие за сяко ремонтче трябва в алафа да ходиш не може примерно при Лисан да идеш щото ти пада гарнцията , в алфа ромео ти отсичат главата ,и не го правят качествено като Лисан :)

Mind_Control
16-04-2009, 14:17

Какъв е смисълът от нова кола ако няма гаранция? Хем си плащаш едни 30-40% отгоре за гаранцията, хем да нямаш. Ако е единствено заради това, че ще си първият пръднал на седалката, то тогава нека те разочаровам- от завода до шоуроома поне 10 човека пърдят на седалката преди ти да седнеш :)

georgyg
16-04-2009, 15:03
Много скупо одоволсвие за сяко ремонтче трябва в алафа да ходиш не може примерно при Лисан да идеш щото ти пада гарнцията , в алфа ромео ти отсичат главата ,и не го правят качествено като Лисан :)

Ти като бил ли си в АИ да видиш как работят или просто четеш. Я малко по сериозно, а и какви ремонти ми говориш за гаранционна кола? Ако е лизингова, тогава е възможно, защото не е твоя колата, а тяхна (ако имат собствен лизинг).

Колега koleff добре дошъл във форума. Моля те пиши ка кирилица, както всички останали.

Mury
20-04-2009, 19:20
Какъв е смисълът от нова кола ако няма гаранция? Хем си плащаш едни 30-40% отгоре за гаранцията, хем да нямаш. Ако е единствено заради това, че ще си първият пръднал на седалката, то тогава нека те разочаровам- от завода до шоуроома поне 10 човека пърдят на седалката преди ти да седнеш :)
Тогава остава варианта-Гърция-Серес:thumbup::thumbup::thumbup:там обслужват колите перфектно,излиза на същата цена,само вповече е пътят дотам:thumbup::thumbup:

Dodo 155
20-04-2009, 21:55
Тогава остава варианта-Гърция-Серес:thumbup::thumbup::thumbup:там обслужват колите перфектно,излиза на същата цена,само вповече е пътят дотам:thumbup::thumbup:
Зависи ;)
В Солун излиза 238 евро, за да си смениш маслата и филтрите, а тук е около 490 лв. Серес е още по-близо.
Дори да излиза по-скъпо, да се налага да пътуваш малко повече, пак си заслужава да отидеш там, защото ще си спестиш големи нерви и главоболия :sickness:
В Гърция, както навсякъде по света, без България, при техническо обслужване ти проверяват и течността за чистачките. Тук дори едни крушки на фаровете не гледат дали светят, камо ли спирачки и кормилна уредба. Това се прави, за да няма после някой сакатлък на пътя, защото гаранционният сервиз ще ти плаща такова обезщетение, че ще работи за теб поне 10 години ;-)

Иначе, който има пари и може да си го позволи, да си купува нова кола, дори да е 11-тия пръднал на седалките :thumbup: Новото си е ново!
Лично според мен, най-подходящият вариант е кола, която всеки момент ще излезе от гаранция или около 12-18 месечна. Не е нито стара, нито нова, но пък е поне на 1/2 от магазинната цена :-)

kgs159
20-04-2009, 22:20
Моята AR 159 е правена само в АИ и съм доволен от качеството на труда.Малко е скъпо но има 1 година гаранциа части-труд.Сега ми предстои смяна ангренаж+всички ролки ,ремък алтернатор+ролки цена в АИ-около 580лв.Труд-около 160лв.Качествени части SKF,INA,GATES от други магазини -съща цена или малко по скъпо.Но в АИ 1 година ГАРАНЦИА:drunk:

koolio
20-04-2009, 22:25
Лично според мен, най-подходящият вариант е кола, която всеки момент ще излезе от гаранция или около 12-18 месечна. Не е нито стара, нито нова, но пък е поне на 1/2 от магазинната цена :-)

Анджак!:thumbup:

Gran_Turismo
20-05-2009, 14:02
Abe da ti reka az si vzeh nova 147ca 105 konia 5 vrati
i sam perfektno dovolen ot neia !:lsabre:
Vsiaka nova kola smiatam e 4udesna a i s tezi ceni si e super

Точно и аз нея съм харесал и нея искам! Обаче така ме е яд където е купих тая КИА Сийд лятото на 2007 год. че просто ми идва да и тегла един бой на колата. Сега не мога да си позволя да купувам нов автомобил в никъв случай, а тази трябва да е продам, но за 2 год. КИА кой ще даде толкова пари колкото струва като за КИА със стареене 2 г. Застрахователя е оцени на 20 000! Аз съм е купил за 26 500 лв. За 2 г. 6 500 лв. Направо не знам! От друга страна се радвам, че има много нови коментари в моята тема не очаквах наистина, а и отдавна не бях влизал да погледна какво става. Много хора си купиха КИА Сийд! В цяла България откакто излезна този модел със 7-години гаранция са продадени сигурно над 2000 бройки. Та не знам нямам никакво инфо дали вървят втора употреба и как вървят. Ще е карам още мамка и и Киа-та и като съм готов с парите за нова кола ще взема тогава живот и здраве една 147-ца и така. До колкото разбрах, обаче от другата година ще излиза новия модел и той ще е 149 нещо знаете ли за него как ще изглежда инфо туй онуй снимки? Докато дойде това време когато аз да купувам нова Алфета като колегата Колев да е жив и здрав и му пожелавам стотици хиляди бизаварийни километри този модел сигурно няма да има нищо общо и с 149-цата камоли и с външния и вид. Обаче тази гидина ще има автомобилно излижение в София - София Мотор Шоу 2009 и ще ходя аз със сигурност да ги гледам. Но Алфа нямат премиера нито една на нов модел. Пак ще изкарват старите експонати. 2010 ще е на 149-цата, а 2011 на 159-цата с новото име Джулия, обаче 2010 няма авто шоу за леки автомобили само за тежкотоварни и в България няма да има презентация ня 149-цата по точно в София, защото на есенния Панаир в Пловдив ще е има там и може би на авто изложението във Варна. През 2011 год. в София Алфата ако всичко е наред ще направи премиера на Джулия, защото авто изложението на леки автомобили в София е през 2 год. както и във Варна и в Пловдив смятам, че Джулията ще прогресира!

koleff
20-05-2009, 15:13
ее благодаря за пожеланията!!!!
И аз 4акам с нетарпение премиерата на заместителиа на 159
надявам се до тогава да мога да си я позволя и нея ...
АМА ДА НЕ ЛАМТИЯ 4Е ЛАКОМИАТА ПОГУБИ КОТКАТА:waving:

gelepz
20-05-2009, 22:04
колеги ако поевтинеят колите и нашите пари ще намалеят няма начин

Gran_Turismo
26-05-2009, 12:53
Добре де искам да попитам някой знае ли новата 149-ца как ще изглежда. Защото старата и форма 147-цата е просто отживелица и е малка и тясна вече направо изглежда като трабнтче в сравнение с новите модели от този клас като ФИАТ БРАВО И ЛАНЧИА ДЕЛТА! Ако и 149-цата е със същите размери като 147-цата за толкова сума пари не си заслужава въобще. Ако обаче е като Фиата и Ланчиата тогава става! За това Ви питам някой има ли си на представа въобще за какво става въпрос?

SFINKS
26-05-2009, 14:32
по бля-бля тема , отдавна не съм виждал
някой, някога ,евентуално ,щял да си купува някакъв нероден модел на Алфа .......:Suicide:

а дали си заслужава избора ...ако е положителен- трябва да е яко субективен
ако си фен на дизайна и духа на Алфа - да заслужава си
ако си фен на комфорта и качеството и другите обективни критерии - не не си заслужава.

RPWWD
30-05-2009, 20:52
Добре де искам да попитам някой знае ли новата 149-ца как ще изглежда. Защото старата и форма 147-цата е просто отживелица и е малка и тясна вече направо изглежда като трабнтче в сравнение с новите модели от този клас като ФИАТ БРАВО И ЛАНЧИА ДЕЛТА! Ако и 149-цата е със същите размери като 147-цата за толкова сума пари не си заслужава въобще. Ако обаче е като Фиата и Ланчиата тогава става! За това Ви питам някой има ли си на представа въобще за какво става въпрос?

Като имаш предвид, че всички Фиатове, Ланчи и Алфи от съответните класове се правят на една платформа и на практика са едни и същи коли, точно като Бравото и Делтата ще е.
Колкото до Сфинкса, най-добре да си пише в Тойота форума, ако има такъв, тук вече разбрахме отдавна, че няма да си купи никога повече Алфа :clap:

digitalundgrd
30-05-2009, 21:56
Ланчата е страшна, повече ми харесва от Бравото! Но много много ще си помисля дали си заслужава нова..., било то Алфа, Ланча ,Фиат, Тойота, Хюндай итн!
Според мен най-разумния избор е 2-годишна кола с редовно попълвана сервизна книжка!

Jivko7777
31-05-2009, 10:16

Ами колега изглежда така...

digitalundgrd
31-05-2009, 10:39
пффф митко 2 :(

nikolaaaay
31-05-2009, 14:23
Ланчата е страшна, повече ми харесва от Бравото! Но много много ще си помисля дали си заслужава нова..., било то Алфа, Ланча ,Фиат, Тойота, Хюндай итн!
Според мен най-разумния избор е 2-годишна кола с редовно попълвана сервизна книжка!
Зависи от модела. 3 годишно Гранде Пунто върви около 6-7 000 евро в Германия, при положение, че чисто ново е около 10-11 000 евро. Алфа 159, която нова е 25-30 000, може да се намери 3 годишна за 10-12 000 евро, т.е. по-големите коли поевтиняват доста по-бързо и за тях има смисъл, но за малките...

ancho
31-05-2009, 16:15
:) обарках се, трийте го :)

petko
31-05-2009, 18:38

Моето скромно мнение е, че ако си решил да я караш поне 10 години си струва да е нова иначе НЕ. Просто обеЗценката на Алфата е огромна а и много трудно се продава после.
АЗ имах нова Алфа, после 3 годишна Тойота Авенсис и сега 5 годишна Е-класа. Да ти кажа раЗлика някаква огромна между Авенсис 2005година и Алфа 156 2004 година май няма, еднакво вървят, еднакво воЗят и еднакво се чупат. Това до 120.000км. Даже Алфата до 120.000 нищо не сам правил, а на Авенсиса се наложи да му сменя една букса дето скърцаше. Но при продажбата Тойотата е продадох За около 4 седмици и то на много добри пари, а Алфата вися 6 месеца и накрая трябваше да се проста с нея За смешни пари.
За Мерцедеса не искам да кажа нищо, просто такава кола друга няма. Сигурно е проектирана За поне 50 години експлоатация. Да ти кажа, че стара струва колкото нов Авенсис или Алфа ти е ясно, но има и Защо. Досега проблеми с нея нямам никакви За напред ще видим.
Е 220 ДИЗЕЛ Автоматик 2004година

OgyG
31-05-2009, 20:11
Моето скромно мнение е, че ако си решил да я караш поне 10 години си струва да е нова иначе НЕ. Просто обеЗценката на Алфата е огромна а и много трудно се продава после.
АЗ имах нова Алфа, после 3 годишна Тойота Авенсис и сега 5 годишна Е-класа. Да ти кажа раЗлика някаква огромна между Авенсис 2005година и Алфа 156 2004 година май няма, еднакво вървят, еднакво воЗят и еднакво се чупат. Това до 120.000км. Даже Алфата до 120.000 нищо не сам правил, а на Авенсиса се наложи да му сменя една букса дето скърцаше. Но при продажбата Тойотата е продадох За около 4 седмици и то на много добри пари, а Алфата вися 6 месеца и накрая трябваше да се проста с нея За смешни пари.
За Мерцедеса не искам да кажа нищо, просто такава кола друга няма. Сигурно е проектирана За поне 50 години експлоатация. Да ти кажа, че стара струва колкото нов Авенсис или Алфа ти е ясно, но има и Защо. Досега проблеми с нея нямам никакви За напред ще видим.
Е 220 ДИЗЕЛ Автоматик 2004година

Не знам как са три годишните 159-ки - но имам наблюдения върху следващите коли (всички тези модели в момента когато ги купиш - те вече са загубили поне 20-30% от цената си :)):
- Ягуар 4,2 л (серия 3) - взех го на старо, неизвестно колко километра - колата си вървеше просто идеално - проблем,че не могат да я обслужват нито в БГ нито в РФ.
- Ягуар 2,9 л. - нов - без коментари,
- Ровер 75 - на 6 години (но не са го управлявали) - никакви проблеми. (в момента е на 9 год.)
На всички тези коли съм сменял само консумативи (и не съм економисвал:)) и здраво каране.

Алфата е взех нова - никакви замечания и проблеми. Аз просто обичам колата ми да не се стреща толкова често на улиците.

Моето мнение е, че не бива да сравняваме разни коли - избора ни се формира от моментното финансово и душевно състояние.

Когато моята красавица мине 30 - 40 000 км и единственната ми работа е да наливам нафта и сменям консумативи - то това си е повече от супер кола. :)

petko
31-05-2009, 20:23
Ами да, ясно е, че всяка една кола губи цена като я купиш нова. Просто Алфата , а и не само тя, после доста трудно се продава. Иначе колата не е лоша. Бих я предпочел пред Опелда речел или Фолксваген, ако и ФВда се продава по лесно после.

OgyG
31-05-2009, 20:57
Ами да, ясно е, че всяка една кола губи цена като я купиш нова. Просто Алфата , а и не само тя, после доста трудно се продава. Иначе колата не е лоша. Бих я предпочел пред Опелда речел или Фолксваген, ако и ФВда се продава по лесно после.

Явно, на мен орисията ми е такава - да си купувам коли дето после трудно се продават.:)

(Ровера е 70 000 км и вече 1 год не мога да го продам, а е идеално състояние)

digitalundgrd
31-05-2009, 21:02
Аз, ако си взема чистак бърсак кола, бих я взел с всички възможни екстри, и НЕ БИХ я продал за жълти стотинки след това. Ще си я карам, до когато се слушаме и ще си остаряваме заеедно :)

dilian alfa gtv
31-05-2009, 22:51
Аз, ако си взема чистак бърсак кола, бих я взел с всички възможни екстри, и НЕ БИХ я продал за жълти стотинки след това. Ще си я карам, до когато се слушаме и ще си остаряваме заеедно :)
колега така е по принцип си прав и аз съм на същото мнение а също и пред тази дилема нова или на 2-3год.но представи си изплащаш 5год и тъкмо е изплатиш и излезе някой нов модел който ти харесва много и изкаш да я смениш а в този момент ти можеш да вземеш 1 трета от парите които току що си изплатил.а иначе ако ще я караш поне 10год ок няма проблем но иначе и аз незнам.

digitalundgrd
31-05-2009, 22:54
Ако мислиш да я сменяш, взимаш 2-3 годишна кола на 1/3 или 1/2 от цената на новата! Това е по-мъдрото решение по принцип.

OgyG
31-05-2009, 23:08
колега така е по принцип си прав и аз съм на същото мнение а също и пред тази дилема нова или на 2-3год.но представи си изплащаш 5год и тъкмо е изплатиш и излезе някой нов модел който ти харесва много и изкаш да я смениш а в този момент ти можеш да вземеш 1 трета от парите които току що си изплатил.а иначе ако ще я караш поне 10год ок няма проблем но иначе и аз незнам.

Ако си взел новата кола от оф. дилера, можеш да я върнеш след 2 или 3 год (без да си я изплатил до краят) и да я смениш с нова и да продължиш да си плащаш вноските.
В ММ подтвърдиха, че и те така процедират.

dilian alfa gtv
31-05-2009, 23:28
Ако мислиш да я сменяш, взимаш 2-3 годишна кола на 1/3 или 1/2 от цената на новата! Това е по-мъдрото решение по принцип.
и аз май към това решение се ориентирам колега а изках да си поръчам ТИ но трябва да изръса едни 40х още отгоре за нова такава.а иначе втора употреба има вече 159 примерно.
колега ОГИ прав си но все плащаш така иначе тази опция си а има знам.пък и те алфа на 5год вадят нов модел така че тъкмо ще си я изплатил примерно.ако ще се кара само алфа то иначе не става.

OgyG
01-06-2009, 01:48
и аз май към това решение се ориентирам колега а изках да си поръчам ТИ но трябва да изръса едни 40х още отгоре за нова такава.а иначе втора употреба има вече 159 примерно.
колега ОГИ прав си но все плащаш така иначе тази опция си а има знам.пък и те алфа на 5год вадят нов модел така че тъкмо ще си я изплатил примерно.ако ще се кара само алфа то иначе не става.

:) Също можеш докато излезе ноият модел - два пъти да я смениш. :) И постоянно ще си имаш нова и гаранционна Алфа. :)

p.s. някъде при 3 или 4 смяна вече се изплаща напълно.

qpwo
01-06-2009, 23:42
Аз неопределям колата колко е добра по това колко се обезценява или скоростта на продажбата и после... Просто виждам че за що годе добри пари със сигурност карам мн. по-добра кола от всички изброени досега в темата( изкл. 159) . То небяха необезценяващи се мерцедесчета, авенсисчета, опели.... Просто - хубаво е че можем да си позволим алфите заради нереалните им цени, защото и колкото да струват пак ще е малко....

digitalundgrd
02-06-2009, 00:53
Става въпрос, че ако си от хората, които обичат да си сменят колите през 6 месеца...покупката на Алфа ромео няма да е никак добър ход, защото е трудно продаваема, а и цената ще е много под тази, за която си я взел....(говорим в повечето случаи)...

hollyman_R
02-06-2009, 01:59
Всичко това са приказки на хора с празни джобове /без да се обиждате - и аз съм такъв/. Алфи - малфи, Фиати - миати... Аре стига глупости... Това са "автомобили" колкото да не ходиш пеш и да не те вали дъжда /евентуално/. Просто друга кола освен "Трите лъча" НЯМА.
Било то стара или нова...

code
02-06-2009, 07:48
Всичко това са приказки на хора с празни джобове /без да се обиждате - и аз съм такъв/. Алфи - малфи, Фиати - миати... Аре стига глупости... Това са "автомобили" колкото да не ходиш пеш и да не те вали дъжда /евентуално/. Просто друга кола освен "Трите лъча" НЯМА.
Нищо не каза :blah:

Fear
02-06-2009, 09:32
Да, и друг телефон освен Nokia няма, телевизори Sony, маратонки Adidas и т.н. :rotfl:

Няма да е лошо да се събудиш, 21ви век сме вече. :)
В момента поне що се отнася до автомобилите, всичко е ширпотреба, направена колкото да си изкара гаранцията.

Изключвам разните екслузивни марки за много пари, като Ferrari, Lamborghini, Koenigsegg и подобни. :)

koolio
02-06-2009, 10:27
Защо не се метна на една 190-ка тогава?

detelazurno
02-06-2009, 11:30
............

:thumbup:

koolio
02-06-2009, 11:47
Абсолютно е така. Една 2-3 годишна нормална кола ще изкара повече от нова Дачия.

georgyg
02-06-2009, 11:51
Абсолютно е така. Една 2-3 годишна нормална кола ще изкара повече от нова Дачия.

Всичко е въпрос на късмет. Двугодишната кола може да те вкара в огромни приключения особено ако е премиум клас. А дачията изобщо не е лоша кола.

qpwo
02-06-2009, 15:18
Всичко е въпрос на късмет. Двугодишната кола може да те вкара в огромни приключения особено ако е премиум клас. А дачията изобщо не е лоша кола.
:cry:

hollyman_R
03-06-2009, 13:18
Защо не се метна на една 190-ка тогава?

Еми а сети се де...

koolio
03-06-2009, 22:57
Еми а сети се де...

Ми не мога. Една 190-ка от последните няма да е по-скъпа от твоята Алфа.

qpwo
03-06-2009, 23:09
Ми не мога. Една 190-ка от последните няма да е по-скъпа от твоята Алфа.
Не е това логиката , колега... Просто което и да е мерцедесче е хиляди пъти по-тъпо от която и да е алфа... ... ... ... ... ... ... ...:thumbup:

digitalundgrd
03-06-2009, 23:11
Е СЛР не е за изхвърляне...Даже с риск да ме линчувате, повече ми харесва от 8С!!
Виж 159 или новата Е-класа бих се метнал на 159 определено!

hollyman_R
03-06-2009, 23:32
Не е това логиката , колега... Просто което и да е мерцедесче е хиляди пъти по-тъпо от която и да е алфа... ... ... ... ... ... ... ...:thumbup:

Просто нямам коментар...
Никак, ама никак не е срамно да си беден. Това е моментно и преодолимо състояние.
Срамно е да си умреш неосъзнат /не казвам "заблуден", за да не се вкарваме в махленски тон/...
Сещате ли се какво е казал Ян Хус на кладата?
Със здраве!

OgyG
04-06-2009, 02:54
Просто нямам коментар...
Никак, ама никак не е срамно да си беден. Това е моментно и преодолимо състояние.
Срамно е да си умреш неосъзнат /не казвам "заблуден", за да не се вкарваме в махленски тон/...
Със здраве!

Не си спомням какво е казал Ян Хус (чесно казано даже не си спомням кой е той, някакъв чех беше) - но темата беше "чисто нова Алфа Ромео -зслужава ли си го".
Аз не се причислявам към богатите хора - моята красавица си я купих на лизинг-но наслаждението или глупоста (моят кум не забравя да ми напомни купуването на Алфата) да си седна в нея сутринта или вечерта след едни душевни разговори със съпругата - моето момиче (колата ми) е едно просто великолепно преживяване.
Не съм карам Алфа на старо - но сигурно колегите които си купуват стари Алфи не са глупави хора - те искат да карат индивидуална кола.
Аз предпочетох да си взема нова - вместо апартамент. Но това си е мой избор.
Никой не може, сигурно, да даде правилният съвет кое е по хубаво - 2-3 годишна кола или нова - това си е избор индивидуален - в зависимост от възможностите и ... възможностите! :) (и от желанието) :)

KGB
04-06-2009, 09:54
В Събота взимаме и чисто ново Браво 1.4Турбо...

Чисто новата кола си заслужава напълно :-)

Fear
04-06-2009, 10:17
Просто нямам коментар...
Със здраве!
Какво общо има бедността?!
Въпрос е на вкус и предпочитания. Aко имах възможностите да речем, за лимузина във високия клас, бих се ориентирал например към Jaguar XF или Maserati Quatroporte, вместо да постъпвам като кон с капаци и да си взема Mercedes S класа, които в София са повече от 156ците. :tooth:
Едно от най-омразните ми неща на този свят е насаденото мислене в стил: "От немската кола по-хубаво няма" :brickwall:
Това може и да е така, само за наистина ограничени хора, които разлика между 2 и 200 не правят, ама е по важно да имат Мercedes, 'щото видиш ли е най-доброто, а и Вуте също има Mercedes. Как той ще има, па аз няма да имам, а-а-а-а-!? :brickwall:

Карайте си безличните немски машини и оставете нас заблудените да караме евтините италиански трошляци. :)

dilian alfa gtv
04-06-2009, 10:41
Въпрос е на вкус и предпочитания. Aко имах възможностите да речем, за лимузина във високия клас, бих се ориентирал например към Jaguar XF или Maserati Quatroporte, вместо да постъпвам като кон с капаци и да си взема Mercedes S класа, които в София са повече от 156ците. :tooth:
Едно от най-омразните ми неща на този свят е насаденото мислене в стил: "От немската кола по-хубаво няма" :brickwall:
Това може и да е така, само за наистина ограничени хора, които разлика между 2 и 200 не правят, ама е по важно да имат Мercedes, 'щото видиш ли е най-доброто, а и Вуте също има Mercedes. Как той ще има, па аз няма да имам, а-а-а-а-!? :brickwall:

Карайте си безличните немски машини и оставете нас заблудените да караме евтините италиански трошляци. :)
Напълно съгласен с колегата и напълно подкрепям мнението му:thumbup:
Немски автомобил фиксидея:brickwall:

SFINKS
04-06-2009, 11:10
без да броим другите неща , само заради твърдото окачване на Алфите не си заслужава . Ако живееш в някоя нормална държава с нормални пътища да , ама за наште адски пътища Алфа е най-малко подходящата кола.

dilian alfa gtv
04-06-2009, 12:20
Така е колега обаче по нашите пътища и с БТР да излезеш на пътя и той ще се строши:brickwall:

digitalundgrd
04-06-2009, 12:57
По повод Сфинкс :

Бащата на приятелката ми си купи ЧИСТО НОВ Хюндай и30, предпоследно ниво на оборудване...16-ки лети джанти, полукожен салон, климатроник, датчици за налягане на гумите, автоматични светлини и чистачки итн итн...Колата е с 5 години гаранция!

Още на 5000км в София се разтропа Биалетка...смениха я гаранционно. На 13 000км единия датчик за налягане в гумите си замина и почна да трупа грешки Еку-то. Нов струва около 5-600лв, доколкото разбрах.
На 15 000км се запуши филъра на климатика (вентилация в купето почти не се усещаше). В момента на 15 000 км пак нещо по предницата потропва....!??!

Та като возия и окачване Хюндая вози по-твърдо от Алфа 147 с КОНИ жълто, спортно окачване! Ако не вярваш ела да те повозя и на 2-те!!!!

В сервиза на Хюндай чисто новички САНТА Фе-та им сменяха носачи от пред масово, доколкото аз видях...

Е добре заслужава ли си, каквато и да е НОВА кола в БГ...?!

koleff
04-06-2009, 13:02

aбе да ти река 4естно аз сам голиамфен на МЛа на мерцедес 4матик и не смятам 4е е насаждане на идеиата за ка4ество .
напротив това си е ралност и статистика .

карах наколко месеца 3ката на бмв новата дизел 120 коня и дажа 4удесен реален разход магистрала 130 на 6та 4.4 реален разход !!!
ко да кажа поже4е , не бих си я купил но истината е 4е са 4удесни коли несмките :new_Eyecrazy:
друго за немските ако мога да поддаржам 3 коли бих си взел и А3ката с лаин куатро с наи- големя мотор дизел с пълен спорт пакет е страсхна е за каране и тя!!!
та вси4ко е въпрос на ли4но мнениа ми се струва и истинска обективност.
Друго което да река е 4е и на Мазда 3ка МПС 270 коня е страшна да не говорим за ка4ество на вътрешно обзавеждане супар дупар :brickwall:

SFINKS
04-06-2009, 13:53
По повод Сфинкс :

Бащата на приятелката ми си купи ЧИСТО НОВ Хюндай и30, предпоследно ниво на оборудване...16-ки лети джанти, полукожен салон, климатроник, датчици за налягане на гумите, автоматични светлини и чистачки итн итн...Колата е с 5 години гаранция!

Още на 5000км в София се разтропа Биалетка...смениха я гаранционно. На 13 000км единия датчик за налягане в гумите си замина и почна да трупа грешки Еку-то. Нов струва около 5-600лв, доколкото разбрах.
На 15 000км се запуши филъра на климатика (вентилация в купето почти не се усещаше). В момента на 15 000 км пак нещо по предницата потропва....!??!

Та като возия и окачване Хюндая вози по-твърдо от Алфа 147 с КОНИ жълто, спортно окачване! Ако не вярваш ела да те повозя и на 2-те!!!!

В сервиза на Хюндай чисто новички САНТА Фе-та им сменяха носачи от пред масово, доколкото аз видях...

Е добре заслужава ли си, каквато и да е НОВА кола в БГ...?!

да е мислил като си е купувал Хуйдай :spell:
(пък нали има 5 г гаранция , какво се притеснява)
моята кола е на 40 000 км и досега нищо не съм сменял и си вози прекрасно, пу пу :thumbup:

Fear
04-06-2009, 13:55
aбе да ти река 4естно аз сам голиамфен на МЛа на мерцедес 4матик и не смятам 4е е насаждане на идеиата за ка4ество .
И с какво точно е по-качствен този ML, от модели на Lexus, Infinity или Land Rover да речем? :unsure:

SFINKS
04-06-2009, 13:56
Така е колега обаче по нашите пътища и с БТР да излезеш на пътя и той ще се строши:brickwall:

така е , по нашите пътища всичко се троши , само че с една, примерно немска кола няма ти изпадат пломбите и да ти се разглоби купето ;)

dilian alfa gtv
04-06-2009, 14:24
така е , по нашите пътища всичко се троши , само че с една, примерно немска кола няма ти изпадат пломбите и да ти се разглоби купето ;)

Ок колега а какво ще кажеш по въпроса че миналата година закупих мазда 5 и колата е на 20х км и се разкърцаха тампоните отзад (скърца като баба) а вътре мирише на запъртък като е отвориш незнам може би филтъра на климатика.Сега ще я карам в гаранционния сервиз за смяна на тампони а по принцип маздата е произведена в япония а не някъде другаде кадето правят тойота примерно съседите ни.:brickwall:

Stoyan Georgiev
04-06-2009, 14:34

познай ;) немските само от А6, Е-класа и петица НАГОРЕ возят гладко преди това са КАРУЦИИИИИИИИИИИИИИИ

за българия ако не искаш джип и не си мега богат единствено те спасява някой ситроен с хидро-еди-какво-си окачване

SFINKS
04-06-2009, 14:36
тва не е случайно или недомислица , просто 159 както и повечето Алфи са мислени и направени така . твърдо окачване за стабилност в завои , комфорт - на кой му е нужен ..:)

koolio
04-06-2009, 15:03
тва не е случайно или недомислица , просто 159 както и повечето Алфи са мислени и направени така . твърдо окачване за стабилност в завои , комфорт - на кой му е нужен ..:)
Мен така ме кефи.
Отделн, че твърдото окачване се компенсира с удобни и ергономични седалки.

RPWWD
04-06-2009, 15:11
Кви са тия легенди за твърдо окачване, старите 155 например - да, но от по-новите не съм забелязал 156 и 147 да возят твърдо, напротив съвсем нормално е окачването, Аудитата тропат много повече, ако е за въпрос.

SFINKS
04-06-2009, 15:16
.

digitalundgrd
04-06-2009, 15:21
Ауди А3 Вози като Голф 4...едно и също окачване имат!

koolio
04-06-2009, 15:23
.

Да. А освен това А3 е с дървени и неудобни седалки. Въобще Ауди А3 е най-безсмислената кола.

koleff
04-06-2009, 15:36
:spell:
И с какво точно е по-качствен този ML, от модели на Lexus, Infinity или Land Rover да речем? :unsure:

Ха ХА хАХОХОХОХОО
е кайи кои Роувър деее ко пишеш на изуст !!!!!
Аз харесжам дефендъра наи много ама не е лукс
макар 4е новото оборуджане със седалки рикаро еее да си Е..еее красота и удобствоооо, касата база да ходя с него на ловвв еиии :native:
AMA landa rovera не е сащия клас може например от Ровър спорта ми е наиии добаррррр ама пак е разл клас единиат е спорт другиат е лукс.
Лексуса кои модел да сражним бе те са дарвеняци на вид даже , за леките лексуси ооохааа биват много:firstprize:
Infinity еее ВИЙ ТУКА СМЕ НА ЕДНО МНЕНИЕ ЗНА4ИИИИИИИ ДААААА УБАВИИИ И МОТОРИ И ЛУКС ОТ КЛАСАААА ДААААА 100Х:firstprize: ВИЗИЯ 4УДНА КРАСОТА ДАААА!!!!

Stoyan Georgiev
04-06-2009, 15:57
мноф ма кефи как "пишеш"

Fear
04-06-2009, 17:55
:spell:

Ха ХА хАХОХОХОХОО
е кайи кои Роувър деее ко пишеш на изуст !!!!!
Аз харесжам дефендъра наи много ама не е лукс
макар 4е новото оборуджане със седалки рикаро еее да си Е..еее красота и удобствоооо, касата база да ходя с него на ловвв еиии :native:
AMA landa rovera не е сащия клас може например от Ровър спорта ми е наиии добаррррр ама пак е разл клас единиат е спорт другиат е лукс.
Лексуса кои модел да сражним бе те са дарвеняци на вид даже , за леките лексуси ооохааа биват много:firstprize:
Infinity еее ВИЙ ТУКА СМЕ НА ЕДНО МНЕНИЕ ЗНА4ИИИИИИИ ДААААА УБАВИИИ И МОТОРИ И ЛУКС ОТ КЛАСАААА ДААААА 100Х:firstprize: ВИЗИЯ 4УДНА КРАСОТА ДАААА!!!!
Range Rover имах предвид. ;)

http://www.zercustoms.com/news/images/Range-Rover/2008-Range-Rover.jpg http://www.rangerovers.net/modelspecs/L322/2008dash.JPG

Lexus-а бил дървеняк викаш? :clap:

http://www.japanesesportcars.com/photos/d/52585-2/2010-lexux-rx-350+_29_.jpg http://www.japanesesportcars.com/photos/d/52593-2/2010-lexux-rx-350+_31_.jpg

Добре поне, че за Infinity признаваш:

http://image.automotive.com/f/miscellaneous/2008-infiniti-lineup-fx-qx-m/6553130+w700+cr1+re0+ar1/2007-infiniti-fx-front-leftjpg.jpg http://oligarque.files.wordpress.com/2009/02/112_0806_02z2009_infiniti_fx50interior_view.jpg

Не знам, какво смешно видя в поста ми, честно. Въпросните автомобили много здраво са настъпили немските "премиум" марки, а не е далеч бъдещето, в което и други ще започват да ги настъпват.
Пък ти продължавай с рефрена "Мercedes си Mercedes" - всеки има право на лош вкус. :Tease:

П.П.
И наистина, опитай да пишеш малко по-нормално, моля. :)

qpwo
04-06-2009, 21:29
Колега къде видя немските да возели комфортно, а в алфите да ти падали пломбите, незнам. Аз имам наблюдения точно за обратното...

RPWWD
04-06-2009, 22:40
Като стана дума за SUV-та, тва Инфинити е най-грозната кола на света, кълна се :headbang:

bad_bat
06-06-2009, 23:19
мноф ма кефи как "пишеш"

кулегътъ колеф май е рускин4е :surrender:

нека Инфинити да са грозни:brickwall: и алфите да возят твърдо...
познавам много хора, дето плюеха "талянките", че били кофтори и каруци, ама като се качиха от Б4-ки и Е36-ци на дизеловата 147-цата на един приятел и си промениха мнението

qpwo
06-06-2009, 23:56

познавам много хора, дето плюеха "талянките", че били кофтори и каруци, ама като се качиха от Б4-ки и Е36-ци на дизеловата 147-цата на един приятел и си промениха мнението
Е как няма , за какво говориме....

fred
07-06-2009, 00:17
Друго си е бензина обаче :evil:

bad_bat
07-06-2009, 10:44
Друго си е бензина обаче :evil:

добра логика, добра логика :gayfight: дай Боже всекиму (който може да кара) по едно QV и служебен бензин

koleff
07-06-2009, 12:08

абе не е руски колегата Колев ,
ама го мързи да редактира текста (фонетика ,френска клавиатура е то голяма игра )

А за лексуса прили4а на рено калеос коети си 4иста грозотияяяяя:director: но всеки има право на извратен вкус

kokless
07-06-2009, 12:23
Естествено,че си заслужава да си купиш чисто нова кола.Най-малкото ти дават някакви километри или години безплатен сервиз.

RPWWD
07-06-2009, 13:30

Епа, грозни са тия луксозни Нисани, трябва да си кьорав за да не го признаеш :smoke: Нека не сравняваме модели на по 20 години като Ауди 80, със 147 все пак ;-)

bad_bat
07-06-2009, 14:42
Епа, грозни са тия луксозни Нисани, трябва да си кьорав за да не го признаеш :smoke: Нека не сравняваме модели на по 20 години като Ауди 80, със 147 все пак ;-)

не че нещо, ама и 147-цата си на 10 годинки...
както и да го гледаш
имах впредвид, че тия момчета се бяха качавали само по немски каруци и бяха на принципа "Що прави пица и свирки, коли не прави", обаче лесно си промениха мнението и един от тях се попаричи и сега кара 406 ФЛ, а един друг събира на талянка

StarChild
07-06-2009, 15:23

И аз да си призная инфинитата много ме радват прекрасни автомобили са можеби една от любимите ми марки!
Изключвам, че на първо място знете коя марка е на сърцето ми. Както и на 99,9% от посетителита на този форум.;):notworthy::flex:

RPWWD
07-06-2009, 19:11
не че нещо, ама и 147-цата си на 10 годинки...
както и да го гледаш
имах впредвид, че тия момчета се бяха качавали само по немски каруци и бяха на принципа "Що прави пица и свирки, коли не прави", обаче лесно си промениха мнението и един от тях се попаричи и сега кара 406 ФЛ, а един друг събира на талянка

147 излезе 2001 година, Ауди 80/Б4 излезе 1988 или 1989 година, това са си 12-13 години разлика. Пък и все още се произвежда, т.е. като изключим 159, 147 е най-новата кола във форума ;-) Колкото до балъците с опелите и фолксвагените, нека си мислят квото искат и да си карат каруците на воля. :puke:

Gran_Turismo
08-07-2009, 02:06
Здравейте! Пиша по повод моята тема отново, защото ми прави силно впичатление следния факт! След автомобилното изложени в София миналия месец от "Милано Моторс" бяха вдигнати два чисто нови автомобила модели 159. Единия на обща стойност с остъпката всичко това в ДДС за 45 692 лева. Модела е 1.8 MPI, 140 конски сили с ниво но оборудване HIGH! Така другия е внимателно четете на стойност 72 999 български лева пак с ниво на оборудване HIGH и двигател 2.4 JTD, 20V, 4X4, TI, 210 конски сили! Повече мисля, че няма какво да говорим сами си правете изводите. За повече информация относно тези продажби и други подобни предложения може да посетите официалния сайт на Алфа Ромео във България: http://www.alfaromeo.bg или направо да кликнете върху линка: http://www.alfaromeo.bg/downloads/Alfa_Promo_new.pdf

SFINKS
08-07-2009, 10:25
И какъв извод трябва да си направим че не разбрах точно

Jivko7777
08-07-2009, 10:55
Здравейте! Пиша по повод моята тема отново, защото ми прави силно впичатление следния факт! След автомобилното изложени в София миналия месец от "Милано Моторс" бяха вдигнати два чисто нови автомобила модели 159. Единия на обща стойност с остъпката всичко това в ДДС за 45 692 лева. Модела е 1.8 MPI, 140 конски сили с ниво но оборудване HIGH! Така другия е внимателно четете на стойност 72 999 български лева пак с ниво на оборудване HIGH и двигател 2.4 JTD, 20V, 4X4, TI, 210 конски сили! Повече мисля, че няма какво да говорим сами си правете изводите. За повече информация относно тези продажби и други подобни предложения може да посетите официалния сайт на Алфа Ромео във България: http://www.alfaromeo.bg или направо да кликнете върху линка: http://www.alfaromeo.bg/downloads/Alfa_Promo_new.pdf

Eми да два автомобила са купени, което нормално то вижте за какви отстъпки все пак става въпрос!!!

qpwo
08-07-2009, 11:37
Изводът е : Много добри оферти.. Само 2-а пъти по-скъпи от тоиота, а пък цели 10 пъти по-добри...

code
08-07-2009, 11:46
За каквито и отстъпки да става въпрос изгодната Алфа е Алфа втора употреба, да си купя нова Алфа за мен е несериозно отношение към парите, всички знаем защо http://www.foxes2.be/smilies/1348.gif иначе са супер то е ясно!

пп Ето тази примерно може да си я купя с кеф:
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11225298494343168&f1=details

georgyg
08-07-2009, 12:08
За каквито и отстъпки да става въпрос изгодната Алфа е Алфа втора употреба, да си купя нова Алфа за мен е несериозно отношение към парите, всички знаем защо http://www.foxes2.be/smilies/1348.gif иначе са супер то е ясно!

Ти ми дай парите, а аз ще си я купя нова.
Всички нови коли губят от стойността си много през първите 2-3 години. Просто парите, които изкарваме са малко и затова гледаме "запазени" коли да купуваме.
Колегата ми в работата купи Нисан Кашкай дизел от първите с всички екстри и го плати кеш за 55к лв. След година и половина искаше да го върне и да вземе нов и какво 23000 лв оценка в Нисан София :gayfight: А аз му казах, че 23000 му ги давам и я взимам колата веднага. За любимата Тойота просто там дилърите продоваха Авенсис за няма и 2 години за 20000. Цените падат доста на по скъпите коли и не толкова на бюджетните.

SFINKS
08-07-2009, 12:46
Изводът е : Много добри оферти.. Само 2-а пъти по-скъпи от тоиота, а пък цели 10 пъти по-добри...

идеални са направо , затва продават средно по 5 коли на месец , а като продадът наведнъж 2 е повод за фирмена гордост и банкет :gayfight:

DerMeister
08-07-2009, 12:50
идеални са направо , затва продават средно по 5 коли на месец , а като продадът наведнъж 2 е повод за фирмена гордост и банкет :gayfight:
Баш си е така. А па тия ролс ройс фантом, гледам ич не ги карат... :gayfight:

Gran_Turismo
08-07-2009, 22:01

Ми колега аз лично смятам, че трябва да си направим следния извод. А той е:

"Все пак си заслужава човек да си купи чисто нова Алфа Ромео" независимо от всичко!

Gran_Turismo
08-07-2009, 22:09
Ти ми дай парите, а аз ще си я купя нова.
Всички нови коли губят от стойността си много през първите 2-3 години. Просто парите, които изкарваме са малко и затова гледаме "запазени" коли да купуваме.
Колегата ми в работата купи Нисан Кашкай дизел от първите с всички екстри и го плати кеш за 55к лв. След година и половина искаше да го върне и да вземе нов и какво 23000 лв оценка в Нисан София :gayfight: А аз му казах, че 23000 му ги давам и я взимам колата веднага. За любимата Тойота просто там дилърите продоваха Авенсис за няма и 2 години за 20000. Цените падат доста на по скъпите коли и не толкова на бюджетните.

Колега адски си прав в това, което казваш накрая, а именно:

"Цените падат доста на по скъпите коли и не толкова на бюджетните".

Моята Киа Сийд където я купих точно преди 2 години за 26 500 лева чисто нова сега ми е оценяват за тези 2 години овехтяване на 19 000 лева.

:prescription:

Gran_Turismo
01-08-2009, 17:38
Значи колеги искам да ВИ кажа на всички вас от Форума, които евентуално в бъдеще с течение на времето смятате да бъдете собственици на чисто нова АЛФА като включа в това число и моето желание. От близо вече три месеца поред следейки изкъсо автомобилния пазар на чисто нови автомобили ми прави впечатление, че Алфа Ромео е с доста високо изразен ценови клас във всяко отношение. Защото не може и не ми се вижда много реално примерно едно МИТО с двигател бензинов от 155 коня да струва 38 500 при положение че ФИАТ КРОМА с подобен двигател бензинов от 147 коня да е само със 2000 - 3000 лева по - скъп. Ми обърнете внимание на размерита и големината на багажника при двата автомобила и това, че едната е триврата, а другата петврата като, че ли допълнително налива масло в огъня. Това, че Алфа си е Алфа е вярно, а ма чак пък толкоз. При това положение Милано с далеч по - слаб двигател бензинов без да коментираме дизеловия, защото той винаги е по - скъп ще бъде от порядъка някъде на 48 000 лева с ДДС! Тази цена крайно надвишава цената на БМВ 1 серия и на Голф и на АУДИ А3 и на Мерцедес Б клас и прочие. При това положение Вие правите ли си сметка като излезе новата Джулиа за каква цифра ще става на въпрос. Става дума за цифра по - голяма от тази на БМВ 3 серия както и от другите германски конкуренти посочени по - горе и по - ниска от цената на БМВ 5-та серия и пак както от другите германски конкуренти. Става на въпросп за цифра над 60 000 лева с ДДС при това положение аз лично смятам, че даже трудно ще успея да превъзмогна себе си даже и за чисто ново Милано. И накрая май ще се задоволя финансово с едно ново МИТО и толкоз. Но друг е въпроса това кола за мъж ли е или за жена? И дали изобщо това МИТО би било отивало на мъж или не. Откъмто ценови клас цената същата като на ФИАТ КРОМА, Кромата типично мъжкарски автомобил. А сега избирай де!?! Милано или Крома? Ако си истински Алфист аз знам много ясно, че ще вземеш Митото, но от практична гледна точка по - добрия избор остава за Кромата! Вие какво ще кажете какво е изобщо вашето мнение по - въпрос? Или пак ще се спрете на дилемата зависи за какво ти трябва автомобила?!? При това положение аз като Алфист смятам да направя масрафа за едно Мито или това, което след време би го замествало в средния клас! Макар, че Сийда на КИА, който карам сега е в компактния клас и е по -голям от Мито и е с пет врати независимо, че малко слизам надолу от компактния в средния клас и с три врати, но все пак това е Алфа Ромео, а не КИА и смятам, че дори и така да стане няма да направя грешка! А ВИЕ?

koolio
01-08-2009, 18:42
Ами аз лично съм фен на марката Алфа Ромео заради колите, които произвежда(ше), а не се самонавивам за колите, щото съм фен на марката. Следователно, ако Алфа Ромео започне да произвежда коли, които не ми харесват, няма да съм им фен и няма да се самонавивам колко са хубави, защото съм фен на марката. И ще си купя Мазда 3 примерно или Хонда Сивик. Е, като видя някое недоразумение като МиТо ще проронвам по някоя сълза за гордата емблема със змията и кръста, която е красяла Джулия, Джулиета, 6, 90, 33, 155, 166, 159, но няма да си купя колата само заради емблемата.
Айде сега изяжте ме! :chair:

Sm0k
01-08-2009, 19:05
Но друг е въпроса това кола за мъж ли е или за жена?

Това си е въпрос на виждане за всеки. Някой мъже държат да карат голяма кола, на други им върши работа и по-малка. Ако има мъже на които им харесва митото и им е достатъчно като ширина в салона и багажно пространство, значи става и за мъже. Ако имаш жена и 3 деца сигурно няма да ти стига. Ако ще возиш с него елегантната си приятелка на къси дистанции е достатъчно ;)

А по върпоса за цената - марките Фиат, Алфа, Ланчия, Мазерати и Ферари са собственост на Фиат Груп. Ако всичките щяха да са на една цена и с еднаква таргет група, Фиат щяха да си продават колите само с тяхната емблема - нямаше да поддържат толкова марки на пазара ;) Така, че това е положението Алфата е по-скъпа от фиат-а и толкоз. Мазератито пък е по-скъпо от алфа, но не е същата кола за повече пари - има си причина за цената. Накратко, за всеки влак си има пътници :)

---------- Post added at 19:05 ---------- Previous post was at 18:55 ----------

Е, като видя някое недоразумение като МиТо ще проронвам по някоя сълза за гордата емблема със змията и кръста, която е красяла Джулия, Джулиета, 6, 90, 33, 155, 166, 159, но няма да си купя колата само заради емблемата.
Айде сега изяжте ме! :chair:

Абе кво да те ядем - въпрос на вкус :) Аз пък познавам хора на които им харесват и Джулия, 33, 159 и сега им харесва и Мито-то. Но това не означава, че трябва да се харесва на всички фенове. Всеки харесва марката по различна причина и има право да спре да харесва новите модели :)

k1lcone
02-08-2009, 08:23
аз бих си зел алфа 159 от едната гъзария. щото бмвта много, но 159 няма поне в наше село. иначе от към двигател бих си взел пак дизел понеже с турбо си е съвсем друго. все пак мен не ми тябва багажник. нямам кър с картофи и бостан с дини. в багажника държа малко инструменти , сенници за таблото и гъба за миене :)

Gran_Turismo
02-08-2009, 22:32
А бе я ми кажете Алфите как са отдолу в ходовата част и окачването здрави ли са? Изобщо спрямо нашите изгнили пътища какво е положението? Като БМВ и Мерцедес ли са отдолу или са слаба работа както се казва слаба ракия?

digitalundgrd
02-08-2009, 22:50
ТО в тия наще окопи и ХАМЪР да си вземеш , все ще е "слаба ракия"....

Gran_Turismo
02-08-2009, 23:02
ТО в тия наще окопи и ХАМЪР да си вземеш , все ще е "слаба ракия"....

Аз Ви питам сериозно както тихнически така и като сравнение с другите най - вече Мерцедес и БМВ!

digitalundgrd
02-08-2009, 23:03
Конкретно като модел към който си се насочил? Мито, 159 ?

Gran_Turismo
02-08-2009, 23:11
Конкретно като модел към който си се насочил? Мито, 159 ?

Конкретно Алфа Ромео Милано, БМВ 1 серия, Ауди А3 и Мерцедес А клас!

Sm0k
02-08-2009, 23:55
Конкретно Алфа Ромео Милано, БМВ 1 серия, Ауди А3 и Мерцедес А клас!

Пич, сериозно, очакваш ли някои да ти каже как е окачването на кола която още не се продава или ни бъзикаш ;)
Иначе аз мерцедес и БМВ не ги знам с вечни окачвания ли са, но на алфа не е вечно - сменят се някои неща след известен пробег (който зависи от това как си караш колата и къде я караш), като на повечето марки... до сега не съм чул марка за която да не се продават носачи по магазините, щото няма кой да ги купи, май и за мерцедес се продават ;)

nikolaaaay
03-08-2009, 00:39
Аз Ви питам сериозно както тихнически така и като сравнение с другите най - вече Мерцедес и БМВ!
Eстествено, че окачването на Алфа не издържа толкова, колкото на Мерц и БМВ, най-малкото защото те са със задно.
Алфа изобщо не е изгодна за поддръжка в нашите условия - претенциозна към пътищата, горивата и компетентността на сервизите...

qpwo
03-08-2009, 01:32
моите наблюдения са че алфа са с изключително здраво окачване, и доколкото виждам по моята наподобява окачване на мерцедес. Друг е въпроса за компетентността на сервизите и изгодната поддръжка но все пак това е алфа....:clap2:

Stoyan Georgiev
03-08-2009, 17:15
хорър-историите за окачването поне засега не важат за моята като се има предвид , че я карам супер непукистски през дупки релси и прочее

единия единствен недостатък за мен досега е солидността на интериора и вратите, все ще има нещо да скръцне или пукне :(

Gran_Turismo
03-08-2009, 18:37
моите наблюдения са че алфа са с изключително здраво окачване, и доколкото виждам по моята наподобява окачване на мерцедес. Друг е въпроса за компетентността на сервизите и изгодната поддръжка но все пак това е алфа....:clap2:

Честно казано ако става на въпрос за окачването щом казваш, че е здраво това е добре доколкото мога да те се доверя лично, обаче от друга страна ако трябва да го сравняваме с на, кой друг най - много наподобява то това е наистина Мелцедес! Макар, че много често съм чувал, че БМВ притежава най - здравото окочване, което било по - здраво и от на Мерцедеса. Колкото до компетептността на сервиза ми служителите в оторизирания сервиз на "Милано Моторс" трябва да си направят те сметката колко са компетентни относно новите автомобили АЛФА, защото в противен случай за всяко нещо гаранционно пипнато от тях ако не е както трябва то собствениците ще се връщат при тях редица пъти ако не за същия то за подобен проблем, което няма да е никак приятно! И те много добре знаят какви са пътищата във България и от коя бензиностанция и къде какви бензинови и дизелови горива трябва да се сипват на Алфата, за да няма проблеми. Но ако там нещата не са сработени и работите по обслужването в сервиза на "Милано Моторс" куцат то тогава новите собственици на Алфа Ромео и чисто нови и втора ръка не ги чака нищо хубаво.

---------- Post added at 15:37 ---------- Previous post was at 15:28 ----------

хорър-историите за окачването поне засега не важат за моята като се има предвид , че я карам супер непукистски през дупки релси и прочее

единия единствен недостатък за мен досега е солидността на интериора и вратите, все ще има нещо да скръцне или пукне :(

Това нещо не е проблем честно казано! Общо взето всяка купена кола чисто нова го прави след време, но не бива да дава вътре дефекти както случая с БМВ 1 -ва серия, който бе описан в "Ауто Билд" при сравнението на Голф последно поколение с БМВ 1 серия и Алфа 147. И цялата тема бе някъде коментирана из Форума. Тука става за въпрос за откровението от страна на немската медия, че от кората на пасажерската предна врата на 1 -цата се чувало тропане, което не било нормално и се приема като заводски дефект в комплектовката на интериора. Ето това наистина не е нормално и не бива да се случва камоли при Алфа Ромео, но щом нямаш такъв проблем значи нещата при теб трябва да са наред. Другото не е нищо както казах вече това са бели кахъри. Представяш ли си новите собственици на новозакупени чисто нови 1 - ци с този фабричен дефект как се чустват отвътре и с какво настроние шофират?

Stoyan Georgiev
03-08-2009, 19:44
незнам батко, имах възможност да покарам единичка няколко дни и да ти кажа интериора беше като издялан от гранит ;)

code
03-08-2009, 21:05
На Алфа окачването не е по-слабо от на други марки, но е изключително малоумно шарнира да не се предлага като резервна част, а да върви с носача, който струва мама и тати :brickwall: А на 166 и GTV задното окачване е дупка в джоба. Изобщо за обслужване Алфа е изключително навряна, на места си е чиста порнография, материалите и са кофти и т.н. не ми се продължава . . Иначе докато е в ред всичко е ок :go:

Gran_Turismo
03-08-2009, 21:56
На Алфа окачването не е по-слабо от на други марки, но е изключително малоумно шарнира да не се предлага като резервна част, а да върви с носача, който струва мама и тати :brickwall: А на 166 и GTV задното окачване е дупка в джоба. Изобщо за обслужване Алфа е изключително навряна, на места си е чиста порнография, материалите и са кофти и т.н. не ми се продължава . . Иначе докато е в ред всичко е ок :go:

А бе незнам, обаче един фен тук от Форума, който не живее във България си купи чисто нова Алфа 147 и ми разправя, че му казали за първо техническо обслужване да се яви на 30 000 км. До тогава дефакто по Алфата нищо не се прави. Това ми се видя малко странно. Както и това, че преди това на незнам си колко хиляди километра трябвало да се яви в сервиза, за да му намажат гумените уплътнения на вратите понеже такива били изискванията по сервизна книжка. Друго, което ми се яви странно в полизрението е това, че колата след като е купил лятото юли или август ли беше не мога да си спомня точно кога каза, че била обута с всесезонни гуми Файърстон, което ми се видя малко странно!

pavlin
03-08-2009, 23:16
А бе незнам, обаче един фен тук от Форума, който не живее във България си купи чисто нова Алфа 147 и ми разправя, че му казали за първо техническо обслужване да се яви на 30 000 км. До тогава дефакто по Алфата нищо не се прави. Това ми се видя малко странно. Както и това, че преди това на незнам си колко хиляди километра трябвало да се яви в сервиза, за да му намажат гумените уплътнения на вратите понеже такива били изискванията по сервизна книжка. Друго, което ми се яви странно в полизрението е това, че колата след като е купил лятото юли или август ли беше не мога да си спомня точно кога каза, че била обута с всесезонни гуми Файърстон, което ми се видя малко странно!

Няма нищо странно колега, тук във Флорида почти всеки кара със всесезонни гуми и всички нови коли се продават с такива.

Gran_Turismo
03-08-2009, 23:27
Няма нищо странно колега, тук във Флорида почти всеки кара със всесезонни гуми и всички нови коли се продават с такива.

Колега във България и в Италия от Септември нататъка времето не е като във Флорида разбираш ли, а и изискванията за шофиране по пътищата са задължително със зимни гуми никакви всесезонни!

Sm0k
04-08-2009, 02:17
Колега във България и в Италия от Септември нататъка времето не е като във Флорида разбираш ли, а и изискванията за шофиране по пътищата са задължително със зимни гуми никакви всесезонни!

Абе аз от магазина кола не съм си купувал, ама съм чувал за много коли, които се продават с всесезонни гуми. Явно е практика, евтини са и са легални, не е вярно че са забранени през зимата. Във Варна или Бургас може и да ти свършат идеална работа, ако няма много сняг. От друга страна всесезонните не са добри колкото зимните през зимата, нито колкото летните през лятото и който иска хубави гуми (а всеки нормален иска ;) ) ще си купи два комплекта - дилъра едва ли е навит да кихне 1000-2000 лева за да ти я даде с едни летни бриджстоун и едни зимни гуд иър или мишелин да си ги имаш така ;)

Gran_Turismo
06-08-2009, 01:21
А бе незнам, обаче имам чуство, че някой умишлено мъти водата в тази тема като прави страшни машинации в тази тема!

Между другото за какво пиша този път! Искам да Ви кажа, че от последните проучвания, които съм започнал да правя още от 2003 г. насам откакто фактически излезе Алфа Ромео GT вече 6 години насам забелязвам едно и също нещо и ми прави впечатление, че при закупуването на чисто нов автамабил Алфа Ромео у нас във България клиентите не скачат веднага още при появата на модела, а изчакват търпеливо да минат няколко години! Причините са ясни какви са:

Първо, за да се убедят, че ако има някакъв проблем технически с колата или дефект заводски той вече е изчистен от завода производител с течение на времето и второ понижаването на цените на съответния модел, които задължително спадат с течение на времето след няколко години и като сложим търговските отстъпки на фирмата вносител като "Милано Моторс" и ето, че работата стана. Така и до ден днескашен продължават да се развиват нещата у нас във България. Като за изминалата година във България са продадени чисто нови точно 60 единици с марка Алфа Ромео.

Fear
06-08-2009, 09:15
Това с новата Alfa Romeo e доста тегав въпрос. Ако става въпрос за Brera да речем, е истинско безумие да се се купи нова такава.
Ето примерче:
Brera 3.2JTS Q4 в Милано Mоторс - 93990лв.
Същата двугодишна Brera на 10000км (http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=lpirk1npwscl) - 19900 евро.

Изводите ги оставям на вас. :)

П.П.
Има и по-евтини втора употреба такива Brera-и, както и по-скъпи, разбира се. Избрал съм таква с някаква "по-средна" цена. :)

Sm0k
06-08-2009, 11:45
Ето примерче:
Същата двугодишна Brera на 10000км (http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=lpirk1npwscl) - 19900 евро.

Е ти пък си избра най-евтината нова брера ;)
А по същество не е толкова чудно - в края на краищата за всички коли е ясно, че губят около половината от цената си за първите две години (включително и тойота дето били вечни), просто щото вече не са нови. Като прибавим факта, че италианките поевтиняват бързо, и най-вече това, че брерата е спортна кола и Горубляне не е пълно с купувачи на старо за возило с 3.2 мотор, нормално да и падне толкова цената ако искаш да я продадеш на втората година. И така стигаме до според мен логичната разлика от 27 хил. евро, което е 57% от началната и цена. А в края на краищата си си купил нова спортна кола, което повечето хора правят от чиста гъзария, не си купуваш камион от който да печелиш. И тия пари не ги даваш на вятъра а с тях си плащаш за удоволствието да си гъзар, щото и това се продава в комплект с колата (имаше една фраза "който е казал, че щастието не се купува с пари, не е знаел от къде да пазарува") ;)

Според мен не е въпрос на безумие, ум или рационалност. Въпроса е дали можеш да си го позволиш - като имаш 27 000 евро излишни, можеш да ги похарчиш за удоволствието да си я купиш и караш нова. Ако ги нямаш или не ти се харчат за това - не си я купуваш нова ;) В края на краищата това е лукса - да харчиш пари за неща без които спокойно можеш да живееш, а както казах купуването на такава кола е лукс.

П.С. Това с цените в различни валути е малко подвеждащо, ако не четеш внимателно ;)

Fear
06-08-2009, 12:56
Aми именно, избрал съм най-скъпата. Тази, която е втора ръка е същата модификация. :)
Според мен, всеки рационален човек, би си спестил тези 27000 евро, ако има тази възможност.
Такива Brera-и има и под 15000 евро, на 30-40 хил. километра и до 2 годишни.
Обезценката е страшна и от тази гледна точка за мен си е безумие да купиш нова такава кола.
За 93990лв., определено не бих взел нова Brera, а ЕТО ТОВА (http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=lol3tzplxpfv). :naughty:

Gran_Turismo
06-08-2009, 19:05
Това с новата Alfa Romeo e доста тегав въпрос. Ако става въпрос за Brera да речем, е истинско безумие да се се купи нова такава.
Ето примерче:

П.П.
Има и по-евтини втора употреба такива Brera-и, както и по-скъпи, разбира се. Избрал съм таква с някаква "по-средна" цена. :)

Тука си прав наистина. И днеска стана същата работа при мен. Ходих насам натам обикалях из Филибето и по едно време гледам на една бензиностанция до нея автосалон и ме се втренчиха в погледа две Алфи. Едната беше стара 156 и пред нея новата 159 с мотор 1.9 JTDm какво е това m накрая не можах да разбера. Колата 159-ка произведена декември 2006 г. на две години и половина се продава само за 26000 лв. А същата чисто нова в "Милано Моторс" се продава за 50000 лв. Значи горе долу за тези две години и половина цената пада с 50 % от стойността на автомобила. Специално за Алфите мисля, че на три години със сигурност колата вече се обезценява с 50 %.

---------- Post added at 16:05 ---------- Previous post was at 16:03 ----------

За 93990лв., определено не бих взел нова Brera, а ЕТО ТОВА (http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=lol3tzplxpfv). :naughty:

Значи колега ти не си истински Алфист тогава! На теб само това мога да ти кажа.

Fear
06-08-2009, 20:04
Аха, сигурно и софиянец не съм, 'щото мисля, че по-дълбоко от ИскърО също има, както и от Витоша по-високо. :hehe:

Хайде стига с този безпочвен фанатизъм и нападки, а? :roll:

Gran_Turismo
06-08-2009, 20:37
Аха, сигурно и софиянец не съм, 'щото мисля, че по-дълбоко от ИскърО също има, както и от Витоша по-високо. :hehe:

Хайде стига с този безпочвен фанатизъм и нападки, а? :roll:

Нападки няма! Но фанатизъм може би. Но това да си Фанатик както и ентусиаст няма нищо лошо :cheers:

Fear
06-08-2009, 20:49
Нападки няма! Но фанатизъм може би. Но това да си Фанатик както и ентусиаст няма нищо лошо :cheers:
Няма лошо, ама това обвинение, което съм цитирал в предния си пост какво е? ;)

Само не ми казвай, че ако имаш пари за Ferrari (или друга кола от този калибър) няма да си купиш, а ще караш само и единствено Alfа Romeo. :wow:

П.П.
Аз съм си алфист, покрай колата се напълних и с дрехи и с какво ли не друго от любимата марка, сега чакам чаша за кафе...
За мен не се притеснявай, достатъчно голям фен съм. ;)

Mirela
06-08-2009, 20:57
Едната беше стара 156 и пред нея новата 159 с мотор 1.9 JTDm какво е това m накрая не можах да разбера.

Мултиджет е това m

lubo_red
06-08-2009, 21:11
Мултиджет е това m
брей че разбиращо девойче:wow:

Gran_Turismo
06-08-2009, 22:24
Мултиджет е това m

Страшно много ме изненада мойто момиче Браво! Виждам, че си даже по - голяма АЛФИСТКА от някои други хора тук. Браво!

:bravo:

---------- Post added at 19:24 ---------- Previous post was at 19:16 ----------

Няма лошо, ама това обвинение, което съм цитирал в предния си пост какво е? ;)

Само не ми казвай, че ако имаш пари за Ferrari (или друга кола от този калибър) няма да си купиш, а ще караш само и единствено Alfа Romeo. :wow:

П.П.
Аз съм си алфист, покрай колата се напълних и с дрехи и с какво ли не друго от любимата марка, сега чакам чаша за кафе...
За мен не се притеснявай, достатъчно голям фен съм. ;)

Защо не примерно 8C Competizione!

Sm0k
06-08-2009, 23:31

Ти като намериш да се продава 8C за 40 000 евро ела ми се обади - ще купя две, даже ако трябва кредит ще взема ;)

qpwo
06-08-2009, 23:35
Aми именно, избрал съм най-скъпата. Тази, която е втора ръка е същата модификация. :)
Според мен, всеки рационален човек, би си спестил тези 27000 евро, ако има тази възможност.
Такива Brera-и има и под 15000 евро, на 30-40 хил. километра и до 2 годишни.
Обезценката е страшна и от тази гледна точка за мен си е безумие да купиш нова такава кола.
От любопитство: Понеже не ми отваря линка с колата която би си взел - каква е тя....

RoMeO_156_GTA
06-08-2009, 23:41
От любопитство: Понеже не ми отваря линка с колата която би си взел - каква е тя....

Ferrari F355 е колата от линка . Вътре леко на ГТВ напомня :gruebel: Но ако си истински алфист , трябва да избереш Алфата пред Ферарито :hehehm:
Ама аз понеже съм си заблуден фиатаджия , вземам Ферарито :D А за нова кола ... хм .. новото Браво е доста изгодна оферта ...

Страшно много ме изненада мойто момиче Браво! Виждам, че си даже по - голяма АЛФИСТКА от някои други хора тук. Браво!

хаха в една друга тема я бяха нарекли голфаджийка :D:D:D

digitalundgrd
06-08-2009, 23:54
Пфф Ферарито е класика....Много е добро!

Flame
07-08-2009, 00:15
Имам ли толкова пари за чисто нова кола,и после да я поддръжам поне докато мине гаранцията(после винаги може да се измисли по-евтин сервиз),каквато алфа ми харесва ще си взема и няма да се замислям-защото колкото и да си говорим,че това било изгодно,онова не-нищо не може да се сравни с чисто нова кола-да си я разработиш ти,да си си избрал ти всички екстри които искаш,цвета,салона,джантите,да ти мирише на ново:drool:,няма какво да се лъжем-ако обичаш колите-това чувство е безценно.Аз бих си взел 159 TI,или 2.4 дизел или 2.2 бензин:wow:

Gran_Turismo
07-08-2009, 00:26
Имам ли толкова пари за чисто нова кола,и после да я поддръжам поне докато мине гаранцията(после винаги може да се измисли по-евтин сервиз),каквато алфа ми харесва ще си взема и няма да се замислям-защото колкото и да си говорим,че това било изгодно,онова не-нищо не може да се сравни с чисто нова кола-да си я разработиш ти,да си си избрал ти всички екстри които искаш,цвета,салона,джантите,да ти мирише на ново:drool:,няма какво да се лъжем-ако обичаш колите-това чувство е безценно.Аз бих си взел 159 TI,или 2.4 дизел или 2.2 бензин:wow:

Браво колега Браво ето това се казва АЛФИСТ! Ти си истинска гордост на Форума. Пожелавам ти да си купиш чисто нова АЛФЕТА каквато на теб ти харесва и да си е оборудваш както искаш и можеш и да си е караш със здраве дълго време.

Mirela
07-08-2009, 00:32
Лека полека се доближаваме пак до тази тема, така че по - добре от рано да спрете http://www.foxes2.be/k/girl_crazy.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=36044&page=13)

Flame
07-08-2009, 00:49
Мерси за пожеланието,да ти се връща.
Защо да се доближаваме до онази тема,аз казвам какво бих направил,достатъчно се интересувам от коли,от години са ми един вид хоби,не съм кон с капаци да гледам само алфа като марка,но като мога да си позволя чисто нова кола,няма да се замислям дали да "стъпа у примоцията",ами да си взема квот ми е кеф,аз обичам да карам за кеф,не само да се придвижвам по града.:roll:

Gran_Turismo
07-08-2009, 01:11
Лека полека се доближаваме пак до тази тема, така че по - добре от рано да спрете http://www.foxes2.be/k/girl_crazy.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=36044&page=13)

Мирела ти какво искаш да кажеш с тези думи. Ако нещо не ти харесва в тази тема просто спри да пишеш в нея и толкоз. И ако обичаш не завиждай. Защото по - горе бях казал, че някой мъти водата в тази тема. И то се вижда сега това кой е. Нали?

Sm0k
07-08-2009, 03:27
:naughty:
Е точно това ми беше мисълта, че тия решения не са рационални. Да си купиш чисто нова спортна алфа за близо 100 бона с икономичния 3.2 литров мотор не се прави с рационализъм, а с мерак. А същото е и ако си купиш класически модел ферари на старо. И двете не си ги купуваш заради големия багажник и удобната задна седалка (дето при ферарито даже са я забравили и за по-авангардно са цапнали някво машинно отделение там ;) ). И двете не са много рационален избор, за разлика от удобен ван със седем места за жена ти, петте деца и кучето. Просто в някои случай парите не се харчат рационално и от там нататък е въпрос на избор дали ще ги харчиш за нова алфа, старо ферари, малък самолет или лодка - всеки луд с номера си... е може би и аз бих взел ферарито ;)

Браво колега Браво ето това се казва АЛФИСТ! Ти си истинска гордост на Форума.

Тоя форум какви опции предлага на модераторите за управление на темите, че тая май-трябва да се прекръсти на "Кой какъв алфист е", или да се mergе-не с оная "Като алфист или алфаджия се определяте". Или за да решим проблема кардинално, да се откире раздел - "Алфисти vs. Алфаджии vs. Голфаджии" (незнам Голфисти дали съществува като понятие) и в него да си пишем на воля кой е алфист и кой не - всеки ден ще си откриваме теми и анкети по въпроса кой е от добрите и кой от лошите - абе купон ;)

Fear
07-08-2009, 09:52
Може, може... :drool:

Ама ако си мислиш, че в гаража освен 8C няма да има и купчина Ferrari-та, Lambo-та, McLaren-и, Lotus-и, Koenigsegg-и, Bugatti-та, Pagani-та, Ford-ове, Corvette-и, Saleen-и, Ascari-та, Aston-и, Porsche-та, Jaguar-и, BMW-та, Merc-ове и т.н., много се лъжеш! :wow:

Mirela
07-08-2009, 10:25
Мирела ти какво искаш да кажеш с тези думи. Ако нещо не ти харесва в тази тема просто спри да пишеш в нея и толкоз.

Искам да кажа, че пак се почва с темата кой е истински алфист, а от това, че човек може да предпочита и други марки неозначава, че не е алфист. Просто човека гледа обектично на нещата.

И ако обичаш не завиждай.
На кое да завиждам би ли ми обяснил? http://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif

Защото по - горе бях казал, че някой мъти водата в тази тема. И то се вижда сега това кой е. Нали?

Това ми е третото мнение в тази тема, а първото ти обясних какво е m http://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif кви мътиния на водата, кви 5 лв

Jivko7777
07-08-2009, 11:18
Няма да се базикате с момичето:shutup:

RoMeO_156_GTA
07-08-2009, 11:46
Мирела ти какво искаш да кажеш с тези думи. Ако нещо не ти харесва в тази тема просто спри да пишеш в нея и толкоз. И ако обичаш не завиждай. Защото по - горе бях казал, че някой мъти водата в тази тема. И то се вижда сега това кой е. Нали?
Мирела да завижда ? :shock: Съмнява ме :roll: Тя много добре си има представа по темата , дали си заслужава чисто нова Алфа . За справка -
Данни за Mirela
Car
159 http://s9.rimg.info/bdc4d51c76a257ecc39f93ed7dbcfc14.gif
Тъй че , без да познаваш човека , не може да си направиш реално впечатление за него . Ти твърдиш , че си алфист , но явно разумът ти е надделял и си взел Киа :roll::roll::roll:

koolio
07-08-2009, 13:41
Пак се започнаха тъпотиите - разумът, сърцето, белия дроб и т.н.

Ако имаш възможност да си позволиш кола и за 300 000 лева без това да ти пречи на обичайния стандарт на живот, това е разумно.

Да си купиш кола, каквато и да е тя, с последните си пари или да затънеш в заеми заради една кола, това вече е неразумно, ако ще и Корса 1.2 да е колата.

Категориите разумно и неразумно са доста по-дълбоки от избора на марка кола. Та ако мога да дам 40 000 евро за кола след като съм си осигурил съответния стандарт в професията, жилището, образованието на децата, ще е РАЗУМНО да ги дам. Дали ще е за Ферари, Брера, Лексус с хибриден двигател или диамантена тротинетка, е абсолютно въпрос на избор и вкус.

А за студент 1-ви курс приемрно, без постоянна работа, е НЕРАЗУМНО да си купи каквато и да е кола, дори и да е Корса на метан.

Та хайде да спрем да бъркаме вкусовете и приоритетите с разума.

Stoyan Georgiev
07-08-2009, 16:02
А за студент 1-ви курс приемрно, без постоянна работа, е НЕРАЗУМНО да си купи каквато и да е кола, дори и да е Корса на метан.

от студент до студент има разлика , не говорим за тези къде мама и тате им взимат играчките ;)

koolio
07-08-2009, 17:22
от студент до студент има разлика , не говорим за тези къде мама и тате им взимат играчките ;)

Чети следващите думи - БЕЗ ПОСТОЯННА РАБОТА.

Stoyan Georgiev
07-08-2009, 17:23
Чети следващите думи - БЕЗ ПОСТОЯННА РАБОТА.

:bowdown: я съм прост :(

Георги Савов
07-08-2009, 17:43
В мойта работа има една често нова Брера 3.2 с всички екстри ,закупена от Милано Моторс!Може би е и единствената!!
Ей така седи на паркинга!!Човекът може да си го позволи,само и само да си направи удоволствието!
Въпрос на стандарт на живот!:bounce8::wow:

RPWWD
07-08-2009, 21:38
Естествено, че си заслужава. Стига да си си насмогнал на масрафа всичко ново си заслужава. Що се отнася до Алфа и предлаганите в момента от тях модели, лично аз клоня към Ланча Делта/Фиат Браво/Фиат Крома... Тази 159 се оказва много капризна машина и вече се разубедих да си я купувам, било то на старо или чисто нова.

Gran_Turismo
07-08-2009, 21:57
Мирела да завижда ? :shock: Съмнява ме :roll: Тя много добре си има представа по темата , дали си заслужава чисто нова Алфа . За справка -
Данни за Mirela
Car
159 http://s9.rimg.info/bdc4d51c76a257ecc39f93ed7dbcfc14.gif
Тъй че , без да познаваш човека , не може да си направиш реално впечатление за него . Ти твърдиш , че си алфист , но явно разумът ти е надделял и си взел Киа :roll::roll::roll:

Значи Мирела не знам дали завижда или не, но смятам, че темата по този въпрос започна с Фарарито втора употреба, което там един щял да си го купил вместо Брера втора употреба! А колкото до моята чисто нова Киа мога да Ви кажа само, че тогава имах толкова пари и харесах нея и я купих това е. За 27000 лева толкова. Нямах пари тогава за чисто нова Алфа! 147 беше тогава 32000 лв. нямах ги парите. Имах толкова колкото имах. А колкото пак до Мирела момичето се вози на 159 вероятно второ употреба ако не се бъркам разбира се. А аз кола втора употреба ни исках тогава камоли Алфа Ромео и дума да не става на въпрос в никакъв случай. Ако ще е Алфа само чисто нова! Ето това е въпроса и точно за това е пуснах тази тема във Форума вече повече от една година. Защото исках чисто нова кола смятайки, че по - хубава кола от чисто новата няма. И купих чисто нова Киа. За толкова пари толкова! Ако бях направил като Мирела смятам, че щеше да е грешка и може би нямаше да съм доволен от себе си!

Stoyan Georgiev
07-08-2009, 22:02
Значи Мирела не знам дали завижда или не, но смятам, че темата по този въпрос започна с Фарарито втора употреба, което там един щял да си го купил вместо Брера втора употреба! А колкото до моята чисто нова Киа мога да Ви кажа само, че тогава имах толкова пари и харесах нея и я купих това е. За 27000 лева толкова. Нямах пари тогава за чисто нова Алфа! 147 беше тогава 32000 лв. нямах ги парите. Имах толкова колкото имах. А колкото пак до Мирела момичето се вози на 159 вероятно второ употреба ако не се бъркам разбира се. А аз кола втора употреба ни исках тогава камоли Алфа Ромео и дума да не става на въпрос в никакъв случай. Ако ще е Алфа само чисто нова! Ето това е въпроса и точно за това е пуснах тази тема във Форума вече повече от една година. Защото исках чисто нова кола смятайки, че по - хубава кола от чисто новата няма. И купих чисто нова Киа. За толкова пари толкова! Ако бях направил като Мирела смятам, че щеше да е грешка и може би нямаше да съм доволен от себе си!

вози се в нова (вече мисля 3 годишна) 159ка купена от магазина ;)

а за парите , които си дал, имало е по-адекватни предложения, но както ти каза това си избрал, това си взел :)

вмомента съжалявам само за това , че не е 2.4 и че не е със задно

Gran_Turismo
07-08-2009, 22:21
вози се в нова (вече мисля 3 годишна) 159ка купена от магазина ;)

а за парите , които си дал, имало е по-адекватни предложения, но както ти каза това си избрал, това си взел :)

вмомента съжалявам само за това , че не е 2.4 и че не е със задно

Значи тогава ти си някакъв роднина ако не и неин татко. Може би добре хубаво. Щом съжеляваш, че не е 2.4 JTD значи е 1.9 JTD но няма лошо пак си е хубава е не чак толкова бърза колкото ти се иска, но това не е от знаение. Обаче не знам тука един във Форума се исказа, че било си заслужавало човек да си купи чисто нова кола, но само че без Алфа 159 понеже били много капризни откъмто много работи. Това така ли е я кажи нали караш 159 как виждаш работата? Този разправя по - добре Фиат Крома, Браво или Ланчиа Делта!

digitalundgrd
07-08-2009, 23:16
Още е млад за татко :)

А относно Ланчиа Делта...битурбо мотора е невероятен + салона и въобще цялостната визия на колата е УПОМРАЧИТЕЛНА!!! Имах щастието да отида на тест драйв на въпросния автомобил!

Gran_Turismo
07-08-2009, 23:44
Още е млад за татко :)

А относно Ланчиа Делта...битурбо мотора е невероятен + салона и въобще цялостната визия на колата е УПОМРАЧИТЕЛНА!!! Имах щастието да отида на тест драйв на въпросния автомобил!

Е добре де Миланото няма ли да е по - добро от Ланчиа Делта? Или поне да е с подобен мотор ако не е по - добър, защото чесно казано ако няма да е така при това положение повечто Арфисти от компактния клас ще се спрат на Делтата и смятам, че това ще е обидно спрямо любимата им марка Алфа Ромео. А колкото до Ланчиата имах само възможността да е видя на живо и да влезна вътре в нея, но без да е тествам на изложението тази година в София.

digitalundgrd
07-08-2009, 23:51
Нямам представа миланото какво ще е...Казвам за кола, която мога да я пипна, видя и съм карал...Като излезе Миланото пак ще говорим кое как и защо...

qpwo
08-08-2009, 00:03
Според мен е по -добре да се кара стара алфа отколкото каквато и да е друга нова кола.....:jason2:

Flame
08-08-2009, 00:10
Тоя битурбо дизел ще го слагат и на 159,като я пуснат и 1.8 тби(впрочем от около месец-2,а може и малко отгоре в немското мобиле има чисто нови 1.8 тби)

Gran_Turismo
08-08-2009, 00:23
Според мен е по -добре да се кара стара алфа отколкото каквато и да е друга нова кола.....:jason2:

Или чисто нова Алфа нали батка това е истината!

qpwo
08-08-2009, 00:35
Или чисто нова Алфа нали батка това е истината!
Еееееехх, мечтиииии......:-)

Gran_Turismo
08-08-2009, 00:42
Еееееехх, мечтиииии......:-)

За мен ли намекваш нещо. Внимавай, защото при мене тези мечти стават реалност!

qpwo
08-08-2009, 00:47
В никакъв случаи не намеквам за теб, а възклицавам за себе си и за всички мечтатели.... На теб и на всеки пожелавам от сърце чисто нова алфа....

Gran_Turismo
08-08-2009, 01:12
В никакъв случаи не намеквам за теб, а възклицавам за себе си и за всички мечтатели.... На теб и на всеки пожелавам от сърце чисто нова алфа....

А добре тогава! Мерси да ти се връща. Има обаче и един резервен вариант не знам дали си го обмислял? Става въпрос за чисто нова Фиат Линеа за близо 30000 лв. с ДДС от Ауто Италия на половин цена в сравнение с Алфата 159 или Джулия или Гран Туризмо и т.н. Колата се произвежда в завода на Фиат в Турция Тофаш и ако не знаеш е с доста подсилено окачване направена спецялно за лошите пътища в Източна Европа. А и за това е предназначена да се продава за източно европейските пазари само! Но новото при нея е, че догодина ако не се бъркам започва да се продава и в Италия със същото окачване, като и за Италия ще се произвежда в Турция в Тофаш!

VFTI
08-08-2009, 11:18
За мен ли намекваш нещо. Внимавай, защото при мене тези мечти стават реалност!

Пич държиш се супер неадекватноо...И ако забележиш това се вижда и в "репутацията" ти във форума...Впрочем все още нямам пръст в тая работа...

Говориш пълни недомислици, УЖ си някакъв ЗАКЛЕТ ФЕН на АЛфа Ромео обаче караш КИА, УЖ си голям ФЕН а СИ НЯМАШ И ГРАМ ПОНЯТИЕ от италиански автомобили, нито от техния маркетинг, цени,КЛАСовете им, ПРИЛОЖЕНИЕ, и т.н. и т.н...Неща които са супер елементарни, а още повече че се биеш в гърдите че си некъв супер сектант?!?! И разбираш ли само ако някой си купи нова алфа тогава бил алфист, а иначе не....Смяхххххх от всякъде?!?

Почна да се заяждаш с Мирела?!?! Това пък защо??
КОлегата написа "мечтиииии" ти почна да му отговаряш че да внимавал защото при теб щели да се сбъднат?!?! Ама това сериозно ли? От раздвоение на личноста ли страдаш или просто не можеш да разбереш какво пишат потребителите в тази тема, понеже явно нещо не ти достига?

Спри малко попрочети какво си писвал в темата и ми кажи честно не се ли чувстваш малко кофти???

И това не е заяждане, а просто някакъв опит от моя страна да ти бия "два вирутални шамара" за да може малко да се "окопитиш"....

А на колко си години???Звучиш ми като 18г. на който Тате му е купил лизингова Киа... И да си и да не си и в двата случая говори лошо за теб....

Не го приемай като заяждане, а като съвет и помисли защо изписах толкова много в обяснения....

По темата...

ДА заслужава си нова кола, ДА заслужава си и СТАРА АЛФА РОМЕО.... И да Ланчата е по-луксозна от Алфата независимо дали е 147,149 и т.н..

Fear
08-08-2009, 13:54
Значи Мирела не знам дали завижда или не, но смятам, че темата по този въпрос започна с Фарарито втора употреба, което там един щял да си го купил вместо Брера втора употреба!
Хайде да вземем да четем малко, преди да пишем, а?! :paddle:
Ставаше въпрос за нова Brera и втора ръка Ferrari.
Защото, втора ръка F355 струва колкото нова Brera 3.2 Q4.

lubo_red
08-08-2009, 14:19
А добре тогава! Мерси да ти се връща. Има обаче и един резервен вариант не знам дали си го обмислял? Става въпрос за чисто нова Фиат Линеа за близо 30000 лв. с ДДС от Ауто Италия на половин цена в сравнение с Алфата 159 или Джулия или Гран Туризмо и т.н. Колата се произвежда в завода на Фиат в Турция Тофаш и ако не знаеш е с доста подсилено окачване направена спецялно за лошите пътища в Източна Европа. А и за това е предназначена да се продава за източно европейските пазари само! Но новото при нея е, че догодина ако не се бъркам започва да се продава и в Италия със същото окачване, като и за Италия ще се произвежда в Турция в Тофаш!
Сигурен съм че нямаш пукната пара и само си чесаш пръстите.
Ако си имал да си взел(хората си избират жилища по-бързо,отколкото ти автомобил):-P

Gran_Turismo
08-08-2009, 14:44
Е ми не знам какво да кажа. Май най - добре е нищо да не казвам! Просто е безпредметно. Като си купя пак нова кола от магазина ще Ви е покажа тук във Форума а пък Вие си говорете и правете каквито и да било то заключения! Не знам наистина каква ще бъде, но честно казано ако сега Ви пратя и на новата ми Киа Сийд снимки на 2 години откакто съм е купил май ще се получи същата работа както и със снимките ми на следвещата нова кола от магазина. Аз лично не съм привърженик на коли втора употреба. А това, че съм нямал и пукната стотинка лев разбираш ли не знам как да го коментирем просто тогава откъде пък ще карам чисто нова Киа не ми е ясно ако разсъждавам и се водя по акъла на някои хора тук във Форума. А пък колата си е изцяло моя на 100 процента купих си е в КЕШ не съм привърженик и на лизинг. Винаги е обслужвам в оторизирания сервиз на Киа Моторс. Едно обслужване техническо на Киа е около 300 лв. с ДДС на всеки 15000 км. или 12 месеца. Не мога да разбера от човек на 31 години какво може да се иска, а мен хората ме знаят!

vassil.tzanev
08-08-2009, 15:50
Е ми не знам какво да кажа. Май най - добре е нищо да не казвам! Просто е безпредметно. Като си купя пак нова кола от магазина ще Ви е покажа тук във Форума а пък Вие си говорете и правете каквито и да било то заключения! Не знам наистина каква ще бъде, но честно казано ако сега Ви пратя и на новата ми Киа Сийд снимки на 2 години откакто съм е купил май ще се получи същата работа както и със снимките ми на следвещата нова кола от магазина. Аз лично не съм привърженик на коли втора употреба. А това, че съм нямал и пукната стотинка лев разбираш ли не знам как да го коментирем просто тогава откъде пък ще карам чисто нова Киа не ми е ясно ако разсъждавам и се водя по акъла на някои хора тук във Форума. А пък колата си е изцяло моя на 100 процента купих си е в КЕШ не съм привърженик и на лизинг. Винаги е обслужвам в оторизирания сервиз на Киа Моторс. Едно обслужване техническо на Киа е около 300 лв. с ДДС на всеки 15000 км. или 12 месеца. Не мога да разбера от човек на 31 години какво може да се иска, а мен хората ме знаят!

а всъщност някой интересува ли го какво караш ти или някой друг или кой кои хора те знаят или не?!?

всеки си кара каквото си иска и каквото си смята че му е добре или което може да си позволи. всички сме шофьори и на всички ни е кеф да караме и сме равни на пътя независимо с нова или втора употреба, независимо с 50 или със 550 коня мощност, черна или червена и т.н.

П.П. прочети внимателно отново последния пост на VFTI, наистина обърни внимание на адекватността. тук сме да споделяме лични впечатления и мнения, не да се дракаме или заяждаме или пък още по-малко, да си мерим п...

И все пак по темата: ако не си заслужаваше нова кола, всичките щяха да ги произвеждат стари :-P моето лично мнение, е че човек може единствено сам да си прецени дали си заслужава нова алфа според момента в който му влезе мухата в главата, ако на този момент не може да си позволи това което иска да си го купи ново на 100% кеш, то има 2 варианта: 1. да си го купи на старо или 2. да си го купи ново, но на лизинг. смятам, че всеки гледа от собствената си камбанария и трите варианта (нова-кеш, нова-лизинг или стара-кеш) имат своите привърженици. но това което смятам на 100% е, че като ти влезе муха в главата, че трябва да караш конкретна кола, то по-добре да я осъществиш по-бързо, а не да робуваш с години на тази муха само и само да събереш всички пари, за да можеш да си я купиш чисто нова 100% кеш.

fred
08-08-2009, 19:53

Радваме се колега, дано се радваш и ти, иначе каквото и да си купиш все ще си кисел като превтасал козунак/ познавам такива хора, не могат да се радват на живота, а си имат всичко в изобилие...../.Не знам защо търсиш радостта извън себе си??
Много е хубава новата кола, но на мен новите под 45 бона не ми харесват, а ако някой примерно ми подари такава или спечеля отнякъде ще я продам на такива като теб и пак ще си купя нещо настаро.
Имам много други разходи свързани със семейство, обучение на деца, скъпа храна на котката ми и т.н. разходи за да мога да си насмогна на масрафа.От кола почти нямам нужда, карам я основно за удоволствие.По тази причина предпочитам настаро.