PDA

View Full Version : Музика 166

Pages : [1] 2

jumbo797
20-08-2008, 10:31
Здравейте Колеги,искам да попитам може ли да се изкара сигнал за усилвател от касетофона,дали има някакви букси за такъв изход,или някакъв друг вариант,имам навигация и ченджаър,оригиналните,ако може някой да помогне!Благодаря предварително!

EMo0o
20-08-2008, 10:46
Аз когато се заех с това нещо пообикалях малко ... Когато ходих в Тояга да попитам какви са вариантите ми казаха следното (моя вариант е без ченджър) Ако е с оригиналното БОСЕ дето си има говорителите отзад на кората може да се изкарат чинчове директно от ICS-а , а както е в моя случай - нямам тези говорители си взех усилвател и бас за отворен обен и ще дръпна звука от колоните на задните врати , но за целта трябва усилвателя да има изход на високо ниво :) Това е което научих , но още не съм вързал моята музика петък събота ще имам време и ще се заема ! Довечера ако искаш ще снимам изхода на високо ниво да видиш какво представлява :) Надявам се да съм бил полезен :notify:

jumbo797
21-08-2008, 17:11
Аз когато се заех с това нещо пообикалях малко ... Когато ходих в Тояга да попитам какви са вариантите ми казаха следното (моя вариант е без ченджър) Ако е с оригиналното БОСЕ дето си има говорителите отзад на кората може да се изкарат чинчове директно от ICS-а , а както е в моя случай - нямам тези говорители си взех усилвател и бас за отворен обен и ще дръпна звука от колоните на задните врати , но за целта трябва усилвателя да има изход на високо ниво :) Това е което научих , но още не съм вързал моята музика петък събота ще имам време и ще се заема ! Довечера ако искаш ще снимам изхода на високо ниво да видиш какво представлява :) Надявам се да съм бил полезен :notify:

Много ти благодаря колега,май и аз така ще трябва да направя,защото и аз нямам колони на задната кора,ще питам и ще си потърся такъв усилвател,а,и само да те попитам,трябва ли да се слагат някакви филтри на сигнала преди усилвателя?

EMo0o
22-08-2008, 08:01
Казаха ми директно да връзвам ;) Иначе мога да ти кажа , че това което казват , че звука (така дръпнат) не е хубав .. еми пълни глупости !! Вмомента говорителя е вързан без усилвателя и се тресе вътре :) Другото .. не очаквай отвън да се чува .. почти нищо не се чува , но вътре ... :punk::punk::punk::dj::punk::punk::punk:

BO
22-08-2008, 12:00
А аз предполагам, че през това време целия ИЦС ще грее и може някой хубав ден да спре. Предполагам, че си го вързал паралелно. Ако е последователно, което се съмнявам, то няма да имаш проблем с греенето и развалянето. Също както са ти казали сами я звук не е на ниво.
Ако някой иска може да остави колата за изкарване на 2 чинча + управление за пускането на усилвателя до багажника. За подробности на ЛС.

ACEHOB
04-09-2008, 13:54
Аз имам един въпрос. Имам колоните отзад.
Искам да сложа бас туба със вграден усилвател.
Мога ли да я вържа директно към колоните за сигнал и от акомулатора да взема за ток.

SoHm
04-09-2008, 19:39
Само ако вградения усилвател има хай инпут, а и винаги в характеристиките си пише има ли такъв вход за усилен сигнал.

EMo0o откъде точно прекараха сигналните кабели, че си мисля сам да си я окабелявам

EMo0o
04-09-2008, 23:06
Само ако вградения усилвател има хай инпут, а и винаги в характеристиките си пише има ли такъв вход за усилен сигнал.

EMo0o откъде точно прекараха сигналните кабели, че си мисля сам да си я окабелявам

Всичко съм си правил сам , значи трябва да свалиш колоните на задните врати - да видиш какъв цвят са и да свалиш тази пластмаса която е точно на колоната между вратите - там минават кабелите , режеш , зимаш звука от там и прекарваш под мокета и седалката до багажника :)

EMo0o
04-09-2008, 23:11
Аа сега се сетих .. нали съм умна глава и забравих - значи днес бях в Авител да гледаме за музика на един приятел и попитах какво може да се направи , следното - ако нямаш ченджър (като при мен) има някакъв адаптор , който се връзва на мястото на ченджъра и има УСБ жак и още някакъв изход през който звука и като от СД , че и по-добре .. а за чинчове варианта е да се сложи един филтър , който се връзва пак към звъка от колоните само че отпред от ИЦС-а и си връзваш чинчове ! Значи за адаптора цената е 270лв и 300лв с монтаж :)

Tasho
05-09-2008, 07:40
Колеги и аз нямам чейнджър,предложиха ми оригиналния чисто нов да ми го пратят от Италия за 600 евро.Не мерси ! В първия магазин за разни електронни джаджи отидох и си взех едни FM трансмитер с вградена 1gb памет.Айде на мястото на предната запалка и готова...свири си доволно.Нещо не съм очарован от идеята да разглобявам и режа това и онова по колата поне на тоя етап.:lol:

achkar
05-09-2008, 11:22
Колеги и аз нямам чейнджър,предложиха ми оригиналния чисто нов да ми го пратят от Италия за 600 евро.Не мерси ! В първия магазин за разни електронни джаджи отидох и си взех едни FM трансмитер с вградена 1gb памет.Айде на мястото на предната запалка и готова...свири си доволно.Нещо не съм очарован от идеята да разглобявам и режа това и онова по колата поне на тоя етап.:lol:
Ох чудя се и аз как слушам mp3, че с тва аудио CD не е модерно вече :D И аз си взех един транзмитер ама много гадно качество, сигурно ако седна да пея в колата по-приятна ще е музиката.. :crazy: Я сложи една снимка и нещо модел/цена, сигурно е някой китайски за по 30 лева, ама щом викаш се чува хубаво... Гледам колегите са се справили някакси, ама аз честно казано не им разбирам полвината от постовете. :unsure:

BO
06-09-2008, 03:24
Ох чудя се и аз как слушам mp3, че с тва аудио CD не е модерно вече :D И аз си взех един транзмитер ама много гадно качество, сигурно ако седна да пея в колата по-приятна ще е музиката.. :crazy: Я сложи една снимка и нещо модел/цена, сигурно е някой китайски за по 30 лева, ама щом викаш се чува хубаво... Гледам колегите са се справили някакси, ама аз честно казано не им разбирам полвината от постовете. :unsure:
Думите хубаво и ФМ трансмитер не са съвместими в едно изречение:pokey:

EMo0o
06-09-2008, 07:37
Думите хубаво и ФМ трансмитер не са съвместими в едно изречение:pokey:

Напълно съм съгласен ! :) Просто отидете в Авител и попитайте .. споделете какъв ви е проблема и какво искате ;)

anton_minov
11-09-2008, 16:57
Колеги няма нужда да си блъскате главите повече. Аз нямам нито Босе система нито навигация, обаче и тия в тояга са некадърници нищо че имам приятел който бачка там. Сваля се ICS-а и на него отзад има букси както на всички Ви е ясно. Има две една до друга в горния край за колоните които са закачени една за друга и една трета от която не излизат никакви кабели но я има. Ето точно тази буксичка е чинча за усилвател. И аз доста време се чудих как да си сложа касата и един ден случайно се разхождах по битака в Пазарджик и гледам същата букса. Казвам на продавача "тази букса от каква кола е, той каза от Голф4. На мен не ми се повярва и реших да я купя срещу сумата от 10лв" Пребрах се и тя взе че стана. От там си пускате чинчовете и усилвателя тръгва. А аз съм си решил проблема с един сенник с ДВД и монитор.

EMo0o
12-09-2008, 08:09
Колеги няма нужда да си блъскате главите повече. Аз нямам нито Босе система нито навигация, обаче и тия в тояга са некадърници нищо че имам приятел който бачка там. Сваля се ICS-а и на него отзад има букси както на всички Ви е ясно. Има две една до друга в горния край за колоните които са закачени една за друга и една трета от която не излизат никакви кабели но я има. Ето точно тази буксичка е чинча за усилвател. И аз доста време се чудих как да си сложа касата и един ден случайно се разхождах по битака в Пазарджик и гледам същата букса. Казвам на продавача "тази букса от каква кола е, той каза от Голф4. На мен не ми се повярва и реших да я купя срещу сумата от 10лв" Пребрах се и тя взе че стана. От там си пускате чинчовете и усилвателя тръгва. А аз съм си решил проблема с един сенник с ДВД и монитор.

А Remote-а къде ти е вързан?

anton_minov
12-09-2008, 16:12
А Remote-а къде ти е вързан?

Ami ednoto ot kabel4etata na buksata izliza ot tam.

EMo0o
12-09-2008, 16:29
Аха , в такъв случай това е доста добър вариант :) Но пробвал ли си го дали си свири , дали дава хубав сигнал към усилвателя?

anton_minov
12-09-2008, 20:32
Аха , в такъв случай това е доста добър вариант :) Но пробвал ли си го дали си свири , дали дава хубав сигнал към усилвателя?

:-) Колега нали ти казвам как да си решиш проблема. То така свири, че ще се разглоби колата. Все едно си връзваш обикновено CD с чинчове. Няма смисъл да се мислят супер сложни схеми със сугнал от колоните и такива работи.

EMo0o
13-09-2008, 00:13
:-) Колега нали ти казвам как да си решиш проблема. То така свири, че ще се разглоби колата. Все едно си връзваш обикновено CD с чинчове. Няма смисъл да се мислят супер сложни схеми със сугнал от колоните и такива работи.

Е то не е сложно .. просто свръзваш 4 кабела и това е , ще ти пратя ЛС евентуално да се видим и ако може да погледна точно какво представлява , ако не ти е проблем разбира се :)

anton_minov
14-09-2008, 14:40
Е то не е сложно .. просто свръзваш 4 кабела и това е , ще ти пратя ЛС евентуално да се видим и ако може да погледна точно какво представлява , ако не ти е проблем разбира се :)

Еми ще трябва някой път като съм по свободен че трябва да разглобим таблото пак.

SoHm
19-09-2008, 00:04
Някой който има субуферите отзад на кората би ли бил така добър да снима как изглеждат говорителите. Изпадна ми една добра оферта за басбокс с четириканален усилвател и много ми се иска и останалите два канала да ги натоваря.

EMo0o
22-09-2008, 11:56
Еми ще трябва някой път като съм по свободен че трябва да разглобим таблото пак.

За това ли говорим? :flirt:

anton_minov
23-09-2008, 20:32
За това ли говорим? :flirt:

:thumbup: Точно за това става дума. На твоята снимка се пада в ляво буксата ако не ме лъже паметта.

EMo0o
24-09-2008, 08:03
:thumbup: Точно за това става дума. На твоята снимка се пада в ляво буксата ако не ме лъже паметта.

Вляво .. не е ли това което съм заградил? :hmm:

anton_minov
24-09-2008, 18:57
Вляво .. не е ли това което съм заградил? :hmm:

Да, но на това цялото нали са три буксички.

EMo0o
24-09-2008, 22:02
Да, но на това цялото нали са три буксички.

Днес в Авител ми показаха - имат буксата 25лв цялото това е и е с 3 изхода - чинчовете и remote-а :)

anton_minov
24-09-2008, 22:43
За това ставаше дума. Надявам се да съм бил от полза.
Но за срещата кадето ти писах на лични пак може да си я организираме :-)

EMo0o
24-09-2008, 22:52
За това ставаше дума. Надявам се да съм бил от полза.
Но за срещата кадето ти писах на лични пак може да си я организираме :-)

Това винаги може да се уреди , аз сега трябва да си дооправя музиката и да сменя тук таме нещо по окачването и ще измислим нещо :)

anton_minov
24-09-2008, 22:54
Ами стига да решите можем да ви посрещнем подобаващо ;-)

EMo0o
24-09-2008, 23:06
Ами стига да решите можем да ви посрещнем подобаващо ;-)

Ами да ти кажа .. направи се среща в Пловдив .. уж по в средата на България да могат да се съберат повече хора - и какво : 4 софийски 166-ци на среща в Пловдив :hmm:

Алфист11
17-10-2008, 20:50

И аз съм с трансмитер,колега,но качеството е извън всякаква критика.Нямам нави,нито чейнджър,но и не ми се ровичка из колата като теб,за да не взема да прецакам нещо.

EMo0o
17-10-2008, 22:14
И аз съм с трансмитер,колега,но качеството е извън всякаква критика.Нямам нави,нито чейнджър,но и не ми се ровичка из колата като теб,за да не взема да прецакам нещо.

Ровичкането е точно 30 минути със връзване както е при мен вмомента :) на следващия етап ще е повече , но да видим :-P

ACEHOB
18-10-2008, 16:05
Нещата са много по елементарни.
Ето как аз се справих с малка помощ от Емо и един елетротехник.
Първото нещо което мислех е какво да взема за колона.
Има решения за колона - туба със вграден усилвател за около 80-150 лева.
С помощта на Емо вързахме кабелчетата за сигнал от колоната на задната врата.
След това връзването на тоците не е толкова сложно колкто си мислех.
Вариантите са 2 - или да се върже така че постоянно да е захранена колоната което аз не исках - или когато натиснете лявата врътка под монитора тогава да тръгва захранването на колоната - което аз избрах.
Над акомулатора минават една връзка с кабели - намерих един кабел по който тръгва ток когато се натисне врътката.
Другото е ясно.

П.П.
При мен нещата са много по сложни с кабелите отзад защото там ми е и тунера и двд-то и чейнджъра и навигацията.
Така че при Вас ще е по-лесно.

SoHm
18-10-2008, 19:47
Има и още един вариант и аз съм се спрял на него. Пак се взима висок сигнал, но самия усилвател усеща кога има подаден сигнал и се включва сам. Конкретно за DLS CA23 става дума.
Накратко, търсете усилвател с опцията High level input with auto start и си улеснявате живота максимално, защото остава да си вземете само сигнал и захранване.

Асенов твоята мултимедия в България ли е правена?

ACEHOB
18-10-2008, 22:42
Телевизията и ДВД-то са правени в Дрезден.
Музиката тук.

leketo84
19-10-2008, 11:45
Емо тая букса на ICS отзад ли е за чинчовете ? Аз съм без навигация и мислех че за усилвател няма изходи и дори го продадох , но ако става бих си купил отново ! :shocking:

EMo0o
19-10-2008, 13:55
Емо тая букса на ICS отзад ли е за чинчовете ? Аз съм без навигация и мислех че за усилвател няма изходи и дори го продадох , но ако става бих си купил отново ! :shocking:

Значи това е универсална букса и може да се купи такава която отзад е с чинчове и работата е същата като с плеър , не съм сигурен за remote-а , но той може да се хване и от друго място мисля :) буксата е 25лв в Авител , на други места не съм гледал ;)

leketo84
19-10-2008, 17:11
Мерси ще те изчакам да направиш твоята музика и после ще видим какво можем да измислим за мен , а иначе имам чеинджър с говорители и от зад на BOSE !!! :prescription:

achkar
26-10-2008, 15:18
http://www.youtube.com/watch?v=dtR0DP7NYHM това е добро

EMo0o
04-11-2008, 20:59
Аз вече си изкарах чинчовете от ICS-a - СУПЕР ДОВОЛЕН СЪМ !! Наистина трябваше да разглобя половината кола , но съм си прекарал кабела отзад , под мокета , зад седалката задната та в багажника :) Цялата далавера е такава = 25лв буксата и 20лв кабелите , стават и такива от уредба за звук дето са със чинчове :) утре карам колата да ми правят кутията на говоритела и другия месец отивам за Аудио Адаптера :)

SoHm
04-11-2008, 23:06
За какъв аудио адаптер става дума?

EMo0o
04-11-2008, 23:47
За какъв аудио адаптер става дума?

Ами това е варианта когато човек е като мен и си няма ченджър и не му се дават 600евро - Това е една малка кутийка с филтър за звука която се връзва на мястото на ченджъра и си слушаш музика директно от нея - има 2 УСБ изхода и един със голям жак като за слушалки ! Може да се монтира навсякъде в колата , а аз моя мисля да се сложи или в пепелника зад скоростния лост или там отляво долу до волана има едно малко местенце - там ако се побере също става :) Струва 280лв , а 300лв е с монтажа в Авител :)

SoHm
05-11-2008, 00:26
Значи нещо като на тия продукта www.loudlink.eu Много се чудех дали да си купя такова, но изобщо не ми харесва това че чете само мр3, а и в alfaowner.co.uk не се изказаха много ласкаво за работата му - бавно зацепвал, бавно сменя парчетата, самоизключвал се и т.н.
Като го сложиш сподели впечатления от работата му и качеството на звука.

EMo0o
06-11-2008, 10:38
Ами не е такова , но да видим до края на месеца би трябвало да намеря време да им оставя колата :) Казаха ми че го слагали на други коли и работело супер , а качеството било като от CD :) Ще видим , като стане ще споделя

SoHm
24-11-2008, 21:04
Малко да вдигна темата и да попитам хората, които имат Loudlink, как бе късметлий такива успяхте да го поръчате? От 3 часа си играя и всеки път ми изписва, че съм достигнал лимита за изпращане на пари, а в картата има, ползвал съм я няколко пъти със paypal, но сега упорито отказва да ми вземе париците.

EMo0o сложи ли тоя адаптер от Авител? Моля те, напиши марката и модела на джаджата, защото в сайта им не го откривам.

bobynfs
25-11-2008, 00:29
Ами не е такова , но да видим до края на месеца би трябвало да намеря време да им оставя колата :) Казаха ми че го слагали на други коли и работело супер , а качеството било като от CD :) Ще видим , като стане ще споделя

Емо има ли някакво развитие с музиката нищо не казваш :Tease: Недей се стиска а сподели ;) :naughty:

-----------------------------------------------------------------------------

Някой има ли я тази джаджа ? http://www.youtube.com/watch?v=dXXPIHp466U&feature=related и някакви мнения за нея ?

SoHm
26-11-2008, 05:52
Малко да вдигна темата и да попитам хората, които имат Loudlink, как бе късметлий такива успяхте да го поръчате? От 3 часа си играя и всеки път ми изписва, че съм достигнал лимита за изпращане на пари, а в картата има, ползвал съм я няколко пъти със paypal, но сега упорито отказва да ми вземе париците.

Thank You! We Appreciate your Business!
Your Order Number is:

Dear Customer!

Thank You for Your order!

Most orders will normally ship from us within 2-4 business days depending on the stock and supply..

The shipping time of your order will depend on the shipping method. Parcel shipping normally takes about 2-3 days worldwide and registered airmail takes around 3-5 days within Europe and 3-6 days to the rest of the world.
Note that registered airmail packages can currently not be tracked online.
If your package has not shown up in�10 business days, please let us know so we can ask the shipping company to investigate this.

You can follow your order status from the "My Account" pages.

Kindest Regards,
Loudlink Team
Thank you for shopping. Please click the Log Off link to ensure that your receipt and purchase information is not visible to the next person using this computer.

Явно те са имали някакъв проблем с paypal, ама аз реша ли да давам пари за глупости нищо не мож ма спре.

EMo0o
05-12-2008, 01:16
Емо има ли някакво развитие с музиката нищо не казваш :Tease: Недей се стиска а сподели ;) :naughty:

-----------------------------------------------------------------------------

Някой има ли я тази джаджа ? http://www.youtube.com/watch?v=dXXPIHp466U&feature=related и някакви мнения за нея ?

По музиката има напредък - вече всичко е монтирано , само че има една подробност .. когато ми правиха бокса в Авител ми казаха , че този адаптер не става - ICS-a не го разпознава и за момента при тях нямат вариант , мисля да отида и в Тояга да попитам дали имат нещо което да е съвместимо :) Иначе след като вързах усилватела с чинчове и сложих говорителя в кутия е уникална музиката в колата :) Утре ще направя снимки ;)

Linkestis
08-02-2009, 12:20
Емо,това ли е въпросната букса за усилвателя?

Linkestis
08-02-2009, 12:27
.

EMo0o
08-02-2009, 12:33
.

Същата ;) Само че ти трябва само това което е с кабелчетата - тази бялата част .. другото е за ченджъра и за това от там не излизат кабели :)

Linkestis
08-02-2009, 12:50
:bravo::cheers:
Сега остава да кажеш от къде си хванал remote-а?

П.П Всъщност,черната не ли за remote?

EMo0o
08-02-2009, 13:02
:bravo::cheers:
Сега остава да кажеш от къде си хванал remote-а?

П.П Всъщност,черната не ли за remote?

Аз remote-a съм го хванал с кабелче от задните колони :) Ако искаш помощ за нещо казвай ;)

leketo84
08-02-2009, 13:33
.
Все пак черната ли се оказа че е remote ? И ще съм ти благодарен ако кажеш от къде го купи и колко пари струва това приспособление , а и аз като имам чейнджър дали пак е същото или нещо се променя ? :comphits:

Linkestis
08-02-2009, 16:21
Все пак черната ли се оказа че е remote ? И ще съм ти благодарен ако кажеш от къде го купи и колко пари струва това приспособление , а и аз като имам чейнджър дали пак е същото или нещо се променя ? :comphits:
Понеже при мен не спира да вали,и все още не съм я сложил.
Купил съм я от Авител на Цар Борис 3,за 25 лв.
Това и е номера по които можеш да я купиш: Best.Nr.003.780-0/Becker Blaupunkt

leketo84
08-02-2009, 17:22
Понеже при мен не спира да вали,и все още не съм я сложил.
Купил съм я от Авител на Цар Борис 3,за 25 лв.
Това и е номера по които можеш да я купиш: Best.Nr.003.780-0/Becker Blaupunkt
Мерси колега кажи като монтираш музиката как е дали си доволен !!! :-)

EMo0o
08-02-2009, 22:53

Променя се - ще имаш много по-добър звук !! :D Черната е REMOTE , но незнайно защо е направена с букса , като REMOTE обикновено е просто кабелче за сигнал .. :)

EMo0o
08-02-2009, 22:53
Понеже при мен не спира да вали,и все още не съм я сложил

Пак казвам , ако имаш нужда от помощ - казвай ;)

Linkestis
09-02-2009, 00:21
.

Linkestis
09-02-2009, 00:22
Пак казвам , ако имаш нужда от помощ - казвай ;)

:thumbup:

EMo0o
09-02-2009, 00:29
:thumbup:

Ти междудругото от кой квартал си ? Защото мисля , че ти видях колата до нас - при стадион Раковски :)

Linkestis
09-02-2009, 00:36
бях там преди седмица,може и аз да съм бил..иначе съм от Света троица.

EMo0o
09-02-2009, 00:38
бях там преди седмица,може и аз да съм бил..иначе съм от Света троица.

Е беше спрял на 20 метра от мойта :) Иначе аз често имам път покрай Света Троица , до Гевгелийски ;)

Linkestis
09-02-2009, 00:48
Не съм видял друга алфа може да не съм бил аз..по Вардар два пъти се разминавам с сребърна с ксенон.Днес пък се засекох с leketo84 на метро.Да не дрискам на темата...следващия път ще направя всичко възможно да доида на срещата

EMo0o
09-02-2009, 00:50
А ти имаш ли прекарани кабели и попринцип сподели каква ти е идеята за музика в колата :)

Linkestis
09-02-2009, 00:54
Понеже продадох 156-та и си взех баса с кабелите и усилователя,и мисля да ги сложа в тази която карам в момента.Прекарал съм ги до багажника но днес не успях заради дъжда да сложа буксата да видя какъв ще е резултата.Обаче като гледам говорителите във вратите ще се сменят.
Всичко е на Блаупункт,среден клас.Аз поне в 156-та бях доволен.Е доволен силно казано,задоволително.Но с дете отзад това е..компенсирам с домашните системи :)

EMo0o
09-02-2009, 00:59
Понеже продадох 156-та и си взех баса с кабелите и усилователя,и мисля да ги сложа в тази която карам в момента.Прекарал съм ги до багажника но днес не успях заради дъжда да сложа буксата да видя какъв ще е резултата.Обаче като гледам говорителите във вратите ще се сменят.

Щом си прекарал кабелите е добре .. то това е най-голямата разправия като цяло :) Хубавото при 166-цата е , че захранващите кабели не минават голям път и няма чуденето как да минат през цялата кола :) Колкото до свалянето на ICS-a , ако не си го свалял преди това внимавай и другото , ако си с ченджър да знаеш , че тази букса която си си купил трябва да я разглобиш и да оставиш само тази бялата част , в която влизат кабелчетата - другите 2 са сигналите на ченджъра и ако ги откачиш ще има "No CD Player" ;)

Linkestis
09-02-2009, 01:01
Нямам ченджър,джамбазите са ме изпреварили...гледах внимателно като го сваляха за разкодиране и доста снимков "матрял" в форум за алфи.Мисля че ще се справя :)

leketo84
09-02-2009, 01:02
Не съм видял друга алфа може да не съм бил аз..по Вардар два пъти се разминавам с сребърна с ксенон.Днес пък се засекох с leketo84 на метро.Да не дрискам на темата...следващия път ще направя всичко възможно да доида на срещата
Е колега срещата ни беше доста приятна , много си ти е хубава алфичката пък е и доста пъргава:-) ! До нови срещи ! ;-)

EMo0o
09-02-2009, 01:03
Нямам ченджър,джамбазите са ме изпреварили...гледах внимателно като го сваляха за разкодиране и доста снимков "матрял" в форум за алфи.Мисля че ще се справя :)

Ако не си сигурен или не можеш да се справиш звънкай и ще го оправим :) На колегата IvAkIsA онзи ден му го разкачих да го пробваме в мойта кола неговия , че нещо му се е прецакало радиото и за около 30 минути ги бях сглобил вече :devil:

Linkestis
09-02-2009, 01:04
Пъргава ама мина покрай мен все едно съм спрял...айде сега... :)

EMo0o
10-02-2009, 00:15

Какво стана колега ? Направи ли музиката :)

iv811
04-03-2009, 22:31
някои сменял ли е оптиката на ченжера, в няколко сервиза питам и ми казват 4е е много стар модел и не могат да я намерят?

EMo0o
04-03-2009, 23:00
Някой от колегите които имат да кажат .. но не се съмнявам ако е така :) Колите не са много нови , пък и като се има впредвид това че е фабричен .. къде си ходил да питаш?

ACEHOB
04-03-2009, 23:35
някои сменял ли е оптиката на ченжера, в няколко сервиза питам и ми казват 4е е много стар модел и не могат да я намерят?

Защо искаш да я смениш?
Ако имаш проблем с подскачане или ако не чете дисковете - може да се оправи с почистване.

iv811
04-03-2009, 23:59
с почистване не става пробвал сам, някой ако има нещо предви да пише.

SoHm
05-03-2009, 04:00
Модела на оптиката е KSS520A и аз си я поръчах от тук www.transel.bg и отиди в добър сервиз, защото механиката е доста сложна.

Lucky
05-03-2009, 16:22
Почистването дава някъкъв ефект ако оптиката не е заминала,аз направих тази операция и за сега държи но мисля да се насоча към нова оптика.

alabala_nica
06-03-2009, 15:22
Най добре е с един качествен mp3 трансмитер. Излиза най-евтино и качеството е завидно добро!Пък и работи с flash карти и не ти трябжа да даваш пари за дискове...

Linkestis
06-03-2009, 19:53
Най добре е с един качествен mp3 трансмитер. Излиза най-евтино и качеството е завидно добро!Пък и работи с flash карти и не ти трябжа да даваш пари за дискове...
Приятелю,недей така ,по-голям боклук от това няма.Моят е с 2 гб памет плюс карта.Няма такъв звук,пълна измислица.Може би на някоя Калибра или Астра ще е перфектно но на 166-ца не върви.Моя така си седи в жабката след два дни пускане.А и колко струва един диск?

П.П Още повече че седи като издрискано до скоростния лост :)

souze
21-05-2009, 00:01
Здравейте колеги, да попитам някой дали е пробвал с това устройство http://www.hid.bg/xcarlink-usb-mp3-pleyar-alfa-romeo-147-156-p-110?osCsid=7e0fcd6d12fe248475f6f00a5212bea0 .... става ли за нашите бегачки??

ACEHOB
21-05-2009, 09:46
Това ми хареса :) - само да стане, махам чейнджъра!

EMo0o
21-05-2009, 12:16
Ще те разочаровам , ама за 166 не става :/

souze
21-05-2009, 12:55
Благодаря колега, значи търсим други варианти да разкараме чейнджъра.;-)

ACEHOB
21-05-2009, 15:40
Ще те разочаровам , ама за 166 не става :/

Проверено ли е, сигурно ли е или да им звъня?

EMo0o
21-05-2009, 17:49
Проверено ли е, сигурно ли е или да им звъня?

Пробвано е на мойта кола :) Иначе има вариант , за махането на ченджъра - става с поръчка до 2 дни и с монтаж от моя страна излиза около 360лв :) Устройството е подобно на това - работи с СД и УСБ (флашки) , но още не съм го тествал как работи , знам само ,че ICS-a го разпознава ;)

ACEHOB
21-05-2009, 22:45
Да поговорим и за отстъпката на хубаво червено вино от моят край... :big_beer: а и мезе има бол :)
А сега сериозно - моята идея е мисля най-приемлива и ще ми излезе колкото джобните пари.
Като го направя ще снимам и ще пиша.

code
22-05-2009, 07:48
За 166 има към 400лв, чукни в гугъла loudlink :comphits::stretcher: за момента не ми се дават, ама знае ли човек . .

EMo0o
22-05-2009, 19:02
Да поговорим и за отстъпката на хубаво червено вино от моят край... :big_beer: а и мезе има бол :)
А сега сериозно - моята идея е мисля най-приемлива и ще ми излезе колкото джобните пари.
Като го направя ще снимам и ще пиша.

Ако е това което си мислех и аз - с директен сигнал към усилвателя и от там към всички говорители - качеството е супер но ти се губи контрола на музиката от ICS-a и донякъде е неудобно , иначе качеството е убийствено :)

ACEHOB
24-05-2009, 11:44
Ако е това което си мислех и аз - с директен сигнал към усилвателя и от там към всички говорители - качеството е супер но ти се губи контрола на музиката от ICS-a и донякъде е неудобно , иначе качеството е убийствено :)

Да губи се контрола но какво от това ако сложа флаш плеърче в пепелника който така и не използвам и от там да се пуска музиката. Няма да се забелязва нищо а и като цена ще е смешно.

EMo0o
29-07-2009, 11:23
Такаа относно функцията SDV , която имаме и доста от нас се чудехме за какво служи реших да проуча. Тази функция е за автоматичното увеличаване и намаляване на звука при различна скорост , а степените са за чувствителност - като е на WEAK е слаба промяната , при MEDIUM е средна , а при STRONG е силна , когато е OFF е изключена тази опция и звука си остава на едно ниво :) Това е направено с цел при по-висока скорост да се увеличи музиката заради страничните шумове - двигател , вятър и честно казано е доста удобно :)

code
29-07-2009, 12:01
Баси кефа, браво!:bravo:

ACEHOB
29-07-2009, 13:12
Добро утро ;) що не ме попита :haha:

Flame
29-07-2009, 15:24
Ейй и тва ли го има на 166,на кое ниво на оборудване,тва го видях на най-новата мазда 6,тоест чух:-P

code
29-07-2009, 17:46
Ейй и тва ли го има на 166,на кое ниво на оборудване,тва го видях на най-новата мазда 6,тоест чух:-P
Видял си го щото японците ги повозих на 166-цата, бая работи изкрадоха :drinking:

achkar
29-07-2009, 18:21
Такаа относно функцията SDV , която имаме и доста от нас се чудехме за какво служи реших да проуча. Тази функция е за автоматичното увеличаване и намаляване на звука при различна скорост , а степените са за чувствителност - като е на WEAK е слаба промяната , при MEDIUM е средна , а при STRONG е силна , когато е OFF е изключена тази опция и звука си остава на едно ниво :) Това е направено с цел при по-висока скорост да се увеличи музиката заради страничните шумове - двигател , вятър и честно казано е доста удобно :)
Ха мерси. Винаги съм си го държал на Стронг, ма не знаех какво е. А иначе, че си променя волумето при по-висока скорост го усетих веднага :Р

qpwo
29-07-2009, 20:32
Ха . И при мен е така... Бравос...:clap:

kartell
29-07-2009, 21:29
Незнам защо са направили да прикриват красивият звук при високи обороти :no_no_no:

achkar
29-07-2009, 21:48
Не знам, ама като пътувах към софия това ръмжене на 4 хиляди направо ми е*а мамата. Готино е в началото ама после става досадно.

qpwo
30-07-2009, 00:06
много обороти за тая скорост, мамка му...

EMo0o
03-11-2009, 23:22
Такаам скоро някой нещо ново правил ли е по колата относно музика? При мен предстои ново подобрение на озвучението или иначе казано завършването на проекта с музиката :) Само трябва да намеря това , което търся и естествено време да свърша осталата работа :)

Коки
04-11-2009, 20:35
Такаам скоро някой нещо ново правил ли е по колата относно музика? При мен предстои ново подобрение на озвучението или иначе казано завършването на проекта с музиката :) Само трябва да намеря това , което търся и естествено време да свърша осталата работа :)

Напоследък си особено конкретен и изчерпателен :) "Само трябва да намеря това , което търся и естествено време да свърша осталата работа" - веднага ми стана ясно за какво говориш. Още по-ясно ми стана къде в София никелират рефлекторите :)

EMo0o
04-11-2009, 21:29
Напоследък си особено конкретен и изчерпателен :) "Само трябва да намеря това , което търся и естествено време да свърша осталата работа" - веднага ми стана ясно за какво говориш. Още по-ясно ми стана къде в София никелират рефлекторите :)

Само да хапна и ще напиша най-изчерпателните си постове по тема музика и после за рефлекторите :)

EMo0o
04-11-2009, 22:32
Такаам относно музиката при мен - това , което е направено до момента е изкарване на изход за усилвател от ICS-a , кабелите са ясни , двуканален усилвател Sony X-Plod XM-ZR602 , басчето е 12'' Sony X-Plod 1300W XS-L126P5 , понеже на кората колони нямах и си прекарах кабели дотам съм сложил 16.5см Sony X-Plod XS-F1736SE ии за съжаление звука ми е от мп3 плеър и със онези забавни касетки с кабел , които се завира навсякъде и само загрозява :(

Предстои подмяна на говорителите във вратите със Sony X-Plod XS-HT170SN , колоните от кората се махат и под нея (на ламарината) се правят отвори и в тях се монтират новите говорители - 10'' Sony X-Plod 1200W XS-L106P5 , както и подмяната на усилвателя с 4 каналния Sony X-Plod XM-ZR604 :) Относно плеъра.. много ми се щеше да се възползвам от офертата на WhitePower за ДВД , но не ми се дават толкова пари , та най-вероятно ще е само залъгването на ICS-a , че има ченджър , за да мога да ползвам настройките и звука да се подава директно от мп3-то или евентуално ако си взема Ай-под - без да минава през касетката :)

П.П. Коки по-изчерпателен от това не мога да бъда :D

andro88
01-01-2011, 17:07
За много години. Ползвам момента да повдигна тая темичка щото вчера бях в един магазин за 2-ра ръка уреди. Спрях от любопитство и като разгледах- ооо миръкъл-Ченждър SONY с 10 дикска и с букси като за Алфата. Връзвам аз + и - и чинча за звука-ченджъра работи перфектно-смисъл вкарва изкарва,чувам че върти и четеца се мести, а мойта лигла като натисна бутона "CD" ми казва -" No CD Player" . И така10 пъти. Та питанката ми е може ли в софтуера ми да няма драйвъри за ченджър щото фабрично липсва и той и телефона и навигацията-смисъл така си е поръчана. Ако някой е сеща за нещо..моля да каже. Щото ченджъра е тънкана .

EMo0o
01-01-2011, 17:56
За много години. Ползвам момента да повдигна тая темичка щото вчера бях в един магазин за 2-ра ръка уреди. Спрях от любопитство и като разгледах- ооо миръкъл-Ченждър SONY с 10 дикска и с букси като за Алфата. Връзвам аз + и - и чинча за звука-ченджъра работи перфектно-смисъл вкарва изкарва,чувам че върти и четеца се мести, а мойта лигла като натисна бутона "CD" ми казва -" No CD Player" . И така10 пъти. Та питанката ми е може ли в софтуера ми да няма драйвъри за ченджър щото фабрично липсва и той и телефона и навигацията-смисъл така си е поръчана. Ако някой е сеща за нещо..моля да каже. Щото ченджъра е тънкана .

Не ти е там проблема. Доколкото аз съм запознат ICS-a си работи само с определена марка и модел ченджър. А и най-малкото че имаш разлика - ICS-a работи с 6, а твоя е с 10 диска :)

andro88
01-01-2011, 18:08
Не ти е там проблема. Доколкото аз съм запознат ICS-a си работи само с определена марка и модел ченджър. А и най-малкото че имаш разлика - ICS-a работи с 6, а твоя е с 10 диска :)

Знаеш ли коя е марката и модела? Проблема с дисковете се решава не е проблем да намеря 6 дисков със същата букса ,но нямам гаранции че и него няма да намери затова питам за нещо пробвано

EMo0o
01-01-2011, 18:45
Не съм сигурен, но мисля, че беше някакво Sony имаше някъде пак в подобна тема за музика или някой питаше за ченджър, но не мога да я намеря.. Другия вариант е някъде от някоя морга ако има :)

andro88
01-01-2011, 19:05
И аз търсих и аз не намерих. От някоя авто-морга остава единствения вариант ако някой не изпадне с инфо за марка и модел дето тръгва в 166. Emo0o, благодаря все пак, че така веднага се отзова

EMo0o
01-01-2011, 19:14
Моля, междудругото има вече и други устройства - заместници на ченджъра с възможност да слушаш от USB или чрез AUX кабел :)

andro88
01-01-2011, 19:19
Ето, той Pinko си го е казал: Значи Sony става така ли?
Ще трябва да те разочаровам. Чейнджъра на Алфа 166/Ланча Либра е Sony CDX-T62 или Becker 2660.

Това са абсолютно еднакви чейнджъри, просто името е различно, и двата са производство на Сони. Бекер просто си лепят марката отгоре.

Проблема е, че този модел чейнджъри специално за 166/Либра са с модифициран епром и даже и да намериш същия модел, изобщо няма да тръгне. Протокола е абсолютно различен и не може да се смени, хардуерно е.

Така че единствения ти шанс е да намериш на старо чейнджър от 166 или Либра.

val_mcrae
02-01-2011, 08:18
Имам чейнджър от 166, само че нямам касетата вътре. Ако те интересува пиши едно л.с. ;)

lordliness
02-01-2011, 18:56
Оригиналния чейнджър би трябвало да не чете МР3 нали?Аз се престраших и въпреки отрицателните отзиви за трансмитерите си купих един за двайсе и няколко лева и съм приятно изненадан от звука, не мога да различа кога свири радиото и кога трансмитера.В града до сега само веднъж се намеси някакво радио на тази честота.Сега по празниците си направих 500км преход из БГ и нямаше никакви проблеми -свири перфектно.Избрах си честота на която фоновия шум на FM е най-нисък.

val_mcrae
02-01-2011, 20:02
Да, наистина не чете МР3, но пък съм си записал 6 диска с музика, на всеки диск има по 17 до 19 песнички и да ти кажа са ми достатъчни. А ако ми омръзнат радиата в БГ са разнообразни :)

andro88
03-01-2011, 07:25
И аз имам трансмитер..не мога да се оплача особено ,макар,че в предната запалка не прави контакт и го слагам отзад и ми е малко не удобно. Неми се занимава да свалям пак запалката и да я правя. Колкото до качеството има някакъв страничен шум,но не съм педант. Щее ми се обаче да си вържа и ченджърче...е така от суета.:pimp:

choochoo
07-01-2011, 13:42
Здравейте пичове, вчера се пробвахме да монтираме на мойта 166-ца най-новия модел на XCarLinc, но не се получи, а уж вече работел. Проблема е, че като го включихме от зад на гърбът на ICS-са на мястото на CD-чейнджъра (при мен липсва такъв) не му дойде захранване, и въобще не го разпозна, но вносителя обеща че ще пита италянците и китайците как да се захрани, и какъв е проблема и ще каже, ако стане и е добре ще пиша.

kocta
07-01-2011, 16:25
Как искаш да тръгне като няма ток?! :)
Пробвайте го на някоя с изведено окабеляване за чеинджър или потърсете схема...

choochoo
09-01-2011, 03:17
Колкото до тока ще го захраня, но ме е страх да не даде фира ICS-са, че тогава ще стане страшно, ако имаш някакви идеи !?!?

SoHm
09-01-2011, 06:40
Значи не съм единствения с бъгаво устройство, обаче аз си го поръчах от италианския сайт преди няколко месеца и колкото и да се оплаквах хич не ебаваха тия жабари.

val_mcrae
09-01-2011, 09:43

Само да те питам когато закачваше кабелите в същия момент работеше ли ICS-са? Ако е работил и ти не си го рестартирал, но от контактния ключ няма да тръгне!!!
Трябва да рестартираш и тогава виж дали ще проработи. Аз като сменях за проба двата чейнджъра на всеки го изписва това ако не съм рестартирал.
Предполагам ме разбра какво искам да ти кажа :)

Bobo
09-01-2011, 15:01
Само да те питам когато закачваше кабелите в същия момент работеше ли ICS-са? Ако е работил и ти не си го рестартирал, но от контактния ключ няма да тръгне!!!
Трябва да рестартираш и тогава виж дали ще проработи. Аз като сменях за проба двата чейнджъра на всеки го изписва това ако не съм рестартирал.
Предполагам ме разбра какво искам да ти кажа :)

Правихме какви ли не проби - но аз гледах цялата схема на устройството и колата и според мен без да преправя устройството тая работа няма да тръгне ;) Много скоро ще имаме резултат с колегата и ще пишем ;)

choochoo
09-01-2011, 15:51
С Бобо сме се разбрали да държим връзка и при новини от вносителя ще пробваме пак, пък дано да стане.

choochoo
09-02-2011, 20:46
Здравейте пичове, утре отивам в една фирма да ми сложат на Алфицата един "Loudlinc", като ме увериха че са сложили вече на 5бр. 166-ци и било "ОК", ако всичко е на ред ще пиша за впечатленията. Цената която ми обявиха е 370лв с монтажа и кабел, който струвал 50лв.

choochoo
10-02-2011, 21:30
"Loudlinc" това е истината за Алфа 166,перфектно качество и напълно приемлива цена, вече е монтиран на мойта красавица и работи перфектно. Цялата процедура отне точно 15мин. и 370лв. (който има окабеляване за чейнджър в багажника цената е 320лв.)

Tasho
10-02-2011, 22:06
Честно казано си имам един Mp3 трансмитер - доста компактен - мисля,че го бях поствал на снимки в някоя от тези теми.Вече го използвам доста време,имам го горе долу от както имам колата.Има си 1gb памет,еквалйазер и дистанционно.Взех го за 50 лв и съм супер доволен от него - звука ми харесва.Честно ако ми е за 370лв бих си взел чейнджър от ebay за около 100-лв и за около 50 биха ми окабелили колата ако нямам кабел.Но толкоз пари да дам за някаква джаджа не мерси ,колкото и по чист да е звука спрямо трансмитера!
Но всеки си знае за себе си!

SoHm
10-02-2011, 22:47
Да, ама чейнджъра прескача, дори и с чисто нова оптика.

choochoo
11-02-2011, 14:37
Звукът е уникално чист приятелю, няма никаква разлика м/у звукът от "Лоудлинка" и звукът от еднин "Pioneer" примерно, а за адаптерни касети и разни клесави трансмитери въобще не изкам да чувам, обичам си ушите прекалено много. Който си има брада си има и бръснач, а който не е претенциозен може да си сложи и грамофон с манивела в Алфата, но за този автомобил всичко друго е компромис, и никой не трябва да си купува Алфа-166, ако си мисли че ще му е евтино като Голф-2 или Опел Астра, защото и к__а в п____та, и душата в рая не става избираш само едното.

endeavour
11-02-2011, 18:13
Звукът е уникално чист приятелю, няма никаква разлика м/у звукът от "Лоудлинка" и звукът от еднин "Pioneer" примерно, а за адаптерни касети и разни клесави трансмитери въобще не изкам да чувам, обичам си ушите прекалено много. Който си има брада си има и бръснач, а който не е претенциозен може да си сложи и грамофон с манивела в Алфата, но за този автомобил всичко друго е компромис, и никой не трябва да си купува Алфа-166, ако си мисли че ще му е евтино като Голф-2 или Опел Астра, защото и к__а в п____та, и душата в рая не става избираш само едното.

Би ли ми разяснил само понятието "клесав",че уж съм чувал за аудиотехника,пък не го разбрах.

Tasho
11-02-2011, 18:26

Колега,аз си изказах мнението!Всеки решава сам за себе си нали?

choochoo
12-02-2011, 11:08
До endeavour : Звукът от трансмитера е отвратително некачествен колега, и щом твърдиш че разбираш от аудиотехника, не задавай неуместни въпроси, това имам предвид. Никого не задължавам да си монтира това устройство, просто споделям с хората които имат желание да слушат качествена музика в колите си, а имат и финансовата възможност да си го позволят.

endeavour
12-02-2011, 15:48

До endeavour : Звукът от трансмитера е отвратително некачествен колега, и щом твърдиш че разбираш от аудиотехника, не задавай неуместни въпроси, това имам предвид. Никого не задължавам да си монтира това устройство, просто споделям с хората които имат желание да слушат качествена музика в колите си, а имат и финансовата възможност да си го позволят.
1. Аз само казвам ,че съм чувал за аудиотехника,останалото го интерпретираш ти.В тоя смисъл не виждам кое е неуместното на въпроса.
2. От по-горния ти пост поне за мен не е ясно,че нещо споделяш,а просто определяш кой не трябва да си купува 166 и какво не трябвало да си мисли. А приказките за голф и астра пък са просто неуважение към хората,несподелящи твоите виждания (това е мое мнение).
3. Аз както и някои други колеги си имам трансмитер и качеството му напълно ме устройва. Грамофона с манивелата не си заслужава коментара.
Поздрави и приятно слушане!

ACEHOB
13-02-2011, 11:41
Аз съм и със чейнджър и със трансмитер и от 2рият съм много доволен. Който има желание може да дойде да чуе.
Не говоря за умрелите еф-ем трансмитери със шумове и т.н. - пробвал съм поне 10 вида. Моят го взех за около 50 лева и без да преувеличавам - няма човек със 166-ца, който да го е видял и да не е поискал да има такъв.
Със сигурност ако почнем да мерим качество и т.н. колегите със чейнджъри или лаудлинк ще спечелят но си има граница на качество, която за мен при моят избор е повече от задоволителна.

choochoo
13-02-2011, 15:25
Без коментар

nasty
13-02-2011, 19:02
Въпроса е че ако имаш тия 370лв излишни ще ги дадеш да си запишеш на към 600 песни.
А като ги нямаш трансмитера и тва е.
Аз на либрата се бях засилил да взимам лаудлинк-а ,ама накрая не останаха мн мн пари и си купих 50 диска за чейнджъра и си записвам.

choochoo
14-02-2011, 08:17
Колеги въроса е в това, че вече има в нашата мила страна, нещо което става за Алфа 166 и работи перфектно. От тук на татък, е въпрос на желание, и възможности ! :)))

endeavour
14-02-2011, 08:44
Без коментар

Колеги въроса е в това, че вече има в нашата мила страна, нещо което става за Алфа 166 и работи перфектно. От тук на татък, е въпрос на желание, и възможности ! :)))

Нали е без коментар?

choochoo
15-02-2011, 15:36
Хайде сбогом, и със здраве. Приятно плуване в "Средиземно море"

ivelin.yanev
17-05-2011, 11:24
Незнам дали до сега някой е връзвал усилвател с кабелите които бяха показани .......май на 5 стр. от тази тема. Става въпрос за буксата с чиновете.
Та' връзвайки така усилвателя ( става въпрос за активна бас каса ) според хората от магазина от където съм я взел - сигнала който подава радито е много слаб, защото се чува слабо тубата и криви.

Някой дали може да помогне?

Linkestis
17-05-2011, 22:57
Аз мога да помогна!
Върни се в магазина и ги питай дали са виждали ICS?След това ги питай дали като гледат пълна лудница думите "Да Бе",се чуват изкривено като "Да Уууеее".
Сега сериозно:ти като си върза тубата по схемата нещо криво чули?

Bobo
17-05-2011, 23:09
Само да вметна че вече има XCAR Link работещ на 166 ;)

Linkestis
17-05-2011, 23:16
То май само той работи читаво под вода./потъващия Кораб/
Нещо тая вечер....

Bobo
17-05-2011, 23:19
То май само той работи читаво под вода./потъващия Кораб/
Нещо тая вечер....

Че то засега има само един работещ и то отскоро поне на 166 ;)

ivelin.yanev
18-05-2011, 09:54
То определението криви не е точно. Става въпрос че ако го слушам слабо се чува добре. Колкото повече усилвам - баса изчезва и ...... освен това започва да ''криви''. Но не става въпрос че говорителя изнемогва. В магазина като я пробват тази бас каса се чува перфектно.

VIHHRONNY
21-05-2011, 21:46
aз ще ви кажа, че си взех нокия н8 и си разреших всички проблеми с музики навигации и тем подобни.
има трансмитер( звука е перфектен ) и 20гб памет и вазможност за включване на флашки и тава на цена двоино на лаудлинка.....
опцията с видеото още не съм я нагласил но и това ще стане.....
20гб са мп3-ки без брои....

old alfist
21-05-2011, 23:25
aз ще ви кажа, че си взех нокия н8 и си разреших всички проблеми с музики навигации и тем подобни.
има трансмитер( звука е перфектен ) и 20гб памет и вазможност за включване на флашки и тава на цена двоино на лаудлинка.....
За тези, които не са безразлични към качеството на звука, трансмитера не е решение.

seepo
22-05-2011, 11:21
аз имам само един вапрос Loudlinc каде мога да отида да си сложа ? даите адрес на лс поне или тел .Мерси на колегите които са се отзовали

Bobo
22-05-2011, 19:01

Мдаа и аз съм така ;)

seepo
22-05-2011, 21:34
н8 цата как се включва с кв трансмитар или тя си има ?

Kopeldaka
25-05-2011, 15:17
Колеги, някой запознат ли е какво е необходимо за преминаване от стокова саунд система към премиум (BOSE мисля, че е при 166-ците, но не съм убеден). До колкото съм запознат премиум системата има 6х40 вата усилвател и DSP и при закачане на усилвателя към ICS-a, директно излизат настройките на DSP-то и 7 бандов параметричен еквалайзер. http://www.youtube.com/watch?v=06zE3iw3gXg http://www.youtube.com/watch?v=K9QLBLkAGaM Усилвателя вече съм го поръчал, чакам предна задна линия и субове да изскочат отнякъде.

VIHHRONNY
13-06-2011, 16:31
Мдаа и аз съм така ;)
само така нали, и качеството е отлично бих казал....

Bobo
15-06-2011, 22:13
само така нали, и качеството е отлично бих казал....

Батко с XcarLink е по-добро и не се влияе от разни ефирни смущения ;)

Николай Желев
16-06-2011, 00:30
Здравейте. Нов съм и не съм много запознат дали е разисквана следната тема. Днес попаднах на ето този клип http://www.youtube.com/watch?v=9fYZybdNdPY и започнах да размишлявам, какво е нужно за постигането на този резултат. Интересно ми е друг занимавал ли се е с това и ако да, какъв е резултата? В първите странници видях един кабел, който се връзва отзад на централната конзола и има няколко чинчови изхода. Та този кабел, вързан с един мултимедиен плеар, който също разполага с аудио и видео изходи, може би ще направи магията възможна. Вие как мислите ?

Tasho
22-08-2011, 00:15
А я кажете някой пробвал ли е с касета - адаптер за cd player как е?
Имам и друго питане може ли да си сложа cd,не искам да го управлявам през ics,просто да си е обикновено cd?И ако може сваля ли се пак ICS,връзва ли се нещо към него?

leshoiad
22-08-2011, 15:01
Аз бях с адаптер доскоро и музиката беше прилична. бщо взето не само адаптера има роля при произвеждането на музиката, а и възможностите на самия плеър от който плейваш.

Linkestis
22-08-2011, 18:05
А я кажете някой пробвал ли е с касета - адаптер за cd player как е?
Имам и друго питане може ли да си сложа cd,не искам да го управлявам през ics,просто да си е обикновено cd?И ако може сваля ли се пак ICS,връзва ли се нещо към него?

Може,намираш подходящото място връзваш го на AUX и готово.Иначе знаеш,ако искаш да го управляваш от ICS-а,само оригинално или емулатор на оригиналното.
Колкото до адаптора,не е по-различен звука от FM трансмитера с разликата че отпред ти виси кабел.

Dob4i
22-08-2011, 18:37
Засега съм с адапторна касетка и към нея включвам телефона - звука е в пъти по-добър в сравнение с трансмитерите(пробвал съм 4-5 от по 15лв до 80лв).
Сега ми се върти един вариант и най-вероятно скоро ще го изпълня: Да си купя сд плеър с блутуут и дистанционно за волана. Така ще мога да скрия някъде плеъра примерно в жабката и няма да загрозявам интериора...

nvladev
23-08-2011, 00:22
Засега съм с адапторна касетка и към нея включвам телефона - звука е в пъти по-добър в сравнение с трансмитерите(пробвал съм 4-5 от по 15лв до 80лв)
И аз съм пробвал доста варианти и мнението ми съвпада с твоето. Адаптора дори и евтин е по- добро решение

.................. Така ще мога да скрия някъде плеъра примерно в жабката и няма да загрозявам интериора...
При мен дойде направена така с плеър в жабката.

leketo84
23-08-2011, 19:38
При мен дойде направена така с плеър в жабката.

Колега ДВД ли е плеъра ти ?

nvladev
24-08-2011, 00:52
Колега ДВД ли е плеъра ти ?
Не CD/MP3, но вече го смених с цифров ТВ тунер с USB player.

Tasho
24-08-2011, 16:58
Днес ми пристигна касетата.Не съм въобще очарован от звука.От трансмитера е пъти по-добър.Пробвах през телефона,сега ще опиам чрез MP3 плеър ако е същото няма да се занимавам ще си остана с трансмитера.Надявам се да е от плеъра на телефона лошото качество!

Стана супер е - с Mp3 плеър и с телефона.Малко настройките на аудио трябваше да се пипнат.Звука е супер ,имам усещането,че колоните няма да изкарат дълго :D

Tasho
16-09-2011, 21:18
Днес се поразрових ,махнах акумулатора,че ми трябваше за другата малко и реших да видя дали има кабели за Changer.Намерих ги и искам да ви питам колеги, и при вас ли са три - жълта и червена букса и една друга ,явно за управлението?!

savoibul
16-09-2011, 23:37
Днес се поразрових ,махнах акумулатора,че ми трябваше за другата малко и реших да видя дали има кабели за Changer.Намерих ги и искам да ви питам колеги, и при вас ли са три - жълта и червена букса и една друга ,явно за управлението?!Точно това са ти буксите колега, две метални с жълт и червен пръстен и една кръгла с пинове вътре за управлонието.

jumbo797
29-09-2011, 18:14
Колеги,накой знае ли каква е алернативата за други говорители за наще коли,питам защото искам да ги подменя с някои по сериозни,и ако някой ги е сменял,да сподели марка и така нататака!Благодаря предварително!

Dob4i
29-09-2011, 19:04
Алтернативи много. Кажи какво търсиш, качествен звук или бас. За звук мога да те насоча към марката селениум, които предлагат страшно добри говорители(мид баси и високи) на много изгодни цени, също така рядко ще попаднеш на менте, понеже не е разпространена много.

to_lose_HEART
29-09-2011, 19:06
Колеги,накой знае ли каква е алернативата за други говорители за наще коли,питам защото искам да ги подменя с някои по сериозни,и ако някой ги е сменял,да сподели марка и така нататака!Благодаря предварително!

Моите са сменяни с ALPINE 8-те на вратите, отзад на кората идея си нямам какво има вътре. Така купих колата не съм ги сменял аз, но смея да кажа че звука е с много добро качество, ползвам си заводския чеинджър и тунер, което ми е напълно достатъчно

jumbo797
30-09-2011, 09:55
Благодаря колеги,ще потърся тези марки,по принцип търся добър звук,качество,и предполагам че когато са маркови говорителите,ще е супер!

to_lose_HEART
30-09-2011, 14:53
За сравнение тези дни се качих в 156-цата, която 3-4 месеца не бях пипал, тя си е със стандартните говорители, все едно слушах музика в банята докато се къпя. Та долу горе това е разликата

milenmilan
23-10-2011, 16:29
Колеги та, изчетох доста от темата но така и не намерих ясен отговор, та да попитам значи искам да сложа, ето това http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=63469 . Колата ми няма чейнджър, има ли начин от ICS да се извади сигнал, ако да кажете някое сервизче (Най-добре ще е, ако е в Кюстендил ,Благоевград, Дупница). Поздрави

Linkestis
23-10-2011, 17:18
Колеги та, изчетох доста от темата но така и не намерих ясен отговор, та да попитам значи искам да сложа, ето това http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=63469 . Колата ми няма чейнджър, има ли начин от ICS да се извади сигнал, ако да кажете някое сервизче (Най-добре ще е, ако е в Кюстендил ,Благоевград, Дупница). Поздрави

Аааа колега не си чел внимателно!
Отговора на въпроса ти е на 4-та страница,даже има снимки на това което ти трябва.Сервиз не ти е необходим.Купи си буксата и с малко сръчност ще се справиш.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=24686&page=4

milenmilan
27-10-2011, 18:30
Аааа колега не си чел внимателно!
Отговора на въпроса ти е на 4-та страница,даже има снимки на това което ти трябва.Сервиз не ти е необходим.Купи си буксата и с малко сръчност ще се справиш.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=24686&page=4

Kолега не знаеш ли онлайн , от къде мога да поръчам тая букса ???

Linkestis
27-10-2011, 19:08
Kолега не знаеш ли онлайн , от къде мога да поръчам тая букса ???

Заповядай колега :)

http://www.avitel-bg.com

Това е номера по които можеш да я купиш: Best.Nr.003.780-0/Becker Blaupunkt

milenmilan
27-10-2011, 19:22
Заповядай колега :)

http://www.avitel-bg.com

Това е номера по които можеш да я купиш: Best.Nr.003.780-0/Becker Blaupunkt

Колега никъде не мога да намеря тази букса

Linkestis
27-10-2011, 20:09
От сайта взимаш телефона и поръчваш по номера които съм ти дал.И съответно се разбирате по куриер за доставка :)

milenmilan
27-10-2011, 20:26
От сайта взимаш телефона и поръчваш по номера които съм ти дал.И съответно се разбирате по куриер за доставка :)

Мерси :)

Linkestis
27-10-2011, 20:31
За да не стане объркване се обади на тези телефони:

тел. 0700 18 018 , 952 07 03
факс. 02/ 952 06 46
GSM 088 555 37 67
E-mail: info@avitel-bg.com
Работно време
Понеделник-Петък: от 9:30 до 18:30ч.
Събота: от 10:00 до 14:00ч.

Dob4i
27-10-2011, 20:42
Да дам и аз един съвет. Аз съм с конвертор от хай то лоу левел на звука, представлява една кутийка, в която от едната страна подаваш сигнал от задните 2 тонколони, а тя го преубразува в лоу сигнал и с кабел към усилвателя - струва 15-20лв.

milenmilan
06-11-2011, 01:22
Да дам и аз един съвет. Аз съм с конвертор от хай то лоу левел на звука, представлява една кутийка, в която от едната страна подаваш сигнал от задните 2 тонколони, а тя го преубразува в лоу сигнал и с кабел към усилвателя - струва 15-20лв.

Колега мерси за съвета:drunk:, така и направих свалих задната седалка, взех си сигнал от кабелите там, и сега е екстра. Само дето 1 час се чудех, от де да зема ремоте, и накрая взех от левия габарит :crazy:

jumbo797
06-11-2011, 11:27

Колега,от къде си я купил тази кутйка,искам и аз да пробвам с такава!

Dob4i
06-11-2011, 14:02
Взех я от един сервиз за кар аудио. Отиди в който и да е кар аудио сервиз и питай за High to low level конвертор. Ето пример: http://www.thunder.bg/product_info.php?products_id=434&thunder=3bb4af0528a1213327f1a88af9321958. Aко имаш въпроси по монтажа ще ти обесня как става най-лесно.

milenmilan
07-11-2011, 20:08
Аз си взех имено тази на Thunder :)

jumbo797
08-11-2011, 10:43
Взех я от един сервиз за кар аудио. Отиди в който и да е кар аудио сервиз и питай за High to low level конвертор. Ето пример: http://www.thunder.bg/product_info.php?products_id=434&thunder=3bb4af0528a1213327f1a88af9321958. Aко имаш въпроси по монтажа ще ти обесня как става най-лесно.

Кутйката взех,а сега за бърз монтаж малко помощ,Благодаря ти предварително!

jumbo797
12-11-2011, 10:44
Казвайте ако някой друг знае как да я свържа най-лесно и бързо!Благодаря ви предварително!

milenmilan
12-11-2011, 16:52
Аз съм споменал бе колега
Quote: Originally Posted by Dob4i

Колега мерси за съвета, така и направих свалих задната седалка, взех си сигнал от кабелите там, и сега е екстра. Само дето 1 час се чудех, от де да зема ремоте, и накрая взех от левия габарит
Да обобщим, сваляш задната седалка търсиш 2 мин и ще ги видиш кабелите за говорителите, на мен беше една бяла буска. Зимаш 2 кабела(най-обикновени за музика масово са червено-черни) с дължина колкто прецениш и пускаш към багажника после връзваш кабелите към кутийката както е описано на нея. :)

jumbo797
13-11-2011, 13:05
исках само да ми кажете от къде точно да взема сигнала,сега разбрах че не е нужно да разглобявам вратите за сигнал,значи кабел има зад седалката задната!

milenmilan
13-11-2011, 15:04
исках само да ми кажете от къде точно да взема сигнала,сега разбрах че не е нужно да разглобявам вратите за сигнал,значи кабел има зад седалката задната!

Не зад, а под :). Поне на мен там беше.

jumbo797
14-11-2011, 14:04
Ще го позная по???????

qpwo
14-11-2011, 14:44
Не съм чел темата от начало до край, но до колкото разбирам под задната седалка има букси в които може да се свържат колони.Така ли е при всички?

ACEHOB
15-11-2011, 09:52
При мен буксите бяха в страничните задни прагове.

milenmilan
15-11-2011, 17:38
При мен буксите бяха в страничните задни прагове.

На мен под задната седалка долната ,бяла букса едната отляво другата отдясно, замотани в една тънка лепкава материя подобна на дунапрен сиво-черна на цвят. Отнчалото се чудех за какво е, викам си чек да я извадя, и воала колоната на вратата спря да свири :smartass:

jumbo797
15-11-2011, 18:57
Благодаря за подробното инфо!

iveli
18-11-2011, 11:43
Колеги при мен се получи следния проблем Колоните на десните врати работят перфектно а тези на левите едвам се чуват На моменти в движение усещам как тръгват и после пак спират чудех се дали не са се откачили буксите но не Пък и на двете врати да се случи това Задните тонколони на кората също са перфектни Не съм пипал нищо по озвучаването Чудя се дали АЦС не е проблем или влизащата в него букса

to_lose_HEART
18-11-2011, 15:41
Възможно е да имаш прекъснат кабел на шофьорската врата близо до буксата която влиза в купето
Когато отваряш и затваряш вратата нещо променя ли се

iveli
18-11-2011, 15:57
Размърдвам шлауха с кабели на предната врата но няма промяна Не трябва ли към предната и задната врата да вървят отделни кабели В смисъл ако се прекъсне нещо по говорителя на предната врата спира ли се сигнала и към говорителя на задната врата

to_lose_HEART
18-11-2011, 16:18
Не съм чак толкова запознат с окабеляването просто предположих възможна причина. А от ИЦС като преместиш баланса само вляво как е, пробвай и на четирите колони отделно как е, може да добиеш по ясна представа къде да търсиш причината

iveli
18-11-2011, 18:19
Идеята ми е дали от АЦС тръгват кабели за всички говорители поотделно или тръгват примерно леви, десни и задни Десните говорители и задните на кората работят перфектно Левите тръгват от време на време като когато не свирят се чува шум все едно не е донастроена станцията но слабо Вариантите са прецакани говорители което е малко възможно но не невъзможно някакъв проблем в АЦС или проблем в буксите и то най вероятно влизащите букси в АЦС

Linkestis
18-11-2011, 18:27
Отделни кабели излизат от ИЦС-а.

iveli
18-11-2011, 18:47
Значи имам проблем или с АЦС или с двата говорителя като първият вариант ми се вижда по сложен но по логичен

savoibul
21-11-2011, 08:42
Значи имам проблем или с АЦС или с двата говорителя като първият вариант ми се вижда по сложен но по логиченКолега никой не се се ти да те попита, дали си с топ озвучението с допълнителен усилвател (а доколкото разбрах си имаш колони на кората, което значи че си), защото ако е така ситолацията с окабеляването е доста по различна. Пиши с какво озвучение си и ще ти обясня как ти е инсталацията.

to_lose_HEART
21-11-2011, 11:09
Не е задължително и аз имам в кората но нямам допълнителен усилвател, може преди мен някой да си е правил експерименти

iveli
22-11-2011, 00:38
Колега никой не се се ти да те попита, дали си с топ озвучението с допълнителен усилвател (а доколкото разбрах си имаш колони на кората, което значи че си), защото ако е така ситолацията с окабеляването е доста по различна. Пиши с какво озвучение си и ще ти обясня как ти е инсталацията.
По озвучаването аз лично нито съм добавял нито съм махал нещо Колата като я взех имаше нормалните говорители на всички врати и два говорителя на задната кора които като вадих тази кора за да сложа щора ми направи впечатление че са обърнати с магнитите нагоре В багажника имам ченджър навигация и усилвател който мисля че си е сложен там откак колата съществува

savoibul
22-11-2011, 12:08
По озвучаването аз лично нито съм добавял нито съм махал нещо Колата като я взех имаше нормалните говорители на всички врати и два говорителя на задната кора които като вадих тази кора за да сложа щора ми направи впечатление че са обърнати с магнитите нагоре В багажника имам ченджър навигация и усилвател който мисля че си е сложен там откак колата съществуваВ тъкъв случай си с топ озвучението за модела, което значи че схемата на окабеляване ти е следната (пиша само за звуковия сигнал, не за управлението на усилвателя, който се намира над акумолатора, чейнджара и навигацията най-отгоре):
1.Усилвателя взима само сигнал от ICS-а, тоест лев и десен канал с обща маса (вграденя усилвател в ICS-а не се използва).
2.Усилвателя преобразува сигнала, прекарва го през филтари, еквалейзер и т.н., той oбщува с ICS-а по специален протокол, така нареченото DSP-digital sound procesing. Съответно усилваго и го пуска през 6 канала (6x40w)
3.От усилвателя излизат 6 двойки кабели за говорителите, една двойка кабел се състои от "+" и "-". Тези двойки кабели отиват по една за всяка врата-4 бр. и по един за всеки басов говорител на кората-2 бр.
4.Снопа с инсталацията за аудиото тръгва от зад ICS-а, минав от дясната страна на скоростния лост, под конзолата с подлакатника от лявата страна на ръчната, под мокета на свода между задните две места, под задната седалка минава на ляво, минава в долен ляв ъгал на ламарината зад задната облегалка, продължава в долния ляв ъгал на багажника под лявата кора и излиза при акумолатора. Буксите за колоните се намират: за предните врати зад ICS-а в една голяма обща букса с много други неща, зазадните врати под задната седалка съответно лява врата от ляво и дясна врата от дясно, за задните говорители на кората са цели кабели директно от усилвателя.

ВАЗМОЖНИ ПРОБЛЕМИ СПОРЕД МЕН:
1.Букси за вратите и на говорителите във вратите-малко вероятно но не е невазможно.
2.Слаб контакт на левия сигнален кабел или зад ICS-а или при усилвателя-напълно вазможно.
3.Изгорял лев канал на усилвателя/предусилвателя-твърде вероятно, ако има от каде да намериш такъв усилвател само за проба, лесно можеш да си направиш експеримент, все пак са само няколко букси да изключиш, без да разглобяваш нищо, а после или ремонт или от някоя морга за 50лв., всъщност как го намериш, може и повече може и по малко.
4.Развалили се говорители на левите врати-напълно вазможно, поради най различни пречини, като почнеш от силно слушане с много изкривяване и стигнеш до подмян на вратите поради ПТП, с врати с базови говорители на тях, най-лесния начин тук е да свалиш говорител от дясната страна и да го пробваш на лявата и ако се окаже тук причинат пак по моргите с стария говорител и пазърлък за цената.
5.Просто да си разместил баланса, макар че тогава ще се чува слабо, но в никакъв случай няма да шуми, пробвай с настройките и дано да е от тях, че другото е свързано с средства и време.
Успех!
Ако имаш вапроси питай!

iveli
22-11-2011, 21:09
Благодаря колега Ще започна естествено от варианта който е без пари а именно оглеждане на буксите и евентуално подмяна на леви с десни При неуспех ще се разтършувам за усилвател Но мисля че това ще се случи около нова година че сега нямам време но при развитие ще пиша

mate545
25-04-2012, 23:05
Здравейте колеги, най накрая и аз се реших да пооправя музиката на алфата .

Искам да попитам , когато се сложи буксата отзад на ICS тази която е за усилвател колоните във купето продължават да работят нали.. защото четох че алфите със ситема БОСЕ всички колони са вързани на усилвателя и ICS дава само сигнал към усилвателя.
Питам защото искам да сложa ето този комплект във багажника http://www.technomarket.bg/products/09114120/blaupunkt-basspack-2011-box

mate545
24-05-2012, 16:25
Дали тези букси са същите като тези които на нас ни трябват за връзване на ICS към усилвател http://www.k99bg.com/Default.asp?Operation=2&Art_ID=DIETZ%2017022 , http://www.electronics.bg/product_info.php?products_id=21003811
http://media.snimka.bg/4182/014619116.jpghttp://media.snimka.bg/4182/014619095.jpg?r=0

Linkestis
24-05-2012, 18:23
Същата е.

mate545
24-05-2012, 20:44
Супер .. зачудих защото в авител е 25 лева а в във електроникс е 8 лева...

Linkestis
24-05-2012, 21:26
Пазарни трикове и качество.Аз също се минах с тази от Авител,даже съм насочвал колеги от там да си я взимат.До като преди половин година не попаднах на тази за 8лв. тогава беше 9,50лв.

Pepko-Bepko
27-05-2012, 23:02
а този синия кабел свободния които излиза от буксата захранване +12 волта за усилвателя ли е?

Linkestis
27-05-2012, 23:15
ремута ще да е

duronman
21-08-2012, 19:05
Колеги, чета и чета цялата тема и не мога да си отговоря на няколко въпроса:

1. Намерих си басовите говорители, но търся усилвателя. Трябва ли да сменям цялото окабеляване и какво точно трябва да прокарам?

2. Ясно е, че няма да се използва вграденият усилвател на ICS, но тогава трябва ли и до вратите да се прокарват нови кабели ?

3. Ако купя усилвател с цялата кабелна инсталация ли трябва да го купя ?

4. Ако реша, все пак че е много сложна цялата процедура имам ли културен вариант за някакъв слаб афтърмаркет усилвател с който да захраня само задните 2 "буфера".

5. Колоните във вратите еднакви ли са при евтиното и TOP озвучаването или и те са различни ?

duronman
21-08-2012, 20:20
Хрумна ми една идиотска идея: да използвам вече прокараните кабели, които имам за чейнджър до отзад, като реално по тях пусна сигнал от ICS до усилвателя, но така реално ще прецакам тези кабели и ще изгубя възможността за в бъдеще да си сложа чейнджър / loudlink mp3 player.

ecotronic
21-08-2012, 20:29
Колеги, чета и чета цялата тема и не мога да си отговоря на няколко въпроса:

1. Намерих си басовите говорители, но търся усилвателя. Трябва ли да сменям цялото окабеляване и какво точно трябва да прокарам?

Имаш ли свободна кабелна форма с букса за оригиналния усилвател някъде около навигацията?
Ако нямаш, то трябва да прокараш кабели за усилвателя и за говорителите под задната кора.

. Ясно е, че няма да се използва вграденият усилвател на ICS, но тогава трябва ли и до вратите да се прокарват нови кабели ?

Не е необходимо. Просто трябва да превържеш изходите на новия усилвател към кабелите някъде около ICS-а.

3. Ако купя усилвател с цялата кабелна инсталация ли трябва да го купя ?

Ако говориш за оригиналния усилвател, добре е той да е с кабелната форма.
Ако говориш за друг усилвател, не е необходимо да га купуваш с кабелите.

4. Ако реша, все пак че е много сложна цялата процедура имам ли културен вариант за някакъв слаб афтърмаркет усилвател с който да захраня само задните 2 "буфера".

Това не е трудно.

5. Колоните във вратите еднакви ли са при евтиното и TOP озвучаването или и те са различни ?

Не зная, но бих се учудул ако "TOP озвучаването" работи с тези говорители, които са с мощност 10 W.

duronman
21-08-2012, 20:40
Благодаря колега, колкото и да "милея" за Босето от либрата ми май няма да ми се преработва всичко. Ще търся културен вариант да изкарам сигнал за афтърмаркет усилвателче и сигнал за него, но въпросът е от къде да хвана този сигнал. Няма да слагам туби и т.н., просто фабричните басове, които купих и за които уви не намерих заготовка под кората.

Иначе, като заготовка имам само кабел за чейнджър в багажника. (2 чинча и една управляваща букса), съмнявам се това да са кабели за усилвател.

ecotronic
21-08-2012, 21:09
Благодаря колега, колкото и да "милея" за Босето от либрата ми май няма да ми се преработва всичко. Ще търся културен вариант да изкарам сигнал за афтърмаркет усилвателче и сигнал за него, но въпросът е от къде да хвана този сигнал. Няма да слагам туби и т.н., просто фабричните басове, които купих и за които уви не намерих заготовка под кората.

Иначе, като заготовка имам само кабел за чейнджър в багажника. (2 чинча и една управляваща букса), съмнявам се това да са кабели за усилвател.

Много хора съм чувал да казват, че когато вземат сигнал от говорителите (примерно тези на задните врати), качеството е доста добро. Въпреки, че поне от теоретична гледна точка аз не бих направил това.
Нищо не пречи да пробваш.

duronman
21-08-2012, 21:34
Това, което реално ме тревожи е от къде ще прокарам кабелите взимайки от задните врати (къде под мокета минават. Също така, ако смяната на цялата инсталация за монтаж на усилвателя е относително културна и лесна бих се заел, но отново не знам от къде минават кабелите от ICS до багажника и т.н. и ще се наложи да откривам топлата вода. Ако някой може да ми каже от къде минават всички тези кабели ще ми улесни живота и ще ми спести часове лутане :)

ecotronic
21-08-2012, 21:55
Това, което реално ме тревожи е от къде ще прокарам кабелите взимайки от задните врати (къде под мокета минават. Също така, ако смяната на цялата инсталация за монтаж на усилвателя е относително културна и лесна бих се заел, но отново не знам от къде минават кабелите от ICS до багажника и т.н. и ще се наложи да откривам топлата вода. Ако някой може да ми каже от къде минават всички тези кабели ще ми улесни живота и ще ми спести часове лутане :)

Ползваш ли E-learn? Там поне мястото на кабели и компоненти е доста добре описано.

---------- Post added at 21:55 ---------- Previous post was at 21:37 ----------

В случай, че го нямаш, ето го тук (http://dox.bg/files/dw?a=911aac7fa9).

duronman
21-08-2012, 22:40
Имам го, не се бях сетил да погледна там. Благодаря отново :)

EDIT: разгледах го и дава относителна яснота, но не се вижда, под централната конзола ли минава снопа, под седалките ли и т.н.

krum_iliev
22-08-2012, 13:13
Здравейте Колеги,искам да попитам може ли да се изкара сигнал за усилвател от касетофона,дали има някакви букси за такъв изход,или някакъв друг вариант,имам навигация и ченджаър,оригиналните,ако може някой да помогне!Благодаря предварително!
http://www.electronics.bg/product_info.php?products_id=21003811

duronman
22-08-2012, 14:49
А като се изкара от там сигнал ICS не спира ли вграденият си усилвател към 4-те врати и да започва да дава сигнал само по тези чинчове ?

Отделно днес се мъча да сваля задната кора, под която трябва да сложа басовите говорители и не успявам. Свалил съм 2-те гайки, които я държат отдолу и болта, който е в задната жабка и не помръдва. Някакви идеи ?

Pepko-Bepko
22-08-2012, 21:06
В голям филм се опитваш да влезеш с оригиналното озвучаване....да знаеш.Има един колега които е успял да направи това,което ти се върти в главата и е написал подробно как става /има някъде негова тема/ ама повярвай ми има голямо разглобяване!Вариант някои да има оригинално висящо окабеляване за оригиналния усилвател не съществува.Или го имаш с усилвателя и колоните в задната кора или нямаш такова.Схемата с варианта усилвателя и колоните в кората е съвсем различна.Там Ицса захранва усилвателя и той разпределя звука за всички говорители.Играл съм си с този вариант оригинално озвучаване и да ти кажа не е болка за умиране нищо извънземно...Баса не е чак толкова силен и качеството за мен лично не би ме накарало да влезна в тези перипети!При Либрата свири много по добре.Управление за купешки усилвател се взима директно от ИЦСа /отзаде му/ има една букса която се продава на прилична цена и се включва към него.Пак има теми писани за това.А за сигнала на задните колони за които питаш сигнала се взима като свалиш задната седалка минават кабелите точно под нея от двете и страни!Поздрави и успех с начинанието!

duronman
22-08-2012, 21:47
Много благодаря, вече ми се изясниха нещата и ще го направя със някое слабо малко двуканално афтърмаркет усилвателче и фабричните говорители за кората.

Остават 2 питанки:

1. Как се маха задната кора (има ли нещо освен тези 3 болта).

2. Как се свалят седалките (имам газова бутилка и не мога да видя от нея дали има някой болт, който не виждам за седалките.

Извинявам се, че задавам вероятно банални въпрости, но така е с "нова" кола :)

П.П. Аз оригинално окабеляване и усилвател намерих и то на добра цена, но май филмът наистина е голям.

При либра качеството на звука от BOSE-то наистина беше извънземно за класа и и още много дребни екстри от нея ми липсват, но така и не разбрах защо няма либра автомат над 150 коня и защо на пътя е толкова неспокойна в завой дори с супер спретнато окачване, но много се отклоних...

Pepko-Bepko
22-08-2012, 21:56
Самата седалка се вади с издърпване силно нагоре ,в двата и края един,по един.А облегалката се сваля след като вече си махнал седалката се откриват болтове които трябва да се развият.Бутилката в багажника не пречи.Кората май нищо повече не я държи щом си свалил тези болтове скрития в жабката и отдолу на ламарината в багажника...Свали страничните кори в колонките...По принцип не се свалят ама си спомням че като ги махнах кората излезна много лесно.

duronman
22-08-2012, 22:33
Супер точен и конкретен отговор - БЛАГОДАРЯ !

Иначе сега търся евтин усилвател, защото тези говорителчета не заслужават някой много сносен, а и не слушам силно. Ще го сложа на мясното на фабричния, ще си изкарам кабели от ICS-а, като разбера кой е управляващият пин (да дава сигнал на усилвателя да се включва). Отделно се чудя дали да не търся говорители за вратите от вратите на либра, ако пасват 100% са по-качествени.

duronman
26-08-2012, 21:34
Днес свалих задната седалка и буксите за задните врати са измамно удобни за взимане на сигнал, но остават 3 въпроса:

1. Така и така купих Bualpunkt буксата - не е ли по-добре отпред направо да си взема сигнала и няма ли да е по-качествен от там (купих и 2 чинча по 5 метра).

2. Ака реша да хвана от буксите за задните последователно или успоредно да вържа усилвателя с говорителите в задните врати и от къде да взема remote при такава конфигурация.

3. Тъй като най-вероятно ще си ги пусна културно през ICS-а, кабелите е ясно, че минават под хромираните лайсни "Алфа" и са на щипки, но от ICS наляво или надясно тръгват, под волана ли минават и от къде е най-удобно да ги прекарам ДО праговете.

Отделно ако хвана от ICS изходът е за 4 говорителя а не за отделни басови говорители, не е ли добре след усилвателя да сложа филтър за ниски, преди двата говорителя на задната кора?

Благодаря предварително, просто не ми се иска да откривам топлата вода, както ми се е случвало не веднъж, като съм убеден, че някой го е правил и може да сподели опит.

ecotronic
26-08-2012, 22:01
Днес свалих задната седалка и буксите за задните врати са измамно удобни за взимане на сигнал, но остават 3 въпроса:

1. Така и така купих Bualpunkt буксата - не е ли по-добре отпред направо да си взема сигнала и няма ли да е по-качествен от там (купих и 2 чинча по 5 метра).

2. Ака реша да хвана от буксите за задните последователно или успоредно да вържа усилвателя с говорителите в задните врати и от къде да взема remote при такава конфигурация.

3. Тъй като най-вероятно ще си ги пусна културно през ICS-а, кабелите е ясно, че минават под хромираните лайсни "Алфа" и са на щипки, но от ICS наляво или надясно тръгват, под волана ли минават и от къде е най-удобно да ги прекарам ДО праговете.

Отделно ако хвана от ICS изходът е за 4 говорителя а не за отделни басови говорители, не е ли добре след усилвателя да сложа филтър за ниски, преди двата говорителя на задната кора?

Благодаря предварително, просто не ми се иска да откривам топлата вода, както ми се е случвало не веднъж, като съм убеден, че някой го е правил и може да сподели опит.

Т.1

Горещо ти препоръчвам този вариант. Така ще вкараш в усилвателя сигнал, който е преди крайните стъпала на ICS - а. Т.е няма да ги има шумовете и изкривяванията, внесени от крайните стъпала на ICS - а.
Освен това, ако вземеш сигнал от говорителите, може да се наложи да сложиш затихвател, защото този сигнал може да е прекалено висок за входа на уселвателя.
Като теглиш кабелите от ICS - а, от там лесно ще вземеш и remote сигнала.
Относно вземането на сигнал от ICS - а гледай тук (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=68233).

Относно евентуални филтри, пусни го да свири и тогава ще прецениш. Зависи от говорителите. Някои така или иначе са си нискочестотни и не им трябват филтри.

duronman
26-08-2012, 22:11
Благодаря. За самия сигнал ясно. Сега слязох да взема булсата от колата и веднага си личи, кое за какво е. Говорителите са си фабричните за алфа с хубаво озвучаване. Признавам, че не са впечатляващи, защото ги пусках в кутия на домашният ми HI-FI усилвател, но обичам нещата да са най-близки до STOCK.

Остава проблемът през левия или десния праг ли да прокарам кабелите, ако е левия, както си мисля - под волана от къде е редно да минат? ... И като цяло какъв е правилният път на новопрокараните кабели от ICS, през таблото, през праговете и до багажника. Кабелът за чейнджъра няма да го пипам, защото по-натам мисля да сложа Loudlink емулатор с MP3, когато изкарат версия за SONY чейнджър буксата.

Отделно сега забелязах, че в ламарината май няма фабрични дупки отзад за рапидките на говорителите, но това ще го мисля в движение.

OFF TOPIC: Една забавна случка от днес: Свалих долната част на седалката ей така, да видя кабелите, махнех недокъсаните фабрични найлони (явно никой не я беше свалял), и под седалката ключ и дистанционно за BMW, като гледам ключа вероятно много старо 5-та или 7-ма серия :) Кой знае кой във Венеция 200* година си е търсил безуспешно ключовете :)

ecotronic
26-08-2012, 22:23
Благодаря. За самия сигнал ясно. Сега слязох да взема булсата от колата и веднага си личи, кое за какво е. Говорителите са си фабричните за алфа с хубаво озвучаване. Признавам, че не са впечатляващи, защото ги пусках в кутия на домашният ми HI-FI усилвател, но обичам нещата да са най-близки до STOCK.

Остава проблемът през левия или десния праг ли да прокарам кабелите, ако е левия, както си мисля - под волана от къде е редно да минат? ... И като цяло какъв е правилният път на новопрокараните кабели от ICS, през таблото, през праговете и до багажника. Кабелът за чейнджъра няма да го пипам, защото по-натам мисля да сложа Loudlink емулатор с MP3, когато изкарат версия за SONY чейнджър буксата.

Отделно сега забелязах, че в ламарината май няма фабрични дупки отзад за рапидките на говорителите, но това ще го мисля в движение.

OFF TOPIC: Една забавна случка от днес: Свалих долната част на седалката ей така, да видя кабелите, махнех недокъсаните фабрични найлони (явно никой не я беше свалял), и под седалката ключ и дистанционно за BMW, като гледам ключа вероятно много старо 5-та или 7-ма серия :) Кой знае кой във Венеция 200* година си е търсил безуспешно ключовете :)

Прекарването на кабелите е в общи линии "свободно съчининие". Добре е да вървят по левия праг за да си е като фабрично.
Свали големия капак под волана, демонтирай таблото с предпазителите и зелената кутия вдясно от него (държат се с по 1 рапидка в горната си страна) Така ще си отвориш удобно пространство за да направиш прехода към прага.
Така изглежда участъкът след демонтерането:

http://snimki.be//store/1/331336402414.jpg

В посока към ICS - а следвай пътя на някоя кабелна форма натам.
И най-важното: Нищо не сглобявай преди да пробваш.

duronman
26-08-2012, 22:36
Благодаря за изчерпателния отговор... отново :) Точно защото искам да е най-близко до фабричното това и ще направя. Дано не се спука някоя шипка на прага с металната лайсна и другото излежда постижимо.

Радвам се, че успях да намеря евтин усилвател клас А с 2 по 25W реални, което ще е напълно достатъчно за нуждите ми. Вярно е, че клас А усилвателите са с ниско КПД, но това не ме тревожи особено в случая.

Някой хубав ден, ако ми останат 200-300лв за 4 нормални говорителя за вратите може и тях да сменя.

След като имам прокарани кабели вече в бъдеще всички евентуални модификации ще са по-лесни.

От буксата ще видя дали ще хвана изхода за предни или за задни, предполагам, че няма значение, но мисля да хвана задните канали от BUALPUNKT буксата.

ecotronic
26-08-2012, 22:41
Радвам се, че успях да намеря евтин усилвател клас А с 2 по 25W реални, което ще е напълно достатъчно за нуждите ми. Вярно е, че клас А усилвателите са с ниско КПД, но това не ме тревожи особено в случая.

Ниско КПД, но пък за сметка на това по-качествен звук. Виж като поработи да не загрява много.
По-добре вземи сигнал за задните. Така настройките front - rear ще са ти що-годе реални.

duronman
26-08-2012, 22:53
Като гледам снимката на кабелните спагети и се надявам да не станат с доматен сос... :) Сега ще търся от някъде и оригинални буки за задните говорители и също така отговор на вселенският въпрос на буксата им с 2 еднакво дебели "пина" кое е + и кое минус, за да не започне говорителят да се движи навътре :)

ecotronic
26-08-2012, 22:56
Като гледам снимката на кабелните спагети и се надявам да не станат с доматен сос... :) Сега ще търся от някъде и оригинални буки за задните говорители и също така отговор на вселенският въпрос на буксата им с 2 еднакво дебели "пина" кое е + и кое минус, за да не започне говорителят да се движи навътре :)

Няма значение кое е + и кое -. Но е много важно двата говорителя да ги свържеш еднакво.

PS:

Спагетите от снимката са мое дело (в процес на научна разработка:-)). Фабрично ги няма там.

duronman
26-08-2012, 23:09
Поне това ще се променя лесно при самия усилвател. Стига съм задавал и аз въпрос след въпрос, че май взех да ставам досаден. Ако не намеря букси ще го правя с кабелни обувки и някакъв хубав кабел по 1 квадрат и така.

И понеже така и така съм станал досаден да задам последен въпрос :) - май при оригиналната музика в багажника под 2-та говорителя има 2 пластмасови черни бас рефлектора - да ги търся ли тях според вас или просто да си монтирам говорителите ?

---------- Post added at 23:09 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

Следващата покупка по музиката ще бъде: http://www.ebay.com/itm/iPod-iPhone-iPad-Interface-Adapter-AUX-In-Set-Alfa-Romeo-166-Blaupunkt-Radio-/110940688780?pt=Car_Audio_Video&hash=item19d494918c&vxp=mtr#ht_2166wt_1399

Много по-добре от опцията да се тегли AUX чак от чинчовете от багажника с емулатори и т.н.

И при това положение продължавам да се питам дали да не използвам с преработка вече готовите кабели за чейнджър до багажника за input на усилвателя вместо да точа нови, но това ще го решавам в движение.

ecotronic
26-08-2012, 23:23
.......И при това положение продължавам да се питам дали да не използвам с преработка вече готовите кабели за чейнджър до багажника за input на усилвателя вместо да точа нови, но това ще го решавам в движение.

Ако ползваш наличните кабели за changer - а пак ще трябва да сваляш ICS - а за да ги превързваш. А това си е половината от работата. Независимо от решението за външния източник, моят съвет е да си ги оставиш. Не се знае утре какво ще решиш.

duronman
26-08-2012, 23:33
Аз ще ги оставя, просто в тяхната (синята букса) ще я извадя и ще мушна пиновете изкарани чрез буксата, която купих. Свалянето на ICS-а е лесно, правих го вече веднъж заради копчето на аварийните и не ми се стори проблемно, само че не излизаше достатъчно напред. Дори да ползвам този вариант никой оригинален кабел няма да бъде отрязан, просто си спестявам свалянето на бушоните, праговете и т.н. Ще го мисля наистина в движение.

@ ecotronic - много благодаря, че ми отговаряш на всеки пост и прие на сериозно намерението и желанието ми да направя цялата процедура. Заради хора, като теб форумите още имат огромен смисъл и показват желанието на хората да си помагат.

Тия дни пак ще сменям водач, на задно дясно стъкло, защото купих колата с счупен и сложих от либра, който уви не издържа много(крепи се оше, но взе да припуква пак), а алфов не мога да намеря, като резервна част. Идеята ми е ако няма показано със снимков материал как става да пусна едно, ако ще е полезно на някой колега, като си намеря водач.

achkar
27-08-2012, 00:13
[/COLOR]Следващата покупка по музиката ще бъде: http://www.ebay.com/itm/iPod-iPhone-iPad-Interface-Adapter-AUX-In-Set-Alfa-Romeo-166-Blaupunkt-Radio-/110940688780?pt=Car_Audio_Video&hash=item19d494918c&vxp=mtr#ht_2166wt_1399

Нещо не мога да схвана как точно се свързва това. Вади се кабела към чейнджъра и се слага това ли?

duronman
27-08-2012, 00:17
Абсолютно да - отзад на ICS-а. След това го мушкаш в жабката например и песните от iopd-а се изписват на екрана, сменяш си ги от там и т.н. Ако искаш можеш и като банален AUX да го изпозлваш. На либрата си бях направил подобна схема и е перфектно, понеже там имах и чейнджър си ги бях направил да ги сменям с ключе.

achkar
27-08-2012, 01:06
Мани го тоя iPod, търся нещо с SD карта.
А това дали би свършило работа? Все пак е и по-евтино
http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&_trksid=p4340.l2557&hash=item1e7190f556&item=130754344278&nma=true&pt=CE_Auto_Hi_Fi_Autoradios&rt=nc&si=Q3bz1ySsEZaRmlkEeFV2tZ13BCY%253D&orig_cvip=true&rt=nc

EDIT: тъй като гледам шанса е близък до нулев.

duronman
27-08-2012, 02:29
Аз търсех за iPod, защото имаме 3 с приятелката ми и ги използваме усилено. Има и за карта, но ще намеря утре, защото съм от телефона и почти спя.

duronman
27-08-2012, 19:22
Днес вързах усилвателя, зад волана с отделни чинчове през праговете под задната седалка и т.н. Всичко е чудесно, с изключение на един огромен проблем:

При кола на контакт или запален двигател се чуват всякакви паразитни шумове от алтернатор, бобини и т.н. през колоните, които минават през усилвателя. При загасен двигател и махнат ключ от таблото звучи прекрасно. Лошото е, че явно някъде има отечка. Дали е заради не наличието на обща маса, дали причината е друга... за сега не знам и ще търся, но ще се радвам на предложения от ваша страна !

ecotronic
27-08-2012, 20:01
Днес вързах усилвателя, зад волана с отделни чинчове през праговете под задната седалка и т.н. Всичко е чудесно, с изключение на един огромен проблем:

При кола на контакт или запален двигател се чуват всякакви паразитни шумове от алтернатор, бобини и т.н. през колоните, които минават през усилвателя. При загасен двигател и махнат ключ от таблото звучи прекрасно. Лошото е, че явно някъде има отечка. Дали е заради не наличието на обща маса, дали причината е друга... за сега не знам и ще търся, но ще се радвам на предложения от ваша страна !

Какво имаш впредвид под обща маса? Провери дали добре са свързани ширмовките на кабелите, които пренасят сигнала.

duronman
27-08-2012, 20:46
Loop Ground исках да кажа, но не се сетих за превода. Какво имаш предвид под добре свързани ? Четох някъде, че можело да трябва от корпуса на радиото до корпуса на чинчовете да се пусне нов кабел. Другата глупост, която може да съм направил е тъй като 2 от 4-те женски чинча буквално си стърчат зад радиото те да опират някъде на корпуса и да се получава този ефект. Утре ще разглобявам пак и ще му мисля :( Дано не се окаже, че е от самия кабел, но изглеждаше ОК а и съм виждал коли с много по-лоши кабели без подобни проблеми.

ecotronic
27-08-2012, 20:51
Loop Ground исках да кажа, но не се сетих за превода. Какво имаш предвид под добре свързани ? Четох някъде, че можело да трябва от корпуса на радиото до корпуса на чинчовете да се пусне нов кабел. Другата глупост, която може да съм направил е тъй като 2 от 4-те женски чинча буквално си стърчат зад радиото те да опират някъде на корпуса и да се получава този ефект. Утре ще разглобявам пак и ще му мисля :( Дано не се окаже, че е от самия кабел, но изглеждаше ОК а и съм виждал коли с много по-лоши кабели без подобни проблеми.

Едва ли е заради потенциалната разлика между масите. И да има такава, тя е в рамките на микроволти, а това веднага се изравнява през ширмовките. Провери ги тях.

duronman
27-08-2012, 20:58
Извини незнанието ми, но кое наричаш ширмовка, самата оплетка в кабела ли ? Защото, ако трябва да проверя нея означава да сваля целия RCA кабел от край до край.

Най-тъпо ще е, ако се окаже, че кабелът е некачествен и от там идва проблемът. Тогава ще имам весело разглабяне още половин ден защото без да искам съм "спестил" 5лв например...

Ще сваля ICS-а утре / други ден и ще видя дали, ако пусна друг кабел ще е същото положение (без да го прокарвам естествено), ако е от него нещата са ясни.

ecotronic
27-08-2012, 21:05
Извини незнанието ми, но кое наричаш ширмовка, самата оплетка в кабела ли ? Защото, ако трябва да проверя нея означава да сваля целия RCA кабел от край до край.

Да, това е екран, който служи да отвежда към корпус индуцираните от електромагнитни шумове паразитни напрежения и така да предпази сигнала от тях.
На първо време не е нужно да сваляш кабела.
Премери с омметър съпротивлението между външните гривни на чинчовете (които са откъм усилвателя) и корпуса (метална част) на ICS-а. Трябва да измериш 0 ома или много близко до 0. Ако това не е така, търси къде се губи връзката.

duronman
27-08-2012, 21:08
А какъв е шансът глупавите кабели да нямат армировка ?

ecotronic
27-08-2012, 21:14
А какъв е шансът глупавите кабели да нямат армировка ?

Невъзможно. Това е все едно да ти продадат кола без колела.:nono:

duronman
27-08-2012, 21:39
И аз така се надявам. Сега слизах и мерих. Стойностите са много близо до 0 ома и то при 10 метра (пуснах още един кабел 5 метра от багажника отвън за да стигна с мултицета до шофьорското място). Чинчовете естествено ги меря свалени от усилвателя. Показаната стойност е 0.3 ома... което мисля, че е нормално съпротивление за 10 метра жици. Любопитното е, че звука не се променя дори и да остава чинчовете вкарани само до половината (тоест контактува само плюсовият конектор на чинча с усилвателя). Четох някъде теория, че това можело да е от тръгнал диоден блок на алтернатора, но тогава щеше да е само, когато е запалена колата а не и на контакт. За капак без да искам изкъртих (слава болу без да чупя) вратичката за касетката на ICS-а. Много несполучлив ден ми е нещо.

Накрая ще взема да купя един RCA филтър с надежда да помогне. Нещо от рода на: http://www.ebay.com/itm/GROUND-LOOP-ISOLATOR-NOISE-SUPPRESSOR-FILTER-KILLER-RCA-to-RCA-20-AMP-23-long-/270956613091?pt=US_Car_Audio_Video_Interconnect_Ca bles&hash=item3f1645cde3#ht_1902wt_1399

И най-накрая ще се примиря с фабричните колонки и ще тегля една майна на всички доработки (това няма да го мисля утре сутринта) :)

ecotronic
27-08-2012, 21:50
И аз така се надявам. Сега слизах и мерих. Стойностите са много близо до 0 ома и то при 10 метра (пуснах още един кабел 5 метра от багажника отвън за да стигна с мултицета до шофьорското място). Чинчовете естествено ги меря свалени от усилвателя. Показаната стойност е 0.3 ома... което мисля, че е нормално съпротивление за 10 метра жици. Любопитното е, че звука не се променя дори и да остава чинчовете вкарани само до половината (тоест контактува само плюсовият конектор на чинча с усилвателя). Четох някъде теория, че това можело да е от тръгнал диоден блок на алтернатора, но тогава щеше да е само, когато е запалена колата а не и на контакт. За капак без да искам изкъртих (слава болу без да чупя) вратичката за касетката на ICS-а. Много несполучлив ден ми е нещо.

Когато допреш само централния извод сигналът се предава но не през ширмовката, както е редно а през шасито на колата. Премери съпротивлението между външните гривни на чинчовете на самия усилвател и корпуса му (или минусовия му извод). Опитай докато свири и има смущения да размърдаш добре чинчовете в усилвателя. Понякога гривните им са хлабави и не правят добър контакт. Ако и така няма ефект, с едно ножче заголи леко изолачията на кабела и виж дали ширмовката обвива отвсякъде централното жило по този начин:

http://s4.postimage.org/zem9k0wqz/1core_sh.jpg

Има едни китайщини при които двете жила вървят едно до друго. Което не е редно и води до не-екраниране на смущенията.

duronman
27-08-2012, 21:57
Точно това визирах 2 поста по-нагоре, да няма армировка :(

Благодаря много. Утре ще продължа дилемата или в други ден, че ми дойде малко повече днес и предчувствувам предстоящо цялостно разглобяване... отново. Това между другото ми беше едно от съображенията да си мисля да използлвам чинчовете от чейнджъра, но ще видим. Все пак се съмнявам в липсата на армировка, защото ако това беше причината на дали шумът би бил толкова силен.

ecotronic
27-08-2012, 22:03
Точно това визирах 2 поста по-нагоре, да няма армировка :(

Благодаря много. Утре ще продължа дилемата или в други ден, че ми дойде малко повече днес и предчувствувам предстоящо цялостно разглобяване... отново. Това между другото ми беше едно от съображенията да си мисля да използлвам чинчовете от чейнджъра, но ще видим. Все пак се съмнявам в липсата на армировка, защото ако това беше причината на дали шумът би бил толкова силен.

Ако удариш на камък, няма да е приятно, но ще трябва отново да свалиш ICS а. В краен случай можеш да ползваш кабела за cd-то. Той поне е изряден.
Как точно си захранил усилвателя? Имам впредвид + - 12V.