View Full Version : Alfa MiTo позор за марката.....
Сега остава и едно истинско МиТо да има на феста, да го видят плювачите на живо... тогава ще са ми интересни коментарите :)
по-добре да си бръкна в гърлото с пръст
Гордост и предразсъдъци 2 :-P
По добре една 8С да има, то и без това вече я продават в СОФАВТО.
cvetelin
07-10-2008, 17:05
По добре една 8С да има, то и без това вече я продават в СОФАВТО.
да бе... как виждаш тая раута някой да го докара на италфест... мен ми са струва супер невероятно
да бе... как виждаш тая раута някой да го докара на италфест... мен ми са струва супер невероятно
Абе и на мене ми се струваше супер невероятно да вкарат 8С в България, ама е я продава се вече
http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11223020571754444&f1=details
Само 465999 ЛВ
Абе и на мене ми се струваше супер невероятно да вкарат 8С в България, ама е я продава се вече
http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11223020571754444&f1=details
Само 465999 ЛВ
Тази Алфа не е тук. Ако реши някой да я вземе ще я вкарат в БГ.
Nasko_77
07-10-2008, 18:58
не турихте една истинска алфа, фиат некв и някоя ланча ... турили сте ми туй дет не прилича на алфа ама хич..:sad::sad:Истинските Алфи не са фотогенични вече... чакат за нарязване, ако ме разбираш;)
Умря тая... отдавна е ерата на "фалшивите" Алфи и РомеоФиатисти:)
Аз за това си придадох фиат-а 156. Ако знаеш какво чух един път, разбирам че ще се събират "класиките" на лабиринта и си викам ей сега ще мина да ги видя, а от там по телефона ми казват- няма да ти се израдват много ако дойдеш. Тогава си казах, че трябва да махам фиата :bowdown:
Да бе - нямаше да имаш проблем при класиките - просто за снимките спираш настрана за да са една до друга само класиките.
Ама сега вече си взе класика - даже не е комън рейл а ТДС :wow: Иначе за мацки 7-ка е супер и добре изглежда
Васе, не се притеснявай за класиките, вече имам още една, но е бензинка :rosso_racers:
Един познат е разглеждал МиТо и каза,че много му харесало, но му се видяло много ~38 000лв.
netsurfer
10-10-2008, 16:45
Ми купи си бмв ,що караш "АЛФА РОМЕО" тогава? Защото те кефи тръпката да караш АЛФА РОМЕО,а не да си пенсионер с бмв
като почнат пак да правят коли със задно, може и да станат, а за спортния дух и спортното минало, повтарям МИНАЛО всички знаем, ама отдавна е минало това, за съжаление ...
Колко си заблуден.....:screwy:
Обоснови се защо мислиш,че АЛФА РОМЕО не е "ексклузивна" марка?
ексклузивна е последното нещо което бих нарекъл една масова кола ... ексклузивно е ферари, ламбо ... не й алфа ...
като почнат пак да правят коли със задно, може и да станат, а за спортния дух и спортното минало, повтарям МИНАЛО всички знаем, ама отдавна е минало това, за съжаление ...
ексклузивна е последното нещо което бих нарекъл една масова кола ... ексклузивно е ферари, ламбо ... не й алфа ...
Почетете малко тук- говори се за нови алфи, ако се зачетете има и доста данни , сравнения на писти, сняг - щото живота не е от 0-100 км/ч и до 400м
Искам да прочетете само първата страница с постове
http://www.supercars.net/PitLane?viewThread=y&gID=0&fID=2&tID=28968
cvetelin
10-10-2008, 17:07
Почетете малко тук- говори се за нови алфи, ако се зачетете има и доста данни , сравнения на писти, сняг - щото живота не е от 0-100 км/ч и до 400м
http://www.supercars.net/PitLane?vie...ID=2&tID=28968
да четем де .... ма линка не раути:no::no:
да четем де .... ма линка не раути:no::no:
...раути:comphits:...ама си требва познания по чужди езици.....;-)
netsurfer
10-10-2008, 17:32
http://www.supercars.net/PitLane?viewThread=y&gID=0&fID=2&tID=28968
ми да ти кажа живота не е писта, особено за колите които говорим. Едва ли 1% от тях са стъпвали на писта. А FWD на писта си е просто смешно.
А предвид теглото на новите алфи се досещам какво ще им е ускорението и как ще се завиват.
Сега остава и едно истинско МиТо да има на феста, да го видят плювачите на живо... тогава ще са ми интересни коментарите :)
значи виждал съм го на живо и мога да кажа че ако не са джантите това е по тъпо и от фиат панда !!! незнам спортен
модел ли се води тоя с турбото ама вътре е баси ташака просто и смотано което не е типично за италианските коли и мисля че колегата който имаше алфа и каза че алфа неможе да се сравнява с немските авромобили го подкрепям ,.,,,тая алфа дори и с най смотаната немска марка опел неможеш да я сравнип или по точно с КОРСА ОПЦ пожене и двете са с турбо ..... нямат място за сравнение
Защо?
В смисъл, външно ли не ти хареса, мотора ли не е по вкуса ти? Или нещо друго?
ани имах възможноста да се кача и в двата автомобила който са от един клас ! първо седалките на корсата са РЕКАРО а на тази алфа е се едно като на една 145/6 със свежа тапицерия таблото е доста просто абе неме кефи ,, за вървенето няма да говорим дълеч е от възможностите на корсата ! затова подкрепям колегата че тая марка няма място за сравнение с немските амтомобили ето дадох 1 пример с опел а камоли да се сравнява с ауди бмв мерцедес ...даже вече и като дизаийн нямат място за сравнение камоли за издържливост икономия и качество возия и каквотоо още се сетиш ;-)
За мен пък Корса е просто изгодна и това изчерпва темата. Нищо, ама нищо не ме кефи в тая кола:pokey: пък да я сравняваме с Митото е доста смешно, все едно да сравняваш Нети с Никол Кидман :tongue: Опел и OPC и WRC да е все е едно клише на пътя - трагедия.
За мен пък Корса е просто изгодна и това изчерпва темата. Нищо, ама нищо не ме кефи в тая кола:pokey: пък да я сравняваме с Митото е доста смешно, все едно да сравняваш Нети с Никол Кидман :tongue: Опел и OPC и WRC да е все е едно клише на пътя - трагедия.
значи всеки си има мнение и това е твоето ок нп . кажи ми според тебе кое те кара да харесват мито турбо повече от корса турбо
Не казвам, че Корса е лоша напротив:no: просто като ги сложа една до друга в Корсата въобще няма да се кача, както и няма да предпочета Нети пък ако ще да знае цялата Кама Сутра разбираш ли? :kicking:
netsurfer
10-10-2008, 18:46
а ти разбираш ли, че корсата е гранде пунто с друга опаковка :comphits:
:dunno:
чакай говорим за корса опц и мито турбо все пак ти ми слагаш базова корса с мито турбо .....
чакай говорим за корса опц и мито турбо все пак ти ми слагаш базова корса с мито турбо .....
Айде, ако ще сравняваме един клас коли, да сравняваме Corsa OPC с MiTo GTA, а? :devil:
После пак ще си говорим, защото ти пък ми сравняваш спортна Корса с обикновено МиТо, пък било и то турбо.
Долу са два стандартни интериора. Кой, викаш бил по-хубав? :haha:
galinves71
10-10-2008, 19:29
всяка 1 марка си има дизайнерски удар във времето.например-пежо607 ,алфа156 ,мерцедес s класа от 2002г,опел астра от около2000г и др.просто дизаинът се определя според времето.забелязвам че се връща модата на 30г.има 1 модел на шавролет и крайслер дето са си жива история но атрактивност.http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi (http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi)
Напоследък по списанията за коли се пише доста за италианските малки коли, че са хубави и т.н., че носят доста печалба на Фиат, така, че дребосъци като МиТо и Фиат 500 ще има още много.
Нехаресването на МиТо ми намирисва на старата приказка за лисицата и гроздето.
Донякъде това, донякъде факта, че някои възприемат Алфата като мощен автомобил и това решение за 78 кс им се вижда неприемливо, аз не мисля, че е така
значи виждал съм го на живо и мога да кажа че ако не са джантите това е по тъпо и от фиат панда !!! незнам спортен
модел ли се води тоя с турбото ама вътре е баси ташака просто и смотано което не е типично за италианските коли и мисля че колегата който имаше алфа и каза че алфа неможе да се сравнява с немските авромобили го подкрепям ,.,,,тая алфа дори и с най смотаната немска марка опел неможеш да я сравнип или по точно с КОРСА ОПЦ пожене и двете са с турбо ..... нямат място за сравнение
Опел не е немска марка, нищо , че се произвежда в Германия.
Опел не е немска марка, нищо , че се произвежда в Германия.
незнаех !
на панаира ми обясняваха че е спортен модел на мито ..... и едва ли цната му ще е наполовина поповече щото е турбо или щотото има по хубава джанта и заради големите спирачки :Bolt:а за мито гта несъм виждал все още сравних митото с корсата понеже са на сходна цена
То вече с тая глобализация не може човек да разбере кое каде се прави и на кого е собственост.
На мен си ми харесва!!!
Знаете ли какво означва "MITO"....?
Нещо от сорта на "мен също" "аз също" нещо такова . .
На мен си ми харесва!!!
Знаете ли какво означва "MITO"....?
Mi(lano)To(rino) 8-)
cvetelin
13-10-2008, 10:31
Mi(lano)To(rino) 8-)
точно ... проектирано в милано .. зглобено в торино :jumping::jumping:
За клас супер въшка си е чудесно МиТо то, на живо има съвсем друг вид и усещане.
На живо изглежда още по-отчайващо - седалките нямат нищо общо с Алфовите, а таблото прилича на ФВ Поло :puke:.:wc::sheep:
cvetelin
13-10-2008, 11:46
само 1 нещо ми хареса в тая кола ... спирачките ... за такава въшка си има доста големи апарати и дискове ...
Mi(lano)To(rino) 8-)
Ето това е човека познал отговора:clapping:
и е игра на думи - Мито на италиански е мит, легенда.
:eat:
и е игра на думи - Мито на италиански е мит, легенда.
Па и на български си е така
LeoVin4i
13-10-2008, 14:17
Мито на Български не е ли онуй дет са плаща на митницата като си внесеш нещо от чужбинско :balloon:
Мито на Български не е ли онуй дет са плаща на митницата като си внесеш нещо от чужбинско :balloon:
...ей, че шегаджий;-).....няма лошо:)
На феста циганетата я кръстиха "МИТКО"
...ей, че шегаджий;-).....няма лошо:)
На феста циганетата я кръстиха "МИТКО"
Митко я кръсти някой още във форума преди феста :-D
Митко я кръсти някой още във форума преди феста :-D
...:) :) :)...аз от тях го чух!....и се смях от сърце:)
като я видях на феста много ми хареса:eat:
BillyBoy`
15-10-2008, 10:40
аз като я видях на феста и ми се присра не събуди никакви желания във мен само един поглед беше достатъ4ен дори не се приближих да я разгледам и от близо:hehe:
Абе аз това Митко ми се повръщаше от него...ама на феста като го видех си е савсем друго...екстра си е за въшка .... :notworthy:
Красавица си е.....на живо изглежда много добре.....
35423543
cvetelin
16-10-2008, 10:53
35423543
спред мен е адски лигава кола ...
Чак пък лигава...
Насочена е към определен кръг потенциални клиенти, това е. ;)
Те Lamborghini ще пускат седан с 4 врати, вие на Alfa за MiTo се сърдите. :hehehm:
BillyBoy`
16-10-2008, 16:03
35423543
и аз си мислех че на живо ще изглежда по добре ама се оказа много зле
Всеки си има вкус, не знам какво сте тръгнали да търсите кусури на нова кола при положение че повечето тука караме 10г кочини:chair: като е кисело гроздето не го яжте и тва е. Според мен колата си е супер мания.
DerMeister
16-10-2008, 18:10
След гледане на снимки, гелдане на живо и след като ми улегнаха впечатленията да си кажа, че на мен ми харесва и ако имах възможност щях да си купя. Тази от снимките от фест-а е най-гадната комбинация бяла с тъпи джанти и пак ми хареса. Прдставям си една червена с джанти телефонни шайби.... :new_Eyecrazy:
BillyBoy`
16-10-2008, 18:38
Всеки си има вкус, не знам какво сте тръгнали да търсите кусури на нова кола при положение че повечето тука караме 10г кочини:chair: като е кисело гроздето не го яжте и тва е. Според мен колата си е супер мания.е какво не може да даваме мнения ли или е забранено и какво общо има това че караме 10год кочини аз може да обичам гроздето кисело да го ям отзад прилича на фиат а отпред не знам
и аз си мислех че на живо ще изглежда по добре ама се оказа много зле
ама code e прав.......ама новото си е ново........може да не е няква бегачка,ама си чисто нова кола......не бих отказала да я получа за коледа........мн е чаровна........ :)
Stoyan Georgiev
17-10-2008, 09:32
.не бих отказала да я получа за коледа......
bonev слушаш ли :-P
ама code e прав.......ама новото си е ново........може да не е няква бегачка,ама си чисто нова кола......не бих отказала да я получа за коледа........мн е чаровна........ :)
Абе то има и нови лади...............:go:
BillyBoy`
17-10-2008, 16:16
аз бих предпочел една 75-ца турбо :metal:бонев брат стягаи се :)
На www.alfaromeo.co.uk
пише, че двигателите с които се обурудва мито са следните:
1.4 16V - 95bhp - 129Nm
1.4 TB - 120bhp - 206Nm
1.4 TB - 155bhp - 230Nm
1.3 JTDm - 90bhp - 200Nm
1.6 JTDm - 120bhp - 320Nm
На някои други локални сайтове пък фигурира този мотор 1.4 78cv го пишат и е със 120Nm... Явно за всяка държава в която се продава и гамата от двигатели леко варира... Защото и 1.3 JTDm го няма навсякъде.
Абе то има и нови лади...............:go:
Да е чисто нова, пък к`ва ще да е.......... :)
Bonev се прави на луд-каза че на макет ще я получа за коледа ......... :)
Да е чисто нова, пък к`ва ще да е.......... :)
Bonev се прави на луд-каза че на макет ще я получа за коледа ......... :)По вероятно е да те изненада с някоя 156ца
По вероятно е да те изненада с някоя 156ца
Еми ще видим....квото реши...само да не е макетче от тея по shell............ :)
StarChild
19-10-2008, 14:47
На www.alfaromeo.co.uk
пише, че двигателите с които се обурудва мито са следните:
1.4 16V - 95bhp - 129Nm
1.4 TB - 120bhp - 206Nm
1.4 TB - 155bhp - 230Nm
1.3 JTDm - 90bhp - 200Nm
1.6 JTDm - 120bhp - 320Nm
На някои други локални сайтове пък фигурира този мотор 1.4 78cv го пишат и е със 120Nm... Явно за всяка държава в която се продава и гамата от двигатели леко варира... Защото и 1.3 JTDm го няма навсякъде.
А скоро и 1.8 GTA със 220 магарета!;):calc::big_love:
Nasko_77
19-10-2008, 20:52
230;)
cvetelin
19-10-2008, 20:53
230;)
ти що избяга на феста бре ... обикаля кола обикаля
до де та вида и да дода и ти си би камшиците:shock:
Nasko_77
19-10-2008, 21:30
Да не се бъркаш... стоях почти до края. Изгледах целия драг на Алфите.. после останаха само некви изтребители да се замерват.
Въртях се и до твоята доста... разглеждах я внимателно, но така и не дойде собственика й да се изфука:)
cvetelin
19-10-2008, 21:34
Да не се бъркаш... стоях почти до края. Изгледах целия драг на Алфите.. после останаха само некви изтребители да се замерват.
Въртях се и до твоята доста... разглеждах я внимателно, но така и не дойде собственика й да се изфука:)
аз те видях ама до де дода и ти замина и та загубих... другия път
BlackElf
03-11-2008, 00:15
добре е на BMW ако казваш пенсионерска кола начиии, нещо не си в час , твоята алфа пък е бабушкерска ! тва е адски тъпо изказване от твоя страна , тва че караш алфа не значи че е най добрата кола , има много по утвърдени марки от алфа , лично бих си взел 7-ма серия , и пред 159 я предпочитам, алфата и срещу БМВ да бяга пак няма да го настигне , всеки който не е алфист би ти се смял много да такова недоусмислено изказване, пък и да та питам нещо по историята на алфа бъкел не моеш да ми кажеш иначе алфата е най добрата хахахахаха ужас ужас....
Абсолютно верно колега! Еле ако е 740....750 ИЛ!
Тая модификация по разход никoй не може да я настигне......СМЯХ и изобщо-що спамиш темата,преди да си я разбрал всъщност?
bonev слушаш ли :-P
А-а-а, в Русия съм, в Русия съм..........
ALFADEVILL
15-01-2009, 07:26
1.4 MPI - 78 к.с. ебати смеха.... а аз се гордеех че от доста години (да помогнат колегите) нямаме кола по 90 конски сили..... позор.... опел изпълнения... си купувам БМВ
колега смешен си,ходи на един тест драив и после си пиши глупостите,аз я покаран върви повече от твоита:)
1.4 MPI - 78 к.с. ебати смеха.... а аз се гордеех че от доста години (да помогнат колегите) нямаме кола по 90 конски сили..... позор.... опел изпълнения... си купувам БМВ
Хубу де, що първо не проверихте ЗАЩО е направена тази версия?
В случая трябва да се посмеем на войнстващото невежество на Нео - защото в Италия младите шофьори със стаж до 3 години нямат право да карат автомобили с повече от 55 киловата (78 к.с.) на тон. И тази модификация на МиТо се произвежда именно заради тях, младите шофьори - иначе ще видят МиТо през крив макарон.
В Швейцария например шофьорите на възраст от 18 до 25 години нямат право да карат коли с повече от 2,3 литра работен обем - и никой не протестира.
То за младите шофьори е ясно, но ставаше дума че марка със ,,изявен" спортен харакер (или поне беше) пуска някакъв мотор тип запъртък. Вместо да върви нагоре и напред, че и без това е доста изостанала, те наобратно. Като искат младите шофьори да си купят Фиат или някоя кошница тип Немска. Защо Субару не направят кола за келеши - традиция, или Волво пак същото.
По скоро спортен уклон отколкото спортен характер. Хората искат да докопат всеки възможен купувач, в Италия много хора се радват на алфа, а мито е младежка кола, няма да отрежат точно младежите я :). Виж ако Мазерати направят нещо такова може да се цупим.
Много си е добре алфето, който не му харесва да си купи БМВ.
Много си е добре алфето, който не му харесва да си купи БМВ.
На който не му харесваше си купи бмв :thumbdown:
http://www.topcars.bg/news.php?id=1230
http://www.topcars.bg/news.php?id=1230
:notworthy::notworthy::notworthy::notworthy:
То за младите шофьори е ясно, но ставаше дума че марка със ,,изявен" спортен харакер (или поне беше) пуска някакъв мотор тип запъртък. Вместо да върви нагоре и напред, че и без това е доста изостанала, те наобратно. Като искат младите шофьори да си купят Фиат или някоя кошница тип Немска. Защо Субару не направят кола за келеши - традиция, или Волво пак същото.
ъъъ...субару джъсти 1.0 63 к.с.
nikolaaaay
15-01-2009, 19:30
Аз пък карам една Ланчиа Ипсилон, 1.2 60 коня и мога да ви кажа, че тая количка къса Алфата ми (140 коня) на старт (естествено на първа-втора, де). Ебаси и 60-те коня. Майка ми пък кара Корса 1.4 също 60 коня, но е пълен мъртвец, нищо общо.
П.С. http://www.topcars.bg/news.php?id=1230 а тук колко глупости пишат не е истина.
nikolaaaay
15-01-2009, 19:33
ъъъ...субару джъсти 1.0 63 к.с.
Волво 440, 80 коня и мн. по-тежко.
На който не му харесваше си купи бмв :thumbdown:
http://www.clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=4705&d=1226304494
а на Пинко, брато говориш глупости и то по адрес на не който трябва и знам че знаеш че е така. Невеж на който си сакаш не и на мен ;)
колега смешен си,ходи на един тест драив и после си пиши глупостите,аз я покаран върви повече от твоита:)
колко пари залагаш?
па ако искаш ела ... навит ли си.
Ето моята е 145 1.6 16в - 1998 година на 11 години ;)
Stoyan Georgiev
15-01-2009, 23:34
Ето моята е 145 1.6 16в - 1998 година на 11 години ;)
мани га тва не върви, ща скъса.. :mf_Flush:
ае какво съм пропуснал , че си ми звънял в 23. и нещо си вчера ?
@bouncer
Айде сега не говорим за коли дето баба ми си е правила сефтето :)
@bouncer
Айде сега не говорим за коли дето баба ми си е правила сефтето :)
е да ама не - 2008 година има модел Джъсти. Верно - дайхатсу е и само плащат за да го продават като Джъсти, но си е джъсти.
ПС. колега само в кръга на шегата и без да се обиждаш моля те ама....сефте в джъсти говори за завидни акробатични умения! :)
Като чета тоя форум, едни пачки летят из въздуха, всички се избиваме да си запазваме чисто нови коли от дилърите ;-) За сведение, в ценовата листа на ММ тва изпълнение 1,4мпи не се предлага, а само турбобензина и турбодизела. Е, ако някой е толкова голям фен на въпросната моторизация, може и да му го поръчат...И без тва разправяха, че най-продаваната им 159-ка била тая с 1,8мпи мотора, щото със сума ти екстри се връзвала 50000 лева :big_whoops:
.... Абе Мутра, ква е таа снимка?
Що си сложил тая емблема на контейнера за смет? :?
Абе Мутра, ква е таа снимка?
Що си сложил тая емблема на контейнера за смет? :?
:rotfl::rotfl::rotfl:
реших да си подновя старата тема, защото за себе си се убедих, че тва мито е пълен кенеф и си заслужава критиката...
А откъде ми хрумна? Ами днес с Венци борихме (аз помагах с каквото мога) една истинска алфа с архаична техника, и като се преборихме за 5 километра тази кола ни скъса бузите от усмивки и ни причини такива емоции.... МИТОто може да си мечтае да е алфа. Докато не се върне духа на алфите ще си пиша, колко съм разочарован.
п.с. Алфата днес пеше 75 1.8 турбо с архаичен НОРД мотор и лампов инжекцион.
---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 22:02 ----------
Защо ми преместихте темата тук, от срам ли? Две години седя в раздела за АЛФА РОМЕО. Много истини има в темата покрай спама!!!
:):):):):)
Хубу де, що първо не проверихте ЗАЩО е направена тази версия?
В случая трябва да се посмеем на войнстващото невежество на Нео - защото в Италия младите шофьори със стаж до 3 години нямат право да карат автомобили с повече от 55 киловата (78 к.с.) на тон. И тази модификация на МиТо се произвежда именно заради тях, младите шофьори - иначе ще видят МиТо през крив макарон.
В Швейцария например шофьорите на възраст от 18 до 25 години нямат право да карат коли с повече от 2,3 литра работен обем - и никой не протестира.
А у нас веднага ще се сезира Конституционния съд, Хелзинския комитет и прочее и ще го отменат немедлено едно такова евентуално решение.
Разбирам справедливя гняв на не0, но трябва и пазар да се гони :). В Ауто билд четох за тест на Алфа мито 177 коня или нещо такова.С две думи безупречно поведение, но малко скучна.Тестващия бе алфист, немски.Ама някой ако реши да изхърля такава, ще я прибера :)