PDA

View Full Version : Бегайте от Еко Експрес

ne0
01-11-2008, 18:30
историята на кратко:

зареждам туба 10л, която съм я зареждал десетки пъти и рядко стига 10 литра НАПЪЛНИ - 12 литра.... приказки ала бала..

извода е за вас

п.с. не твърдя че тубата е абсолютно точна ама 2 литра :):):)

code
01-11-2008, 18:47
Ако тубата е пластмасова, все едно нищо не си написал :calc: само да я оставиш малко на слънце или на топло и стига, пистолетите минават да ги калиброват от някаква там служба ама и те са толкова точни . .

Бобби
01-11-2008, 19:07
историята на кратко:

зареждам туба 10л, която съм я зареждал десетки пъти и рядко стига 10 литра НАПЪЛНИ - 12 литра.... приказки ала бала..

извода е за вас

п.с. не твърдя че тубата е абсолютно точна ама 2 литра :):):)
Що плати?...аз щях да искам мерките...да видим за какво иде на реч?...тубата ли е менте, или колконката!!!

BaiJedi
01-11-2008, 19:08
Калиброват си доходите от тая служба! :tooth:

Novachev
01-11-2008, 19:11
Ако тубата е пластмасова, все едно нищо не си написал :calc: само да я оставиш малко на слънце или на топло и стига, пистолетите минават да ги калиброват от някаква там служба ама и те са толкова точни . .
Не си прав ако тубата се зарежда с бензин се свива и може да загъби до 0,5 л от обема си но ако е с нафта ефекта е обратен пробвано многократно.

code
01-11-2008, 19:14
Къде казвам дали се свива или разпъва? Казвам че пластмасова мярка не е никаква мярка.

Доко
01-11-2008, 19:16
И после Алфите били много жадни...........:tooth::rotfl:

ne0
01-11-2008, 19:23
ОК. тубата е пастмасова (от хубавите) ама досега дали нафта или бензин не е имало проблеми. Абе незнам (за себе си знам)

Та зареждането беше с цел. От една седмица колата колято карам 147 2.0 с борд и на Бобо ГТВ-то взеха да горят странно и така, реших да капна в тубата и ей го на.
пак казвам че не твърдя че съм направил научно проучване

koolio
01-11-2008, 20:06
ОК. тубата е пастмасова (от хубавите) ама досега дали нафта или бензин не е имало проблеми. Абе незнам (за себе си знам)

Та зареждането беше с цел. От една седмица колата колято карам 147 2.0 с борд и на Бобо ГТВ-то взеха да горят странно и така, реших да капна в тубата и ей го на.
Това на коя точно бензиностанция?

Бобби
01-11-2008, 20:52

Хубаво...направил си проучване!...НАУЧНО!...но не си се задълбочил.....и си оставил нещата пак да си течът!

SoHm
02-11-2008, 10:04
Длъжни са ако поискаш проверка да изкарат един цилиндър, който е заверен и пломбиран от няква служба по метрология или нещо от сорта. Работил съм на "Шел" преди години още и шефката ми ги е обяснявала тия неща, та не вярвам да има някви промени.

Gh0stRider
02-11-2008, 10:42
аз пък само не разбрах ква е тая бензиностанция "Еко Експрес" , за "Еко Елда" става въпрос сигурно ? Щото и аз само от там зареждам... а на последното зареждане миналата седмица, тъкмо си засичах разхода (пълно-пълно) и ми сипаха 11 литра като очаквах максимум 8-9 !! викам ебати разхода удари тая кола..

Доко
02-11-2008, 10:50
Ами има едни службички там , дето уж трябва да ни защитават правата на потребители , ама те трябва да бъдат сезирани , иначе само ще се оплаквате по форумите . :lupe:

VFTI
02-11-2008, 12:50
Еко експрес са тия малките където няма магазин автомивка и т.н. както на голямото Еко, а само колонките за зареждане... Има на К.Величков на Сребърна и на още няколко места...

За пореден път обаче чувам оплакване от тия бензиностанцийки...

tokata_pz_flex
02-11-2008, 12:56
Ще ги взривим . Точка .

koolio
02-11-2008, 13:27
Хм, на такова Еко заредих миналата седмица - на Ботевградско, и не мога да се оплача. Виж, ериозни съмнния за удряне в грамажа съм имал на София ленд...

gigi
02-11-2008, 14:13
На туй ващо Еко експрес и на Тоти 1.9жтд дава разход 13-14 а на нормално Еко дава 9 макс. Тъй че тия яко си пържат. :tank:

RPWWD
02-11-2008, 21:10
"Еко експрес" са бившите "Темпо", така че не се чудете...Колкото до "Еко"-то при София Ленд, често зареждам там ама досега не съм обръщал внимание дали лъжат с литража...Ще трябва да засека кво става с една туба dracula

koolio
02-11-2008, 21:19
Знам ли вече кой колко лъже... Веднъж карах тия на София ленд да засичат с пломбирания съд - излезе по-малко от 0.1 на 20 литра. При последното зареждане на експреса на Ботевградско ми даде най-ниския разход на извънградско досега - 7.7, но при 130-140 на магистралата и 100-110 на пътя. Вече съм вдигнал ръце и от колата, и от бензиностанциите - сипвам като засветка лампата и на нищо не се учудвам.:frown:

trustworthy
02-11-2008, 21:41
2 литра на 10 са си 20%. 20% от топлинни разширения... аре няма нужда - все пак говорим за пластмасов, не за гумен съд...освен, ако тубата е била напрявана с горелка :) Най-малкото, при 2 литра разширение на 10-литровия обем на тубата, това няма как да остане незабелязано по самата форма на съда
А много по-лесният вариант би бил да се прелее горивото през някоя колбичка и ще стане ясна работата

BlackElf
03-11-2008, 00:02

Абе Батко:)!
Научното обяснение го има и то звучи по следният начин:
1. Двамата с Бобо не сте критерии-защото:
а. Яко ви хапе щъркела
б. Десните ви маратонки са 47 номер:)
с. Колите Ви винаги работят само в два режима-празен ход и прекъсвач!
2. Няколкото дни преди да забележиш , че колата е апетитна да си се засичал с разни сладури с ГОЛФ 3 GTI:)?????

MONI
04-11-2008, 09:13
Еко експрес са тия малките където няма магазин автомивка и т.н. както на голямото Еко, а само колонките за зареждане... Има на К.Величков на Сребърна и на още няколко места...

За пореден път обаче чувам оплакване от тия бензиностанцийки...

Точно от тази на К. Величков правих ревизия на главата....

pent
04-11-2008, 09:45
Точно от тази на К. Величков правих ревизия на главата....
е това е полезна информация! ще я избягвам вече!

VFTI
04-11-2008, 18:13
е това е полезна информация! ще я избягвам вече!

За тая на К.Величков чувам оплаквания от нея още от деня на отварянето и...Явно не е случайно:shutup:

Mury
04-11-2008, 20:38
Аз съм сипвал само веднъж там,но не съм забелязал проблеми,иначе зареждам предимно на София ленд,и най-вече на Балканстар :yawn: :yawn:

proper
04-11-2008, 22:47
За тая на К.Величков чувам оплаквания от нея още от деня на отварянето и...Явно не е случайно:shutup:

Така е. Аз в началото я харесвах..имаха и отстъпка...после стана мега зле и до сега си е така, поне бензина. От там като заредя и колата не върви като с Еко бензин и ужким харчи много, но то колко ли е сипано.

Най-малко ми харчи от СофияЛенд и от Хладилника преди околовръстното...говорим само за Еко....зареждам винаги сам и дори за 100лв да заредя само на ръчно, никога не на предварително фиксирана сума. И колата видиш ли сега ми харчи 13...а иначе излиза, че е 15-16... голям смях е с бензиностанциите в БГ.

Bonev
04-11-2008, 23:11
Ле-ле, аз сипах днес на К. Величков! Ше я избягвам вече!

pinko
04-11-2008, 23:20
Мойте нафтови печки харчат най-малко кюмюр, като ги зареждам на Ботевградско (веднага след светофара на Герена) и на Вапцаров. А като заредя на Шипченски проход срещу БАН, май гори най-много. Балиго, просто така ми се струва, никога не съм си поставял за цел да засичам точно. Но разликата е символична де, вместо 6,8-7/100 км градско разхода се "вдига" на 7,5-7,8/100

bouncer
05-11-2008, 11:02
аз с ЕКО-то на К. Величков си имах драми. една вечер заредих щото ми светна лампата и......кур. пак си свети лампата после. скандали, крясъци и т.н. извадиха един съд, напълниха го и всичко си беше ок. еба ли го.

Mury
06-11-2008, 20:39
аз с ЕКО-то на К. Величков си имах драми. една вечер заредих щото ми светна лампата и......кур. пак си свети лампата после. скандали, крясъци и т.н. извадиха един съд, напълниха го и всичко си беше ок. еба ли го.

Оправи си нивомера бре,ти незнаеш ли че Алфите показват верно,ама мнооо верно :pp: :pp: :pp: