View Full Version : Бегайте от Еко Експрес
историята на кратко:
зареждам туба 10л, която съм я зареждал десетки пъти и рядко стига 10 литра НАПЪЛНИ - 12 литра.... приказки ала бала..
извода е за вас
п.с. не твърдя че тубата е абсолютно точна ама 2 литра :):):)
Ако тубата е пластмасова, все едно нищо не си написал :calc: само да я оставиш малко на слънце или на топло и стига, пистолетите минават да ги калиброват от някаква там служба ама и те са толкова точни . .
историята на кратко:
зареждам туба 10л, която съм я зареждал десетки пъти и рядко стига 10 литра НАПЪЛНИ - 12 литра.... приказки ала бала..
извода е за вас
п.с. не твърдя че тубата е абсолютно точна ама 2 литра :):):)
Що плати?...аз щях да искам мерките...да видим за какво иде на реч?...тубата ли е менте, или колконката!!!
Калиброват си доходите от тая служба! :tooth:
Novachev
01-11-2008, 19:11
Ако тубата е пластмасова, все едно нищо не си написал :calc: само да я оставиш малко на слънце или на топло и стига, пистолетите минават да ги калиброват от някаква там служба ама и те са толкова точни . .
Не си прав ако тубата се зарежда с бензин се свива и може да загъби до 0,5 л от обема си но ако е с нафта ефекта е обратен пробвано многократно.
Къде казвам дали се свива или разпъва? Казвам че пластмасова мярка не е никаква мярка.
И после Алфите били много жадни...........:tooth::rotfl:
ОК. тубата е пастмасова (от хубавите) ама досега дали нафта или бензин не е имало проблеми. Абе незнам (за себе си знам)
Та зареждането беше с цел. От една седмица колата колято карам 147 2.0 с борд и на Бобо ГТВ-то взеха да горят странно и така, реших да капна в тубата и ей го на.
пак казвам че не твърдя че съм направил научно проучване
ОК. тубата е пастмасова (от хубавите) ама досега дали нафта или бензин не е имало проблеми. Абе незнам (за себе си знам)
Та зареждането беше с цел. От една седмица колата колято карам 147 2.0 с борд и на Бобо ГТВ-то взеха да горят странно и така, реших да капна в тубата и ей го на.
Това на коя точно бензиностанция?
Хубаво...направил си проучване!...НАУЧНО!...но не си се задълбочил.....и си оставил нещата пак да си течът!
Длъжни са ако поискаш проверка да изкарат един цилиндър, който е заверен и пломбиран от няква служба по метрология или нещо от сорта. Работил съм на "Шел" преди години още и шефката ми ги е обяснявала тия неща, та не вярвам да има някви промени.
Gh0stRider
02-11-2008, 10:42
аз пък само не разбрах ква е тая бензиностанция "Еко Експрес" , за "Еко Елда" става въпрос сигурно ? Щото и аз само от там зареждам... а на последното зареждане миналата седмица, тъкмо си засичах разхода (пълно-пълно) и ми сипаха 11 литра като очаквах максимум 8-9 !! викам ебати разхода удари тая кола..
Ами има едни службички там , дето уж трябва да ни защитават правата на потребители , ама те трябва да бъдат сезирани , иначе само ще се оплаквате по форумите . :lupe:
Еко експрес са тия малките където няма магазин автомивка и т.н. както на голямото Еко, а само колонките за зареждане... Има на К.Величков на Сребърна и на още няколко места...
За пореден път обаче чувам оплакване от тия бензиностанцийки...
tokata_pz_flex
02-11-2008, 12:56
Ще ги взривим . Точка .
Хм, на такова Еко заредих миналата седмица - на Ботевградско, и не мога да се оплача. Виж, ериозни съмнния за удряне в грамажа съм имал на София ленд...
На туй ващо Еко експрес и на Тоти 1.9жтд дава разход 13-14 а на нормално Еко дава 9 макс. Тъй че тия яко си пържат. :tank:
"Еко експрес" са бившите "Темпо", така че не се чудете...Колкото до "Еко"-то при София Ленд, често зареждам там ама досега не съм обръщал внимание дали лъжат с литража...Ще трябва да засека кво става с една туба dracula
Знам ли вече кой колко лъже... Веднъж карах тия на София ленд да засичат с пломбирания съд - излезе по-малко от 0.1 на 20 литра. При последното зареждане на експреса на Ботевградско ми даде най-ниския разход на извънградско досега - 7.7, но при 130-140 на магистралата и 100-110 на пътя. Вече съм вдигнал ръце и от колата, и от бензиностанциите - сипвам като засветка лампата и на нищо не се учудвам.:frown:
trustworthy
02-11-2008, 21:41
2 литра на 10 са си 20%. 20% от топлинни разширения... аре няма нужда - все пак говорим за пластмасов, не за гумен съд...освен, ако тубата е била напрявана с горелка :) Най-малкото, при 2 литра разширение на 10-литровия обем на тубата, това няма как да остане незабелязано по самата форма на съда
А много по-лесният вариант би бил да се прелее горивото през някоя колбичка и ще стане ясна работата
BlackElf
03-11-2008, 00:02
Абе Батко:)!
Научното обяснение го има и то звучи по следният начин:
1. Двамата с Бобо не сте критерии-защото:
а. Яко ви хапе щъркела
б. Десните ви маратонки са 47 номер:)
с. Колите Ви винаги работят само в два режима-празен ход и прекъсвач!
2. Няколкото дни преди да забележиш , че колата е апетитна да си се засичал с разни сладури с ГОЛФ 3 GTI:)?????
Еко експрес са тия малките където няма магазин автомивка и т.н. както на голямото Еко, а само колонките за зареждане... Има на К.Величков на Сребърна и на още няколко места...
За пореден път обаче чувам оплакване от тия бензиностанцийки...
Точно от тази на К. Величков правих ревизия на главата....
Точно от тази на К. Величков правих ревизия на главата....
е това е полезна информация! ще я избягвам вече!
е това е полезна информация! ще я избягвам вече!
За тая на К.Величков чувам оплаквания от нея още от деня на отварянето и...Явно не е случайно:shutup:
Аз съм сипвал само веднъж там,но не съм забелязал проблеми,иначе зареждам предимно на София ленд,и най-вече на Балканстар :yawn: :yawn:
За тая на К.Величков чувам оплаквания от нея още от деня на отварянето и...Явно не е случайно:shutup:
Така е. Аз в началото я харесвах..имаха и отстъпка...после стана мега зле и до сега си е така, поне бензина. От там като заредя и колата не върви като с Еко бензин и ужким харчи много, но то колко ли е сипано.
Най-малко ми харчи от СофияЛенд и от Хладилника преди околовръстното...говорим само за Еко....зареждам винаги сам и дори за 100лв да заредя само на ръчно, никога не на предварително фиксирана сума. И колата видиш ли сега ми харчи 13...а иначе излиза, че е 15-16... голям смях е с бензиностанциите в БГ.
Ле-ле, аз сипах днес на К. Величков! Ше я избягвам вече!
Мойте нафтови печки харчат най-малко кюмюр, като ги зареждам на Ботевградско (веднага след светофара на Герена) и на Вапцаров. А като заредя на Шипченски проход срещу БАН, май гори най-много. Балиго, просто така ми се струва, никога не съм си поставял за цел да засичам точно. Но разликата е символична де, вместо 6,8-7/100 км градско разхода се "вдига" на 7,5-7,8/100
аз с ЕКО-то на К. Величков си имах драми. една вечер заредих щото ми светна лампата и......кур. пак си свети лампата после. скандали, крясъци и т.н. извадиха един съд, напълниха го и всичко си беше ок. еба ли го.
аз с ЕКО-то на К. Величков си имах драми. една вечер заредих щото ми светна лампата и......кур. пак си свети лампата после. скандали, крясъци и т.н. извадиха един съд, напълниха го и всичко си беше ок. еба ли го.
Оправи си нивомера бре,ти незнаеш ли че Алфите показват верно,ама мнооо верно :pp: :pp: :pp: