PDA

View Full Version : Добавка за нафта против мръзнене да знаете?

morfius
24-11-2008, 23:22
Добавка за нафта против мръзнене да знаете?
146 последно я зареждах септември, ЕКО - бул. България.
Беше на ремонт малко, отидох да си я взема - кур тате баница, пали но над 1800 оборота не вдига и после гасне.
Почаках почаках 10 мин, 60 градуса на двигателя вдигна, топло почна да духа но нафтица не стига.
Звъннах на майстора и ме зарадва, че ми била лятна нафтата - да сте чували таквоз чудце?
Та сега трябва да и търся добавка, че да стигне до вкъщи :heavy_cry:

tokata_pz_flex
24-11-2008, 23:45
Лятна , сигурно означава доста порасредена с водичка . Аз такова нещо незнам , пък и все пак в България са най-качествените горива .

търтей
24-11-2008, 23:51
бензин ти е лечението

иначе има и лятна и зимна нафта
факт

Nasko_77
25-11-2008, 01:19
Е -20 ли да е вече в София:laughing1:

nuvolari
25-11-2008, 08:12
Разгледай добавките на Сонакс в ОМВ ,мисля че ще намериш необходимата.

Бобби
25-11-2008, 08:36
Обърни внимание на горивния филтър!
...иначе, както каза пчелата - бензин, газ за горене
...но да не прекалиш с дозирането...те добавките за дизел са почти на същите съставки....
Ако си с лятна нафта, при ниските температури става на желе.....парафини там некви....:wow:

Lucky
25-11-2008, 09:00
Ima едни на Голден игъл против замръзване ма колко помагат не знам не съм слагал.

viki
25-11-2008, 10:10
Аз сложих някаква на Лики Моли,незная дали ще помогне,но мен понеже ме гони параноята ,да не ми стане нещо на колата...и реших да се подсигуряhttp://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif

Nasko_77
25-11-2008, 10:29
Газта за осветление е по-добрия вариант! 1-2 л. на резервоар нафта и колата е пушка. Иначе да... не че замръзва нафтата а просто става, гел-образна и то най вече в горивния филтър. Лично аз на добавките вяра им нямам. Много фалш май има там.

barash
25-11-2008, 15:04
Колега и миналата и тази зима съм на Хелиос зимна добавка - доволен сам,па може ефекта да е чисто психичен,да чукна на дърво до сега сам нямал ядове с горенето

Crusader
25-11-2008, 18:49
Керосин.../ газ за осветление/ при мен порцията е следната:
литър на резервоар + литър двутактово масло /последното има по скоро психологически ефект/:mrgreen:

Nasko_77
25-11-2008, 19:51
Керосин.../ газ за осветление/ при мен порцията е следната:
литър на резервоар + литър двутактово масло /последното има по скоро психологически ефект/:mrgreen:И аз одеве същия коктейл на печката...
Литър газ за осветление+литър двутактово... нафта до гърлото на резервоара и... летииим:smoke:

П.П А за двутактовото масло, обаче знам че е добре за роторните нафтови помпи.
И за JTD-та ли стават?

vikoalfa
25-11-2008, 22:38
Като бивш бензинджия ще кажа,че когато идва цистерната шофера вади едни 10л шишенца от вода Девин,гледа една таблица,сипва първо колкото трябва от шишето в танка,според зима или лете и сипва нафтата.Даже преди години когато си беше -20 нафтата спря да тече от пистолетите на колонките и идваха бързо и наляха от 20л канти добавка и потече.Просто нафтата е еднаква,но пропорцията на добавката в обикновенната нафта е различна спрямо сезона.Става въпрос за Шел,а и със тяхната В-Пауърр нема проблем засега.Обаче на служебната слагам дизел на Петрол,ма нещо наблюдавам спад в мощността,хем че колата е на 20хиляди Форд.