View Full Version : Добавка за нафта против мръзнене да знаете?
Добавка за нафта против мръзнене да знаете?
146 последно я зареждах септември, ЕКО - бул. България.
Беше на ремонт малко, отидох да си я взема - кур тате баница, пали но над 1800 оборота не вдига и после гасне.
Почаках почаках 10 мин, 60 градуса на двигателя вдигна, топло почна да духа но нафтица не стига.
Звъннах на майстора и ме зарадва, че ми била лятна нафтата - да сте чували таквоз чудце?
Та сега трябва да и търся добавка, че да стигне до вкъщи :heavy_cry:
tokata_pz_flex
24-11-2008, 23:45
Лятна , сигурно означава доста порасредена с водичка . Аз такова нещо незнам , пък и все пак в България са най-качествените горива .
бензин ти е лечението
иначе има и лятна и зимна нафта
факт
Nasko_77
25-11-2008, 01:19
Е -20 ли да е вече в София:laughing1:
nuvolari
25-11-2008, 08:12
Разгледай добавките на Сонакс в ОМВ ,мисля че ще намериш необходимата.
Обърни внимание на горивния филтър!
...иначе, както каза пчелата - бензин, газ за горене
...но да не прекалиш с дозирането...те добавките за дизел са почти на същите съставки....
Ако си с лятна нафта, при ниските температури става на желе.....парафини там некви....:wow:
Ima едни на Голден игъл против замръзване ма колко помагат не знам не съм слагал.
Аз сложих някаква на Лики Моли,незная дали ще помогне,но мен понеже ме гони параноята ,да не ми стане нещо на колата...и реших да се подсигуряhttp://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif
Nasko_77
25-11-2008, 10:29
Газта за осветление е по-добрия вариант! 1-2 л. на резервоар нафта и колата е пушка. Иначе да... не че замръзва нафтата а просто става, гел-образна и то най вече в горивния филтър. Лично аз на добавките вяра им нямам. Много фалш май има там.
Колега и миналата и тази зима съм на Хелиос зимна добавка - доволен сам,па може ефекта да е чисто психичен,да чукна на дърво до сега сам нямал ядове с горенето
Crusader
25-11-2008, 18:49
Керосин.../ газ за осветление/ при мен порцията е следната:
литър на резервоар + литър двутактово масло /последното има по скоро психологически ефект/:mrgreen:
Nasko_77
25-11-2008, 19:51
Керосин.../ газ за осветление/ при мен порцията е следната:
литър на резервоар + литър двутактово масло /последното има по скоро психологически ефект/:mrgreen:И аз одеве същия коктейл на печката...
Литър газ за осветление+литър двутактово... нафта до гърлото на резервоара и... летииим:smoke:
П.П А за двутактовото масло, обаче знам че е добре за роторните нафтови помпи.
И за JTD-та ли стават?
vikoalfa
25-11-2008, 22:38
Като бивш бензинджия ще кажа,че когато идва цистерната шофера вади едни 10л шишенца от вода Девин,гледа една таблица,сипва първо колкото трябва от шишето в танка,според зима или лете и сипва нафтата.Даже преди години когато си беше -20 нафтата спря да тече от пистолетите на колонките и идваха бързо и наляха от 20л канти добавка и потече.Просто нафтата е еднаква,но пропорцията на добавката в обикновенната нафта е различна спрямо сезона.Става въпрос за Шел,а и със тяхната В-Пауърр нема проблем засега.Обаче на служебната слагам дизел на Петрол,ма нещо наблюдавам спад в мощността,хем че колата е на 20хиляди Форд.