View Full Version : Багажник - бушон
От известно време не ми се отваря багажника от копчето, което е в жабката. Дали има бушон тази ,,екстра'' и ако има, и ако някои има идея кои е -:-P
П.П. Копчето за резервоара си работи...
Linkestis
10-01-2009, 18:57
Колега,голямо мазало е с тия бушони.Аз се мъча за огледалата от седмица и повече...дано теб те огрее щастието да разбереш кои е бушона :-P
От известно време не ми се отваря багажника от копчето, което е в жабката. Дали има бушон тази ,,екстра'' и ако има, и ако някои има идея кои е -:-P
П.П. Копчето за резервоара си работи...
При мен беше същото, но не е от бушон - прекъснати са ти кабелите в маншона на багажника и до електрическата ключалка не стига ток.
Във Ванто ми смениха целия кабелен сноп, който минава от купето до капака на багажника, май 40 или 50 лева ми излезе. Оттогава никви грижи.
[quote=pinko;391933]При мен беше същото, но не е от бушон - прекъснати са ти кабелите в маншона на багажника и до електрическата ключалка не стига ток.
Аха възможно е наистина да е това , защото тези дни беше натрупал лед вътрешния краи на багажника и го отварях с зор... ОК. Благодарско!!!:-P
Да точно на сгъвката става проблема,кабелите мръзнат и се напуква изолацията.И аз смених целият сноп,щот имах проблем с габаритите.
На срещата ще видите моето решение на проблема с прищипването :blush:
teodor80
12-01-2009, 08:18
[quote=pinko;391933]При мен беше същото, но не е от бушон - прекъснати са ти кабелите в маншона на багажника и до електрическата ключалка не стига ток.
Аха възможно е наистина да е това , защото тези дни беше натрупал лед вътрешния краи на багажника и го отварях с зор... ОК. Благодарско!!!:-P
А като за начало защо не провериш дали работи правилно дачкика който пуска ток на плафончето при отварянето на багажника.Старата ми кола е с този проблем.
И моя багажник не иска да се отваря нито от дистанционното нито от жабката.. като натискам копчето се чува отзад там кадето има едно малко "чекмедженце" цък-цък ама машинката не сработва. Какво стана..... Беше наваляло сняг, отворих багажника, и малко от снега се срина вътре :big_whoops:. Затворих го силничко щото беше останал мокър сняг там на згъвката с кабелите ( мокър сняг) който от натиска стана като лед. След това го отворих с дистанционото и тва беше.. повече не поиска да сработи :thumbdown:
Кофти . моя още неиска да се отваря и вече свикнах с ключа. От време на време когато си карам ми светва че е отворен багажника- на дисплея....
Linkestis
30-01-2009, 23:19
За багажника!
Oправено.... ако на някои не му се дават 40 - 50 лв на ония в Ванто ... процедурата е безкрайно лесна и отнема 15 мин и 20см жичка и 10 лв(щото аз съм схванат в ръцете иначе сам щях да си го направя)... поне при мене беше една жичка само проблема а и някой беше майсторил по нея вече ама много некадърно и се беше скъсала....
Mitaka3228
04-03-2009, 00:37
относно мъките с багажника... имим подобен случай от днеска - един познат слагаше куфара си отзад и стана така че дръпнах долу щифтчето дето е до това за капачката на резервоара (алфа 156) докато приятелят ми затваряше багажника. В крайна сметка така се затвори че механизма нещо явно се бъгна.. сега нито с ключ, нито от копчето се отваря.. писнало ми е вече от такива абсурдни ситуации.. някакви мнения???
относно мъките с багажника... имим подобен случай от днеска - един познат слагаше куфара си отзад и стана така че дръпнах долу щифтчето дето е до това за капачката на резервоара (алфа 156) докато приятелят ми затваряше багажника. В крайна сметка така се затвори че механизма нещо явно се бъгна.. сега нито с ключ, нито от копчето се отваря.. писнало ми е вече от такива абсурдни ситуации.. някакви мнения???
Не мисля , че дърпането на ръчката за резервоара е оказала някакво влияние , защото при вас е с 2 отделни жила .. по-скоро ключалката на багажника ;) А като завъртиш ключа и го държиш завъртян отваря ли се?
Mitaka3228
04-03-2009, 19:03
мда отворих го от 10-тия път.. ха надолу, ха нагоре и прещрака и взе че стана. Аз се бях ошашавил вчера понеже ми го направи тоя номер в Плевен и докат се върна до Русе се надявах да не ме спрат, че какво да им кажа на куките ако искат да отворя багажника :)
мда отворих го от 10-тия път.. ха надолу, ха нагоре и прещрака и взе че стана. Аз се бях ошашавил вчера понеже ми го направи тоя номер в Плевен и докат се върна до Русе се надявах да не ме спрат, че какво да им кажа на куките ако искат да отворя багажника :)
Значи ключалката погледни и също за всеки случай повдигачите на багажника - намират се в двата края ;)
teodor80
08-11-2010, 21:46
Oправено.... ако на някои не му се дават 40 - 50 лв на ония в Ванто ... процедурата е безкрайно лесна и отнема 15 мин и 20см жичка и 10 лв(щото аз съм схванат в ръцете иначе сам щях да си го направя)... поне при мене беше една жичка само проблема а и някой беше майсторил по нея вече ама много некадърно и се беше скъсала....
Първо спря да работи електрическото щракване при леко завъртване на ключа,а сега спря да се отваря и с копчето.Какъв цвят кабел да търся за ключалката ако се сещате и закакво ли отказа да се отваря от ключа?Да не би проблема да е в ключалката а не в прекъснати кабели.Да не разтварям на празно а да измеря дали копчетоо дава импулс на кабела.А и левия габарит който е на капака на багажника не свети и той.
iliata68
10-11-2010, 10:50
Колега сменяй всичките кабели наведнъж за да не си играеш много скоро отново ,щото аз така не ми светеше лампата в багажника и смених само тази жица и след няколко дни отново правих същата процедура .Като извадих целия сноп от гуменото гофре всички жици бяха жестоко напукани отрязах целия сноп и го възстанових по цветове като гледаш едните спойки да останат в купето а другите в капака /там където има спойки да са неподвижни жиците/ и забравяш за този проблем !
teodor80
10-11-2010, 22:28
Колега сменяй всичките кабели наведнъж за да не си играеш много скоро отново ,щото аз така не ми светеше лампата в багажника и смених само тази жица и след няколко дни отново правих същата процедура .Като извадих целия сноп от гуменото гофре всички жици бяха жестоко напукани отрязах целия сноп и го възстанових по цветове като гледаш едните спойки да останат в купето а другите в капака /там където има спойки да са неподвижни жиците/ и забравяш за този проблем !
Taka е правилно но моите на са напукани.Видимо са здрави.За това не мога да взема решение от къде да започна.
iliata68
11-11-2010, 10:07
Като ги мърдаш насам натам прекъсва ли, щото може да не се е напукало още ама вътре някъде да прекъсва пробвай да размърдаш всичко там .
teodor80
11-11-2010, 22:29
Като ги мърдаш насам натам прекъсва ли, щото може да не се е напукало още ама вътре някъде да прекъсва пробвай да размърдаш всичко там .
С това започнах.За това питам за цветовете на кабелите.Днес вече бяха първите ядове-мамка му....Затворих багажника и ключовете вътре.Добре,че оставили дупка за ските и една тел та да хвана ключа.
iliata68
12-11-2010, 12:04
Нямам спомени за цветовете кое какво беше щото аз ги сменях цвят по цвят всичките,трябва да отвориш схеми брат. Успех и здрави нерви!
anton.mudev
28-01-2011, 19:09
колеги аз така и не разбрах дали има бушон за багажника ако някои знае каде е да каже
колеги аз така и не разбрах дали има бушон за багажника ако някои знае каде е да каже
Има - под дясната кора на багажника, не съм 100% сигурен, ама по спомен мисля, че беше втория. На мен ми беше нагоряло релето, а бушона си беше здрав.
Има реле и предполагам бушон в багажника Аз имах проблеми с електричеството по седалките и вадих всички релета в багажника Вадих ги с една отверка че не излизаха и още първото или второто реле откъм купето като го вадех без да искам омасих две от крачетата му и чух ключалката на багажника да прещраква Най вероятно то е за багажника и може да има проблем с окисляване Моят проблем за седалките също беше окислени крачета на релето което е някъде пак там в багажника
teodor80
29-01-2011, 10:03
Сега като се загледам в багажника на новата ми придобивка виждам,че плафона светва около 30сек след отваряне на багажника.Защо ли?
Според мен трябва времето да е малко повече и след това угасва с цел икономия на ток Примерно се налага да оставиш колата с отворен багажник по някаква причина за по дълго време плафона няма копче за изключване Така поне при мен е и с АЦС Като угася колата и оставя радиото да работи след 20-30 минути ако не пипам нищо по АЦС той угасва Плафоните в купето ако държиш по дълго време отворена врата също изгасват
anton.mudev
29-01-2011, 11:33
мерси за сега ще пробвам да видя каде какво има и ще пиша пак
Linkestis
29-01-2011, 15:17
Има реле и предполагам бушон в багажника Аз имах проблеми с електричеството по седалките и вадих всички релета в багажника Вадих ги с една отверка че не излизаха и още първото или второто реле откъм купето като го вадех без да искам омасих две от крачетата му и чух ключалката на багажника да прещраква Най вероятно то е за багажника и може да има проблем с окисляване Моят проблем за седалките също беше окислени крачета на релето което е някъде пак там в багажника
Какъв проблем си имал?С подгрева ли и кое реле/бушон/ е?
10х
Какъв проблем си имал?С подгрева ли и кое реле/бушон/ е?
10х
Не ми работеше подгрева на шофьорската седалка Прегледах всички бушони под кормилото и бушоните и релетата в багажника След тези процедури спряха да се местят седалките Отидох при електричар и той намери по схема два бушона и реле в багажника за местенето на седалките Релето беше окислено и кат съм ги вадил после не е дало добър контакт Почисти го и тръгнаха седалките Казах му за подгрева на моята седалка и той каза че релето и бушона или бушоните са в багажника но най-вероятно другаде има проблем Премери кабелите под седалката и вярно ток имаше Явно ми е прекъснат кабела в седалката който е и най често срещаният проблем Настрани съм от колата и немога да си спомня кое беше релето Утре ще ги поогледам и може би ще си спомня 100 процента са в багажника
Linkestis
29-01-2011, 18:35
Явно ми е прекъснат кабела в седалката който е и най често срещаният проблем .....
Това исках и аз да ти кажа,че е проблема..
Въпроса е че трябва да се маха тапицерията на седалката.
Въпроса е че трябва да се маха тапицерията на седалката.[/QUOTE]
Правил ли си я тази процедура Вижда ми се че май тапицер ще се намиса ако реша да я оправям
Linkestis
29-01-2011, 19:39
Мда...какво ли не съм правил на тия каляски :)
Не се наемам втори път.Говори с тапицер да се договорите за цената.
Прекъсва се кабелчето поради разбираеми обстоятелства.Все пак е мястото на водача.На едната Алфа го направих с много мъка/не съм тапицер/,и рабори няколко седмици.И честно да ти кажа не ми се занимава пак :)
------------------
Другата възможност е да си купиш нов подгрев ако твоя е непоправим.Има такива универсални за под тапицерията.Тоест става си заводско.Цена обаче си нямам на идея каква е.Но повече от 50 лв на седалка не бих дал :)
Видях някъде да се продават подгряващи стелки за седалки които се включват в запалката но не видях цената Ако се сложи под тапицерията и захранването и се прехвърли към сегашното мисля че ще стане добре Зависи пак от цените
anton.mudev
30-01-2011, 11:44
1. Колега аз мисля че са много дебели и ще стане грозно но пробвай все пак
2. По вяапроса с бушоните в багажника няма изгорели а пак не се отверяше до снощи и почна изведнъж 5 пъти отваря 20 не ко ще е туй незнам ама смяатам да видя кабелите които се прегъват може са е от там ако някои има нящо предвид да пише отворен сам за всякакви мнения
Linkestis
30-01-2011, 13:14
Разрежи шлауха и ще разбереш дали е от кабелите.
anton.mudev
30-01-2011, 18:57
Разрежи шлауха и ще разбереш дали е от кабелите.
нищо им няма на кабелите здрави са и работи за сега
lordliness
01-02-2011, 21:44
За багажника!
Mоите кабели бяха тотално скъсани и с напукана изолация,първо ми изгасна лампата в багажника.Срязах ги всички там където се бяха скъсали до здрава изолация,купих си кабели със силиконова изолация нарязах ги с дължина около 50 см.и ги свързах с устърклеми (преди това мушнах новите кабели в шлауха) с краищата на откъснатите като внимавах за цветовете(иначе новите кабели са само бели)това което остана извън шлауха увих с изолирбанд.После си сложих шлауха на мястото и всичко е ОК.Нo преди всичко откачете акумулатора!
Linkestis
01-02-2011, 22:33
Mоите кабели бяха тотално скъсани и с напукана изолация,първо ми изгасна лампата в багажника.Срязах ги всички там където се бяха скъсали до здрава изолация,купих си кабели със силиконова изолация нарязах ги с дължина около 50 см.и ги свързах с устърклеми (преди това мушнах новите кабели в шлауха) с краищата на откъснатите като внимавах за цветовете(иначе новите кабели са само бели)това което остана извън шлауха увих с изолирбанд.После си сложих шлауха на мястото и всичко е ОК.Нo преди всичко откачете акумулатора!
:clap::cheers:
Аз май ще правя същото. Вече нямам светлини на задна,един габарит и един стоп за мъгла
Аз май ще правя същото. Вече нямам светлини на задна,един габарит и един стоп за мъгла
И аз нямах един габарит.Като пипах кабелите от купето към багажника тръгваше.Обаче като реших да видя проблема не можах да намеря от къде да извадя въпросния кабел ,затова махнах шлаухката,видях скъсания кабел и колко други бяха тръгнали ,запоих си ги ,малко PVC лента на всеки един,после такава на целия сноп и сега нямам ядове!Цялата процедура около 15 мин!
И аз ги смених всички, само че вместо запояване - "оплетка" и термошлауха
Колеги,аз също май ще трябва да погледна кабелите в шлауха,но някъде по-горе беше писано това да става с разкачен акумулатор,няма ли вариант да не го разскачам,защото нямам ICS-кода??
ecotronic
17-11-2011, 16:18
Колеги,аз също май ще трябва да погледна кабелите в шлауха,но някъде по-горе беше писано това да става с разкачен акумулатор,няма ли вариант да не го разскачам,защото нямам ICS-кода??
Като натиснеш clima+dark би трябвало да ти се появят кодовете.
Натискам clima+dark но не мога да разбера дали изписва код-а и ако да кой по точно е,ето какво ми излиза...
ICS-HW:2/2 Slave:VI04
ICS-SW:ICS V3.75 13:03:11
ICS-Date:Apr 19 2000/Old MMI
Audio-SW:01.03 28/98 Europe
DSP-HW/SW: ?/? E00 E00 Y00
Drv:LEFT Hand
Navi-DB:10
Ph-SW:---
AC:1.00/0.00/0.00
Има ли код тук??
danchev63
17-11-2011, 19:24
Натискам clima+dark но не мога да разбера дали изписва код-а и ако да кой по точно е,ето какво ми излиза...
ICS-HW:2/2 Slave:VI04
ICS-SW:ICS V3.75 13:03:11
ICS-Date:Apr 19 2000/Old MMI
Audio-SW:01.03 28/98 Europe
DSP-HW/SW: ?/? E00 E00 Y00
Drv:LEFT Hand
Navi-DB:10
Ph-SW:---
AC:1.00/0.00/0.00
Има ли код тук??
тука няма код.
Аз като го правих не съм откачал акумулатора
Трябва да ги има. Пише codes: и след това дава двата кода. Ще снимам утре моите.
ecotronic
18-11-2011, 11:12
Мисля, че кодовете се виждат чрез натискане на Dark+Clima, когато ICS-ът е Siemens.
Когато ICS-ът е Becker.............може и да е обратното.........трябва да се разглоби и от табелката да се прочете серийния му номер.
Ето къде се намира въпросния сериен номер:
http://images.forum-auto.com/mesimages/339433/ICS15.jpg1..jpg
http://images.forum-auto.com/mesimages/339433/ICS16.JPG1..jpg
От серийния номер с определен софтуер се генерира отключващия код.
Ей тая (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=10825) тема е посветена на проблема.
Linkestis
18-11-2011, 17:48
Да си уцелиш кода с генериращия софт е 1:1000 :)
Ще ползвам тази тема за следния въпрос Някои извеждал ли е бутон за отваряне на багажника някъде извън жабката Най удачно според мен е на шофьорската врата Но проблем идва окабеляването Дайте идеи Ако не стане на вратата мисля за кората на седалката до подгрева
Scrapera
05-10-2017, 11:39
Като свалиш корите покрай ICS, кожените, отляво и отдясно, ще ти бъде съвсем лесно да прекараш кабел.
Лампичките в багажника не винаги ми работят. Някой да е имал подобен проблем?
Лампичките в багажника не винаги ми работят. Някой да е имал подобен проблем?
Да, прекъсване в кабелите в маншона между капака на багажника и купето.