View Full Version : Признаваш се за виновен и ти се разминава! В коя държава е възможно?
http://www.dnes.bg/article.php?id=71822 :cussing::furious:
Само не ми е ясну защо на Ставийски му ..... мамата от съдилища и какво ли не , а на тая кука дето е убила 2 ма и е била пияна нищо.
NO COMMENT...
Не съм съгласен.
Скапано законодателство и от там не добра съдебна система. Не веднъж съм го повтарял, който не е влизал на наказателно дело да влезне, но не на някой мангал и да види цирка какъв е.
Даже и билетите са безплатни, само една проверка за сигурност на входа и готово.
Колкото и да се вдига шум от недоволството на народа , ще си е в сила приказката ,кучетата си лаят ,керванът си върви...
Не съм съгласен.
Скапано законодателство и от там не добра съдебна система. Не веднъж съм го повтарял, който не е влизал на наказателно дело да влезне, но не на някой мангал и да види цирка какъв е.
Даже и билетите са безплатни, само една проверка за сигурност на входа и готово.
С какво не си съгласен бе колега. Просто исках да кажа, че ще го оставя без коментар по простата причина, че вече нищо не ме учудва в таа скапана държава...
Е да допълня, както се казва в проучванията на Галъп, май-къде сме ние!?
spe4elist
02-06-2009, 09:45
Ако това се случи в Бяла държава, щяха да му разкатаят фамилията до девето коляно. Но тази държава не е от белите. То, въобще, държава има ли?!?
Ако това се случи в Бяла държава, щяха да му разкатаят фамилията до девето коляно. Но тази държава не е от белите. То, въобще, държава има ли?!?
Докато ни има нас и Манталитета ни, няма да има държава!
Точно си мислех да пусна една тема с този линк и видях че има.
Първото нещо което ми изскочи в съзнанието беше точно паралела между случая Ставийски и този.
За Максим се вдигна огромен шум, то не бяха протести, до не беше чудо, само и само да го осъдят ефективно - що щото е известен и някой трябва да спекулира с него. Като той самия каза , че ще е по-полезен ако е условно осъден и може да работи за да дава пари за лечението на Мануела. Добре ,че не се стигна до ефективна присъда.
А на този полицай - условна присъда при две убийства. Сигурна съм , че няма да се вдигне почти никакъв шум по случая.
Е някак си е ужасно тъпо с идентични случки да се гледат под различен ъгъл.
MADE IN BULGARIA
После продължавайте да не гласувате и да очаквате нещо да се промени...Докато всички си клатят краката и нас ще ни клатят!
Т-Р-Я-Б-В-А
Очаквано, вече са няколко подобните случки.
И за много от тях дори не се и чува...
Друг е въпроса, че все пак има присъда, преди някоя и друга годинка и присъди нямаше.
Сега въпроса пред обществото (ако има такова) е да се намери прага при който присъдите да отговарят на деянията.
После продължавайте да не гласувате и да очаквате нещо да се промени...Докато всички си клатят краката и нас ще ни клатят!
Т-Р-Я-Б-В-А
Всички сме виновни и докато не го разберем няма да има промяна.
Имах колега македонец ,и за изборите специялно се пребра до Македония ,за да гласува.Евала му направих.А ние Бг тата ,изберателните секции са ни под носовете и пак не гласуваме.
За пореден път се доказва,че няма закони в тази държава,а когато решът да ги прилагат за всеки наказанието е различно.Не мога да си обясня как може за кражба и за убиство да има едно и също наказание(даже за кражба може и повече да лежиш в затвора).
Jivko7777
02-06-2009, 12:20
Абе просто няма държава...Да убият 23 год. момче и 18 год. момиче, толкова млади хора.....и накрая нищо....:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::c ry:
:notify:Не е тайна, че органите на реда се ползват с привилегии в съдебната система. Нямам думи ...
Всочко е законно - какво ви учудва не знам :?
CrazyElement
02-06-2009, 15:21
Т-Р-Я-Б-В-А
Добре бе колега кажи ми за кого да гласувам? За мене всички са измамници. Това е смешно това не е държава. Да убиеш 2ма човека и да се разминеш с условна. И то на всичкото отгоре е имал и алкохол в кръвта.Абе кви са тия закони ко е тфа нещо. Та това си е чисто предумишлено убийство - най-малко 20 год затвор какво е това условна присъда.
The_Game
02-06-2009, 15:37
Добре бе колега кажи ми за кого да гласувам?
Гласувай са БЪЛГАРИН. Не искам основния език в БЪЛГАРИЯ да е турски или цигански.
Какво му трябва на народа за да си трае и малчи ? Или казано по друг начин , защо българина си трае?
Защото няма гражданско самосъзнание, колкото изтъркано да звучи- във всяка европейска държава има реакции, когато се нарушават права и свободи на гражданите.
Различното прилагане на закона в БГ към различни подсъдими е много ясен сигнал за корупция, зависимост на съдбентата система и т.н.-с две думи в др европейска държава това просто не може да се случи.
Пример е съдбата на нашата сънародничка в Гърция, чистачка, която беше залята с киселина защото се бори за правата си-в Гърция протести и то многократни, от най различни обществени групи а нас?-нишо, е та затова е така.
Ама да му дръннат 10год условна с 20год изпитателен срок. Да няма право да работи държавна работа с каквато и да е отговорност. да се разписва в районното всяка седмица 10години.
От това по лошо едва ли могат да му измислят.
И за най-малкото провинение - сбиване примерно да влиза в ареста до оневиняване - виновен 10г ефективно.
За всичко да е така - първия път условно - втория ефективно. И за убийство и за наркотици и за грабежи.
SandoOne
02-06-2009, 23:54
МИЛИЦИОНЕРСКА ДЪРЖАВА ВИНАГИ ТАКАВА Е БИЛА за съжаление
----------------------------------------------
Не викай ако обичаш!
Добре ,да няма затвор.Но къде е редното, за откраднал нещо затвор, а за убииство условна ?
Ами...
Примерно.
Щом краде и са го хванали = кокошкар= пандела.
Краде и не го хващат =голяма риба. ( тях и закона не ги лови)
Убийство = случайност , съвсем така казваш по една случайност
Иначе не пия повече от 3х100), ама аз бате без да искам ( Максимчо е светъл пример)
Е видно е че се разкайваш, явно си добро момче - няма да те вкарат за глупост в затвора я ?
Най- важното е да се разкаеш и да си признаеш всичко.
ФЕРАРИСТ
03-06-2009, 08:22
Е видно е че се разкайваш, явно си добро момче - няма да те вкарат за глупост в затвора я ?
Най- важното е да се разкаеш и да си признаеш всичко.
Интересно ако спра до първите куки дето дебнат у расталака(аз да им спра, а не те да ме спрат), и им начупя канчетата безпричинно, дали след като се призная за виновен, сърцираздирателно се разкая, и тържественно обещая че повече няма да правя така, някой ще се смили над скромната ми натура......
Интересно ако спра до първите куки дето дебнат у расталака(аз да им спра, а не те да ме спрат), и им начупя канчетата безпричинно, дали след като се призная за виновен, сърцираздирателно се разкая, и тържественно обещая че повече няма да правя така, някой ще се смили над скромната ми натура......
После ще те сцепат миндилите... Освен ако не си цакаш прилично...