Log in

View Full Version : Бензин vs. Дизел

Pages : 1 [2] 3

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 17:40
Па да не говорим,че всички чипнати дизели които тръгват наравно с бензинките изревават за съеденителче, а там цените не са ми ясни. Знам, че е по-скъпоооооо, ма къф е проблема , вие си пестите парички.:disgust:

карай си там хонда ромеото , а дизелите ги остави на нас :kicking:

а свинки упомена за едни големи мазутници , къде 4 литрови , къде 5 , те са доста симпатични :eat::paddle:

Доко
20-08-2009, 17:44
карай си там хонда ромеото , а дизелите ги остави на нас :kicking:

а свинки упомена за едни големи мазутници , къде 4 литрови , къде 5 , те са доста симпатични :eat::paddle:

Па ти къде се слагаш с тея филтри там за твърди частици още на 20-30000 км . И колко гореше 159 по едно време, май даваше разход на 2.0турбо :sleep:

Говори ми, да даа... за 4-5++ литровите, там е истината, но бензинови :Tease:

.
п.с. ко мислиш, че Хонда Ромеото дава икономии...... под десятка градско не пада да га е.... :jumping:

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 17:45
Говори ми, да даа... за 4-5++ литровите, там е истината, но бензинови :Tease:

.
п.с. ко мислиш, че Хонда Ромеото дава икономии...... под десятка градско не пада да га е.... :jumping:

време е за дизелова пистарка омг хахахаха

ае истината е , че бензина е най-красив, ама по ми е готино да наливам хъм нафта в огъня хаха

Доко
20-08-2009, 17:47
време е за дизелова пистарка омг хахахаха

ае истината е , че бензина е най-красив, ама по ми е готино да наливам хъм нафта в огъня хаха

Па ти къде се слагаш с тея филтри там за твърди частици още на 20-30000 км . И колко гореше 159 по едно време, май даваше разход на 2.0турбо б. не д. :sleep::jumping::metal::drool::naughty:

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 17:50
до 5000 гореше едни красиви 10, 11 , 12 , 13 направо една невероятна работа ха

Доко
20-08-2009, 17:54
до 5000 гореше едни красиви 10, 11 , 12 , 13 направо една невероятна работа ха

Не са били улегнали буталата още, раликата от тея 5 литра на 100 км явно са минавали през процепите между буталата и цилиндрите. Ма сега нали всичко е ок ? Вече може да пестиш за бензинка.......:Yeeeehaaa::crazy:

SFINKS
20-08-2009, 17:56
Доко тиа 5-6 литрови бензини и да ти ги подарят пак няма да можеш да ги караш брат :guillotine:
Тия коли се карат само с безплатна карта ШЕЛ или ОМВ :Suicide:

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 17:58
Доко тиа 5-6 литрови бензини и да ти ги подарят пак няма да можеш да ги караш брат :guillotine:

па и се чупат.... то тея високи обороти - само дандания и повреди, други си е чугунения блок :jumping:

SFINKS
20-08-2009, 17:59
ако се счупи теглиш кредит за да го оправиш :torch:

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 18:00
Не са били улегнали буталата още, раликата от тея 5 литра на 100 км явно са минавали през процепите между буталата и цилиндрите. Ма сега нали всичко е ок ? Вече може да пестиш за бензинка.......:Yeeeehaaa::crazy:

ей са почнах да пестя за бензинка.... това освен ако ни е със задно да го връткаш смисъл нема е !?

Доко
20-08-2009, 18:00
:pokey:

Па ти от де знаеш дали не карам такава ? Даже по-зле 6.2 е.:pokey::smoke:

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 18:01
ако се счупи теглиш кредит за да го оправиш :torch:

кредита вече го изтеглихме за гориво за 2 седмици

към бъбрека ше трее се насочат

VFTI
20-08-2009, 18:08
Аз се кефя на чипосани Cadillac Escalade -ове 6.2i V8:naughty::naughty:

Доко някога да си "виждал" точно такава жипка :eat::Tease::naughty::naughty:

По темата...Турбо дизел пред атмосферен(говоря за нещо достъпно а не 4литрови) бензин и турбо бензин пред дизел :):) Просто е факт че тия дизелчета в момента с готините турбини и чипове вървят по-добре от доста атмосверки....А и цените им са добре...

Е имат си кусури(те добре че бензинките нямат кусури..) ама кеф цена няма :):):)

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 18:14
bmw 123 d с м-пакет (не визуалния) е приемлива алтернатива на двулитров турбо бензин ;) двойно по малък разход , почти идентичен вървеж ...

сега ще кажете ма то би-турбо, на всичко винаги можеш да му намериш нещо по-добро ;)

Tie
20-08-2009, 18:52
Я пак си помисли колко напомпани 2-литрови бензини има в серийно производство и какви параметри и динамика имат (изкл. разхода) и пак ми говори за 123d8)

k1lcone
20-08-2009, 19:05
аз познавам хора дето никога не биха зели дизел защото няма алтернатива за гориво. зимат си бензин и слагат газ инжекция и почва да харчи от към пари с лев два по малко от колкото дизелова кола

Доко
20-08-2009, 19:16
Аз се кефя на чипосани Cadillac Escalade -ове 6.2i V8:naughty::naughty:

Доко някога да си "виждал" точно такава жипка :eat::Tease::naughty::naughty:

:):):)

Мани ги тея мексикански кашони :tooth:. Тва го мъчиш ,риташ и под 6 секунди не пада да го е . Требва да му се наливат оше $ да може да дръпка бързите ЖТД-та. :spiteful::wow::Topic-is-closed-bg::bounce8:

acko88
20-08-2009, 19:45
Най-много да ти стигнат да си купиш турбинка за дизелчето, в края на годината . :crazy:

Абе пичага вчера на 19.08.09 стана точно един месец от както имам дизела,минал съм 4697км като зимам нафтата 1.25лв я си смятай за година колко ще спестя май доста а?Имал съм бензинова алфа 1.6 ТС която ако поразпиташ доста хора от форума ще ти кажат какво щеше да стане ако се пусна срещу твоето ГТВ,самоче там разхода бе 25/100 също така имам и кораб 2.0 В6 Турбо имам поглед върху нещата,и ясно съм си направил сметката и ми е добре повярваи ми!

---------- Post added at 16:45 ---------- Previous post was at 16:42 ----------

аз познавам хора дето никога не биха зели дизел защото няма алтернатива за гориво. зимат си бензин и слагат газ инжекция и почва да харчи от към пари с лев два по малко от колкото дизелова кола

Тука грешиш :) МетанЯ е алтернативно гориво,макарче системата е по-различна от при бензинките,рпи дизела 2-те горива се смесват.Аз лично неуважавам алтернативните горива,познавам хора с коли с големи мотори и им слагат газ,имам приятел който на предпоследната 7-ца сложи метан,ама ги има секви олигофрени какво да правиш :)

Доко
20-08-2009, 20:10
Абе пичага вчера на 19.08.09 стана точно един месец от както имам дизела,минал съм 4697км като зимам нафтата 1.25лв я си смятай за година колко ще спестя май доста а?Имал съм бензинова алфа 1.6 ТС която ако поразпиташ доста хора от форума ще ти кажат какво щеше да стане ако се пусна срещу твоето ГТВ,самоче там разхода бе 25/100 също така имам и кораб 2.0 В6 Турбо имам поглед върху нещата,и ясно съм си направил сметката и ми е добре повярваи ми :)

Аз не искам да убеждавам никой в качествата на различните видове ДВГ-та, всеки сам ще се убеди ,но това което си писал ме навежда на мисълта ,че или работиш като куриер с личния си автомобил, или разнасяш пици. Простата сметка показва, че за 30 дни ти си правил дневно по 156 км. Ако пък си караш за кеф значи си богат, и не би трябвало да ти пука колко харчиш за гориво и да купуваш нафта в туби за 1.25лв, която пък ще допринесе за по-бързата смяна на турбинката за която ти говоря или пък най-малко ще ти прецака дюзите, ако не ти запуши филтрите, а тях не можеш рециклира а са цифра в $. Та тя работата е ясна......на края на годината си дръпни чертата, ще се радвам да не съм прав и да си случил на здрава кола. :waving:

п.с. Друг път като пишеш некви км на месец слагай по нормални цифри,прави неква нормална математика, аз карам кола от когато си се родил (ако годините на аватара ти са верни) , и да ти кажа много съм карал, ама чак толкова......всеки ден. Пък знам ли може да си некое баровче и по цял ден да си връткаш из София за кеф, а сега като се замисля в тези задръствания доста време ще ти трябва да ги навърташ тези 156 км.

---------- Post added at 17:10 ---------- Previous post was at 17:07 ----------

[/COLOR]

[/COLOR]

Тука грешиш :) .Аз лично неуважавам алтернативните горива,познавам хора с коли с големи мотори и им слагат газ,имам приятел който на предпоследната 7-ца сложи метан,ама ги има секви олигофрени какво да правиш :)

И аз съм от тея олигофрени - карам всичко на газзз... Нема пари за бендз, а дизела е скъпа "бегачка" ,а на мотора не ща да му развалям вида, иначе и на него ще хакна. :biggrin: Пък ако се засечем някога може да свериш часовника на 146-цата с ГТВ-то , на газ е и е 1.8, само да не останеш разочарован. :dunno:

acko88
20-08-2009, 20:36
Аз не искам да убеждавам никой в качествата на различните видове ДВГ-та, всеки сам ще се убеди ,но това което си писал ме навежда на мисълта ,че или работиш като куриер с личния си автомобил, или разнасяш пици. Простата сметка показва, че за 30 дни ти си правил дневно по 156 км. Ако пък си караш за кеф значи си богат, и не би трябвало да ти пука колко харчиш за гориво и да купуваш нафта в туби за 1.25лв, която пък ще допринесе за по-бързата смяна на турбинката за която ти говоря или пък най-малко ще ти прецака дюзите, ако не ти запуши филтрите, а тях не можеш рециклира а са цифра в $. Та тя работата е ясна......на края на годината си дръпни чертата, ще се радвам да не съм прав и да си случил на здрава кола. :waving:COLOR="Silver"]

п.с. Друг път като пишеш некви км на месец слагай по нормални цифри, аз карам кола от когато си се родил (ако годините на аватара ти са верни) , и да ти кажа много съм карал, ама чак толкова......всеки ден.

---------- Post added at 17:10 ---------- Previous post was at 17:07 ----------

[/COLOR]

И аз съм от тея олигофрени - карам всичко на газзз... Нема пари за бендз, а дизела е скъпа "бегачка" ,а на мотора не ща да му развалям вида, иначе и на него ще хакна. :biggrin: Пък ако се засечем някога може да свериш часовника на 146-цата с ГТВ-то , на газ е и е 1.8, само да не останеш разочарован. :dunno:

Явно с теб няма да се проведе нормален разговор,спирам до тук!

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 20:37
Я пак си помисли колко напомпани 2-литрови бензини има в серийно производство и какви параметри и динамика имат (изкл. разхода) и пак ми говори за 123d8)

я пак ;)

Доко
20-08-2009, 20:45
Явно с теб няма да се проведе нормален разговор,спирам до тук!

Не се засягай:cheers:, още ме хапи лудата крава. А и е забавно.:blah:

Tie
20-08-2009, 20:46
И какво пак?

acko88
20-08-2009, 20:48
Не се засягай:cheers:, още ме хапи лудата крава. А и е забавно.:blah:

Дабе ясно,аз също се опитвам да се забавлявам ама това с куриера и разносвача на пици нещо ме подразни,иначе лошо няма :cheers:

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 20:49
123d - 204 коня @ 2 пъти по-малък разход от еквивалентния ТУРБО БЕНЗИНОВ двигател

ако и двата се ремапнат на макс трябва сега спецовете да кажат колко мже да се изкара от единия и колко от другия , но цифрите ще са близки

Доко
20-08-2009, 20:50
Дабе ясно,аз също се опитвам да се забавлявам ама това с куриера и разносвача на пици нещо ме подразни,иначе лошо няма :cheers:

Еееее, не схващаш шегите. Нищо , ще черпя по фанта ако се замъкнеш по бургаско.

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 20:51

ти щото си на газ и за това ти остават пари за фанта !

Доко
20-08-2009, 20:53
123d - 204 коня @ 2 пъти по-малък разход от еквивалентния ТУРБО БЕНЗИНОВ двигател

ако и двата се ремапнат на макс трябва сега спецовете да кажат колко мже да се изкара от единия и колко от другия , но цифрите ще са близки

Аз сега не мога да разбера за бързи коли ли спорим , или за икономични. Комбинацията не съществува, по отделно са. Има бързи има и икономични, сами си категоризирайте автомобилите. :pokey:

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 20:54
Аз сега не мога да разбера за бързи коли ли спорим , или за икономични. Комбинацията не съществува, по отделно са. Има бързи има и икономични, сами си категоризирайте автомобилите. :pokey:

ами мисля че пропускаш какво казвам

2.0 би турбо дизела на бумерите е два пъти по икономичен но със същия вървеж като 2.0 турбо бензините да кажем на VW

прости цифрички

Доко
20-08-2009, 20:55

Като малък бях силен по математика. 2+2 = 4 ........:kicking:

Tie
20-08-2009, 20:55
Динамика, динамика - за разхода не случайно го сложих в скоби!
Ремапвай си колкото искаш-а нали уж търсехме макс.равни условия? И бензуна след намеса какво, ще си остане без оромяна ли? Я пак помисли/почети в Google-о и пак цитирай ;-)

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 20:59
Динамика, динамика - за разхода не случайно го сложих в скоби!
Ремапвай си колкото искаш-а нали уж търсехме макс.равни условия? И бензуна след намеса какво, ще си остане без оромяна ли? Я пак помисли/почети в Google-о и пак цитирай ;-)

ама ти въобще четеш ли какво ти пиша ?

без ремапове и т.н. глупости са еднакви при еднакви условия излезли от завода :)

разхода е приятен бонус, означава че ще си я караш в лютеницата два пъти повече и ще си два пъти по щастлив ;)

DiStefano
20-08-2009, 21:00
момчета като гледам какво става .. май темата ще се катанизира ..
отидохте до БМВ ... по-въпроса - нема ЕксДрайв дето да не връви .. 320 кюмур е самолет ..
както и да е ..
реалността е че .. според мен де .. дизела явно е по по джоба на българина ... иначе на всеки му се карат еволюшъни и гта-та :paddle:

Tie
20-08-2009, 21:06
Е да де-излизат от завода едно 123d и Audi S3 (ти повлече пример с ТСИ 2 кила ВАГ-овете, а и наще напоследък се поизлагат:( ) и ти кажи каво става с d-то?

П.С. Не намесвай разхода, в темата се дискутира основно динамиката при 2-та типа агрегати!

---------- Post added at 18:06 ---------- Previous post was at 18:04 ----------

DiStefano това е 100% така, но нека за момент пренебрегнем гадната реалност;-)

Доко
20-08-2009, 21:07

ами мисля че пропускаш какво казвам

2.0 би турбо дизела на бумерите е два пъти по икономичен но със същия вървеж като 2.0 турбо бензините да кажем на VW

прости цифрички

Ама това нито са бързи , нито икономични тея тука бумери и вагени ... :jumping:

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 21:10
Е да де-излизат от завода едно 123d и Audi S3 (ти повлече пример с ТСИ 2 кила ВАГ-овете, а и наще напоследък се поизлагат:( ) и ти кажи каво става с d-то?

айде сравни ги де :)

2.0 TSI - 200 коня << сбъркал съм , извинявай, 260 е

П.С. Не намесвай разхода, в темата се дискутира основно динамиката при 2-та типа агрегати!

разхода го споменах като приятен бонус :)

а ... и сравни цените между s3 и 123d ;)

Tie
20-08-2009, 21:22
Чакай сега колега - никой не споменаваше преди това за разход и себестойност на агрегата. Просто дадох много прост пример на 2 близко ориентирани и като епоха коли от който се видя че в чисто динамичен план при макс. равни условия (не забравяй че нафтата по рождение си има 2 голями +: висока степен на сгъстяване и високо налягане на впръскване на горивото в цилиндрите-оттам до голяма степен по-голяма ефективност и горивна икономичност) бензина винаги ще е отпред! Нали се сещаш защо ТСИ-тата по 200 к.с. качени на Г5 или Октавия РС изостават на старт от 123-то - не е защото агрегата е по-слаб!!!

П.С. Мразя ВАГ и всичко що не е 'талянско ;)

VFTI
20-08-2009, 22:57
Мани ги тея мексикански кашони :tooth:. Тва го мъчиш ,риташ и под 6 секунди не пада да го е . Требва да му се наливат оше $ да може да дръпка бързите ЖТД-та. :spiteful::wow::Topic-is-closed-bg::bounce8:

Чух че Ескалейда имал проблеми със сцеплението :go: Има ли нещо такова или 430-440к.с не са достатъчни да му завъртят гумите :wc: :tooth: :tooth: (впрочем качвал ли си я на дино или все още няма толкова голям дино стенд :tooth: :tooth: )...А Ц категория имаш ли??.. На 2 000 оборота на 5та с колко км си:eat: И какъв разход дава..... Защото тука във форума 146ца на Ацко88 :) 1.6 той сам е писал че давашe 25л/100км. и предполагам щеше да върви наравно с ескалейда ти :tooth: :hmm::spiteful::spiteful:

По темата:

Славата на дизеловите бегачки дойде откакто в Бг масова навлязоха комънрейлите и ПД-тата...Остаряха...дойдоха на едни прилични цени в Бг с множко коне за Бг стандарта и лесни процедури по чипосване и станаха многооо бързи...От там вече дори аз си признавам че се започва да се мисли за "бърза нафта"...>ЗАщото са наистина достъпни като първоначална инвестиция и ако човек уцели добра кола със сигурност хем ще му е гот, хем ще му е икономично...

Иначе всеки ден слушам звука на моята 2.0 и вече 2г. и половина не мога да и се нарадвам...Само това му липсва на дизела :):):) Аааа и ако пушеше по-малкооо :tooth:

Sunny
20-08-2009, 23:16
реалността е че .. според мен де .. дизела явно е по по джоба на българина ... иначе на всеки му се карат еволюшъни и гта-та :paddle:
Абе по джоба , повечето карат с крадена нафта и не знаят какво им продават , я от трактор я от камион .

Чух че Ескалейда имал проблеми със сцеплението :go: Има ли нещо такова или 430-440к.с не са достатъчни да му завъртят гумите :wc: :tooth:
Ами като е почти 3 тона :tooth:

Kostadin`
20-08-2009, 23:36
Абе по джоба , повечето карат с крадена нафта и не знаят какво им продават , я от трактор я от камион .
И отделно дали не е "кръщавана"...шшш и без тва е модерно хванете и пуснете една анкета Бензин,Дизел,Газ или Метан... с повече от един отговор и да е публична...да видим кви ще са резултатите:kicking:

AntiLuuP
20-08-2009, 23:36
По темата:

От там вече дори аз си признавам че се започва да се мисли за "бърза нафта"...>ЗАщото са наистина достъпни като първоначална инвестиция и ако човек уцели добра кола със сигурност хем ще му е гот, хем ще му е икономично...

Иначе всеки ден слушам звука на моята 2.0 и вече 2г. и половина не мога да и се нарадвам...Само това му липсва на дизела :):):) Аааа и ако пушеше по-малкооо :tooth:
И аз си мисля същото попринцип и съм решил че следващата ми каруца ще е 156 2.4 жтд а може би и нещо по сериозно според зависи кво ми се случи в живота следващите 2-3 годинки ....
ОТ както сложих спортния филтър още повече не мога да се накефя на звука ... може да не върви много ама поне ръмжи като AMG :D :kicking::jumping:

Sunny
21-08-2009, 00:06
И отделно дали не е "кръщавана"...шшш и без тва е модерно хванете и пуснете една анкета Бензин,Дизел,Газ или Метан... с повече от един отговор и да е публична...да видим кви ще са резултатите:kicking:

Брааат тя си е кръстена още между Нефтохим-а или къфто е там и банзиностанцията . После и на бензиностанцията е кръстена и накрая и този от камиона (трактора) и той я прекръства .
Е тя стана светена от толкова прекръстване таа нафта бре ;)

Бил съм и пом. управител на бензиностанция знам какво е ... ама не е за разправяне .

vegatta
21-08-2009, 00:32
Tук си прав. Айде изкарайте някое JTD какво и да е то срещу една турбо бензин :).

Ники нали се сещаш че се напиням с на Юли Делтата редовно

Bobi_33
21-08-2009, 00:34
"Приятелю", качвал съм се на доста коли,дори съм ги карал и не съм очарован..например от 1.6 на алфа останах с лошо впечатление от вървежа,бензинова тойота селика 144 коня върви по-малко от мойта,която е само 115 коня.. така че смятам че карам бърза кола за в града...защото дори 2.0 ТС не са спортни ами са просто най-бързичките нормални двг

Ами като си силно убеден, че си бърз ти предлагам да сложим ключове за ключове. Твоята свръх бегачка срещу моя хладилник. :kicking:

Доко
21-08-2009, 00:38
Чух че Ескалейда имал проблеми със сцеплението :go: Има ли нещо такова или 430-440к.с не са достатъчни да му завъртят гумите :wc: :tooth: :tooth: (впрочем качвал ли си я на дино или все още няма толкова голям дино стенд :tooth: :tooth: )...А Ц категория имаш ли??.. На 2 000 оборота на 5та с колко км си:eat: И какъв разход дава..... Защото тука във форума 146ца на Ацко88 :) 1.6 той сам е писал че давашe 25л/100км. и предполагам щеше да върви наравно с ескалейда ти :tooth: :hmm::spiteful::spiteful:

Ами да ти кажа честно след процедурите в " Екстриим Тунинг" и лично на бате ви Бобо , Ескалейда постигна разход като малолитражка :naughty:, на магистралата постигнах завидните 12.9 по борд комп, но на круиз контрола застопорена на 130 км/ч. Мога да заявя смело , че вероятно Бобо е единствения в БГ за сега който може да махне ограничителя на скороста на такъв тип ДВГ, което е свързано с промяна на софтуера,и естествено се позасилиха конете. А в "Проспиид" не стана да я замеря (беше ми любопитно) ,но разликата е чуствителна при тази кубатура.Та хубавото е , че може да е икономична ,но ето какво става с разхода когато се понастъпи, става жадна :drinking:
На 3900 оборота е с 209 км/ч - автомат е.

:tooth:[/QUOTE]

Ами като е почти 3 тона :tooth:

3.6 тона даде на кантара в митницата :coolio:

thecleaner
21-08-2009, 00:38
Ами като си силно убеден, че си бърз ти предлагам да сложим ключове за ключове. Твоята свръх бегачка срещу моя хладилник. :kicking:

кара ти се май икономичен мазутник аванта :dark2:

Bobi_33
21-08-2009, 00:43
кара ти се май икономичен мазутник аванта :dark2:

Директно отива на пазара. С парите от нея другата 33-ка ще стане по-бърза от всяко ЖТД :kicking::wow:

Sunny
21-08-2009, 00:57
Директно отива на пазара. С парите от нея другата 33-ка ще стане по-бърза от всяко ЖТД :kicking::wow:

:bowdown: :hvala: :bowdown:

vegatta
21-08-2009, 01:06
аз не мога да разбра кво против имате против дизелите

Вървът си за параметрите които им дават

Доко
21-08-2009, 01:18
аз не мога да разбра кво против имате против дизелите

Вървът си за параметрите които им дават

Ами най малкото е ,че есента когато се позахлади и паднат мъгли ,тоест влагата във въздуха се увеличи, като излизам с колата най-вече сутрин, и се влея в трафика, половината автомобили са дизели, но стари и чипнати, отделящи такива сажди във въздуха защото още не са вдигнали температура, ме хващат асматични пристъпи. Аман от пушаци, такъв автомобил отделящ толкова вредни емисии по никакъв повод не може да се движи в цивилизована държава. А че вървят, колко да вървят? Да си вървят , но да не пушат. Та лично аз това имам против дизелите, за камиони стават, добре, че не пущат повече от 5 тонни в града. Нямам нищо против новите дизели с филтрите за твърди частици - отзад си миришат на парфюм.:thumbup:

vegatta
21-08-2009, 01:22
Ами най малкото е ,че есента когато се позахлади и паднат мъгли ,тоест влагата във въздуха се увеличи, като излизам с колата най-вече сутрин, и се влея в трафика, половината автомобили са дизели, но стари и чипнати, отделящи такива сажди във въздуха защото още не са вдигнали температура, ме хващат асматични пристъпи. Аман от пушаци, такъв автомобил отделящ толкова вредни емисии по никакъв повод не може да се движи в цивилизована държава. А че вървят , да си вървят , но да не пушат. Та лично аз това имам против дизелите, за камиони стават, добре, че не пущат повече от 5 тонни в града. Нямам нищо против новите дизели с филтрите за твърди частици - отзад си миришат на парфюм.:thumbup:

Ти па що си мислиш че бензиновите не пушат

Доко
21-08-2009, 01:25
Ти па що си мислиш че бензиновите не пушат

А ти чувал ли си какво е "алерген" и от какво се предизвикват алергии, които са в основата на затрудненото дишане и в частност бронхиални астми и т.н. ? Бензиновата като пуши само мирише на лошо. Да не разяснявам сега кои частици отделяни от аспусите на дизеловите автомобили запушват алвиолите на бялото дробченце, и в комбинация с прах и ред други, става лошо.

vegatta
21-08-2009, 01:31
А ти чувал ли си какво е "алерген" и от какво се предизвикват алергии

еми аз съм алергичен почти от всичко ама от дизела не кихам и не ме сърбят очите

ама от бензина при малко нарушена смес ми тргват сълзите!

Доко
21-08-2009, 01:38
еми аз съм алергичен почти от всичко ама от дизела не кихам и не ме сърбят очите

ама от бензина при малко нарушена смес ми тргват сълзите!

:tooth::thumbup: Да вземем да отворим направо нова тема за алергии.И аз на 24 само кихах, а сега ако има котка в помещението в което съм, камо ли да я пипам, ми се зачервяват очите и текват едни сълзи. Трябват ми поне 2 часа да се съвзема.Но от дизеловите газове си сгъвам кофти по някога да го е... След кихането и сълзите следват кофти работи. С алергиите шега не бива..........

k1lcone
21-08-2009, 01:45
Абе пичага вчера на 19.08.09 стана точно един месец от както имам дизела,минал съм 4697км като зимам нафтата 1.25лв я си смятай за година колко ще спестя май доста а?Имал съм бензинова алфа 1.6 ТС която ако поразпиташ доста хора от форума ще ти кажат какво щеше да стане ако се пусна срещу твоето ГТВ,самоче там разхода бе 25/100 също така имам и кораб 2.0 В6 Турбо имам поглед върху нещата,и ясно съм си направил сметката и ми е добре повярваи ми!

Тука грешиш :) МетанЯ е алтернативно гориво,макарче системата е по-различна от при бензинките,рпи дизела 2-те горива се смесват.Аз лично неуважавам алтернативните горива,познавам хора с коли с големи мотори и им слагат газ,имам приятел който на предпоследната 7-ца сложи метан,ама ги има секви олигофрени какво да правиш :)
оф аман от глупости. кой ще си сложи метан на дизелова лека кола?

Доко
21-08-2009, 01:52

Време е такситата да дадат пример .:crazy: Без другото май им поспадна работата ,пък и се очаква тежка зима. Така ще спестят бая докато се греят на място. :roll2: Пък току виж се появила и некоя еко дизеларка у форума.

vegatta
21-08-2009, 01:53
С алергиите шега не бива..........

съгласен съм

Просто си карай бензиновата Алфа на газ да нямаш проблеми:kicking:

k1lcone
21-08-2009, 01:59
до колкото знам дизеловите рейсове позват и метан и дизел смесено и имало файда само ако харчи много литри нафта. ако е кола която харчи 6 на 100 защо да си утежняваш живота и багажника?

Доко
21-08-2009, 02:00
..

---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

съгласен съм

Просто си карай бензиновата Алфа на газ да нямаш проблеми:kicking:

Аха :th_up: От газта по убуу нема.:tooth:

vegatta
21-08-2009, 02:10
..

---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

Аха :th_up: От газта по убуу нема.:tooth:

ае па като се видим ще пием по 1-10

:big_beer::big_beer:

SFINKS
21-08-2009, 10:55
Доко тебе не мога те схвана нещо пич , уж Ескалейди мескалейди пък GTV на газ ??????????????
на кой всъщност е тоя Ескалейд ?

Доко
21-08-2009, 11:07
Доко тебе не мога те схвана нещо пич , уж Ескалейди мескалейди пък GTV на газ ??????????????
на кой всъщност е тоя Ескалейд ?

И ескалейда маскалейда е на газ, нема да се притесняваш. :-D Пак повтарям, че и на мотора щях да сложа, ако не му се разваляше вида. Не я мисли мойта математика, ако не искаш да те наема за счетоводител .:th_up:

SFINKS
21-08-2009, 11:17
правилно , бензин-дизел , али бали , газът е истината :)
не се бъзикам , предните ми коли всички са били на газ :)

acko88
21-08-2009, 12:23

E мани я фантата една минерална вода,а пък от Стоян един червен пешеходец

---------- Post added at 09:23 ---------- Previous post was at 09:20 ----------

Калцончо,аз ти казвам че има алтернативно гориво,пък кой иска да си слага грам не ме е**

pr_00f
21-08-2009, 14:22
Какво е това алтернативно гориво ?

Fear
21-08-2009, 14:44
Какво е това алтернативно гориво ?
Вода.
Изключително успешно го ползват велосипедистите. :crazy:

pr_00f
21-08-2009, 14:48
Е на ракия е по-добре :)
И бирата върши работа в краен случай :devil:

Доко
21-08-2009, 15:10
Бъзикайте се вие с водата, ама тука до има няма 2-3 , 5-10 години ще изкочи една алфа , на която и разработват клетки за водороден синтез и ще си налива гориво от чюшмята, даже като вали ще се самозарежда . :roll2::roll2::roll2::roll2:

acko88
21-08-2009, 18:06
Бъзикайте се вие с водата, ама тука до има няма 2-3 , 5-10 години ще изкочи една алфа , на която и разработват клетки за водороден синтез и ще си налива гориво от чюшмята, даже като вали ще се самозарежда . :roll2::roll2::roll2::roll2:

Ако пък валеше уиски,аз щях да се самозареждам :roll2:

pacho_kardana
21-08-2009, 18:47

За каква алфа става въпрос?

Дизела е номер 1 ! ;) :big_bow_down:

WarsteineR
21-08-2009, 19:04
За мен по-убу от бендза нема... тава дизела като стана на 40 може.. даже и автоматик... чудо :devil:

Stoyan Georgiev
21-08-2009, 21:52
доко чу дизел ПОВЕРА ахахаха следващия му афтимобил ще е дизел 101% :roll2:

Доко
21-08-2009, 22:27
доко чу дизел ПОВЕРА ахахаха следващия му афтимобил ще е дизел 101% :roll2:

Като едното нищо само ,че директно го правя екодизел , ръгам му метан, подписвам договор с кмета и му слагам една табела 211 :roll2::roll2::roll2:

Stoyan Georgiev
21-08-2009, 22:44
Като едното нищо само ,че директно го правя екодизел , ръгам му метан, подписвам договор с кмета и му слагам една табела 211 :roll2::roll2::roll2:

тва значи ли, че ше возиш мангауи ? :roll2:

ще си вземеш дизел , знам аз дори и ти да не го знаеш още :devil::devil: хаха

Доко
21-08-2009, 22:45
тва значи ли, че ше возиш мангауи ? :roll2:

ще си вземеш дизел , знам аз дори и ти да не го знаеш още :devil::devil: хаха

Че аз да съм казал нещо ??? :innocent:

AntiLuuP
21-08-2009, 23:42
За мен по-убу от бендза нема... тава дизела като стана на 40 може.. даже и автоматик... чудо :devil:
Aбе аз и сега съм навитак на един 350++ коньов автоматик .... :innocent:

qpwo
22-08-2009, 08:53
Голяяяма машина ще караш, значи...

pacho_kardana
22-08-2009, 14:49
Aбе аз и сега съм навитак на един 350++ коньов автоматик .... :innocent:

Що па автоматик?Не е ли по-добре Selespeed ? :metal:

Jivko7777
22-08-2009, 15:36
Абе недейте да спорите за глупости...
Важното е да не ходим пеш пък дали ще е бензинова или дизелова кола няма значение... ;) ;) ;)

pacho_kardana
22-08-2009, 18:11
Абе недейте да спорите за глупости...
Важното е да не ходим пеш пък дали ще е бензинова или дизелова кола няма значение... ;) ;) ;)

Не!Важното е да спорим!По принцип на тази тема няма едно мнение и никой не иска да разбере,че JTD-то е по добро от Twin Spark-а ;) :lupe:

AntiLuuP
22-08-2009, 19:13
Същата работа ... всеки автоматик има опция за ръчно превключване на скоростите ...

Доко
22-08-2009, 19:31

Най зле е ..... :unsure:

Jivko7777
22-08-2009, 20:26
Не!Важното е да спорим!По принцип на тази тема няма едно мнение и никой не иска да разбере,че JTD-то е по добро от Twin Spark-а ;) :lupe:

Eхххх страшен си :) Продължаваш да подклаждаш огъня :)

ФЕРАРИСТ
22-08-2009, 21:07
Добре де, кога най - накрая ще се обяви победата на бенза, и темата да приключи....

Stoyan Georgiev
22-08-2009, 21:10
Добре де, кога най - накрая ще се обяви победата на бенза, и темата да приключи....

днес най-бърза бе 1.9 jtdm направена много от екстремистите ;)

ФЕРАРИСТ
22-08-2009, 21:22
Ако е била най - бърза на пистата, това е друго......на пистата и пилота е важен......

RoMAN
22-08-2009, 21:34
Ми това което показа днеска 1.9JTDm решава спора:cheers: Мисля, че може вече бензинаджиите да се успокоите малко, а тези които не искат да го приемат нека да дишат изгоряла нафта.

Доко
22-08-2009, 21:37
Ми това което показа днеска 1.9JTDm решава спора:cheers: Мисля, че може вече бензинаджиите да се успокоите малко, а тези които не искат да го приемат нека да дишат изгоряла нафта.

А, ние сме спокойни, те Екстремистите не са дошли с пипнатите бензинки :Bolt: .

qpwo
22-08-2009, 21:47
Еми , ето го и заключителния момент... Обявява се пълна и категорична победа за бензина... На всички колеги - дизелжии се благодари...
Еми това е ...:hehe::hehe:

AntiLuuP
22-08-2009, 23:07
Еми , ето го и заключителния момент... Обявява се пълна и категорична победа за бензина... На всички колеги - дизелжии се благодари...
Забрави да допълниш:
"Опитайте отново!" :cheers:

ФЕРАРИСТ
22-08-2009, 23:20
Еми това е - айде да затваряме темата......

nikotm
22-08-2009, 23:21

Ма питай колко пари се наливат в един турбо дизел,за да се постигнат що годе накакви добри резултати.И ако се налеят тези пари в една турбо бензинка,така ще мина по-край твоя влак че ще ти измъкна гащите от задника както седиш на седалката.:hehe::hehe::hehe::cheers:

пс.И все пак за любителите на дизела е срамота 1.6 атмосверка да е на 1 секунда от турбо дизелллллллл.:moon::moon::moon:

Jivko7777
23-08-2009, 00:41
Еми това е - айде да затваряме темата......

Аааа ще я затваряме...как бе ние тепърва почваме :)

RoMAN
23-08-2009, 11:19

Какви глупости говориш? Каква победа за бензина? Най-добро време даде 156 1.9 JTDm 1:02

---------- Post added at 08:19 ---------- Previous post was at 08:18 ----------

Ма питай колко пари се наливат в един турбо дизел,за да се постигнат що годе накакви добри резултати.И ако се налеят тези пари в една турбо бензинка,така ще мина по-край твоя влак че ще ти измъкна гащите от задника както седиш на седалката.:hehe::hehe::hehe::cheers:

пс.И все пак за любителите на дизела е срамота 1.6 атмосверка да е на 1 секунда от турбо дизелллллллл.:moon::moon::moon:

Шефе моя влак не е за писта, а кола за път и не знам защо се сравняваш с мен :) Предполагам с нужните интервенции може и да стане за писта, но тогава по скоро ти ще ми ядеш гащите.

Furious 155
23-08-2009, 11:21
Какви глупости говориш? Каква победа за бензина? Най-добро време даде 156 1.9 JTDm 1:02
а на бобо гтв-то - 1:03.... което какво Ви говори??? Айде стига сте превъзнасяли кой дизела, кой бензина... единственото с което дизела е напред е разхода на гориво!

RoMAN
23-08-2009, 11:26
а на бобо гтв-то - 1:03.... което какво Ви говори??? Айде стига сте превъзнасяли кой дизела, кой бензина... единственото с което дизела е напред е разхода на гориво!

Аз не превъзнасям дизела. Просто казвам, че може да върви толкова колкото бензина и да му е конкурент, това е. На пистата се доказа това. Не знам бензинаджиите какво продължават да хленчат, като има резултати на лице.

---------- Post added at 08:26 ---------- Previous post was at 08:24 ----------

п.п. 1.9 дизел VS 3.2 бенз. Мисля, че дизела добре се представи.

Furious 155
23-08-2009, 11:30
Аз не превъзнасям дизела. Просто казвам, че може да върви толкова колкото бензина и да му е конкурент, това е. На пистата се доказа това. Не знам бензинаджиите какво продължават да хленчат, като има резултати на лице.

п.п. 1.9 дизел VS 3.2 бенз. Мисля, че дизела добре се представи.
А защо не броиш че дизела е с турбина - тя ти дава volume efficiency над 100%, да не кажа че в случая може да е и почти 200%... а атмосферния бензин е под 100% винаги... изобщо как така ги сравняваш само по обем :calc: 1.9*200% си е 3.8 :calc: да кажем, ако е 200%!

RoMAN
23-08-2009, 11:33
А защо не броиш че дизела е с турбина - тя ти дава volume efficiency над 100%, да не кажа че в случая може да е и почти 200%... а атмосферния бензин е под 100% винаги... изобщо как така ги сравняваш само по обем :calc: 1.9*200% си е 3.8 :calc: да кажем, ако е 200%!

Доколкото четох някъде тоя дизел е 200 и няколко си коня на колела. 3.2 бензина колко е? Пък и не сравнявам аз. Ти го намеси това. 3.2 все пак има къде ти по-голяма кубатура V6 24V Дизела какво е? Inline 4 16V.

rusiq86
23-08-2009, 11:38
Дизел, бензин...Истината е една, в бензина има тръпка и едно усещане което липсва на дизела. Но дизелът прави често коли смешни, по-добър е за магистрала за висока скорост (лично мнение), и е ужасно икономичен, 1.9,105кс ми гори 6-6.5 градско, е айде докарайте ми такъв разход. Изминавам на месец средно 1500км градско: в дизелово гориво давам 140 кинта, с бензин за тези км със среден разход 10литра, което е дори малко за градско идва около 300лева, е има ли кво да говорим....

Furious 155
23-08-2009, 11:39
Доколкото четох някъде тоя дизел е 200 и няколко си коня на колела. 3.2 бензина колко е? Пък и не сравнявам аз. Ти го намеси това. 3.2 все пак има къде ти по-голяма кубатура V6 24V Дизела какво е? Inline 4 16V.
нали точно затова ти написах че ефективния обем на дизела с турбината е да кажем 3.8 литра, не 1.9 ;). Ефективния обем на бензина е 3.2 литра! Това имам предвид

---------- Post added at 11:39 ---------- Previous post was at 11:38 ----------

Дизел, бензин...Истината е една, в бензина има тръпка и едно усещане което липсва на дизела. Но дизелът прави често коли смешни, по-добър е за магистрала за висока скорост (лично мнение), и е ужасно икономичен, 1.9,105кс ми гори 6-6.5 градско, е айде докарайте ми такъв разход. Изминавам на месец средно 1500км градско: в дизелово гориво давам 140 кинта, с бензин за тези км със среден разход 10литра, което е дори малко за градско идва около 300лева, е има ли кво да говорим....
дам, това мнение го споделям!

BillyBoy`
23-08-2009, 12:02

п.п. 1.9 дизел VS 3.2 бенз. Мисля, че дизела добре се представи.виж сега пич наистина се превъзнасяте тиия със много бързите дизели изобщо можете да ни бъдете конкуренция само по разхода на гориво че е по малък това че няма тука направени бензинки нищо не означава и за да не ме обявите във сектантство и мазохизъм ще ви дам пример ето със това клипче http://www.vbox7.com/play:5ccdb463 когато видя ЖТД така да се изстрелва като тоя звяр и да дава такова време на 400м тогава ще кажа че дизелаците вървят а и да не забрявя сложете си слушалките и си увеличете звука на макс за да чуете какво се казва звук и ще помоля без коментари благодаря

rusiq86
23-08-2009, 12:29
Колко често стъпвате на писта колеги, и колко често настъпвате така колите си....заради едната изгъзица плащате в пъти за гориво. За всеки влак си има пътници, няма лошо. Бензина си има плюсовете и минусите, дизела също, но да не забравяме че повечето от нас са с една кола и я ползваме за ежедневка...което ще рече айде карайте си бензините така, и нека ви наказват дизели по светофарите, а после обяснявайте ама двг е по голяма кубатура ала бала. Никога не съм бил член на секта "Дизел". Просто това е по-разумният избор, и тея изгъзици да се правя на Шумахер и състезател с коли под 200кс, което вече е истинска кола е смешно. Не му отива на човек над 30+ да се прави на прост, нали трябва да е улегнал, мъж на място. Много заклети бензинаджии ми споделят, че щтяли да вземат дизелова колица като следваща - защо ?!? С нашите 100-150 кс каде сме тръгнали, в този ред на мисли в рамките на тези коне, единственият разумен и логичен избор за мен е турбодизелова кола (приличен вървеш, нисък разход, добра динамика, и винаги можеш да накажеш някой объркал се селянин с рацер)! No comment!

pacho_kardana
23-08-2009, 12:46

Най-накрая свършва с весел край!В смисъл че дизела печели ;)

RoMAN
23-08-2009, 12:52
виж сега пич наистина се превъзнасяте тиия със много бързите дизели изобщо можете да ни бъдете конкуренция само по разхода на гориво че е по малък това че няма тука направени бензинки нищо не означава и за да не ме обявите във сектантство и мазохизъм ще ви дам пример ето със това клипче http://www.vbox7.com/play:5ccdb463 когато видя ЖТД така да се изстрелва като тоя звяр и да дава такова време на 400м тогава ще кажа че дизелаците вървят а и да не забрявя сложете си слушалките и си увеличете звука на макс за да чуете какво се казва звук и ще помоля без коментари благодаря

http://www.youtube.com/watch?v=R6SlzxUD71c

Ми ето ти клипче, където дизел дава по-добро време на 400 м. от това което ти ми показа :bravo:
Просто още някои от вас живеят във времената, когато се говори как гние опела, как дизела е тромав и тресе цялата кола и т.н. Не искам повече да споря понеже имам чувството, че говоря на дървета. Резултатите на пистата бяха чисти и ясни. Всякакви други коментари ще са просто от яд. Който е бил на пистата е видял черно на бяло как стоят нещата.

Jivko7777
23-08-2009, 13:32

Което говари едно 1.9 JTD 4 цилиндъра, бие 3.2 V6 :shock:...
Досега в темата беше че като ги сравняваме сме давали дизела с по-голяма кубатура, а сега какво стана изведнаж не само че е по-малко ами и ужасно по-малка е кубатурата от бензина...
Просто всички бензинаджии спрете и вижте фактите - победа за дизела :th_up:, а не пак да ми говорите ама ако това ама онова, вече има всичко черно на бяло ;)

BillyBoy`
23-08-2009, 14:04

Ми ето ти клипче, където дизел дава по-добро време на 400 м. от това което ти ми показа :bravo:
Просто още някои от вас живеят във времената, когато се говори как гние опела, как дизела е тромав и тресе цялата кола и т.н. Не искам повече да споря понеже имам чувството, че говоря на дървета. Резултатите на пистата бяха чисти и ясни. Всякакви други коментари ще са просто от яд. Който е бил на пистата е видял черно на бяло как стоят нещата.Виж сега има разлика между Аудито от клипчето и камион ли е това пикап ли е незнам от линка които си постнал просто имам чувството че пишеш и говориш това което ти оттърва ако дизела беше толкова добър както казваш ти Ланчиа нямаше да създадат Интегралето със бензинов мотор а Ферари нямаше да слагат бензинови мотори на своите автомобили а дизелови ,незнам какво си видял на пистата ама на последния итал фест не ви видях къде бяхте хипер Бързите ЖТД видях няколко автомобила от които бях силно очарован Седичито на 1912, 145-та на Нено,QV-то на БОБО и още 1 или 2 Фиат Уно Турбо

---------- Post added at 11:04 ---------- Previous post was at 10:56 ----------

Което говари едно 1.9 JTD V4, бие 3.2 V6 :shock:...
Досега в темата беше че като ги сравняваме сме давали дизела с по-голяма кубатура, а сега какво стана изведнаж не само че е по-малко ами и ужасно по-малка е кубатурата от бензина...
Просто всички бензинаджии спрете и вижте фактите - победа за дизела :th_up:, а не пак да ми говорите ама ако това ама онова, вече има всичко черно на бяло ;)
Хахаха би ли ни обяснил какво означава това 1.9 JTD V4?Щото аз за такова ЖТД за първи път чувам!!!

Fear
23-08-2009, 14:09
Което говари едно 1.9 JTD V4, бие 3.2 V6 :shock:...
Mда, а това 1.9JTD милото, по него нищо не е пипано, пълен сток си е. :hehehm:
Колко са JTD-тата с възможности като въпросното?

Хaйде да сравняваме заводски автомобили, а? :roll:

ФЕРАРИСТ
23-08-2009, 14:16
При равни условия - атмосфера или турбина, никой дизел не мое да изкара толкова крайна мощност колкото бензина.....квит си искате времена ми давайте, ако някога трилитров турбо дизел бие трилитров турбо бенз, мое да ми се обадите....

Bobi_33
23-08-2009, 15:01
При равни условия - атмосфера или турбина, никой дизел не мое да изкара толкова крайна мощност колкото бензина.....квит си искате времена ми давайте, ако някога трилитров турбо дизел бие трилитров турбо бенз, мое да ми се обадите....

Супра 3.0 литра. Да гледат и коментират дизелждиите, които не могат да предложат алтернатива на нафта с тия везможности и да подчертая, СЪЩАТА КУБАТУРА :
http://www.youtube.com/watch?v=HWWLa-dgsgI

Относно вчерашната гонка по писта, ще добавя, че много хора забравят и фактора шофьор.

RoMAN
23-08-2009, 15:05
Относно вчерашната гонка по писта, ще добавя, че много хора забравят и фактора шофьор.

Намекваш, че пилота на GTV-то 3.2 V6 е бил лош шофьор ли.

Доко
23-08-2009, 15:06
156-цата с най-добро време е 1.9 ЖТД и от нея до колкото знам са изцедени около 200 коня от екстремистите, същите тези екстремисти имат една 145-ца 2.0 ТС на която е сложена турбина, тоест изравняваме показателите горе долу в кубатурите и принудителното пълнене на ДВГ-тата. Въпросната 145-ца е около 300 коня, което по никакъв повод не може да се изцеди от един 1.9 ЖТД двигател. А сега може да гадаете колко време щеше да даде Бобо ако беше дошъл с доста по леката и ефтина 145-ца. На пистата времето не зависи от това колко е силна колата, само това ми показват резултатите. Според мен Бобо само се е разхождал по пистата и не е искал да си хаби гумите, пазел си е джантите човека :smoke:

п.с. Ето и 1000+ коня от 1.8 бензин и това е без да прави димна завеса, само огън :notworthy: , което мисля с дизелово гориво не може да се случи, трябват си обороти. http://www.youtube.com/watch?v=o6mOTT0_QhQ

RoMAN
23-08-2009, 15:19
156-цата с най-добро време е 1.9 ЖТД и от нея до колкото знам са изцедени около 200 коня от екстремистите, същите тези екстремисти имат една 145-ца 2.0 ТС на която е сложена турбина, тоест изравняваме показателите горе долу в кубатурите и принудителното пълнене на ДВГ-тата. Въпросната 145-ца е около 300 коня, което по никакъв повод не може да се изцеди от един 1.9 ЖТД двигател. А сега може да гадаете колко време щеше да даде Бобо ако беше дошъл с доста по леката и ефтина 145-ца. На пистата времето не зависи от това колко е силна колата, само това ми показват резултатите. Според мен Бобо само се е разхождал по пистата и не е искал да си хаби гумите, пазел си е джантите човека :smoke:

п.с. Ето и 1000+ коня от 1.8 бензин и това е без да прави димна завеса, само огън :notworthy: , което мисля с дизелово гориво не може да се случи, трябват си обороти. http://www.youtube.com/watch?v=o6mOTT0_QhQ

Файда като са ти изцедени 99999 коня от колата и те бие дизел с по-малка кубатура :tank:

Доко
23-08-2009, 15:22

Просто още някои от вас живеят във времената, когато се говори как гние опела, как дизела е тромав и тресе цялата кола и т.н. Не искам повече да споря понеже имам чувството, че говоря на дървета. Резултатите на пистата бяха чисти и ясни. Всякакви други коментари ще са просто от яд. Който е бил на пистата е видял черно на бяло как стоят нещата.

Ти чувал ли си драгстери ? Да не ти вадя клипове на бензинови такива, да не говорим за метанол, или нитро. Къде си видял такава по улиците ?

---------- Post added at 12:22 ---------- Previous post was at 12:21 ----------

Файда като са ти изцедени 99999 коня от колата и те бие дизел с по-малка кубатура :tank:

Ама ти май не зацепваш интригата,то не е и нужно, те и двете коли са доработвани от един сервиз - бинго, разбийш ли????? :smoke:

RoMAN
23-08-2009, 15:28
Ти чувал ли си драгстери ? Да не ти вадя клипове на бензинови такива, да не говорим за метанол, или нитро. Къде си видял такава по улиците

Да чувал съм и онова не беше драгстер. Ето пример за дизелов драгстер:http://www.youtube.com/watch?v=oAUY0-LnZRQ

Нитро се слага и на дизел в случай, че още не знаеш :director: http://www.jegs.com/i/NOS/741/02519/10002/-1

---------- Post added at 12:28 ---------- Previous post was at 12:27 ----------

Ама ти май не зацепваш интригата,то не е и нужно, те и двете коли са доработвани от един сервиз - бинго, разбийш ли????? :smoke:

Споко. И това го знам ;) За което e похвално, че са надхвърлили себе си.

Доко
23-08-2009, 15:31
Да чувал съм и онова не беше драгстер. Ето пример за дизелов драгстер:http://www.youtube.com/watch?v=oAUY0-LnZRQ

;)

Стига с тея дизели бре, връщаш ме в началото на 19-век ,жив локомотив, бахти саждите . :big_whoops:

п.с. Майтап, не се засягай . . . кой квот си иска да кара, откакто карам мотор са ми малко безинтересни бързите коли.

RoMAN
23-08-2009, 15:32
Стига с тея дизели бре, връщаш ме в началото на 19-век , бахти саждите . :big_whoops:

п.с. Майтап, не се засягай . . . кой квот си иска да кара .

Не се засягам бе, колега. Без лоши чувства, нали ? :spoko:

Доко
23-08-2009, 15:47
Без лоши чувства, нали ? :spoko:

:cheers: Е трябва и малко интрига да има. :smoke:

Stoyan Georgiev
23-08-2009, 16:03

въпросната 145 беше там също но нещо се случи с джантата едната май.................

toki4a
23-08-2009, 16:28
на вас бирата ли ви свърши ,та се дрънкате низнамм
бензини дизели и тем подобни :smoke:
караите си на гас и си свиркаите брее:smoke:

:boo::boo::boo::boo::boo::boo::twisted:

Доко
23-08-2009, 16:38
на вас бирата ли ви свърши ,та се дрънкате низнамм
бензини дизели и тем подобни :smoke:
караите си на гас и си свиркаите брее:smoke:

:boo::boo::boo::boo::boo::boo::twisted:

Аз от малък им разправям къде е истината ... ... :director::director::director::bounce8::bounce8::b ounce8:

Fear
23-08-2009, 18:05
Нафтата е за топлене, газта за готвене, бензина е за каране! :pfbbt:
Айде у лево! :hehehm:

Jivko7777
23-08-2009, 18:08
Нафтата е за топлене, газта за готвене, бензина е за каране! :pfbbt:
Айде у лево! :hehehm:

Ама ако не се топлиш и не се храниш как ще правиш третото :unsure:

Fear
23-08-2009, 18:11
Ама ако не се топлиш и не се храниш как ще правиш третото :unsure:
Топля се и си готвя на ток - карам си на бензин.
Разни смърдящи на развалени яйца или сажди горива не ползвам. :Tease:

rusiq86
23-08-2009, 19:53
Ей не така! И бензина не мирише мн приятно!!! Карай си бензина и му се радвай. Аз ще се продължавам да се радвам на объркали се рацери по светофарите,качили се в некое 100-120кс бензинка мислейки си че са в ламбо. И ще се смея на разхода им, нека мирише и пуши...и да видим смеете ли с бензинките да поддържате скорост от 160+ на магистрала...или виждате стрелката на скоростомерът на 190 веднъж на 2 години.

П.П. С дизелово гориво никой не се грее от мн години, има си камини, климатици, парно на ток. За шум мога да се конкурирам с мн бензинки, доста е тих..здраве да е колеги.. . Бих карал на бензин само едно Ламбо, дотогава не се давам.
П.П.2. Колеги горивото на бъдещето не е бензина, не се заблуждавайте. H2O, хибридни двг, слънчеви батерии

Fear
23-08-2009, 20:26
Когато някой изкара от 2.0 литра дизел БЕЗ ТУРБО 250к.с., тогава ми се обадете, ще почерпя. :hehehm:

П.П.
При това става въпрос за автомобил в серийно производство, който така си излиза от завода. ;)

AntiLuuP
23-08-2009, 20:30
и да видим смеете ли с бензинките да поддържате скорост от 160+ на магистрала...или виждате стрелката на скоростомерът на 190 веднъж на 2 години.

Aми смея, колега и го правя но не винаги и не защото гори повече тогава а от съображения за сигурност ... по нашите пътища и с тези кошници такава скорост не е заподържане ... 190 ++ се подържат с нова и сигурна кола и т.н. дори и тогава не е желателно. тая скорост я дигаш за да се изкефиш след което си влизаш в нормите ...
А ти продължавай да караш със 190+ по магистралите и скоро да очакваме включване от твоя страна как книжката ти е взета за 3-6 месеца понеже те има на снимка колко си бърз ... ;)
НЕ се заяждам не се ебавам с никой просто няма смисал от спорове и място за сравнение .. дизела върви до известна степен бърз е до някъде но няма място за сравнение никога няма да има дизел който би могъл да се конкурира с бензина при еднакви кубатури и системи (турбини, чипове мипове и т.н.) ....

п.п. - на 1ва предавка колко дигаш с печката ... а на 2ра ... а на трета ....
Темата за мен е изчерпана и всички следващи мениня се превръщат в спор ....

rusiq86
23-08-2009, 20:51
Колко вдигам немога да ти кажа на първа защото никога не съм и гледал. Но спокойно мога да кажа че съм наказвал доста бензинки с моят асматик. Коли за мен се сравняват на тегло и коне по нищо друго (лично за мене). То от самото начало си е спор бензин-дизел, и е смешно да се твърди че бензина е по-добър от дизела. Мога да изкажа мн плюсове в полза на дизелчето, но мисля няма да убедя заклет бензинджия в обратното. Карайте си квото решите, и се молете да не вдигнат бензина още че нема да ви виждаме по улиците (шега).
п.п. Аз книжката няма да я изгубя. за последните 5 години немам още едно нарушение :)
Ползи за бензин:
пилене на гуми
големи двг сток над 300кс+
звукът от ревяща генерация...за други не се сещам
ползви от дизела:
мн по-нисък разход
по-ниска цена на горивото(много)
отоплението зимата :)
поддържане на висока скорост без да роди както повечето бензинки за заплашени
по-висок въртящ момент
по-здрави двигатели...за друго сега не се сещам
по редки посещения на бензиностанциите :) няма какво да коментирам повече. Защо мн хора карали бензин започват да си купуват все по-често дизели, а не обратното!(реторичен въпрос)

Fear
23-08-2009, 20:58
...и е смешно да се твърди че бензина е по-добър от дизела. Мога да изкажа мн плюсове в полза на дизелчето...
A това кой го твърди? "Безпристрастните" кюмюрджии ли? :haha:
Изкажи ги моля те, многото плюсове на дизела, че ние бедните заблудени бензинаджии не ги знаем. :hehehm:

Flame
23-08-2009, 21:14
Кво с тая по-ниска цена на горивото,миналата година съм давал по 2.30-2.40 за литър дизел за 166-ца,а я се сетете колко беше бензина тогава;-).

rusiq86
23-08-2009, 21:18
Е това само тук го има да даваш такава цена за продукт, който се получава от процеса по получаване на бензина. Но го оправиха нали, и повервай дори да е по скъпо по бензиностанции пак ще съм по икономичен от бензинка, но и това не вярвам да се случи пак...
Не случайно от завода като излиза нова кола, ако е дизел е по-скъпа като цена, съответно и държи по-висока цена от бензина, довавил съм други в предишният си пост

BanishMemory
23-08-2009, 21:34
Добре де аз бих казал един плюс...

Поради това, дизеловите двигатели винаги се настройват за работа със среднобедни смеси (т. е. със сериозен излишък от въздух), а регулирането на натоварването се извършва единствено чрез дозиране на количеството впръскано гориво. По този начин се избягва необходимостта от използване на дроселова клапа, което е огромно предимство пред бензиновите им събратя. всъшност ето тук (http://ams.bg/index.php?act=content&rec=614)може по-подробно да прочетете за предимствата и недостатъците на дизела и бензина. Те хората са си го написали. ;-)

Дизелът разполага с мощност, но в малък диапазон от обороти... съответно това води до друга скоростна кутия/къса, не случайно новите дизели са с 6скорости/. Бензинът има 'повече обороти' , което означава , че може да се задържи мощността в по-голям диапазон.
Много важна роля при ускоряването на един автомобил играе скоростната кутия - тук се правят компромиси в зависимост от типа двигател и предназначението на колата.Например дългата скоростна кутия дава по-слабо ускорение , за сметка на висока максимална скорост, като в същото време 'държи ' двигателят в по -ниски обороти, което от своя страна води до по-нисък разход. Късата кутия дава по-добро ускорение и доускорение , за сметка на ниска максимална скорост...
и още малко..

Дизела има постояннен бъртяш момент по4ти през целия диапазон на обороти, но липсва мощност. Бензина пък има мощност, но въртящия момент нараства експоненциално с оборотите до достигане на максимума, и след това спада много бързо. Вси4ко това се дължи на двата вида гориво, които се използват. Бензина изгаря много бързо, с голяма скорост и висока температура при малка компресия 10:1, което обуславя по висока скорост на буталата и по-бързи и високи обороти. Дизела гори с по-ниска температура и по-бавно при много висока компресия 21:1, което прави двигателя по-бавен, но с пове4е въртящ момент тъй като има по-висока компресиявиждали ли сте Камаз натоварен с 12 тона пясък, таботещ на бензин? Няма и да видите! Нафтата дава много по-голяма мощност от бензина, но е трудно се постигат такива високи обороти.
Спорове ще има винаги! :) А мислех това да бъде кратък отговор!

Между другото аз съм с 145 1.9 JTD. Дайте малко повече инфо за него моля!:beer:

Flame
23-08-2009, 21:37
Така са тия неща колега,затова и за състезателни коли се ползва бензин,за спортни също.;-)

AntiLuuP
23-08-2009, 22:00
Хората си купуват дизел с цел икономия, а не с някаква друга цел, ок имат голям въртящ момент и мощност.. вуйчо ми кара дизел 3.0 ТДи немски трактор е ... 225коня или там нещо такова е и въпреки тва при 200км е на 3000об. мин на 6та като в спорт режим сменя предавките на 4500... а какъв мислите че е разхода на тази кола .... градско в София си дава и 17 при напън това е НАФТА . . .
Един друг близък кара Лексус IS250 върви много повече от джипа на вуйчо ми и харчи по малко БЕНЗИН .... а конете са сходни .... с тази разлика че лексуса върви с 240 и дава разход 13-14 при тази скорост ....
Дизела без турбо е кошница а бензина с турбо не можеш да го видиш за да разбереш кво е ....
И аз с моя стар кашон(1.3 на газ) съм наказвал немско возило 1.9тд ....
кво повече .....

pinko
23-08-2009, 22:02
Така са тия неща колега,затова и за състезателни коли се ползва бензин,за спортни също.;-)

Така е, ама някои хора тук са решили, че техния бременен свинспарк 1,6, 1 ,8 или 2.0 е спортна, дори състезателна кола. :no::no:

В голямо заблуждение са изпаднали, наистина;-)

А па за тия със 166 - 2.0 е базовия мотор - нищо повече, и мощността му стига, колкото да не се превърнеш в пречка за трафика:devil:

rusiq86
23-08-2009, 22:18
Така е, ама някои хора тук са решили, че техния бременен свинспарк 1,6, 1 ,8 или 2.0 е спортна, дори състезателна кола. :no::no:

А па за тия със 166 - 2.0 е базовия мотор - нищо повече, и мощността му стига, колкото да не се превърнеш в пречка за трафика:devil:
:big_bow_down:

Flame
23-08-2009, 22:20
Еми да,ама нали всеки иска да му е бърза колата,и затва така се получава,че нещата се изкривяват.Айде сега аз понеже бях карал на цариградско с 166-цата след ауди рс6 и р8(аз яко ги гонех-да си направя кефа една нощ),сега да разправям колко ми била мощна алфата и такива мити работи.:pokey:

code
23-08-2009, 22:25
Аз не съм пречка за трафика дори като карам до 3000об, стига вицове, да не кажа, че някои коли и в тоя режим не могат да карат с мене :rotfl: Причината, поради която се карат дизели е същата, поради която аз карам на газ. Хората си правят сметката и това е, наистина е смешно обаче да се спори за кошници 100-150коня, карал съм коли по 300-400 коня и мога да ви кажа на всички "облъчени рацери" тука, че сте много далече от истината. Докато гледате да спестявате истински машини няма да карате, и себе си слагам тука, примирете се, щото прегряха клавиатурите :lol: Темата е пълен смях, дизела за мен си е "селска радост", както и газта и това е. А пък тия дето се напъват с 1,9 JTD в темата - невежеството е блаженство! :)

пп 2.4JTD също е базов дизелов двг за 166, освен това единствен - тъпо, а? Колкото да се придвижва с него някак си, за да не пречи на бензиновите! Хах, тоя тъп спор може да го водим още 20 стр. вижте оценката на темата, не е случайна . .

rusiq86
23-08-2009, 22:37
ford F350 turbodiesel Super Duty - селска радост, че и планинарка (за 50 бона използван)
- 350 hp @ 3,000 rpm
- 650 lb.-ft. of torque @ 2,000 rpm разхода беше по комп 20, с трейлър с голям товар 25литра. За същото тегло с Ford Excursion 6.8 L V10 (http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Triton_engine#6.8), 310 hp даваше разход 30 литра и се зореше.

Няма такова ускорение, пак дизелче, мн км съм му въртял, просто ти пречупва вратлето, пък нека сме невежи с 1.9 ждт :). Спорът найстина е безсмислен, защото блажено е невежеството както спомена един колега :pokey:

RoMAN
23-08-2009, 23:10
Абе пак говорите за вадене на 300 коня от 2.0 двигатели, говорите колко е бърз бензина и как по състезания само безинови коли били. колко дигали дизелите на 1 и 2 или как 2 коли с едни и същи параметри щял бензина да бие и тн. Айде още един път да ви натрия носовете с резултати и дано да се задушите в облак от дизел след като видите листата:

http://www.alfisti.bg/?step=module_action&modname=blog&modaction=view&blog_id=36&template=alfisti&lang=2

17 Аспарух Марков Alfa Romeo 156 Extreme 1.9 JTDm CA8363KX над 1.6 "01:02.40"

Също спорехте как турбо дизел не може да бие турбо бензин:

Добри Жечкин Аlfa Romeo 145 1.7 16V Turbo Boxer X1022BM над 1.6 "01:15.66"
Ивайло Агов Alfa Romeo 145 QV TURBO C3579MA над 1.6 "01:04.93"
Александър Николов Fiat Coupe 2.0 Turbo 16V PB8156BK над 1.6 "01:17.51"

Бре ко имаме тука...3 турбо бензина. А най-интересното е че други JTD-а са дали по-добри времена от първата и третата горепосочени турбо бензинки. Няма дизел с време над 1:09

pr_00f
23-08-2009, 23:24
А те на драг не са ли се пускали ?

qpwo
23-08-2009, 23:25

За сериен модел , 2.0 не е от наи-немощните в този клас....

Kris
23-08-2009, 23:29
нека някой посочи "сток" дизел, който се пуска на пистата!

RoMAN
23-08-2009, 23:31
нека някой посочи "сток" дизел, който се пуска на пистата!

Те пък, защото горепосочените бензини са сток както и другата част от тях. Поне едно от QV-ата даже знам, че е със спортен филтър и права тръба отдолу. Т'ва да не би и то да е сток? :

10 Нено Калъчев Аlfa Romeo 145 1.6 TS A3932BT до 1.6 "01:03.27"

MaD-BoY
23-08-2009, 23:36
Колеги успокойте се, спора е безсмислен ;-) всеки си има вкус и право на мнение. Ясно е че повечето искаме да караме турбо бензинки (99,9%), но не живеем в Сащ или в арабските емирства кадето всеки си има петролен кладенец. Дизела е просто вариант, който не е за подценяване. Нека не забравяме успехите Сеат Леон във WTCC както и Ауди R10 tdi. Кубатурата на двигателите също не може да бъде точна мерилка, защото важен фактор е и налягането на турбината и мн други. Ето 1 пример за бързо дизелче: http://www.youtube.com/watch?v=sdnrdyBL_Fs&feature=related lupo 1.9 tdi

Fear
23-08-2009, 23:36
Този проблем можеш да го отнесеш към разните надъхани млади шофьорчета, които именно смятат, че 150к.с. кола е спортна, като дори не става въпрос само за Alfa, дизелов или бензинов автомобил. Това няма значение, важното е, че карат "бегачки". :brickwall:
Иначе и ти ли ще твърдиш, че 1.9.JTD e "по-спортен" двигател от гореизборените "свинспаркове", 'щото в темата гледам, че именно собствениците на такива мотори са най-активни. :haha:

П.П.
И малко повече уважение към инженерите създали "свинспарковете" няма да е излишно! :smackbum:
Или смяташ, че тук във форума има хора, които са постигнали повече?!
Омръзна ми от комплексарски определения, честно!
Били бременни, били раждали - ами направете по-добър двигател, като сте толкова отворени. :grandpa:

RoMAN
23-08-2009, 23:40
ами направете по-добър двигател, като сте толкова отворени. :grandpa:

Защо да правим след, като си има. Нарича се JTD :clap:

Kris
23-08-2009, 23:43
Те пък, защото горепосочените бензини са сток както и другата част от тях. Поне едно от QV-ата даже знам, че е със спортен филтър и права тръба отдолу. Т'ва да не би и то да е сток? :

10 Нено Калъчев Аlfa Romeo 145 1.6 TS A3932BT до 1.6 "01:03.27"

Остай го бензина ... казваш дизел над 1.09 нямало .. ми ето ти я причината, всичките до един бяха, кой чипче, кой нещо друго ... макар, че на тая писта конете са на заден план.

RoMAN
23-08-2009, 23:50
Остай го бензина ... казваш дизел над 1.09 нямало .. ми ето ти я причината, всичките до един бяха, кой чипче, кой нещо друго ... макар, че на тая писта конете са на заден план.

Причина, непричина ... Това е положението. Както казах и бензините голяма част не бяха сток.

Bobi_33
23-08-2009, 23:55
Колко вдигам немога да ти кажа на първа защото никога не съм и гледал. Но спокойно мога да кажа че съм наказвал доста бензинки с моят асматик. Коли за мен се сравняват на тегло и коне по нищо друго (лично за мене). То от самото начало си е спор бензин-дизел, и е смешно да се твърди че бензина е по-добър от дизела. Мога да изкажа мн плюсове в полза на дизелчето, но мисля няма да убедя заклет бензинджия в обратното. Карайте си квото решите, и се молете да не вдигнат бензина още че нема да ви виждаме по улиците (шега).
п.п. Аз книжката няма да я изгубя. за последните 5 години немам още едно нарушение :)
Ползи за бензин:
пилене на гуми
ползви от дизела:
мн по-нисък разход
по-висок въртящ момент
по редки посещения на бензиностанциите :) няма какво да коментирам повече. Защо мн хора карали бензин започват да си купуват все по-често дизели, а не обратното!(реторичен въпрос)

Ти май много-много не си запознат с устройтвото на двигателя с вътрешно горене. Особено сбърка с въртящия момент. Имаш ли идея, дори и бегла, какъв е той при 1.9 чист дизел, при Пунто да речем?

Относно шегата ти ще отбележа, че за банзина алтернатива има, казва се пропан-бутан, за дизела аз не знам да има. Ако нахвърляме една груба сметка, може да се окаже, че се возя по-евтино от теб с газовият ми хладилник

Fear
24-08-2009, 00:00
Защо да правим след, като си има. Нарича се JTD :clap:
За теб и товите нужди, може и да е по-добър. ;)
За мен - не е. :idea2:

ползви от дизела:

Като изключим това за разхода и въртящия момент (задължително с турбо обаче, 'щото иначе е зле - виж Bobi_33 какво е писал), другото са глупости. :)
А това за отоплението дето съм го цитирал, май твърде буквално възприемаш термина "печка", когато се говори за дизели. :tooth:

digitalundgrd
24-08-2009, 00:02
Айде още един път да ви натрия носовете с резултати и дано да се задушите в облак от дизел след като видите листата:

Също спорехте как турбо дизел не може да бие турбо бензин:

Добри Жечкин Аlfa Romeo 145 1.7 16V Turbo Boxer X1022BM над 1.6 "01:15.66"
Ивайло Агов Alfa Romeo 145 QV TURBO C3579MA над 1.6 "01:04.93"
Александър Николов Fiat Coupe 2.0 Turbo 16V PB8156BK над 1.6 "01:17.51"

Бре ко имаме тука...3 турбо бензина. А най-интересното е че други JTD-а са дали по-добри времена от първата и третата горепосочени турбо бензинки. Няма дизел с време над 1:09

Специално за Добри - дригата ( турбо боксера ) това време, което е дал мислиш ли, че е реално най-доброто, на което е способна колата?
Не знам дали ти беше на пистата, и дали следи внимателно , но ако си бил наблюдателен, той въобще не му даваше зор на боксерчето...Караше си за кеф, а не за резултати!

Докато чаках ред да се пусна на една от сесиите, от така наречените "семкаджии" дочух едно много мъдро нещо! А именно : "....за какво да се напъвам с колата само да я чупя (нещо за гуми/двиател/съединител говореха) като и 50 секунди да дам на обиколка кяра е НИКАКЪВ..."
И наистина за какво трябва да караш на ръба, за да ти пляскат после тия от трибуната ли? Ей го на момчето с фиата (типо) се блъсна пред мен в бетона и за какво!??! :no:

Та да обобщим...Времената от трак дея до голяма степен не отразяват реалните възможности на автомобилите(поради редица фактори - гуми, тегло на автомобила, окачване, шофьор, амбиции за време итн) , а да не говорим, че въобще не дават отговор на спора дизел срещу бензин! ;-)

Bobi_33
24-08-2009, 00:04
Намекваш, че пилота на GTV-то 3.2 V6 е бил лош шофьор ли.

Нещо не си разбрал. Намеци няма. На пистата все пак имаше и 1.6 АТМОСФЕРЕН бензин, който даваше времена като колата на Пух. Това как ще го обясниш?

Furious 155
24-08-2009, 00:16
Нещо не си разбрал. Намеци няма. На пистата все пак имаше и 1.6 АТМОСФЕРЕН бензин, който даваше времена като колата на Пух. Това как ще го обясниш?
няма смисъл да обясняваш, просто спора става неуместен, при всичко че им се обяснява кое как е при различните мотори, те си пеят тяхното!

pr_00f
24-08-2009, 00:18
И какво излиза накрая?
1.6 атмосверка - много правена
на кантар с
1.9 дизел също много правен.

RoMAN
24-08-2009, 00:24
Специално за Добри - дригата ( турбо боксера ) това време, което е дал мислиш ли, че е реално най-доброто, на което е способна колата?
Не знам дали ти беше на пистата, и дали следи внимателно , но ако си бил наблюдателен, той въобще не му даваше зор на боксерчето...Караше си за кеф, а не за резултати!

Докато чаках ред да се пусна на една от сесиите, от така наречените "семкаджии" дочух едно много мъдро нещо! А именно : "....за какво да се напъвам с колата само да я чупя (нещо за гуми/двиател/съединител говореха) като и 50 секунди да дам на обиколка кяра е НИКАКЪВ..."
И наистина за какво трябва да караш на ръба, за да ти пляскат после тия от трибуната ли? Ей го на момчето с фиата (типо) се блъсна пред мен в бетона и за какво!??! :no:

Та да обобщим...Времената от трак дея до голяма степен не отразяват реалните възможности на автомобилите(поради редица фактори - гуми, тегло на автомобила, окачване, шофьор, амбиции за време итн) , а да не говорим, че въобще не дават отговор на спора дизел срещу бензин! ;-)

Бях там и наблюдавах внимателно. Ами ти пък откъде знаеш , че дизелите са си давали зор. Може и те спокойно да са си карали бе. Ама то вече ако времената не отразяват за вас нищо в тоя спор, не знам какво трябва...

---------- Post added at 21:22 ---------- Previous post was at 21:20 ----------

Тоя двигател доколкото знам може да е атмосферен, ама е далече от стоков и не си говорим за чипче, спортни филтърчета и т.н. В една тема мисля, че бях чел какво имаше по него, но не ми се занимава да ровя.

---------- Post added at 21:24 ---------- Previous post was at 21:22 ----------

И какво излиза накрая?
1.6 атмосверка - много правена
на кантар с
1.9 дизел също много правен.

И пак не е кантар, защото дизела е с по-добро време.

pr_00f
24-08-2009, 00:27
Е определено 1 секунда на тази бърза писта е огромна разлика, както и да го погледне човек,

Абе нямате ли си работа , че се занимавате с глупости ?
Време е за лягане :)

Sunny
24-08-2009, 00:29
Аз викам заключи я вече , ти ги пращаш да спят ;)

thecleaner
24-08-2009, 00:30
Бях там и наблюдавах внимателно. Ами ти пък откъде знаеш , че дизелите са си давали зор. Може и те спокойно да са си карали бе. Ама то вече ако времената не отразяват за вас нищо в тоя спор, не знам какво трябва...

---------- Post added at 21:22 ---------- Previous post was at 21:20 ----------

Тоя двигател доколкото знам може да е атмосферен, ама е далече от стоков и не си говорим за чипче, спортни филтърчета и т.н. В една тема мисля, че бях чел какво имаше по него, но не ми се занимава да ровя.

---------- Post added at 21:24 ---------- Previous post was at 21:22 ----------

И пак не е кантар, защото дизела е с по-добро време.

Стига сте се джанкали, ако ти пусна времената от Тime Attack & Drift на бензиновите коли който даваха по 57-58 сек. на обиколка какво ще кажеш тогава. Само да вметна че нямаше нито едно дизелче там.

Bobi_33
24-08-2009, 00:32

Ми не знам кво знаеш ама аз знам какво е правено по него. Може и повече тоя мотор. За дизела на Пух и аз и Пух знаем, че много повече от това не може.

Sunny
24-08-2009, 00:33
Стига сте се джанкали, ако ти пусна времената от DriftDay на бензиновите коли който даваха по 57-58 сек. на обиколка какво ще кажеш тогава. Само да вметна че нямаше нито едно дизелче там.

Сигурно ще каже ,че са със задно тогава . Заеби аз съм се отказал да споря с него . Все едно споря със стената .

RoMAN
24-08-2009, 00:34
Ми не знам кво знаеш ама аз знам какво е правено по него. Може и повече тоя мотор. За дизела на Пух и аз и Пух знаем, че много повече от това не може.

Знам това, което е написано от собственика на автомобила. Също знам, че ти знаеш дори и по-добре от мен, но се опита да ме подведеш като каза, че е просто една 1.6 атмосферка без да споменеш другото. И дали няма какво повече да се прави по дизела, ако се вложат още пари? Както и да е...

Furious 155
24-08-2009, 00:35
Сигурно ще каже ,че са със задно тогава . Заеби аз съм се отказал да споря с него . Все едно споря със стената .
е това имах впредвид! темата е за катинар отдавна!

Sunny
24-08-2009, 00:37
е това имах впредвид! темата е за катинар отдавна!

Ми на , правим си устата пред началството да и слага катанеца и да си спим спокойно .
Поне да я заключат преди някой да си натресе наказание :stretcher:

digitalundgrd
24-08-2009, 00:38
Бях там и наблюдавах внимателно. Ами ти пък откъде знаеш , че дизелите са си давали зор. Може и те спокойно да са си карали бе. Ама то вече ако времената не отразяват за вас нищо в тоя спор, не знам какво трябва...[COLOR="Silver"]

Специално ти написах като фактор - МОТИВАЦИЯ за даване на най-бързо ВРЕМЕ! Имаше хора, които караха за кеф, а не за време...

Добре питам те следното : Аз + още един човек в колата, с две раници личен багаж, отделно храна, вода, около 20 кила бензин, отделно газовата бутилка и газта в нея, 17-ки валяци протрити до протектор (нормални, не сликове) дадох 1м и 10сек. без да имам някакви амбиции за време. Колата ми е абсолютно СТОК без чипове мипове, филтри, карам с 10в40 селения 20к, а не с рейсинг масло дори...И да отбележа за протокола за първи път стъпвах на писта, камо ли да съм карал на такава през живота си и през цялото време колата се караше на ГАЗ, а не на бензин!

Та като сметнеш тези фактори мислиш ли, че времето на турбо боксера от 1м и 15 сек е РЕАЛНО и показва истинските възможности на автомобила?

pr_00f
24-08-2009, 00:41
Както казва Търтея - "Мисленето е трудна работа и не е за всеки"
Аз отдавна съм се отказал да се напрягам, не е за мен. Никак даже.

RoMAN
24-08-2009, 00:43
Ми на , правим си устата пред началството да и слага катанеца и да си спим спокойно .
Поне да я заключат преди някой да си натресе наказание :stretcher:

Не знам, защо наказание някой трябва да отнася след като вие даваде някакъв довод и аз спокойно ви отговарям.

---------- Post added at 21:43 ---------- Previous post was at 21:42 ----------

Специално ти написах като фактор - МОТИВАЦИЯ за даване на най-бързо ВРЕМЕ! Имаше хора, които караха за кеф, а не за време...

Добре питам те следното : Аз + още един човек в колата, с две раници личен багаж, отделно храна, вода, около 20 кила бензин, отделно газовата бутилка и газта в нея, 17-ки валяци протрити до протектор (нормални, не сликове) дадох 1м и 10сек. без да имам някакви амбиции за време. Колата ми е абсолютно СТОК без чипове мипове, филтри, карам с 10в40 селения 20к, а не с рейсинг масло дори...И да отбележа за протокола за първи път стъпвах на писта, камо ли да съм карал на такава през живота си и през цялото време колата се караше на ГАЗ, а не на бензин!

Та като сметнеш тези фактори мислиш ли, че времето на турбо боксера от 1м и 15 сек е РЕАЛНО и показва истинските възможности на автомобила?

Ми честно ти кажа не те знам какво си правил на пистата. Но лично знам някои коли, че се напънаха за това време, което ти си дал. Кой знае, може да си следващия Шумахер в такъв случай :rosso_racers:

digitalundgrd
24-08-2009, 00:50
Да тук си прав! Много хора се напъваха да въртят гуми и да недозавиват в завоите....Определено не съм следващия Шумахер, но си правя сметката, че това те забавя...
Аз освен, че наблюдавах много внимателно колите, които се пуснаха, си и поговорих и с някой хора, който си имат представа от каране на писта. Та стана въпрос (както и някъде по-горе се спомена), че на тази писта е важно да знаеш как да влизаш и къде да спираш в завоя, а не толкова да имаш много коне и да се въртиш по завоите...Така, че спора дизел-бензин определено се решава според мен на ДРАГ, 2 коли една срещу друга, а не на писта, където играят много и различни фактори!

RoMAN
24-08-2009, 00:54
Така, че спора дизел-бензин определено се решава според мен на ДРАГ, 2 коли една срещу друга, а не на писта, където играят много и различни фактори!

Това по-скоро ще реши коя по-бързо ускорява на 400 метра. Ами я на километър...Два? Я максимално ускорение или максимално време поддържане на скорост? ( определено няма да е 2.0 ТС 16В поради знаем коя причина ) Просто се плюеше по дизела, че не ставал и тн но на тази писта се показа, че дизела може да е конкурент и това е.

digitalundgrd
24-08-2009, 01:01
Да и тук се съгласявам с теб за това, че 1,9 дизела на Поох даде най-добро време на пистата на 22-ри - ФАКТ!
А като казах драг имах предвид всякакви дистанции (разумни! - не от София до морето и обратно...), включително 400м, километър итн.
Много съжалявам, че нямаше такава дисциплина(драг) на края на трак дея, за да се сверят наистина часовниците!

BillyBoy`
24-08-2009, 01:01
Знам това, което е написано от собственика на автомобила. Също знам, че ти знаеш дори и по-добре от мен, но се опита да ме подведеш като каза, че е просто една 1.6 атмосферка без да споменеш другото. И дали няма какво повече да се прави по дизела, ако се вложат още пари? Както и да е...Виж сега Bobi_33 ти го каза много простичко ама ти продължаваш да си дрънкаш твоите си глупости някои се опитвал да те подведе нещо си и така нататак що не спреш да дрънкаш глупости опитваш се да убедиш някои във нещо ли къв си разбирач ли какъв си карач ли какъв си че имаш много вървежно ЖТД ли?Или пак ще продължаваш да си свириш твоита си музика :afro:Когато се провеждаше инструктажа Нено каза че това каране е за удоволсвие а не за гонене на времена итн...

RoMAN
24-08-2009, 01:06
Виж сега Bobi_33 ти го каза много простичко ама ти продължаваш да си дрънкаш твоите си глупости някои се опитвал да те подведе нещо си и така нататак що не спреш да дрънкаш глупости опитваш се да убедиш някои във нещо ли къв си разбирач ли какъв си карач ли какъв си че имаш много вървежно ЖТД ли?Или пак ще продължаваш да си свириш твоита си музика :afro:Когато се провеждаше инструктажа Нено каза че това каране е за удоволсвие а не за гонене на времена итн...

Виж сега, ако нещо не ти харесва какво пиша не е нужно да го четеш. Не го пиша с лошо или да навредя на някой. Не знам защо намесваш пък моята кола? Да съм споменал, че аз съм поставял тия времена или да съм казал някъде, че съм карач? Имай малко уважение де. На пистата всички се усмихвате и сте любезни и колегиални, а пък тук много се пъчите... Недей така, защото аз не съм на принципа "Каквото става във форума си остава там" Просто си представи, че наистина съм срещу теб и си спорим като нормални хора, недей да си мислиш че като е форума значи трябва с грубости да ми говориш.

rusiq86
24-08-2009, 01:07
Значи моето си е асматик, нямам притенции, но не е единствената кола която съм карал ?!? И спорът не е ли за алфи колеги, еми аз за чист дизел не се сещам, то е ясно че се говори за турбодизел още от първите постове...и да знам колко е въртящият момент на моята например 255Нм. И плюсовете, които съм дал са си мн на място и верни, зимата с дизела е мн по-топло от бензина, нищо не съм приел булквално :screwy: за разхода гори ми 6 на сто с клима градско, не мисля че газовият хладилник е по-икономичен, дори в левова равносметка :) Карайте си колите и се кефете, който квото му харесва, но виждам темата не отива на добре, почнаха да се ежат много...трудно се води дискусия

Kris
24-08-2009, 01:08
Нено каза че това каране е за удоволсвие а не за гонене на времена итн...

Да, и после направи без да иска 1.03:naughty:

BillyBoy`
24-08-2009, 01:19
Виж сега, ако нещо не ти харесва какво пиша не е нужно да го четеш. Не го пиша с лошо или да навредя на някой. Не знам защо намесваш пък моята кола? Да съм споменал, че аз съм поставял тия времена или да съм казал някъде, че съм карач? Имай малко уважение де. На пистата всички се усмихвате и сте любезни и колегиални пак тук много се пъчите... Недей така, защото аз не съм на принципа "Каквото става във форума, остава си там" Просто си представи, че наистина съм срещу теб и си спорим като зрели хора, недей да си мислиш че като е на форума значи трябва с грубости да ми говориш.
Виж сега пич и срещу мен да си пак ще ти кажа същото щото дрънкаш глупости пак ли трябва да ти го кажа и да го затретя ли или отново кажа че говориш това което ти оттърва по принцип не съм заядлив човек а си казвам това което мисля а ти ако го примаш като заяждане това си е твои проблем така че спри да ми говориш колко било велико ЖТД-то и във частност дизела и спри да афишираш някакви си времена от някакво си каране което дори не е със аматиорски сатут а е чисто любителско виж ходил съм и на Божуриште и на Сливен на пистата съм ходил ама на финал не съм виждал супер мега бързо ЖТД или дизел схващаш ли или пак ше вземаш да ни развиваш разни теории.Нямам лоши чузства към никои лека и приатна вечер на всички колеги:)

RoMAN
24-08-2009, 01:24
Виж сега пич и срещу мен да си пак ще ти кажа същото щото дрънкаш глупости пак ли трябва да ти го кажа и да го затретя ли или отново кажа че говориш това което ти оттърва по принцип не съм заядлив човек а си казвам това което мисля а ти ако го примаш като заяждане това си е твои проблем така че спри да ми говориш колко било велико ЖТД-то и във частност дизела и спри да афишираш някакви си времена от някакво си каране което дори не е със аматиорски сатут а е чисто любителско виж ходил съм и на Божуриште и на Сливен на пистата съм ходил ама на финал не съм виждал супер мега бързо ЖТД или дизел схващаш ли или пак ше вземаш да ни развиваш разни теории.Нямам лоши чузства към никои лека и приатна вечер на всички колеги:)

Ама нали ти казах бе, БАРО. Не чети ако не ти харесват теориите ми. Ако нещо те дразни и ти е тъпа нечия мисъл, вземи си удари главата в някоя стена и да ти минат нервите. Мене нещо ако не ми хареса и мисля, че се говорят глупости си трая.

П.П. Не знам какво време давам на 400 метра при първите показатели които ще ти дам ( нали това ме беше питал някъде в началото ), но знам че от 0-100 е малко под 9 сек или точно 9 когато съм сам и с по-малко гориво. Ако е натоварена с макс гориво и ще един пътник до мен е 9.9 ( Отзаде имам 40 кг събуфер ), 17 сек. на 400 метра и Trap speed 140 км/ч Тия дни ще я замеря и на 400 метра сам в колата с по-празен резервоар.

BillyBoy`
24-08-2009, 01:35
Ама нали ти казах бе, БАРО. Не чети ако не ти харесват теориите ми. Ако нещо те дразни и ти е тъпа нечия мисъл, вземи си удари главата в някоя стена и да ти минат нервите. Мене нещо ако не ми хареса и мисля, че се говорят глупости си трая.Виж кво Баро дразнят ме такива като теб дето дрънкат глупости и вземи приеми истината такава каквато е и вземи ти си удари главата някаде белкем разбереш какво ти казват хората които разбират от коли Bobi_33 мисля е един от тях:)Лека вечер и на теб ти пожелавам:)Пии едно валерианче и успокои мега бързия дизел че току виж утре сутрин е засмукъл въздух и тогава ще трябва да викаш някои свинспарк да те дърпа:static:Уточняваи какво са ти точните времена а не малко под 9 точно 17 или малко повече или по малко пък ако си замервал наистина можеш да си публикуваш резултатите има специална тема за това

RoMAN
24-08-2009, 01:40
Виж кво Баро дразнят ме такива като теб дето дрънкат глупости и вземи приеми истината такава каквато е и вземи ти си удари главата някаде белкем разбереш какво ти казват хората които разбират от коли Bobi_33 мисля е един от тях:)Лека вечер и на теб ти пожелавам:)Пии едно валерианче и успокои мега бързия дизел че току виж утре сутрин е засмукъл въздух и тогава ще трябва да викаш някои свинспарк да те дърпа:static:Уточняваи какво са ти точните времена а не малко под 9 точно 17 или малко повече или по малко пък ако си замервал наистина можеш да си публикуваш резултатите има специална тема за това

Аз хубаво ще пия валеряна, ама ти земи нашмъркай направо умрелия 1.4 да не вземе да издъхне на някой баир. Вторите резултати съм ти ги дал точни. Имам си причина за първите резултати да са непълни. G-techa беше в другата кола с която се дърпах, когато замервахме втори път (което беше след няколко дена вече на привършил резервоар и сам в кола) и на нея й отчете точно 9.0 а аз й бях направил половин кола. Когато си направя новите замервания АКО искам ще си постна резултатите.

thecleaner
24-08-2009, 01:47
Аз хубаво ще пия валеряна, ама ти земи нашмъркай направо умрелия 1.4 да не вземе да издъхне на някой баир. Вторите резултати съм ти ги дал точни. Имам си причина за първите резултати да са непълни. G-techa беше в другата кола с която се дърпах, когато замервахме втори път (което беше след няколко дена вече на привършил резервоар и сам в кола) и на нея й отчете точно 9.0 а аз й бях направил половин кола. Когато си направя новите замервания АКО искам ще си постна резултатите.

Не са ти от най-мераклийските резултати да ти кажа честно.

RoMAN
24-08-2009, 01:49
Не са ти от най-мераклийските резултати да ти кажа честно.

Ми то по-добре от 8.8-9 няма как да бъде на 2.4 JTD 166 с тези подобрения които съм аз. Но изглежда е достатъчно за съревнование със стокови 2.0 ТС 16В

BillyBoy`
24-08-2009, 01:52
Аз хубаво ще пия валеряна, ама ти земи нашмъркай направо умрелия 1.4 да не вземе да издъхне на някой баир. Вторите резултати съм ти ги дал точни. Имам си причина за първите резултати да са непълни. G-techa беше в другата кола с която се дърпах, когато замервахме втори път (което беше след няколко дена вече на привършил резервоар и сам в кола) и на нея й отчете точно 9.0 а аз й бях направил половин кола. Когато си направя новите замервания АКО искам ще си постна резултатите.ЗНАЧИ G-techa е бил във другата кола нали ти си го написал не аз

RoMAN
24-08-2009, 01:54
ЗНАЧИ G-techa е бил във другата кола нали ти си го написал не аз

ЕМи да? Какво не ти стана ясно? Затова не ти давам пълни резултати от първия път, нали това ти обеснявам. И ти казвам малко по-малко или точно 9, защото той беше засякъл на неговата кола точно 9 , а тоя момент бях половин кола пред него? Какво неясно имаше?

thecleaner
24-08-2009, 01:55
Ми то по-добре от 8.8-9 няма как да бъде на 2.4 JTD 166 с тези подобрения които съм аз. Но изглежда е достатъчно за съревнование със стокови 2.0 ТС 16В

Тука не съм съгласен грам но да не влизаме в спор.

RoMAN
24-08-2009, 01:56
Тука не съм съгласен грам но да не влизаме в спор.

Нали видя частта в която написах "С тези подобрения които съм аз" ;)

thecleaner
24-08-2009, 01:57
Нали видя частта в която написах "С тези подобрения които съм аз" ;)

Да ставаше въпрос за 2,0ТС стокови

BillyBoy`
24-08-2009, 01:57
ЕМи да? Какво не ти стана ясно? Затова не ти давам пълни резултати от първия път, нали това ти обеснявам. И ти казвам малко по-малко или точно 9, защото той беше засякъл на неговата кола точно 9 , а тоя момент бях половин кола пред него? Какво неясно имаше?Последния ми коментар ХАХАХА наистина ме разсмя наистина ти пожелавам приатна вечер:)

RoMAN
24-08-2009, 02:02
Да ставаше въпрос за 2,0ТС стокови

Нали не мислиш, че един стоков 2.0 ТС 16В след 10г. още прави 0-100 за 8.6 КОлкото и да е читав. Поне аз 3 пъти се убедих.

---------- Post added at 23:02 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

Последния ми коментар ХАХАХА наистина ме разсмя наистина ти пожелавам приатна вечер:)

Бе не знам, колко АЗ съм разсмял ама дано си се смеел на пистата докато дишаше дима на дизелите там ;) Лека нощ и въри се изкашляй, че може да имаш още заседнала изгоряла нафта в гърдите след тежката загуба на бенз сектата. А пък ако има италфест на есен може моя дим да подишаш също и да се смееш едновременно ;)

thecleaner
24-08-2009, 02:02
Нали не мислиш, че един стоков 2.0 ТС 16В след 10г. още прави 0-100 за 8.6 КОлкото и да е читав. Поне аз 3 пъти се убедих.

Не всички ама се понамират бая все още.

RoMAN
24-08-2009, 02:06
Не всички ама се понамират бая все още.

Ами прати го насам, ако чуеш такъв. Или предварително ми кажи за следващата сбирка на алфисти та да знам. БЕЗ QV-та.

BillyBoy`
24-08-2009, 02:13

---------- Post added at 23:02 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

Бе не знам, колко АЗ съм разсмял ама дано си се смеел на пистата докато дишаше дима на дизелите там ;) Лека нощ и въри се изкашляй, че може да имаш още заседнала изгоряла нафта в гърдите след тежката загуба на бенз сектата. А пък ако има италфест на есен може моя дим да подишаш също и да се смееш едновременно ;)ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

RoMAN
24-08-2009, 03:01
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

хаиде и аз да се запиша тази неделя със 1912 решихме да замерим моята каляска какви времена ще даде:) първия път двамата във колата карах аз 0-400м 18.415 и от 0-100км 12.6 сек. като втория път 1912 самичак 0-400м за 18.1и от 0-100 за 12.1 сек сигурен съм че ако се олекоти колата да се извадят всички ненужни неща от багажника и да седне да кара някои по лекичак щото аз съм 120 кила ще падне под 18 сек на 400м и под 12сек от 0-100:)хаиде Ники похвали се и ти какви времена си дал сутринта със Типото не се стискаи

"ХАХАХХАХА" наистина.:rotfl:

Jivko7777
24-08-2009, 04:01
Ползи за бензин:
пилене на гуми
ползви от дизела:
мн по-нисък разход
по-висок въртящ момент

Ехххх тези наще дизелчета бе :devil:

BillyBoy`
24-08-2009, 09:23
[/COLOR]
"ХАХАХХАХА" наистина.:rotfl:Верно не си разбрал за какво ти се смеeх:)

assassin's
24-08-2009, 09:43
че 9 секунди от 0-100км да на са малко????и то на кола с доработки по нея?тя мойта кожа ги прай за толко някъде пък съм си стоков!!!а ако си без доработките колко ли време ще ти отнеме за тези 0-100км?

Mury
24-08-2009, 11:34
Ехххх тези наще дизелчета бе :devil:

Всичко ОК,ма когато някой налее толкова пари като Пух,и колата му върви толкова,може да говори,дотогава дизелови локомотиви,които Нено отнася с 1.6 атмосферка,моля да не лаят:go::go::go:

П.С.Аз лично познавам много хора карали дизел,и се връщат на бензин:busted_cop::busted_cop:или поне когато се качат на бърз бензин се разтреперват/за справка Гиги,който на трак дея се качи да кара на Еньо ланчата,и се разтопи от кеф/:go::go::go::go:

RoMAN
24-08-2009, 12:07
че 9 секунди от 0-100км да на са малко????и то на кола с доработки по нея?тя мойта кожа ги прай за толко някъде пък съм си стоков!!!а ако си без доработките колко ли време ще ти отнеме за тези 0-100км?

Ми толкова е при мен :bangin: Сигурно толкова душа й е останала.

---------- Post added at 09:07 ---------- Previous post was at 09:05 ----------

[/COLOR]Верно не си разбрал за какво ти се смеeх:)

Еми то човек с теб може ли да се разбере. Както и да е, писна ми да се разправям. Да си жив и здрав.

qpwo
24-08-2009, 12:44
Хубава тема - алфисти плюят по алфа...:gruebel:

Jivko7777
24-08-2009, 12:58

И аз си задавам същия въпрос :shutup: :shutup: :shutup:

Stoyan Georgiev
24-08-2009, 13:41
доко , четеш ли.... :plane:

code
24-08-2009, 13:46
Ами такава е темата като няма кой да и удари катанеца:on_da_beach: 30 стр. простотии

Jivko7777
24-08-2009, 15:34
Ами такава е темата като няма кой да и удари катанеца:on_da_beach: 30 стр. простотии

И ще се продължава да се спори...никога няма да има край тази тема...:-|

Доко
24-08-2009, 15:50
доко , четеш ли.... :plane:

Мноу якоууу , мноууу....... , :clapping::clapping::clapping:

Махай ти ги тез кимури, стига сте замърсявали околната среда. Скоро влиза в сила закона за забрана на тютюнупушенето, след него очаквам да въведат и еконорми за автомобилите, ще видим тогава бързите локомотиви колко ще са бързи, и дали няма да тръгне бизнеса с катализаторите . :calc:

Fear
24-08-2009, 15:51
... и този с филтрите за твърди частици. :hehehm:

pacho_kardana
24-08-2009, 16:25
Мноу якоууу , мноууу....... , :clapping::clapping::clapping:

Махай ти ги тез кимури, стига сте замърсявали околната среда. Скоро влиза в сила закона за забрана на тютюнупушенето, след него очаквам да въведат и еконорми за автомобилите, ще видим тогава бързите локомотиви колко ще са бързи, и дали няма да тръгне бизнеса с катализаторите . :calc:

Знаеш ли,че вредните емисии на JTD-то са по-малко от на ТС?
JTD №1 :bravo:

VFTI
24-08-2009, 17:47
Знаеш ли,че вредните емисии на JTD-то са по-малко от на ТС?
JTD №1 :bravo:

А знаеш ли че производствения процес на един дизелов двигател замърсява доста повече отколкото производството на бензин ТС...

Иначе дизела замърсява доста повече ако се съпостави 10л. бензин и 10л. дизел... Добре че за момента гори по-малко като количество :):)

pacho_kardana
24-08-2009, 17:49
А знаеш ли че производствения процес на един дизелов двигател замърсява доста повече отколкото производството на бензин ТС...

Иначе дизела замърсява доста повече ако се съпостави 10л. бензин и 10л. дизел... Добре че за момента гори по-малко като количество :):)

Само знам,че вредние емисии са по-малко! ;)

Furious 155
24-08-2009, 17:50
Само знам,че вредние емисии са по-малко! ;)
като карам из софия и разни кюмюри изпушват по светофарите на тръгване не се види зад него, си мисля че хич не е така... по заводски данни - да, ама реално не!

pacho_kardana
24-08-2009, 17:54
като карам из софия и разни кюмюри изпушват по светофарите на тръгване не се види зад него, си мисля че хич не е така... по заводски данни - да, ама реално не!

То може да пуши и да не ти харесва миризмата,но не разрушава озоновия слой,така че дизела е по-добър! ;)

Stoyan Georgiev
24-08-2009, 18:02

dpf на по-новите ? ;)

ФЕРАРИСТ
24-08-2009, 18:24
То може да пуши и да не ти харесва миризмата,но не разрушава озоновия слой,така че дизела е по-добър! ;)
Ние мое да се примириме че евентуално може би бенза цапа повече, след като вии клекнете че бенза понавървява повечко......

Jivko7777
24-08-2009, 18:27

Затова JTD-N:1 :) :) :)

BillyBoy`
24-08-2009, 18:41
Затова JTD-N:1 :) :) :)
Затова си спамер номер едно

Jivko7777
24-08-2009, 18:51
Затова си спамер номер едно

Да бе дал съм 3,4 мнения в тази тема, а ти имаш поне 20 тук, защото си въобразяваш че 1.4 ТС-чето ти върви много :tooth:

RoMAN
24-08-2009, 18:58
Относно шегата ти ще отбележа, че за банзина алтернатива има, казва се пропан-бутан, за дизела аз не знам да има. Ако нахвърляме една груба сметка, може да се окаже, че се возя по-евтино от теб с газовият ми хладилник

Има алтернатива. Нарича се "нафта на черно" 1.20 или максимум 1.30 лв.

pr_00f
24-08-2009, 19:00
А всъщност точната дума е Крадена

Не на черно , не от другата ами КРАДЕНА!!!

RoMAN
24-08-2009, 19:05
А всъщност точната дума е Крадена

Не на черно , не от другата ами КРАДЕНА!!!

Звучи ми по-добра алтернатива от бомба със закъснител в багажника. И не при всички случаи е крадена. Тираджиите и други водачи на камиони, когато имат излишък я продават. Може да се квалифицира и това като кражба де, но тия големите фирми надали да усетят липсата на определено количество нафта от тира им. Всеки си прави някакви далаверки така, че да не се правим тука на светци. Aз казвам не си говорим за крадене специално в България, защото не се знае автомобила който карате откъде е дошъл и как.

П.П. А и да отбележа, че газта е забранена в няколко европейски членки ( Испания, Австрия И Белгия се сещам за момента ) За мен това не е алтернатива.

pr_00f
24-08-2009, 19:32
И Я КРАДАТ ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФИРМАТА.
И икономисана била ,излишък - глупости на търкалета.
Кражбата си е кражба и купувайки крадена стока вие се превръщате в съучастници на крадците.
Ако за теб специално е алтернатива да купуваш крадена стока, то за мен не е.
И това че ти си правиш далаверки не означава че другите си ги правят, така че ако обичаш недей да класифицираш хората тук.

RoMAN
24-08-2009, 19:59
И Я КРАДАТ ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФИРМАТА.
И икономисана била ,излишък - глупости на търкалета.
Кражбата си е кражба и купувайки крадена стока вие се превръщате в съучастници на крадците.
Ако за теб специално е алтернатива да купуваш крадена стока, то за мен не е.
И това че ти си правиш далаверки не означава че другите си ги правят, така че ако обичаш недей да класифицираш хората тук.

В такъв случай бързо си спирай компютъра и бягай да си купиш оригинален Windows както и всичките си програми понеже в момента и ти крадеш. И никъде не см пояснил, че АЗ купувам крадена нафта или правя далавери. А и не съм посочил някой конкретен тук, че да ми казваш кого съм класифицирал.

sa6o_roman
24-08-2009, 20:07
Звучи ми по-добра алтернатива от бомба със закъснител в багажника. И не при всички случаи е крадена. Тираджиите и други водачи на камиони, когато имат излишък я продават. Може да се квалифицира и това като кражба де, но тия големите фирми надали да усетят липсата на определено количество нафта от тира им. Всеки си прави някакви далаверки така, че да не се правим тука на светци. Aз казвам не си говорим за крадене специално в България, защото не се знае автомобила който карате откъде е дошъл и как.

П.П. А и да отбележа, че газта е забранена в няколко европейски членки ( Испания, Австрия И Белгия се сещам за момента ) За мен това не е алтернатива.

Всекидневно в България стават много катастрофи... да речем по 50 на денонощие. Предполагам имаш представа, че са адски много автомобилите на газ в страната. Е колко често гърмят тия бутилки?

За да гръмне една газова бутилка, катастрофата трябва да е толкова силна, че е се тая с или без АГУ караш.

Sunny
24-08-2009, 20:08
В такъв случай бързо си спирай компютъра и бягай да си купиш оригинален Windows както и всичките си програми понеже в момента и ти крадеш. И никъде не см пояснил, че АЗ купувам крадена нафта или правя далавери. А и не съм посочил някой конкретен тук, че да ми казваш кого съм класифицирал.

Кофти да ти е ама не ползвам Windows ;)
А ако транспортната фирма е твоя или на баща ти и аз точа на ден по едни 40-50л нафта от ТИР-а за да я продавам пак ли ще си толкова либерален към разпространението на нафта на черно .

П.С. Не ми отговаряй , въпроса ми е реторичен .

Jivko7777
24-08-2009, 20:47
Има алтернатива. Нарича се "нафта на черно" 1.20 или максимум 1.30 лв.

И такаааа...стигнахме до тънкия момент при дизеловите автомобили...
ПП: Само да вметна има и на места по 1 левче за литър :grin: :grin: :grin:

Sunny
24-08-2009, 20:54
Само да вметна . Слушай и плачи , ако дизел докара някога такъв саунд аз ще си сменя името на Мюмюн .http://www.youtube.com/watch?gl=CA&hl=en&v=_s5O3SmvKJA

RPWWD
24-08-2009, 22:15
Интересно, колко от бензинджиите в тази тема всъщност карат на бензин ;-)

Sunny
24-08-2009, 22:19
Да не казвам колко дизелджии познавам които карат с трансформаторно масло и други неясни мазнини и отзаде им смърди на кюфтета и пържени картофи и прочее . Ама тя и нафтата дето ви я пробутват уж на далавера не е много по различна де .

AntiLuuP
24-08-2009, 23:06
Интересно, колко от бензинджиите в тази тема всъщност карат на бензин ;-)
Ами много аз си карам на бензин ... + тва тези които карат на газ имат право на избор - Резачка на бензин или икономийка на газ

Да не казвам колко дизелджии познавам които карат с трансформаторно масло и други неясни мазнини и отзаде им смърди на кюфтета и пържени картофи и прочее . Ама тя и нафтата дето ви я пробутват уж на далавера не е много по различна де .
А тая нафта която им пробутват е перфектна ти недей така ... и после защо са запушени дюзите ....

Fear
24-08-2009, 23:09
Aз си карам на бензин. "Газифицирането" на автомобилите го заклеймявам дори повече от дизелите! :hehehm:

Satanism
24-08-2009, 23:09
Само да вметна . Слушай и плачи , ако дизел докара някога такъв саунд аз ще си сменя името на Мюмюн .http://www.youtube.com/watch?gl=CA&hl=en&v=_s5O3SmvKJA

ИИИ...хихи, ако решиш, че не ти харесва сегашното име, носи една котка и да те водя при моята делта, с моя блоу-оф въздушен филтър ;)

trustworthy
24-08-2009, 23:21

Аз, лично, нафтата я купувам 'на загуба' от бензиностанциите, но все си мисля, че ако и газта можеше да се намира на черно, газаджиите нямаше да останете безразлични, колкото и въздух да ви прибутваха в нея :hehehm:

На мен наскоро ми дадоха едно бензиново (ама на бензин :)) пежо 206 1.6 / 110 коня да търкалям за малко, обаче, сравнявайки с бавния ми 105-коньов дизел, така и не усетих нито бензиновата мощ, нито доброто съотношение кг/к.с. Иначе коженият салон и стъкленият таван са по-добри от на моята жтд-кошничка, признавам :)

RoMAN
24-08-2009, 23:33
Всекидневно в България стават много катастрофи... да речем по 50 на денонощие. Предполагам имаш представа, че са адски много автомобилите на газ в страната. Е колко често гърмят тия бутилки?

За да гръмне една газова бутилка, катастрофата трябва да е толкова силна, че е се тая с или без АГУ караш.

http://www.google.bg/webhp?hl=bg&q=&tab=iw#hl=bg&q=%D0%92%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2+%D0%BD%D0%B0+%D0% B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%B B%D0%B0&meta=&fp=364e1b2a5b4171a6

Разрови се малко и разгледай. Не знам баш колко често но стане ли 1 път не е шега работата.

---------- Post added at 20:30 ---------- Previous post was at 20:23 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=B_DntpCzMI8

Да ти е честито новото име, Мюмюне

---------- Post added at 20:31 ---------- Previous post was at 20:30 ----------

Има си нафта, ама има и НАФТА. Трябва да знаеш от кого какво вземаш. Това е все едно при бензина къде ще отидеш да ти поставят газовата уредба. Може както трябва да е, ама може и да ти изсерат едно голямо л***о. Разликата при нас е, че може да се усетим след първия или втория път и да сменим "доставчика"

---------- Post added at 20:33 ---------- Previous post was at 20:31 ----------

А тая нафта която им пробутват е перфектна ти недей така ... и после защо са запушени дюзите ....

Това е същата нафта, която идва от бензиностанциите общо взето. Бензиностанция > Тир > Колата ти
А и естествено за по-разумните има добавки, които прочистват дюзите и се ползват периодично. Не знам дали си чувал за тях. По принип е хубаво всеки да ги ползва, защото и бензина тука, който хвалите в България не е много цветущ.

П.П. Да не си мислите, че вашия газ е по-добър от нафтата на черно примерно? Всеки майстор ще ви каже, че газовата уредба осакатява бензиновия двигател и му скъсява живота.

forza_italia
25-08-2009, 00:28
Бря тази тема 32 страници стигна...... Тука накрая стана малко Connor vs. .. Бензинаджиите.. обаче не им се даваш човек,наистина ме радваш :gayfight:

Furious 155
25-08-2009, 00:32

за какво ми е озонов слой(да приемем че част от това е истина за бензина), като частиците отделяни от изгарянето на дизела са канцерогенни???

RoMAN
25-08-2009, 00:45
Кофти да ти е ама не ползвам Windows ;) .

Да кажем, че си на Линукс. Да не би тогава филмите, музиката и програмите ти да са лицензирани и оригинални? Не говорете за крадене по-добре.

---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:44 ----------

Бря тази тема 32 страници стигна...... Тука накрая стана малко Connor vs. .. Бензинаджиите.. обаче не им се даваш човек,наистина ме радваш :gayfight:

Просто хората не искат да проумеят, че дизела им е конкурент и това е.

rusiq86
25-08-2009, 00:53
Нема се отказваш от спора Connor :please:, не им давай евала, заставаме твърдо зад теб ние блажените невежи с турбодизели :devil2:

forza_italia
25-08-2009, 00:54
Криви са че не карат турбо бензини просто...а им се иска...... иначе определено дизела се налага все повече на пазара и определено е конкуренция,при това доста силна :go:

RoMAN
25-08-2009, 00:58
Криви са че не карат турбо бензини просто...а им се иска...... иначе определено дизела се налага все повече на пазара и определено е конкуренция,при това доста силна :go:

Те да изчакат да излезе Multijet II и 1.9 multijet twin turbo ( 180-190 к.с. 400 Nm) Тогава ще си хапят пръстите от яд и няма да си и мислят за спор относно възможностите на дизела. И тогава да видим какво ще говорят за вадене на много коне от малка кубатура.

Jivko7777
25-08-2009, 01:50

Connor само така до дупка срещу бензинаджиите :handshake:Да знаеш ние сме пред теб до последно :-)

vovata
25-08-2009, 07:30
Факт е,че търсенето определя пазара !
А търсенето на дизел е все по-голямо !
Разработките на дизел са все повече !
Потенциала на дизела е по-голям !
Повечето нови разработки на двг са дизел през последните години ,бензина е зациклил от 15 г. на сам !
Автоинжинерите да не би да прости,че да наблягат в разработването на дизел !
Масата потребител данеби да е прост,че да купува дизел !
Та даже и хората с възможности да неби да са прости,че карат лимузини дизел (% е огромен)

Не гледаите пистите защото там няма сток коли !
Колко човека от форума имат истинска състезателна кола ?
Ние караме шосеини коли ! И докато това е така се гледат други фактори: икономий на сем. бюджет ,загуба на време в сервизите и др.

Както се вижда в подписа съм имал бензинови коли сега карам дизел и впечатлението от дизела ми е положително.
С женами сме фенове на Алфа Ромео и ще останем такива,но следващата Алфа ще е отново дизел !

Поздрави на всички усетили тръпката Алфа Ромео

code
25-08-2009, 07:51
Нафтите се надъхват един друг :gayfight:

sideral
25-08-2009, 07:52
Така е,прав си,но бензина винаги ще си остане с по-голям потенциал.Тожа е моито мнение......

vesko69
25-08-2009, 07:59
''Та даже и хората с възможности да неби да са прости,че карат лимузини дизел (% е огромен)''...........искаш да кажеш че само умните карат дизел... в бг които нямат възможност и са прости карат бенз...малко отклоняваме нещата според мен...

BillyBoy`
25-08-2009, 08:11
Те да изчакат да излезе Multijet II и 1.9 multijet twin turbo ( 180-190 к.с. 400 Nm) Тогава ще си хапят пръстите от яд и няма да си и мислят за спор относно възможностите на дизела. И тогава да видим какво ще говорят за вадене на много коне от малка кубатура.Незнам кои ще си хапе пръстите от яд ама това маи ще сте свърх изпразнените от липса въображение дизелджии и каквото и да си говорите винаги ще бъдете след турбо бинзинките там разни twin turbo ала бала потепциала ви стига до тук ето още едно доказателство че не може да се мерите със бензиновите агрегати http://www.autoblog.bg/Fiat-500-Abarth-Assetto-Corse-id1416.html1.4 200HP 300Hm продължаваи да говориш за коне от малка кубатура:) продължаваите да си мислите че можете да бъдете наравно със бензиновите агрегати че и по добри лошо няма няма нищо лошо във това да си вярващ стискам ви палци приатен ден ви желая на всички:)

DerMeister
25-08-2009, 09:36
Та даже и хората с възможности да неби да са прости,че карат лимузини дизел (% е огромен)
Преди няколко месеца на една бензиностанция във Видим спря една S класа 400CDI и отвътре излезнаха една дърта wannbe фолк стар и някакъв огромен дебел татуиран изрод и си сложиха дизелче за 12 лв. :new_Eyecrazy: Всички първо гледахме тъпо, после по-тъпо и накрая се разцепихме от смях.

Fear
25-08-2009, 09:39
Преди няколко месеца на една бензиностанция във Видим спря една S класа 400CDI и отвътре излезнаха една дърта wannbe фолк стар и някакъв огромен дебел татуиран изрод и си сложиха дизелче за 12 лв. :new_Eyecrazy: Всички първо гледахме тъпо, после по-тъпо и накрая се разцепихме от смях.
Е къде е смешното?
Аман от тъпи бензинаджии, дето не разбират, че дизела е икономичен! Aми малко харчи Merc-а, с тия 12лв. ще кара поне 300-400 километра! :crazy: :tooth:

DerMeister
25-08-2009, 09:41
Е къде е смешното?
Ама сериозно ли питаш?:hehehm:

rusiq86
25-08-2009, 09:48
Смешно или не с 12 кинта ще измина 120-125 км :), а вие....А помислихте ли си за едно: аз винаги си пълня резервоара догоре, и веднъж на връщане от път на около 120 км от русе ми светна лампата, затова на 20-30 км от града спрях в едно село на една бензиностанция с неясен произох и заредих за 10 кинта колкото да съм спокоен, така че не виждам нищо странно ако пича си зарежда само от добре позната да зарежда мн от вас.
Колко км изминавате вие с 12 лева, че ви е смешно 40-50км? с един резервоар изминавам между 950-1100 км, смеете ле се?!?

Fear
25-08-2009, 09:57
Ами смеем се. :haha:
Иконoномията е майка на мизерията! :Tease:

Ние сме "гъзари" - плащаме скъпо, но пък и кефът е в пъти по-голям. :drive:

DerMeister
25-08-2009, 10:02
Смешно или не с 12 кинта ще измина 120-125 км :), а вие....А помислихте ли си за едно: аз винаги си пълня резервоара догоре, и веднъж на връщане от път на около 120 км от русе ми светна лампата, затова на 20-30 км от града спрях в едно село на една бензиностанция с неясен произох и заредих за 10 кинта колкото да съм спокоен, така че не виждам нищо странно ако пича си зарежда само от добре позната да зарежда мн от вас.
Колко км изминавате вие с 12 лева, че ви е смешно 40-50км? с един резервоар изминавам между 950-1100 км, смеете ле се?!?
Колега, пий една бира, много нерви, ще почупиш клавиатурата. Ся каквото и да си говорим и както и да го въртиш, да си сипеш за 12 лв. нафта на Ес класата и да ходиш като шефа на Млечният път си е ебати смеха...Аз го написах, защото се сетих за случката, спорове като този в темата съм спрял да водя някъде към 9ти клас.
А кой ще победи, ако се сбият Русия и Америка?

rusiq86
25-08-2009, 10:09
Нема нерви никакви, просто споделям мнението си, и тояно това че караш кола за мн кинти като тоя мерц, говори едно: ако си я пазиш и цениш ще зареждаш само от проверени бензиностанции, и ако ти треа да се прибереш само мое заредиш от няква с неясен произход, появила се от никаде! По тая логика ако караш мерц и отидеш за кафенце треа да оставиш бакшиш 10 кинта за две кафета и две коли, че 2-3 лева си е за смях направо :) богат не се става от разхищение!
п.п.За бира е още рано! но затова има вечери ;)

DerMeister
25-08-2009, 10:10
п.п.За бира е още рано!
Никога не е рано за бира. Наиш каква добра закуска е...:pancake:

SFINKS
25-08-2009, 10:37
айде стига с тоя дизел /бензин , газът е истината :spell:

RoMAN
25-08-2009, 10:58
Незнам кои ще си хапе пръстите от яд ама това маи ще сте свърх изпразнените от липса въображение дизелджии и каквото и да си говорите винаги ще бъдете след турбо бинзинките там разни twin turbo ала бала потепциала ви стига до тук ето още едно доказателство че не може да се мерите със бензиновите агрегати http://www.autoblog.bg/Fiat-500-Abarth-Assetto-Corse-id1416.html1.4 200HP 300Hm продължаваи да говориш за коне от малка кубатура:) продължаваите да си мислите че можете да бъдете наравно със бензиновите агрегати че и по добри лошо няма няма нищо лошо във това да си вярващ стискам ви палци приатен ден ви желая на всички:)

Защо си мислиш, че не могат да извадят от дизела тази мощност? Хората са инженери, техници и тн Всичко могат. Просто целта на дизела е да е издържлив и икономичен и вече се гледа максимално мощен. Тоя кирливия 1.4 с 200 коня колко мислиш, че ще остиска и колко ще гори най-важното?

---------- Post added at 07:58 ---------- Previous post was at 07:57 ----------

Ами смеем се. :haha:
Иконoномията е майка на мизерията! :Tease:

Ние сме "гъзари" - плащаме скъпо, но пък и кефът е в пъти по-голям. :drive:

И това го казват хора които карат коли на по 10 години :bravo: С тоя стария свинспарк надали да се класираш при "гъзарите" уважаеми господине. Да ти е чисто нова колата и тогава говори за икономия и мизерия. До тогава по-добре ходете с наведени глави ;) Ние поне дизелджиите си знаем мястото и защо караме дизел. А пак вие си мислите, че като сте със стари 150 коньови коли ( я има останали толкова коне, я няма ) вече сте "гъзита" ;)