View Full Version : Бензин vs. Дизел
Stoyan Georgiev
25-08-2009, 11:12
конъре, не се впрягай,със голяма лимузина си, трябва да си по-спокоен принципно
аз лично съм избрал дизел по много причини като 2те основни такива са - 1.икономичност и 2. за парите си е най-бързия двг на алфа
конъре, не се впрягай,със голяма лимузина си, трябва да си по-спокоен принципно
аз лично съм избрал дизел по много причини като 2те основни такива са - 1.икономичност и 2. за парите си е най-бързия двг на алфа
Ми аз съм спокоен, като индийска крава. Просто си защитавам възгледите :duel:
Ъм, някои хора май са оперирани от чувство за хумор... :roll:
айде стига с тоя дизел /бензин , газът е истината :spell:
ц, водорода е истината, а и бъдещето :yes:
Stoyan Georgiev
25-08-2009, 11:30
ц, водорода е истината, а и бъдещето :yes:
мдам , безкраен потенциал има
Jivko7777
25-08-2009, 11:47
Нема нерви никакви, просто споделям мнението си, и тояно това че караш кола за мн кинти като тоя мерц, говори едно: ако си я пазиш и цениш ще зареждаш само от проверени бензиностанции, и ако ти треа да се прибереш само мое заредиш от няква с неясен произход, появила се от никаде! По тая логика ако караш мерц и отидеш за кафенце треа да оставиш бакшиш 10 кинта за две кафета и две коли, че 2-3 лева си е за смях направо :) богат не се става от разхищение!
п.п.За бира е още рано! но затова има вечери ;)
Именно аз снощи направих точно така...
Спрях да зареждам на един Шел ама какъв е този Шел само с 95 и обикновен дизел си викам аз и си сложих само 10 лв, и така спокойно си стигнах до един истински Лукойл...
Спрях да зареждам на един Шел ама какъв е този Шел само с 95 и обикновен дизел си викам аз и си сложих само 10 лв, и така спокойно си стигнах до един истински Лукойл...
добре си направил Шел не стават за нищо:humpx:
мдам , безкраен потенциал има
мда може и да стане , след 50 години , за справка виж съседната тема
Смешно или не с 12 кинта ще измина 120-125 км :), а вие....А помислихте ли си за едно: аз винаги си пълня резервоара догоре, и веднъж на връщане от път на около 120 км от русе ми светна лампата, затова на 20-30 км от града спрях в едно село на една бензиностанция с неясен произох и заредих за 10 кинта колкото да съм спокоен, така че не виждам нищо странно ако пича си зарежда само от добре позната да зарежда мн от вас.
Колко км изминавате вие с 12 лева, че ви е смешно 40-50км? с един резервоар изминавам между 950-1100 км, смеете ле се?!?
Абе брато,ти си изкара колата че ти харчи 4.5/100,шото 12 лева нафта са си около 6 кила,с тях ако минаваш 120-125 км.си некъв рекордьор:brickwall::brickwall::brickwall::brickwa ll:
Stoyan Georgiev
25-08-2009, 12:07
Абе брато,ти си изкара колата че ти харчи 4.5/100,шото 12 лева нафта са си около 6 кила,с тях ако минаваш 120-125 км.си некъв рекордьор:brickwall::brickwall::brickwall::brickwa ll:
да ти кажа, хич даже не е рекордьор, с едно волво 2.4 д5 софия бургас средния разход беше 4.2
pacho_kardana
25-08-2009, 12:07
Може да е извънградско! :new_Eyecrazy:
Те па Лукойл понеже стават за нещо:brickwall::brickwall::brickwall:
---------- Post added at 12:12 ---------- Previous post was at 12:10 ----------
Може да е извънградско! :new_Eyecrazy:
Може но С 400 ЦДИ няма да мине повече от 70-80 км.:evil::evil::evil:
П.С.Ясно е че дизела е за ежедневна употреба/харчи малко/,но не е и за бегачка.Нека не забравяме че Алфа ромео не произвежда читави бензинови двигатели доста отдавна,да не говориме кога са почнали да произвеждат дизел,даже доколкото си мисля Алфа ромео никога не са произвеждали собствен дизелов двигател/използвали са двг-та на други производители/.Завинаги гордоста на Алфа ромео си остават мощните бензинови двигатели.
pacho_kardana
25-08-2009, 12:16
Те па Лукойл понеже стават за нещо:brickwall::brickwall::brickwall:
---------- Post added at 12:12 ---------- Previous post was at 12:10 ----------
Може но С 400 ЦДИ няма да мине повече от 70-80 км.:evil::evil::evil:
П.С.Ясно е че дизела е за ежедневна употреба/харчи малко/,но не е и за бегачка.Нека не забравяме че Алфа ромео не произвежда читави бензинови двигатели доста отдавна,да не говориме кога са почнали да произвеждат дизел,даже доколкото си мисля Алфа ромео никога не са произвеждали собствен дизелов двигател/използвали са двг-та на други производители/.Завинаги гордоста на Алфа ромео си остават мощните бензинови двигатели.
Бензиновите двг са много читави,просто работят на по-високи обороти и хората които са си ги купили (повечето) не са ги взели,за да ги карат бавно и това се отразява! ;) И все пак JTD-то е по добро! :duel:
Бензиновите двг са много читави,просто работят на по-високи обороти и хората които са си ги купили (повечето) не са ги взели,за да ги карат бавно и това се отразява! ;) И все пак JTD-то е по добро! :duel:
Няма какво да си говориме,откакто Алфа ромео е под шапката на Фиат,върви само надолу:brickwall::brickwall::brickwall:Тва е,уважавам Фиат,но фактите говорят сами за себеси,щом спряха и най-добрия бензинов двг-3.2,и в момента слагат 3.2 на Холден:brickwall::brickwall::brickwall:
pacho_kardana
25-08-2009, 12:20
Няма какво да си говориме,откакто Алфа ромео е под шапката на Фиат,върви само надолу:brickwall::brickwall::brickwall:Тва е,уважавам Фиат,но фактите говорят сами за себеси,щом спряха и най-добрия бензинов двг-3.2,и в момента слагат 3.2 на Холден:brickwall::brickwall::brickwall:
Спряха и ТС-то ;) но JTD-то не са!Защо ли?Защото е по добро! :yes:
DerMeister
25-08-2009, 12:21
Спряха и ТС-то ;) но JTD-то не са!Защо ли?Защото е по добро! :yes:
Ти радио точка ли си или "свободна европа"?
pacho_kardana
25-08-2009, 12:28
Ти радио точка ли си или "свободна европа"?
Ти май се опитваш да спориш с радиото!
JTD №1 :yes: Приемете го и точка! ;)
брато като не вярващ за разхода ела и виж, от омв и лукойл само зареждам :innocent: 57 литра 950 км градско с климата :)
брато като не вярващ за разхода ела и виж, от омв и лукойл само зареждам :innocent: 57 литра 950 км градско с климата :)
Според мен е вярно. Моя 2.4 JTD извън града гори 6 ако си го карам със 100 и нещо на 6-а скорост. Логично е 1.9 да гори още по-малко. Имам пък един познат с рено клио 1.9 дизелак 90 коня. Това вече наистина е рекорд, защото гори 3 извън града.
AntiLuuP
25-08-2009, 12:39
Искаш да кажеш че ти гори 6 градско с клима и ми говориш за резачка .... ти дигаш ли повече от 1500-2000 оборота на тая кола ....
pacho_kardana
25-08-2009, 12:40
Мойта ми даде към морето към 6.5 с клима средна скорост около 130км
BillyBoy`
25-08-2009, 13:04
[QUOTE=Connor;548755]Защо си мислиш, че не могат да извадят от дизела тази мощност? Хората са инженери, техници и тн Всичко могат. Просто целта на дизела е да е издържлив и икономичен и вече се гледа максимално мощен. Тоя кирливия 1.4 с 200 коня колко мислиш, че ще остиска и колко ще гори най-важното?
---------- Post added at 07:58 ---------- Previous post was at 07:57 ----------
виж сега пич освен че отново въртиш гъза като фурнаджииска лопата и говориш това което ти оттърва и отново все го караш до туин спарка във поста които те цитирах беше казал за мощност от малка кубатура и някакви си нютонметри нали така беше? и аз ти дадох пример които гледам не ти е понесъл добре:yes:а сега да видим на къде ще завъртиш отново задницата
AntiLuuP
25-08-2009, 13:05
За дизел е много... Мойта също дава толкова с клима, багаж и хора... 6,5-7 ама средна скорост малко повече 140-150 ... ;)
pacho_kardana
25-08-2009, 13:08
За дизел е много... Мойта също дава толкова с клима, багаж и хора... 6,5-7 ама средна скорост малко повече 140-150 ... ;)
Нали знаеш,че трябва да си карал със 180-200 на някои места,за да хванеш 150 средна скорост,защото някъде например в населените места падаш към 40 ;)
AntiLuuP
25-08-2009, 13:23
Нали знаеш,че трябва да си карал със 180-200 на някои места,за да хванеш 150 средна скорост,защото някъде например в населените места падаш към 40 ;)
Знам и при 180-200 стрелката се вижда как пада с просто око.. просто съм забелязал че между 130- и 160 гори едно и също количество гориво ... ;)
НО за дизела с тази скорост трябва да падне поне на 5,5 специално за 1,9
ОК няма спор Дизела е по икономичен , но не може да се каже че върви повече от бензина... върви да ... но при еднаква кубатура на бензина и дизела бензина е по бърз ...
Дизела при алфите поне според мен е един от най вървящите - http://vbox7.com/play:12432bc6
Но пък няма дизел който да изкара звук поне малко наподобяващ на този - http://vbox7.com/play:dbaf3051
Дизела си е семейна кола, докато бензина е за нас Младоците .... Въпреки че съм навит на 2,4 ЖТД , но съм повече навит на 2.5 V6
п.п Защо не правят пистови мотори на нафта ... ???
Satanism
25-08-2009, 13:25
Тва го правя с нисана от подписа с лекота :)
Не е много за хвалене
виж сега пич освен че отново въртиш гъза като фурнаджииска лопата и говориш това което ти оттърва и отново все го караш до туин спарка във поста които те цитирах беше казал за мощност от малка кубатура и някакви си нютонметри нали така беше? и аз ти дадох пример които гледам не ти е понесъл добре:yes:а сега да видим на къде ще завъртиш отново задницата
Ми пример за 1.4 дизел не мога да ти дам някой да се е хванал да прави бегачка, но мога ти дам много за 1.9 където от малка кубатура се вадят големи коне
http://www.youtube.com/watch?v=sC_IxLCNEy8&feature=related 433 коня и 787 Nm никак не е зле за 1.9 а? Като сме тръгнали да мерим възможностите на малките двигатели я извади от някой бензинка с тая кубатура тези нютон метри Като сме тръгнали да мерим възможностите на малките двигатели.
http://www.youtube.com/watch?v=C-_UUDKiBpM&feature=related Я тука 299 коня
A и между другото файда, като вади бензина в някои случаи повече коне, като после дизела го бие както видя на track day-а. Ако си бил там де.
Толкова ми гори 115коня бензиново Мондео извънградско, наистина не е за хвалене.
Я пак да уточним - средна скорост 130 до Бургас се постига при поддържане на около 120 извън магистралата и 180 по магистралата. И тва значи, че си стигнал до Бургас за 3 часа. Е при такова каране бензинов ТС дава около 9-10/100, така че е нормално 1.9 ЖТД да даде 6.5. Ама все пак уточни - старал си се да поддържаш 130 или път делено на време ти е дало 130.
pacho_kardana
25-08-2009, 14:20
Толкова ми гори 115коня бензиново Мондео извънградско, наистина не е за хвалене.
Аз не се хваля!Обаче като минем на градския разход какво става?
---------- Post added at 14:20 ---------- Previous post was at 14:17 ----------
Я пак да уточним - средна скорост 130 до Бургас се постига при поддържане на около 120 извън магистралата и 180 по магистралата. И тва значи, че си стигнал до Бургас за 3 часа. Е при такова каране бензинов ТС дава около 9-10/100, така че е нормално 1.9 ЖТД да даде 6.5. Ама все пак уточни - старал си се да поддържаш 130 или път делено на време ти е дало 130.
Не съм се старал да поддържам скорост...от проста сметка разбрах че средната ми скорост е 130км.
Хахахха айде сега изкарайте, че бензина и по-малко гори :rotfl: След като бензина който прехвалявате е толкова икономичен и хубав, защо се продават дизеловите коли, защо се слагат газовите бутилки и защо най-вече почнаха масово да се произвеждат хибридни двигатели на ток :) Нали бензина е икономичен, "гъзарски" и незаменим.
---------- Post added at 11:26 ---------- Previous post was at 11:22 ----------
Но пък няма дизел който да изкара звук поне малко наподобяващ на този - http://vbox7.com/play:dbaf3051
Дизела си е семейна кола, докато бензина е за нас ???
Значи върни се малко назад в темите и пак резгледай хубаво, има клипче със звука на дизел. Внимателно прочитай темата преди да се включиш.
http://en.wikipedia.org/wiki/Turbocharged_Direct_Injection
Прочети секцията Motor Racing. Хммм интересно ми е тоя "семеен дизел" какво ли прави по състезанията и как ли печели престижни състезания, като 12 Hours of Sebring и 24 Hours of Le Man. Някои който беше казал по-рано че нямало състезателни дизели, нека пак да си помисли.
---------- Post added at 11:29 ---------- Previous post was at 11:26 ----------
п.п Защо не правят пистови мотори на нафта ... ???
Вие тука обаче никак не сте във час??? Как да няма пистови мотори на нафта!?
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=5&act=51249503237853944&f1=details
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=5&act=51250416205757873&f1=details
Преди някой да пише каквото и да е относно тая тема, нека моля първо да бъде запознат преди да си поствате глупавите ( с извинение ) въпроси, защото ми писна да отговарям на елементарни неща. Нямало състезателни дизели, нямало мотори на дизел, нямало еди си какво...Абе вие да не сте някакви диваци?
Jivko7777
25-08-2009, 14:32
Абсолютно нормален разход си е според мен...Щом аз с мойто 2,4 ЖТД правя 5,5 - 6 при около 90-100, нормално е 1,9 ЖТД да прави 5 литра!
Furious 155
25-08-2009, 14:32
аз не разбирам защо още продължавате да си говорите тъпотии... спора е ясно че няма да има край, просто защото и от двете страни си има твърди привърженици!!! Все едно интел срещу амд или ати срещи нивидя :). Безмислено е! Да дизела дава по-добра икономия и по-добър въртящ момент на литър обем. Обаче бензина ми дава такова усещане което никой дизел не може... е това е! Да гори ми поне 10л. в града и да иска обороти, за да покаже какво може, но усещането е напълно различно. На пистата е също така, караш дизел, но нямаш усещане какво точно става - бензина дава да се изкефиш както трябва!
Оф тая тема стигна предела си отдавнааа
За нова кола и то ако се кара доста градско , да заслужава си дизел
За стара кола , дизел в никакъв случай , просто ремонтите и поддръжката са му доста по-скъпи от на бензина
За стара кола бензин + газ :firstprize:
DerMeister
25-08-2009, 14:34
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=5&act=51249503237853944&f1=details
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=5&act=51250416205757873&f1=details
:new_Eyecrazy:
AntiLuuP
25-08-2009, 14:34
Connor не говорим за частни случаи ... ;)
За мен е безсмислено да се срявняват бензинови и дизелови коли на тема разход.Който каже ,че бензина като цяло е по-икономичен , нека са замисли за познанията си относно ДВГ . Най - простия пример за който се сетих е когато имахме семейна кола опел астра 1.8 . (90кс)Това ми гореше по 12-14 градско и по средно 8-9 извън градско. Сега имаме Форд Ескорд (семейна) 1.8 чист дизел (60кс). Разхода ми е 4.5-5 извън града и 5-6 градско . А моята лична 145ца (130++ кс) ми гори кам 7-8 градско и 5 и малко извън града ( нормално каране ) .
thecleaner
25-08-2009, 14:38
Преди някой да пише каквото и да е относно тая тема, нека моля първо да бъде запознат преди да си поствате глупавите ( с извинение ) въпроси, защото ми писна да отговарям на елементарни неща. Нямало състезателни дизели, нямало мотори на дизел, нямало еди си какво...Абе вие да не сте някакви диваци?
Колега ти ако си риба на бастун ще те хвана :spell: Това с дизеловите мотори ме уби хахахахаха.
DerMeister
25-08-2009, 14:39
Колега ти ако си риба на бастун ще те хвана :spell: Това с дизеловите мотори ме уби хахахахаха.
:haha::bounce8: Чакай, чакай, и совалка на дизел щяха да намерят...:spell:
П.П. То има мотор-и на дизел, ама са колкото и колите на дърва(и такива има).
За мен е безсмислено да се срявняват бензинови и дизелови коли на тема разход.Който каже ,че бензина като цяло е по-икономичен , нека са замисли за познанията си относно ДВГ . Най - простия пример за който се сетих е когато имахме семейна кола опел астра 1.8 . (90кс)Това ми гореше по 12-14 градско и по средно 8-9 извън градско. Сега имаме Форд Ескорд (семейна) 1.8 чист дизел (60кс). Разхода ми е 4.5-5 извън града и 5-6 градско . А моята лична 145ца (130++ кс) ми гори кам 7-8 градско и 5 и малко извън града ( нормално каране ) .
Тази 145 (предполагам, 1.6) явно я буташ, щом дава двойно по-нисък разход от кола с приблизително същата кубатура (Astra-та).
Да не говорим, че на 145-цата, разхода, който споменаваш е мнооого далеч дори от каталожните дани на автомобила.
Дизелови мотори се използват в УСА армия !!!!
thecleaner
25-08-2009, 14:45
Пистови ли са ?
Connor не говорим за частни случаи ... ;)
http://www.google.bg/webhp?hl=bg&q=&tab=iw#hl=bg&source=hp&q=track+diesel+motorcycle&btnG=Google+%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D 0%B5&meta=&aq=f&fp=364e1b2a5b4171a6
Е то не е частен случай... Произвеждат си се :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_motorcycle
Не са толкова масови, колкото при колите де.
Не са пистови , по скоро са ендуро.
thecleaner
25-08-2009, 14:48
http://www.google.bg/webhp?hl=bg&q=&tab=iw#hl=bg&source=hp&q=track+diesel+motorcycle&btnG=Google+%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D 0%B5&meta=&aq=f&fp=364e1b2a5b4171a6
Е то не е частен случай... Произвеждат си се :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_motorcycle
Не са толкова масови, колкото при колите де.
Пак питам кой от всичките е пистов?
ФЕРАРИСТ
25-08-2009, 14:50
Още една причина да не тача мазута....
Пак питам кой от всичките е пистов?
Ми първите примери от мобилето не бяха ли достатъчни?
http://thekneeslider.com/archives/2005/02/25/thunder-star-1200-diesel-by-star-twin/
Ето ти още. Ама сериозно, писна ми да ви сдъвквам материала. Поровете се малко де. Имате си интернет. Опознайте света в който живеете.
Спора е безсмислен. Всеки си харесва това което кара . Всеки си има предпочитанията .Не може да се каже кое е по-добро , всяко си има + и - .И не мисля че като ги плюем едните и другите ,ще се реши кое е по добро.
ТЕМАТА СТАНА СПАМЕРСКА :spam:
DerMeister
25-08-2009, 14:59
Ми първите примери от мобилето не бяха ли достатъчни?
http://thekneeslider.com/archives/2005/02/25/thunder-star-1200-diesel-by-star-twin/
Ето ти още. Ама сериозно, писна ми да ви сдъвквам материала. Поровете се малко де. Имате си интернет. Опознайте света в който живеете.
Ама ти за тия от мобиле-то още ли не си разбрал, че не са верни? Там и магаре продават като бензин. А тоя сега дето си пуснал е с двигател от VW Лупо.
Ама ти за тия от мобиле-то още ли не си разбрал, че не са верни? Там и магаре продават като бензин. А тоя сега дето си пуснал е с двигател от VW Лупо.
Те доста обяви бяха май фалшиви. Е какво значение има с какъв двигател е? Нали се слага на пистарката? Предните статии не погледна ли поне.
"A Diesel motorcycle is a motorcycle with a diesel engine. As of December 2006, several companies produce diesel motorcycles."
Тука май виждам и други "фалшиви обяви" http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&lang=de&scopeId=MB&_features=on&category=SportsAndSuperSportsBike&makeModelVariant1.makeId=&makeModelVariant1.modelDescription=&makeModelVariant2.makeId=&makeModelVariant2.modelDescription=&makeModelVariant3.makeId=&makeModelVariant3.modelDescription=&minFirstRegistrationDate=&maxFirstRegistrationDate=&minMileage=&maxMileage=&minPowerAsArray=&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=&maxPowerAsArray=KW&cubicCapacities=&minPrice=&maxPrice=&fuel=DIESEL&transmission=&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&ambitCountry=&zipcode=&adLimitation=&daysAfterCreation=&drivingMode=
Вижте колко е полезна нафтата. Хем се топлите с него, хем мотори и коли карате :P:pp:
Не се опитвам да ви убедя, че дизела е съвършения мотор или нещо. Преди беше просто по-евтин вариант за придвижване, но към края на 90-е с common rail технологиите вече е станал конкурент на бензина и по бързина. А и с времето ще става по-добър и по-бърз. Не знам защо не искате да го приемете. В задниците ли ви бърка или какво. И бензина и нафтата идват от петрола и не виждам защо според вас дизелака трябва да отстъпва по нещо, след всичките доводи които ви дадох.
pacho_kardana
25-08-2009, 15:05
Спора е безсмислен. Всеки си харесва това което кара . Всеки си има предпочитанията .Не може да се каже кое е по-добро , всяко си има + и - .И не мисля че като ги плюем едните и другите ,ще се реши кое е по добро.
ТЕМАТА СТАНА СПАМЕРСКА :spam:
Всички знаем че дизела е по-добър но много бензинджии не искат да си го признаят! ;)
AntiLuuP
25-08-2009, 15:05
Тази 145 (предполагам, 1.6) явно я буташ, щом дава двойно по-нисък разход от кола с приблизително същата кубатура (Astra-та).
Да не говорим, че на 145-цата, разхода, който споменаваш е мнооого далеч дори от каталожните дани на автомобила.
Абе и аз съм на същото мнение ... мойта под 10 не мога да я сваля градско както и да карам .... затова средно си ми гори 12-14 на извън пада на 6,5-7-8-9 ама зависи от карането ....
pacho_kardana
25-08-2009, 15:07
Абе и аз съм на същото мнение ... мойта под 10 не мога да я сваля градско както и да карам .... затова средно си ми гори 12-14 на извън пада на 6,5-7-8-9 ама зависи от карането ....
Например мойта ще може да даде 5.5 обаче трябва да имаш нерви да я караш с такава скорост ;)
Колега
pacho_kardana (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=6423)
Умните отстъпват ;) нека спрем тази спамщина
AntiLuuP
25-08-2009, 15:13
Например мойта ще може да даде 5.5 обаче трябва да имаш нерви да я караш с такава скорост ;)
На 5та с 90... ама тогава и мойта като нощо ще си слезне на 6...
А старата ми кошница си даваше 5-5,5 БЕНЗИН и 6-6,5 газ на извънградско .... а в града нещо от сорта на 8 газ а за бензин не знам ....
pacho_kardana
25-08-2009, 15:14
Колега
pacho_kardana (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=6423)
Умните отстъпват ;) нека спрем тази спамщина
Няма пък да отстъпя! :rotfl: М-у другото имаш лс
по темата: по добро от ЖТД нема! ;)
---------- Post added at 15:14 ---------- Previous post was at 15:13 ----------
На 5та с 90... ама тогава и мойта като нощо ще си слезне на 6...
А старата ми кошница си даваше 5-5,5 БЕНЗИН и 6-6,5 газ на извънградско .... а в града нещо от сорта на 8 газ а за бензин не знам ....
Не е зле да кажеш какви коли са и какви мотори..
Градински косачки.
pacho_kardana
25-08-2009, 15:16
Градински косачки.
Ама нафтови,защото са по-добри ;) :spell:
AntiLuuP
25-08-2009, 15:21
Форд Ексорд купе от 1987г 1.3CL карбуратор 4 скорости, без ангренаж или верига, а с директно зацепване на зъбни колела ... на 2ра правеше 90 и на газ вървеше повече от VW 1.9 TD ....
WarsteineR
25-08-2009, 15:36
ХахаХА Конър ме уби с примерите от мобилето ..хахаха ще падна 929 и ЗХ10-р дизелови хаха, колега нее зле освен да се правиш на разбирач и да постваш квото ти излезе, поне да разбираш малко ... нема кво да говорим за достоверност на данните които даваш ... само като видим тва с мобилето и ..немога ахахах..
По тематаа мойта мацка, като ми кара колата отиване до бургас градско там и връщане до ВТ ми даде разход 6.8, като скоростта беше около 100..аз немога да я карам така.. при мен е около 8, но не я щадя. Карал съм доста дизели от който 1.9жтд 145.. без чип абе тва си мислех че ще върви понее приятно .. а то неоткъс голям .. както и да е и с чип да е и да върви, го няма усещането на бензиновия двигател, големия диапазон в който имаш мощност,звукът. Та бих прежалил 2 литра повече разход за сметка на всичко това ..да не започваме и с това че дизеловите автомобили са по скъпи и за поддръжка и като начална цена .. за това мисля няма какво да спорим ..Хев ъ найс дей! Бендзина Форевър :spell:
ХахаХА Конър ме уби с примерите от мобилето ..хахаха ще падна 929 и ЗХ10-р дизелови хаха, колега нее зле освен да се правиш на разбирач и да постваш квото ти излезе, поне да разбираш малко ... нема кво да говорим за достоверност на данните които даваш ... само като видим тва с мобилето и ..немога ахахах..
Ами другите по-официални данни не те ли убиха и те от смях :) Или нещо не ги споменаваш, защото няма какво да кажеш там.:pancake:
Jivko7777
25-08-2009, 15:54
:haha::bounce8: Чакай, чакай, и совалка на дизел щяха да намерят...:spell:
П.П. То има мотор-и на дизел, ама са колкото и колите на дърва(и такива има).
Вижте сега аз лично да за пистови мотори дизелови не съм чувал, но Пежо направиха скутер HDI !!!
---------- Post added at 15:54 ---------- Previous post was at 15:50 ----------
Оххх 14 л. x 2,2 = 30 лв
Аз за 30 лв = 16 л. нафта = 200-220 км. градско ( или средно 7.5-8.0/100 км).
AntiLuuP
25-08-2009, 16:02
Оххх 14 л. x 2,2 = 30 лв
Аз за 30 лв = 16 л. нафта = 220 км. градско
всъщност нз къде зареждаш но на ОМВ-то срещу нас нафтата е по скъпа от бензина... + тва на 2ра като ми направиш 100 звънни да пием бира ...
... + тва на 2ра като ми направиш 100 звънни да пием бира ...
Факт е, че на дизелите скоростите са къси, но когато имаш 6-а скорост ти пък му се обади за 2 бири ;)
Jivko7777
25-08-2009, 16:05
всъщност нз къде зареждаш но на ОМВ-то срещу нас нафтата е по скъпа от бензина... + тва на 2ра като ми направиш 100 звънни да пием бира ...
Един път само съм минавал лекичко 4500 оборота и там е на 90...Сигурен съм че на 5000 оборота колкото и много да са за дизела ще направи 100 !!!
Един път само съм минавал лекичко 4500 оборота и там е на 90...Сигурен съм че на 5000 оборота колкото и много да са за дизела ще направи 100 !!!
Пропускате факта, че е важно не колко вдига, а за колко време ги вдига.
Connor - моля те разсъждавай трезво и се замисли за обявите от мобиле.бг!!! Никой не казва че не са се използвали дизелови ДВГ-та на мотоциклети - има разбира се както и 2-тактови дизелови ДГВ качвани на камиони!!! Ако някой от тези в обявите тук на "пистови" в БГ които си качил е наистина дизелов, аз лично ще го купя!!!!
По темата - кажете честно бе хора: 2 агрегата по 2 000 кубика с турбина, единия бензин а другия дизел, кой от 2-та агрегата ще постигне по-голяма отдавана мощност от единица обем??? Кой ще е с по-добрата динамика? Ако ще и само за Дино-тестове да са проектирани, т.нар. Dyno Queen!!! Помислете и каква е енергийната ефективност която имат и 2-типа гориво, моля!
Ако става за въпрос аз също съм фен на дизеловите двигатели, но в другите им сфери на приложение, а имено в тежкото машиностроене където са наистина незаменими!!! В автомобилния спорт реално нямат място,като изключим целенасоченото им налагане с цел реклама над атм. бензинови с по-малка кубатура и/или ограничение на макс. обороти за бензина!!! И последно за сега - кажете ми кога дизелов ДВГ ще постигне мощност от над 1 000 к.с. от работен обем 1 500 куб.см??? Жокер - бензина го прави във Ф1 още през турбо-ерата на 80-те години!!!
П.С. Нали много обичате "саунда" на дизелов ДВГ - пуснете си такъв от някой атм. 12-ак: Ферари, Ламбо, Пагани Зонда и пр. и после сами за себе си си кажете честно: има ли база за сравнение с която и да е нафта, ама честно?!?!?
AntiLuuP
25-08-2009, 16:11
Факт е, че на дизелите скоростите са къси, но когато имаш 6-а скорост ти пък му се обади за 2 бири ;)
Аз и сега мога да му се обадя за 2 бири...
като ще спорим за скорости... Има и бензинки с по 7...
Ако нямаш чип не можеш да достигнеш 5000 забива муцуната - задейства се изключвателя ...
Аз и сега мога да му се обадя за 2 бири...
като ще спорим за скорости... Има и бензинки с по 7...
Значи би трябвало да се сетиш, че има и дизели които правят много повече от 100 на втора, нали?
---------- Post added at 13:19 ---------- Previous post was at 13:15 ----------
Connor - моля те разсъждавай трезво и се замисли за обявите от мобиле.бг!!! Никой не казва че не са се използвали дизелови ДВГ-та на мотоциклети - има разбира се както и 2-тактови дизелови ДГВ качвани на камиони!!! Ако някой от тези в обявите тук на "пистови" в БГ които си качил е наистина дизелов, аз лично ще го купя!!!!
Еми колега, ако не от мобиле.бг то поне от мобиле.де ще си го купиш или потърси онзи с двигател 1.2 който по горе постнах.
digitalundgrd
25-08-2009, 16:21
..........По темата - кажете честно бе хора: 2 агрегата по 2 000 кубика с турбина, единия бензин а другия дизел, кой от 2-та агрегата ще постигне по-голяма отдавана мощност от единица обем??? Кой ще е с по-добрата динамика? Ако ще и само за Дино-тестове да са проектирани, т.нар. Dyno Queen!!! Помислете и каква е енергийната ефективност която имат и 2-типа гориво, моля!
..........
П.С. Нали много обичате "саунда" на дизелов ДВГ - пуснете си такъв от някой атм. 12-ак: Ферари, Ламбо, Пагани Зонда и пр. и после сами за себе си си кажете честно: има ли база за сравнение с която и да е нафта, ама честно?!?!?
Ето човека го е синтезирал точно и ясно!!! Аз лично мислех да си взимам следваща кола 2,4жтдм 159-ка, но след излизането на 1,8 турбо бензина съм сериозно разколебан! Не робувам на мисълта бензина е най-добър, или дизела е върха на сладоледа...
В автомобилния спорт реално нямат място,като изключим целенасоченото им налагане с цел реклама над атм. бензинови с по-малка кубатура и/или ограничение на макс. обороти за бензина!!! И последно за сега - кажете ми кога дизелов ДВГ ще постигне мощност от над 1 000 к.с. от работен обем 1 500 куб.см??? Жокер - бензина го прави във Ф1 още през турбо-ерата на 80-те години!!!
Моля те прочети по-горени ми постове за автомобилния спорт и дизелите, защото почвате да ме дразните с невниманието си вече. Нали знаеш, че тия 1500 кубикови двигатели с 1000 коня са предназначени точно за 1 състезание и после нищо не става от тях? Защо си мислиш. че от дизела не може да се направи това?
Моля те прочети по-горени ми постове за автомобилния спорт и дизелите, защото почвате да ме дразните с невниманието си вече. Нали знаеш, че тия 1500 кубикови двигатели с 1000 коня са предназначени точно за 1 състезание и после нищо не става от тях? Защо си мислиш. че от дизела не може да се направи това?
Нали, а тия дизелите от Le Mans през седмицата механиците ходят на пазар с тях... :haha:
http://www.automobile.com/lamborghini-to-build-diesel-powered-gallardo.html
Скоро и в Ламбо ще го чуеш.
Да ти кажа и тоя дизел не звучи зле
http://www.youtube.com/watch?v=ChGGWY_CwO0&feature=related
Jivko7777
25-08-2009, 16:27
Само няма да се карате много...
Алфа 156 2,4 ЖТД (мойта), разказа играта на едно Ауди R8 420 коня бензин!!!
Който не вярва имам доказателство - видео :evil::spell:
Колега Connor - нали се шегуваш че не схващаш че става дума за грешка при попълването на обявите в немското мобиле?!?!? Иначе ако е истина, то от 600 куб.см. вадят м/у 65 и 130 к.с. АТМОСФЕРНИ при това!!! Веднага си късам дипломата и предлагам да направят същото вкупом всички "енжинери" и проектанти на автомобилни агрегати изобщо!!!
П.С. Замисли се колко ще е реалното тегло на такъв "пистов" мотоциклет с дизелов ДВГ!!!
Пич - ти сериозно ли това гнусно фучене го наричаш "състезателен звук"??? Я за най-просто си пусни как РЕВЕ едно Енцо ФХХ и пак да коментираме тука кое как. А иначе пускай някои клипове на примерно СКАНИЯ V8 като за камионджии-фенчета на "тежки" матори като мен.
Нали, а тия дизелите от Le Mans през седмицата механиците ходят на пазар с тях... :haha:
И не само Le Mans :) 12 Hours of Sebring, FIA, World Touring Car Championship и други ;)
---------- Post added at 13:36 ---------- Previous post was at 13:32 ----------
Колега Connor - нали се шегуваш че не схващаш че става дума за грешка при попълването на обявите в немското мобиле?!?!? Иначе ако е истина, то от 600 куб.см. вадят м/у 65 и 130 к.с. АТМОСФЕРНИ при това!!! Веднага си късам дипломата и предлагам да направят същото вкупом всички "енжинери" и проектанти на автомобилни агрегати изобщо!!!
П.С. Замисли се колко ще е реалното тегло на такъв "пистов" мотоциклет с дизелов ДВГ!!!
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2577§ionid=29&id=0002001
:brickwall::brickwall::brickwall::brickwall::brick wall:
Я кажи в коя от посочените оот ТЕБ обяви има 600 куб.см. дизелов ДВГ с поне 100 к.с. и веднага ти ГО КУПУВАМ!!!!
Я кажи в коя от посочените оот ТЕБ обяви има 600 куб.см. дизелов ДВГ с поне 100 к.с. и веднага ти ГО КУПУВАМ!!!!
Това вече е тема която не ме вълнува при моторите мощноста. Главното е, че се използва дизела и там. Спора ми за мощноста е при колите. Сега ще тръгнеш и скутери сигурно да ме разпитваш ?
http://www.automobile.com/lamborghini-to-build-diesel-powered-gallardo.html
Скоро и в Ламбо ще го чуеш.
Two key issues which need to be sorted out before the project can continue, includes the need to widen the engines narrow power band as well as the necessity of improving overall power delivery, both problems associated with diesel technology.
Това е от статията, която си постнал. Да превеждам ли? :hehehm:
Освен това, статията е преди излизането на Q7, т.е. много е актуална. :)
Както и тази от сайта на Сега, която е от началото на 2007г. ;)
Това е от статията, която си постнал. Да превеждам ли? :hehehm:
Освен това, статията е преди излизането на Q7, т.е. много е актуална. :)
Както и тази от сайта на Сега, която е от началото на 2007г. ;)
Lamborghinis engineers are generally impressed by the diesel engine, particularly its performance and tractability thanks to the motors 535 lb-ft of torque, but some downfalls have been discovered
Пропускаш и положителните черти. И какво толкова? Според тях трябва да е просто още по-мощен. Спокойно... И този проблем ще решат ;)
AntiLuuP
25-08-2009, 16:54
Ок защо няма дизелов M POWER ( не говоря за М пакет)
Защо няма дизелов AMG или BRABUS ?!?
Не бе пич - САМ ТИ ги намеси моторите, а аз за да е още по-лесно ти дадох пример за абсолютно еднакви матори с охлюви качени на моторна спирачка (стенд) и да видиме какво ще стане???
Прочети ми 1-то мнение в темата от днес и ще видиш че никъде не отричам приложението им при 2-колесните!!!
Разбери - не отричам дизелите, но в чисто "динамичен" план от единица обем не "вадят" повече мощност!!!!! И за разлика от теб не отричам дори и старите дизелови агрегати - всяко нещо с времето си! Имам прекрасни впечатления от 2.5 ТД ВМ-ския матор качван на Крома/Тема/ 164 но това беше за времето си и сравнен сам по себе си в неговия си клас!!! Същото мога да кажа и за 90-ка 2.4 ТД която на 2-ра правеше 90 км/ч по километраж и след Лада/Полски Фиат през 92-ра ми се струваше направо "извънземен" :)))
Не бе пич - САМ ТИ ги намеси моторите, а аз за да е още по-лесно ти дадох пример за абсолютно еднакви матори с охлюви качени на моторна спирачка (стенд) и да видиме какво ще стане???
Както и всички останали НЕ СЛЕДИШ ТЕМАТА, моля те ако няма да е следиш не пиши въобще. НЕ намесих аз моторите, а някой друг който каза че не дизела не се използва при пистарките. Просто доказах обратното, а вече колко са разработени там и колко мощни никак не ме топли.
Jivko7777
25-08-2009, 17:01
Само няма да се карате много...
Алфа 156 2,4 ЖТД (мойта), разказа играта на едно Ауди R8 420 коня бензин!!!
Който не вярва имам доказателство - видео :evil::spell:
Eeee пропускаш Ауди RS и S...
Ми ето и моят отговор на твоите бързи бензини какво им се случва от едно 2.4 JTD (мойто JTD) :evil::spell::evil:
www.vbox7.com/play:691c9091
Защото вече задаваш просташки въпроси. Защо няма изстребители и Боинг-и на бензин??
Ми ето и моят отговор на твоите бързи бензини какво им се случва от едно 2.4 JTD (мойто JTD) :evil::spell::evil:
E и аз онзи ден отнесох един GT-R, ама какво?
Дали 'щото съм много бРЪз или, 'щото на него не му се караше през дупките, как мислиш? :tooth:
DerMeister
25-08-2009, 17:04
НЕ намесих аз моторите, а някой друг който каза че не дизела не се използва при пистарките. Просто доказах обратното, а вече колко са разработени там и колко мощни никак не ме топли.
Какво си доказал, бре, колега. С обявите от мобилето ли, дето стана за смях? Ти си този, който не следи темата и си говори сам със себе си. При кои пистарки се използва? Някой си направил мотор с двигател от кола, армията си инсталирала дизелови мотори, за да ползват горивото от хамърите, което не е баш дизел. Кво си доказал по-точно? Има коли с реактивни двигатели. Доказах, че най-яките двигатели за кола са реактивните. Точка. Защо не почнеш да четеш и на другите мненията и поне да отговориш на простия въпрос на колегата?
AntiLuuP
25-08-2009, 17:08
Защото вече задаваш просташки въпроси. Защо няма изстребители и Боинг-и на бензин??
Ти си умния със статиите, ти кажи ....
www.vbox7.com/play:691c9091 (http://www.vbox7.com/play:691c9091)
Абе брат ти осъзнаваш ли че тва нещо ако го беше настъпил щеше да те остави като точка ...
Същото важи и за бензинките от няшия клас ...
Така и аз съм изпреварвал разни поршета и т.н. ....
Какво си доказал, бре, колега. С обявите от мобилето ли, дето стана за смях? Ти си този, който не следи темата и си говори сам със себе си. При кои пистарки се използва? Някой си направил мотор с двигател от кола, армията си инсталирала дизелови мотори, за да ползват горивото от хамърите, което не е баш дизел. Кво си доказал по-точно? Има коли с реактивни двигатели. Доказах, че най-яките двигатели за кола са реактивните. Точка. Защо не почнеш да четеш и на другите мненията и поне да отговориш на простия въпрос на колегата?
Абе ти дивак ли си к'ъв си бе, я пак прочети всичко наново. Ей аман честно. Писна ми да отговарям на малоумните ви въпроси и да поствам еднакви линкове 9999 пъти. Нещо друго освен обявите не видя ли?? Дали не си пропуснал нещо?
Първо - ти трябва да си напълно луд, за да смяташ, че може да биеш Аудито. По-скоро шофера на Аудито е имал една идея повече акъл от теб в главата.
Второ - това е каране, което се доближава 100% до безотговорността. Специално за тази гонка си пални една свещ!
Първо - ти трябва да си напълно луд, за да смяташ, че може да биеш Аудито. По-скоро шофера на Аудито е имал една идея повече акъл от теб в главата.
Второ - това е каране, което се доближава 100% до безотговорността. Специално за тази гонка си пални една свещ!
А някой на мен ми беше казал по-рано, че съм опериран от чувство за хумор...
А някой на мен ми беше казал по-рано, че съм опериран от чувство за хумор...
Сигурно е имало защо.
Сигурно е имало защо.
Ами добре дошъл в клуба на лишените от чувство за хумор. За мое щастие аз изглежда се възстановявам...
Ами добре дошъл в клуба на лишените от чувство за хумор. За мое щастие аз изглежда се възстановявам...
Не виждаш нищо за да даваш оценки!
Но донякъде си прав....когато виждам толкова безотговорно поведение като на колегата Живко777, ама въобще не ми е до шеги.
Jivko7777
25-08-2009, 17:23
E и аз онзи ден отнесох един GT-R, ама какво?
Дали 'щото съм много бРЪз или, 'щото на него не му се караше през дупките, как мислиш? :tooth:
Дупки нямаше и караше с около 200...
Абе брат ти осъзнаваш ли че тва нещо ако го беше настъпил щеше да те остави като точка ...
Същото важи и за бензинките от няшия клас ...
Така и аз съм изпреварвал разни поршета и т.н. ....
Докажи на приказки всеки е силен...
Направо другите шофери се чудеха какво минава покрай тях...
Иначе да си призная аз все пак имам придимство защото познавам перфектно този участък Стара Загора - Нова Загора и знам къде мога да карам с 220 и къде не може с повече от 60 км/ч...
ПП: Иначе най-вълнуващите гонки са Нова Загора - Сливен...Там имам невероятни преживявания с какви ли не коли...Но там просто нямат шанс :evil:
Иначе да си призная аз все пак имам придимство защото познавам перфектно този участък Стара Загора - Нова Загора и знам къде мога да карам с 220 и къде не може с повече от 60 км/ч...
ПП: Иначе най-вълнуващите гонки са Нова Загора - Сливен...Там имам невероятни преживявания с какви ли не коли...Но там просто нямат шанс :evil:
Пожелавам ти, никой да не ти отнема предимството, което имаш!
thecleaner
25-08-2009, 17:27
Това клипче на къв формат си го качил та така е омазано я ми прати оргинала да ти го направя като хората. Иначе добре е станало гонката ама така малко между колите е опасничко.
Jivko7777
25-08-2009, 17:36
Но донякъде си прав....когато виждам толкова безотговорно поведение като на колегата Живко777, ама въобще не ми е до шеги.
Айде сега ще ми кажете че всички карате с 90 км :evil:
Пожелавам ти, никой да не ти отнема предимството, което имаш!
Оооо има такива които са от Сливен, които са много по-луди от мен...
ПП: Просто тези хора с големите и мощни коли се мислят за царе на пътя и си правят каквото искат, сечат пътя на всички и незнам си какво още, но идва момента в който някой от някъде им показва че само с мощна кола нищо не става и точно на тези отсечки просто най-много си бият главата в стената като ги задмине една Алфичка или друг областен рацер...
---------- Post added at 17:36 ---------- Previous post was at 17:32 ----------
Това клипче на къв формат си го качил та така е омазано я ми прати оргинала да ти го направя като хората. Иначе добре е станало гонката ама така малко между колите е опасничко.
На оригинала е перфектно качеството, но vbox го направих така с цел да не се виждат номера, табелите край пътя и други такива...С една дума да си остане Анонимно...:spell: Иначе точно това е цаката между колите да може адреналина да е на макс :evil: :evil: :evil:
E точно такива като тебе трябва да се бесят по крайпътните дървета за назидание.
То бива кретения и простотия ама и да се хвалиш............
Ами такава е темата като няма кой да и удари катанеца:on_da_beach: 30 стр. простотии
Опс 40стр. :info: :offtopic: Бензино-дизеловите одисеи преди се заключваха на 4-я или 5-я пост.
Време е някой да удари катанеца, стана малко ала "Star Trek" работата ,изместихте жанра към фантастиката. Има някои си вярват на сънищата и фантазиите. :bouncing_smiley: