PDA

View Full Version : теч на антифриз в купето

simitli
19-10-2010, 21:11
моля за помощ те4е ми антифриз в купето от страната на пътника мисля 4е е радиатора на парното или кран4ето как мога да стигна до него трябва ли да разглабям таблото и как то4но да стане свалил съм пластмасата то към пътника но нисхто не се вижда от коя страна да разглабям и как то4но мерси предваритално за помоща

Kostadin`
19-10-2010, 21:16
Тук (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=40203) е описано за таблата с кръгли духалки,коя година ти е колата и с кое табло е,с кръглите или другия вид духалки?

Pastora
19-10-2010, 21:17
моля за помощ те4е ми антифриз в купето от страната на пътника мисля 4е е радиатора на парното или кран4ето как мога да стигна до него трябва ли да разглабям таблото и как то4но да стане свалил съм пластмасата то към пътника но нисхто не се вижда от коя страна да разглабям и как то4но мерси предваритално за помоща
Колега, има доста подобни теми, там може да прочетеш, но все пак - не влизай в този филм, аз сам си сменях радиаторчето и имаше яко :sex:. По-добре дай 150 кинта в сервиза и не се занимавай, филма е руски, с елементи на опълчение.

simitli
19-10-2010, 21:26
колата е 1997г

---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:22 ----------

А мога ли да разбера дали е само кран4ето и то как се сменя ако е само то ??

soldier
19-10-2010, 21:47
Кранчето може и сам да си го смениш. При мен е долу при педалите от дясно има 2 пластмаси с 3 болта. Кранчето се държи на още 2-3 болта и в него влиза един маркуч. Като стигнеш до кранчето ще видиш дали капе от него, но ако ти е както при мен при педалите, ще имаш вода от лявата страна в купето, а не от дясно, както е при теб. Успех!

doiko80
21-01-2011, 17:13
а каде другаде го слагат тва кранче щот при мен там няма нищо 1997с климатик

---------- Post added at 15:13 ---------- Previous post was at 15:11 ----------

soldier мерси за изчерпателния отговор но при мен явно крана е некаде другаде ако изобщо има де

Mury
22-01-2011, 10:58
Ако колата е с новото табло,няма кранче,взъдушния поток се управлява с клапи.Радиатора се вади откъм пасажера,но се сваля половината табло и централната конзола:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:Не е лесна работа,и както каза Пастора,не стааа пред блока:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

doiko80
22-01-2011, 13:34
значи единственото место от кадето може да тече е от парното

Pastora
22-01-2011, 13:57
Ако колата е с новото табло,няма кранче,взъдушния поток се управлява с клапи.Радиатора се вади откъм пасажера,но се сваля половината табло и централната конзола:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:Не е лесна работа,и както каза Пастора,не стааа пред блока:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Става, но с 2 дена яко псуване и гъзурчене, както беше моя случай. После толкова съжалявах, че не съм дал 150 лева за смяната. Останаха ми няколко рапидки след това, още не знам къде не съм ги завил, успях и да си спукам долу при лоста таблото, абе мам си джеймс.

п.с. Дори се разглобява част от въздуховода под централната конзола.

Mury
22-01-2011, 14:00
Става, но с 2 дена яко псуване и гъзурчене, както беше моя случай. После толкова съжалявах, че не съм дал 150 лева за смяната. Останаха ми няколко рапидки след това, още не знам къде не съм ги завил, успях и да си спукам долу при лоста таблото, абе мам си джеймс.

п.с. Дори се разглобява част от въздуховода под централната конзола.

Батьо аз го знам наизуст:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

---------- Post added at 15:00 ---------- Previous post was at 14:59 ----------

значи единственото место от кадето може да тече е от парното

100%,може да е и от гмичките на тръбите,но при положение че се разглабя се сменя всичко:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

doiko80
22-01-2011, 18:56
абе прави ми впечатление че теч имим от радиаторчето обаче кога тече хич незнам.40 минути го деба да видя как тече но не протече.на другия ден ходих по работа и после гледам протекло около 150 грама.кво става си нямам на идея.а радиаторчето не е спукано щот го свалях трите болта беха малко хлабави и ги притегнах но пак прави некав теч.направо лудница.некой ако се сеща нещо ще сам благодарен

Pastora
22-01-2011, 19:55
абе прави ми впечатление че теч имим от радиаторчето обаче кога тече хич незнам.40 минути го деба да видя как тече но не протече.на другия ден ходих по работа и после гледам протекло около 150 грама.кво става си нямам на идея.а радиаторчето не е спукано щот го свалях трите болта беха малко хлабави и ги притегнах но пак прави некав теч.направо лудница.некой ако се сеща нещо ще сам благодарен
Ще сме ти благодарни, ако ни споделиш какъв е автомобила ?

doiko80
22-01-2011, 21:24
alfa 1.4twin spark климатик

Pastora
22-01-2011, 22:26
Ако имаш теч в купето, то е логично да е от радиаторчето, още повече ако намирисва на антифриз. Флуидите имат навика да протичат при по-ниски температури - тоест, когато изстине колата и уплътненията се свият, а това надали става за точно 40 минути. Виж дали вътре в купето тече или навън. Вътре се хваща лесно, но малко занимателно - отлепяш мокета под пасажера, развиваш 2 рапидки на една пластмасова кора на пода(под мокета), развиваш 2 рапидки на кората в ляво и махаш 2 -те. Оглеждаш за мазно от антифриза по гъбичките над кутията с компютъра на колата.
Най-добре е в сервиз да го погледнат, диагнозата с парите е по-горе малко в постовете, ако е радиаторче на отоплението.