View Full Version : сваляне на стъклото на страничното огледало
На лявото странично огледало не ми работи подгряването Дръпнах стъклото доколкото мога и видях че са откачени кабелите Но така немога да ги закача Отвих двете види отдолу под огледалото и бая го подръпнах но не излиза Страх ме е да не го счупя Как да махна стъклото за да закача кабелите
Процедурата е леко гинекологична.Завърташ стъклото максимално навътре и надолу.Бъркаш през отворилия се процеп с пинцети или отвертка и разкачаш щипките.Това,което се чупи са щипките.
Това намерих но доста напрягах и ме достраша да не счупя стъклото Много ли са тези щипки Ако трябва да го затоплям да не се счупят
Щипките са 4 бр. и са пласмаси със зъбчета и са две отгоре и две отдолу като тези пластмаси са закрепени на стъклото. Наскоро отварях но забравих да документирам. От регулирането го завърташ долният край да влезе максимално навътре и от стръната на шофиорското стъкло също максимално навътре тогава с малко М..........му и пинсети откачаш горните зъбчета като започваш от вън на вътре в смисъл от огледалото към шофиорското стъкло. Като откачиш горните долните се освобождават сами.
Успех.
alfa156jtd
29-01-2011, 21:27
колега,натискаш от долния краи и с тънка отверка освобождаваш горните щипки,след това го натискаш нагоре и веднага натискаш самото стъкло надолу и то се откопчава.успех.
Linkestis
29-01-2011, 21:39
Да кажа ли как се маха огледалото?
Аз пък го махам като го дърпам в горният му край,и с малка отверка го откопчавам.
Нужни са ти пинсета и малка права отверка.Щипките ги разкопчаваш две по-две ,като след разкопчаването на едната задържаш разкопчаната да не се закопчее пак.После разкопчаваш следващата и когато го направиш си почти готов.Тогава няма опасност първата да се разкопчее и спираш да я държиш и минаваш към следващата.След 3-тата го вадиш.Така поне направих аз!
И при мен на ляво огледало е разкачена буксата, мъчих се досега по описаният начин, но уви не става.
Колата е 156.
Дайте снимков материал!
Linkestis
31-01-2011, 17:45
Мислиш ли че е разкачена буксата?
Защото по-честия проблем е изгоряла/прекъсната/ пътека на подгрева,и то на лявото огледало.
И при мен на ляво огледало е разкачена буксата, мъчих се досега по описаният начин, но уви не става.
Колата е 156.
Дайте снимков материал!
За 156 нз ,говорех за 166.Не вярвам да има драстична разлика ама все пак...
Ми нз, но си работеше до миналата зима, а пролетта ми боядисваха огледалото. И го свалява, и ми идва на ум, че може и да е това.
Как да разбера дали е букса или нещо е изгоряло, и ако е къде да търся...
Linkestis
31-01-2011, 19:32
Ако идва ток до буксата във вратата,е възможно да е прекъсната пътечката на подгрева или да са скъсали кабела от буксата до "обувката" на подгрева.За това махни вътрешната декоративна капачка на огледалото и провери дали идва ток до огледалото.
Jivko7777
31-01-2011, 19:34
Ми нз, но си работеше до миналата зима, а пролетта ми боядисваха огледалото. И го свалява, и ми идва на ум, че може и да е това.
Как да разбера дали е букса или нещо е изгоряло, и ако е къде да търся...
Ами махаш пластмасовата декоративна кора отвътре и гледаш дали буксата е сложена, ако е сложена понаместия и пробвай дали работи! Ето и материал нагледно как се маха огледалото - http://www.clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=510829&postcount=7
Ако така не се оправи ето ти схеми на подгряването!
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=390435&postcount=6
Провери дали въобще стига до него ток.При мен беше така,но моето спря да се отваря и затваря.Виж кабелите които са от вратата до него.
Днес ги проверих вс кабели, и изглеждат ок, като отвътре си местя огледалцето, няма проблем, стига ток до него. Май ще търся някой по-запознат с жичките да го погледне. Ако е прекъснат някой кабел, кой ще да е, те там на буксата са доста!
Днес ги проверих вс кабели, и изглеждат ок, като отвътре си местя огледалцето, няма проблем, стига ток до него. Май ще търся някой по-запознат с жичките да го погледне. Ако е прекъснат някой кабел, кой ще да е, те там на буксата са доста!
Това,че го местиш няма отношение към обгрева!Обгрева се включва с включване на обгряването на задния прозорец.На 166 във вратата има нещо като разпределителна кутия.Моите кабели бяха прекъснати от нея до огледалото - само този за прибирането.При 166 се вижда тази кутия то не кутия ми по-скоро ..нз как да го нарека като свалиш черното триъгълно капаче което е до кората отгоре.Нз виж дали 156 го има и почни да търсиш от там.Аз така направих и се наложи да пусна нов кабел от кутията към огледалото.Успех!
Утре ще го проверя отново. Относно стъклото, как се сваля, може ли някаква информация!
Утре ще го проверя отново. Относно стъклото, как се сваля, може ли някаква информация!
Препдолагам ,че е като на 166,обаче не съм сигурен!
Препдолагам ,че е като на 166,обаче не съм сигурен!
Точно така.И в двата случая е на 4-ри щипки по диагонал.Това,дето го е цитирал колегата в първия пост е от мое творение.
Все пак,преди да сваляш стъклото,примери на буксата над кората,каде се появява + като включиш подгряването.После виж къде се явява + при регулирането на огледалото,за да изолираш масата.Прозвъни съответстващата верига на буксата на огледалото и ако е прекъсната,тогава сваляй.Ако на повече от два пина на вътрешната букса не се появява + ,значи е прекъсната веригата преди нея,най-вероятно в маншона на вратата.
Моето го оправих При мен бяха откачени обувките от стъклото Свалих стъклото закачих обувките в крачетата на стъклото малко трудно че кабелите ги преценили точно толкова дълги че да ги закачиш със зор при свалено огледало Сложих стъклото и тази сутрин дори видях че работи За по сигурно докато беше свалено огледалото с мултицета го премерих и видях че отива ток