View Full Version : Гори къща на "цар" Киро в Катуница
Ранобудниче
28-09-2011, 00:34
Младите гледат и се учат от нас,както ние сме гледали и сме се учили от нашите родители,и те седяха и мрънкаха и нищо не правеха...........
И е така, и не е.
Младите са мъдри.
По един очарователен, първичен начин, който ние отдавна сме забравили.
Те са безпощадни - виждат грешките ни и не се свенят да ни ги наврат в дълбокото на ирисите.
Да знаеш, не са придатък... Напротив даже - по-самостоятелни са, отколкото ни се иска понякога. Лично аз вярвам в тях. И в решеният им - независимо от това, че от камбанарията на опита и възрастта, може да ми идват неразумни или кретенски.. понякога.
Те са ние.. в онова време/малко преди/малко след - избухването на демокрацията. Бих дала 10 години от живота си, за да усетя онази вяра.
Alexandrov70
28-09-2011, 00:35
п.п. ББ и ГП бяха подозрително единодушни тези дни... милинки едни такива. и че и симпатични , чак да ти допаднат....:devil:
Не е накрая. Само началото е. И то, защото не си чел нерад :)
п.п. ББ и ГП бяха подозрително единодушни тези дни... милинки едни такива.
Приказки...приказки...какво да чета?....политиката не е за мен!...тя е за хора, който ги няма в нашата държава!
Е до това прозрение стигнах след първите 4-години демокрация.....да не давам примери за държави, който години след нас се отърсиха от....и са много по напред....като развитие, цености и т.н.....
Това какво общо има с темата пък сега ?!?
Тоя ми пост да го затриете, че изместваме фокуса на темата...
общото е че не всички приемат нещата с циганите такива каквито са и когато някой посочи недъзите им бързат да го обвинят в расизъм ..
Ранобудниче
28-09-2011, 00:38
п.п. ББ и ГП бяха подозрително единодушни тези дни... милинки едни такива. и че и симпатични , чак да ти допаднат....:devil:
Подозирам, че визираш тандема ББ+ГП :tooth:
Докато те цитирам, взел, че се поправил ;)
Младите гледат и се учат от нас,както ние сме гледали и сме се учили от нашите родители,и те седяха и мрънкаха и нищо не правеха...........
Не е баш така...има разлика в поколенията.....
Alexandrov70
28-09-2011, 00:43
Подозирам, че визираш тандема ББ+ГП :tooth:
Докато те цитирам, взел, че се поправил ;)
именно , даже се чудя дали да не ги поздравя по БНР с :"Многая лета"
Ранобудниче
28-09-2011, 00:45
именно , даже се чудя дали да не ги поздравя по БНР с :"Многая лета"
Мисля, че Менделсон е ок :yes::yes::yes:
Alexandrov70
28-09-2011, 00:48
оф топик
ми то многоя лета и менделсон се изпълняват задължително при такваз любов и разбирателство))))
А старата приказка,че на война отиват само старците?В момента няма млади и стари,всички сме българи и трябва да се борим за правата си,защото аз все още се чудя какво правим със семейството си в България,а не сме избягали на запад.Къде ще сме по-ценни двама млади инженери със стаж и малко дете,на запад нечии слуги или тук да се мъчим да оправим нещата и да живеем като хора,защото старите се оставихте на времето да се стигне до тук и сега ревете,че децата ви са ви оставили и са тръгнали по чужбина да слогуват на хората с цел малко по-добър живот.Вземете се и вие в ръце и най-накрая излезте с нас,освен ако не искате да продължите да се оплаквате и така до деня в който ще сте си взели пенсията от 80евро и спеейки в леглото си САМИ с брадва до вас за самоотбрана,ще ви издебне някой дребна утрепка и ще ви утрепе заради пенсийката Ви и бурканите със зимнина в килера.Да страшно звучи и гадно,но това е тъжната истина,която за момента никой не иска да промени,освен на думи.
dimitar_vd62
28-09-2011, 00:52
ЛюбоФ и разбирателство.Туй не е ли :sex:
И е така, и не е.
Младите са мъдри.
По един очарователен, първичен начин, който ние отдавна сме забравили.
Те са безпощадни - виждат грешките ни и не се свенят да ни ги наврат в дълбокото на ирисите.
Да знаеш, не са придатък... Напротив даже - по-самостоятелни са, отколкото ни се иска понякога. Лично аз вярвам в тях. И в решеният им - независимо от това, че от камбанарията на опита и възрастта, може да ми идват неразумни или кретенски.. понякога.
Те са ние.. в онова време/малко преди/малко след - избухването на демокрацията. Бих дала 10 години от живота си, за да усетя онази вяра.
Е и това е типично по български.
Винаги вярваме и чакаме някой друг нещо да направи.
Вярвахме в Комунизма,после в Демокрацията,чакахме 1-2-3-5.........правителство,тоя и оня,после НАТО,ЕС,сега чакаме от младежта.
За Бога!Къде сме ние в цялата тази история?
Постоянните странични наблюдатели,заключени зад клавиатурите,умуващи по форуми,несмеещи,невярващи,безгласни.......дори със всичко и със всекиго съгласни.
---------- Post added at 00:57 ---------- Previous post was at 00:54 ----------
Не е баш така...има разлика в поколенията.....
Да има,все повече и повече са младите зад граница.
Ранобудниче
28-09-2011, 00:57
Вярвахме в Комунизма,после в Демокрацията,чакахме 1-2-3-5.........правителство,тоя и оня,после НАТО,ЕС,сега чакаме от младежта.
Постоянните странични наблюдатели,заключени зад клавиатурите,умуващи по форуми,несмеещи,невярващи,безгласни.......дори със всичко и със всекиго съгласни.
Имаш право на всякакъв тип манипулация - дори упрек, който от собствената ти камбанария може да е "чистата истина".
Мисля, обаче, че е добре да съдиш (ако изобщо някой те е благословил със съднически правомощия), само ако наистина много добре познаваш съдения и ако безусловно и от сърце смяташ себе си безгрешен.
Лека нощ.
ЛюбоФ и разбирателство.Туй не е ли :sex:
ДА...:)))...любов и разбирателство за едни....и секс за българският народ...
dimitar_vd62
28-09-2011, 01:01
Milcho, знаеш ли що съм най-дъртия тука.Щото не ми е кеф с наборите.Държат се сякаш са с единия крак в гроба.Като стане приказка за положението в България викат-кво ти пука, е** им м***та да се оправят.Аз на лозе трябва да ходя ти с политика ме занимаваш.Какво чакате от такива хора.
---------- Post added at 00:57 ---------- Previous post was at 00:54 ----------
Да има,все повече и повече са младите зад граница.
М...да..и моето дете не е у нас...което ме радва до някъде...
Milcho не всички в чужбина слугуват- повечето ходят на работа, някои дори да слугуват, с какво са по лоши от тези, които слугуват тук у нас, нека да не търсим нови поводи за разединение и разцепление.
Имаш право на всякакъв тип манипулация - дори упрек, който от собствената ти камбанария може да е "чистата истина".
Мисля, обаче, че е добре да съдиш (ако изобщо някой те е благословил със съднически правомощия), само ако наистина много добре познаваш съдения и ако безусловно и от сърце смяташ себе си безгрешен.
Лека нощ.
Манипулация???
Упрек,да,упреквам дори и себе си.......
Не осъждам никого а изразявам мнение.
Правомощия нямам,не ми и трябват,жив човек и грешник съм и аз,може и да злоупотребя с тях.
Milcho, знаеш ли що съм най-дъртия тука.Щото не ми е кеф с наборите.Държат се сякаш са с единия крак в гроба.Като стане приказка за положението в България викат-кво ти пука, е** им м***та да се оправят.Аз на лозе трябва да ходя ти с политика ме занимаваш.Какво чакате от такива хора.
И мен за това ме е яд,че 99% от по-старите са оставили всичко на самотек,такива са и моите родители и всички познати възрастни и затова ме е яд.Яд ме е,че брат ми ходи да се трепе в Холандия,а не си работи като човек тук и да,не всички слогуват на запад,но защо не са си просто у нас и да работят нещо от което да се чувстват престижно,а не да са подтискани от шуробаджанащина и некадърни началници-мутри.Просто са ни много проблемите,особенно на нас младите и повечето виждат единствения изход да избягат.Но един проблем не се решава,като се бяга от него!
На тези избори циганите ще гласуват по съвест и безплатно .Лека пръст на момчетата..
Ранобудниче
28-09-2011, 06:21
Съдът: Ангел от Катуница е прегазен умишлено
Шофьорът на микробуса, който миналата седмица прегази 19-годишния Ангел Петров от пловдивското село Катуница остава в ареста с постоянна мярка „задържане под стража”. Това постановиха магистратите от Пловдивския окръжен съд, след като изтече 72-часовото задържане на 55-годишният Симеон Йосифов.
Според решението на съда Йосифов съзнателно и целенасочено е форсирал автомобила си срещу Ангел Петров. Инцидентът е станал, когато все още не е било тъмно, а колата е била със запалени фарове. В микробуса с Йосифов са били още четирима души.
Съдът прие за неоснователно възражението на защитата, че не се касаело за умишлена проява. "То се опровергава от свидетелските показания, които недвусмислено навеждат на съзнателно и целенасочено ускоряване на движението на управлявания от дееца микробус срещу пострадалия, и то в момент и по време, когато той е бил в близост до превозното средство и съвсем видим за водача", пише в съобщението на съда.
В Съдебната зала мъжът, който е ром, заяви, че съжалява за смъртта на момчето, но по думите му изобщо не го видял в тъмното. В петък, когато се разигра трагедията с катастрофата пред очите на приятелите на Ангел, шофьорът Симеон твърди, че след удара, помислил, че е блъснал куче, затова не спрял, а продължил пътя си.
Изобщо не предполагах какво се е случило, заяви пред магистратите убиецът на младежа Казва още, че не се е криел от властите, а отишъл в Турция да купи 100 кашона веро, за да ги закара след това на панаир в Гърция.
По отношение на хората, които са били вътре с него в микробуса по време на злополучната нощ, той заяви, че не познава никого от тях и поясни, че един комшия го бил помолил да ги закара до Столипиново.
"Нямам нищо общо с този Киро, даже не го познавам", каза по отношение на Кирил Рашков шофьорът. Той уби 19-годишният Ангел пред очите на очевидци миналия петък вечер. Според свидетелите на случилото се в буса с него са пътували приближени на Кирил Рашков, известен като Цар Киро.
Часове след трагедията с Ангел, в Катуница почина и 16-годишният Павел, който бе участник в първия протест срещу случилото се в Катуница.
Смъртта на двете деца отключи вълна от недоволство в цялата страна, като на места прерасна в масови безредици, а ситуацията в районите със смесено население е силно напрегната и е на път да прерасне в етнически конфликт.
http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/sadat_angel_ot_katunica_e_pregazen_umishleno_-117026.html
На тези избори циганите ще гласуват по съвест и безплатно .Лека пръст на момчетата..
М дааа... де`т се вика - може би, ама надали ! А защо ли ги охраняват така циганите ? Дали няма да им напомнят, мааалко преди изборите, как партията ги е пазила от гнева на българите и... да гласуват по правилния начин че...
http://news.ibox.bg/news/id_334544032
Ramsezsh
28-09-2011, 09:10
Аресували са Киро циганина по обвинение за закана за убийство.
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/09/28/zadyrjaha-car-kiro.129785
Аресували са Киро циганина по обвинение за закана за убийство.
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/09/28/zadyrjaha-car-kiro.129785
И сега кво ?
Ramsezsh
28-09-2011, 09:17
И сега кво ?
Няма да се докаже, и ще го пуснат.:pain:
А трабва да е арестуван за поръчителство за убийство.
И сега кво ?
E как какво ?
Нищо !!!
Там е на по-сигурно от колкото на хотел :shutup:
E как какво ?
Нищо !!!
Там е на по-сигурно от колкото на хотел :shutup:
Точно ! Едно голямо НИЩО !!! Власта ще симулира някаква дейност и в края на крайщата отново ще си е по старо му !
А може би и за това го прибраха в ареста, че там ще им е по-лесно да го опазят от линчуване.
firedragon
28-09-2011, 10:02
Съдът: Ангел от Катуница е прегазен умишлено
Шофьорът на микробуса, който миналата седмица прегази 19-годишния Ангел Петров от пловдивското село Катуница остава в ареста с постоянна мярка „задържане под стража”. Това постановиха магистратите от Пловдивския окръжен съд, след като изтече 72-часовото задържане на 55-годишният Симеон Йосифов.
Според решението на съда Йосифов съзнателно и целенасочено е форсирал автомобила си срещу Ангел Петров. Инцидентът е станал, когато все още не е било тъмно, а колата е била със запалени фарове. В микробуса с Йосифов са били още четирима души.
Съдът прие за неоснователно възражението на защитата, че не се касаело за умишлена проява. "То се опровергава от свидетелските показания, които недвусмислено навеждат на съзнателно и целенасочено ускоряване на движението на управлявания от дееца микробус срещу пострадалия, и то в момент и по време, когато той е бил в близост до превозното средство и съвсем видим за водача", пише в съобщението на съда.
В Съдебната зала мъжът, който е ром, заяви, че съжалява за смъртта на момчето, но по думите му изобщо не го видял в тъмното. В петък, когато се разигра трагедията с катастрофата пред очите на приятелите на Ангел, шофьорът Симеон твърди, че след удара, помислил, че е блъснал куче, затова не спрял, а продължил пътя си.
Изобщо не предполагах какво се е случило, заяви пред магистратите убиецът на младежа Казва още, че не се е криел от властите, а отишъл в Турция да купи 100 кашона веро, за да ги закара след това на панаир в Гърция.
По отношение на хората, които са били вътре с него в микробуса по време на злополучната нощ, той заяви, че не познава никого от тях и поясни, че един комшия го бил помолил да ги закара до Столипиново.
"Нямам нищо общо с този Киро, даже не го познавам", каза по отношение на Кирил Рашков шофьорът. Той уби 19-годишният Ангел пред очите на очевидци миналия петък вечер. Според свидетелите на случилото се в буса с него са пътували приближени на Кирил Рашков, известен като Цар Киро.
Часове след трагедията с Ангел, в Катуница почина и 16-годишният Павел, който бе участник в първия протест срещу случилото се в Катуница.
Смъртта на двете деца отключи вълна от недоволство в цялата страна, като на места прерасна в масови безредици, а ситуацията в районите със смесено население е силно напрегната и е на път да прерасне в етнически конфликт.
http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/sadat_angel_ot_katunica_e_pregazen_umishleno_-117026.html
Как може такова нагло отношение??? Как може мазния циганин да се оправдава по този долен начин??? Кажете ми сега аз как да не съм предубеден спрямо тях и как да не ги мразя след като, когато се случи нещо реакцията им е винаги една и съща и как може да използва такова тъпо и долно управдание??? Тези неща (за мен те вече не са хора,съжалявам, но ми писна от простотия) като не разбират от нормално наказание и като се правят на недоразбрали, ще се действа по другия начин - бой докато не се научи!
П.П За колегите,които ще напишат, че изказването ми е тъпо и провокативно, моля предложете друг работещ начин, който би решил проблема в рамките на не повече от 1 година. В противен случей моля не пишете глупости как липсващата държава трябвало да се намеси и щяла да го направи ама един друг път!
Ще се докаже и ще го осъдят. Защото положението е вече сериозно взривоопасно и ножът е опрял до кокала на властта.
В тази връзка единственото хубаво на това правителство е, че е страхливо и се влияе от настроенията на хората. А това е първата стъпка към гражданското общество - хората да си повярват. :prescription:
2011 (http://www.bghelsinki.org/bg/novini/press/single/otvoreno-pismo-do-premiera-borisov/#) До: Бойко Борисов Министър-председател на Република България
Копие: Списък с медии
ОТВОРЕНО ПИСМО
Уважаеми г-н Премиер,
Пиша Ви във връзка със случилото се през изминалите дни в село Катуница, където едно момче беше убито, друго почина, а полицията позволи на агитки да безчинстват, да скандират расистки призиви и да опожаряват къщи.
В случая говорим за крайно непрофесионални действия от страна на Министерството на вътрешните работи (МВР), за пълен провал на ведомството да осигури сигурността на гражданите и обществения ред. Бездействието на служителите на МВР доведе до това, пред очите на органите на реда да бъдат извършени поредица от тежки престъпления. Липсата на адекватна реакция от страна на МВР не само резултира в расистки погром, но и предизвика вълна от обществено напрежение в други градове в страната.
Като граждани и правозащитници не можем да приемем аргументите на главния секретар на това ведомство, че предприемането на мерки по предотвратяването на безчинствата би довело до увреждане на правата на граждани и дори до загуба на човешки животи. Професионално действащата полиция в едно демократично общество трябва да е в състояние да предотврати със законни средства изстъпленията и да усмири една неголяма група от хора, събрани в малко населено място, подстъпите към което могат да бъдат добре контролирани.
Смятам, че виновните за непрофесионалните действия и бездействия в ръководството на МВР трябва веднага да понесат съответната тежка санкция.
Българският хелзинкски комитет (БХК) призовава властите да реагират адекватно и да не позволяват случаят да се използва за нагнетяване на междуетническо напрежение.
БХК настоява за бързо и ефективно разследване както на убийството в Катуница, така и на организаторите на погрома, на отправящите расистки и антиромски призиви, и на извършителите на палежите с расистки мотиви. Техните деяния следва да получат подобаваща квалификация по Наказателния кодекс, а не да се прилага предвиждащият несъразмерни на тежестта на тези деяния санкции Указ за борба с дребното хулиганство.
МВР трябва да бъде много по-активно при предотвратяването на расистки сбирки, целящи извършване на престъпления, независимо от това, дали са организирани от партийни или непартийни структури. В допълнение, органите на реда трябва да разследват и публичното организиране на такива мероприятия в социални мрежи като Facebook, и да подвеждат под наказателна отговорност организаторите и участниците в тях.
С уважение,
Красимир Кънев,
Председател на Български хелзинкски комитет
София, 26 септември 2011 г.
Ранобудниче
28-09-2011, 11:22
И това е яко:
СЕМ препоръча на медиите да избягват сензационност при отразяването на случая в Катуница
София. Избягване на сензационност, отчитане на последствията, сдържаност и човешка загриженост при отразяването на събитията, свързани с Катуница и последвалите протести. Това препоръчва в декларация Съветът за електронни медии, приета на днешното му заседание. СЕМ препоръчва още – медиите да не дават трибуна на агресията и ожесточеността, независимо към кого са насочени, и независимо, че не идват от тях, да информират зрителите и слушателите си като мислещи граждани, а не като екзалтирана маса
Пълният текст на декларацията гласи:
„В последните дни Катуница стана име на тревожни събития. Започнали с личностен конфликт, продължили с насилствена смърт, прераснали в екстремни улични прояви, те има риск да се превърнат в етнически сблъсък, какъвто българските граждани не са позволили през всичките трудни години на прехода.
За да не се случи това, трябва да се задвижат демократичните защити на обществото, сред които медиите са една от най-мощните. Такъв е техният професионален дълг, изразен в Етичния им кодекс. Такъв е и техният ангажимент по закон – да не допускат предавания, внушаващи нетърпимост между гражданите, оневиняващи жестокост или насилие или подбуждащи към ненавист въз основа на расов, полов, религиозен или национален признак.
Възможното драматично развитие на събитията, автентичната болка на едни от участниците в тях и търсенето на евтини дивиденти от други, изисква медиите да спазват тези принципи със специално внимание при всеки репортаж, интервю, коментар... Което значи избягване на сензационност, отчитане на последствията, сдържаност и човешка загриженост. Значи да не дават трибуна на агресията и ожесточеността, независимо към кого са насочени, и независимо, че не идват от тях самите. Значи да информират зрителите и слушателите си като мислещи граждани, а не като екзалтирана маса. Медиите отдавна не са просто регистратори на ставащото – те повече или по-малко го правят. Съветът за електронни медии се обръща с тази декларация към тях, защото вярва в социалната им зрялост и чувство за история”.
http://www.focus-news.net/?id=n1570279
Много грозна картина!Отново от една трагедия го обърнаха на политика.Сега вече и етнически стана проблема.Единствени които печелят от цялата работа са политиците и медиите.Ние сме само едни послушни наблюдатели.Според мен проблема не е от вчера и ония ден.Проблема е много назад във времето и е вътре в нас.На нас все някой ни е виновен ние нямаме вина за нищо.Едно нещо ми стана ясно тук в България оправия няма да има.Помня едни думи на дядо ми лека му пръст беше член на партията тогава.Каза ми:ще дойде момент недей да бъркаш самозаблудата с надеждата.
2011 (http://www.bghelsinki.org/bg/novini/press/single/otvoreno-pismo-do-premiera-borisov/#)До: Бойко Борисов Министър-председател на Република България
Копие: Списък с медии
ОТВОРЕНО ПИСМО
Уважаеми г-н Премиер,
...
БХК настоява за бързо и ефективно разследване както на убийството в Катуница, така и на организаторите на погрома, на отправящите расистки и антиромски призиви, и на извършителите на палежите с расистки мотиви....
С уважение,
Красимир Кънев,
Председател на Български хелзинкски комитет
София, 26 септември 2011 г.
Прекрасно ! А как да реагира държавата към въоръжените ромите отправящи анти български призиви и подбуди към насилие спрямо българите /визирам кадрите показани от различните телевизии от циганските гета/ ??? Нима БХК не смята това за расизам и как би го нарекъл уважаемия г-н Красимир Кънев ?
Отдавна следя дейността на т.нар. Хелзинкски комитет и мога да кажа, че ако този боклук Кънев, който печели от човешките трагедии и на гърба на обществото пукне, мога само да се зарадвам.
Немога да разбера защо темата се политизира и етнизира ? Хората са недоволни от прилагането на двойни стандарти в спазването на законите от държавата спрямо собствения и народ !
Или политиците ни са малоумни или ни правят на такива ! Уви за съжаление май е второто...
Ramsezsh
28-09-2011, 13:19
Отдавна следя дейността на т.нар. Хелзинкски комитет и мога да кажа, че ако този боклук Кънев, който печели от човешките трагедии и на гърба на обществото пукне, мога само да се зарадвам.
Изцяло споделям мнението ти. Няколко пъти съм бил на път да хвърля нещо по телевизора след изказване на хора от хелинкския комитет.
Организации като БХК и лица като Цв. Кънев са лешоядите на толерантността, те са онези които се хранят с нея и които никога няма да позволят тя да бъде възприета нормално, защото няма да им остане мършичка.
Съвсем очаквано е в тази светлина изказванията им да са такива, че да предразполагат към негативни реакции, по този начин си подсигуряват съществуването... инак смятам нормално цигани да защитават цигани, смятам за ненормална липсата на български НПО които да защитават български граждани при отказ на държавата.
Етнизирането на проблема е много опасна територия!
В България живеят арменци, евреи, власи, гърци, турци и цигани!
Ако с първите четири етноса не е имало проблеми и това , че са такива е било най-много повод за някой каламбур, то не така стоят нещата с последните два.
С турците живеем вече седем века и колкото и на някой да не му се иска, май те са ни интегрирали, а не ние тях. Мога да го докажа винаги и веднага.
Проблемите ни с тях дойдоха, когато държавата беше тотално абдикирала и ги беше оставила на произвола.
Това доведе до херметизиране на общността им и регреса им като цяло. Събитията от 1984-5 та бяха върха на айсберга и ако нямаше причина за тях, то те пак трябваше да станат.
Приказки от сорта: от тях нищо не става, не ги приемам, защото същите хора, поставени в други условия правят чудеса.
Примера ми е с нашите изселници в Турция, които познавам много добре.
Някои от така наречените националисти, могат да се поучат от тях.
Имам впредвид, отношението им към България.
Хората от смесените българо-турски села никога не са имали проблеми помежду си, освен ако лумпенизирани елементи не са се намесвали.
Точно там е ролята на държавата, тия лумпени да ги постави на място.
Когато тя не прави това, гражданите сами вземат правосъдието в свои ръце, а това се нарича анархия!
С циганите нещата са много по прости, но никой не разглежда нещата от тяхна гледна точка и за това не ги разбира.
Единствено циганите от всички гореизброени етноси са езичници.
Независимо в какво се кълнят , че вярват, защото по принцип лъжата им е набита като средство за оцеляване.
Още дядо Вазов казва за тях, че в българско село постят, а в турско държат рамазан.
Религията им е основана на оцеляването.
Лъжи, кради, граби, убивай и каквото и да било друго, но само не на своите.
Те си живеят в родовообщиния строй.
Една такава общност не можеш никога да я интегрираш.
Нея можеш само да контролираш и с целенасочено насилие да и налагаш спазването на закона.
В момента , в който отпуснеш наблюдението, те са моментално готови за нови изтъпления.
Общество, в което режат ръцете на бебетата за да просят, а бащите започват да чукат дъщерите си от 8-9 годишна възраст, а и синовете си и това си е нормално за тях, от него не можеш да очакваш да приеме твоите ценности.
Тях можеш само да им ги наложиш!
Ето защо, главния виновник за сегашното положение е държавата, в частност ние и никой друг!
Колкото до циганската престъпност, тя може да се прекърши в рамките на един месец!
Как?
Няма да кажа!
Има си хора за това!
dimitar_vd62
28-09-2011, 16:40
Гледам интервю с Волен Сидеров по канал3 и не вярвам на ушите си.Човека им обяснява че манго трябва да работи и да си плаща,че гетата са незаконни и трябва да се съборят, а журналистите настояват че бедничките трябвало да ги настаним някъде щото нямали нищо.Пак да им даваме.Медиите са на страната на циганите.Днес се видях с един мой приятел рокер, снощи са ги проверявали и са поискали да приберат знамената ако искат да протестират.Е нямам думи.
Ако с първите четири етноса не е имало проблеми и това , че са такива е било най-много повод за някой каламбур, то не така стоят нещата с последните два.
С турците живеем вече седем века и колкото и на някой да не му се иска, май те са ни интегрирали, а не ние тях. Мога да го докажа винаги и веднага.
Проблемите ни с тях дойдоха, когато държавата беше тотално абдикирала и ги беше оставила на произвола.
Това доведе до херметизиране на общността им и регреса им като цяло. Събитията от 1984-5 та бяха върха на айсберга и ако нямаше причина за тях, то те пак трябваше да станат.
Приказки от сорта: от тях нищо не става, не ги приемам, защото същите хора, поставени в други условия правят чудеса.
Хората от смесените българо-турски села никога не са имали проблеми помежду си, освен ако лумпенизирани елементи не са се намесвали.
Когато тя не прави това, гражданите сами вземат правосъдието в свои ръце, а това се нарича анархия!
С циганите нещата са много по прости, но никой не разглежда нещата от тяхна гледна точка и за това не ги разбира.
Независимо в какво се кълнят , че вярват, защото по принцип лъжата им е набита като средство за оцеляване.
Още дядо Вазов казва за тях, че в българско село постят, а в турско държат рамазан.
Нея можеш само да контролираш и с целенасочено насилие да и налагаш спазването на закона.
В момента , в който отпуснеш наблюдението, те са моментално готови за нови изтъпления.
Общество, в което режат ръцете на бебетата за да просят, а бащите започват да чукат дъщерите си от 8-9 годишна възраст, а и синовете си и това си е нормално за тях, от него не можеш да очакваш да приеме твоите ценности.
Ето защо, главния виновник за сегашното положение е държавата, в частност ние и никой друг!
Колкото до циганската престъпност, тя може да се прекърши в рамките на един месец!
Как?
Няма да кажа!
Има си хора за това!
Мисля, че няма какво да се добави.
Мога само да допълня, че има изключения - цигани, които са се откъснали от средата си и са спечелили уважение с труд и почтеност. Без да са чували за интеграция, Хелзинкски комитет, ромско включване и т.н. Именно тези изключения потвърждават правилото.
И аз съм съгласен с това, но как вървят нещта в крайна сметка.
Какво става сега-социолозите предричат, а и се наблюдава увеличаване на електората на ДПС и АТАКА, двете взаимосвързани звена, което не могат едно без друго.
Същевременно нищо друго не се е променило в държавата, едни веят байраци, други се ослушват и след месец отново ще си е както преди...., а арестували цар Киро, ма ще го осъдят ли?Съмнявам се...
И аз съм съгласен с това, но.
Какво става сега-социолозите предричат, а и се наблюдава увеличаване на електората на ДПС и АТАКА....
Електоратът може да се измери само НА избори - на преди, не след и т.н. Освен това, арестът и обвиненията срещу Киро и Ко. вероятно ще подсилят позициите на ГЕРБ.
---------- Post added at 17:13 ---------- Previous post was at 17:10 ----------
...Човека им обяснява че манго трябва да работи и да си плаща,че гетата са незаконни и трябва да се съборят...
"Човека" обяснява пълни глупости. Ако събориш гетата, къде ще ги денеш циганите? Напротив, гета трябва да има, защото тия не могат да се интегрират.
Колеги ето ви нещо още,което хептен ще ни хвърли в размисли и страсти,а именно интервюто с едното премазано момче: http://www.zavarna.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%88%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%82-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B5%D1%86-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%B2-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F/21793/11-1
Някъде колеги да чухте някой да търси белия бус и "английския" мерцедес,премазали още двама полицая и две момчета???Кой ли се е возил в тях,че полицията не ги е подгонила и почнала да ги търси след това?А това как ви звучи: "За Петър и приятелите му убийството на Ангел е добре планирано. Ето и доказателството: 3 дни преди инцидента Рашков е застраховал имотите си, поизпразнил е къщите от ценни неща, затова оставиха протестиращите да вилнеят и да палят необезпокоявано, разсъждават младежите." КОЛЕГИ,ЗАМИРИСВА МИ НА НЕЩО СТРАШНО И ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНО,НА КОЕТО СА СПОСОБНИ САМО ХОРА С МНОООГО ВЛАСТ!!!
През 1986 година ме вкараха в старозагорския затвор. След като лежах в „тежкия салон” ме вкараха в 4-ти отряд, където лежат хора без окончателна присъда. Още първите дни до мен се приближи един циганин с лъскаво теме и ме заговори. Представи ми се като Кирил Рашков. Колегите му казваха с насмешка „цар Киро”.Оплака ми се, че не му позволяват свиждане и колети. Разказа ми за кокво е вкаран в затвора. За създаване на група за контрабанда на злато, сребро и платина. От колегите разбрах, че има намесено и оръжие, както и поръчка на убийство. Според тогавашното законодателство максималната присъда беше 20 години и аз му казах, че не му мърда двайсетака. Той се ухили и ми каза, че е успял да подкупи следователя си и делото е дадено на Митко Паричката, както казваха на съдията Димитър Попов. Рушветът му излязъл над 50 хил тогавашни лева. Каза, че ще му дадат 15 години, от които ще лежи 6-7, жена му ще се размине с условна присъда, а децата му няма да бъдат съдени, въпреки участието си в групата. Засмях се, но след две седмици дойде решението на съда бях потресен, че всичко съвпада с думите му. После направиха два нови политически отряда заради многото турци и мен ме преместиха в един от тях-10 отряд. Така се разминахме с него.
Съдбата ни срещна отново през март 1989 г. Мен по етапен ред ме караха в Бобов дол. В Пловдив, в етапното на гарата чаках да се сменят конвойните и изведнъж гледам в конвойното Киро циганина. Пак ме попита какво съм направил и му отговорих, че съм направил първия независим профсъюз „Подкрепа”. Той веднага поиска да се запише в него. Отговорих му, че няма да стане, защото първо трябва да запише висше образование. Профсъюзът е за интелигенцията.
След преврата обиколих затворите, правих срещи с депутати, чужди дипломати, президента, министърът на правосъдието, шефа на затворите и Главния прокурор. Направих списък на всички затворници, които са вкарани по политически присъди, независимо, че някои от тях формално бяха осъдени по криминални текстове.Така през периода 1990-1 години те бяха пуснати чрез персонална амнистия.
Бях на квартира до пазара „Димитър Петков”. Една сутрин се звъни на вратата. Отварям и виждам някакво момче на 25-6 години, мургаво и с чанта. Представи ми се като син на Киро и аз го поканих. Той директно започна, че идвал, за да освободя баща му от затвора. Научил, че съм изкарал много затворници и дошъл при мен да освободя и баща му. Отвори чантата и заизважда пачки с банкноти. Побеснях. Хванах парите и ги изхвърлих на стълбището, изхвърлих и него. Той ме изгледа и каза, че щом аз не ги искам-друг ще ги вземе.
След три месеца Киро излезе от затвора.
Указът беше подписан от Желю Желев.
lordliness
28-09-2011, 19:08
Аз най- много се дразня от факта,че сравняват предумишленото убийство на момчето с пътно транспортно произшествие.(журналисти и политици)Все едно сме някакви супер тъпаци без мозъци.
Аз най- много се дразня от факта,че сравняват предумишленото убийство на момчето с пътно транспортно произшествие.(журналисти и политици)Все едно сме някакви супер тъпаци без мозъци.
Тук е важното какво ще направи обвинението и съда
Mind_Control
28-09-2011, 19:25
През 1986 година ме вкараха в старозагорския затвор. След като лежах в „тежкия салон” ме вкараха в 4-ти отряд, където лежат хора без окончателна присъда. Още първите дни до мен се приближи един циганин с лъскаво теме и ме заговори. Представи ми се като Кирил Рашков. Колегите му казваха с насмешка „цар Киро”.Оплака ми се, че не му позволяват свиждане и колети. Разказа ми за кокво е вкаран в затвора. За създаване на група за контрабанда на злато, сребро и платина. От колегите разбрах, че има намесено и оръжие, както и поръчка на убийство. Според тогавашното законодателство максималната присъда беше 20 години и аз му казах, че не му мърда двайсетака. Той се ухили и ми каза, че е успял да подкупи следователя си и делото е дадено на Митко Паричката, както казваха на съдията Димитър Попов. Рушветът му излязъл над 50 хил тогавашни лева. Каза, че ще му дадат 15 години, от които ще лежи 6-7, жена му ще се размине с условна присъда, а децата му няма да бъдат съдени, въпреки участието си в групата. Засмях се, но след две седмици дойде решението на съда бях потресен, че всичко съвпада с думите му. После направиха два нови политически отряда заради многото турци и мен ме преместиха в един от тях-10 отряд. Така се разминахме с него.
Съдбата ни срещна отново през март 1989 г. Мен по етапен ред ме караха в Бобов дол. В Пловдив, в етапното на гарата чаках да се сменят конвойните и изведнъж гледам в конвойното Киро циганина. Пак ме попита какво съм направил и му отговорих, че съм направил първия независим профсъюз „Подкрепа”. Той веднага поиска да се запише в него. Отговорих му, че няма да стане, защото първо трябва да запише висше образование. Профсъюзът е за интелигенцията.
След преврата обиколих затворите, правих срещи с депутати, чужди дипломати, президента, министърът на правосъдието, шефа на затворите и Главния прокурор. Направих списък на всички затворници, които са вкарани по политически присъди, независимо, че някои от тях формално бяха осъдени по криминални текстове.Така през периода 1990-1 години те бяха пуснати чрез персонална амнистия.
Бях на квартира до пазара „Димитър Петков”. Една сутрин се звъни на вратата. Отварям и виждам някакво момче на 25-6 години, мургаво и с чанта. Представи ми се като син на Киро и аз го поканих. Той директно започна, че идвал, за да освободя баща му от затвора. Научил, че съм изкарал много затворници и дошъл при мен да освободя и баща му. Отвори чантата и заизважда пачки с банкноти. Побеснях. Хванах парите и ги изхвърлих на стълбището, изхвърлих и него. Той ме изгледа и каза, че щом аз не ги искам-друг ще ги вземе.
След три месеца Киро излезе от затвора.
Указът беше подписан от Желю Желев.
Това от свое име ли го разказваш или си го чул от някой, който е чул, че негов приятел е чул, как някой го разказва?
Това от свое име ли го разказваш или си го чул от някой, който е чул, че негов приятел е чул, как някой го разказва?
Не бе,написано е от Босия,Николай Колев-Босия.
Не бе,написано е от Босия,Николай Колев-Босия.
То си пише горе, но в първия момент така звучи :biggrin:
А относно мангал Киро имайте предвид и следното:
Сегодня, по новините казаха, че бай Киро не е подавал данъчна декларация 7 г, преди каквото и да е е подавал нещо.
Много характерен период за нашта родна държава,
1г.- последната от управлението на мадридския крадец
4г.- тройна кУалиция
2г.- ББ, продукт на горните.
Общо 7 години на вятъра, видно от данъчното поведение на бай киро, мангала.
То си пише горе, но в първия момент така звучи :biggrin:
А относно мангал Киро имайте предвид и следното:
Сегодня, по новините казаха, че бай Киро не е подавал данъчна декларация 7 г, преди каквото и да е е подавал нещо.
Много характерен период за нашта родна държава,
1г.- последната от управлението на мадридския крадец
4г.- тройна кУалиция
2г.- ББ, продукт на горните.
Общо 7 години на вятъра, видно от данъчното поведение на бай киро, мангала.
Аз за доста други особи мога да разказвам,ама не му е ни времето ни мястото......
И по-точно казано,този мангал е бил силен и през комунизма,щом и тогава е успял да се измъкне от затвора,а след това повече не е имал проблеми при всичките видове партии и управляващи през 22г. демокрация.А това ме навява на единствената мисъл,че всички,които са ни управлявали до сега са едни и същи и само се боядисват в различни цветове по изборите,другото доказателство за това е,че до сега никои не промени нищо и всичко се прави и управлява по един и същ начин 22г. И от всичко това излиза,че този циганин мафиот си купува политиците и си ги назначава и като сложим и останалата тълпа подобни мафиоти в държавата и ето ти кой ни управлява-поставени техни хора,а ние си мислим,че си ги избираме.А чухте ли,че са намерени една камара документи,в които са описани транзакции по закупуването на акции от няколко банки-та този човек притежава и банки,а банките е всеизвестно,че са едни от управляващите в държавата с техните интереси.А той не е подавал данъчна декларация от 7 години,понеже,ако не се лъжа от толкова години някъде започнахме и ние да попълваме такива неща.
А какво става с цензурата-всички групи във Фейсбук,свързани с Катуница бяха изтрити и сега сеправят на ново от хората...С всеки изминал ден излиза,че сме потънали в такава помийна яма,че няма на къде повече и все повече си мисля,че няма мирен изход от всичко това.
[QUOTE=Milcho;943706]И по-точно казано,този мангал е бил силен и през комунизма,щом и тогава е успял да се измъкне от затвора,а след това повече не е имал проблеми при всичките видове партии и управляващи през 22г. демокрация.А това ме навява на единствената мисъл,че всички,които са ни управлявали до сега са едни и същи и само се боядисват в различни цветове по изборите,другото доказателство за това е,че до сега никои не промени нищо и всичко се прави и управлява по един и същ начин 22г.
A добро утро.....
Та ако до това заключение стигнат още 6-7 000 000 българи,нещата може и да поемат друга посока.
И това е така-аз също веех байраци, участвах в студентски стачки, митинги, и т.н, както казва Кайо, не му е сега времето и място да си разказваме спомени /визимарам периода 1989-1996-7 г./Сега има нещо подобно, но много по малко, по-вяло и неорганизирано, тук таме прозират подръчкванията на разни псевдопатриоти, което осъдиха и самите родители на загиналие младежи-те не желаят това да бъде етническа тема.
Проблемът е другаде, а не в цар Киро.Проблемът е в тези, които го поддържат, до преди няколко дни.В системата, която го позволява, в нас самите.
Защто Киро е само един, от стотиците дерибеи от български и всякакъв произход.
Та както казва Кайо, до това трябва да стигнат, но не 5-6 милиона, само един милион е достатъчно, ама няма да е скоро
dimitar_vd62
28-09-2011, 21:03
И аз се надявах това да прерастне във всенароден протест за промяна в управлението, но уви.Всичко е спокойно, полицаите са се подпрели пред денонощния, поискаха ми документите за проверка като влизах за цигари/сигурно заради опашката и татуировката им се видях съмнителен/.Бойко си открива магистрали, комшиите си пият ракийката и псуват предстоящото увеличение на тока и парното.Дори не ги поздравих и се прибрах.Туй то.
http://www.youtube.com/watch?v=wwM03CsHDpk
Никой нищо не запали, никой никого не преби ... и по новините вече 48 часа никой нищо не споменава ... Да не си помислите че има цензура?!
Само за протокола: на записа се вижда че има само скандирания (хубави, лоши но само скандирания) хората носят знамена и транспаранти ...
dimitar_vd62
28-09-2011, 21:16
Току що полицаите си прибраха такъмите и си отидоха.
Защо Кирил Рашков не е разследван от НАП и полицията?
Кой е позволил този произвол? Ето другата част на медала:
Кой е бил шеф на данъчните в Пловдив до 2006 г.? Това е била Менда Стоянова. Сега депутат от ГЕРБ, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси.
Кой е бил шеф на Борбата с организираната престъпност в Пловдив през 2002 г.? После става и директор на Главна дирекция "Криминална полиция“?
Това е бил Калин Георгиев. В момента гл. с-р на МВР.
Кой е бил главен секретар на МВР от 2001 до 2005г.?
Бойко Борисов.
Съвсем теоретично...
Понеже се забелязва едно изтрезняване от силни страсти в темата и мненията се насочват към това кой и защо е подпирал Кирил Рашков, както и кого е подпирал тоя същия, една-две мисли да споделя...
Помислете добре върху схемата на т.нар. представителна демокрация, практикувана у нас от 1990-та досега.
Партии редят листи и ги дават на избирателите уж да проявят своя “избор“. Народните представители са независими от тези, които са ги избрали и не отговарят за действията (бездействията) си по никакъв начин пред своите избиратели.
Политическата върхушка в партиите е несменяема, освен от по-пробивни и още по-безскрупулни съпартийци.
22 години в България не е проведен нито един референдум - а не е като да е нямало за какво...
А сега помислете за вградените в устоите на нашата “демокрация“ механизми, чрез които народът да може да коригира политиците по време на мандата - има ли такива изобщо? Да, теорията е, че ако не ни вършат работа “тия“, макар и избрани от нас, на следващите избори можем да ги сменим с “ония“. Да де, ама като са все същите, между какво и какво да избираме? Системата за запазване на статуквото е толкова бетонна, че и улична революция не може да я помръдне - и това сме го виждали вече. А системата такава, каквато е неминуемо ражда, отглежда и обгрижва ракови образования на обществото като К.Р.. На всеки спонтанен протест се лепва поредният лумпенизиран политик, за да го изроди - и това запазва системата, отклонява напрежението и изпуска парата. Създаде се етническо напрежение, когато нямаше нужда.
Проблемът е цивилизационен, а не етнически. Чудех се тия дни защо никой не иска да интегрира арменците, например. Няма нужда - даже така е по-добре, да сме по-шарени. Не пречи, във всеки случай.
Проблемът е политически, а не етнически. Идат избори, все пак. И се сещам за оня прословут надпис със спрей на стената на кино “Одеон“ преди години - “Ако изборите променяха нещо, досега да са ги забранили“...
Alfa User
28-09-2011, 21:54
Това е едно доста реално и трезво мнение ... Аз отдавна казвам, че кой за кого гласува, и дали изобщо гласува, няма никакво значение за съвременната "демокрация" - гласовете са предварително разпределени. Няма как да го докажа, защото няма как да спреш всички лумпени да гласуват за "общонародния любимец" - това е доказано вече по света, но ние някак не сме дорасли да го проумеем.
Тъжно е, и жалко, че един уж борбен народ позволява на всякакви малоумници да решават съдбата му - дори против неговата полу-изразена воля !
Амин ! :priest:
А ето какъв имидж създават, за обикновения българин, милите родни политици и журналисти:
http://www.frognews.bg/news_39059/Antitsiganskite_proiavi_u_nas_obezpokoili_EK/
И аз се надявах това да прерастне във всенароден протест за промяна в управлението, но уви.Всичко е спокойно, полицаите са се подпрели пред денонощния, поискаха ми документите за проверка като влизах за цигари/сигурно заради опашката и татуировката им се видях съмнителен/.Бойко си открива магистрали, комшиите си пият ракийката и псуват предстоящото увеличение на тока и парното.Дори не ги поздравих и се прибрах.Туй то.
Е те това е у нас, да
Stoyan Georgiev
28-09-2011, 22:43
Вижте какво, мисля, че е крайно време да си избиете от главите всякакви митове и легенди за българския народ.
Българският народ НЕ Е трудолюбив
Българският народ НЕ Е толкова интелигентен, колко ни се иска
Българският народ ЯВНО НЕ Е борбен, било то физически или по пътя на политиката
та...
Това е България - добре дошли!
Остава да се опитваме да образоваме и възпитаваме малките си и бъдещи деца да бъдат умни, разумни и работливи, с надежда за в бъдеще да се оправят нещата... по друг начин няма да стане!
Съвсем теоретично...
Понеже се забелязва едно изтрезняване от силни страсти в темата и мненията се насочват към това кой и защо е подпирал Кирил Рашков, както и кого е подпирал тоя същия, една-две мисли да споделя...
Помислете добре върху схемата на т.нар. представителна демокрация, практикувана у нас от 1990-та досега.
Партии редят листи и ги дават на избирателите уж да проявят своя “избор“. Народните представители са независими от тези, които са ги избрали и не отговарят за действията (бездействията) си по никакъв начин пред своите избиратели.
Политическата върхушка в партиите е несменяема, освен от по-пробивни и още по-безскрупулни съпартийци.
22 години в България не е проведен нито един референдум - а не е като да е нямало за какво...
А сега помислете за вградените в устоите на нашата “демокрация“ механизми, чрез които народът да може да коригира политиците по време на мандата - има ли такива изобщо? Да, теорията е, че ако не ни вършат работа “тия“, макар и избрани от нас, на следващите избори можем да ги сменим с “ония“. Да де, ама като са все същите, между какво и какво да избираме? Системата за запазване на статуквото е толкова бетонна, че и улична революция не може да я помръдне - и това сме го виждали вече. А системата такава, каквато е неминуемо ражда, отглежда и обгрижва ракови образования на обществото като К.Р.. На всеки спонтанен протест се лепва поредният лумпенизиран политик, за да го изроди - и това запазва системата, отклонява напрежението и изпуска парата. Създаде се етническо напрежение, когато нямаше нужда.
Проблемът е цивилизационен, а не етнически. Чудех се тия дни защо никой не иска да интегрира арменците, например. Няма нужда - даже така е по-добре, да сме по-шарени. Не пречи, във всеки случай.
Проблемът е политически, а не етнически. Идат избори, все пак. И се сещам за оня прословут надпис със спрей на стената на кино “Одеон“ преди години - “Ако изборите променяха нещо, досега да са ги забранили“...
Ами надписи бол, както и твърдения за държавното устройстно, но по добре средство от демокрацията не е измислено, а алтернативвата бяхме ние преди няколко десетилетия, както Куба,Либия (доско) и Северна Корея примерно.
В тая тема дадох пример как в една Америка, демек САЩ, негрите успяха да извовюват, вярно за немалко години, но успяха-от негласуващо и безправно общество да бъдат реални граждани на една държава.
Каквото си надробим сами, това ще сърбаме.
Листи навсякъде се редят, но там, където има активно гражданско общество, мнението му се зачита, а у нас такова няма.Българина дажеи не гласува, какви избори има у нас.Овчи народ, който чака Годо, или просто обикновен народ, оглупял от последната и поредна диктатура след 1944 г.
BillyBoy`
28-09-2011, 22:45
Защо Кирил Рашков не е разследван от НАП и полицията?
Кой е позволил този произвол? Ето другата част на медала:
Кой е бил шеф на данъчните в Пловдив до 2006 г.? Това е била Менда Стоянова. Сега депутат от ГЕРБ, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси.
Кой е бил шеф на Борбата с организираната престъпност в Пловдив през 2002 г.? После става и директор на Главна дирекция "Криминална полиция“?
Това е бил Калин Георгиев. В момента гл. с-р на МВР.
Кой е бил главен секретар на МВР от 2001 до 2005г.?
Бойко Борисов.Е та преди малко я даваха по телевизора тоя Стоянова и каза че закона се е прилагал както трябва ,също каза че и не може да си спомни какво точно е правено 90-те год. на миналия век нещо от сорта беше.
Колеги ето ви малко по-подробна информация за циганина Киро: http://www.frognews.bg/news_39056/Bezrabotniiat_TSar_Kiro_skril_ton_zlato_v_SHveitsa riia/
Та той е бил и масон,заедно с Луканов и Илия Павлов,а нали се сещате,че на скоро имаше и скандал,че имало и доста съдии масони.....ЕБАТИ ПОМИЙНАТА ЯМА СА НАПРАВИЛИ ТЕЗИ ХОРА ОТ СТРАНАТА НИ,А НИЕ СМЕ ГИ ОСТАВИЛИ И ГИ ОСТАВЯМЕ И СЕГА.
Вижте какво, мисля, че е крайно време да си избиете от главите всякакви митове и легенди за българския народ.
Българският народ НЕ Е трудолюбив
Българският народ НЕ Е толкова интелигентен, колко ни се иска
Българският народ ЯВНО НЕ Е борбен, било то физически или по пътя на политиката
та...
Това е България - добре дошли!
Остава да се опитваме да образоваме и възпитаваме малките си и бъдещи деца да бъдат умни, разумни и работливи, с надежда за в бъдеще да се оправят нещата... по друг начин няма да стане!
Забравил си най-важното,Българският народ отдавна НЕ Е нито български,нито народ!
---------- Post added at 23:36 ---------- Previous post was at 23:30 ----------
Колеги ето ви малко по-подробна информация за циганина Киро: http://www.frognews.bg/news_39056/Bezrabotniiat_TSar_Kiro_skril_ton_zlato_v_SHveitsa riia/
Та той е бил и масон,заедно с Луканов и Илия Павлов,а нали се сещате,че на скоро имаше и скандал,че имало и доста съдии масони.....ЕБАТИ ПОМИЙНАТА ЯМА СА НАПРАВИЛИ ТЕЗИ ХОРА ОТ СТРАНАТА НИ,А НИЕ СМЕ ГИ ОСТАВИЛИ И ГИ ОСТАВЯМЕ И СЕГА.
Ми то без масоните не става и те не са нищо ново под слънцето.........а чии интереси обслужват те е друга ракия......
Ае,че пак ще ме обвинят в расизъм,дори и по-лошо.........
[QUOTE=koolio;943621]Мисля, че няма какво да се добави.
Мога само да допълня, че има изключения - цигани, които са се откъснали от средата си и са спечелили уважение с труд и почтеност. Без да са чували за интеграция, Хелзинкски комитет, ромско включване и т.н. Именно тези изключения потвърждават правилото.[/ Коле, аз също имам много близки хора, които са цигани!
Имах смяна от 150 души цигани, та цигани!
Даже ме научиха да калайдисвам тави и тигани!
Разкошни хора!
Говоря за работещите в ТПЦ Берг Фитинги Монтана.
Тия няма какво да ги интегрираш.
Писах и за моя приятел Адриян!
Не само майстор стругар, но и много кадърен технолог.
В Гърция за последно живях в циганската махала и там сред бабите се чувствах като цар.
Децата им работеха по Германия и аз си ги наглеждах.
Те от своя страна ми угаждаха по всякакъв начин.
И до сега си се уважаваме!
Всичко това е било възможно, защото тия хора, много отдавна са вкарани в руслото на закона.
Същите тия, идвайки си от Германия, слагаха старите цигански носии и почваха с дайрета и даули да свирят и пеят и да просят!
Всичко това, за да не се загубят обичаите и гърците ги подкрепяха.
Интересното е, че изпросените, откраднати и изработени пари ги носеха в църквата, за нуждите на селото.
Те нямаха нужда от тях!
те тука му е майката!
Хората са ги накарали да работят и сега парите за тях не са средство за оцеляване.
Иначе, като ви гледам са ви обзели някакви пораженчески настроения!
Горе главите и бой по управляващите!
Там трябва да биеме
Тоест да гласуваме!
Като гласуваме, циганите няма вече да са фактор!
Някой разбра ли ме!?
Stoyan Georgiev
29-09-2011, 00:09
[QUOTE=koolio;943621]Мисля, че няма какво да се добави.
Мога само да допълня, че има изключения - цигани, които са се откъснали от средата си и са спечелили уважение с труд и почтеност. Без да са чували за интеграция, Хелзинкски комитет, ромско включване и т.н. Именно тези изключения потвърждават правилото.[/ Коле, аз също имам много близки хора, които са цигани!
Имах смяна от 150 души цигани, та цигани!
Даже ме научиха да калайдисвам тави и тигани!
Разкошни хора!
Говоря за работещите в ТПЦ Берг Фитинги Монтана.
Тия няма какво да ги интегрираш.
Писах и за моя приятел Адриян!
Не само майстор стругар, но и много кадърен технолог.
В Гърция за последно живях в циганската махала и там сред бабите се чувствах като цар.
Децата им работеха по Германия и аз си ги наглеждах.
Те от своя страна ми угаждаха по всякакъв начин.
И до сега си се уважаваме!
Всичко това е било възможно, защото тия хора, много отдавна са вкарани в руслото на закона.
Същите тия, идвайки си от Германия, слагаха старите цигански носии и почваха с дайрета и даули да свирят и пеят и да просят!
Всичко това, за да не се загубят обичаите и гърците ги подкрепяха.
Интересното е, че изпросените, откраднати и изработени пари ги носеха в църквата, за нуждите на селото.
Те нямаха нужда от тях!
те тука му е майката!
Хората са ги накарали да работят и сега парите за тях не са средство за оцеляване.
Иначе, като ви гледам са ви обзели някакви пораженчески настроения!
Горе главите и бой по управляващите!
Там трябва да биеме
Тоест да гласуваме!
Като гласуваме, циганите няма вече да са фактор!
Някой разбра ли ме!?
драги, аз това се опитвам да обясня от 14 страници, ама никой не ме слуша май
примери със съвестни цигани реших да не давам, щото не са показателни така или иначе
върховенство на закона му е майката ;)
Точно и ясно!
Наздраве!:drunk:
Байовци, Ето, че паднах в ръцете на враговете и ще напусна пътя на борбата преди да сме видели края на нашите въжделения. Но с моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите, така щото да не изгубят смисъл усилията ни. Моята смърт не ще да спре бъдещето ни освобождение, нито трябва да скове сърцата и душите ви. Знайте, че борбата за освобождението ни ще погълне в жертвения си олтар много от вас, но още повече ще погълне борбата след освобождението ни. Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия. Вие, които ви грабят, безчестят и лъжат днешните ни управници, не мислете, че работата ни свършва с едното освобождение.Не тя с това започва. Нашето драгоценно отечество, ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи. Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана. Вярно е, че ние нямаме хора подготвени, но поне имаме хора честни и родолюбиви, които няма да се поколебаят да положат живота си за въздигането на държавата ни. Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си. Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка, кой с какво е помогнал за освобождението ни, и давал ли е пари или казвал нека да стане па тогава. На такива аз съм им писал и преди”. Днес е момента да си купите живот, които сега се продава, утре не и милиони да давате”. Та тези, които покажат разписките с печата на Централния комитет, те нека живеят свободно в отечеството ни, а другите презрете и отсечете алчните им ръце желаещи властта само за да ви грабят. За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни. За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни. За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край.Бъдете силни братя и не щадете силите ,нито кръвта си, защото Отечеството ни няма да припише заслугите ви другиму, нито пък ще позволи да потънат в забвение. И не забравяйте -Аз неведнъж съм ви казвал: ” Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме. Васил Левски1873 г.
Ramsezsh
29-09-2011, 01:32
Върховенството на закона наистина му е майката.
Когато обаче закона не работи или се прилага избирателно тежестта му, авторитета на закона ако така мога да го кажа просто изчезва. Затова се стига до такива ексцесии, като тези в Катуница и събитията след тях.
Ето нещо интересно: http://www.novini.bg/news/23463-300-в-столипиново-излязоха-на-бунт-заради-прегазен-циганин.html (http://www.novini.bg/news/23463-300-в-столипиново-излязоха-на-бунт-заради-прегазен-циганин.html)
Ако е истина ще има още размирици.
А защо великия Левски е прозрял тези неща преди повече от 138г.,а ние сега уж,по-мъдри,по-образовани не можем да го проумеем и сме оставили да се случи точно това,за което той лично ни е предупредил.Или просто повече вече даже и Левски не знаят кой е и за какво се е борил?
А всички сме на едно мнение,че не трябва да се правят подобни изтъпления в държавата,а просто да се прилага закона по еднакъв начин за всички,но кажете ми какво трябва да направи народа,когато вижда,че хората на които е възложил да следят за правилното му изпълнение не го правят вече 22г.,а го прилагат както само на някого му е угодно.А замисляте ли се,че тези хора попадат във всички графи за който Левски е предвидил наказание-СМЪРТ,СМЪРТ И ПАК СМЪРТ?!
lordliness
29-09-2011, 04:35
Общо взето от времето на Алеко Константинов нищо не се е променило ,само сме малко по напред технологично.А на К.Р.като са го арестували сигурно са му казали-влез малко в ареста хем ще те пазим по- добре,хем тълпата ще миряса,а пък после по старому.Казвате да гласуваме-аз лично не виждам за кого,всичко е в някакви добре измислени и подредени таблици и схеми,няма празно.
Общо взето от времето на Алеко Константинов нищо не се е променило ,само сме малко по напред технологично.А на К.Р.като са го арестували сигурно са му казали-влез малко в ареста хем ще те пазим по- добре,хем тълпата ще миряса,а пък после по старому.Казвате да гласуваме-аз лично не виждам за кого,всичко е в някакви добре измислени и подредени таблици и схеми,няма празно.
A не ти ли идва на ума че точно заради този начин на мислене(негласуване) прави циганите толкова ценни за власта,защото дефакто те я дават на политиците срещу 20 лв и кебапчета както някой се изказа по горе.Затова и се възмущаваш искренно защо например полицията бие и арестува българите,а в същото време в гетата мангалите са въоръжени дори и с огнестрелно оръжие и никой от полицията не влиза аджеба да провери защо откъде и как имат оръжие,затова и са оставени на самотек да не плащат нищо,никакви такси ток вода и т.н всякви данъци каквото ти дойде на ум,да се самонастаняват да строят без разрешителни и т.н много е за изброяване.Така ще е докато те дават власта,а ние се подпинкваме ами да всички политици са маскари и за мен,обаче ние докато сме мнозинство можем да ги направим безполезни (циганите)за политическите партии гласувайки.
Ранобудниче
29-09-2011, 05:45
Как?
Няма да кажа!
Има си хора за това!
Винаги съм обожавала да те чета.
Уникален си.
Ако дори 2-ма - 3-ма от крайно настроените вникнат в написаното от теб, вместо първосигнално да го отразят като огледало, значи си е струвало усилията.
Майсторе.
plamen petkov
29-09-2011, 08:44
БТВ пак правят циркове .Трябват радикални мерки
- СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО
-ПРЕМАХВАНЕ НА КОРУМПИРАНИТЕ МЕДИИ
иначе няма да има управия .това е пътя към свободна България !!!:prescription:
А защо великия Левски е прозрял тези неща преди повече от 138г.,а ние сега уж,по-мъдри,по-образовани не можем да го проумеем и сме оставили да се случи точно това,за което той лично ни е предупредил.Или просто повече вече даже и Левски не знаят кой е и за какво се е борил?
А всички сме на едно мнение,че не трябва да се правят подобни изтъпления в държавата,а просто да се прилага закона по еднакъв начин за всички,но кажете ми какво трябва да направи народа,когато вижда,че хората на които е възложил да следят за правилното му изпълнение не го правят вече 22г.,а го прилагат както само на някого му е угодно.А замисляте ли се,че тези хора попадат във всички графи за който Левски е предвидил наказание-СМЪРТ,СМЪРТ И ПАК СМЪРТ?!
То за образовани може сме, ама за мъдри май не сме :)
A не ти ли идва на ума че точно заради този начин на мислене(негласуване) прави циганите толкова ценни за власта,защото дефакто те я дават на политиците срещу 20 лв и кебапчета както някой се изказа по горе.Затова и се възмущаваш искренно защо например полицията бие и арестува българите,а в същото време в гетата мангалите са въоръжени дори и с огнестрелно оръжие и никой от полицията не влиза аджеба да провери защо откъде и как имат оръжие,затова и са оставени на самотек да не плащат нищо,никакви такси ток вода и т.н всякви данъци каквото ти дойде на ум,да се самонастаняват да строят без разрешителни и т.н много е за изброяване.Така ще е докато те дават власта,а ние се подпинкваме ами да всички политици са маскари и за мен,обаче ние докато сме мнозинство можем да ги направим безполезни (циганите)за политическите партии гласувайки.
Че трябва да се гласува,трябва,друг въпрос е как и за кой,както и,че всеки имащ правото на глас има правото и на искания и контрол към избраните от него,а избраните имат задължения..........
Не мисля обаче,че негласуването прави циганите толкова важен фактор в изборите,защото последните години те отдавна не са някакво си малцинство а един голям постоянно растящ процент от населението на България,тоест те наистина са важен фактор и везната винаги ще наклони натам,където те ще сложат своите гласове,те гласуват за точно определена партия и точно определени кандидати,докато ние разпръсваме своите гласове наляво и надясно.
Българските роми са ценен контингент и помагат за печеленето на местни,общински избори и в съседни на България държави!!!
Грешка е да мислим,че тези гласове се купуват с 20 лева и кебапчета,купуват се със социални помощи и привилегии.
-Първоначално публикувано от Pastora http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/viewpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=943037#post943037)
Едно 11-14 годишно малолетно дете-цигане, което вместо да учи роди първото си чаве, си осигурява автоматично следните детски и помощи :
- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на циганчето
( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ )
- 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на циганчето
- след 1-та година детските на циганчетата стават 59,15 лв. за всяко + 78 лв. за майката месечно
- 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"
- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност
- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете
- 290 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ
- 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства
- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )
- Спирам до тук. Общо 20 вида детски помощи получават циганчетата
Освен това циганката потребява няколко-стотин лева на месец ТОК и ВОДА, дето ги плащаме ние
Много цигански семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток.
Освен това не плаща ДАНЪК-СГРАДИ и ТАКСА-СМЕТ
Освен това държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ-ОСИГУРОВКИ на всички цигани.
Не знам на каква стойност
Тоест истинския ефективен доход на тази циганка, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.
А на работещата бяла робиня за минималната заплатка от 270 лв БРУТО., дохода е 210 лв.НЕТО,
след като държавата им прибере почти 22 % за осигуровки и данъци.
Винаги съм обожавала да те чета.
Уникален си.
Ако дори 2-ма - 3-ма от крайно настроените вникнат в написаното от теб, вместо първосигнално да го отразят като огледало, значи си е струвало усилията.
Майсторе.
Аз затова спрях да пиша в тази тема - явно не мога да обясня разбираемо - дано "старото куче" успее :shutup:
firedragon
29-09-2011, 11:37
Нещо много интересно (поне за мен), което намерих в една игра в нета. Малко е дълго, но си заслужава да се прочете.
Интересното, което забелязвам последните няколко дена е случващото се в миналата ни родина и как то рефлектира в играта. Както може би някои очакват аз стандартно имам леко по-различно мнение от общественото и смятам за свое изконно право, ебаси, да си го изказвам.
За разлика от много хора аз съм всяка вечер на улицата, но не да пея химна, а да разговарям с хората... с полицаите, с феновете, с бръснатите глави, с другите хора, с циганите, с метали и тн... и им задaвах винаги един и същи въпрос – какво искате? Хората абсолютно очаквано нямаха никаква идея.
Искаха цигани да спрат да убиват българи... аз ги питах дали са окей българи да убиват българи. И дали знаят статистика за това колко цигагина убиват българи годишно и съответно колко българи убиват българи годишно. Отговорите са ясни.
Други ми отговориха – циганите на сапун. Попитах защо? – Защото са мръсни и гадни и трябва да върнем България на българите. Тогава попитах кои са българите... арменците, арабите, турците, евреите и тн броим ли ги за българи. Ако щете вярвайте, но обикновено около този въпрос приключваше диалога. Защо ли?
Имаше и други, които искаха законие. Палци горе! И аз искам това. Хората казваха – втръсна ми от това някои да безчинства и да излиза на улицата като свободен човек за 20 хиляди лева. Втръсна ми да слушам от какво се е разболял сумиста и маргините само и само, за да не ги съдят. И на мен ми втръсна, им казвах. И ги питах – какво да правим, очаквайки тия хора да ме надъхат и да влезна в редиците им. Но те обикновено отговаряха или не знам или трябва промяна. Каква промяна? Еми промяна, не знам. Не знам... не знам... не знам... не знам.
Циганите искаха стандартно – пари и да ги оставят на мира. И аз ги разбирам. Ако бясна тълпа тръгне да ми влиза в дома – sorry, имам пушка! И сега искам да критикувам целия този протест (или поне частта му в Пловдив, защото аз бях там). Хората, мрънкат от полицаите, че ги биели. Когато полицаите оставиха хората да влезнат в махалите по-рано през неделя, хората подпалваха сгради. Хора, боят който сте изяли е нищо. Видях как полицаите бият – повярвайте нищо не е и е за добро. Вижте Парижките или Атинските полицаи, или Лондонските и тогава говорете. Лудостта, която обзема тълпата в такива екстремни ситуации са най-големия враг на България в момента. И това е факт! Ако умре и един циганин от ръцете на протестиращите това ще бъде повратен момент в и без това не особено забавната ни история. И нека не забравяте едно – тези хора в махалите са невинни! Никой от тях не е убил Ангел или Павел.
И тук идва най-големия ви грях, драги протестиращи. Вие излезнахте в памет на един убит човек в търсене на закон, съд и присъда на човек, който знаете, че виновен. Вие излезнахте в памет на един човек, а започнахте да търсите врага в невинни хора и да се оставят на слепия национализъм. Погледнете си конституцията и започнете да я обичат като трибагреника.
Трябва промяна! Трябва да имаме адекватен действащ съд, адекватна съдебна система, разследване и адекватни граждани. Тези неща не стават с протести по „центъра”. Тези неща стават в София пред парламента. Тези неща стават тогава, когато хората зряло излезнат и кажат – това е свинщина!... решението е тук в тези ни искания!... Ние знаем, че чудо за 2 дена няма да стане и ни чакат тежки и дълги реформи!... Ние, българите сме готови да се борим, за да живеем по-добре!
В заключение, къде бяхте драги протестиращи, когато един човек уби трима хладнокръвно. Къде бяхте драги протестиращи, когато евросъюза ни спря парите? Къде бяхте, драги протестиращите, когато стана ясно, че хората си плащат да станат депутати (Атака)? Къде бяхте драги протестиращи когато премиера каза, че ще пусне шистовия газ на инат? Къде бяхте драги протестиращи, когато в България нямаше инсулин и купчина други лекарства? Къде сте драги протестиращи, когато в България нямаме нормално образование, а бордейно изсиращо безразборно маргинални псевдо професионалисти? Къде сте, драги протестиращи, когато маргините за пореден път имат високо кръвно? Къде сте, драги протестиращи, когато дойде време за избори? И тн...
Седяхте си в къщи!
Гнусна платена статийка.
Поредния клавиатурно-знаещ, трезв и наставляващ драскач.
firedragon
29-09-2011, 12:06
Гнусна платена статийка.
Поредния клавиатурно-знаещ, трезв и наставляващ драскач.
Да де, ама не е статия, а мнение на един играч в онлайн игра.
А какво ще кажете за това: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4159891 или пък това: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4159491 (http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4159491.%D0%9E%D1%82%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D 0%B0) .Отдавна ни стана ясно на всички,че не циганите са ни проблем,а това,че нямаме нито изпълнителна,нито наказателна власт,нито политици,защото всичките тези видове власт в България е заета от хора,които в нормална държава ще излежават доживотни присъди и няма как те да се самоарестуват и самоосъдят.Освен,ако най-накрая народа не се вземе в ръце и им потърси сметка,а и голяма част от тях да прати по местата им,а именно затворите.И не забравяйте:ГЛАС НАРОДЕН-ГЛАС БОЖИИ!!!Остава само народа да започне да говори в един глас.
Mind_Control
29-09-2011, 13:58
Каквото и да говорите, само един факт ми е достатъчен на мен за да мразя хората от гетата:
Аз защо плащам за ток и вода да му е@а мамата? Защо КАТ не ги глобява тия с каруците и ако някой от тях ме удари, кой ще ми покрие щетите?
А най тъпото е, че вместо циганите трябва да мразя тези, дето взимат от нас, за да дават на тях... А бе въобще тъпа история.
plamen petkov
29-09-2011, 14:54
Всички българи трябва да сме единни срещу враговете на народа .Виждам доста объркани хора които не виждат реалността .Цигани.мафиоти.управници всички трябва да разберат къде им е мястото -сега е времето !!!
Каквото и да говорите, само един факт ми е достатъчен на мен за да мразя хората от гетата:
Аз защо плащам за ток и вода да му е@а мамата? Защо КАТ не ги глобява тия с каруците и ако някой от тях ме удари, кой ще ми покрие щетите?
А най тъпото е, че вместо циганите трябва да мразя тези, дето взимат от нас, за да дават на тях... А бе въобще тъпа история.
Не е луд тоя, който яде баницата, а който му я дава.
Mind_Control
29-09-2011, 15:49
Не е луд тоя, който яде баницата, а който му я дава.
Значи трябва да мразя себе си реално :) Обаче не мога да излея омразата върху себе си, затова я насочвам към тоя дето яде баницата.
Два дни гледам как полицейски (или подобни с многоцветно светлинно оперение) автомобили проправят пътечка на автобуси (които също се движат с прилична скорост). Снощи един брой на К. Величков и Стамболийски, тази вечер - 2 на кръстовището до СУ.
Да знаете нещо по въпроса?
Жандармерия и звено за борба с масовите безредици.
Значи трябва да мразя себе си реално :) Обаче не мога да излея омразата върху себе си, затова я насочвам към тоя дето яде баницата.
+1,Много си прав.
Критиката е по-лесна от самокритиката,прехвърлянето на вина е по-лесно от поемането на вината................
А ние всички сме виновни,аз,ти,комшията,колегата,циганите,турците.. ......
Хокаме този и онзи,че яде баница ама не си признаваме,че ние му я даваме.
Лицемерничим дори дори пред себе си,крием се от самите нас.
...Критиката е по-лесна от самокритиката,прехвърлянето на вина е по-лесно от поемането на вината................
А ние всички сме виновни,аз,ти,комшията,колегата,циганите,турците.. ......
Хокаме този и онзи,че яде баница ама не си признаваме,че ние му я даваме.
Лицемерничим дори дори пред себе си,крием се от самите нас.
+1.
Аз освен някои от въпросите зададени тук си задавам и някои други. Не мога да си обясня редовите полицаи и разните там от специални части, нямат ли семейства, деца? Да налагаш с палки хора, излезнали по улиците само със знамена и плакати, все едно че са ти смъртни врагове не е ли идиотско? Какво говориш след това вкъщи, как галиш детето си по главата и плясваш жена си по задника? Какво сънуваш?
За политиците е ясно, изгодата е голяма, но полицайчетата какво печелят, бидейки такава маша в ръцете им? Прости ли са, или садисти? Те даже и кучета не са, кучето е верно на господаря си, а те на кого са верни? Господарите им се менят, както и волята им, а те си слушкат и изпълняват. Не ги разбирам, честно!
Не казвам да не си вършат работата, говоря за онова излишно престараване, дето ебава майката на старанието! Уж трябва да служат на обществото, на нас, но не би...Превърнали са се в слуги май, а като че ли и всички ние...
За разлика от официалните медии, които лижат задници и говорят глупости, има доста места в нет-а, където може да се прочете някое и друго изказване на хора за сблъсъците с полицията. Аз самият съм бил на такива места. Деца, майки, ученици...и честно казано им вярвам повече отколкото на медиите.
Как да уважаваш институцията след това? Или те уважение не искат, само страх? Политиците- със сигурност, но полицаите и те ли?
Аз освен някои от въпросите зададени тук си задавам и някои други. Не мога да си обясня редовите полицаи и разните там от специални части, нямат ли семейства, деца? Да налагаш с палки хора, излезнали по улиците само със знамена и плакати, все едно че са ти смъртни врагове не е ли идиотско? Какво говориш след това вкъщи, как галиш детето си по главата и плясваш жена си по задника? Какво сънуваш?
За политиците е ясно, изгодата е голяма, но полицайчетата какво печелят, бидейки такава маша в ръцете им? Прости ли са, или садисти? Те даже и кучета не са, кучето е верно на господаря си, а те на кого са верни? Господарите им се менят, както и волята им, а те си слушкат и изпълняват. Не ги разбирам, честно!
Не казвам да не си вършат работата, говоря за онова излишно престараване, дето ебава майката на старанието! Уж трябва да служат на обществото, на нас, но не би...Превърнали са се в слуги май, а като че ли и всички ние...
За разлика от официалните медии, които лижат задници и говорят глупости, има доста места в нет-а, където може да се прочете някое и друго изказване на хора за сблъсъците с полицията. Аз самият съм бил на такива места. Деца, майки, ученици...и честно казано им вярвам повече отколкото на медиите.
Как да уважаваш институцията след това? Или те уважение не искат, само страх? Политиците- със сигурност, но полицаите и те ли?
Няма полицаи... макар името да е сменено още са с манталитет на милиционери.
Дори новите кадри попаднали в системата бързо се научават на онова мислене.
А най-големите милиционери са във властта в момента, какво очакваш?
Цензура, бой, заплахи... страха от едно време.
В тая връзка цар Киро владеел Катуница, а братя Галеви, бишви милиционери, настоящи милионери владеят Дупница.
Отделно, всеки който живее в по малък град, знае, че там си има местна феодална власт, а в по големите властта е поделена между няколко феодала, обикновено не са цигани...
lordliness
29-09-2011, 19:56
В тая връзка цар Киро владеел Катуница, а братя Галеви, бишви милиционери, настоящи милионери владеят Дупница.
Отделно, всеки който живее в по малък град, знае, че там си има местна феодална власт, а в по големите властта е поделена между няколко феодала, обикновено не са цигани...Нещо подобно каза главния прокурор ,което в правова държава звучи скандално, особено произнесено ,като нещо ,което е в реда на нещата?!Господи защо не имигрирам ,вече съжалявам понякога,ама съм инат и малко патриот.
Точно така, представяш ли си, например тия Галеви са още по известни и в крайна сметка никой (държавни органи имам предви от всякакъв калибър) не могат да им накривят шапките, дет се вика, както и на разни други там:pain:
lordliness
29-09-2011, 20:11
Да и защо -защото нищо незаконно не правели и няма кой да свидетелства защото ще го пречукат или поне пребият и дори нямаме работеща програма за защита на свидетели,това ми се стори интересно http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2719699
Това е така, защото няма истинска воля за промяна на институциите, за реформи.Всичко кара ден, да мине, друг да дойде.Издигат се службогонци и слагачи, но каквито и да са-оцеляват тия, които нищо не правят и организират процеса на безмисления труд.Ако някой вземе да прави нещо реално бързо се изритва, защото пречи на другите, които си "гледат хляба".
lordliness
29-09-2011, 21:57
Май наистина всичко е безмислено-какво стана и с протестите за горивата-нищо, абсолютно нищо, просто вече ги забравихме,а протестите срещу мобилните оператори -пак нищо.От всичко най ни се удава да се трепем по пътищата.
Сега ще отговоря на Багера!
Като изключим един период -1983-86 година, когато кадрите на МВР се подбираха по критерии, каквито трябва, през всички останали времена, та и до сега, мозъка и интелекта не се котира.
!:prescription:
Ако случайно някой се е явил на изпита кьоркютук пиян след запой или с 40 градуса температура и мине, то много скоро го откриват и изритват.
Има още един шанс да остане, ако направи някой сериозен гаф и го държат с нещо в ръцете си.
По принцип и преди и сега, за служителите по места се съставят неформални досиета.
Щом нещо не слуша и веднага:
-Я дайте тефтера с прегрешенията!
Тия тефтери и до ден днешен държат в шах доста хора по върха.
Колкото до жандармеристите, тука правилния въпрос е как и по какви програми ги обучават, кой одобрява тия програми и какъв е контролът?
Все много интересни въпроси, но не се и надявам някой да отговори!
В предвид часа, ще си сипя полагаемата ми се бира и ще ви кажа едно наздраве!:drunk:
Сега ще отговоря на Багера!
Като изключим един период -1983-86 година, когато кадрите на МВР се подбираха по критерии, каквито трябва, през всички останали времена, та и до сега, мозъка и интелекта не се котира.
!:prescription:
Ако случайно някой се е явил на изпита кьоркютук пиян след запой или с 40 градуса температура и мине, то много скоро го откриват и изритват.
Има още един шанс да остане, ако направи някой сериозен гаф и го държат с нещо в ръцете си.
По принцип и преди и сега, за служителите по места се съставят неформални досиета.
Щом нещо не слуша и веднага:
-Я дайте тефтера с прегрешенията!
Тия тефтери и до ден днешен държат в шах доста хора по върха.
Колкото до жандармеристите, тука правилния въпрос е как и по какви програми ги обучават, кой одобрява тия програми и какъв е контролът?
Все много интересни въпроси, но не се и надявам някой да отговори!
В предвид часа, ще си сипя полагаемата ми се бира и ще ви кажа едно наздраве!:drunk:
Браво колега,ти си невероятен човек със своите знания и мъдрост,но най-много уважавам това в теб,че винаги намираш най-точния и правилен начин да се изкажеш.Нещо,което на повечето ни липсва и въпреки,че в момента всички говорим реално за едни и същи проблеми и сме осъзнали кой,как и къде е причината за положението в което се намираме,ние не можем да се изкажем и все едно говорим на различни езици,за едни и същи неща.Също съм благодарен и на модераторите на форума,че не заключиха темата още в самото и начало,когато и при нас още горяха страстите и псувните,а я оставиха(понеже в повечето форуми темите за Катуница се заключиха бързо) и се видя,че имало доста разумни хора в един форум на марка,за която повечето хора казват,че се купува само от неразумни хора :) .А за това как трябва да се действа от тук на татък,мисля,че ни го показаха хора,на които най-малко можеше да се надяваме за това,а именно агитките на Ботев и Локо Пловдив,които за утре организират разрешен мирен протест в Пловдив,който няма по никакъв начин да бъде насочен срещу циганите,защото е ясно,че мафиота манго Киро е циганин и е феодал в Катуница,но им е и ясно,че братя Галеви са българи и бивши ченгета,феодали и почти собственици на Дупница,а има още стотици като тях.Ето и новината за това: http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2719717 .Според мен всички нормални хора трябва утре да излязат на протест с агитките и да се покаже на продажните медии (БТВ),че това не са банда пияни лумпени,а нормални трезвомислещи хора.
Понеже имаме "независима" и "обективна" журналистика ...
http://voxpop.blog.bg/politika/2011/09/29/lumpeni-li-sa-vashite-deca-a-vie.827654
Mind_Control
30-09-2011, 15:54
Понеже имаме "независима" и "обективна" журналистика ...
http://voxpop.blog.bg/politika/2011/09/29/lumpeni-li-sa-vashite-deca-a-vie.827654
Чувствам се толкова безсилен... Май, само гражданска война може да ни отправи в положението, до което сме се докарали.
За съжаление повече хора сме също на мнение,че вече само гражданска война може да ни помогне,но при условие,че сме мърша,а не народ,а армия,която да я подеме нямаме,това отпада като вариант(пък и продажните ченгета са повече от армията).И наистина всичко изглежда много тъжно.А по тъжното са думите на един чичо към една леля гледащи протеста в Габрово,който организирахме снощи,а именно тя му каза,че протеста е сигурно заради Катуница,а той и отвърна:нито ми пука,нито ме интересува за протеста и какво е станало в Катуница......Гледах го като гръмнат и ми идеше аз да му забия един в тъпата муцуна.
А колеги Цар Манго се оказа вече,че е много болен според думите на адвоката му: "Ангелов подчерта още, че клиентът му води улегнал начин на живот с куп заболявания – няколко инфаркта, диабет и с 95 % степен на инвалидност. Имал е намерение да отиде в Сърбия не за да се укрие, а за да се чувства в безопасност и да спаси живота си, защото е застрашен от сегашната обстановка в страна. Адвокатът добави, че всяка една по-лека мярка би била адекватна и ще постигне целите на закона."
Та той милия бил 95% инвалид,ами тогава как ходи,как се храни сам,то той трябва да е на легло,а не да ходи и да заплашва хората: "Рашков-старши се изплюл в краката на хората с думите "Гяури мръсни". След това им казал, че ще им извади очите и че ги чака смърт."
Аз вече съм сигурен,как ще бъде може би осъден на няколко годинки затвор,но заради "тежкото" му състояние ще бъде пратен под домашен арест или в някоя килия подобна на 5 звезден хотел,докато на народа му помине и оня отиде да си живее с милионите някъде на свобода.
Аз често цитирам Жельо Желев за пътя на промените у нас, който при всичките си недостатъци, поне не е глупак.Още в навечерието на прехода, както се нарича това след 1989 той каза-Пред България има два пътя за реформи.Единият е революционни промени, бързия, другия е еволюционният, тоест бавно и полека...
Революционни промени можеха да се правят и без революция в буквалния смисъл, чрез бързи и реални промени, но затова трябва зрялост на обществото-нещо, което у нас липсва.
Кретаме си по бавния път.
Няма как да се направи революция, най малкото защото няма кой да я подкрепи отвън.В днешна Европа такива неща не стават.Отделно няма идея какво точна да се промени-има смътно недоволство, но всичко това е размито и допълнително се размива от най различни обществени групи, които пък имат различни интереси.
Та това ни чака-дългият и виещ се път е пред нас:holiday2:, това е истината.Можем да го поизправим, но трябва да го извървим докрай.
Проблема ни е,че пътя ние е с много обратни завои,а и ние нямаме никакво желание да се движим.ето и едно интересно мнение по въпроса:
"Трябва да се мисли. Наистина. Има ТОЛКОВА много, ужасно много вече сбъркано от ... говновозите за тези 20 години! Дори в Румъния не върнаха земята, така че да пустее.Никъде нямаше такова понятие "ликвидатор". За такова нещо навсякъде в Европа се отиваше на съд, У нас, ликвидираха и нарязаха на скраб ... индустрията. Навсякъде се борят с мнополите, тук ги ...вкараха и им се молеха да ...дойдат. Хората си обединяват авиокомпаниите, нашият я продаде, при това, за "продажбата" ни ...взеха пари. Същият този се "бори" в парламента с ...престъпността. Навсякъде другаде биха го обявили за престъпник.. В Унгария и Чехия кооперативите се увеличиха, тук си имаме феноменът ...мутри - прекупвачи. Навсякъде такива биха влязли в затвора, тук си купуват общински съветници и кметове. Хората отварят банковата тайна, тук кмет на столицата си прави ...частна банка след като е "продал" народно имущество за милиарди. Навсякъде биха го вкарали в затвора, тук го правят ...евродепутат. Хотрата гонят американците от територията си. Тук ( понеже са ни обогатили с ...обеднен уран) ги КАНЯТ да си направят база. Безплатно! Навсякъде президент разрешил това би си теглил куршума, тук се явява по телевизията да говори за ...нацията. Хората си подават оставката за ... обвинение в опит за изнасилване, тук изнасилват всички ни да повярваме , че 7 апартамента са си нормална и законна собственост , придобита по честен път, за нула време.
Да продължаваме ли да мислим? Ами ако мислим, ама наистина мислим, би трябвало или да се самоубием или да грабнем пушките бре! Народът го е казал, докато мъдрите мъдруват, лудите лудуват. Браво на тези хора , които не се смирява и излизат на улицата! Обръснати глави ( и такива без глави ) винаги е имало и ще има. Но доскоро , излезли на улицата нормални хора, нямаше. Това значи, България не е загинала."
А ето и статия,написана от Кеворк Кеворкян за случващите се събития и мисля,че си струва човек да я прочете: http://www.standartnews.com/mneniya-prikazki_za_televiziyata/prisaedinen_v_smartta-116894.html
След последното мнение мисля, че няма какво да се добави за т.нар. "преход". [COLOR="Silver"]
Alfa User
03-10-2011, 20:28
И ако мислите, че нещата спират до тук, вижте ето това :
ДПС: Ние ще решим кой да е държавен глава (http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4171511)
Абе не ви ли писна всякакви самозванци да определят кой ще е президент вместо вас ???
Susscrofa
03-10-2011, 21:51
Аз често цитирам Жельо Желев за пътя на промените у нас, който при всичките си недостатъци, поне не е глупак.Още в навечерието на прехода, както се нарича това след 1989 той каза-Пред България има два пътя за реформи.Единият е революционни промени, бързия, другия е еволюционният, тоест бавно и полека...
Революционни промени можеха да се правят и без революция в буквалния смисъл, чрез бързи и реални промени, но затова трябва зрялост на обществото-нещо, което у нас липсва.
Кретаме си по бавния път.
Няма как да се направи революция, най малкото защото няма кой да я подкрепи отвън.В днешна Европа такива неща не стават.Отделно няма идея какво точна да се промени-има смътно недоволство, но всичко това е размито и допълнително се размива от най различни обществени групи, които пък имат различни интереси.
Та това ни чака-дългият и виещ се път е пред нас:holiday2:, това е истината.Можем да го поизправим, но трябва да го извървим докрай.
Няма по голяма глупост от революциите. Те не постигат дълготраен ефект и рано или късно това проличава в последващите събития. Най-добрият начин е постепенното и дълготрайно съзряване (еволюция), тя дава най-добри резултати.
Революциите имат един съществен проблем и той е, че зад тях винаги седи някакъв икономически, комерсиален интерес и тези, които стоят зад него след "успешната революция" се освобождават бързо от идеалистите- революцията убива собствените си деца.
За мен българският народ е твърде зрял и умен, за да започва и участва в нещо, с което няма да постигне нищо, а именно революция.
:BBQ:
Ramsezsh
03-10-2011, 22:38
ДПС: Ние ще решим кой да е държавен глава (http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4171511)
Абе не ви ли писна всякакви самозванци да определят кой ще е президент вместо вас ???
Аз си мисля, че ако от мен зависи след изборите ще звучи Хиподил.
По едни мои спомени Доган и ДПС за 2 път пробват един и същ номер, да помните случайно изказванията за кой давал парите преди парламентарните избори?
Да помните до какво доведе това?
Започва да ми мирише на много широкомащабна постановка ...
Alfa User
04-10-2011, 12:01
Мда, направо смърди ... Но въпроса е дали народа ще продължи да бъде овца, или ще накаже мизерниците ...
Мда, направо смърди ... Но въпроса е дали народа ще продължи да бъде овца, или ще накаже мизерниците ...
Той тръгна да ги наказва..Но го спряха пак с благи приказки....найвници сме!
И като как да стане ... освен с масово гражданско неподчинение пред изборните секции в големите градове да се провали вота.
Инак какъв е избора реално - икономист с нулево желание да става президент който собствената му партия му подлива вода, вечния червен лузър (тоя не помня избори да е печелил) и скрития червен кандидат Кунева/Пръмова.
Хайде на първия тур ще гласуваме за Светослав Витков... а после?
---------- Post added at 14:07 ---------- Previous post was at 14:06 ----------
Той тръгна да ги наказва..Но го спряха пак с благи приказки....найвници сме!
Какво е тръгнал да наказва... колко от и без това малкото протестиращи знаеха точно с/у какво протестират, колко имаха ясни искания и т.н.?
На втория пак за него :super:
На втория пак за него :super:
Утопистите-фантасти са на третия етаж...
(Не, че не искам... но няма да стане, дори ако се наложи да се манипулира вота).
(Не, че не искам... но няма да стане, дори ако се наложи да се манипулира вота).
Aбе като гледам настроенията, нищо чудно и да стане... ;)
Ramsezsh
04-10-2011, 16:14
Aбе като гледам настроенията, нищо чудно и да стане... ;)
Абсолютно.
Лошото е, че има един куп "сини" и "червени" бабички дето гласуват без да мислят, а по задължение "за нашите".
Но аз все пак си мисля, че след изборите ще свири Хиподил.
Смятате ли, че изборите ще са честни бре хора?
Aми не, ама поне да се изпотят от многото бюлетини, които ще трябва да фалшифицират! :hehehm:
О да все ще е полза.
Определено всяко нещо което ясно показва, че не са добре приети номерата им е полезно.
Ранобудниче
04-10-2011, 16:48
Ако поне не се надяваме, за какво изобщо да погубваме 2 часа във висене?
Чудеса стават :)
Mind_Control
04-10-2011, 17:45
В големите градове да се скъсат, не могат да фалшифицират бюлетини...
В големите градове да се скъсат, не могат да фалшифицират бюлетини...
Aз не бих заложил на това. ;)
И като как да стане ... освен с масово гражданско неподчинение пред изборните секции в големите градове да се провали вота.
Инак какъв е избора реално - икономист с нулево желание да става президент който собствената му партия му подлива вода, вечния червен лузър (тоя не помня избори да е печелил) и скрития червен кандидат Кунева/Пръмова.
---------- Post added at 14:07 ---------- Previous post was at 14:06 ----------
Какво е тръгнал да наказва... колко от и без това малкото протестиращи знаеха точно с/у какво протестират, колко имаха ясни искания и т.н.?
А.. ние тука като знаем....каква е вършим...никаква...:ranting:..плямпаме си
Mind_Control
04-10-2011, 17:54
Aз не бих заложил на това. ;)
И да могат, то аз вярвам във възмездието... Бая познати около мен, уяли се с подкупи, после си дадоха парите по болници и т.н.
В анкетата на в. Пари ( http://www.pari.bg/ ) Светльо е ВТОРИ с 19%.
П.П. Не се излагайте с тия бюлетини, манипулациите са главно чрез купуване на гласове.
Днес едно приятелче сподели, че с жена му са преброили поне 200 души, които познават по един или друг повод, които ще гласуват за Светльо. Между другото днес по-голямата част от деня се шматках и взех, че си направих собствено "проучване" - ами всички, с които подех "непринуден" политически разговор заявиха твърдо, че ще дадат гласа си за Витков... с изключение на моЙта, ама вече и тя...
Ами така ще е колега .
Хората вече не вярват на политици .
За сметка на това бабетата по селата да видиш как ще гласуват по съвест, навик или както и да го наречем .
Ами така ще е колега .
Хората вече не вярват на политици .
За сметка на това бабетата по селата да видиш как ще гласуват по съвест, навик или както и да го наречем .
И аз имам подобни наблюдения.
Всички колеги и познати с които съм говорил дори и ан майтап, са споделяли същото.
Силно се надявам това да стане, без да коментирам дали "става или не става", ако повечето на които им е писнало решат да пуснат "отрицателния" си вот, дано някои от "политическата върхушка" си дадат сметка колко далеч са стигнали в падението си. Тогава няма да могат да ползват обичайния аргумент "ами така става като не излизате да гласувате..."
Вотът си е вот, но у нас, трябва да се научим ние, хората, обществото и институциита да работят, независом кой е на власт-да си вършат работата.Всеки независимо дали е циганин, турчин, ахмак или поляк, разбира се и българите сме в тоя кюп - да отговаря пред закона, пред общестовот пред моралните ни възгледи.
Докато това не стане, няма да сме у ред.Тъй, като голяма част от трудовия ми стаж е минал в разни държавни организации, трябва да ви кажа, че това е трудна работа.
Да си сменяме чипа, софтуера и хардуера, както му се вика-това е истината!