PDA

View Full Version : Момчета на 16 и 17 г. се борят за живота си след тежка катастрофа

ziko
28-10-2011, 23:16
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4251831

Нямам думи!

king_nasko
28-10-2011, 23:35
Лоша Работа дано се оправят!
Много е важно хората на задната седалка да са с колани особено деца!!!

badmadafaka
29-10-2011, 09:24
От новината не се разбира кой е карал колата - да не би да е един от тях...? Ако е така, дано случката послужи за "пример" на другите млади и надъхани "шофьори" (ама надали...). Дано се оправят.

fred
29-10-2011, 10:53
Както пише - 16-17 г. излиза, че не са имали право да шофират въобще

nickyto
29-10-2011, 14:45
Неее... шофьора на алфата си беше там - нищо му няма... спътниците му са пострадалите. И двата автомобила са ударени от дясната страна. Сещате се какви маневри са предизвикали инцидента...
Неприятното е че има пострадали... дано се оправят.

Megadet
29-10-2011, 17:19
Кофти работа, аз съм го преживявал това, дано се оправят!

kompir
29-10-2011, 17:55
Случката наистина е кофти,дано се оправят децата.Казвам децата ,защото са си точно такива.Според мен(лично мнение) не трябва да се приема закон за вземане на книжка на 16г. възраст,поради простата причина,че тогава всеки е доста по-безрассъден.Не,че по-възрастните не правят простотии,но значително мислят по друг начин а не -" виж ме колко съм велик и сега ще изпреваря всички".

Megadet
29-10-2011, 18:28
Случката наистина е кофти,дано се оправят децата.Казвам децата ,защото са си точно такива.Според мен(лично мнение) не трябва да се приема закон за вземане на книжка на 16г. възраст,поради простата причина,че тогава всеки е доста по-безрассъден.Не,че по-възрастните не правят простотии,но значително мислят по друг начин а не -" виж ме колко съм велик и сега ще изпреваря всички".

Добре казано колега, аз съм на същото мнение!

fred
29-10-2011, 18:30

Да, а липсата на строги наказания води до чувството за безнаказаност по пътищата на родината ни,Естествено че по младите са и по луди, то няма лошо, но когато се стигне до жертви не трябва да има лабаво..

old alfist
29-10-2011, 19:35
Дано се оправят децата, но участъка Бяла-Русе си има особености и аз дето съм го минавах десетки, а може и стотици пъти съм винаги с повишено внимание там. Терена е разнообразен - има наклони, отбивки, много места с ограничена видимост и най-вече движението на тировете.

ludkanar
31-10-2011, 00:03
Добре казано колега, аз съм на същото мнение!
А можеби по-ранното качване за д волана с придружител е по добрата идея,защото колкото по-рано се качат толкова по-бързо ще им мине мерака да карат лудо.А също така до 5 години от трудовия стаж глобите да в 3-ен размер.Аз мисля че тва са варианти които неса лоши.

Да, а липсата на строги наказания води до чувството за безнаказаност по пътищата на родината ни,Естествено че по младите са и по луди, то няма лошо, но когато се стигне до жертви не трябва да има лабаво..

Колега несамо младите сме по луди шофери,че караме бързо караме.Но се позамислете колко от нас карат с ограниченията на всякъде и коко по опасни са "вампирите" на по 60+ години дет незнае за какво е седнал зад волана и си прави квот си изка.

По тая тема е говорено много и има още мнооого да се говори,тя няма да се изчерпа никога.Това си е моето лично мнение което споделям със вас без да съдя никого както и аз неизкам да бъда критикуван за думите ми.

morfius
31-10-2011, 11:13
Що вместо да се храните едни други не прочетете коментарите под новините, според някои от тях причина за ПТП то е идиотски нарязан за ремонт участък... ако това е вярно, журналистите са първите за бой с подобни заглавия.

Susscrofa
31-10-2011, 11:34
Що вместо да се храните едни други не прочетете коментарите под новините, според някои от тях причина за ПТП то е идиотски нарязан за ремонт участък... ако това е вярно, журналистите са първите за бой с подобни заглавия.

И според теб това е причина да се изпреварва колона от автомобили?
Дано се оправят момчетата и момичето.

Чета тези простотии за книжки на 16 годишни, според мен книжката трябва да се дава при 21 години, а за мотор над 50 кубика на 26 навършени.

morfius
31-10-2011, 12:01
И според теб това е причина да се изпреварва колона от автомобили?
Дано се оправят момчетата и момичето.

Чета тези простотии за книжки на 16 годишни, според мен книжката трябва да се дава при 21 години, а за мотор над 50 кубика на 26 навършени.

Не да се изпреварва, а да се навлезе в насрещното, чети коментарите... един от тях е от очевидец, според който има авария с автомобила следствие от нарязания асфалт.
Да ви прави впечатление, че удара е в колоната между вратите?
При изпреварване обикновено имаме челен удар.

Susscrofa
31-10-2011, 13:59
Не да се изпреварва, а да се навлезе в насрещното, чети коментарите... един от тях е от очевидец, според който има авария с автомобила следствие от нарязания асфалт.
Да ви прави впечатление, че удара е в колоната между вратите?
При изпреварване обикновено имаме челен удар.

28.10.2011 23:24

van_rei

Русе, България
"Кво пишете тия статии низуст бе?Бях на мястото 15мин. след инцидента и по мое наблюдение Алфата е преминала през преряцзана част от пътя( поради закърпване на дупки участъка беше в ремот и имаше множество образувани ТРАПОВЕ вследствие на подготовката за запълването им ) Алфата е навлязла в участък във ремонт скача в един урез,предно дясно колело се откача от каросерията,водача губи контрол и автомобила връхлита върху идващото насреща му БМВ Х5.
Аман от жълтини
Нито удара голям-нито харата толкова зле.
500метра преди това място имаше два знака през200 метра ,че пътя е в ремонт."
Това е цитатът.......... обърни внимание на удебеления текст.

old alfist
31-10-2011, 15:20
Е, значи причините са комплексни, а то обикновено така става за да се получи катастрофа и всички писали в темата имат основание да подкрепят своите твърдения.

morfius
31-10-2011, 15:49
Не обсъждаме дали водача на алфата е допуснал грешка, а дали новината е правилно поднесена.
И едно е да не оцениш степента на "ремонт" на пътя, друго да се юрнеш да изпреварваш малоумно.
Просто тук почна отново, млади, стари... ще намесят още малко и жените и родата.
А нещата кой знае какви са...

old alfist
31-10-2011, 15:54
Не обсъждаме дали водача на алфата е допуснал грешка, а дали новината е правилно поднесена.
И едно е да не оцениш степента на "ремонт" на пътя, друго да се юрнеш да изпреварваш малоумно.
Просто тук почна отново, млади, стари... ще намесят още малко и жените и родата.
А нещата кой знае какви са...

Някои може да обсъждат поднасянето на новината, но други - причините.

morfius
31-10-2011, 16:29
Някои може да обсъждат поднасянето на новината, но други - причините.

Е моята вметка беше за начина... защото причините тук ги вземаме от новините.

trace
31-10-2011, 20:03
"предно дясно колело се откача от каросерията"

Егати очевидеца, аз като гледам на снимката си е на място.

old alfist
01-11-2011, 19:38
Давам акъл в тази тема, а в същото време моя синковец вчера след Бяла по посока към Плевен ги подбрал някяколко с Голямата Алфа и са му нафраскали акт за неправилно изпреварване, защото иначе е трябвало за превишена скорост - е,ми това е. Приказвам, приказвам, но като ми отговори, че се е метнал на някой негов роднина и ми затваря устата.
Вървежа и стабилността на тези нашите коли увлича и трябва да си удряме сами спирачките, за да не стават бели.

ludkanar
02-11-2011, 06:42
Давам акъл в тази тема, а в същото време моя синковец вчера след Бяла по посока към Плевен ги подбрал някяколко с Голямата Алфа и са му нафраскали акт за неправилно изпреварване, защото иначе е трябвало за превишена скорост - е,ми това е. Приказвам, приказвам, но като ми отговори, че се е метнал на някой негов роднина и ми затваря устата.
Вървежа и стабилността на тези нашите коли увлича и трябва да си удряме сами спирачките, за да не стават бели.

Колега,без да се убиждаш но с този последния си пост нямаш никакво право да съдиш който и да било как кара камоли акъл да даваш.За да неможеш да налееш акъл на детето си и то да е имало от кого да се научи значи и ти неси от цветята за мирисане.

nickyto
02-11-2011, 07:02
Аз бях там като заминаха линейките.
Асфалта си беше нарязан, но си беше това, което всички сте виждали по пътищата. "Трапове" нямаше. Откъснатото колело, което споменавате е на БМВ-то... предно дясно ! И алфата е ударена в дясната страна. Сами можете да прецените как две разминаващи се коли ще се ударят в дясно ! А, БМВ-то е пътувало в посока Русе и си беше в лентата... Да, ремонт си имаше... и обозначения и машини и хора.... и ремонтиращия се участък си беше правилно обозначен.

Susscrofa
02-11-2011, 08:59
Колега,без да се убиждаш но с този последния си пост нямаш никакво право да съдиш който и да било как кара камоли акъл да даваш.За да неможеш да налееш акъл на детето си и то да е имало от кого да се научи значи и ти неси от цветята за мирисане.

Ти на колко деца си налял акъл в главата?
Брейййй, много големи младомъдреци се навъдихте бре.

Не виждам какъв е проблемът колата да е ударена отстрани. Просто се е опитал да избегне челния удар, но не е имало достатъчно време за това.

old alfist
02-11-2011, 09:35

Кой съм аз, че да съдя някого - не ми е в стила, както и съм далеко от мисълта, че съм светец.Може само да се опитваме да бъдем разумни и да подсещаме другите.

ludkanar
02-11-2011, 23:33
Ти на колко деца си налял акъл в главата?
Брейййй, много големи младомъдреци се навъдихте бре.

Не виждам какъв е проблемът колата да е ударена отстрани. Просто се е опитал да избегне челния удар, но не е имало достатъчно време за това.

Може да неса били деца и да неса много но се намират и немога да разбера защо всички категоризирате под общ знаменател,а и тона ти неми харесва!