View Full Version : Момчета на 16 и 17 г. се борят за живота си след тежка катастрофа
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4251831
Нямам думи!
king_nasko
28-10-2011, 23:35
Лоша Работа дано се оправят!
Много е важно хората на задната седалка да са с колани особено деца!!!
badmadafaka
29-10-2011, 09:24
От новината не се разбира кой е карал колата - да не би да е един от тях...? Ако е така, дано случката послужи за "пример" на другите млади и надъхани "шофьори" (ама надали...). Дано се оправят.
Както пише - 16-17 г. излиза, че не са имали право да шофират въобще
Неее... шофьора на алфата си беше там - нищо му няма... спътниците му са пострадалите. И двата автомобила са ударени от дясната страна. Сещате се какви маневри са предизвикали инцидента...
Неприятното е че има пострадали... дано се оправят.
Кофти работа, аз съм го преживявал това, дано се оправят!
Случката наистина е кофти,дано се оправят децата.Казвам децата ,защото са си точно такива.Според мен(лично мнение) не трябва да се приема закон за вземане на книжка на 16г. възраст,поради простата причина,че тогава всеки е доста по-безрассъден.Не,че по-възрастните не правят простотии,но значително мислят по друг начин а не -" виж ме колко съм велик и сега ще изпреваря всички".
Случката наистина е кофти,дано се оправят децата.Казвам децата ,защото са си точно такива.Според мен(лично мнение) не трябва да се приема закон за вземане на книжка на 16г. възраст,поради простата причина,че тогава всеки е доста по-безрассъден.Не,че по-възрастните не правят простотии,но значително мислят по друг начин а не -" виж ме колко съм велик и сега ще изпреваря всички".
Добре казано колега, аз съм на същото мнение!
Да, а липсата на строги наказания води до чувството за безнаказаност по пътищата на родината ни,Естествено че по младите са и по луди, то няма лошо, но когато се стигне до жертви не трябва да има лабаво..
old alfist
29-10-2011, 19:35
Дано се оправят децата, но участъка Бяла-Русе си има особености и аз дето съм го минавах десетки, а може и стотици пъти съм винаги с повишено внимание там. Терена е разнообразен - има наклони, отбивки, много места с ограничена видимост и най-вече движението на тировете.
ludkanar
31-10-2011, 00:03
Добре казано колега, аз съм на същото мнение!
А можеби по-ранното качване за д волана с придружител е по добрата идея,защото колкото по-рано се качат толкова по-бързо ще им мине мерака да карат лудо.А също така до 5 години от трудовия стаж глобите да в 3-ен размер.Аз мисля че тва са варианти които неса лоши.
Да, а липсата на строги наказания води до чувството за безнаказаност по пътищата на родината ни,Естествено че по младите са и по луди, то няма лошо, но когато се стигне до жертви не трябва да има лабаво..
Колега несамо младите сме по луди шофери,че караме бързо караме.Но се позамислете колко от нас карат с ограниченията на всякъде и коко по опасни са "вампирите" на по 60+ години дет незнае за какво е седнал зад волана и си прави квот си изка.
По тая тема е говорено много и има още мнооого да се говори,тя няма да се изчерпа никога.Това си е моето лично мнение което споделям със вас без да съдя никого както и аз неизкам да бъда критикуван за думите ми.
Що вместо да се храните едни други не прочетете коментарите под новините, според някои от тях причина за ПТП то е идиотски нарязан за ремонт участък... ако това е вярно, журналистите са първите за бой с подобни заглавия.
Susscrofa
31-10-2011, 11:34
Що вместо да се храните едни други не прочетете коментарите под новините, според някои от тях причина за ПТП то е идиотски нарязан за ремонт участък... ако това е вярно, журналистите са първите за бой с подобни заглавия.
И според теб това е причина да се изпреварва колона от автомобили?
Дано се оправят момчетата и момичето.
Чета тези простотии за книжки на 16 годишни, според мен книжката трябва да се дава при 21 години, а за мотор над 50 кубика на 26 навършени.
И според теб това е причина да се изпреварва колона от автомобили?
Дано се оправят момчетата и момичето.
Чета тези простотии за книжки на 16 годишни, според мен книжката трябва да се дава при 21 години, а за мотор над 50 кубика на 26 навършени.
Не да се изпреварва, а да се навлезе в насрещното, чети коментарите... един от тях е от очевидец, според който има авария с автомобила следствие от нарязания асфалт.
Да ви прави впечатление, че удара е в колоната между вратите?
При изпреварване обикновено имаме челен удар.
Susscrofa
31-10-2011, 13:59
Не да се изпреварва, а да се навлезе в насрещното, чети коментарите... един от тях е от очевидец, според който има авария с автомобила следствие от нарязания асфалт.
Да ви прави впечатление, че удара е в колоната между вратите?
При изпреварване обикновено имаме челен удар.
28.10.2011 23:24
van_rei
Русе, България
"Кво пишете тия статии низуст бе?Бях на мястото 15мин. след инцидента и по мое наблюдение Алфата е преминала през преряцзана част от пътя( поради закърпване на дупки участъка беше в ремот и имаше множество образувани ТРАПОВЕ вследствие на подготовката за запълването им ) Алфата е навлязла в участък във ремонт скача в един урез,предно дясно колело се откача от каросерията,водача губи контрол и автомобила връхлита върху идващото насреща му БМВ Х5.
Аман от жълтини
Нито удара голям-нито харата толкова зле.
500метра преди това място имаше два знака през200 метра ,че пътя е в ремонт."
Това е цитатът.......... обърни внимание на удебеления текст.
old alfist
31-10-2011, 15:20
Е, значи причините са комплексни, а то обикновено така става за да се получи катастрофа и всички писали в темата имат основание да подкрепят своите твърдения.
Не обсъждаме дали водача на алфата е допуснал грешка, а дали новината е правилно поднесена.
И едно е да не оцениш степента на "ремонт" на пътя, друго да се юрнеш да изпреварваш малоумно.
Просто тук почна отново, млади, стари... ще намесят още малко и жените и родата.
А нещата кой знае какви са...
old alfist
31-10-2011, 15:54
Не обсъждаме дали водача на алфата е допуснал грешка, а дали новината е правилно поднесена.
И едно е да не оцениш степента на "ремонт" на пътя, друго да се юрнеш да изпреварваш малоумно.
Просто тук почна отново, млади, стари... ще намесят още малко и жените и родата.
А нещата кой знае какви са...
Някои може да обсъждат поднасянето на новината, но други - причините.
Някои може да обсъждат поднасянето на новината, но други - причините.
Е моята вметка беше за начина... защото причините тук ги вземаме от новините.
"предно дясно колело се откача от каросерията"
Егати очевидеца, аз като гледам на снимката си е на място.
old alfist
01-11-2011, 19:38
Давам акъл в тази тема, а в същото време моя синковец вчера след Бяла по посока към Плевен ги подбрал някяколко с Голямата Алфа и са му нафраскали акт за неправилно изпреварване, защото иначе е трябвало за превишена скорост - е,ми това е. Приказвам, приказвам, но като ми отговори, че се е метнал на някой негов роднина и ми затваря устата.
Вървежа и стабилността на тези нашите коли увлича и трябва да си удряме сами спирачките, за да не стават бели.
ludkanar
02-11-2011, 06:42
Давам акъл в тази тема, а в същото време моя синковец вчера след Бяла по посока към Плевен ги подбрал някяколко с Голямата Алфа и са му нафраскали акт за неправилно изпреварване, защото иначе е трябвало за превишена скорост - е,ми това е. Приказвам, приказвам, но като ми отговори, че се е метнал на някой негов роднина и ми затваря устата.
Вървежа и стабилността на тези нашите коли увлича и трябва да си удряме сами спирачките, за да не стават бели.
Колега,без да се убиждаш но с този последния си пост нямаш никакво право да съдиш който и да било как кара камоли акъл да даваш.За да неможеш да налееш акъл на детето си и то да е имало от кого да се научи значи и ти неси от цветята за мирисане.
Аз бях там като заминаха линейките.
Асфалта си беше нарязан, но си беше това, което всички сте виждали по пътищата. "Трапове" нямаше. Откъснатото колело, което споменавате е на БМВ-то... предно дясно ! И алфата е ударена в дясната страна. Сами можете да прецените как две разминаващи се коли ще се ударят в дясно ! А, БМВ-то е пътувало в посока Русе и си беше в лентата... Да, ремонт си имаше... и обозначения и машини и хора.... и ремонтиращия се участък си беше правилно обозначен.
Susscrofa
02-11-2011, 08:59
Колега,без да се убиждаш но с този последния си пост нямаш никакво право да съдиш който и да било как кара камоли акъл да даваш.За да неможеш да налееш акъл на детето си и то да е имало от кого да се научи значи и ти неси от цветята за мирисане.
Ти на колко деца си налял акъл в главата?
Брейййй, много големи младомъдреци се навъдихте бре.
Не виждам какъв е проблемът колата да е ударена отстрани. Просто се е опитал да избегне челния удар, но не е имало достатъчно време за това.
old alfist
02-11-2011, 09:35
Кой съм аз, че да съдя някого - не ми е в стила, както и съм далеко от мисълта, че съм светец.Може само да се опитваме да бъдем разумни и да подсещаме другите.
ludkanar
02-11-2011, 23:33
Ти на колко деца си налял акъл в главата?
Брейййй, много големи младомъдреци се навъдихте бре.
Не виждам какъв е проблемът колата да е ударена отстрани. Просто се е опитал да избегне челния удар, но не е имало достатъчно време за това.
Може да неса били деца и да неса много но се намират и немога да разбера защо всички категоризирате под общ знаменател,а и тона ти неми харесва!