View Full Version : 156 Sportwagon VS Lancia Lybra VS нещо трето..?
badmadafaka
05-11-2011, 17:45
...
Susscrofa
05-11-2011, 20:00
Колебая се между двете белли макини...
Ланчиата ако е, сигурноо ще е седан, щото там спортвагона ми грознее, а пък при 156 ми е обратното...
Колата трябва да е с 4 врати и с възможно по-икономичен мотор; като големина, 156 sw е макса (тоест 166 не е в играта). Глеадм и 147 с 4 порти ама нещо ми малеят...
За двигател мисля да е 1.9 нафта, но като ги разглеждам от няколко дена по автокъщите, ми се струва, че бензиновите са по-запазени, особено ланчиите...
Та кажете какво мислите, коя е по-... според вас и ако има трета в класа на тези две, кажете и за нея...
Либрата е може би една идея по-комфортна и по-надумкана с екстри, обаче за мен този модел е тотална грешка откъм визия. Отпред прилича на москвич от онези преди осмаците, отврат, поне за мен.
Има ужасен сблъсък между визията отзад и отпред. Хубаво, отпред била ретро, еми ок, ама направете я и отзад ретро.
Твърдо залагам за SW 1.9 JTD.
Имам 156 2.4 и както всички знаем проблема е в слабото и скъпо окачване.Имам роднина с Либра комби 1.9,взе я на 300 000 реални направо от автовоза -за 110 коня колата се изтрелваше,а от лятото вече сме кантарче,след като и сложиха некъв чип на АБТ.Откъм окачване е доста по здрава,доста устойчива(само за комбито имам наблюдение),може би сам си забелязал че седана е по-скъп.Абе като цяло Либрата си е по-оферта,но въпреки че знаех всичките тези неща си купих 156,защото интериора и ексериора ми допадат повече.Наистина вътре Либрата е по-разглезена,но не е мой тип,някакси по елегантен и изтънчен е,докато при 156 си е по към самолетите и спорта историята :) Както и да е стига ненужни приказки -Либрата е с по-евтино и здраво окачване,за визията-всеки има очи и сърце да си преценява :)
Susscrofa
05-11-2011, 21:21
Да, за визията коментарите просто са излишни, защото красотата е в окото на гледащия...
За окачването и аз знам, че е доста по-ок откъм пари при либрата... Лошото е, че с тая алкантара вътре повечето имат зловещо окаян вид...
Дайте и някакво предложение за друго в този клас или тия са истината..?
А имате ли няблюдения върху 1.8 мотора на ланчията - гледам, че повечето седани са с такъв... За големия 5.20 само негативани неща съм чувал, така че ако случайно изпадне някаква качествена бензинка ще е с 1.8 4.16...
За дизела ясно...
Абе, око,око, ама ако нещата са сравними.
Не мисля, че ще намеря някой, който ще хареса предницата на либрата повече от тази на 156.
Дълго време ще я гледаш тази кола все пак.
Тук не се избира между 147 и 156 като визия все пак.
Щом става дума за италиански двигатели, май няма нужда да търсиш бензинов. Аз карам бензинов, и няма да повторя, следващата алфа, каквато и да е тя, ще бъде дизел.
Трети добър вариант е ФИАТ стило, комби пак с 1.9 jtd.
п.п. спокойно, няма да пиша повече, това мисля да ми е последното мнение.:)))
Кой ви е казал, че Либрата е стабилна?!? В сравнение със 156 е като лодка по завоите. Аз бях пред тази дилема преди 4-5 години, когато още карах една Дедра и повече гледах за Либра комби в немското мобиле, но постепенно реших да е 156 вагон и не съжалявам за избора си. Либрата има повече екстри, т.е. повече неща за разваляне ;-) Задните надлъжни носачи на Либрата струват майка си и баща си, повече отколкото цялата предница на 156, така че сам може да си направиш сметката.
Колебая се между двете белли макини...
Ланчиата ако е, сигурноо ще е седан, щото там спортвагона ми грознее, а пък при 156 ми е обратното...
Колата трябва да е с 4 врати и с възможно по-икономичен мотор; като големина, 156 sw е макса (тоест 166 не е в играта). Глеадм и 147 с 4 порти ама нещо ми малеят...
За двигател мисля да е 1.9 нафта, но като ги разглеждам от няколко дена по автокъщите, ми се струва, че бензиновите са по-запазени, особено ланчиите...
Та кажете какво мислите, коя е по-... според вас и ако има трета в класа на тези две, кажете и за нея...
Не разбрах дали държиш да е италианка,или не?!
Трети добър вариант,според мен е Митсубиши Галант 2.0/90к.с. комби
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11319474775575979&f1=details
Може да погледнеш и за Марея JTD има някой доста добри екземпляри и са на смешни цени.
Лагуна комби?
Лагуната не става.
Според мен красотата е в спортвагона на алфа...
И аз доста се борих със себе си, но болестта надви - 156 SW е колата!
п.п. Абе сега като имам два вагона, означава ли че имам влак? :)
И аз доста се борих със себе си, но болестта надви - 156 SW е колата!
п.п. Абе сега като имам два вагона, означава ли че имам влак? :)
РСВ...имаше някога в БДЖ:))...сега незнам не съм патувал скоро
Susscrofa
06-11-2011, 10:48
Абе аз от една седмица разглеждам "на живо" по къщите какво се предлага и от алфа и от ланчиа, само, че говорим за толкова брутални кенефи, че най-вероятно ще е първото читаво на което попадна, което и от изброените да е (освен ако някой не каже нещо съвсем негативно за стилото, и то влиза в списъка)...
Провери във форума на фиат, какво ще ти кажат за стилото. Автомобилът е доста по практичен от алфата откъм багажно пространство, а и дизайна си личи, че си е от апенините.:bouncing_smiley:
За електрониката не знам, но двигателя си 1.9 jtd, здрав, надежден и икономичен.
п.п. Не се удържах за още едно коментарче.:eat:
thecleaner
06-11-2011, 10:52
156 СВ е най-добрия избор каквото и да си говорим от изброените коли. Стилото не е твоита кола определено ;) Покарай такъв кош и ще разбереш сам.
Ако ти трябва кола за багаж, Лагуната е твоята кола.
thecleaner
06-11-2011, 12:55
Е кажи защо де :) Мен като визия ме кефи, ако е заради окачването, знам, че е много "дългоходно" и меко, ама най-основното е, че няма да го карам аз :) Демек ако идеята ти е, че колата по-скоро е направена да е комфортна и с моя стил на каране ще я преобърна на първия завой, това дори по-скоро е плюс... Ама ако си имал друго предвид, казвай :)
Всичко е дървено в тая кола, седалки, управление, табло абе квот се сетиш, управлението наподобава на бус. Трябва да покараш малко и ще разбереш сам:)
Взимай една 156-ца SW JTD 85kw и няма да съжаляваш.
Взимай една 156-ца SW JTD 85kw и няма да съжаляваш.
Ако основната идея е да вози багаж, вагон-ресторантът не е най-добрата опция. Иначе е най-готина кола от всички изброени дотук.
DiStefano
06-11-2011, 13:17
Fiat Croma е моят фаворит от италианските комбита .. по-новите имам предвид де.
thecleaner
06-11-2011, 14:58
И моя. Проблема ми за това да купя крома от новите е същия като тоя да купя направо CLS или GL... ;)
Все пак ще седна в едно стило да видя за какво иде реч, щото на картинка ме влечат...
А иначе не, не е идеята да возя буркани, така че алфата си е перфектна опция откъм размер на полезното пространство :)
Точно направи едно кръгче с Стило и после си кажи мнението ;)
Fiat Croma е моят фаворит от италианските комбита .. по-новите имам предвид де.
Ако не се лъжа от предпочитанията на Лошия мадър факър, Кромата му идва над бюджета, иначе определено е вариант. И все пак - 156 SW :choice: Аз лично вече никога не бих си взел за основна кола машина тип "лодка", с ход на волана колкото на камион и никакво усещане за управляемост.
п.п. Без да преувеличавам, може би няма по-дефектни коли от Рено Лагуна II и Пежо 307 така, че забравете за френската кошница.
И моя. Проблема ми за това да купя крома от новите е същия като тоя да купя направо CLS или GL... ;)
Все пак ще седна в едно стило да видя за какво иде реч, щото на картинка ме влечат...
А иначе не, не е идеята да возя буркани, така че алфата си е перфектна опция откъм размер на полезното пространство :)
Качвал съм се в Стило и мнението ми е абсолютно същото като на thecleaner. Пластмасария си е отвсякъде. Сравнението с усещането за бус като си вътре е доста успешно. В Алфата е съвсем друго усещането. Единствения минус за Алфата е цената на окачването, за друг не се сещам. Ако можеш да го приемеш, друго не ти трябва.
Susscrofa
06-11-2011, 15:12
Качвал съм се в Стило и мнението ми е абсолютно същото като на thecleaner. Пластмасария си е отвсякъде. Сравнението с усещането за бус като си вътре е доста успешно. В Алфата е съвсем друго усещането. Единствения минус за Алфата е цената на окачването, за друг не се сещам. Ако можеш да го приемеш, друго не ти трябва.
Багажникът на SW e смешно малък като обем.
Седанът на вектрата е с по-голям обем сигурно.
Стилото е с добър обем.
Де да и беше скъпо само окачването на алфата.:bouncing_smiley:
Багажникът на SW e смешно малък като обем.
Седанът на вектрата е с по-голям обем сигурно.
Стилото е с добър обем.
Де да и беше скъпо само окачването на алфата.:bouncing_smiley:
Айде на бас, че ще събере повече от твоя седан ;-)
Добре де, колегата вече каза, че големината на багажника не е водещото в случая.
Имах повече от 5 години 156 седан, а сега имам и 156 Вагон. Имам поглед върху нещата и не говоря наизуст.
Вагона е в пъти по-добре от седана. Това при условие че избора падне върху 156 :) .
Ние имаме Стило комби 1.9jtd 115к.с. и до момента няма особени проблеми. Но е гледана добре от предишния собственик.
Единствения проблем за сега са биалетките - няма читави на пазара.
Иначе ти си го казал най-добре: първата читава кола, която намериш, независимо коя от изброените е най-добрият избор.
Успех
Susscrofa
06-11-2011, 15:58
Айде на бас, че ще събере повече от твоя седан ;-)
Моят седан е 156, логично е да събере повече, но като знам багажника на вектрата какъв е, сме на кантар.
SW на 156 e много далеч от истинското комби.
Моят седан е 156, логично е да събере повече, но като знам багажника на вектрата какъв е, сме на кантар.
SW на 156 e много далеч от истинското комби.
Вектрата е по-скоро катафалка, бе друже ;-) Ясно е за багажника на вагона, че не е най-обемистият, но е напълно достатъчен, пък и човека си каза, че багажа не го вълнува.
Susscrofa
06-11-2011, 16:06
Вектрата е по-скоро катафалка, бе друже ;-) Ясно е за багажника на вагона, че не е най-обемистият, но е напълно достатъчен, пък и човека си каза, че багажа не го вълнува.
Прочети цялата тема бе "друже".
Никъде не съветвам никой за вектра.
Просто ми дойде на акъла като седан с голям багажник, за да сравня със SW 156.
Аз предложих стилото.
Не харесвам АР комбита. Никакви комбита не харесвам.
Прочети цялата тема бе "друже".
Никъде не съветвам никой за вектра.
Просто ми дойде на акъла като седан с голям багажник, за да сравня със SW 156.
Аз предложих стилото.
Не харесвам АР комбита. Никакви комбита не харесвам.
Е, Мадър факъра ги харесва, така че стига философствал :smackbum:
Е тези носачи TRW струват по 250 лв. парчето, да не говорим, че и за 200 се намират с разни отстъпки, за какво са тия 1000 лв.? Да сменя сервиза, че 300-400 за труд са много за такава услуга. Ето ти една добре изглеждаща (като моята ;-)) - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11312802480146094&f1=details
Susscrofa
06-11-2011, 17:26
Е, Мадър факъра ги харесва, така че стига философствал :smackbum:
Не философствам, а предлагам комби, което е комби.:)
Аз смених два горни TRW, два долни некви ментаци, две напречни задни дълги и един тампон на стаб. Щанга за 990 лева с работата.
След 20 000 км пак си скръцкам на жега.:bouncing_smiley:
Помисли си много добре преди да се метнеш на SW 156.
А за бензин изобщо и не си помисляй.:bouncing_smiley:
А като се сетя и за "здравата" кормилна рейка на 156 и ми се трепва брадичката.
Мой приятел има Фокус с 1.8ТДЦИ 2005г. от 4 месеца и е много доволен.
dimitar_vd62
07-11-2011, 00:38
Е що пък на някой като не му е наред кормилната рейка или нещо друго и значи модела или марката са скапани.
Погледни и Ситроените. Примерно една Xsara HDI 110. Вози много хубаво и не се поддържа скъпо. Мотора също е много здрав и икономичен.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11258903337265094&f1=details
Или Xantia, която се поддържа горе долу за същите пари, но предлага страхотен конфорт заради хидравликата и също така шумоизолацията е много добра:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11316021608142371&f1=details
Имам опит с ФИкуси, но те все бяха нови служебни коли на оперативен лизинг и нямам идея как се държат след 2-3 години употреба. За нови бяха ОК.
mirchozo
07-11-2011, 20:51
Виж Вектра комби, евтина поддръжка, прилична визия, имам такъв вагон от 1г, обслужих го и за сега никакви забележки, е вярно..., скучна кола си е особено автоматика, но пък откъм возия и стабилност съм доволен.
georgi_pg
14-11-2011, 23:11
Феновете на марката могат да се успокоят - човека, за който пуснах темата вече се радва на 156 спортвагон 2.4 нафта :drunk:
честито, не е сгрешил...:clapping:е можеше да е 1.9, ама това е друга тема...