Log in

View Full Version : 156 Sportwagon VS Lancia Lybra VS нещо трето..?

badmadafaka
05-11-2011, 17:45
...

Susscrofa
05-11-2011, 20:00
Колебая се между двете белли макини...
Ланчиата ако е, сигурноо ще е седан, щото там спортвагона ми грознее, а пък при 156 ми е обратното...
Колата трябва да е с 4 врати и с възможно по-икономичен мотор; като големина, 156 sw е макса (тоест 166 не е в играта). Глеадм и 147 с 4 порти ама нещо ми малеят...

За двигател мисля да е 1.9 нафта, но като ги разглеждам от няколко дена по автокъщите, ми се струва, че бензиновите са по-запазени, особено ланчиите...

Та кажете какво мислите, коя е по-... според вас и ако има трета в класа на тези две, кажете и за нея...

Либрата е може би една идея по-комфортна и по-надумкана с екстри, обаче за мен този модел е тотална грешка откъм визия. Отпред прилича на москвич от онези преди осмаците, отврат, поне за мен.
Има ужасен сблъсък между визията отзад и отпред. Хубаво, отпред била ретро, еми ок, ама направете я и отзад ретро.
Твърдо залагам за SW 1.9 JTD.

KoRny
05-11-2011, 20:14
Имам 156 2.4 и както всички знаем проблема е в слабото и скъпо окачване.Имам роднина с Либра комби 1.9,взе я на 300 000 реални направо от автовоза -за 110 коня колата се изтрелваше,а от лятото вече сме кантарче,след като и сложиха некъв чип на АБТ.Откъм окачване е доста по здрава,доста устойчива(само за комбито имам наблюдение),може би сам си забелязал че седана е по-скъп.Абе като цяло Либрата си е по-оферта,но въпреки че знаех всичките тези неща си купих 156,защото интериора и ексериора ми допадат повече.Наистина вътре Либрата е по-разглезена,но не е мой тип,някакси по елегантен и изтънчен е,докато при 156 си е по към самолетите и спорта историята :) Както и да е стига ненужни приказки -Либрата е с по-евтино и здраво окачване,за визията-всеки има очи и сърце да си преценява :)

Susscrofa
05-11-2011, 21:21
Да, за визията коментарите просто са излишни, защото красотата е в окото на гледащия...
За окачването и аз знам, че е доста по-ок откъм пари при либрата... Лошото е, че с тая алкантара вътре повечето имат зловещо окаян вид...
Дайте и някакво предложение за друго в този клас или тия са истината..?
А имате ли няблюдения върху 1.8 мотора на ланчията - гледам, че повечето седани са с такъв... За големия 5.20 само негативани неща съм чувал, така че ако случайно изпадне някаква качествена бензинка ще е с 1.8 4.16...
За дизела ясно...

Абе, око,око, ама ако нещата са сравними.
Не мисля, че ще намеря някой, който ще хареса предницата на либрата повече от тази на 156.
Дълго време ще я гледаш тази кола все пак.
Тук не се избира между 147 и 156 като визия все пак.
Щом става дума за италиански двигатели, май няма нужда да търсиш бензинов. Аз карам бензинов, и няма да повторя, следващата алфа, каквато и да е тя, ще бъде дизел.
Трети добър вариант е ФИАТ стило, комби пак с 1.9 jtd.
п.п. спокойно, няма да пиша повече, това мисля да ми е последното мнение.:)))

RPWWD
05-11-2011, 21:29
Кой ви е казал, че Либрата е стабилна?!? В сравнение със 156 е като лодка по завоите. Аз бях пред тази дилема преди 4-5 години, когато още карах една Дедра и повече гледах за Либра комби в немското мобиле, но постепенно реших да е 156 вагон и не съжалявам за избора си. Либрата има повече екстри, т.е. повече неща за разваляне ;-) Задните надлъжни носачи на Либрата струват майка си и баща си, повече отколкото цялата предница на 156, така че сам може да си направиш сметката.

gogo79
05-11-2011, 21:41
Колебая се между двете белли макини...
Ланчиата ако е, сигурноо ще е седан, щото там спортвагона ми грознее, а пък при 156 ми е обратното...
Колата трябва да е с 4 врати и с възможно по-икономичен мотор; като големина, 156 sw е макса (тоест 166 не е в играта). Глеадм и 147 с 4 порти ама нещо ми малеят...

За двигател мисля да е 1.9 нафта, но като ги разглеждам от няколко дена по автокъщите, ми се струва, че бензиновите са по-запазени, особено ланчиите...

Та кажете какво мислите, коя е по-... според вас и ако има трета в класа на тези две, кажете и за нея...
Не разбрах дали държиш да е италианка,или не?!
Трети добър вариант,според мен е Митсубиши Галант 2.0/90к.с. комби
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11319474775575979&f1=details

koolio
05-11-2011, 21:57
Лагуна комби?

marto92
05-11-2011, 22:24
Може да погледнеш и за Марея JTD има някой доста добри екземпляри и са на смешни цени.

stelt
06-11-2011, 00:09
Лагуна комби?

Лагуната не става.

Бобби
06-11-2011, 00:28
Според мен красотата е в спортвагона на алфа...

bager
06-11-2011, 00:54
И аз доста се борих със себе си, но болестта надви - 156 SW е колата!

п.п. Абе сега като имам два вагона, означава ли че имам влак? :)

Бобби
06-11-2011, 01:22
И аз доста се борих със себе си, но болестта надви - 156 SW е колата!

п.п. Абе сега като имам два вагона, означава ли че имам влак? :)
РСВ...имаше някога в БДЖ:))...сега незнам не съм патувал скоро

Susscrofa
06-11-2011, 10:48
Абе аз от една седмица разглеждам "на живо" по къщите какво се предлага и от алфа и от ланчиа, само, че говорим за толкова брутални кенефи, че най-вероятно ще е първото читаво на което попадна, което и от изброените да е (освен ако някой не каже нещо съвсем негативно за стилото, и то влиза в списъка)...

Провери във форума на фиат, какво ще ти кажат за стилото. Автомобилът е доста по практичен от алфата откъм багажно пространство, а и дизайна си личи, че си е от апенините.:bouncing_smiley:
За електрониката не знам, но двигателя си 1.9 jtd, здрав, надежден и икономичен.

п.п. Не се удържах за още едно коментарче.:eat:

thecleaner
06-11-2011, 10:52
156 СВ е най-добрия избор каквото и да си говорим от изброените коли. Стилото не е твоита кола определено ;) Покарай такъв кош и ще разбереш сам.

koolio
06-11-2011, 11:50
Ако ти трябва кола за багаж, Лагуната е твоята кола.

thecleaner
06-11-2011, 12:55
Е кажи защо де :) Мен като визия ме кефи, ако е заради окачването, знам, че е много "дългоходно" и меко, ама най-основното е, че няма да го карам аз :) Демек ако идеята ти е, че колата по-скоро е направена да е комфортна и с моя стил на каране ще я преобърна на първия завой, това дори по-скоро е плюс... Ама ако си имал друго предвид, казвай :)

Всичко е дървено в тая кола, седалки, управление, табло абе квот се сетиш, управлението наподобава на бус. Трябва да покараш малко и ще разбереш сам:)

fnt
06-11-2011, 13:05
Взимай една 156-ца SW JTD 85kw и няма да съжаляваш.

koolio
06-11-2011, 13:08
Взимай една 156-ца SW JTD 85kw и няма да съжаляваш.

Ако основната идея е да вози багаж, вагон-ресторантът не е най-добрата опция. Иначе е най-готина кола от всички изброени дотук.

DiStefano
06-11-2011, 13:17
Fiat Croma е моят фаворит от италианските комбита .. по-новите имам предвид де.

thecleaner
06-11-2011, 14:58
И моя. Проблема ми за това да купя крома от новите е същия като тоя да купя направо CLS или GL... ;)
Все пак ще седна в едно стило да видя за какво иде реч, щото на картинка ме влечат...
А иначе не, не е идеята да возя буркани, така че алфата си е перфектна опция откъм размер на полезното пространство :)

Точно направи едно кръгче с Стило и после си кажи мнението ;)

RPWWD
06-11-2011, 14:58
Fiat Croma е моят фаворит от италианските комбита .. по-новите имам предвид де.

Ако не се лъжа от предпочитанията на Лошия мадър факър, Кромата му идва над бюджета, иначе определено е вариант. И все пак - 156 SW :choice: Аз лично вече никога не бих си взел за основна кола машина тип "лодка", с ход на волана колкото на камион и никакво усещане за управляемост.

п.п. Без да преувеличавам, може би няма по-дефектни коли от Рено Лагуна II и Пежо 307 така, че забравете за френската кошница.

bager
06-11-2011, 14:59
И моя. Проблема ми за това да купя крома от новите е същия като тоя да купя направо CLS или GL... ;)
Все пак ще седна в едно стило да видя за какво иде реч, щото на картинка ме влечат...
А иначе не, не е идеята да возя буркани, така че алфата си е перфектна опция откъм размер на полезното пространство :)

Качвал съм се в Стило и мнението ми е абсолютно същото като на thecleaner. Пластмасария си е отвсякъде. Сравнението с усещането за бус като си вътре е доста успешно. В Алфата е съвсем друго усещането. Единствения минус за Алфата е цената на окачването, за друг не се сещам. Ако можеш да го приемеш, друго не ти трябва.

Susscrofa
06-11-2011, 15:12
Качвал съм се в Стило и мнението ми е абсолютно същото като на thecleaner. Пластмасария си е отвсякъде. Сравнението с усещането за бус като си вътре е доста успешно. В Алфата е съвсем друго усещането. Единствения минус за Алфата е цената на окачването, за друг не се сещам. Ако можеш да го приемеш, друго не ти трябва.

Багажникът на SW e смешно малък като обем.
Седанът на вектрата е с по-голям обем сигурно.
Стилото е с добър обем.
Де да и беше скъпо само окачването на алфата.:bouncing_smiley:

RPWWD
06-11-2011, 15:25
Багажникът на SW e смешно малък като обем.
Седанът на вектрата е с по-голям обем сигурно.
Стилото е с добър обем.
Де да и беше скъпо само окачването на алфата.:bouncing_smiley:

Айде на бас, че ще събере повече от твоя седан ;-)

bager
06-11-2011, 15:30
Добре де, колегата вече каза, че големината на багажника не е водещото в случая.
Имах повече от 5 години 156 седан, а сега имам и 156 Вагон. Имам поглед върху нещата и не говоря наизуст.
Вагона е в пъти по-добре от седана. Това при условие че избора падне върху 156 :) .

soldier
06-11-2011, 15:48
Ние имаме Стило комби 1.9jtd 115к.с. и до момента няма особени проблеми. Но е гледана добре от предишния собственик.
Единствения проблем за сега са биалетките - няма читави на пазара.

Иначе ти си го казал най-добре: първата читава кола, която намериш, независимо коя от изброените е най-добрият избор.

Успех

Susscrofa
06-11-2011, 15:58
Айде на бас, че ще събере повече от твоя седан ;-)

Моят седан е 156, логично е да събере повече, но като знам багажника на вектрата какъв е, сме на кантар.
SW на 156 e много далеч от истинското комби.

RPWWD
06-11-2011, 16:03
Моят седан е 156, логично е да събере повече, но като знам багажника на вектрата какъв е, сме на кантар.
SW на 156 e много далеч от истинското комби.

Вектрата е по-скоро катафалка, бе друже ;-) Ясно е за багажника на вагона, че не е най-обемистият, но е напълно достатъчен, пък и човека си каза, че багажа не го вълнува.

Susscrofa
06-11-2011, 16:06
Вектрата е по-скоро катафалка, бе друже ;-) Ясно е за багажника на вагона, че не е най-обемистият, но е напълно достатъчен, пък и човека си каза, че багажа не го вълнува.

Прочети цялата тема бе "друже".
Никъде не съветвам никой за вектра.
Просто ми дойде на акъла като седан с голям багажник, за да сравня със SW 156.
Аз предложих стилото.
Не харесвам АР комбита. Никакви комбита не харесвам.

RPWWD
06-11-2011, 16:09
Прочети цялата тема бе "друже".
Никъде не съветвам никой за вектра.
Просто ми дойде на акъла като седан с голям багажник, за да сравня със SW 156.
Аз предложих стилото.
Не харесвам АР комбита. Никакви комбита не харесвам.

Е, Мадър факъра ги харесва, така че стига философствал :smackbum:

RPWWD
06-11-2011, 17:15
Е тези носачи TRW струват по 250 лв. парчето, да не говорим, че и за 200 се намират с разни отстъпки, за какво са тия 1000 лв.? Да сменя сервиза, че 300-400 за труд са много за такава услуга. Ето ти една добре изглеждаща (като моята ;-)) - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11312802480146094&f1=details

Susscrofa
06-11-2011, 17:26
Е, Мадър факъра ги харесва, така че стига философствал :smackbum:

Не философствам, а предлагам комби, което е комби.:)
Аз смених два горни TRW, два долни некви ментаци, две напречни задни дълги и един тампон на стаб. Щанга за 990 лева с работата.
След 20 000 км пак си скръцкам на жега.:bouncing_smiley:
Помисли си много добре преди да се метнеш на SW 156.
А за бензин изобщо и не си помисляй.:bouncing_smiley:
А като се сетя и за "здравата" кормилна рейка на 156 и ми се трепва брадичката.

Kuku
07-11-2011, 00:09
Мой приятел има Фокус с 1.8ТДЦИ 2005г. от 4 месеца и е много доволен.

dimitar_vd62
07-11-2011, 00:38
Е що пък на някой като не му е наред кормилната рейка или нещо друго и значи модела или марката са скапани.

M.Gruev
07-11-2011, 11:17
Погледни и Ситроените. Примерно една Xsara HDI 110. Вози много хубаво и не се поддържа скъпо. Мотора също е много здрав и икономичен.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11258903337265094&f1=details

Или Xantia, която се поддържа горе долу за същите пари, но предлага страхотен конфорт заради хидравликата и също така шумоизолацията е много добра:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11316021608142371&f1=details

RPWWD
07-11-2011, 15:59
Имам опит с ФИкуси, но те все бяха нови служебни коли на оперативен лизинг и нямам идея как се държат след 2-3 години употреба. За нови бяха ОК.

mirchozo
07-11-2011, 20:51
Виж Вектра комби, евтина поддръжка, прилична визия, имам такъв вагон от 1г, обслужих го и за сега никакви забележки, е вярно..., скучна кола си е особено автоматика, но пък откъм возия и стабилност съм доволен.

georgi_pg
14-11-2011, 23:11
Феновете на марката могат да се успокоят - човека, за който пуснах темата вече се радва на 156 спортвагон 2.4 нафта :drunk:
честито, не е сгрешил...:clapping:е можеше да е 1.9, ама това е друга тема...