View Full Version : Изгоряла крушка за фабричен ксенон
Хората палят светлини за Коледа, на мен пък ми изгоря лявата крушка на фаровете. Колата е с фабричен ксенон. Каква крушка да търся? Какви са горе долу цените за такава, която няма да сдаде пак след 2 месеца? Доколко сложна хирургическа операция е смяната, т.е. по силите ли е на човек с две леви ръце?
Linkestis
25-12-2011, 11:23
Цената е по-висока от тази на обикновения ксенон.И да не си с две леви ръце пак е отвратителна работа за смяна,заради баласта които е на самия фар.Сега обаче дали ще има от къде да си купиш?
Това ми е гайлето сега - дали ще мога да си намеря в Плевен ...
Едва ли,по принцип мился че е D2S на 166.Смяната е повече от отвратителна,особено на десния фар.Оригинална хубава крушка е над 150 лв. при всякакви положения,понякога стигат и до 300 лв..Китайчетата са по 30-40 лв.,вършат работа,но един господ знае колко ще изкара,но то и хубава да сложиш пак не се знае,защото и тя е правена в Китай.................:pimp::pimp::pimp::pimp:
Дано уцелиш келвините че иначе може да светят със различен цвят левият и десният фар
BIzZkIt4o
25-12-2011, 14:39
Аз сложих китайски преди 1 година, бяха по 70 лв бройката стават вършат работа но премигват. На Philips бяха по 250 лв едната, като цяло 500 лв да дадеш за 2 смотани крушки си е убийствена простотия. ;)
Ако си с Д2С и нямаш в момента възможност да си купиш нова, обади се, ще ти дам една с малко променен цвят, за да преминеш празниците без да се охарчваш към момента.
При такива като мен които са със евтин добавен ксенон като покараш около година и ни изгори крушка е хубаво да се сменят двете крушки защото с времето цвета на светене се променя така че дори и да взема крушка със същите келвини то тя ще свети различно от другата Е незнам дали това се случва и при оригиналния ксенон но имам съмнение че и там ще е така
При такива като мен които са със евтин добавен ксенон като покараш около година и ни изгори крушка е хубаво да се сменят двете крушки защото с времето цвета на светене се променя така че дори и да взема крушка със същите келвини то тя ще свети различно от другата Е незнам дали това се случва и при оригиналния ксенон но имам съмнение че и там ще е така
Eстетсвено че е така,всеки скенон с времето си променя цвета :naughty::naughty::naughty:даже по цвета може да познаеш че скоро крушката ще си замине,започне ли да свети в розово/лилаво или пожълтява е пътник..................:yes::yes::yes:
silversnake
26-12-2011, 09:29
Хела - 140 лв. Колко е такава - знам ли. Толкова ми искаха в Ауто-плюс миналата зима. Отначало синееше повече от другата, но с течение на времето се поуби. Кофти работа. А за смяната-при липса на некои инструментчета /и в пристъп на отчаяние/, свалих целия фар:firstprize:
Значи по-добре да сменя и двете, макар и с по-евтини?
Да го таковам в оригиналния ксенон!:bash:
Колега фабричните ксенони с стандартно с 4300 келвина вземай си една по-хубава крушка слагай я и не бутай другата докато не ти направи и тя проблем, като ти направи проблем тогава ще я смениш и нея за да станат еднакви ! Препоръчвам ти филипс, хела или нещо по хубаво и да потърсиш по-сериозно за по ниска цена :) Ако ще вземаш някой боклук те съветвам намери колега или познат с калпав ксенон виш как се вижда и свети и ако те задоволява тогава вземи такъв :) Поздрави и Весела Коледа :)
БМВ-то беше с оригинален ксенон, та едната крушка светна в розово. Взех си Луксима и я смених, светна по силно и бяло от другия фар та смених и нея, тези които свалих бяха Хела. Новите 3г не са имали никакъв проблем като фаровете не съм ги гасил никога, на Алфата ги пазя повече не пала колата на фарове например и т.н. Луксимата беше около 40-50лв едната Хелата 250лв, пак бяха D2S.
Моят съвет е ако имаш пари взимаш две скъпи ксенонови крушки с келвини като твоите Сменяш ги и имаш два еднакви фара и една стара крушка След време като ти изгори крушка слагаш старата и имаш две стари крушки които се предполага че ще светят долу горе еднакво в зависимост от това по колко часа работа имат докато са им изгорели двойниците Другият вариант е с евтини крушки и същите процедури в процеса на експлоатация
Аз съм също с фабричен ксенон и те съветвам да свалиш бронята - аз друг вариант не намерих, а и не е философия. Вече 2 пъти я свалям (и за габарит). Аз съм с китайска крушка за към 40 лв. май беше вече 1 година. Не се занимавай с глупости да даваш стотици левове. Ако случайно изгори смяната ти е половин час :cheers:
Забравих - сваляш не цялата броня, а само от страната на изгорелия фар. Т.е. развинтваш под подкалника и отпред, издърпваш и бронята увисва, не е страшно, особено след първия път
В момента същото ми се случи на мен, само че дясна... Така и така ще трябва да сваляш всичко по-добре смени 2те. Мой приятел си купи 2 китайски д2с и вече 1 година няма проблеми. Аз сега си поръчах от същите, цената им е символична направо, случайно попаднах на вносителя им. 90% от китайските крушки са едни и същи, само цената им различна на различните места. Ако искаш звънни ми утре по обяд и ще ти дам кординатите, че ги имам записани, но не са при мен. 0878984311 Добромир.
thecleaner
26-12-2011, 18:25
Опиииииии :) Не така тая е с ТЮФ, отиваш зимаш 2 броя минте, мисля че при Санто са по 40-50лв. броя, сменяш и газ. Лявата крушка ли думна, тя попремигваше още като я взе?
Нема смисъл и двете да се менят, не си хвърляйте парите на вятъра (ако не са ви в излишък де) :Yoda:
Проблемът е решен с нова крушка Hella D2S.
140 кинта ... 140 цирея на гъзовете да им излязат ... Но пък свети досущ като оригиналната.
Не си дал малко. Аз май месец сменях крушките на моята,която не е с ксенон и бе обраснаха 45лева за двете... даже малките диодчета в третия стоп са 2 лева всяко. Най-мижавата крушка за габаритите отпред е 8 лева.
Понякога се чудя има ли нещо евтино в тая кола:guns::guns::guns:
ecotronic
28-12-2011, 21:42
Много дебели цени съобщаваш.
Предните габаритни крушки (4W) се въртят около 1,5 - 2 лв.
На на мен ми се е окислил единият цокъл и крушката грее и като грее и се стопява долната пъпка и спира да свети. Накрая ми писна и си взех светодиодни, за да не греят. 2 светодиодни крушки = 8 лв. Светят много добре засега.
thecleaner
28-12-2011, 21:50
Много дебели цени съобщаваш.
Предните габаритни крушки (4W) се въртят около 1,5 - 2 лв.
На на мен ми се е окислил единият цокъл и крушката грее и като грее и се стопява долната пъпка и спира да свети. Накрая ми писна и си взех светодиодни, за да не греят. 2 светодиодни крушки = 8 лв. Светят много добре засега.
Поръчай ми 10крушки за габарити на 166ца и ти давам 20лв. в миг ;)
И аз,и аз,ама да не свети чека после :busted_cop::busted_cop::busted_cop:
ecotronic
28-12-2011, 22:07
Това "крушки за габарити на 166ца" малко ми напомня на "линийка за 3-ти Б клас".
Става въпрос за T4W 12V/4W. Цък (http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=1737)
thecleaner
28-12-2011, 22:19
Това "крушки за габарити на 166ца" малко ми напомня на "линийка за 3-ти Б клас".
Става въпрос за T4W 12V/4W. Цък (http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=1737)
Евала ма да не си объркал малко Калофер с Калифорния?
Що ли си мисля че модела за 166 и не само, беше H6W
lordliness
28-12-2011, 22:30
Точно това са и са около 9 лева,може да разгледате тук- http://am_application.osram.info/publish/index_en.html
На 156 поне са H6W. И цената им е 5-6 лв едната. Разликата е във ватовете и че пъпката е изместена. Не мога да намеря LED с такъв цокъл с изместена пъпка, иначе не е проблем да се сложи резистор и да не свети чек-а ...
thecleaner
28-12-2011, 22:33
Точно това са и са около 9 лева,може да разгледате тук- http://am_application.osram.info/publish/index_en.html
Ам аз съм ги разглеждал многократно, а посочената от колега ламПа влиза и излиза само с клещите, пъпките не пасват да поясня и фасонката отива на кино.
ecotronic
28-12-2011, 22:36
Сигурно си прав за H6W. А ако не е 6 а 4 W габаритната крушка - много важно. Вместо от 100 м ще се вижда от 80. В края на краищата това не е ракетна технология.
thecleaner
28-12-2011, 22:41
Сигурно си прав за H6W. А ако не е 6 а 4 W габаритната крушка - много важно. Вместо от 100 м ще се вижда от 80. В края на краищата това не е ракетна технология.
Ами ето защо е така:
Абсолютно прав. Не съм намирал по евтино от 8-9 лева. А имаше и по скъпи халогенни по 14 лева едната...направо скандално.
ecotronic
28-12-2011, 22:51
Ами ето защо е така:
Така де - със 6 ватова крушка грее и в крайна сметка не свети. Сега светодиодните са студени като гроб и светят като за световно. Вароятно ще надживеят и тенекиите на колата. А са по 4 лв. бройката. Има и по-евтини.
Да не забравяме все пак, че и тези, които са го проектирали този автомобил............и те с 2 крака по земята ходят.
thecleaner
28-12-2011, 22:55
Така де - със 6 ватова крушка грее и в крайна сметка не свети. Сега светодиодните са студени като гроб и светят като за световно. Вароятно ще надживеят и тенекиите на колата. А са по 4 лв. бройката. Има и по-евтини.
Да не забравяме все пак, че и тези, които са го проектирали този автомобил............и те с 2 крака по земята ходят.
Понеже се поотклонихме от темата пояснявам H6W, са халогенни крушки и си светят адски доволно и пъпките им не пасват с посочените от теб.
lordliness
28-12-2011, 22:56
Както споменаха колегите пъпките не са на 180 градуса
Абсолютно прав. Не съм намирал по евтино от 8-9 лева. А имаше и по скъпи халогенни по 14 лева едната...направо скандално.
Крушка H6W Osram-12V-5W халог.
Цена: 7.80 лв.
И с намалението за потребителите на форума е към 7 лв.
ecotronic
28-12-2011, 23:00
T4W не съм пробвал да слагам, а просто като ги гледах по магазините, мислех, че са такива оригиналните. А светодиодните пасват перфектно на цоклите.
Тъкмо се похвалих ,че се изръсих 45 лева за 2 крушки за късите и вчера на Боровец забелязах ,че едната е изгоряла...добре ,че имах една резервна БОШ.
Та ако ми позволите да се върна на цените- понякога си мисля ,че ценообразуването е на база колата ,която спира пред магазина. Имал съм опит,с колега с Ланчия Капа- една част за него струва Х лева , а за мен на другия ден е Х по 3 . С крушките не е същия случай , но изках да си кажа мъката.
Колкото до светодиодните-дайте линк да го видя това животно и има ли то почва в мойта кола
ecotronic
28-12-2011, 23:11
Тъкмо се похвалих ,че се изръсих 45 лева за 2 крушки за късите и вчера на Боровец забелязах ,че едната е изгоряла...добре ,че имах една резервна БОШ.
Та ако ми позволите да се върна на цените- понякога си мисля ,че ценообразуването е на база колата ,която спира пред магазина. Имал съм опит,с колега с Ланчия Капа- една част за него струва Х лева , а за мен на другия ден е Х по 3 . С крушките не е същия случай , но изках да си кажа мъката.
Аз съм разбрал следното:
1 - У нас, когато даваш пари като за истинско, вероятността да получиш менте е голяма, защото търгашите са се научили, че като сложат висока цена на ментето, клиентът няма да допусне, че е менте.
2 - Що се касае до частите, които не са от първостепенно значение (като габаритните крушки), ако карам кола за 100 К пари, ще и купувам габаритни крушки от 100 лв.
Такава е човек, на колата и падат цените , ама на поддръжката -не. ЗА 166 важи с пълна сила.
Но това не значи ,че някога ще сменя колата ,де.
Има си и недостатъци на уникалността на колата- аз не мога да си намеря сиви стелки. Принудил съм се да купувам мокет и да го изрязвам и давам да го обкантат...
Всичкото това го казвам ,във връзка с това , че не се сещам за нещо евтино и лесно за намиране по тая кола
ecotronic
28-12-2011, 23:31
Такава е човек, на колата и падат цените , ама на поддръжката -не. ЗА 166 важи с пълна сила.
Но това не значи ,че някога ще сменя колата ,де.
Има си и недостатъци на уникалността на колата- аз не мога да си намеря сиви стелки. Принудил съм се да купувам мокет и да го изрязвам и давам да го обкантат...
Всичкото това го казвам ,във връзка с това , че не се сещам за нещо евтино и лесно за намиране по тая кола
Това, че ти горят крушките може и да е свързано с проблем с алтернатора. Мерил ли си напрежението, когато зарежда? Или да ти е направило впечатление крушките на моменти да светват по-силно?
Това, че ти горят крушките може и да е свързано с проблем с алтернатора. Мерил ли си напрежението, когато зарежда? Или да ти е направило впечатление крушките на моменти да светват по-силно?
Не съм мерил. Никога не съм мислил ,че може да енещо различно от кофти крушки. Предишният собственик е купил нов акумулатор(преди 18 месеца). Колата си пали и на -15 и това е всичко ,което знам в тази връзка . Не се е налагало да меря напрежение.
ecotronic
28-12-2011, 23:46
Не съм мерил. Никога не съм мислил ,че може да енещо различно от кофти крушки. Предишният собственик е купил нов акумулатор(преди 18 месеца). Колата си пали и на -15 и това е всичко ,което знам в тази връзка . Не се е налагало да меря напрежение.
Много вероятно е да си попаднал на калпави крушки, но не пречи да премериш и напрежението. Ако презарежда, ще съсипеш и акумулатора.
lordliness
29-12-2011, 06:52
Колкото до светодиодните-дайте линк да го видя това животно и има ли то почва в мойта кола Да не си ги докоснал с ръка докато си ги слагал,моите никога не ги гася и те се към 50 лева осрам някакви с по къс живот ,светят си вече година и нещо.
Колкото до светодиодните-дайте линк да го видя това животно и има ли то почва в мойта кола
Кой ти е одрал така кожата бе човек,една обикновенна крушка Х7 струва 6-7 лева,кви 45 лв. :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
---------- Post added at 12:25 ---------- Previous post was at 12:23 ----------
Грее защото имаш хлабава маса на крушката,така и и се скъсява живота доста,затова ви горят често крушките :balloon::balloon::balloon::balloon:
Да не си ги докоснал с ръка докато си ги слагал,моите никога не ги гася и те се към 50 лева осрам някакви с по къс живот ,светят си вече година и нещо.
Като се замисля си ги слагах без да ги пазя и ги пипах с ръце. Купих ги от ОМВ в Слънчев бряг и бяха 44лева и някакви стотинки.2 броя Генерал Електрик май бяха или Осрам. Едно от двете.
Но не ги пазих от докосване. Не знаех ,че и на тях им влияе
Та да обобщим, габаритите на колата са халогенни и ако се пипнат после бързо горят, също така както казва Мурджев от хлабава маса греят и горат. Аз от както имам колата (почти 5г.) и 90 000км все на фарове, съм сменил един път габарит.
Това да си разбиеш цокъла с друга крушка е аджамииска работа.........и то за 4лв разлика......
nightroller
29-12-2011, 16:59
Та да обобщим, габаритите на колата са халогенни и ако се пипнат после бързо горят, също така както казва Мурджев от хлабава маса греят и горат. Аз от както имам колата (почти 5г.) и 90 000км все на фарове, съм сменил един път габарит.
Това да си разбиеш цокъла с друга крушка е аджамииска работа.........и то за 4лв разлика......
мисля, че сте прави аз си взех колата с проблемче в цокъла на десния габарит и горя няколко пъти, както и непрекъснато ми свети чека за светлините а съм сменил всички крушки с обратна връзка към тоя чек и си светят ...
Обаче моите габарити мисля са различни защото струваха лев и нещо от представителство на Phillips Lights.
lordliness
29-12-2011, 17:35
Като се замисля си ги слагах без да ги пазя и ги пипах с ръце. Купих ги от ОМВ в Слънчев бряг и бяха 44лева и някакви стотинки.2 броя Генерал Електрик май бяха или Осрам. Едно от двете.
Но не ги пазих от докосване. Не знаех ,че и на тях им влияеНикога не трябва да ги пипаш с голи ръце,пише го и в инструкцията на крушките.
Дори и да ги пипнеш/то понякога няма как/,след това ги избърши хубаво с чист парцал............:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
lordliness
29-12-2011, 20:06
Дори и да ги пипнеш/то понякога няма как/,след това ги избърши хубаво с чист парцал............:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Бих добавил и с малко чист алкохол,тоест спирт.Когато си купувам крушки,не взимам такива на които опаковките им са били отваряни,защото някой може да е решил да ги разгледа и опипа качествено.На габаритите крушки също мисля ,че са халогенни.
Понеже темата е за фарове и крушки та искам да питам някой дали е ползвал това http://www.autoled-bg.com/index.php?route=product/product&path=80&product_id=124 и да даде отзиви.
Поздрави
Ми това намерих
Цък1 (http://www.youtube.com/watch?v=o3LL5sgq6hg) H7 18 LED
Цък1 (http://www.youtube.com/watch?v=rwWM98zIBBM) Audi A4 HID, LED, H7
Цък1 (http://www.youtube.com/watch?v=6N0bV6FK8QE) V-LEDS HID WHITE LED HEADLIGHTS !!! Plug & Play!
На последното клипче ми се виждат като свещи, но на живо може друго да е. Te на новите колици нали боцкат диоди за дневни светлини и предполагам, че са по-мощни от тези, но пак не ми се виждат достатъчни да заместят нормална крушка. Някой да каже, ако е пробвал.
nightroller
04-01-2012, 01:07
Понеже темата е за фарове и крушки та искам да питам някой дали е ползвал това http://www.autoled-bg.com/index.php?route=product/product&path=80&product_id=124 и да даде отзиви.
Поздрави
Колега адски благодаря за този линк - не знаех че има и в БГ и мислех да си поръчвам едни риплейсмънти от Англия.
---------- Post added at 01:07 ---------- Previous post was at 01:05 ----------
Ми това намерих
Цък1 (http://www.youtube.com/watch?v=o3LL5sgq6hg) H7 18 LED
Цък1 (http://www.youtube.com/watch?v=rwWM98zIBBM) Audi A4 HID, LED, H7
Цък1 (http://www.youtube.com/watch?v=6N0bV6FK8QE) V-LEDS HID WHITE LED HEADLIGHTS !!! Plug & Play!
На последното клипче ми се виждат като свещи, но на живо може друго да е. Te на новите колици нали боцкат диоди за дневни светлини и предполагам, че са по-мощни от тези, но пак не ми се виждат достатъчни да заместят нормална крушка. Някой да каже, ако е пробвал.
Сложно е значи на новите Аудита фаровете са с LED крушки ама са три фарчета забити току под капака, същото е и на лексус 600 H пак са три фара само че са по-конвенционални.
Сега не мога да кажа дали риплейсмънти на основните крушки вършат работа защото при тези коли на които имам наблюдения самата конструкция на фара е различна.
ecotronic
04-01-2012, 11:01
Една груба сметка, която си направих, показва, че една H7 Led лампа с 18 SMD 5050 (общо 54 светодиода с около 14 лумена всеки един) ще генерира около 760 лумена светлинен поток. Срещу средно 3000 лумена, получени от една ксенонова лампа.
Една груба сметка, която си направих, показва, че една H7 Led лампа с 18 SMD 5050 (общо 54 светодиода с около 14 лумена всеки един) ще генерира около 760 лумена светлинен поток. Срещу средно 3000 лумена, получени от една ксенонова лампа.
На една такава крушка по спецификации и дават около 190 лумена.
Мисля, че на един диод 5050 за трите му кристала общия интензитет може да е до 15 лумена.
ecotronic
04-01-2012, 13:55
На една такава крушка по спецификации и дават около 190 лумена.
Мисля, че на един диод 5050 за трите му кристала общия интензитет може да е до 15 лумена.
От каталожните данни на 5050 не бях сигурен дали 15 лумена е общият интензитет за тройката или за единия от трите. А щом е така, както казваш, означава, че нещата са още по-зле.
От каталожните данни на 5050 не бях сигурен дали 15 лумена е общият интензитет за тройката или за единия от трите. А щом е така, както казваш, означава, че нещата са още по-зле.
Ами много ясно, че е зле.
Някой да не се лъже и да си купи Н7 крушка с надеждата да си замени сегашната примерно и да си мисли, че ще види нещо пред колата:kissy:
Точно това исках да разбера. Благодаря на отзовалите се.
lordliness
04-01-2012, 21:09
Изгоря ми крушката на късите.Осрам 64210NBP цена около 50лв за 2 броя,изкара една година,едва ли е светила повече от 200 часа.
ecotronic
04-01-2012, 23:13
Изгоря ми крушката на късите.Осрам 64210NBP цена около 50лв за 2 броя,изкара една година,едва ли е светила повече от 200 часа.
При тези цени и този кратък живот не се ли замисляш да слагаш ксенон?
lordliness
04-01-2012, 23:23
При тези цени и този кратък живот не се ли замисляш да слагаш ксенон?
Не съм консервативен,но искам да карам колата във вида в който е излязла от завода,мисля да си сложа обикновени халогени,защото 50 лева на година за крушки си е много.Ама като се познавам, като ида в магазина и видя какво има ,пак ще пробвам уж нещо по-светещо и халогенно :).
ecotronic
05-01-2012, 12:00
Не съм консервативен,но искам да карам колата във вида в който е излязла от завода,мисля да си сложа обикновени халогени,защото 50 лева на година за крушки си е много.Ама като се познавам, като ида в магазина и видя какво има ,пак ще пробвам уж нещо по-светещо и халогенно :).
Да не забравяме, че прототипът на 166 е мислен по времето, когато ксенон технологията не беше така масова. Хубаво нещо е съблюдаването на определени технически норми, но още по-хубаво е удоволствието от комфортното шофиране.
Бате аз карам с крушки Трифа/немски/ по 7 лв. бройката,вече 2 години немат мърдане,а аз не си гася фаровете целогодишно :metal::metal::metal::metal:сам прецени
Бате аз карам с крушки Трифа/немски/ по 7 лв. бройката,вече 2 години немат мърдане,а аз не си гася фаровете целогодишно :metal::metal::metal::metal:сам прецени
Като почнеш да придобиваш разни вибрации в мотора ще почнат да горят - всички се замислете колко ви тресе мотора и колко дрънкате по дупките това е основната причина да се късат лесно нагорещените жички ;)
Ако има вибрации в мотора е нормално да се скапват масово електронни и електрически елементи в колата.
endeavour
07-01-2012, 11:14
Аз също много исках да остане с халогенни на късите, ама като почнах да не виждам нищо вечер и разглобих фаровете, видях че рефлекторите на лупите са се изпържили от нагряването и не отразяват нищо. Та за да не се повтори тая работа, след посещението в Стрелча сложих ксенон. Лошото е, че сложих евтин китайски и за година и половина светлинният поток на крушките падна драстично,та се налага подмяна... с която горе-долу купувам още един път целия комплект:devil:
Аз също много исках да остане с халогенни на късите, ама като почнах да не виждам нищо вечер и разглобих фаровете, видях че рефлекторите на лупите са се изпържили от нагряването и не отразяват нищо. Та за да не се повтори тая работа, след посещението в Стрелча сложих ксенон. Лошото е, че сложих евтин китайски и за година и половина светлинният поток на крушките падна драстично,та се налага подмяна... с която горе-долу купувам още един път целия комплект:devil:
Затова, с люти попръжни на уста, все пак дадох 140 кинта за крушка ...
ecotronic
07-01-2012, 12:56
Да сложиш скъпа крушка на фабричен ксенон е оправдано. Въпреки, че като гледам цените за този (http://www.oembulbs.com/hella-d2s-4300k.html) модел, ми се струва, че скъпо си я взел.
Но аз не смея да сложа скъпа крушка на китайския баласт, който има голяма вероятност да я съсипе.
Оригиналната крушка за твоя Ксенон струва максимум 104лв - някой си е припечелил културно ;) По-фешън лампите (които според мен са уж по фешън са около 140лв) Но те се водят с доста екстри ;)
lordliness
09-01-2012, 07:38
На мястото на изгорялата крушка сложих временно старата,сега от ляво Осрам с незнам колко си" по- силна светлина" ,от дясно старата Хела-никаква разлика няма между двете крушки,нито като осветяване ,нито когато се гледат отпред.
На мястото на изгорялата крушка сложих временно старата,сега от ляво Осрам с незнам колко си" по- силна светлина" ,от дясно старата Хела-никаква разлика няма между двете крушки,нито като осветяване ,нито когато се гледат отпред.
Tочно това имах предвид в предишния пост ;)
lordliness
11-01-2012, 00:02
Tочно това имах предвид в предишния пост ;)Е да ама фешъна си е фешън,друго си е нещо по-фешън.:) и по -халогенно и по ксенонно.
Е да ама фешъна си е фешън,друго си е нещо по-фешън.:) и по -халогенно и по ксенонно.
Така е ние затва сме на тоя хал ;)
Оригиналната крушка за твоя Ксенон струва максимум 104лв - някой си е припечелил културно ;) По-фешън лампите (които според мен са уж по фешън са около 140лв) Но те се водят с доста екстри ;)
Ако може и аз да се включа в темата ... С фабричен ксенон съм едната примигва и от време на време си гасне та трябва да изключа и включа фаровете за да запали, другата свети оранжево ма поне не гасне ... Бобо откъде да ги изровя тия оригинални крушки по 104 кинта че май и аз натам съм се запътил?
Vlado Popa
06-06-2013, 00:23
съживявам старата тема, за да не правя нова. От това което прочетох тук, стигам до извода, че независимо дали си с фабричен ксенон, можеш да сложиш крушка, различна от оригиналната, която струва майка си и баща си?
На предишната 166-ца си сложих някаква крушка за 50лв. и повече от година си бачкаше :Tease:
Vlado Popa
06-06-2013, 19:03
Колеги, кажете от къде да взема прилични крушки който стават за нашия модел, и някъде в София където да ги сменят, че сам няма да мога.