Log in

View Full Version : Петрохан

renyx
30-03-2012, 18:53
Някой знае ли дали ще затварят прохода за цялостен ремонт?Някои хора казват , че от 1.04.2012 ще бъде затворен за цялостен ремонт свързан с новата отсечка Бързия-Монтана.

speеdddddd
30-03-2012, 21:02
Миналата година есента се дигна голям шум ,че ще го затварят за цялостен ремонт. В край на сметка само го изкърпиха и сега отново е в окаяно състояние .

Съмнявам се ,че ще го затворят изцяло ,тея селца как ще се стига до тях ....

Дано някой да има повече информация по-въпроса :unsure:

renyx
30-03-2012, 21:22
То и в Гинци трябва да се оправя свлачището, а без затваряне не знам как ще стане?

Bobi_33
30-03-2012, 22:29
Какъв ти ремонт, като на много места още седи снегът на преспи и то върху част от платното. Може и да го започнат ремонта, но сигурно ще го отложат с няколко седмици.

speеdddddd
30-03-2012, 23:07
То и в Гинци трябва да се оправя свлачището, а без затваряне не знам как ще стане?

Оооо ,това свлачище е от........ май трета година ще стане ,само се разраства. :wierdo:

2012 дали стават чудеса ...:cheers:
Според мен може да се оправи и без затваряне, въпрос на технология .:prescription:

Бобби
31-03-2012, 13:31
Редовно пътувам по този път....поне веднъж месечно.....никога не е бил в по окаяно състояние!
Решението е тунел под планината....ама надали:))

speеdddddd
31-03-2012, 20:29
Редовно пътувам по този път....поне веднъж месечно.....никога не е бил в по окаяно състояние!
Решението е тунел под планината....ама надали:))

Баща ми е бил на мойте години и се е говорило за тунел под петрохан. :Suicide:

soldier
31-03-2012, 20:37
Баща ми е бил на мойте години и се е говорило за тунел под петрохан. :Suicide:

Дядо ми имаше карта, на която съществуваше такъв тунел. :Suicide:

speеdddddd
31-03-2012, 20:50
То до колкото знам имаше през годините няколко проекти ,първият и най-дългият беше към 20 км тунел, вторият трябваше да почва по-навътре някъде и да е 15 км ,а третият вариант беше за 12 км ....
Всичките завършиха само на хартия ...е пак е по добре от Белене ,поне няма милиони закопани в нищото. :shutup:

undy
31-03-2012, 20:55
Избягвам въобще да минавам от там,никога не е бил хубав пътя(поне от 15 години)....а сега е нещо страшно.От към Гинци е горе/долу,но от към Берковица е :puke:....отдавна се носят слухове за тунел,но кой ще даде толкова пари...аз лично не вярвам близките години да го направят из основи.....ей така ще си го кърпят.

Ichkin
31-03-2012, 23:17
Тунела се приказва от поне 30 години :D
Миналата година имаше проект за разширяване, цялостна подмяна на настилката и на места да стане 3-лентов пътят. Финансиране - йок.
Това, което ще се прави тази година е малко по-сериозен ремонт от ежегодния. Ако не ме лъже паметта, са отпуснати около 8 млн. лв. Новостта е отбивката, която ще позволява пътят за Монтана да избягва Берковица.
Това, което не ми вдъхва доверие в случая е - изпълнителя.
Дали ще затварят прохода - не знам, но мога да попитам ;)

Susscrofa
31-03-2012, 23:22
Е защо трябва да се прави тунел, като имаш алтернативен маршрут с някакви си 70 км повече.
Пълна тъпотия е да пробиваш там.

speеdddddd
01-04-2012, 00:20
Е защо трябва да се прави тунел, като имаш алтернативен маршрут с някакви си 70 км повече.

"Някви" 70 сега ,ама ако има тунел ще станат 150 примерно ,не е като да няма разлика :shutup:

Бобби
01-04-2012, 08:36
За да мога по лесно да си ходя на вилата....
А за мен пълна тъпотия е да откриваш годишно по няколко километра магистрала, която след две години е дунавски вълни...в Швейцария няма магистрали, но пътищата съм и ОК:go:

DiStefano
05-04-2012, 07:39
За тунела Петрохан има правени копки някъде и са зарязани. Това било още когато сме били с пелени. Разбирайте 30 години и горница. Проект е имало, л но какво ги е спряло не се знае.

Относно пътищата в северозападна БГ .. онзи ден слушах много подробно, че са отпуснати пари за околовръстните маршрути на Монтана и Враца (Враца .. най-накрая) .. както и за отсечката Мездра - Ботевград - точно 170 млн. лева. Пътищата в този край на БГ според мен са си добри и готиното е, че се инвестира периодично в ремонтни дейности. За съжаление това не важи за регион Пловдив, където всичкото асфалт е мармалад от баластра и катран.

А Петрохан не знам, но нема смисъл да се инвестира в нова настилка. По скоро отново закърпване на старата.

fred
05-04-2012, 23:36
Колкото и да звучи изтъркано-ако проекта се докаже, като необходим ще може да се осигурят достатъчно пари, да не е всички, но достатъчно, това имам предвид-от ЕС.Напълно възможно е.Ма трябва да станем и по нормална държава, за да може да доказваме проекти бързо и да усвояваме ефективно такива пари.
България е на последно място и по усвояване на еврофондове.
Така беше и с метрото в София, което полека лека се развива.Дунав Мост 2 също се поразмърда.