Log in

View Full Version : За забраната за пушене

Pages : [1] 2

Black Power
30-05-2012, 21:50
как приемате тоталната забрана за пушене :prescription:

fred
30-05-2012, 21:52
Ами като нещо, което трябваше да се случи по-рано у нас.
В много държави от ЕС тоав вече е факт и на никой не му прави впечатление.Нека хората да си пушат, и аз припалвам чат-пат, ама на закрити обществени места.
То не няма да има недоволни, но полека лека и у нас ще се свикне с тая работа.А и датата е подбрана правилно, начало на лятото и т.н.

Бобби
30-05-2012, 21:53
Не я приемам...:))..пак, ще ги отказвам...за пореден път:))

Black Power
30-05-2012, 22:16
то и аз съм така...

що не направят кафетата както преди с отделение за пушачи и за непушачи

code
30-05-2012, 22:25
Отдавна трябваше да го направят, обаче понеже сме егати "кадящата" държава трябваше да изчакат пушачите да "омекнат". И цигарите трябва да станат по 50лв кутията :clap2:

mim
30-05-2012, 23:07
писна ми асансьорът и входът да смърди на фасове, тия кой ще ги спре?
домоуправителката пуши, бившата домоуправителка пушат във входа и асансьора, и още сума ти смотльовци

никой не се сеща, че стълбите и асансьорът се ползват от малки деца, примерно

а като видя и бременни, лапнали фаса, ми иде да се издрайфам

тия забрани няма да налеят акъл в подобни индивиди

Бобби
31-05-2012, 00:14
писна ми асансьорът и входът да смърди на фасове, тия кой ще ги спре?
домоуправителката пуши, бившата домоуправителка пушат във входа и асансьора, и още сума ти смотльовци

никой не се сеща, че стълбите и асансьорът се ползват от малки деца, примерно

а като видя и бременни, лапнали фаса, ми иде да се издрайфам

тия забрани няма да налеят акъл в подобни индивиди
Ходи на море...и търси фасове по пясъка...:))
шегувам се и те черпя с тази песен
http://www.youtube.com/watch?v=b-MG_35Gk7g&feature=related

Susscrofa
31-05-2012, 08:33
то и аз съм така...

що не направят кафетата както преди с отделение за пушачи и за непушачи

Защото пак ще ми смърди, а когато ми смърди не усещам аромата на кафето и рискувам да ми пробутат кофти кафе.

morfius
31-05-2012, 08:42
За чий изобщо беше зора да се делят заведения, да се правят сериозни вентилации и след няма две години...
И какво, бюджета на МЗ е по-малък от парите за субсидии на тютюнопроизводството.
Здраве ли, пак иде реч за пари.

code
31-05-2012, 09:23
За чий изобщо беше зора да се делят заведения, да се правят сериозни вентилации и след няма две години...
И какво, бюджета на МЗ е по-малък от парите за субсидии на тютюнопроизводството.
Здраве ли, пак иде реч за пари.

Така е защото около една тъпотия (пушенето) всичко е тъпо, не търси логика :sick:

Stoyan Georgiev
31-05-2012, 09:28
хвала за тази забрана!

колко ще се спазва сега на всички е ясно, но е още една стъпка в правилната посока!

DerMeister
31-05-2012, 12:27
Лично според мен е тъпо да се забранява пушенето в барове, ресторанти и т.н. Разделянето на помещения също е малко тъпа работа, но в големите заведения работеше и имаше смисъл. Може би по-добре щеше да е да може да се определя от собственика дали да се пуши или не.

Също е тъпо да не може да има обособени помещения за пушене на местата, където не може да се пуши.

Друг интересен момент е как "навсякъде било забранено, рано или късно трябваше да дойде и тук"

http://jeebboo.com/wp-content/uploads/2012/04/smokingBan_mapOfBans.png

Ето я картата, всеки сам да си я разгледа.

Mind_Control
31-05-2012, 16:53
Лично според мен е тъпо да се забранява пушенето в барове, ресторанти и т.н. Разделянето на помещения също е малко тъпа работа, но в големите заведения работеше и имаше смисъл. Може би по-добре щеше да е да може да се определя от собственика дали да се пуши или не.

Също е тъпо да не може да има обособени помещения за пушене на местата, където не може да се пуши.

Друг интересен момент е как "навсякъде било забранено, рано или късно трябваше да дойде и тук"

http://jeebboo.com/wp-content/uploads/2012/04/smokingBan_mapOfBans.png

Ето я картата, всеки сам да си я разгледа.

Във всички бели държави е забранено, а в най- белите е най- забранено. Смятам натам се стремим и ние или?

Кайо
31-05-2012, 17:00
Защото пак ще ми смърди, а когато ми смърди не усещам аромата на кафето и рискувам да ми пробутат кофти кафе.

Фного ти чувствително нослето бре......

DerMeister
31-05-2012, 17:01
Във всички бели държави е забранено, а в най- белите е най- забранено. Смятам натам се стремим и ние или?
Нашата забрана е в кафявичко. Има някои "бели" държави с такъв вариант на забрана, така е.

Кайо
31-05-2012, 17:06
Забрани,бели държави и други глупости.....И са що?Забраниха пушенето и????

Stoyan Georgiev
31-05-2012, 17:44
......

myato
31-05-2012, 17:46
Ще доведе забраната до спиране на пушенето, ама друг път.
Чудно, защо контрабандния внос на цигари и на татива, родно производство, "свободни" от акциз нараства?
Сигурно някой ги дъвче:Tease:
Освен това, хората и най-вече нашего брата, най-го дърпа към забраненото.Пък и има чуден пример в лицето на властимеющит.
Това ще е поредния за КОН.За ЛЪВ, друга работа.
А и "горките" ученици, как ще ги вкарат в училище, като няма една пушалня.Уйде ни и образованието:cry::smoke:

митака-пловдив
31-05-2012, 21:43
Ще стане интерсено.
Преди време слушах по радиото,как една водеща се пенеше как тя,когато идела в заведение или ресторант,неискала да се пуши в него.Когато се обадеше някой слушател,да я подкрепи,тя го слушаше внимателно,анатемосваше пушачите и беше много загрижена за здравето на хората.НО,когато слушател пушач,и задаваше смислени въпроси,тя го прекъсваше или направо му се подиграваше в ефир и прекъсваше връзката.

Изводите които си направих;
Непушачите искат да посещават заведения в които не се пуши изобщо.Но също така искат никъде да не се пуши,дори и в помещенията за пушачи.
На пушачите не им дреме,дали ще са на тавана,мазето,сутерена или на тераса,те просто искат да си пият кафето с цигара.На тях не им пука дали има помещение за НЕпушачи,защото те така или иначе не влизат там.

В едно ежедневно посещавано от мен заведение се случиха няколко трансформаций за около две години.

Собсвеника,направи отделен вход за единия от етажите,специално за НЕпушачи.
В този за пушачите вложи пари в адски спъпа вентилация с йонизатори.

Резултата; Помещението за НЕпушачи беше на 99% празно,а в това за пушачите на 101% пълно.
След около една година,отново отвори горния етаж и направи цялото заведение за пушачи.

В момента,е решил че ще прекратява бизнеса си,защото е убеден че няма да има оборот достатъчен за да покрива дори разходите си.Човека взе решението си след локална анкета по интернет и резултата беше плачевен около 1300 човека заявиха че няма да ходят там,защото не пият кафе и алкохол без да пушат.

42 непушачи гласуваха че ще посещават въпросното място.

Много,ама много ми е интересно какво ще се случи с всички подобни заведения. :prescription:

code
31-05-2012, 21:55
Всеки си защитава тезата. Пушачите са в състояние да обясняват мноооого дълго защо не трябва да им се отнемат "правата". Посоката на събитията обаче е само една и малко по-малко ще трябва да се съобразят. Аз също съм бивш пушач. Не може да не си давате сметка, че времената на пушенето отминават и след 10-на години на пушачите ще се гледа като на втора ръка хора, отказвайте ги и това е. Хем ще живеете, хем ще си вдигнете доходите със 150лв на месец :clap2: Хем няма да ви смърди в устата на мангал.:oops: По-малко ще кашляте, ще качвате стълби с кеф и още мноооого благинки от сорта. :)

Mind_Control
31-05-2012, 22:08
Освен това аз съм за вдигането 3-4 пъти или повече на акциза за цигарите, като помощна мярка за спиране на пушенето.

Кайо
31-05-2012, 22:23
Всеки си защитава тезата. Пушачите са в състояние да обясняват мноооого дълго защо не трябва да им се отнемат "правата". Посоката на събитията обаче е само една и малко по-малко ще трябва да се съобразят. Аз също съм бивш пушач. Не може да не си давате сметка, че времената на пушенето отминават и след 10-на години на пушачите ще се гледа като на втора ръка хора, отказвайте ги и това е. Хем ще живеете, хем ще си вдигнете доходите със 150лв на месец :clap2: Хем няма да ви смърди в устата на мангал.:oops: По-малко ще кашляте, ще качвате стълби с кеф и още мноооого благинки от сорта. :)

Освен това аз съм за вдигането 3-4 пъти или повече на акциза за цигарите, като помощна мярка за спиране на пушенето.

Баси тва непушачите са пълни расисти.....

Да аз съм пушач и е мое право да пуша,както е твое право да не си длъжен да дишаш тютюневият дим от моите цигари,но има и по-лесни и либерални решения.

Смешно е във форум,където над половината коли са без или с издуха катализатор да се пишат подобни неща.

Вдигането на акцизите ще доведат само до по-голям нелегален внос на цигари.

Ако пушенето беше глобалният проблем на човечеството още на момента спирам да пуша.

Някой,някога беше казал нещо много вярно по тази тема,цялата тъпардия е за да се противопостави населението.

митака-пловдив
31-05-2012, 22:38
Баси тва непушачите са пълни расисти.....

Да аз съм пушач и е мое право да пуша,както е твое право да не си длъжен да дишаш тютюневият дим от моите цигари,но има и по-лесни и либерални решения.

Смешно е във форум,където над половината коли са без или с издуха катализатор да се пишат подобни неща.

Вдигането на акцизите ще доведат само до по-голям нелегален внос на цигари.

Ако пушенето беше глобалният проблем на човечеството още на момента спирам да пуша.

Някой,някога беше казал нещо много вярно по тази тема,цялата тъпардия е за да се противопостави населението.

Ето я тънката граница.Да създадеш закон в който да предпазиш на 100% непушачите и в същото време да оставиш пушачите,като им съзададеш условия да си продължат с тези си навици.

НО,целия този цирк,си е едно чисто противопоставяне от едните над другите.Толкова е елементарно и очебийно,че чак заслепява.

НО,българина като типично преживно,все още не се е усетил какво ще се случи от утре и затова реакция до момента няма.

Уважавам решението/желанието на НЕпушачите да не се пуши в тяхно присъствие.Винаги см се съобразявал с тях,както ще го правя и в бъдеще.В колата си никога не пуша,спирам на някоя отбивка и си осмърдявам на воля.

Между другото,колко от вас пият алкохол без да пушат?

И към пушачите; Ще ходите ли по барове,консумирайки алкохол без тютюнопушене?

mordohy
31-05-2012, 22:59
Пуших точно 35 години и нито ден повече или по-малко. Просто на датата, когато ги пропуших ги спрях. Пуших по 2-3 кутии на ден.
Спрях ги, защото бях решил, че е време да ги споирам и защото се прибрах в България.
В България няма цигари, а ментета, пълни с всякакви пълнители и боклуци.
До като пушех в Гърция най-обикновените Президент, нямах никакви проблеми.
У нас щях да си изплюя дробовете.
Сега не пуша.
Пия повечко, но не ме боли главата.
Даже се чудя , дали още имам мозък, тема винаги актуална, защото не съм усещал там нищо от доста време.
Все пак, подобна мярка я считам за дискриминационна.
Това е, като да не можем да целуваме момичетата си на улицата.
Инспекторите не можели да глобяват без полицаи?!
Мда!
Както казах преди няколко години, ще дойде време, полициата да ни стреля , заради запалена цигара.
Казах го на майтам, а то си стана( не СЛУЧИ)

renyx
31-05-2012, 23:00
Аз не пуша и съм доволна, че има разделение в заведенията. Искам да се храня без да се нагълтвам с тонове дим и да ми сълзят очите. Също така не одобрявам разни други майки, баби и лелки да ми окадяват децата на детските площадки. Сега ако се обясняваме за глобалните проблеми, еми сори ама трябва да се почне от някъде. Не може да искате да има правила и да се спазват, ама само докато ви изнася. Ние тука сме царе на искането да сме като У ЕВРОПА ама по нашенски. Само което ни изнася. Искам да ми е чисто ама се сърдя, че има глоби за пушачите дето си хвърлят фасовете по земята.

Кайо
31-05-2012, 23:03
Искам да ми е чисто ама се сърдя, че има глоби за пушачите дето си хвърлят фасовете по земята.

Душко ако мислиш,че по Европата не си хвърлят фасовете по улиците сън те е лъгал.

mordohy
31-05-2012, 23:09
Сегашните цигари наистина смърдят страшно!
Мисля си, че си е целенасочена политика.
Някога тютюна миришеше омайно.
Сега на кофти дизелов мотор

Кайо
31-05-2012, 23:17
Сегашните цигари наистина смърдят страшно!
Мисля си, че си е целенасочена политика.
Някога тютюна миришеше омайно.
Сега на кофти дизелов мотор

Прав си бат Иво,и със затворени очи кат дръпнех от една цигара ти казвах каква марка е,имаха различен аромат,вкус...сега всичко е боклук.
Аз за това от години не пуша много цигари.

renyx спомена за детски площадки а Mind_Control за повишаване на акцизите,та аз съм навит,и десет пъти да ги вдигнат акцизите но да правят детски и спортни площадки с тези пари.

mordohy
31-05-2012, 23:44
Прав си бат Иво,и със затворени очи кат дръпнех от една цигара ти казвах каква марка е,имаха различен аромат,вкус...сега всичко е боклук.
Аз за това от години не пуша много цигари.

renyx спомена за детски площадки а Mind_Control за повишаване на акцизите,та аз съм навит,и десет пъти да ги вдигнат акцизите но да правят детски и спортни площадки с тези пари.
Ако това стане(а не случи) аз лично ще си купя най-голямата и акцизна пура и ако се налага ще я изпуша или изям, според правилата!

Jivko7777
01-06-2012, 00:59
От сега нататък, няма пушене в 00:00 обрахме пепелниците на едно кафенето с шефчето :) някои хора не знаеха други забравили, но учудени че се спазва и доволни донякъде :)

Иначе глобите са от физически лица от 300 до 500лв, за 2 път до 1000лв...
За заведения и институции където се е случило това нещо от 3000 до 5000лв за 2 път до 10 000лв...

Бобби
01-06-2012, 08:18
А пък в нашето квартално кафе пушихме до сутринта....управилят беше сложил единият сервитьор за отцепка....да не го изненадат проверяващи....:tequilla:

ФЕРАРИСТ
01-06-2012, 08:33
Аз със сигурност знам едно и съм убеден в него - народа изобщо няма да спре да ходи по заведения.......

---------- Post added at 08:33 ---------- Previous post was at 08:32 ----------

Даже се чудя , дали още имам мозък, тема винаги актуална, защото не съм усещал там нищо от доста време.
Сърби ли те главата отвътре понякога?????

Satanism
01-06-2012, 08:39
Тая забрана е най-хубавото нещо, което се е случвало в България от много години насам....аз лично ще си запиша телефона на съответния инспекторат и ще докладвам всяко заведение, което не спазва забраната....най-нкарая няма да дишам чуждите отрови и да пускам по 30 перални на седмица, защото някой не може да си контролира пристрастяванията....

code
01-06-2012, 08:47
Пушача е заслепен по принцип, неговата преценка е замъглена и нереална, то е като да си прекалил с парфюма - всички го усещат с изключение на теб самия. Спираш колата излизаш навън, за да се съобразиш такова нали уж... :bg: Изяждаш едно голямо лайно на спокойствие и влизаш вътре в колата на 1 квадрат площ и всичко ти е наред. Не ти смърди на нищо, като говориш не смърди и т.н. Да ама не.:pain: Всичко ти смърди, просто никой няма да се главоболи да ти го обяснява. И да пръднеш пак ще мирише по-кофти и потта ти мирише различно и каквото се сетиш .. :laser::roll2: с най-добри чувства, просто обичам да прекалявам :handshake:

dimitar_vd62
01-06-2012, 09:33
Значи, или отказвам цигарите, което значи че няма давам пари за цигари, респективно в държавата отиват по-малко данъци, или спирам да ходя по заведения, също спестявам пари и съответно по малко данъци в държавата.Правим си частно парти и си пием бирата с цигарка.Така хем няма да слушам пиянски изцепки по заведенията.А най-хубавото на безработицата е че не надушвам махмурлийския дъх на колегите.

Abar7h
01-06-2012, 09:55
Изключително съм щастлив от тази забрана - чакам я от много време! Сега вече ще излизам по заведенията с усмивка! :) Довечера съм на рожден ден в студентски град и ще видим как е...телефончето за оплаквания в джоба и така! Дори да си измислят вратички някакви, все ще се намери един съвестен непушач и ще сигнализира, а глобите са прилични! :) Желая на всички пушачи да се осъзнаят възможно най-скоро!

п.п. Скоро ще има още "бонуси" за пушачите, ама това с времето си - за справка вижте т.нар. по-назад в темата "бели държави"!

Satanism
01-06-2012, 10:01
Значи, или отказвам цигарите, което значи че няма давам пари за цигари, респективно в държавата отиват по-малко данъци, или спирам да ходя по заведения, също спестявам пари и съответно по малко данъци в държавата.Правим си частно парти и си пием бирата с цигарка.Така хем няма да слушам пиянски изцепки по заведенията.А най-хубавото на безработицата е че не надушвам махмурлийския дъх на колегите.

Ама тука някаква теория, че пушачите едва ли не издържат държавата ли се развива?

dimitar_vd62
01-06-2012, 10:08
Що не вземат да забранят отглеждането на тютюн и да изгорят цигарите по магазините.Тогава съм съгласен че мислят за здравето ни, другото е да се пълни хазната, дреме им за нашето здраве.

Satanism
01-06-2012, 10:39
Що не вземат да забранят отглеждането на тютюн и да изгорят цигарите по магазините.Тогава съм съгласен че мислят за здравето ни, другото е да се пълни хазната, дреме им за нашето здраве.

За човек на 50 години много си противоречиш.Нали пушачите пълнели хазната с данъците, сега изведнъж спирането на пушенето в заведенията се правело, за да се пълни хазната...последно кое от двете е?

Между другото, всичките данъци от цигарите отиват да се субсидира тютюнопроизводството, че и отгоре, така че....

Orm
01-06-2012, 11:01
За човек на 50 години много си противоречиш.Нали пушачите пълнели хазната с данъците, сега изведнъж спирането на пушенето в заведенията се правело, за да се пълни хазната...последно кое от двете е?

Между другото, всичките данъци от цигарите отиват да се субсидира тютюнопроизводството, че и отгоре, така че....

Така че това с тютюна е подигравка с хората , хем не може хем субсидираме производството..... Трябва да го направят незаконно и това е , според мене повечето хора ще спрат да пушат така , ама за съжаление много пари се въртят там ....

Satanism
01-06-2012, 11:26
Трябва да се създадат други работни места за населението там....повечето гледат тютюн, защото друго не расте там и няма и какво друго да се работи...Не знам, държавата така и така налива пари в бездънна яма, може би ще е по-добре да субсидира някоя текстилна фабрика или фабрика за джапанки дори в региона, примерно, поне ще има повече пазар за продукцията.....

Orm
01-06-2012, 11:32
Трябва да се създадат други работни места за населението там....повечето гледат тютюн, защото друго не расте там и няма и какво друго да се работи...Не знам, държавата така и така налива пари в бездънна яма, може би ще е по-добре да субсидира някоя текстилна фабрика или фабрика за джапанки дори в региона, примерно, поне ще има повече пазар за продукцията.....

Сигурен съм че при добро желание може да се измисли нещо ама....

spe4elist
01-06-2012, 13:36
От цялата тая работа ще спечелят търговците на електронни цигари. Смятам да си купя такава и ще се разхождам най-нагло в държавните и частни учреждения, заведения и т.н. бардаци, пушейки тва чудо на 21 век.

Тая забрана си е чиста дискриминация, мое право и решение е дали да пуша или не. Винаги се съобразявам с непушачите, дори в къщи не пуша на закрито.

Правилния подход спрямо пушачите според мен е активната разяснителна кампания, агитация, пропаганда ако щете. След като има безплатни презервативи в кампаниите срещу СПИН, нека да има и безплатни дъвки, таблети, лепенки и т.н. за пушачите. Но тоя закон няма да намали броя на пушачите, напротив, всяко забрането нещо е по-сладко и на българина това му харесва. Очаквайте откриването на частни клубове по пушене и дъвкане тютюн ... :smoke:

Satanism
01-06-2012, 13:43
Само не подхващайте темата за правата, защото мое право е, пък, да мога да дишам въздух без цигарен дим като излезна навън...

spe4elist
01-06-2012, 13:49
Само не подхващайте темата за правата, защото мое право е, пък, да мога да дишам въздух без цигарен дим като излезна навън...

Ами да - отиваш в парка и дишаш, разходаш се в гората - и дишаш, дишаш ... Но като излезеш на улицата - дишаш изгорели газове от чипнати дизели и недобре регулирани газови примуси ... И моите права са нарушени ... Искам закон за забрана на газовите автомобили и чипването на дизели.

Точка

-Bobby-
01-06-2012, 14:01
Само дето чипнатите дизели и газовите примуси пушат навън. Така, както трябва да пушат и пушачите. Дори не-чипнатите коли - със закон им е забранено да димят в затворени публични помещения.

ПП - И аз пуша, ама да не подхващаме темата за правата, щото точно пушач да говори за това - най-малко му отива и е грозно...

spe4elist
01-06-2012, 14:04
Два поста понагоре споменах, че се съобразявам с непушачите. И това съм го правил без закон.

Упс, не съм го направил - в присъствието на непушачи не пуша, дори в къщи не си позволявам на закрито, просто излизам на терасата ... и така ...

Satanism
01-06-2012, 14:16
[/COLOR]
Ами да - отиваш в парка и дишаш, разходаш се в гората - и дишаш, дишаш ... Но като излезеш на улицата - дишаш изгорели газове от чипнати дизели и недобре регулирани газови примуси ... И моите права са нарушени ... Искам закон за забрана на газовите автомобили и чипването на дизели.

Точка

Сравнението ти е крайно некоректно и агресивно, на всичкото отгоре, защото дизелите и газовите автомобили са нужни за функционирането на човечеството, докато твоите нужди да пуфтиш цигари изобщо не са. Това, че дизелите били чипнати изобщо не влияе колко вредни емисии изхвърлят в задръстването....

ПП. Понякога аргументите ви стават патетични...не е зле да запазите малко достойнство...не е като да са ви осъдили на смърт...

-Bobby-
01-06-2012, 14:33
Два поста понагоре споменах, че се съобразявам с непушачите. И това съм го правил без закон.

Упс, не съм го направил - в присъствието на непушачи не пуша, дори в къщи не си позволявам на закрито, просто излизам на терасата ... и така ...

Чудесно, значи ще ти е доста лесно да излизаш да пушиш навън, навсякъде вече, щом имаш навици с терасата.
А това дали ти се излиза от хладинката на климатика - на 36+ за да димиш, или от топличкото - на -10 студ, вече си е твой избор. Мен лично, цялото това положение ще ми помогне, ако не да ги спра напълно (тъй като вкъщи и в колата не пуша, предимно като седна на маса в заведение го правя), то поне да ги намаля драстично... при все че пуша по една кутия на няколко дни...

Другото нещо, заради което съм 100% за тази забрана, е факта, че у нас, дори в някои заведения да има изсмукваща система, рядко я пускат, че да не върти електромера - само при проверки и когато трябва да се издадат съответните документи.
Освен това, да не говорим, че на практика почти няма такива инсталации. Едно е да имаш климатици, които да топлят или изстудяват, друго е ОСВЕН ТЯХ, да имаш инсталация, която да дърпа въздуха и така да е направена, че над всяка маса да има шахта. На запад съм виждал такова нещо - влизаш, всички с цигари по масите, ама дим - няма. И дори въпреки тези инсталации, и там ги порязаха с тази забрана.

spe4elist
01-06-2012, 14:45
Сравнението ти е крайно некоректно и агресивно, ....

ПП. Понякога аргументите ви стават патетични...не е зле да запазите малко достойнство...не е като да са ви осъдили на смърт...

Естествено, че е пресилено - нали трябва да става дискусия?!? Искам някой да ме убеди, че не трябва да се пуши, а не - да ми забранява. Говоря по принцип. Естествено, че в белите държави е така. Да, ама какво общо имаме ние с белите държави?!? Здравеопазване ли, социални политики, мързи ме да изброявам всичко, може и да пропусна нещо ... Това е пореден опит на управляващите да ангажират масите с измислени проблеми и да отклонят вниманието от истинските ... За какво е този закон. И преди 01 юни беше забранено пушенето в закрити учреждения, имаше и заведения в които не се пушеше. И болниците не се пушеше. Къде е разликата? Какво променя закона? Ааа - да. Вече е забранено и на стадионите! Голям напредък.

Susscrofa
01-06-2012, 15:31
Естествено, че е пресилено - нали трябва да става дискусия?!? Искам някой да ме убеди, че не трябва да се пуши, а не - да ми забранява. Говоря по принцип. Естествено, че в белите държави е така. Да, ама какво общо имаме ние с белите държави?!? Здравеопазване ли, социални политики, мързи ме да изброявам всичко, може и да пропусна нещо ... Това е пореден опит на управляващите да ангажират масите с измислени проблеми и да отклонят вниманието от истинските ... За какво е този закон. И преди 01 юни беше забранено пушенето в закрити учреждения, имаше и заведения в които не се пушеше. И болниците не се пушеше. Къде е разликата? Какво променя закона? Ааа - да. Вече е забранено и на стадионите! Голям напредък.

Разликата е там, че в съседната до мен СЛАДКАРНИЦА, вече няма табелка "забранено влизането на лица под 18 години, в заведението се допуска тУтУнопушене".
Каква пародия, да не влизат деца в сладкарница!
Не може да се пуши и в барове и диско клубове и дори частни партита.:)
Огромна е разликата с предишния "либерален" закон.
Няма как с разумни приказки да бъде убеден един наркозависим човек. Зависимостите се лекуват с лишаване, отдалечаване, затрудняване, отклоняване, ограничаване на възможността зависимият да се дрогира.:picnic:

Mind_Control
01-06-2012, 16:30
Разликата е там, че в съседната до мен СЛАДКАРНИЦА, вече няма табелка "забранено влизането на лица под 18 години, в заведението се допуска тУтУнопушене".
Каква пародия, да не влизат деца в сладкарница!
Не може да се пуши и в барове и диско клубове и дори частни партита.:)
Огромна е разликата с предишния "либерален" закон.
Няма как с разумни приказки да бъде убеден един наркозависим човек. Зависимостите се лекуват с лишаване, отдалечаване, затрудняване, отклоняване, ограничаване на възможността зависимият да се дрогира.:picnic:

Е тоя път съм напълно съгласен.

spe4elist
01-06-2012, 16:42
...Зависимостите се лекуват с лишаване, отдалечаване, затрудняване, отклоняване, ограничаване на възможността зависимият да се дрогира.:picnic:

Най-добре пушачите да се вкарват в затвора на строг режим и пости!

Kuku
01-06-2012, 17:07
Е, най-добре е, за кого?! :?

митака-пловдив
01-06-2012, 17:08
Най-добре пушачите да се вкарват в затвора на строг режим и пости!

Що им се връзваш?

Нека да мине малко време,нека заведенията да зациклят,да нямат оборот,да почнат да затварят.Аз като пушач,давам около 20 лева на ден за кафета и кола.Сега неможе да се пуши,няма да ходя.
Вече има къде да си харча пак парите,да си пия кафенца и да си къдим с другите пушачи на воля.
След като закона неиска моите пари от печалбата на собственици на заведенията,ще ги давам на някой който ми осигури същите условия,но няма да внася и стотинка в държавния бюджет.

Нека да видим колко ще издържи закона.
Нека видим колко ще издържат заведенията преди да ревнат че ще фалирват.

И,искате ли да се обзаложим,че съвсем скоро ще се направят заведения и ресторанти,само за пушачи?

Kuku
01-06-2012, 17:19
Преди дни даваха дебат по (не помня коя)нацинална телевизия и там изнесоха статистически данни, според които повечето посетители на кафенета/барчета/дискотеки/ресторанти са НЕ пушачи :?
Измамното чувство за много на брой пушещи посетители идвало от наличието на пушачи по всички маси, но това далеч не означавало, че всички на масата пушат.
Останах изненадан, но може и наистина да е така!

spe4elist
01-06-2012, 17:26
Що им се връзваш?

Нека да мине малко време,нека заведенията да зациклят,да нямат оборот,да почнат да затварят.Аз като пушач,давам около 20 лева на ден за кафета и кола.Сега неможе да се пуши,няма да ходя.
Вече има къде да си харча пак парите,да си пия кафенца и да си къдим с другите пушачи на воля.
След като закона неиска моите пари от печалбата на собственици на заведенията,ще ги давам на някой който ми осигури същите условия,но няма да внася и стотинка в държавния бюджет.

Нека да видим колко ще издържи закона.
Нека видим колко ще издържат заведенията преди да ревнат че ще фалирват.

И,искате ли да се обзаложим,че съвсем скоро ще се направят заведения и ресторанти,само за пушачи?

Въобще не се връзвам. Този закон ще е толкова ефективен, колкото е ефективна и забраната за употреба на наркотици в заведенията. Всяка дискотека мирише на канджа, но никой не надава такъв вой, какъвто е за цигарите в момента. Да, съгласен съм с теб, вероятно много скоро ще се открият частни клубове, в които ще се допускат само пушачи и/или такива, които толерират правото на всеки да пуши или не.

BatVas
01-06-2012, 17:37
Абе сега ще станем в БГ по големи католици от папата.

Пушил съм в затворен ресторант в Германия, Италия, Гърция.
В Германия попитах единствените други хора в ресторанта (бяхме дошли късно), попитах управителя и ми се разреши да пуша.
Мисля за Италия и Гърция няма какво да обяснявам.
Та явно навсякъде го има закона, но ....
Ами днес все още си пуша на работа.
П.П. Всичките ми колеги са пушачи !

spe4elist
01-06-2012, 17:38
Абе сега ще станем в БГ по големи католици от папата.

Анджък!

MUROMAN
01-06-2012, 17:44
хвала за тази забрана!

колко ще се спазва сега на всички е ясно, но е още една стъпка в правилната посока!

Това мисля и аз. :-P

Kuku
01-06-2012, 18:12
Хубуу де, а щом на всички е ясно какво ще стане, защо пушачите реват на умряло? :?

spe4elist
01-06-2012, 18:15
Къде пък видя някой да реве?!? Нали все за нещо трябва да си чешем езиците (пръстите)

Kuku
01-06-2012, 18:19
Е, така е думата де.
От какво се оплаквате.... по меко казано ;)

code
01-06-2012, 18:57
Хаха заведенията ще фалират, не ме разсмивайте :bg: Огледайте се около себе си, моите познати са на 80% непушачи, заведенията ще са си много добре и с вас и без вас ;)

Satanism
01-06-2012, 19:22
Абе това, че пушачите щели да спрат, да ходят по заведенията са пълни глупости, ама пълни.....просто по-голяма простотия за довод никой не беше измислил досега...

Апропо, една молба към пушачите, които ще пушат пред заведението занапред...уважаеми пушачи, моля не стойте баш на вратата, докато пушите, а се мръднете 5 метра в страни поради следните причини:
1.Дима влиза вътре, когато се отваря/затваря вратата
2.Трябва да си пробиваме път през вас, за да влезем
3.Трябва да минем през димната завеса, за да влезем.

митака-пловдив
01-06-2012, 19:37
Абе това, че пушачите щели да спрат, да ходят по заведенията са пълни глупости, ама пълни.....просто по-голяма простотия за довод никой не беше измислил досега...

Апропо, една молба към пушачите, които ще пушат пред заведението занапред...уважаеми пушачи, моля не стойте баш на вратата, докато пушите, а се мръднете 5 метра в страни поради следните причини:

Смееех :gay[1]:

Доко
01-06-2012, 19:52
Ай' честито на пушачите...:sex:

JoRiX
01-06-2012, 19:55

Ееее чак пък толкова заеби :Д хаХАахАХаХАХАх:tequilla:

Sunny
01-06-2012, 20:00
Kойто иска да не диша цигарен дим в заведения да ходи на детска сладкарница .

Satanism
01-06-2012, 20:02
Kойто иска да не диша цигарен дим в заведения да ходи на детска сладкарница .

Еее, ти си голям и много зрял след като пушиш, да знаеш...

Който иска да пуши, да си седи у тях...

Sunny
01-06-2012, 20:08
Еее, ти си голям и много зрял след като пушиш, да знаеш...

Който иска да пуши, да си седи у тях...

Ами не ;)
Просто не ходя по детски сладкарници ...
След като искате да не се пуши на закрито в заведенията - то значи ще се пуши на открито пред тях .

fred
01-06-2012, 20:09
E, каквото и да си говорим, забраната е факт.Полека лека тия досадни пушеци ще изчезнат.
А аз ще си паля с кеф пури, цигари, лули и каквото се сетите, но рядко и на места, където не преча.
А в циганските махали ще се пуши дълго, навсякъде.
Та сами изберете какви искате да бъдете.
Пък тия дето много се пенявят за забраната съм ги виждал с подвити опашки във Франция и Италия примерно, където тази забрана е факт отдавна-налягат си парцалите и не смеят да запалят никъде.
Просто си трябва и ред.

Satanism
01-06-2012, 20:23
Ами не ;)
Просто не ходя по детски сладкарници ...
След като искате да не се пуши на закрито в заведенията - то значи ще се пуши на открито пред тях .

Мда де, голям си мъж, че пушиш, какво ще правиш в детските сладкарници, пушенето е за големите мъже....просто си невероятен....

Sunny
01-06-2012, 20:50
Мда де, голям си мъж, че пушиш, какво ще правиш в детските сладкарници, пушенето е за големите мъже....просто си невероятен....

Опитваш се да подражаваш на Порки ли ?
Далече си от неговото ниво - с него поне спора е интересен .

Еми не може да се каже ,че съм малък ... пуша откакто ти си се родил горе долу . На мене не ми пречи .
Било вредно ... ами тя и Coca Cola-та е вредна и месото е вредно та дори и солта ама не са забранени .
Вратички има във всички закони и в този също има .

Satanism
01-06-2012, 20:52
Опитваш се да подражаваш на Порки ли ?
Далече си от неговото ниво - с него поне спора е интересен .

Еми не може да се каже ,че съм малък ... пуша откакто ти си се родил горе долу . На мене не ми пречи .
Било вредно ... ами тя и Coca Cola-та е вредна и месото е вредно та дори и солта ама не са забранени .
Вратички има във всички закони и в този също има .

Не знам кой е порки и не ме и боли особено, честно казнао.Също така ме боли фара от кога точно пушиш, не виждам връзката между пушенето и детската сладкарница...

Кока колата е вредна, ама аз не ти я наливам на тебе в устата на сила, солта също....а твоите димища ги дишам и аз, заедно с тебе...там е разликата....изолирай се от въздуха, който другите дишат, ако щеш скафандър нахлузи, пък вътре ако щеш по 3 цигари на веднъж си пуши...

old alfist
01-06-2012, 21:01
Нарушават се конституционните права на пушачите и това е - не е противоконституционно да се продават цигари и всеки пушач е такъв по своя воля, затова трябва да се уважава волята на всички.
Да си има заведения и обществени места, в които спокойно и на воля да се пуши.

Sunny
01-06-2012, 21:04
Прав е старухата :book:

Но пък от друга страна забраната не е валидна за открити заведения .
Така ,че няма пълно щастие ;)

old alfist
01-06-2012, 21:09
Пълни глупости - могат да се продават цигари на тротоара, а не може да се пуши там.
На платното е разрешено и дай да се наредим на осовата линия и да си пушим.

Satanism
01-06-2012, 21:27
Кой е казал, че не може да се пуши на тротоара?

Mind_Control
01-06-2012, 21:29
Нарушават се конституционните права на пушачите и това е - не е противоконституционно да се продават цигари и всеки пушач е такъв по своя воля, затова трябва да се уважава волята на всички.

Отиваш у вас и пушиш, колкото си искаш. Къв е проблемът? Никой нищо не им нарушава на пушачите. А пушачите и непушачите имат конституционно право да дишат чист въздух на всяко място, където отидат.

Ама защо въобще го обсъждаме? Забраната е факт. На който не му харесва има достатъчно държави по света, където може да ходи да пуши :)

Доко
01-06-2012, 21:30

А един пушач не нарушава ли конституционните права на един непушач като му замърсява въздуха, особено в затворени помещения?
Или права по конституция имат само пушачите, може би?
Престанете с празните приказки и сухи тези за правата на пушачите.
Пушача вреди на околните, факт, следователно няма права по конституция.
Никой няма право да вреди на друг.
Тровете се сами. ;-)

old alfist
01-06-2012, 21:36
Да си има заведения за пушачи и за непушачи
Много фирми пръснаха сумата му и пари да си преоборудват залите съобразно изискванията преди 2г.в зони за пушачи и непушачи с всичките им принудителни вентилации и какви ли не прегради и сега нови измишльотини.

Lady Marmalade
01-06-2012, 21:38
http://store.picbg.net/pubpic/25/5E/6a4664caab78255e.jpg

:tequilla:

митака-пловдив
01-06-2012, 21:39
А един пушач не нарушава ли конституционните права на един непушач като му замърсява въздуха, особено в затворени помещения?
Или права по конституция имат само пушачите, може би?
Престанете с празните приказки и сухи тези за правата на пушачите.
Пушача вреди на околните, факт, следователно няма права по конституция.
Никой няма право да вреди на друг.

Що си мисля че почнахме да говорим за НЕНУЖНОТО забраняване на тютюнопушенето навсякъде.Имаше си места където ходеха само пушачи.Що забраниха тяхното съществуване.

Тамън се прибрах от кварталното кафе.Охраната отвън пита "Пушач? Да - Влизай" "Пушач? Не - Затваряме"
Айде на чист въздух в парка!

:bg::bg::bg:

Satanism
01-06-2012, 21:46
Така ако ми каже някой такова хубаво дело ще му завъртя, че цял живот безплатно кафе ще пия после....

Доко
01-06-2012, 21:49
Ало пушачите, ще свикнете бе, не се косете, и без вас заведенията ще са пълни. :sex:

митака от пловдив имаш въображение, но не е достатъчно. :pain:

митака-пловдив
01-06-2012, 21:51
Така ако ми каже някой такова хубаво дело ще му завъртя, че цял живот безплатно кафе ще пия после....

Ми те пак да си го пият,в парка. :gay[1]:

---------- Post added at 21:51 ---------- Previous post was at 21:49 ----------

Даа,въображението ми работи,вашето също забелязвам че не е спирало.

Как беше онаа поговорка,паживьом увидит :)

old alfist
01-06-2012, 21:51
Е, ми това е, частни партита.
И без това само чалга има по тези заведения, а пък и като не се пуши - баси извращението.

Satanism
01-06-2012, 21:54

---------- Post added at 21:51 ---------- Previous post was at 21:49 ----------

Даа,въображението ми работи,вашето също забелязвам че не е спирало.

Как беше онаа поговорка,паживьом увидит :)

Ми няма те да си го пият в парка, а ти ще си го пиеш в парка, като искаш цигарка...пък ако ще мрънкането да продължи денонощно....ако ли пък се огъне държавата, това не е никаква държава

Sunny
01-06-2012, 21:55

Да ама Неее ... в парка може да се пуши :magic:

Доко
01-06-2012, 21:57
Мите от пловдив, едва ли има от тук пишещите, а и от форума някой по-зависим от заведения колкото съм аз, това ми е работата.
Мога да ти кажа, че всяко чудо ще е за три дни, но не както ви се иска на пушачите чудото да е във ваша полза.
Ще свикнете или ще си ходите на частни партита, но до 22:00ч, а после в къщи. ;-)

Лятото добре, ама е кратко... :-)

old alfist
01-06-2012, 22:00
Да - в парка може да се пуши както и вкъщи в компанията на децата, а не може в заведенията, защото има някои префърцунени, дето се правят на интересни - те с друго не могат да бъдат.

митака-пловдив
01-06-2012, 22:05
Ми няма те да си го пият в парка, а ти ще си го пиеш в парка, като искаш цигарка...

Съжалявам,в парка закона недава.Требе да сме скрити,за да не замърсяваме нежните ви бели души.Както и да е,още снощи писах че варианта да си пушим на воля беше решен още преди месец от собственика на клуба.

Ако е да си правим на инат,отиваме вече на други "производствени мощности".Ако наистина ви пречи дима,нема проблем,събирайте си се там където не се пуши.Такива места няма да посещавам и няма да ви къдя.
Ама не се засягайте от "частните" партита :)

---------- Post added at 22:05 ---------- Previous post was at 22:01 ----------

Мите от пловдив, едва ли има от тук пишещите, а и от форума някой по-зависим от заведения колкото съм аз, това ми е работата.
Мога да ти кажа, че всяко чудо ще е за три дни, но не както ви се иска на пушачите чудото да е във ваша полза.
Ще свикнете или ще си ходите на частни партита, но до 22:00ч, а после в къщи. ;-)

Е за три дни де,какво казах преди малко.Всъщност "частното парти" започва от 21:00,просто слезнах да видя дали всички "зелени" вече са ги изритали.

А на мен нищо не ми се иска,не бъркай твоето злорадство с нашата реакция.

Sunny
01-06-2012, 22:09

Мммм
Зимата е по-кратка батка :handshake:

Заведенията си имат маси и навън ... а от там се минава за да се влезе вътре ...

А май след 22;00 да може да се пуши и в заведенията :sex:

@old alfist
Какво да ти кажа ... знаем си държавата ;)

old alfist
01-06-2012, 22:09
Я, вървете на сладкараница и слушайте чалга да мирясате.

Sunny
01-06-2012, 22:14
Я, вървете на сладакраница и слушайте чалга за мирясате.

Аааааааа ;)
Е и аз там ги пратих (на сладкарница) ама не нЕкой гоУеми казАха че нема връзка ;)

Kuku
01-06-2012, 22:19
Всеки има право на избор.
Искате да се тровите - тровете се, без да тровите околните.
Толкова ли е сложно?

old alfist
01-06-2012, 22:22
Аааааааа ;)
Е и аз там ги пратих (на сладкарница) ама не нЕкой гоУеми казАха че нема връзка ;)
Опитват се да се правят на интересни.
Представи си на стадиона каката с кочана за глобите как е застанала пред агитката да я глобява - те ще я убият с бетонови парчета от занемарените трибуни.

Sunny
01-06-2012, 22:22
Всеки има право на избор.
Искате да се тровите - тровете се, без да тровите околните.
Толкова ли е сложно?

Е те това е . Но не всички са демократи .

@old alfist
Опитват се приобщят полицията да им върши работата на инспекторите понеже са на работно време 09-17ч но за сега нещо не се получава .
Абе недодялана държава с недодялани закони .

dimitar_vd62
01-06-2012, 22:23
Абе чудя се що се не сетихте преди 10 години че замърсяваме въздуха, ами сега надигате вой.Или без закон не пречим.Ами същото ще е ако кажат че да целунеш жена си на улицата е аморално за детската психика - и тогава ще има вой до небесата.Просто сме като ято пуйки, едната като даде тон и всички почват да врякат.До вчера по барчетата беше пълно с майки с колички които си пият кафенцето с цигара, днес вече се замислиха за здравето на същите деца.Ми просто е, като пушиш не ходиш при непушачи, като не пушиш не влизаш в заведение за пушачи.Ама не, като имаш закон зад гърба си и трябва да правиш демонстрации.

Доко
01-06-2012, 22:28
Ей момченца знаете ли кой е по-големия враг на един пушач от непушача?
Пак ще ви кажа - бившия пушач... като мен. :biggrin:

Много ме е яд, че ги отказах да го е..:sex:
Направо съм един злорад бивш пушач. :oops::gruebel:

old alfist
01-06-2012, 22:32
Ей момченца знаете ли кой е по-големия враг на един пушач от един непушача?
Пак ще ви кажа - бившия пушач... като мен. :biggrin:

Много ме е яд, че ги отказах да го е..:sex:
Направо съм един злорад бивш пушач. :oops::gruebel:
Доко, хубаво момче си, но недей така - ако трябва запали, но не бъди толкова злобен.

Sunny
01-06-2012, 22:33
Ааааа Доко това вече беше удар под кръста
хахахаха ;)

Кайо
01-06-2012, 22:34
...а нещата са толкова прости,заведения за пушачи и заведения за не пушачи.:tequilla:
За пушенето по улиците уч не ми квичете,ми дайте да спрем над 50 % от МПС-тата в България.:tequilla:

mordohy
01-06-2012, 22:42
Против закона съм, защото не се вмества никъде в църковните канони.
Малко мъгляво е за някои, но определението е точно.ю
Винаги, когато някое морално право се облече в закон, то се извращава.
Това си личи дори и в изказванията тука.
Закона по принцип е репресивен.
Само забранява и наказва.
Никъде не видях с нещо да се поощрява отказването от тютюна.
Днеска цигарите, утре нещо друго, до като стане така, че да искаме разрешение да си любим жените!
Механичното копиране на чужд опит води до недъгави решения.

old alfist
01-06-2012, 22:47
Всички пушачи знаеме, че е вредно, борим се по някакъв начин да преодолеем зависимостта си, но такива неадекватни актове предизвикват смях и възмущение.

Кайо
01-06-2012, 22:47
Против закона съм, защото не се вмества никъде в църковните канони.
Малко мъгляво е за някои, но определението е точно.ю
Винаги, когато някое морално право се облече в закон, то се извращава.
Това си личи дори и в изказванията тука.
Закона по принцип е репресивен.
Само забранява и наказва.
Никъде не видях с нещо да се поощрява отказването от тютюна.
Днеска цигарите, утре нещо друго, до като стане така, че да искаме разрешение да си любим жените!
Механичното копиране на чужд опит води до недъгави решения.

За разлика от България тази забрана в повечето страни е и подплатена с една доста солидна мотивация,ае умните да ми кажат...и аз спирам да пуша цигари.:tequilla:

Доко
01-06-2012, 22:50
За разлика от България тази забрана в повечето страни е и подплатена с една доста солидна мотивация,ае умните да ми кажат...и аз спирам да пуша цигари.:tequilla:

Искаш да кажеш, че тука пушачите са прости и не могат да ви мотивират ли ? :sex:

Кайо
01-06-2012, 22:55
Искаш да кажеш, че тука пушачите са прости и не могат да ви мотивират ли ? :sex:

Хахаха,не.....забраната е придружена с мотивация не каква е вредата за пушачите а какви са загубите на здравните каси,а в България такова нещо нема,тоест забраната е излишна.:)

old alfist
01-06-2012, 23:00
За съжаление Здравната каса е само една, а онази здравна шефка - 33-годишно момиче, каза по заобиколен начин, че и е много трудно без цигари.
Между другото Цецка Цачева не е съгласна с това статукво, защото фунди яко и предполагам, че с нейна подкрепа ще се замаже положението.

gigi
01-06-2012, 23:11
Яко кеф. Днеска си вечерях като пич и без да ми пушат наоколо беше супер. Прибрах се и оооо чудо не мириша гадно, направо не мога да се нарадвам. А пък заведението беше пълно до горе, така не съм го виждал отдавна.
Дано никога повече да не се пуши.
:bouncing_smiley: :bouncing_smiley:

old alfist
01-06-2012, 23:16
Яко кеф. Днеска си вечерях като пич и без да ми пушат наоколо беше супер. Прибрах се и оооо чудо не мириша гадно, направо не мога да се нарадвам. А пък заведението беше пълно до горе, така не съм го виждал отдавна.
Дано никога повече да не се пуши.
:bouncing_smiley: :bouncing_smiley:
Май прекаляваш с фантазиите си.

dimitar_vd62
01-06-2012, 23:17
И по будките продават две кутии папироси за лев, ма никой не купува.

Sunny
01-06-2012, 23:18
Никога не казвай Никога :book:

Доко
01-06-2012, 23:21
А бе тука 4-5 пушачи си недоволствате, тук-таме някой се заблуди да ви "нахрани". Пушете си спокойно из парковете и се надявайте лятото да не свърши септември, както започна късно. :tongue2::drinking::biggrin:

п.с. А у къщи мОе си смърдите коло ви дУша сака... :-)

dimitar_vd62
01-06-2012, 23:24
Нема страшно, иде 26.12 2012.Сички сме в кюпа, който пушил, пушил.Който не е, да е.

old alfist
01-06-2012, 23:27
Никога не казвай Никога :book:
Да - така е, но в момента нещата са сбъркани.
Наистина човек не е роден пушач, но за съжаление който е захапал вече, трудно се отървава от тази глупост.
Това е като с колелото и секса - никога не се забравят и винаги може да се възобновят без проблеми, стига да позволяват физическите възможности.

gigi
01-06-2012, 23:27
Май прекаляваш с фантазиите си.

Нещо не включвам какви фантазии???

Доко
01-06-2012, 23:32

Гиги, те хората си ядат у къщите докато си пушат, и не могат да вденат, че по заведенията вече не се пуши и пак има хора. ;-)

old alfist
01-06-2012, 23:33
Включи - може би си бил на ритуално шествие.

dimitar_vd62
01-06-2012, 23:39
Гиги, те хората си ядат у къщите докато си пушат, и не могат да вденат, че по заведенията вече не се пуши и пак има хора. ;-)

И докато си пушим на терасата, окъдяваме прането на комшията дето не пуши.:metal:

old alfist
01-06-2012, 23:41
Направо да умреш от сарказъм.

Кайо
01-06-2012, 23:44
И докато си пушим на терасата, окъдяваме прането на комшията дето не пуши.:metal:

Потъпкваме му конституционните права.:):):)

gigi
01-06-2012, 23:47
Ами всъщност и на мене ми беше странно, но е факт. Почти всяка вечер си хапвам там и винаги има места, днес нямаше като от 19 до 21:30 висях и нон-стоп беше фул. Ще видя утре и в баровете как ще е. Ако се прибера без да смърдя направо ще се сцепа от кеф.

dimitar_vd62
01-06-2012, 23:48
Що бе, има право да си купи сушилня и шси му мирише на на теменужки.:biggrin:

gigi
01-06-2012, 23:50
Е мойто пране няма как да опушите:tequilla:
Хубавото е че и в заведенията не можете вече....

old alfist
01-06-2012, 23:50
Ами всъщност и на мене ми беше странно, но е факт. Почти всяка вечер си хапвам там и винаги има места, днес нямаше като от 19 до 21:30 висях и нон-стоп беше фул. Ще видя утре и в баровете как ще е. Ако се прибера без да смърдя направо ще се сцепа от кеф.
Не ставай смешен - народа се е изринал, защото не се пуши, поне на този етап това не е естествено.

Кайо
01-06-2012, 23:51

Дай адрес и ше видим :)
...или не си переш дрехите.:):):)

Sunny
01-06-2012, 23:51
Дай адрес и ше видим :)

Грубиян :gay[1]:

Кайо
01-06-2012, 23:53
Грубиян :gay[1]:

Ах жива да не съм!:gay[1]::gay[1]::gay[1]:
....зщо му дадох та не повторих?!?!?:gay[1]:

gigi
01-06-2012, 23:59
Ми в къща съм ако искаш да получиш олово в задника заповядай - София ул."Перник" №7

old alfist Направо е яко смешно че пицарията до нас е пълна, определено ако пушиш.... трева...или си сбъркал хаповете

Доко
02-06-2012, 00:01
Старуха от кога не си ходил на кръчма батенце? :shocking:

dimitar_vd62
02-06-2012, 00:04

Виж ся, ходенето по заведения не ми е приоритет, кат искам да пия кафе или бира с приятели намирам къде.Дреме ми не фаса дали има някой по кръчмите или не.Колкото ти имаш право на чист въздух, толкова и пушачите имат право на кеф.Много е просто - заведения за пушачи и непушачи.Щом има място за толкова много вери в една държава, пък аз съм и невярващ, сигурно и пушачи и непушачи ще могат да съжителстват.Обаче ще има по-малко за глобяване.То всъщност въпроса е финансов, а не здравен.

old alfist
02-06-2012, 00:05
Ми в къща съм ако искаш да получиш олово в задника заповядай - София ул."Перник" №7

old alfist Направо е яко смешно че пицарията до нас е пълна, определено ако пушиш.... трева...или си сбъркал хаповете
Може да ти дойдем на гости - на 07-08 юли има рок-фест на Националния стадион :

Кайо
02-06-2012, 00:05

Бреййййй,къде изчезна българското гостоприемство????
Олово,мастика немаш ли бре????

Kuku
02-06-2012, 00:08
Аз също имам намерение утре да проверя какво се случва по заведенията :)
Ще бъде забавно.... :haha:

gigi
02-06-2012, 00:10
Ами заповядайте пиене имам всякакво, само с цигарите имаме проблем.

dimitar_vd62
02-06-2012, 00:12
Бреййййй,къде изчезна българското гостоприемство????
Олово,мастика немаш ли бре????

Ти па съвсем се погърчи бе, я си ела у българско да свикнеш на гроздова.:bg:

---------- Post added at 00:12 ---------- Previous post was at 00:11 ----------

Не са притеснявай, шта научим.:-P

Кайо
02-06-2012, 00:14

Ми значи няма да ти преча с моите пури и пурети.:)

---------- Post added at 00:14 ---------- Previous post was at 00:13 ----------

Ти па съвсем се погърчи бе, я си ела у българско да свикнеш на гроздова.:bg:

---------- Post added at 00:12 ---------- Previous post was at 00:11 ----------

Узото е гръцко,мастиката си е наша,но то и узото е гроздовица с много анасон.

old alfist
02-06-2012, 00:15
Не се притеснявай - ние си носим стекове.

Доко
02-06-2012, 00:16
Навремето 97-98 като въведоха задължително касови апарати за търговци реагирахме както пушачите, а сега ги вързахме online за НАП без да мрънкаме. Представям си как след някоя друга година всички пушачи ще са на отчет... дано не е там където си мисля. :sex:

dimitar_vd62
02-06-2012, 00:19
Навремето 97-98 като въведоха задължително касовите апарати за търговците реагирахме както пушачите, а сега ги вързахме online за НАП без да мрънкаме. Представям си как след някоя друга година всички пушачи ще са на отчет... дано не е там където си мисля. :sex:

Нема страшно, така сме се напушили че и смърта бяга.

old alfist
02-06-2012, 00:23
Старуха от кога не си ходил на кръчма батенце? :shocking:
Еври дей обядвам в кръчма.

Кайо
02-06-2012, 00:28
Навремето 97-98 като въведоха задължително касовите апарати за търговците реагирахме както пушачите, а сега ги вързахме online за НАП без да мрънкаме. Представям си как след някоя друга година всички пушачи ще са на отчет... дано не е там където си мисля. :sex:

Рано или късно всички ще се отчетем,въпрос на време е,дано свети Петър има пури.:):):):tequilla:

Доко
02-06-2012, 00:32
Хаха нее, имах в предвид друго,
няма толкова лесно да отидете при св Петър. :-)

old alfist
02-06-2012, 00:37
Хаха нее, имах в предвид друго,
няма толкова лесно да отидете при св Петър. :-)
Добре, де - кажи, какво имаше впредвид.

Mind_Control
02-06-2012, 00:37
Може да пушите нетютюневи изделия, например конски фъшкии. Все пак забраната е срещу тютюнопушенето. Така че стига сте ревали, като девственици.

И аз много се кефя, че дрехите ми няма да смърдят на цигари вече :)

old alfist
02-06-2012, 00:39
Може да пушите нетютюневи изделия, например конски фъшкии. Все пак забраната е срещу тютюнопушенето. Така че стига сте ревали, като девственици.

Върви в Детската градина да миришеш на бебе.

dimitar_vd62
02-06-2012, 00:41
Абе ако Б.Б. беше заклет пушач, дали щеше да има такъв закон, ъъ?

old alfist
02-06-2012, 00:45
Абе ако Б.Б. беше заклет пушач, дали щеше да има такъв закон, ъъ?
Сиромашкия е толкова първосигнален, че вика - Ура!

Доко
02-06-2012, 00:49
Добре, де - кажи, какво имаше впредвид.

А бе притеснявам се да ви заведат на отчет и вас online у раковото, и после да вдигнат пак здравните осигуровки...:smoke::depressed:

Sunny
02-06-2012, 00:55
Aaaa не се притесняваш само за нас ;)
Бивш негър няма :-P

dimitar_vd62
02-06-2012, 00:55
Айде, отивам да изпафкам една и лягам, пушачите да сънуват едновремешен аромат на Кент или който каквото е пушил, непушачите сън да не ги хване, дали утре заведенията ще са пълни или не.:tooth::tooth::tooth:Споко бе, лека на всички, много се забавлявах.:handshake:

old alfist
02-06-2012, 00:59
А бе притеснявам се да ви заведат на отчет и вас online у раковото, и после да вдигнат пак здравните осигуровки...
Би трябваро да знаеш, че здравните осигуровки зависят от това дали си на работа и не толкова от доходите, а здравня статус е друга тема.
Съгласен съм, че пушенето вреди на здравето и постоянно ми е доминанта, но пък може да ме блъсне камион въпреки липсата на тютюнопушене.

Кайо
02-06-2012, 01:06

Кой реве бре,я се стегни малко,вие още малко и национален празник ще я направите тази дата.
Аз поне не рева,и на мен ми харесва като си тръгвам от заведение дрехите ми да не смърдят на цигарен дим но това се решава и с добра вентилация,много-странно но след запой в голям клуб в Гърция на излизане не смърдя на пор.:tequilla:

Доко
02-06-2012, 01:07
Старуха не говоря от какво зависят, а за кого се харчат здравните осигуровки, схващаш...?. ;-)
Сега като се замисля пушачите трябва да плащат по-голяма, да не кажа двойна здравна осигуровка, и това ще е следващото хубаво нещо ако го въведе бате ви Бойко...;-)

Кайо
02-06-2012, 01:12
Старуха не говоря от какво зависят, а за кого се харчат здравните осигуровки, схващаш...?. ;-)

Ха добро утро!
......но това не е мотивацията на тази забрана а просто спазват сляпо една линия на ЕС.

Доко
02-06-2012, 01:17
Ха добро утро!
......но това не е мотивацията на тази забрана а просто спазват сляпо една линия на ЕС.

Тази линия е подобна на задължителните застраховки в USA. Правиш нарушения и ПТП-та си рисков шофьор, съответно и застраховката ти се вдига.
С цигарите е същото, пушача е с по-голям риск за нарушено здраве, ползва повече услуги на здравна каса, съответно ще си плаща и по скъпи осигуровки. ;-)
Забраната е превенция.
Но вие си пушете у вас, не ми пречите. ;-)

old alfist
02-06-2012, 01:20
Схващам, но богатия и здравия плаща за бедния и болния, а хората зонимаващи се оперативно със здравеопозването се опитват да си вършат работата.
Вчера ходих да ми правят профилактични прегледи по обаждане на GP-то - иначе, наум няма да ми зайде да отида при доктор без да ми има нещо.
Карам си по 20км. на ден с колелото, пуша си, работодателя плаща здравните осигуровки, както повелява закона и толкова.
Трудно е да успеем да влезем в разпределянето на парите за здравеопазването, но не е невъзможно.

Кайо
02-06-2012, 01:21
С цигарите е същото, пушача е с по-голям риск за нарушено здраве, съответно ще си плаща и по скъпи осигуровки за това. ;-)

Това е валидно и в повечето европейски държави за застраховки живот,допълнителни здравни осигуровки......ако си пушач или не те застраховат или плащаш доста повече......;)

.....но все пак ние не сме нито Европа нито Сащ.:):):):)

Доко
02-06-2012, 01:25
Това е валидно и в повечето европейски държави за застраховки живот,допълнителни здравни осигуровки......ако си пушач или не те застраховат или плащаш доста повече......;)

.....но все пак ние не сме нито Европа нито Сащ.:):):):)

Е нали уж натам искаме да вървим, а само се мрънка тука, нарушени права, конституции, ала-бала...;-)

Аз пък искам да направят Двойна здравната вноска за пушачите, да видите тогава дискриминация от работодатели и мрън-мрън по форумите. :-)

546
02-06-2012, 01:26
Ами пушачите като живеят по-малко от непушачите трябва да се пенсионират по-рано по логиката на Доко, иначе що ги плащат тия пенсионни осигуровки наравно с непушачите.:)

Доко
02-06-2012, 01:30
Ами пушачите като живеят по-малко от непушачите трябва да се пенсионират по-рано по логиката на Доко, иначе що ги плащат тия пенсионни осигуровки наравно с непушачите.:)

Имаш алтернатива - отказваш цигарите, или двойни осигуровки. ;-)

Научете се да различавате доброто от лошото.

Баси колко съм толерантен, а какви простотии ми идва да ви напиша...

546
02-06-2012, 01:33
След почти трийсет години пушене що трябва да си създавам стрес на белите дробове?

old alfist
02-06-2012, 01:36
Научете се да различавате доброто от лошото.
Напълно съм съгласен, но кажи защо отказа цигарите - подразбрах, от мненията ти, че е зарадии секса.

Доко
02-06-2012, 01:38
След почти трийсет години пушене що трябва да си създавам стрес на белите дробове?

Само с три години си по-голям от мен и вярвай ми не е никакъв стрес, точно на 1 юни миналата година спрях да пуша, а стажа ми бе почти колкото твоя. Няма да повярваш колко си болен в момента, дишаш като получовек, движиш се като такъв. Проблема си е ваш. ;-)

546
02-06-2012, 01:40
Напълно съм съгласен, но кажи защо отказа цигарите - подразбрах, от мненията ти, че е зарадии секса.

Е това вече е несериозно.

Доко
02-06-2012, 01:41

"Секса" е при вас старуха, а аз така и не разбрах как ги отказах. А да не ви подвеждам използвах и жокерчета под форма на никотинови дъвки, но това не е достатъчно. ;-)

Думата или по-точно иконката "секс" старуха я ползвам като метафора на здравното състояние на пушача, пълна порнография сте.

old alfist
02-06-2012, 01:48
"Секса" е при вас старуха, а аз така и не разбрах как ги отказах. А да не ви подвеждам използвах и жокерчета под форма на никотинови дъвки, но това не е достатъчно. ;-)
Една година е твърде малък период, въпреки, че не си уточнил колко си пушил преди това - дано да успееш.

Доко
02-06-2012, 01:56
Една година е твърде малък период, въпреки, че не си уточнил колко си пушил преди това - дано да успееш.

Пушех от 15 годишен, сега съм на 41, 25 години. :smoke:

Така е,една година е малък период, но въздуха нахлува още на третия ден. ;-)Принципно не се заричам, понякога се изкушавам, затова и така се зареждам. Наясно съм, че на никого не мога да повлияя, но това не ми пречи да ви дразня. ;-)

old alfist
02-06-2012, 02:01
Пушех от 15 годишен, сега съм на 41, 25 години. ;-)

Така е,една година е малък период, но въздуха нахлува още на третия ден. ;-)Принципно не се заричам, понякога се изкушавам, затова и така се зареждам. Наясно съм, че на никого не мога да повлиая, но това не ми пречи да ви дразня. ;-)
Пожелавам ти успех и дано да успееш.
Не знам при мен какво трябва да се случи за да поема по този път - дано да не е нещо лошо.

Доко
02-06-2012, 02:05
Пожелавам ти успех и дано да успееш.
Не знам при мен какво трябва да се случи за да поема по този път - дано да не е нещо лошо.

Мерси, надявам се проникваш в добрата идея, въпреки жлъчния ми език. ;-)
Дано и при теб се получи.
Дори и да пропуша, ще знам какво губя.

old alfist
02-06-2012, 02:10
Най-добре е човек да не се захваща с тези фъшкии, но .... не знам, или не искам да знам - баси зависимостта.

Доко
02-06-2012, 02:17
Прави ми впечатление, че у младите не е толкова популярно пушенето. Преди десетина дни в едно от заведенията ни имаше резервация на абитюренти и в помещението не се бе задимило както обичайно.
Бих казъл, че не повече от 30% пушеха, миришеше само на тинейджърска пот, въпреки мощната вентилация. :-)

old alfist
02-06-2012, 02:22
Прави ми впечатление, че у младите не е толкова популярно пушенето. Преди десетина дни в едно от заведенията ни имаше резервация на абитюренти и в помещението не се бе задимило както обичайно, миришеше само на тинейджърска пот, въпреки мощната вентилация. :-)
Така е - и двете ми големи над 20-годишни деца не ги влече, дано да съм ги отвратил.

546
02-06-2012, 03:48
Спор за вредата от цигарите няма.
Забраната за пушене в ресторанти,закусвални,дори и на стадионите и по улиците е правилна.
Но да няма къде да седне човек да изпие едно кафе или питие с цигара и приятели на закрито, без да притеснява семейството си според мен е пълна простотия.
Та баровете и кафенетата са точно за това измислени. И там място за деца и подрастващи няма.
Сега много пушачи,които досега не са пушили в домовете си защото имат непушач в семейството или малки деца ще започнат да ги тровят. Децата ще привикнат от малки с цигарения дим и ще им липсва.Цялата тая история е една недомислица.
P.S. Аз не слушам силно музика защото силните звуци увреждат слуха,а ако го правя понякога е до 22:00часа,но и през ум не ми минава да забранят чалга-дискотеките,защото ще се върнем двайсет и няколко години назад,когато в петък и събота цели квартали участваха в нечий купон до сутринта,тъй като дискотеките се препълваха пет минути след отварянето или защото нямаше сръбско,а голяма част от хората го предпочитаха ,както сега чалгата.Ако сега някой иска яко чалга,да се напие като прасе ,да се посбие със себеподобните си ,да се надруса до смърт,да квичи на воля ,има къде да го направи .Трябва ред,а не забрани.

rusiq86
02-06-2012, 07:50
Немога да разбера защо защитавате теза "за пушене".
Това е вреден навик:
- води до пристрастяване
- уврежда потомството
- уврежда кръвоносните съдове и кръвоснабдяването
- уврежда зъбите, пожълтяват от него
- мирише на "загнил труп"
- води до поява на бръчки

И мога да продължавам така доста още. Не го сравнявайтес др навици, защото когато аз пия не ти наливам насила.
Мн е тъпо да се мисли, че хората сядат на заведение да изпушили цигара. Бизнеса няма да пострада никак. Простохората няма да палят цигара.
Хора пушачи вземете се в ръце, като не запалите цигара един час няма да Ви навреди. Даже покрай тази забрана най-много да спрете пушенето :)
Аз нямам против пушенето, само да не е в една стая с мен. Както и нямам против нежни китки, само да не ме докосват.

Ей нещодобро се случи днес :)

code
02-06-2012, 08:18
Та баровете и кафенетата са точно за това измислени.
Типично разсъждение на пушач. Кафето и то е измислено заради цигарите, храната е измислена за да можеш след нея да запалиш цигара, секса също. :chair: Облъчени сте яко и преценката ви е замъглена :tv: Нищо не е измислено заради вашите цигари освен химиотерапията. Свидетел съм как бат Доко си ги пушеше яката, но ето че който иска - може.:mrgreen:

renyx
02-06-2012, 09:21
Голям спор се вихри, както с всичко ново, което се въвежда. Винаги има за има и против. Обаче е крайно време да има правила, които да се спазват. Стига сме ревали, че нищо не ни е като в Европа и да роптаем като въведат нещо което не ни изнася. Като дете четох една много готина книжка- Страната на желанията. Та там всеки можеше да прави каквото си поиска. И едно момиченце умираше от кеф да разваля всичко направено от другите. И когато те започнаха да питат Ама защо така, не е честно им се каза- И тя изпълнява своите желания. Изводите понеже сте големи си ги направете сами.
Не виждам някой да се е отказал от секса или да е умрял от липсата му защото не се подаряват презервативи или защото не е разрешено да се прави на публични места.

fred
02-06-2012, 13:51
Така е, правилата се въвеждат стъпка по стъпка, никъде светът не се оправил за един ден, това е процес във времето.
Който иска да си пуши да си пуши, въпросът е че неговият навик, порок, смъртоносен избор и каквото да го наречете засяга и другите около него, поради факта, че пушача кади като дизел :)

spe4elist
02-06-2012, 15:04
Мдааа!

Sunny
02-06-2012, 15:37
поради факта, че пушача кади като дизел :)

A дизела не е хубаво нещо :surrender:

Kuku
03-06-2012, 04:23
Какво да ви кажа....
В Crash, Plaza и Revue НЕ се пуши вътре, а отвън си правят пуш-митинги, пък вие както искате :D

Стояне, ти ли беше паркирал пред '33' таз нощ ? ;)

Stoyan Georgiev
03-06-2012, 15:27
Какво да ви кажа....
В Crash, Plaza и Revue НЕ се пуши вътре, а отвън си правят пуш-митинги, пък вие както искате :D

Стояне, ти ли беше паркирал пред '33' таз нощ ? ;)

бях да, но не бях на ориента, слава богу

на ретро-бара на плаза бях и беше изключително приятно и незадимено, след това ме завлякоха на някаква чалга и там беше чист въздуха и беше в пъти по-поносимо!

Kuku
03-06-2012, 15:57
Аз бях за час в Плаза и беше егати кефа :)

Stoyan Georgiev
03-06-2012, 16:27
фактът, че не ми пареха очите като на девойка и дрехите ми не воняха на квартална кръчма е показателен

хората се забавляваха еднакво много и групичките, които пушеха навън си социализираха , така че дори и те закачат някаква файда ;)

Kuku
03-06-2012, 16:50
И последното, което може да мине на човек през ума е, че заведения са празни ;)

Stoyan Georgiev
03-06-2012, 19:36
И последното, което може да мине на човек през ума е, че заведения са празни ;)

даже напротив :)

dimitar_vd62
03-06-2012, 21:04
Опашка от непушачи имаше и номерца с час раздаваха, до бой се стигна, а жените се кълняха - на мъжа ти фаса да увехне.

Stoyan Georgiev
03-06-2012, 21:23
Опашка от непушачи имаше и номерца с час раздаваха, до бой се стигна, а жените се кълняха - на мъжа ти фаса да увехне.

:clapping::clapping:

BLUE1
04-06-2012, 14:49
За кръстоносния поход срещу тютюнопушенето (Алтернативно мнение на един заклет непушач)

Аз не съм пушач - абсолютно. Когато близък човек пуши се разстройвам, защото така си съсипва здравето, а мои приятели и роднини пострадаха от пушенето - след определена възраст те дълбоко съжаляваха, че са пушили и са си вредили, но беше късно.
Обаче има две неща, които ми пречат да възприема спокойно случващото се у нас.
♦ Първо, и свръхбюрократичният, все повече паразитен чиновнически клан на ЕС, и с три пъти повече страст сегашната наша власт започнаха да налагат една след друга нови и нови забрани.
Този разгул, този разврат, този размах на забраните силно ме смущава - либералното, уважаващото човешките права, търпимото отношение към другите се замества със забранителен фундаментализъм, който нарушава все повече лични пространства, нахлува в индивидуалните ни светове, опитва се да регламентира всяко наше действие, а скоро ще иска да регулира и всяка наша дума, преди да пожелае да режисира и всяка наша мисъл.
А това е вече описано: виж Олдас Хъксли, "Прекрасният нов свят"; Евгений Зимятин, "Ние"; Джордж Оруел, "1984".
За такова ли забраняващо либерално и демократично пазарно общество бяхме ние преди 22 години?
♦ Второ, кръстоносният поход срещу тютюнопушенето ми се вижда прекалено лицемерно начинание, защото се извършва във време, когато:
- Край нас от всички видове медии се носят мътни потоци от пороци и порнография.
- Всички видове наркотици са напълно достъпни у нас, продават се директно пред училищата и университетите. Дори НАТО е в Афганистан за да се бори срещу тероризма, а всъщност под зорките очи на натовските мисионери с десетки и стотици пъти нараства производството на опиум, с който се финансират терористични групировки и чийто хероин зарибява младите хора в натовските държави...
- Проституцията е де факто легализирана и се навира в очите ни демонстративно, достъпно и деморализиращо.
- Лица с престъпно минало управляват държави в ЕС.
- Да се извърши кражба в особено големи размери от националното богатство, държавните поръчки, европейските фондове или контрабандата се нарича легитимно финансиране на политици и партии.
- Разгонен с виагра нерез бе премиер на държава в ЕС и вкарваше малолетни проститутки в президентските резиденции.
- Елитна call girl влезе преди време като първа дама в президентски дворец в друга държава от ЕС.
- Пълната свободия на аморалното, пошлото, циничното и перверзното е с абсолютно разрешителен режим в демократичните държави от евро-атлантическата общност и така унищожава ценностната система, оскотява и пристрастява цели поколения, превръща Западът (към който ние вече принадлежим) в един разголен и разгонен свят, взрян в своя пъп и малко по-надолу.
С други думи – целият спектър на опасните, мръсните, порочните, застрашаващите нашето физическо, психическо, морално и ценностно здраве дейности, активни мероприятия, пиар-и, операции и афери се ползват с абсолютна свобода, но ние сме въвлечени в епохална битка с тютюнопушенето, която трябва да погълне огромна обществена енергия, да противопостави едни българи на други, да породи нови корупционни практики и накрая да се провали, както се провалиха всички скъсали с реалността агитации и пропаганди и при социализма, и след него...
Защото лечението на повечето пороци става не със забрани, а с терапия и освестяване на душите, с търпение и осветяване на тъмните ъгълчета на манталитета.
Големият диктатор обичаше да казва: Няма човек, няма проблем.
Малките диктаторчета обичат да казват: Има забрана, няма проблем...
http://nslatinski.org (http://nslatinski.org)

Кайо
04-06-2012, 15:26
Браво BLUE1,добър пост,но колко ще го разберат ,,Второ, кръстоносният поход срещу тютюнопушенето ми се вижда прекалено лицемерно начинание....",е тук е истината,аз постоянно си плямпам,че всичко в днешно време е лицемерно,политика,общество,култура,религия,норми,
забрани........

Stoyan Georgiev
04-06-2012, 19:07
вижте, и аз съм не по-малко циничен от вас, но просто съм доволен, че в заведението няма ми вони на дим

иначе съм съгласен с всичките забележки, които отправяте - на принципно ниво

fred
04-06-2012, 20:12
Според мен твърде много се влага в едно нещо, което в целия цивилизован свят е обречено на ограничения.Независимо дали ни харесва или не, това е така и няма нищо лошо, както казва Стоян, да се забрани на хората да пръскат вонята си върху всички.
По времето на соца, така или иначе у нас това право на пушене бе доста ограничено, в сравнение с правата на димящия на Запад.
Достатъчно е да гледате сериала Коломбо по АXN crime, много приятен да вметна, където гл.герой пуши навсякъде-в болници, библиотеки, самолети и каквото се сетите.
Това си беше факт по свободния западен свят, но и там се усетиха по ред причини-най вече, че бая народ измря от пушене, това си е факт.Включително и едно от легендарните лица на Марлборо от миналото, Юл Бринър, Джордж Харисън и прочее, ама и по това въобще не ми се спори.
У нас пушенето беше доста ограничено-пушеше се предимно в кръчмите.Сега и това ограничиха (на закрито).
Та в тоя ред на мисли, не виждам, какво толкова се е случило.
Според мен освен пушенето, трябва да се забрани и люпенето на семки на обществени места, което също е признак на простотия, както би казал ББ, а аз го подкрепям в тоя случай :) :devil2:Пуши се навън, това е.
Не забравяйте, че тая мярка, при правилно прилагане, ще рефлектира най вече към хората склонни към отказване, както и младежи, които ще се научат да пушат.А който смята да дими си е негов проблем-никой не го спира, при определени условия.
Та братя пушачи, сега не се ядосвайте, вижте, акциза на цигарите е нещо много по сериозно, ама за това не видях да протестирате май?:mf_Flush:

spe4elist
05-06-2012, 10:20
...Та братя пушачи, сега не се ядосвайте, вижте, акциза на цигарите е нещо много по сериозно, ама за това не видях да протестирате май?:mf_Flush:

Виж сега, всички трябва да се ядосват, защото:

1. С ограничаване на пушене в заведенията, самите заведения ще реализират пропуснати ползи. Някои от тези заведения, които са кретали, може и да не издържат и да затворят. ... От това следват по-малко данъци за държавата.
2. Поради забраните, много от пушачите ще намалят консумацията, оттам оборота на тютюневи изделия в магазините ще намалее. ... От това следват по-малко данъци за държавата.
3. Поради по-малкото потребление и вноса ще намалее, ако е останало някакво родно производство - и то е на път да фалира, ще затворят фабричките, хората без работа, тютюнопроизводителите ще спрат да се занимават с това, айде и те без поминък ... От това следват по-малко приходи за държавата и повече социални грижи за безработните.
4. ...
5. ...

От цялата работа - приходите в хазната ще намалеят, правителството ще трябва да компенсира с увеличаване на съществуващите данъци, а те се плащат от: Пушачи и Непушачи.

Естествено - всичко по-горе е в кръга на шегата, но шегувайки се, някои от нещата може и да се случат ...

Доко
05-06-2012, 10:43

1. С ограничаване на пушене в заведенията, самите заведения ще реализират пропуснати ползи. Някои от тези заведения, които са кретали, може и да не издържат и да затворят. ... От това следват по-малко данъци за държавата.
2. Поради забраните, много от пушачите ще намалят консумацията, оттам оборота на тютюневи изделия в магазините ще намалее. ... От това следват по-малко данъци за държавата.
3. Поради по-малкото потребление и вноса ще намалее, ако е останало някакво родно производство - и то е на път да фалира, ще затворят фабричките, хората без работа, тютюнопроизводителите ще спрат да се занимават с това, айде и те без поминък ... От това следват по-малко приходи за държавата и повече социални грижи за безработните.
4. ...
5. ...

Най-добрия сценарии, дори трябва за една цигара в затвора да се влиза...:metal:

Stoyan Georgiev
05-06-2012, 11:09
ти не пушеше ли бе ?!

Доко
05-06-2012, 12:15
ти не пушеше ли бе ?!

Пушех. ;-)

Stoyan Georgiev
05-06-2012, 12:32
Пушех. ;-)

сега пушиш ли? ако да, явно тролваш :tongue2:

BatVas
05-06-2012, 14:13
ПРЕДИ МЕН СПОМЕНАХА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ: Явно нацистите са били много цивилизовани, щом са въвели термина "пасивен пушач" и са се забранили тютюнопушенето.

СПИСЪК НА ЛОШИ И ГЛУПАВИ ПУШАЧИ: Уинстън Чърчил, Алберт Айнщайн, Франклин Рузвелт, Алфред Хичкок и Ърнест Хемингуей, Жан-Пол Сартр, Годфри Харолд Харди, Винсент Ван Гог, Марк Твен, Бил Клинтън, Ал Капоне, Арнолд Шварценегер, Екатерина II, Зигмунд Фройд, Мадона, Фидел Кастро, Деми Мур, Ума Търман, Жорж Санд, Марлене Дитрих, Петър I, Сър Франсис Дрейк, Катерина Медичи, Луи XIII, Лорд Байрон, Пабло Пикасо, Бисмарк,Алеко Константинов и т.н.

СПИСЪК НА ДОБРИТЕ И УМНИ НЕПУШАЧИ:

Адолф Хитлер, Роналд Рейгън, Султан Мурад IV, Бенито Мусолини, Андрей Чикатило,Цар Алексей Михайлович, Крал Джеймс I, Жан Виденов, Иван Костов, Дянков, Мирослав Найденов, Тодор Живков и т.н.

Ползвал съм повечето Инфо от нета( http://borsi.blog.bg) - автор анонимен: (Добре го е казал)

Зигмунд Фройд умрял от рак на 83 г., заради страстта си към тютюна :) Ще ми кажете ли каква е средната възраст в БГ .

Сегашното настъпление против тютюна не е първото историята и вероятно няма да е и последното, но като забелязвам то е циклично:

На пушачите са рязано носовете, бити са с пръчки, рязани са им главите, заточвани в Сибир, глобявани, бесени (Мурад бесил средно по 18 пушача на ден), отлъчвани от църквата (зависи дали папата пуши или не) и т.н. циклично. В 1612 императорски указ забранява използването и отглеждането на тютюн в Китай – Нарушителите били обезглавявани. Това продължило до 1638 година когато в Китай може пак да се пуши. През 1617 и в Монголия се забранява употребата на тютюн. Хората, които нарушават закона са заплашени със смъртно наказание. През 1620 година и японското правителство забранява употребата на тютюн. В 1632 година в колонията Масачузетс е въведена забрана за пушенето на обществени места. През 1639 година и губернаторът на Ню Амстердам (сегашен Ню Йорк) забранява пушенето. В Кънектикът пък, през 1647 година, на хората е позволено да пушат само веднъж на ден. В 1719 година във Франция е забранено пушенето, с изключение на няколко провинции. Крахът на Джон Лоу и неговата финансова система в 1720 година и икономическия колапс обаче, пращат забраната в небитието. В 40 те години на 19 век се появяват също не малко забрани в САЩ и Европа, но те отиват на кино след революциите от 1948 година и войните на САЩ – Мексиканската и особено след Гражданската война. Политиките за борба с тютюневи изделия са съживени в Съединените щати в края на 19 и началото на 20 век в едно движение, което паралелно иска и за забрана за алкохола. Анти-цигарената лига на САЩ подема кампания срещу продажбата на цигари. Между 1890 и 1930 г. в 15 щати влезли в сила закони, забраняващи продажба, производство, притежание и употребата на цигари и тютюневи изделия. В още 22 други държави има подобно законодателство, или такова ограничаващо пушенето. По време на финансовата криза обаче, повечето забрани са отменени, тъй като забраните за пушене и продажби катастрофално удрят още много видове бизнес и националните бюджети, включително и тези за здравеопазването.

Разгарът на забраните са 20 те години – когато, в редица страни се въвеждат ограничения, като най-големи в Европа са с идването на Хитлер (мразил освен евреите и цигарите) на власт в Германия. По времето на Хитлер, пушенето е забранено в много работни места, правителствени офиси, болници и почивни станции, а малко по-късно дни преди Втората Световна Война забрани са въведени в много кафенета, барове и ресторанти, като рестрикциите се усилват в 1941 г. В началото на 30 те години в повечето места по света забраните са отменени, но както споменах, те се засилват в Германия и донякъде в Италия, точно по него време. Хайнрих Химлер забранява на есесовците да пушат напълно. Фразата "пасивно пушене" например не идва от Западна Европа или САЩ, както мнозина си мислят, а точно от Нацистка Германия на 30 те години.

Тия "простаци" според "сълно интелигентния" ни премиер - Чърчил и Айнщайн - И двамата днес ще ги изхвърлят като мръсни котета. Единия от парламента, а втория от университета

Въпреки това, употребата на тютюневи изделия на глава от населението в Германия между 1932 и 1939 г. е нараснала от 570 до 900 цигари годишно, нещо което наблюдаваме и в момента в някои от страните от Западна Европа след забраната. В Норвегия например, младежите които посягат към цигарите са се увеличили, в сравнение с преди забраните за пушене там.

Ерих Мария Ремарк и Марлене Дитрих - Писателят обичал да пуши и избягал от Германия, като дошли непушачите на власт
Да се върнем обаче към Германия. Луфтвафе забранява тютюнопушенето през 1938 г. а Гьоринг забранява на войници и офицери да пушат на обществени места. В 1941 г. е забранено и пушенето в автомобили по улиците. Пушенето е забранено напълно във всички германски влакове и автобуси през 1944 г. Във влаковете вече няма купета за пушачи – никъде не се пуши. По време на цялата Втора Световна Война забраната за пушене е била почти пълна в ресторантите и кафенетата в Берлин, докато накрая английски и американски самолети и руски оръдия не пращат в небитието и последните останки от заведенията. В края или малко след войната, повечето анти-тютюневи активисти в Райха са мъртви – едни се самоубиват, други са убити и избесени от съюзниците. Ръководителите на няколко научни институти заети с тютюна се самоубиват преди съдебните процеси срещу тях, съдебни процеси не за тютюна, а за това, че тези радетели за общественото здраве имали и други интереси като, насилствена евтаназия например, геноцид и т.н.

Към края на войната на водачите на Райха не им било лесно. Освен с цигарите се боли и с гнилия англосаксонски капитализъм, световния еврейски заговор и с комунизма

Непосредствено след войната на никой не му е било до забрани и в Европа се пуши навсякъде. Икономиката на окупирана Германия е бартерна. Основна “парична” единица е пакет цигари. Цените, продажбите и пазарлъците се правят на базата на стекове и пакети цигари. Един Фолксваген Костенурка в 1947 година струва 60 000 цигари.
края на 70 те г. идва ново настъпление, което след 90 те се засилва, но по мое мнение ще свърши като предните. Общо взето, борбата с пороците е като ислямския джихад. Много пара и гръм, фанатици, но е обречена. Пороците винаги побеждават (мафията е за това – да удовлетвори всяка нелегална потребност), а ангели има само в рая. Кръстоносния поход против тютюнопушенето днес е заимствана от нацистите – като повтаря без изключение и методите за пропаганда и налагането им.

Дали пушенето е по-здравословен от нацизма? Не ме интересува да ви кажа, пък и не ми пука

Още нещо, останало ни от нацистите е думата “купон” – Това не е свързано толкова с пушенето, но вероятно ще е интересно за някой да го научат. Към средата и края на войната в Германия и някой нейни съюзни страни дефицитът на стоки бил вече толкова голям, че висшето общество (но не партийното) – останките от старата аристокрация в Германия и някой разложени морално буржоазни кръгове (буржоата винаги се разлагат) си правили нещо като пир по време на чума, един вид и като удоволствие и като подигравка с малоумниците във властта. По тъмна доба, тайно се сбирали в нечий частен дом, облечени само с това което им се полага според държавните купони. Примерно, с купоните за дрехи давани от държавата е можело да се купят само ръкавели за риза или евтина вратовръзка и мъжете се явявали само с това облекло, а дамите се обличали пак според държавните наредби, примерно с кърпа на главата, но надолу гола, всеки според купоните си. Там се отдавали на пиене, пушене и разврат показвайки морално разложение на фона на безпримерния патриотизъм отразяван от властта. Така думата “купон” оцеляла от войната и до днес и ако дъщеря ви каже “Мамо, тате – отивам на купон!” - радвайте се, че няма купонна система и поне е облечена що-годе прилично, дори да запали тайно от вас някоя цигара.

Можем ли да пушим ако искаме и сега?

Мен лично не ме притеснява забраната. Находил съм се и по заведения и по дискотеки, просто от есента ще спра да влизам в кафенета или да сядам някъде за нещо по-бързо от едното хапване на крак. Ако например открият нелегални заведения, подобни на едно от 90 те години, по-вероятно е да ходя там, отколкото другаде. Вероятно ще се открият и частни клубове само за пушачи с ограничен достъп. Колкото и да се пенят някой, няма как да се забрани пушене на място само с избрани членове и без външни досадници.

Със забраната пушенето ще стане както винаги е било в историята така сладко, че дори смъртното наказание няма да спира желаещите да нарушат закона.

Пушенето е вредно за вашето здраве - на места вече има обратната тенденция - След Холандия и други страни в Европа и в Хърватия смятат да либерализира закона за тютюнопушене. В Хърватия има пълна забрана за тютюнопушене в заведения. Правителството е съобщило, че за скоро време отново ще може да се пуши в някои заведения, а министърът на здравеопазването подкрепял въвеждането на австрийския модел – собствениците на заведения сами да решат дали да се пуши или не.

Още нещо за тютюна. Ако пушите има по-висока вероятност да се разболеете от рак в сравнение с не-пушачите, както и да ви пипнат някой сърдечно съдови заболявания. Болестта на Алцхаймер обаче няма да ви пипне, защото пушачите не се разболяват от тази болест и още не е ясно защо. Така, ако пушите може да умрете от рак, но няма да питате като оная баба внучка си “Мила, кой беше оня немец дето ме тормози? – Алцхаймер, бабо! Алцхаймер!”

Забраняваме пушенето, сега следва:

Забраняваме дебелите хора. Щото на слабите им пречело и не било здравословно. (или поне им забраняваме да хапват на публични места защото вредят на слабите с това сладко похапване и слабите също ще надебелеят)
Забраняваме свободното изказване защото някой хора говорят зле и е вредно за другите ( както цигарите са вредни за непушачите)
Обмисля се да се въведе и задължително да имаш обратни наклонности (цензурирам се )

Но за сметка на това няма проблем следните неща:
В БГ са най-запрашените градове и с най-голям процент астми.
Няма проблем с аспартама (кой ще се опълчи на Кока кола, Монсанто, Нестле)
Няма проблем с генетичните храни (даже забраняваме криви краставици и наказваме фермерите - да купуват само на Монсанто генно модифицираните семена )
Няма проблем и за всякакви добавки за храни (нищо , че не са достатъчно изследвани - наще хора от СЗО казват , че може)
Ще пускаме измислени вируси и ще цоцаме от хората за ваксини (няма значение , че може да не са идеални за естествената имунна система и здравето, апк ползваме СЗО )Постепенно хората стават зависими и си цоцаме.
Няма проблем да ги правим консуматори и да ги разединяваме (пушачи - непшушачи, дебели - слаби, вегетарянци - други) Нека няма общество , а само индивиди, така няма кой да се противопостави и си имаме стадо.
Разбира се много от нещата правим уж за тяхно добро, промиваме мозъците им и всичко изглежда сякаш те са го искали.

Mind_Control
05-06-2012, 14:37

4. ...
5. ...

От цялата работа - приходите в хазната ще намалеят, правителството ще трябва да компенсира с увеличаване на съществуващите данъци, а те се плащат от: Пушачи и Непушачи.

Естествено - всичко по-горе е в кръга на шегата, но шегувайки се, някои от нещата може и да се случат ...

:screwy::screwy::screwy::screwy::screwy::screwy:

В природата празно няма. Като не ги дават за цигари парите, ще ги дават за дъвки (образно). Бъди сигурен, че няма да си ги сложат на влог в банката. Така че тия доводи за по- малкото данъци са меко казано смешни.

---------- Post added at 11:37 ---------- Previous post was at 11:28 ----------

ПРЕДИ МЕН СПОМЕНАХА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ: Явно нацистите са били много цивилизовани, щом са въвели термина "пасивен пушач" и са се забранили тютюнопушенето.

.........................

Незнам, кой го е писал това, но са абсолютни глупости. Ако ви пърдя в лицето кеф ли ще ви е? Нека ми отговорят пушачите. Ако се съгласите да ви пърдя в лицата с удоволствие ще се съглася да отпадне всякаква забрана за тютюнопушене.

Kuku
05-06-2012, 14:43
Ако пръднеш с картинка, все едно си запалил пура :D

BatVas
05-06-2012, 14:53
Никой не е за отпадане на забраната.
Но защо не вземем пример от Австрия - заведенията се определет дали са за пушачи или за непушачи. (ако искат даже да облагат малко повече тези за пушачи)
Защо ли Хърватска се развива добре и явно са установили , че губят от пълната забрана, та сега се обмисля либераллизиране на режима за тютюнопушене.
Забранения плод е по сладък. Аз щях да ги отказвам, ама сега щом ми ги забраняват на пук ще си пуша. И повярвайте скоро ще има частни клубове с ограничен достъп и ще си пушим. (няма да вадят лиценз за заведение за обществено хранене каквито са всички сега, а ще се определя, като частен клуб с членски карти ( е те може и да са визитки на входа , но формално пак ще се заобикаля закона)
Поправете ме ако греша, но няма ли в САЩ "Цигара бар" - то вярно , че е за пури, но там се пушат и цигари.

Mind_Control
05-06-2012, 15:23
Никой не е за отпадане на забраната.
Но защо не вземем пример от Австрия - заведенията се определет дали са за пушачи или за непушачи.

Щото тогава всички ще са за пушачи. Нали беше така до сега- за малки заведения собствениците сами определяха. Ами 95% бяха за пушачи... Трябва да ви кажа, че повечето платежоспособни клиенти са непушачи, ама на собствениците на заведения не им е уврял акъла още.

DerMeister
05-06-2012, 15:25
Щото тогава всички ще са за пушачи. Нали беше така до сега- за малки заведения собствениците сами определяха. Ами 95% бяха за пушачи... Трябва да ви кажа, че повечето платежоспособни клиенти са непушачи, ама на собствениците на заведения не им е уврял акъла още.
Това, ако е така, ще е някакъв прецедент за пазарната икономика и въобще за устройството на света.
Щом 95% от платежоспособните клиентите са непушачи, рано или късно 95% от заведенията ще са за напушачи.
Важното е да ги има другите 5%.

Mind_Control
05-06-2012, 15:34
Това, ако е така, ще е някакъв прецедент за пазарната икономика и въобще за устройството на света.
Щом 95% от платежоспособните клиентите са непушачи, рано или късно 95% от заведенията ще са за напушачи.
Важното е да ги има другите 5%.

Това е твоя интерпретация и не съм го написал аз :)

Съдейки по обкръженитето си- приятелите ми, които харчат повече по заведенията са непушачи.

П.С. така като се замисля, всички интелигентни хора, които познавам не пушат (освен наргиле и пури). И има логика.. цигарите са за бачкаторите- да успокояват нервите с нещо евтино след работния ден.

DerMeister
05-06-2012, 15:44
П.С. така като се замисля, всички интелигентни хора, които познавам не пушат (освен наргиле и пури). И има логика.. цигарите са за бачкаторите- да успокояват нервите с нещо евтино след работния ден.
Тук вече минаваме в пълни простотии и не виждам смисъл от дискусия по въпроса.

Mind_Control
05-06-2012, 15:47
Тук вече минаваме в пълни простотии и не виждам смисъл от дискусия по въпроса.

Не са простотии, а личното ми мнение подплатено от хората, които познавам и средата, в която живея.

Истината никога не е само една.

spe4elist
05-06-2012, 16:05
Не са простотии, а личното ми мнение подплатено от хората, които познавам и средата, в която живея.

Това меродавно ли е?

Кайо
05-06-2012, 16:17

Бре ти нещо си се сбъркал,сега пък делим и пушачите на интелигентни и прости,по твоята логика всички арабели и кубински бабета са интелигентни........Ми то тогава и аз не пуша и съм голям интелект,защото пуша пури и пурети.:bouncing_smiley:
Параноя ли ви гони или ви друсат с нещо в България?

morfius
05-06-2012, 16:18
Бре ти нещо си се сбъркал,сега пък делим и пушачите на интелигентни и прости,по твоята логика всички арабели и кубински бабета са интелигентни........Ми то тогава и аз не пуша и съм голям интелект,защото пуша пури и пурети.:bouncing_smiley:
Параноя ли ви гони или ви друсат с нещо в България?

Тежко ни друсат, с Гьобелсово/Сталинистки методи.

Кайо
05-06-2012, 16:19
Съдейки по обкръженитето си- приятелите ми, които харчат повече по заведенията са непушачи.

.....а много често харченето по заведенията си е чиста доза показност,нещо характерно за новобогаташите.

Mind_Control
05-06-2012, 16:24
.....а много често харченето по заведенията си е чиста доза показност,нещо характерно за новобогаташите.

А започването на цигарите в тийнейджърска възраст, как би го определил?

Аз бих го определил като показност, та и отгоре :) примесено с малко- "виж ме колко съм голям, че пуша от цигарите на тате"
П.С. защо ли не познавам хора започнали да пушат на 30 години?

---------- Post added at 13:24 ---------- Previous post was at 13:23 ----------

Това меродавно ли е?

за мен да :)

Кайо
05-06-2012, 16:31
А започването на цигарите в тийнейджърска възраст, как би го определил?

Аз бих го определил като показност, та и отгоре :) примесено с малко- "виж ме колко съм голям, че пуша от цигарите на тате"

Пропушването в тинейджърската възраст може да се дължи на много неща,не отричам,че една голяма част пушат от глупава показност,тоест да се правят на гУеми.

---------- Post added at 16:31 ---------- Previous post was at 16:28 ----------

П.С. защо ли не познавам хора започнали да пушат на 30 години?

---------- Post added at 13:24 ---------- Previous post was at 13:23 ----------

Прекалено ти е тясно обкръжението,не контактуваш с прости бачкатори......

Mind_Control
05-06-2012, 16:33
Пропушването в тинейджърската възраст може да се дължи на много неща,не отричам,че една голяма част пушат от глупава показност,тоест да се правят на гУеми.

Фактите са следните- пушачите в голямата си част пропушват преди да навършат 18. Демек го правят незаконно. Цигарената индустрия разчита именно на това- докато са млади и глупави да ги лапне и после цял живот да ги цоца.

Та с горното доказвам тезата си за глупавите и умните....

Според мен пушачите пропушили преди навършване на пълнолетие не трябва да имат избор, защото са станали зависими преди да могат да носят отговорност за решенията си според законите тук.

Доко
05-06-2012, 16:38
сега пушиш ли? ако да, явно тролваш :tongue2:

Не пуша бре Стоянчо, вече цяла година... луда работа...:wow:

Незнам, кой го е писал това, но са абсолютни глупости. Ако ви пърдя в лицето кеф ли ще ви е? Нека ми отговорят пушачите. Ако се съгласите да ви пърдя в лицата с удоволствие ще се съглася да отпадне всякаква забрана за тютюнопушене.

Обаче трябва преди това да хапнеш некви токсични гъбки, примерно брани около Нефтохим (Лукойл-а), иначе не се брои, все едно с парфюм да ги заливаш...:gas::repuke::butt::scherzkeks::tooth:

Кайо
05-06-2012, 16:41
Та с горното доказвам тезата си за глупавите и умните....

Доказваш глупости пред себе си,на мен нищо не ми доказваш.
Паля една пурета за твое здраве!;)

---------- Post added at 16:41 ---------- Previous post was at 16:40 ----------

Не пуша бре Стоянчо, вече цяла година... луда работа...:wow:

Нема се косиш,аз ще пуша и за теб....:bouncing_smiley:

Mind_Control
05-06-2012, 16:43
Доказваш глупости пред себе си,на мен нищо не ми доказваш.
Паля една пурета за твое здраве!;)[COLOR="Silver"]

В никакъв случай не искам да ти забранявам да пушиш :)
Просто ми харесва, че вече няма да го правиш около мен. Или по точно аз ще имам избор дали да съм до теб докато пушиш.

Доко
05-06-2012, 16:45
Нема се косиш,аз ще пуша и за теб....:bouncing_smiley:

Достатъчно ми е с мотора дето дишам прах, пушаци и мухи по-цял ден...:tongue2:

Кайо
05-06-2012, 16:51
Достатъчно ми е с мотора дето дишам прах, пушаци и мухи по-цял ден...:tongue2:

Ейййй пак ме настъпи по мазола с тия маторетки......а къф е кеф да спреш някъде с матора и да дръпнеш един тютюннннннн.:):):)

Доко
05-06-2012, 16:53
Ейййй пак ме настъпи по мазола с тия маторетки......а къф е кеф да спреш някъде с матора и да дръпнеш един тютюннннннн.:):):)

Неее, първо плюеш бръмбара, после лапаш цигарка и блаженно си припалваш... :tongue2:

spe4elist
05-06-2012, 16:54
...а къф е кеф да спреш някъде с матора и да дръпнеш един тютюннннннн.:):):)

... или пък тревичка ... Смоууккххх ен' флаааай ... :mrgreen:

Кайо
05-06-2012, 17:02
Просто ми харесва, че вече няма да го правиш около мен. Или по точно аз ще имам избор дали да съм до теб докато пушиш.

Ми този избор можеш да го имаш и със заведения за пушачи и не пушачи.........никой няма да те кара насила да ходиш в заведение за пушачи,нито пък мен в за не пушачи.

---------- Post added at 17:00 ---------- Previous post was at 16:58 ----------

... или пък тревичка ... Смоууккххх ен' флаааай ... :mrgreen:

А цъ,цъ...матор без треви и алкохол.

---------- Post added at 17:02 ---------- Previous post was at 17:00 ----------

Неее, първо плюеш бръмбара, после лапаш цигарка и блаженно си припалваш... :tongue2:

Бе ти майтап ама аз с матора за малко да гътна една пчела,оса знам ли що беше,ама успех и я плюнах,представи си да ме беше ужилила по езико,мое се гътна..........

BatVas
05-06-2012, 17:06

Истината никога не е само една.

Въобще няма как да е меродавно защото се базира на малка среда.
Да кажеш , че непушачите са 95% платежоспособни.
Да помисля тогава за моята среда:
Надзорен съвет на банката - акционери, собственици ( всички пушачи)
Управителен съвет на банката 6 бр. (5 пушачи, като най-главния председателя е пушач)
Директори дирекции 10 броя общо ( 9 броя пушачи)
И тези бедни хорица от "работническата класа" (както казваш) се залъгват понеже са социално слаби с цигари според теб.
Сега да видим познавам 4 професора ( 3 пушачи един отказал цигарите)
8 доцента (5 пушат яко, двама са отказали цигарите и един непушач)
Та според моята статистика и тези "неителигентни" хорица пушат. Процентите не ми се смятат.

П.П. Знам от различните срещи в централата и повечето шефове на компании с обороти над 10-20 млн и там по скромната ми статистика повечето пушат.(може и да е от стреса)

Та както виждаш моята статистика е различна от твоята.

DerMeister
05-06-2012, 17:12
Пушенето е за простолюдието, какво му обясняваш. Щом пушиш, значи си прост.

Доко
05-06-2012, 17:14
Бе ти майтап ама аз с матора за малко да гътна една пчела,оса знам ли що беше,ама успех и я плюнах,представи си да ме беше ужилила по езико,мое се гътна..........

Преди няколко седмици на събора в Ямбол един приятел го жулна една пчела по долната устна, влезнала под каската докато карахме към пистата.
Първо помислих, че е Джим Кери и ще снима "Маската" втора серия, после го разпознах, беше голяма карикатура, особенно като се опитваше да си запали цигара, смуче, смуче, ама въздуха издиша от долу... мухахахаа. :tongue2:

546
05-06-2012, 22:51
Сега един сервитьор ми се жалва, че го бомбили,излезли уж да пушат и не се върнали...:tongue2:

old alfist
06-06-2012, 13:01
Сега има бомбене, а утре кръчмите ще се превърнат в сладкарници. Не знам как може да се пие, без да се пуши.

JoRiX
06-06-2012, 14:39
Сега един сервитьор ми се жалва, че го бомбили,излезли уж да пушат и не се върнали...:tongue2:

Хахаха това според мен ще зачести и ще го направят така,че на всяка поръчка да си плащаш веднага :)

fred
06-06-2012, 20:29
Сега има бомбене, а утре кръчмите ще се превърнат в сладкарници. Не знам как може да се пие, без да се пуши.

Много просто, отказах ги сам на 30, ама алкохола никога :cheers:Пък ако мислиш, че във Франция или Италия се пие по малко се лъжеш.Там минералната вода или бутилчица вино са еднозначни, във Франция без вино на обяд рякдо сядат.Говоря за официални заведения към Френската национална банка, Италианската такава и прочее, не за пристанищни кръчми примерно.А от години в тия държави пушенето е забранено.

old alfist
06-06-2012, 20:44
Много просто, отказах ги сам на 30, ама алкохола никога :cheers:Пък ако мислиш, че във Франция или Италия се пие по малко се лъжеш.Там минералната вода или бутилчица вино са еднозначни, във Франция без вино на обяд рякдо сядат.Говоря за официални заведения към Френската национална банка, Италианската такава и прочее, не за пристанищни кръчми примерно.А от години в тия държави пушенето е забранено.
Е, да, но пиенето без пушене е икономически неизгодно - изпива се повече алкохол.:cheers:, а от друга гледна точка, както знаем алкохола е по-вреден

А, както са я подкарали ще започнат да раздават забрани и за секса.

Stoyan Georgiev
06-06-2012, 21:04
ама алфисте защо така приказваш сега ?

без пиене нямало пушене... врели некипели ;)

а пиенето било по-вредно от пушенето... алелемайко

Кайо
06-06-2012, 23:12
ама алфисте защо така приказваш сега ?

без пиене нямало пушене... врели некипели ;)

а пиенето било по-вредно от пушенето... алелемайко

По-вредно е пиенето,от пиене може да фанеш цироза,с пушенето можеш да си направиш черен белият дроб,тоест намаляваш шансовете за цироза.:choice:

Stoyan Georgiev
06-06-2012, 23:20
По-вредно е пиенето,от пиене може да фанеш цироза,с пушенето можеш да си направиш черен белият дроб,тоест намаляваш шансовете за цироза.:choice:

АХАХАХХАха смея се с глас

Доко
06-06-2012, 23:29

Хахахахаааа батка значи вече нямаш проблем с пиенето... вече си имаш три черни дроба. :unsure::whistle::biggrin1::asthanos::butt:

Stoyan Georgiev
06-06-2012, 23:32
Хахахахаааа батка значи нямаш проблем с пиенето... вече си имаш три черни дроба. :unsure::whistle::biggrin1::asthanos::butt:

проблем с пиенето ли ? какъв проблем, когато му е кеф hahaha

Кайо
06-06-2012, 23:44
Хахахахаааа батка значи вече нямаш проблем с пиенето... вече си имаш три черни дроба. :unsure::whistle::biggrin1::asthanos::butt:

Един,живи и здрави и Бог да ни пази оти ние не се пазим :)

А с пиенето никога не съм имал проблем,само кат карам не пия,па кат бех и аз с матор и скутери максимум една бира да пийна......:cheers:

---------- Post added at 23:44 ---------- Previous post was at 23:43 ----------

проблем с пиенето ли ? какъв проблем, когато му е кеф hahaha

Кеф,навик,знам ли какво е,бе арен навик си е :):):):)

Доко
06-06-2012, 23:50
Един,живи и здрави и Бог да ни пази оти ние не се пазим :)

А с пиенето никога не съм имал проблем,само кат карам не пия,па кат бех и аз с матор и скутери максимум една бира да пийна......:cheers:

---------- Post added at 23:44 ---------- Previous post was at 23:43 ----------

Кеф,навик,знам ли какво е,бе арен навик си е :):):):)

Шегувам се, знам, че си с един, другите два са под прикритие... :-):cheers:

Кайо
06-06-2012, 23:52
Шегувам се, знам, че си с един, другите два са под прикритие... :-)

Не се шегувам,дробовете да чукна на дърво са ми в безупречно състояние за сега,но имам проблем с оросяването на мозъка.:):):):)

Stoyan Georgiev
06-06-2012, 23:56
Не се шегувам,дробовете да чукна на дърво са ми в безупречно състояние за сега,но имам проблем с оросяването на мозъка.:):):):)

това си е бая сериозен проблем

Доко
06-06-2012, 23:57

Супер, спирай ги докато не си станал с три тогава.
Но пък както сам каза стане ли човек с три черни дроба може да си пие колкото си иска, цироза няма да има време да го хване. ;-)
А мозъка мога да ти го проветря на моторетката, ако се завъртиш по морето, после ще почне да се оросява нормално за едно известно време... :-) ;-)

Кайо
07-06-2012, 00:12
А мозъка мога да ти го проветря на моторетката, ако се завъртиш по морето, после ще почне да се оросява нормално за едно известно време... :-) ;-)

Живи и здрави кат се прибера и матор ше вземем по натам и до морето ше доем да го оросим мозако.
....бе е тва и е убаво на Гърция,особено на Атина,целогодишно си караш матор и за кола и не помисляш.....

bager
07-06-2012, 00:20
Ся, аз мога като пия да пуша, мога и да не пуша. По ми е кеф обаче да пуша. Е, на следващия ден не ми е толкова кеф, но както се казва не може 'ем кино, 'ем лимонада...
Пушат ли обаче около мен, непушенето ми се обезсмисля- дишам си пушеците като пич. Та затова паля и аз - поне и кефа да си правя. Не се ли пуши обаче наоколо, нямам никакъв проблем с посягане към цигарата. Та некак естествено си идва при мен...

Доко
07-06-2012, 00:21
Живи и здрави кат се прибера и матор ше вземем по натам и до морето ше доем да го оросим мозако.
....бе е тва и е убаво на Гърция,особено на Атина,целогодишно си караш матор и за кола и не помисляш.....

Телефона ми го имаш. ;-)

Кайо
07-06-2012, 00:38
Телефона ми го имаш. ;-)

;):biker::biker::biker:

dimitar_vd62
07-06-2012, 08:54

То тя оная грозната и е все тая как изглеждаме отвътре.:drinking::smoke::doctor::stretcher:

Доко
07-06-2012, 12:16
И по зле ще става... http://novatv.bg/news/view/2012/06/06/31529/Забраниха-пушенето-на-един-от-плажовете-на-френската-Ривиера/
:Silent:

-Bobby-
07-06-2012, 12:19
У нас, по плажовете, това трябва да го въведат задължително, по-скоро от гледна точка на това - пушачите да престанат да си заравят фасовете в пясъка.
На другия ден, на това място, детенце си играе, копае, и кво вади - фасове.

spe4elist
07-06-2012, 13:32
У нас, по плажовете, това трябва да го въведат задължително, по-скоро от гледна точка на това - пушачите да престанат да си заравят фасовете в пясъка.
На другия ден, на това място, детенце си играе, копае, и кво вади - фасове.

Хм, същото важи и за опасните стъклени и пластмасови бутилки, метални кенове ...

Mind_Control
07-06-2012, 13:43
Хм, същото важи и за опасните стъклени и пластмасови бутилки, метални кенове ...

Доста по- малко кенове и бутилки има по плажа отколкото фасове... Но и за двете си има кошчета въпросът е да си достатъчно културен да си ги хвърляш.