Log in

View Full Version : Каква кола бихте си купили след 156-цата?

Pages : 1 [2]

Bobi_33
06-02-2013, 22:06
ХА!!!
Точно в такъв Корвет, модел 1995г., жълт, съм се возил (само возил) преди повече от 10 години, от София до Кюстендил и обратно.
Мой приятел щеше да размени тогавашната си Е300ТД 1998г. с АМГ пакети (абсолютно копие на Е50АМГ - окачвания, спирачки, генерация, чудесии, всичко правено в Италия) за Корвета и да доплати пари, НО така и не се стигна до сделка защото просто не беше това, което всички си мислят. Уж мощен, ама.... дърво :?
Може конкретната бройка да не е била в час, но факта, че очиларката беше натъпкана до горе с екстри и стоеше по-добре на пътя, говори достатъчно според мен. Липсваше й мощност, която обаче се компенсира от икономичността.... но както и да е, те просто са различни коли.
Е500 обаче има предоволно мощност и го разбрах по гадния начин - катастрофирахме (не карах аз) с един такъв на Софийски университет през 2003г. Същата година през лятото съм го карал от Варна до Сл.Бряг.
Тоест, споделям личните си впечатления за тези две коли и без да съм чел за тях, съм си направил изводите, колкото и бегло да съм се докосвал.... поне съм се докосвал :)
Както съм се докосвал и до много други коли, като например СЛ500 2000г. или пък М5 2000г., които също ми направиха по-добро впечатление от Корвет :)

Батка, то в това поколение Корвет мотора си е все 5.7, но с различни мощности. Варира от 280 до 410 коня. Иначе от това посоление на Корвет нямам впечатления, имам от следващото, то си върви бая, никак не страда от липса на мощност. Този от обявата е С4, а аз имам преки наблюдения от С5, а той предлага много кеф за парите си.
Тоя дето сте се возили преди 10 г. може да си е имал проблеми. Знаеш, че дори сега има доста "майстори" дето гледат италианките като "голЕм камък", а какво остава за един Корвет приди 10 години....
Знам, ли то от 156-ца до 156-ца има разлика, та какво остава за Корвет.

Doomguy
06-02-2013, 22:08
Ама не е само българина, това искам да кажа.
В Щатите си е тотална гъзария да разхождаш SL.

За разни насрани негри по гетата може и да е тотална гъзария, сигурно им звучи екзотично :roll2:

fade
06-02-2013, 22:16
Купих си бензинова алфа, за да не и сложа газов инжекцион.
С което единствено доказваш непрактичноста си и пълната си техническа неграмотност!
Направи си справка кое гориво е по калорично за единица тегло!
А ако нещо пък това е опит за някаква лична нападка предвид подписа ми... ще ти кажа ако много си отворен да застанеш на чертата на бензин срещу моята газова кола! Без разбира се да гледаме какво има под капака, нали обичаш такива "пичове" дето са средна хубост! :waving:

Не знам дали си помирисвал САЩ, но явно не знаеш дори те с какво око гледат на баварците и мерцовете.:)
По ми е интересно ти, помирисвал ли си че си толкова убеден с какво око се гледа на разни неща там... и най-важното причината защо се гледа с такова око!

Тези свръхбързи америкенски карове смучат по 40 кила бензин на 100 км и са яко трошливи. Пълен ШИТ.
Е те тва последното не трябваше да го казваш, щото баш американските коли пък не са трошливи изобщо... няма по корави коли от тях може би само японските. Ама ти сигурно и не знаеш защо е така... защото американския пазар (не само на автомобили) е най-непрощаващият грешки в каквото и да е!

Това е настоящата реалност.
И аз се чудя как 4 литров бензинов осмак харчи колкото моят ТС с осем свещи ама..................[COLOR="Silver"]
.
Мисля, че си много далеч от настоящата реалност, просто защото не си достатъчно технически грамотен! И за това говори и последното ти изречение дори... ще те оставя да се чудиш... въпреки, че не вярвам глава която е пълна само с клишета и рекламни послания, да роди нещо друго, камо ли пък, отговор на толкова сложен въпрос като тоя с осмака! :tooth:

Bobi_33
06-02-2013, 22:17
Ми, батка, не знам какво е било преебано, ама от 300-те коня дето му ги рекламираха една седмица, бяха останали към има-няма половината.... :pokey:

Така, си е, ма нали знаеш, че на едно ТС-че от примерно 150 коня в завода, от свършил дебитомер може да му останат има няма 1/3
На баща ми 156-цата, като я купи преди 6 години му беше умряло всичко, свещи, дебитомер, запушен катализатор, беше незацепена. Докато я докарвах до въщи имах чувството, че не са и останали и 1/5 от заводските коне. повече от 3-та не можах да включа, нямаше силици.....

Kuku
06-02-2013, 22:23
То това ясно, ама тогава тая кола е била на 5-6 години и чак толкова да е била разхлопана..... :?
Иначе лъскава, със сменени джанти, супер рядка, много скъпа, гледат я като космически кораб, но.... :?
След онова блъснато Е500, същото момче си купи RS4 и според него то също дава повече кеф от Корвета :?

Susscrofa
06-02-2013, 22:23
С което единствено доказваш непрактичноста си и пълната си техническа неграмотност!
Направи си справка кое гориво е по калорично за единица тегло!
А ако нещо пък това е опит за някаква лична нападка предвид подписа ми... ще ти кажа ако много си отворен да застанеш на чертата на бензин срещу моята газова кола! Без разбира се да гледаме какво има под капака, нали обичаш такива "пичове" дето са средна хубост! :waving:

По ми е интересно ти, помирисвал ли си че си толкова убеден с какво око се гледа на разни неща там... и най-важното причината защо се гледа с такова око!

Е те тва последното не трябваше да го казваш, щото баш американските коли пък не са трошливи изобщо... няма по корави коли от тях може би само японските. Ама ти сигурно и не знаеш защо е така... защото американския пазар (не само на автомобили) е най-непрощаващият грешки в каквото и да е!

Мисля, че си много далеч от настоящата реалност, просто защото не си достатъчно технически грамотен! И за това говори и последното ти изречение дори... ще те оставя да се чудиш... въпреки, че не вярвам глава която е пълна само с клишета и рекламни послания, да роди нещо друго, камо ли пък, отговор на толкова сложен въпрос като тоя с осмака! :tooth:

Избягваш доста отговори.:)
Това с осемте свещи беше закачка /8 цилиндъра, към осем свещи/, ама ти нали кат видиш червено и спираш да мислиш.
Много на калории те избива.
Заставам само на една черта с колата, стоп линията на кръстовища.
Не мисля, че бензинов двигател 1.8 е кола за надбЕгване.
Ама знам ли в твоята глава какво има.

code
06-02-2013, 22:28
Мерцедес Е500 (http://www.youtube.com/watch?v=cKFCWEy-fHU)- ей го на същия Мерцедес, не знам колко върви ама го бутат :roll2:

Bobi_33
06-02-2013, 22:31
То това ясно, ама тогава тая кола е била на 5-6 години и чак толкова да е била разхлопана..... :?
Иначе лъскава, със сменени джанти, супер рядка, много скъпа, гледат я като космически кораб, но.... :?
След онова блъснато Е500, същото момче си купи RS4 и според него то също дава повече кеф от Корвета :?

Е то RS4 си е машина, няма 2 мнения, и от 124-ката Аудито е светлинни години напред. Технологично, интериорно, екстериорно и всякак.

rusiq86
06-02-2013, 22:48
Суска, бате като поживял малко в US, нека и аз споделя как за пръв път се качих на корвет през далечната 2007 в САЩ...и си беше адската машина. Имаше техен представител-дилър в града, където живеех. Това си е кола откъдето и да го погледнеш...не като европейските псевдо-коли на шевролет.

Там Мерцедесите са екзотика...не са толкова срещани, поради това се намират чички да ги имат в големите градове. Мн често можеш да срещнеш някой афро-американец в тях..задължително с никелирани джанти :afro:. Нямам големи наблюдения...но не мисля, че са върха на сладоледа!
Бмв, ауди ги няма много много. Наблюденията ми са за 5 години...в доста градове..Доста рядко съм ги виждал. Ако съм виждал Бмв, задължително е било М-ка!

Това лято търкалях едно Jeep Wrangler sport..3.8L V6..разхода градско ми беше 16/ 100км. 4х4 е колата.
Разхода не стига 40...караълсъм и доста други машини и мога да споделя...разход над 20л не съм виждал в огромен пикап V8.
Всеки се сеща, че по-добро от един огромен атмосферен двигател за тунинг няма. И са адски издръжливи...
Карал съм Ford Excursion, Chevy Tahoe, Ford F350, Rav4, Land Cruiser, Jeep Wrangler...това ми бяха основно работни или за личен превоз автомобили, на които имам изминати повече км. Вс с американски двигатели с доста литри. Там се карат придимно: infinity, ford, chevy...dodge...японски автомобили заради ниските им цени...от край време пазара им е залят с японски автомобили с доста приемливи цени. В по малки градове почти само пикапи. Хората не се кефят на мерцедес там, а на мускулести коли..германците са далеч от тази платформа!

А тоя магарцедес...ако ще да е бил на президент...си е баси коша...на нищо не прилича...щайга на 21 години! И да се твърди, че е екзотика си е смешка за мен лично.

п.с. Лексуса на заден фон беше ужасен между другото. Никакво усещане за кола!

Доко
06-02-2013, 22:59
Ама не е само българина, това искам да кажа.
В Щатите си е тотална гъзария да разхождаш SL.
Докато тук гъзарския ЕскалеЙд там си е тотален селски пикап.
Дано не греша.:)

Доказваш, че си платен драскач...теоретик... ;-)
По големи националисти от хамериканците няма...

rusiq86
06-02-2013, 23:08
Суска...далеч си от истината с Хамериканците!

Susscrofa
06-02-2013, 23:13
Суска, бате като поживял малко в US, нека и аз споделя как за пръв път се качих на корвет през далечната 2007 в САЩ...и си беше адската машина. Имаше техен представител-дилър в града, където живеех. Това си е кола откъдето и да го погледнеш...не като европейските псевдо-коли на шевролет.

Там Мерцедесите са екзотика...не са толкова срещани, поради това се намират чички да ги имат в големите градове. Мн често можеш да срещнеш някой афро-американец в тях..задължително с никелирани джанти :afro:. Нямам големи наблюдения...но не мисля, че са върха на сладоледа!
Бмв, ауди ги няма много много. Наблюденията ми са за 5 години...в доста градове..Доста рядко съм ги виждал. Ако съм виждал Бмв, задължително е било М-ка!

Това лято търкалях едно Jeep Wrangler sport..3.8L V6..разхода градско ми беше 16/ 100км. 4х4 е колата.
Разхода не стига 40...караълсъм и доста други машини и мога да споделя...разход над 20л не съм виждал в огромен пикап V8.
Всеки се сеща, че по-добро от един огромен атмосферен двигател за тунинг няма. И са адски издръжливи...
Карал съм Ford Excursion, Chevy Tahoe, Ford F350, Rav4, Land Cruiser, Jeep Wrangler...това ми бяха основно работни или за личен превоз автомобили, на които имам изминати повече км. Вс с американски двигатели с доста литри. Там се карат придимно: infinity, ford, chevy...dodge...японски автомобили заради ниските им цени...от край време пазара им е залят с японски автомобили с доста приемливи цени. В по малки градове почти само пикапи. Хората не се кефят на мерцедес там, а на мускулести коли..германците са далеч от тази платформа!

А тоя магарцедес...ако ще да е бил на президент...си е баси коша...на нищо не прилича...щайга на 21 години! И да се твърди, че е екзотика си е смешка за мен лично.

п.с. Лексуса на заден фон беше ужасен между другото. Никакво усещане за кола!

Немските возила излизат доста скъпо. Надявам се да не отречеш това. Говорим за лъскави или специални возила като М-ка например.
Считам, че бензиновите двигатели на БМВ /големите/ са недостижими като икономичност. Допускам и да греша тук.
Говорехме за коли отпреди 20 години, суперкари както им викат при теб. За тях казах, че харчат по 30-40 на сто.
Убеден съм, че старите кУрвети смучат кат млади български кУрви, кинти /бензин/.:)
И те така.

---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:08 ----------

Доказваш, че си платен драскач...теоретик... ;-)
По големи националисти от хамериканците няма...

Смени плочата.
Самият факт, че говориш за американците като едно цяло, мислещо еднакво означава, че си зле.:BBQ:
Това е голяма страна с най-различни хора.
Национализмът в щатите е като толерантността в БГ.
Всички го притежават, ама никой не го усеща.

---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 22:11 ----------

Не съм твърдял, че немските коли заливат САЩ.
Твърдя, че луксозния клас на немските коли, а и не само луксозния си го позволяват богати хора.

Кайо
06-02-2013, 23:14
Немските возила излизат доста скъпо. Надявам се да не отречеш това. Говорим за лъскави или специални возила като М-ка например.
Считам, че бензиновите двигатели на БМВ /големите/ са недостижими като икономичност. Допускам и да греша тук.
Говорехме за коли отпреди 20 години, суперкари както им викат при теб. За тях казах, че харчат по 30-40 на сто.
Убеден съм, че старите кУрвети смучат кат млади български кУрви, кинти /бензин/.:)
И те така.

---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:08 ----------

Смени плочата.
Самият факт, че говориш за американците като едно цяло, мислещо еднакво означава, че си зле.:BBQ:
Това е голяма страна с най-различни хора.
Национализмът в щатите е като толерантността в БГ.
Всички го притежават, ама никой не го усеща.

---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 22:11 ----------

Не съм твърдял, че немските коли заливат САЩ.
Твърдя, че луксозния клас на немските коли, а и не само луксозния си го позволяват богати хора.

........мили аСусеееееее........

gorbi
06-02-2013, 23:14
като казвате 124, трябва да е с нужното уважение... Не знам колко сте карали такава, ама аз 5 години обикалях с едно 124 купе. Минах над 200 000 км. с него, като за тия километри смених термостат (който се сменя с отвертка за около 5 мин.) и правих моторче на парното. Толкоз. Уникално здрава, стабилна, тиха (!!!) и комфортна машина... Единствен недостатък - прекалено са много и няма индивидуалност в тях. Всъщност и втори недостатък - много ги харесваха цигани сутеньори и обикновени мангали. Като изключим тези два недостатъка - това е великолепна машина. След още 10 - 15 години запазените 124-ки ще струват бесни пари - тенденцията се наблюдава от сега.

За Корвета - нищо не знам за него, но специално този на снимката е грозен, ама грозен-грозен... :crazy:

Susscrofa
06-02-2013, 23:16
........мили аСусеееееее........

Еми, мамка му, предложи нещо по-интересно, зациклих тук.:afro:

Кайо
06-02-2013, 23:21

......ти си прасе но се дърпаш кат магаре и нищо не мога да ти предложа освен да не се изказваш неподготвен.

rusiq86
06-02-2013, 23:26
Суска, за суперколи на 20 години впечетления нямам...не съм се качвал. Виждал съм на изложения...и пак си мисля, че такъв разход няма. Не са драгстери.

От бмв съм виждал само М-ки...и то рядко.
Мерцедеси също не е като да заливат улиците...няколко от новите ц-класи, с-класи, г-класи. Като винаги ги карат или чички или някой богат афро-американец и е сложил никелирани джанти задължително. Но не са масови.
За поддръжката, там по сервизи не ги интересува каква кола караш..искаш да се свърши услуга...смяна на накладки, масло, обслужване и каквото се сетиш..плаща се на час спроред справочници...не според колата.
Частите съм убеден, че можеш да си намериш дори по-евтино от Бг. Там има всичко за всеки. Огромен пазар...огромна конкуренция и оттам цените са по-ниски!

Като чуят алфа си представят на Пинко кабриолета, червения :afro:

п.с. Много пенсионери съм виждал да карат корвети...! Определено тях да си позволиш да притежаваш, поддържаш е доста по-трудно от някой мерц.

Доко
06-02-2013, 23:29

Ши зациклиш ми, то от празнословие и бръмбари в главата тъй става... :-)

Кайо
06-02-2013, 23:32

Не бе ти не го разбра.....зацикли демек е в цикъл......:crazy:

fade
06-02-2013, 23:36
Суска, за суперколи на 20 години впечетления нямам...не съм се качвал. Виждал съм на изложения...и пак си мисля, че такъв разход няма. Не са драгстери.

От бмв съм виждал само М-ки...и то рядко.
Мерцедеси също не е като да заливат улиците...няколко от новите ц-класи, с-класи, г-класи. Като винаги ги карат или чички или някой богат афро-американец и е сложил никелирани джанти задължително. Но не са масови.
За поддръжката, там по сервизи не ги интересува каква кола караш..искаш да се свърши услуга...смяна на накладки, масло, обслужване и каквото се сетиш..плаща се на час спроред справочници...не според колата.
Частите съм убеден, че можеш да си намериш дори по-евтино от Бг. Там има всичко за всеки. Огромен пазар...огромна конкуренция и оттам цените са по-ниски!

Като чуят алфа си представят на Пинко кабриолета, червения :afro:

п.с. Много пенсионери съм виждал да карат корвети...!

Евала, че не те мързи колега да пишеш толкова!
Аз на тоя bozo, не му се връзвам изобщо да му обяснявам каквото и да е. Обаче тоя път адски ме издразниха тия двамата дето говрят за неща, за които имат представа само от филмите...
Всъщност не разбирам що му разрешиха пак да пише в тоя форум... според мен си е платил... няма друго обяснение! :tooth:

Кайо
06-02-2013, 23:41
Аз на тоя bozo, не му се връзвам изобщо да му обяснявам каквото и да е. Обаче тоя път адски ме издразниха тия двамата дето говрят за неща, за които имат представа само от филмите...
Всъщност не разбирам що му разрешиха пак да пише в тоя форум... според мен си е платил... няма друго обяснение! :tooth:

Ред Бул по-спокйно бре.....Прасето не е виновно,че му се връзвате!
....проста логика всяко прасе за да расте се нуждае от храна а тук го храните постоянно.;)

Kuku
06-02-2013, 23:43
....Ама ти за какво се нервираш? Че някой не харесва Корвет ли? :bored:

rusiq86
06-02-2013, 23:50
Понякога се забравям като пиша...но за мен спора приключва сега...пускам си филмче...направил си салатка и сипвам ракията...

Кайо
06-02-2013, 23:52
Понякога се забравям като пиша...но за мен спора приключва сега...пускам си филмче...направил си салатка и сипвам ракията...

Наздраве!:Yeeeehaaa:

fade
07-02-2013, 00:01

Наздраве :cheers:

Ама ти за какво се нервираш? Че някой не харесва Корвет ли? :bored:

Не се нервирам... просто се "позабавлявах" и аз словоблудствайки с лесни противници
shame on me!
Не ми прави чест!

Извинявай!

Kuku
07-02-2013, 00:02
Съжалявам, че мнениео ми се различава от вашето, но при единствения ми допир до таз машина не останах никак очарован.... ко да напраа :?

П.П.
Е, как пЪ един не каза 'отивам да бачкам', 'отивам тренирам', 'на диета съм' - само плюскане и льокане :tooth:

Доко
07-02-2013, 00:02

До сега бяхме на кино, гледахме Gangster Squad, става, ама не моем да изпуснем празните приказки тука...ай наздраве... :-)

Мерцедес Е500 (http://www.youtube.com/watch?v=cKFCWEy-fHU)- ей го на същия Мерцедес, не знам колко върви ама го бутат :roll2:

Хаха... :-)

rusiq86
07-02-2013, 01:53
Доко...същият филм тъкмо гледах :pokey:
Куку...след 11 вечерта...кой луд тренира/работи!

Susscrofa
07-02-2013, 08:46

Кой е bozo?

Теб не те мързи да пишеш, а просто не можеш, дано поне с речта си по-добре, че допускам мучене да се чува основно.
Проблем с това, че някой изразява различно от твоето мнение ли имаш?
Проблем с това, че някой се опитва да води разговор ли имаш?
Или се дразниш, че не можеш да догониш щафетата?
Продължавам да твърдя, че 124-ката е в пъти по-здрав, в пъти по комфортен и в пъти по-красив автомобил от този кУрвет.
Всичко касаещо визията е субективно, ама да ми разтягате локуми, че видиш ли американската автомобилна индустрия е по-добра от немската е тотален шит и тотална некомпетентност.
А най-смешно е да се твърди, че холивудските филми и рекламите в САЩ, подчертавам в САЩ, са причина за популярността на мерцедес в САЩ.:mrgreen:

---------- Post added at 06:45 ---------- Previous post was at 06:41 ----------

Най-добре е така, че рискуваше да не ти получат седващите отговори:).

Та не ми отговори, колко харчат кУрветите отпреди 20 години:) Залагам на 30/100.

---------- Post added at 06:46 ---------- Previous post was at 06:45 ----------

Ама ти самият нищо не написа по-темата.
С по-едно изречение става само при русите каки, тук е малко по-сложно.:)

Доко
07-02-2013, 09:16
Суско, аз пишех с едното око, с другото гледах филм на кино бре, на няколко пъти си трих изречения и фрази на Мики Коен (Шон Пен)... :mrgreen:
И какво да пиша като не ме интересува коша 124 шошоне, не ставай смешен като сравняваш muscle cars с масова кола, или може-би не правиш разлика в прочита. :-)

Susscrofa
07-02-2013, 09:24
Суско, аз пишех с едното око, с другото гледах филм на кино бре, на няколко пъти си трих изречения и фрази на Мики Коен (Шон Пен)... :mrgreen:
И какво да пиша като не ме интересува коша 124 шошоне, не ставай смешен като сравняваш muscle cars с масова кола, или може-би не правиш разлика в прочита. :-)

И според теб тази 124-ка ускоряваща от 0-100 под 6 сек не е била за времето си супер кар..........
Не се излагай.

SandoOne
07-02-2013, 09:43
Джип най вероятно или субару импреса врц

Kuku
07-02-2013, 09:48
Как масовка бе, хора?
АМГ-та и М-повер масовки.... :?

---------- Post added at 09:48 ---------- Previous post was at 09:47 ----------

Джип най вероятно или субару импреса врцПреди две седмици като ходих до Кюстендил вечерта карах едно дърто Субару Форестър - направо пазарувай без да се замисляш!!!
Това е ТАНК!!!

rusiq86
07-02-2013, 10:01
Суска, нямам наблюдения над корвет на над 20г...и немога да споделя мнение за разход.
Определено съм виждал страхотни масъл карс...имат постоянно изложения. Бих ги предпочел десетки пъти пред тея мерци/м-ки.
п.с. 3.8литра гориво върви около 3$ ...средно заплащане започва от 10$/h ...като спокойно може да се уредиш с работа на 18$! Дали им пука колко гори една кола!

Susscrofa
07-02-2013, 10:02
Как масовка бе, хора?
АМГ-та и М-повер масовки.... :?

---------- Post added at 09:48 ---------- Previous post was at 09:47 ----------

Преди две седмици като ходих до Кюстендил вечерта карах едно дърто Субару Форестър - направо пазарувай без да се замисляш!!!
Това е ТАНК!!!

Кои от тези форестъри бяха с адаптивно задно окачване?
Бая скъпичко е.
Знам със сигурност, че го има и при легасито.

SandoOne
07-02-2013, 10:05
Бате това ми е една от любимите коли един пич идваше от една морга да праща пратки и караше Врц Сти 2004 беше с десен волан качих се и не ми се слизаше тва найстина е гоотино ... и на 2.0 съм доволен карал съм и такова с кръглия фар 202 коня беше уникални са ма бих се задоволил и с един 200СХ 1994 година :)

Susscrofa
07-02-2013, 10:10
Суска, нямам наблюдения над корвет на над 20г...и немога да споделя мнение за разход.
Определено съм виждал страхотни масъл карс...имат постоянно изложения. Бих ги предпочел десетки пъти пред тея мерци/м-ки.
п.с. 3.8литра гориво върви около 3$ ...средно заплащане започва от 10$/h ...като спокойно може да се уредиш с работа на 18$! Дали им пука колко гори една кола!

Съгласен съм с всичко написано.
Реагирах остро в тази тема, независимо, че не ми е от силните, защото не мога да приема някой да отхвърли нещо наистина стойностно като тази 124-ка, само заради тъпи предразсъдъци, че в БГ я карали ромски барони.
За мен това е класика, така както м5 е класика, така както седма серия на БМВ до 2001 ще остане класика. И всичките те просто грозни. Но според мен красиви в простотата си. Гениално прост, но адски красив дизайн. Ето това немците го владеят адски добре.
За двигателите дори не ми се пише.
Когато тествах на Горубляне една седмица с 4.4 литров осмак, се усмихвах през цялото време докато я карах. Джамбазинът ме помисли за куку.
Та се дразня, когато някой отхвърля нещо ей така, от предразсъдъци.

fade
07-02-2013, 10:24
Кой е bozo?

Теб не те мързи да пишеш, а просто не можеш, дано поне с речта си по-добре, че допускам мучене да се чува основно.

Това ще го оставя без коментар, защото не разбирам какво отново се опитваш да кажеш или по-скоро да изгрухтиш!

Проблем с това, че някой изразява различно от твоето мнение ли имаш?
Проблем с това, че някой се опитва да води разговор ли имаш?
Нямам проблем с личните мнения, на когото и да било, имам проблем с некомпетентните мнения изказани от хора които нямат ни най-малка представа за какво говорят и защо го говорят! А когато мнението им е формирано от разни градски легенди и четено-недочетено тук-там... просто не си хабя енергията да им обяснявам. От тях няма полза и в разговора който се опитват да водят, не се научава нищо ново. Най-хубавото определение за такива индивиди е словоблудци. Ако продължим в тоя ред на мисли се сещам, че при такъв подход към най-обикновен разговор, тия хора сигурно и към останалите неща в живота си подхождат така като примерно заместват едни важни работи с ръкоблудстване. :tooth:

Или се дразниш, че не можеш да догониш щафетата?
Продължавам да твърдя, че 124-ката е в пъти по-здрав, в пъти по комфортен и в пъти по-красив автомобил от този кУрвет.

Каква щафета? Вземи по добре погледни някое клипче в YouTube кой кого гони, Корветите ли гонят или някой тях гони... вкл. и коли които струват колкото един малък замък.
Разбираш ли накъде бия, примерно аз съм Корвета ти си оня мазен цигански 124!

Всичко касаещо визията е субективно, ама да ми разтягате локуми, че видиш ли американската автомобилна индустрия е по-добра от немската е тотален шит и тотална некомпетентност.

Тотален шит са хора като теб, щото са некомпетентни и изказват мнения за неща за които почити нищо не знаят от първа ръка особено пък за американската автомобилна индустрия! А че тия автомобили са по опростени и надеждни от последните излизащи на пазара "чудеса" на европейската автомобилна индустрия е само един голям плюс в очите на един практично мислещ човек!

А най-смешно е да се твърди, че холивудските филми и рекламите в САЩ, подчертавам в САЩ, са причина за популярността на мерцедес в САЩ.:mrgreen:

Един човек който е живял в САЩ ти каза, че този автомобил не е популярен там, ти обаче продължаваш да твърдиш, че е популярен. Това ако не е инфантилност... не знам. Всяка секунда в един холивудски филм се заплаща! Сети се сега, че тия марки за да присъстват там са си платили едни много сериозни пари. Та питам се аз, дали ако са толкова популярни щяха да си плащат да присъстват постоянно на екрана. Затова и казах че представите ви за САЩ са единствено от филмите. Съчетано с тоталната ти техническа неграмотност това те прави единствено Bozo

Kuku
07-02-2013, 10:34
Точно ей такова беше Субито - Аутбек 2.5 автоматик, аз мислех, че е Форестер, но току-що го изрових в Гуугъл :)
Не знам дали има скъпи части, но предполагам, че цените са над средните нива за българския пазар.
Факт е обаче, че за тази кола не е нужно да има път - тя сама си прави.
В конкретния случай, след него можех да мина дори с Алфата, а пред него имаше половин метър пресен сняг :new_Eyecrazy:
Гледах, като изтребител :new_Eyecrazy:
Аз не смея да тръгна, а всички вътре ми казват 'ей от там мини' и сочат двуметров хълм :new_Eyecrazy:
Ако не беше вечер щях да снимам, защото такова нещо не бях виждал скоро :surrender:

http://www.subaruoutback.org/forums/attachments/classifieds/14525d1245150468-1998-outback-limited-3000-suby.jpg

Doomguy
07-02-2013, 10:34
Кой е bozo?

http://cdn10.usni.org/sites/default/files/userfiles/image/features/10peopledidntknowmarines/bozo.jpg

:rotfl:

Доко
07-02-2013, 10:37
Съгласен съм с всичко написано.
Реагирах остро в тази тема, независимо, че не ми е от силните, защото не мога да приема някой да отхвърли нещо наистина стойностно като тази 124-ка, само заради тъпи предразсъдъци, че в БГ я карали ромски барони.
За мен това е класика, така както м5 е класика, така както седма серия на БМВ до 2001 ще остане класика. И всичките те просто грозни. Но според мен красиви в простотата си. Гениално прост, но адски красив дизайн. Ето това немците го владеят адски добре.
За двигателите дори не ми се пише.
Когато тествах на Горубляне една седмица с 4.4 литров осмак, се усмихвах през цялото време докато я карах. Джамбазинът ме помисли за куку.
Та се дразня, когато някой отхвърля нещо ей така, от предразсъдъци.

А ве суси, пич, за теб може и Азис да е стойностен, но за други не.
Не слагай на кантар Е124 и 7 серия. Сравненията са ти толкова неадекватни, че издават некопетентноста ти. Това шошоне е като Алфа 156 GTA, всички я харесват, но никой няма да даде 10000 лв, защото виж какво го очаква (снимка от преди 10мин). ;-) :-) :-)

santo_traficante
07-02-2013, 10:43
...
Не е дебело за подръжка:evilsmiley:Мойто беше по новото пак с 2.5 мотор...нЕма такъв чук карал съм го в голям сняг без да е разчистено и минава като победител:evilsmiley:
Най скъпото което съм му сменял беше съединител 800лв

Kuku
07-02-2013, 11:00
Именно!
А ето така изглеждаше онзи Аутбек, ама на стръмно :new_Eyecrazy: http://youtu.be/5LZlEJFf-8M

Susscrofa
07-02-2013, 11:16
Това ще го оставя без коментар, защото не разбирам какво отново се опитваш да кажеш или по-скоро да изгрухтиш!

Нямам проблем с личните мнения, на когото и да било, имам проблем с некомпетентните мнения изказани от хора които нямат ни най-малка представа за какво говорят и защо го говорят! А когато мнението им е формирано от разни градски легенди и четено-недочетено тук-там... просто не си хабя енергията да им обяснявам. От тях няма полза и в разговора който се опитват да водят, не се научава нищо ново. Най-хубавото определение за такива индивиди е словоблудци. Ако продължим в тоя ред на мисли се сещам, че при такъв подход към най-обикновен разговор, тия хора сигурно и към останалите неща в живота си подхождат така като примерно заместват едни важни работи с ръкоблудстване. :tooth:

Каква щафета? Вземи по добре погледни някое клипче в YouTube кой кого гони, Корветите ли гонят или някой тях гони... вкл. и коли които струват колкото един малък замък.
Разбираш ли накъде бия, примерно аз съм Корвета ти си оня мазен цигански 124!

Тотален шит са хора като теб, щото са некомпетентни и изказват мнения за неща за които почити нищо не знаят от първа ръка особено пък за американската автомобилна индустрия! А че тия автомобили са по опростени и надеждни от последните излизащи на пазара "чудеса" на европейската автомобилна индустрия е само един голям плюс в очите на един практично мислещ човек!

Един човек който е живял в САЩ ти каза, че този автомобил не е популярен там, ти обаче продължаваш да твърдиш, че е популярен. Това ако не е инфантилност... не знам. Всяка секунда в един холивудски филм се заплаща! Сети се сега, че тия марки за да присъстват там са си платили едни много сериозни пари. Та питам се аз, дали ако са толкова популярни щяха да си плащат да присъстват постоянно на екрана. Затова и казах че представите ви за САЩ са единствено от филмите. Съчетано с тоталната ти техническа неграмотност това те прави единствено Bozo

Обърка се тотално в стремежа си да се заяждаш с мен.
Никой не е казвал, че мецедес е масовка в САЩ, тва да не е тойотка.
Ставаше дума за съвсем други неща.
Ако направим статистика, ще видиш, че американските автомобили са по-силно застъпени във филмите на холиБлуд.
За мен колата не е надБегване.
Надбегването е за малки пишлета.:)
Нямам нужда от доказване на драг:), доказвам се на други места.
Пък ти можеш да си мериш чушлето където и когато си поискаш, само гледай да не е по обществените пътища.
Мерцедес само в твоята пълна с бръмбари глава е марка, която разчита на местни легенди.
В тази тема писаха един двама, които наистина бих нарекъл компетентни, но точно пък ти да ми разтягаш темата за компетенциите не вАжи:).

---------- Post added at 09:13 ---------- Previous post was at 09:09 ----------

А ве суси, пич, за теб може и Азис да е стойностен, но за други не.
Не слагай на кантар Е124 и 7 серия. Сравненията са ти толкова неадекватни, че издават некопетентноста ти. Това шошоне е като Алфа 156 GTA, всички я харесват, но никой няма да даде 10000 лв, защото виж какво го очаква (снимка от преди 10мин). ;-) :-) :-)

Аз не сравнявам 124 със седма серия бре рибоядецо.:)
Просто ти казвам, че тези коли, колкото е да се напиняш, винаги ще останат в автомобилната история, ще бъдат запомнени, така както помним костенурката на ФВ, така както помним рекорд на опел и редица други коли.
124 е един от най-добрите модели пускани в класа си, а когато добавим и осемцилиндровия петак нещата си опират почти до легенда, а ти бегай гони мИекащи блондинки и не се занимавай с мен.:)

---------- Post added at 09:15 ---------- Previous post was at 09:13 ----------

http://cdn10.usni.org/sites/default/files/userfiles/image/features/10peopledidntknowmarines/bozo.jpg

:rotfl:

Това сигурно е заготовка на заглавната страница на личната ти биографична книга.

---------- Post added at 09:16 ---------- Previous post was at 09:15 ----------

Не е дебело за подръжка:evilsmiley:Мойто беше по новото пак с 2.5 мотор...нЕма такъв чук карал съм го в голям сняг без да е разчистено и минава като победител:evilsmiley:
Най скъпото което съм му сменял беше съединител 800лв

Аз точно към това се стремя, но го търся с 3.0 двигател.
Гледах няколко и останах с много добри впечатления.
Само малко ръжда имаше отдолу повечко, сравнено с алфата ми, ама може да са били от кофти дестинации.

santo_traficante
07-02-2013, 11:39
2.5 мотор е за предпочитане. 3.0 харчи повче а да кажеш да върви зверски повече..ми не:)
Ръждиви идват от Австрия и Германия.Мойто го довлекох от Италия без ръжда и след 4 год. го продадох без грам ръжда.

Susscrofa
07-02-2013, 11:50
2.5 мотор е за предпочитане. 3.0 харчи повче а да кажеш да върви зверски повече..ми не:)
Ръждиви идват от Австрия и Германия.Мойто го довлекох от Италия без ръжда и след 4 год. го продадох без грам ръжда.

Така е, но трилитровия май беше с верига и все пак е шестак.
Чух за 2.5, че имали проблем с прегряване, ама допускам, че са само слухове.
Интериора при 2.5 е малко по-кофти от трилитровите.
Едната, която гледах беше от Германия, а другата от Швейцария.

Doomguy
07-02-2013, 12:26
Това сигурно е заготовка на заглавната страница на личната ти биографична книга.

Нали питаше кой е бозо, ето ти го! Кво вириш пишка сега?

Susscrofa
07-02-2013, 12:33
Нали питаше кой е бозо, ето ти го! Кво вириш пишка сега?

Това с пишките аз го започнах, измисли нещо ново.
Ама ти наистина ли си клоун?

santo_traficante
07-02-2013, 12:34
Така е, но трилитровия май беше с верига и все пак е шестак.
Чух за 2.5, че имали проблем с прегряване, ама допускам, че са само слухове.
Интериора при 2.5 е малко по-кофти от трилитровите.
Едната, която гледах беше от Германия, а другата от Швейцария.Да и Швейцарките са гнилочи. Има наточени и с 2.5 мотор мойта беше със всички екстри за модела /кожа,климатроник,ел.пакет,подгряване седалки и челно стъкло/ без автоматик защото не исках Субару автомат. Доста време търсих тази комбинация:evilsmiley:

Kuku
07-02-2013, 12:38
А защо не автоматик?
Някакви проблеми или лично предпочитание?

santo_traficante
07-02-2013, 12:42
А защо не автоматик?
Някакви проблеми или лично предпочитание?Защото е 4 скоростен и това не ме радваше.Ако купувам пак суби ще е с ръчка и турбина:evilsmiley:
Субарото го купих след 156 2 бр и спрях да ходя по сервизи и да се занимавам с глупости:) Във река съм го вкарвал по планини със яко сняг:)Е неможах да го счупя само съединител му превъртях.

Doomguy
07-02-2013, 12:52
Това с пишките аз го започнах, измисли нещо ново.
Ама ти наистина ли си клоун?

Клоун съм, да. Питай майка си на кого приличаш...

Susscrofa
07-02-2013, 13:17
:on_da_beach:
Клоун съм, да. Питай майка си на кого приличаш...

Ау как се фръцна разпалено.
Провинциалния ти комплекс за малоценност примесен с ниската ти култура и бедния ти речник, са неща, които и в бъдеще ще те спъват.
Поработи малко в тази посока.:on_da_beach:

Doomguy
07-02-2013, 13:21
Не се престаравай с душевните си диарии прасчо, за мен си най-обикновен трол, незаслужаващ никакво внимание...

Susscrofa
07-02-2013, 13:23
Не се престаравай с душевните си диарии прасчо, за мен си най-обикновен трол, незаслужаващ никакво внимание...

Имаш късмет, че не се престаравам.
Не забелязах да не ми обръщаш внимание.:)
Обикновен шаран.:on_da_beach:

SandoOne
07-02-2013, 20:20
Стига се карахте Най - добрата марка е алфа имя и в бързи и яростни 6 и ТДУ и НФС и в България исками се да имаше некой от наште съфорумци да имаше 3.7 аутоделта без значение 147 ,156 и в прочие ...

Bobi_33
07-02-2013, 20:26
Стига се карахте Най - добрата марка е алфа имя и в бързи и яростни 6 и ТДУ и НФС и в България исками се да имаше некой от наште съфорумци да имаше 3.7 аутоделта без значение 147 ,156 и в прочие ...

Най-добрата за какво? В ценови диапазон от 500 до 5 000 лв. или друго? Най-добра в какво? Само с 2 модела в производсктво? При това модели, които не се правят в Милато, а в Торино. Най-добра сега, в бъдещето или в миналото? И аз смятам, че е била много голяма марка, но ме притеснява думата "БИЛА" която е в минало време.

SandoOne
07-02-2013, 20:29
Еми шанс секи закъсва на днешно време ....

BLUE1
08-02-2013, 13:51
---------- Post added at 13:51 ---------- Previous post was at 13:47 ----------

---------- Post added at 09:15 ---------- Previous post was at 09:13 ----------

---------- Post added at 09:16 ---------- Previous post was at 09:15 ----------

Аз точно към това се стремя, но го търся с 3.0 двигател.
Гледах няколко и останах с много добри впечатления.
Само малко ръжда имаше отдолу повечко, сравнено с алфата ми, ама може да са били от кофти дестинации.

,,,,Що не каза, че търсиш Аутбек, аз разширих търсенето на нова кола точно със същият модел и първото което изпадна в Германия беше с 3.0 двигател, мен обаче ме спря твърде високият данък, иначе проблема с прегряването на 2.5 е при модела преди 2004 година.

Susscrofa
08-02-2013, 14:20
---------- Post added at 13:51 ---------- Previous post was at 13:47 ----------

,,,,Що не каза, че търсиш Аутбек, аз разширих търсенето на нова кола точно със същият модел и първото което изпадна в Германия беше с 3.0 двигател, мен обаче ме спря твърде високият данък, иначе проблема с прегряването на 2.5 е при модела преди 2004 година.

Да, знам за кой 2.5.
Аз търся 3.0 преди 2004.
За данъка си прав, високичък е, но една две години и влизаш при 14 годишните.:))))))))
Аз го търся за втора удобна кола за багаж.:)
Е, ако изпадне нещо добро мога и да направя компромис с 2.5, но не ми се иска.
Често се колебая дали да не изчакам малко и да взема модел след 2004 г.

etrovskii
08-02-2013, 16:41
Тук неможе да ви разбере човек,уж е форум за алфа маняци и се излиза един който сере по марката:brickwall:тва било два модела и половина ми тваааа унуваааааа,ужас.

Kuku
08-02-2013, 16:55
Е, да не е излъгал? :)

etrovskii
08-02-2013, 17:03
Ми тогава защо карате алфи.:big_money:

Doomguy
08-02-2013, 17:15

За да те е яд...

Доко
08-02-2013, 17:18

Ми щот са ефтини, чупиш и фЪрляш... :-)

Susscrofa
08-02-2013, 17:20

Аз си я купих, за да мога да имам основателен повод да пиша във форума.

Kuku
08-02-2013, 17:23
Аз писах 8-9 години на вересия :tooth:

Susscrofa
08-02-2013, 17:25
Аз писах 8-9 години на вересия :tooth:

Това е единственият случай, при който се оказвам по-глупав от теб.:)

bager
08-02-2013, 17:26
Аз си я купих, за да мога да имам основателен повод да пиша във форума.

А каква беше причината да искаш да пишеш тук? :)

Susscrofa
08-02-2013, 17:32
А каква беше причината да искаш да пишеш тук? :)

Голям форум, пълен с идеалисти и мечтатели.

Kuku
08-02-2013, 17:34
... идеАлфисти и мечтатели :)

bager
08-02-2013, 17:37
Такива отдавна няма в тоя форум :) . Останаха само цинични реалисти и някой друг зевзек :) .

etrovskii
08-02-2013, 18:04
сигурно и колите ви са като вас тарлясници, разбирачи

BLUE1
08-02-2013, 18:09
сигурно и колите ви са като вас тарлясници, разбирачи

За съжаление не всички можем да отделим 2800 лева за "уникална" 147 -ца :rip:

etrovskii
08-02-2013, 18:16
За да те е яд...
Ти си най големия разбирач,и не се пише със злоба,много злоба май има в тебе,гледам и с други се дразниш и заяждаш но боженька не фраер превиди си го:please:

---------- Post added at 18:16 ---------- Previous post was at 18:11 ----------

За съжаление не всички можем да отделим 2800 лева за "уникална" 147 -ца :rip:
и за 200 лева ги взимам ако има дразнели те това чее 2800:smile:

BLUE1
08-02-2013, 18:22
Ти си най големия разбирач,и не се пише със злоба,много злоба май има в тебе,гледам и с други се дразниш и заяждаш но боженька не фраер превиди си го:please:

---------- Post added at 18:16 ---------- Previous post was at 18:11 ----------

и за 200 лева ги взимам ако има дразнели те това чее 2800:smile:

Ти чужденец ли си?

Doomguy
08-02-2013, 18:26
Да, прав си etrovskii, целта в живота ми е да седя в този форум и да злобея срещу някакви непознати като теб... И внимавай с изразите, за да не приключиш участието си във форума толкова бързо, колкото надраска двадесетината си поста пълни с плява...

etrovskii
08-02-2013, 18:54
Да, прав си etrovskii, целта в живота ми е да седя в този форум и да злобея срещу някакви непознати като теб... И внимавай с изразите, за да не приключиш участието си във форума толкова бързо, колкото надраска двадесетината си поста пълни с плява...
Нямам намерение да се дразна с тебе то е явно че не си добре,но по голяма плява не съм виждал от тебе смятам че бях ясен,и виж стига ме занимава с твоите дебилни братвежи личи си колко ти е въспитанието,и още има един лаф отговори на тъпака с мълчание това ще направя:smile:

Kuku
08-02-2013, 19:00
Ми тя мойта бричка си е таралясник :tooth:

BLUE1
08-02-2013, 19:03
Нямам намерение да се дразна с тебе то е явно че не си добре,но по голяма плява не съм виждал от тебе смятам че бях ясен,и виж стига ме занимава с твоите дебилни братвежи личи си колко ти е въспитанието,и още има един лаф отговори на тъпака с мълчание това ще направя:smile:
Не те ли е срам, че си неграмотен?

layz
08-02-2013, 19:03
По-темата..
Надявам се следващата ми кола да е максимум 5 годишна .. може и да е гоуфувия клас , но да е стегната и новичка. :smile:

santo_traficante
08-02-2013, 19:11
по темата...
Lexus LFA:evilsmiley:

Doomguy
08-02-2013, 19:15
Не те ли е срам, че си неграмотен?

Не само, че не го е срам, ами си правеше реклама в раздела за 156/147/GT, която в последствие беше изтрита. Явно и за това се е регнал, обаче вместо да си спами кротко, реши да се прави на велик. Колега etrovskii, ако убий простака с мълчание е вярно, то гледайте да говорите даже и на сън, така де, да не се простим с вашето уникално присъствие преждевременно... :haha:

Bobi_33
08-02-2013, 20:02
по темата...

Тоя Лексус не е ли малко скъпичък? Що ми се върти някакава цифра от 400 000 Euro в главата за нов, не знам. Ако даже не е и повече. Ако пък е наистина тия пари - по добре Ламборгини Авентадор - класи отгоре!!!

undy
08-02-2013, 20:07
......иии отново по темата.....
..аз пък от вчера само зяпам клиповете, в Ию-тубето, на Venci и Dexer(не ,че не съм ги гледал и преди де)......ебааааахти кефа.
Нещо се привързвам към бабите със задно....баби ли-къртят направо.

Bobi_33
08-02-2013, 20:12
......иии отново по темата.....
..аз пък от вчера само зяпам клиповете, в Ию-тубето, на Venci и Dexer(не ,че не съм ги гледал и преди де)......ебааааахти кефа.
Нещо се привързвам към бабите със задно....баби ли-къртят направо.

Е това мнение е най-правилно и Алфистко в цялата тема. Връщане към корените на Алфа. Ако не подкараш стара, истинска Алфа, значи никога не си знаел що е то Алфа.....:naughty:

А иначе щом те кафят 75-ците, просто идваш на Трак Дей и се качваш на някоя 75-ца, никога няма да ти откажат возене нито Венци, нито Дексър, нито Данчо, нито Гиги, нито Пламен

Doomguy
08-02-2013, 20:28
Мен ме радва това:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/Alfa164_Super12V.jpg

С V6 мотор.

undy
08-02-2013, 20:29
Е това мнение е най-правилно и Алфистко в цялата тема. Връщане към корените на Алфа. Ако не подкараш стара, истинска Алфа, значи никога не си знаел що е то Алфа.....:naughty:

А иначе щом те кафят 75-ците, просто идваш на Трак Дей и се качваш на някоя 75-ца, никога няма да ти откажат возене нито Венци, нито Дексър, нито Данчо, нито Гиги, нито Пламен
При първа възможност ще се възползвам:th_up:

Доко
08-02-2013, 21:22
по темата...

Тоя Лексус не е ли малко скъпичък? Що ми се върти някакава цифра от 400 000 Euro в главата за нов, не знам. Ако даже не е и повече. Ако пък е наистина тия пари - по добре Ламборгини Авентадор - класи отгоре!!!

Лексуса създаден от зубъри...:tooth:
http://vbox7.com/play:25e52099ff

zx12r
08-02-2013, 22:32
Бих си взел пак 156 ако имаше "оправена" по мой вкус - със задно и с Ве осмак с поне 320 коня :devil2:

SandoOne
08-02-2013, 22:59
164 - една от най - здравите алфи правени някога подкрепям .... Много ми иска да направа некой тестдрайв на 1.8 Тби - 200 коня тая оса сигорно много върви и с един чип :)

tokata_pz_flex
08-02-2013, 22:59
Моята следваща Алфа Ромео ще бъде бабичка ... искам старото ГТВ ... ама това ще стане като разчистя гаража :idea2:

santo_traficante
09-02-2013, 09:16
Тоя Лексус не е ли малко скъпичък?

Колега от форума си купи 8c та един Лексус ли ше ми се опре:super:
В краен случай мое някоя Годзила създадена отново от зубъри:moon::smartass:

SandoOne
09-02-2013, 11:34
И кой колега е с 8 ц :)

rusiq86
09-02-2013, 12:00
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/alfa-romeo-8c-competizione-alessandria/171638497.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=25&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&negativeFeatures=EXPORT

Мн красива!

Djalev
09-02-2013, 13:19
Mitsubishi Lancer Evolution 7 , 8

Bobi_33
09-02-2013, 18:50
Колега от форума си купи 8c та един Лексус ли ше ми се опре:super:
В краен случай мое някоя Годзила създадена отново от зубъри:moon::smartass:

Абе може и да си взел 8С, ма мое и да не е, слад като уж я взе тоя човек напълно изчезна. Завинаги!
:shocking:

Jivko7777
09-02-2013, 19:05
И кой колега е с 8 ц :)

Абе може и да си взел 8С, ма мое и да не е, слад като уж я взе тоя човек напълно изчезна. Завинаги!
:shocking:

ми то не е майтап работата, щото май колата си го вкара в затвора... http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=63321

kolev
12-02-2013, 12:16
да подкараш стара алфа, да се разтропа нещо по средата на пътя и да се побъркаш от чудене дали ще пристигнеш. или да подкараш стара алфа и да се скъсаш от чудене що все още нищо не се е разтракало,как пък всичко работи точно сега и дали изобщо ще пристигнеш. ето това е алфа :Tease:

RPWWD
12-02-2013, 14:16
да подкараш стара алфа, да се разтропа нещо по средата на пътя и да се побъркаш от чудене дали ще пристигнеш. или да подкараш стара алфа и да се скъсаш от чудене що все още нищо не се е разтракало,как пък всичко работи точно сега и дали изобщо ще пристигнеш. ето това е алфа :Tease:

И да си чест гост на тенекеджиите да я кърпят, че да не изпаднеш през пода ;-)

Bobi_33
12-02-2013, 19:28

Тея чувства съм ги изпитвал единстено със съвременните Алфи. 156-цата ме е оставяла на път ,при това няколко пъти, 33-китe (за много повече години експлоатация) никога!

---------- Post added at 17:28 ---------- Previous post was at 17:21 ----------

И да си чест гост на тенекеджиите да я кърпят, че да не изпаднеш през пода ;-)

Ти да не си тенекеджия и да оферираш някого? А иначе освен 156 каква друга Алфа си имал и за колко време? Колко Алфи си изкърпил? Освен твоята 156-ца има ли друга толкова невероятна на тая планета или е само твоята? Гледам, че си експерт, та затова те питам - да се пообразовам малко. Щото 156 е твърде извънземна, никъде не се среща никъде и едва ли бих могъл да знам нещо за тая кола. Искам просто да науча нещо което не го знам.

RPWWD
13-02-2013, 02:57
Ти да не си тенекеджия и да оферираш някого? А иначе освен 156 каква друга Алфа си имал и за колко време? Колко Алфи си изкърпил? Освен твоята 156-ца има ли друга толкова невероятна на тая планета или е само твоята? Гледам, че си експерт, та затова те питам - да се пообразовам малко. Щото 156 е твърде извънземна, никъде не се среща никъде и едва ли бих могъл да знам нещо за тая кола. Искам просто да науча нещо което не го знам.

Ако искаш шЪ ги минИм и двете 33-ки, бе Боби, с корабна боя шЪ ги минИм тия НЛО-та :evil:

п.п. Те били три, офертата важи и за "лъскачката" ;-)

156
13-02-2013, 12:06
Ее, Боби, сигурен съм, че си прав, ама преувеличаваш. Сега стана много модно да се плюе по 156, щото била кекава, масова, ... но за мен по-харизматичен автомобил от нея (за времето си) трудно може да се намери. Само вижте:
1. мненията дори тук във форума от преди 8-9 години ;
2. Всеизвестното ревю на Джереми за седани от '98ма
Мен лично алфите са ми харесвали от много време, но именно моделът 156 ме накара да загърбя всякакви предрасъдъци и да се "гмурна" смело в сектата "алфа ромео". Спомням си до ден днешен какви чувства предизвика у мен паркираната в Лозенец червена 156-ца с джанти спийдлайн и големия спойлер и това през далечната 98/99-та. Изглеждаше толкова космически и едновременно толкова хармонично, както никоя друга кола от тези години. Освен това, все пак това е последният наистина бърз модел (ГТА) в гамата на алфа ромео - заслужава респект дори само затова.

etrovskii
13-02-2013, 18:45
Тея чувства съм ги изпитвал единстено със съвременните Алфи. 156-цата ме е оставяла на път ,при това няколко пъти, 33-китe (за много повече години експлоатация) никога!

---------- Post added at 17:28 ---------- Previous post was at 17:21 ----------

оставила те е на пътя щот толкоз си е подържал,или толкос разбираш :sniper:

Doomguy
13-02-2013, 19:18
...

Бобби
13-02-2013, 19:47
Ее, Боби, сигурен съм, че си прав, ама преувеличаваш. Сега стана много модно да се плюе по 156, щото била кекава, масова, ... но за мен по-харизматичен автомобил от нея (за времето си) трудно може да се намери. Само вижте:
Мен лично алфите са ми харесвали от много време, но именно моделът 156 ме накара да загърбя всякакви предрасъдъци и да се "гмурна" смело в сектата "алфа ромео". Спомням си до ден днешен какви чувства предизвика у мен паркираната в Лозенец червена 156-ца с джанти спийдлайн и големия спойлер и това през далечната 98/99-та. Изглеждаше толкова космически и едновременно толкова хармонично, както никоя друга кола от тези години. Освен това, все пак това е последният наистина бърз модел (ГТА) в гамата на алфа ромео - заслужава респект дори само затова.
Това е така, зашото не си карал 155....156 е една идея по назад:)))
п.п. ще помоля да не започваме спора за по старите и по новите модели.....всеки си има своето предимство....но колкото по нов е...по бързо му минава времето...мое мнение;-)

RPWWD
13-02-2013, 20:52
оставила те е на пътя щот толкоз си е подържал,или толкос разбираш :sniper:

Ние може да се ебаваме с Боби 33 из форума, ма човека разбира щото е монтьор в един от форумните сервизи, който аз не посещавам щото е на майната си в Орландовци, така че не се изказвай неподготвен. Проблемът със 156-цата на баща му е, че е с двигател 1,8 туин скрап и му дава много ядове и пича е намразил модела, нищо повече :BIGsmile:

Bobi_33
13-02-2013, 20:58
Ако искаш шЪ ги минИм и двете 33-ки, бе Боби, с корабна боя шЪ ги минИм тия НЛО-та :evil:

п.п. Те били три, офертата важи и за "лъскачката" ;-)

Аууу смазах се от смях, направо се посрах, много си забавен, по-добър си от Бени Хил, Мартин Лорънс и всички комедианти накуп. Лошото е, че не видях отговор на зададените от мен въпроси, а само сарказъм. Хубаво, ма аз си държа на сериозни отговори на сериозните ми въпроси, щото те са на база опит през годините с различни модели на Алфа.

Ние може да се ебаваме с Боби 33 из форума, ма човека разбира щото е монтьор в един от форумните сервизи, който аз не посещавам щото е на майната си в Орландовци, така че не се изказвай неподготвен. Проблемът със 156-цата на баща му е, че е с двигател 1,8 туин скрап и му дава много ядове и пича е намразил модела, нищо повече :BIGsmile:

То мотора няма общо с лабавото окачване, с електрониката на Бош и т.н. недостатъци на модела. А иначе 1.8 мотора е зъл, успяма да се заяжда с Астрички 1.6 и даже понякога побеждава. Ако още един път се счупи тоя кирлив мотор, го хвърлям на скрап и слагам ризница 2.0 от някоя 155-ца, поне с мотора да реша проблемите. Най-много да и отрежа ботушите и да и насадя и предно окачване от 155-ца, че резби на останаха по болтовете от смяна на носачи.

mordohy
13-02-2013, 21:06
С най-първата 33-ка съм ходил общо взето в цяла Еврпоа, без Франция, Испания и Португалия. Преходи като Букурещ-Триполи не са били радкост. Серрес- Бурса по всички възможни начини.
Но това е нищо!
Три пъти съм ходил от Серрес до гр. Ван на Езерото Ван.Най-голямото содово езеро. Минаваш през цяла Турция. То е далеч след Дияр Бекира.
Никога 33-ка не ме е оставяла на пътя, включително и като скъса ребък на динамото, той пък се навря в ангренажния ремък на дясната глава и при 160 на 4-та се цунаха клапаните с буталото.
А за 33-ка след 92-ра, просто не говорете за ръжда!
Всеки си има вкус.:cheers:

RPWWD
13-02-2013, 21:07
Аууу смазах се от смях, направо се посрах, много си забавен, по-добър си от Бени Хил, Мартин Лорънс и всички комедианти накуп. Лошото е, че не видях отговор на зададените от мен въпроси, а само евтини заучени лафове. А още по-лошото е, че си оставаш просто комедиант.

Радвам се, че шегата ми ти е влезла където трябва (като 5 лева в гъдулка на циганин-мечкар) и оценяваш чуждият талант:BIGsmile:

п.п. Малко ти е рано да влизаш в ролята на Гестапо и да искаш изповеди от хора, които не познаваш :moon:

Bobi_33
13-02-2013, 21:15

Това, че е харизматичен модел не е вярно. С какво 155 отстъпва на 156 спрямо времето в което е излязла? Когато видях 156 за пръв път, аз също много я харесах. Но не по-малко бях прехласнат, когато видях през 92-ра за пръв път 155-ца. А на витрината на Ауто Гама още като дете точех лиги пред цялата гамо на Алфа. Естествено колата, коята наистина беше като кацнала от друга планета беше Алфа RZ. Та всяко нещо с времето си, но да ти кажа, без да преувеличавам, повече се радвам като видя лъскава 155-ца, отколкото 156-ца.

undy
13-02-2013, 21:39
Ако имах излишни 2 бона,що да не си правя кефа с тая лъскунка....................http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=73277.......................колег ата я е стегнал,само да се наслаждава човек.Задно майка.....:devil:

morfius
14-02-2013, 00:05
Хайде стига сме се превъзнасяли ... Алфа 156 са чудесни ежедневни коли (не за нашите условия разбира се, то за тях кое ли е), но чак пък толкова.
Нито света, нито марката започват или свършват с 156.

Което не ми пречи да си я харесвам :-)

etrovskii
14-02-2013, 06:56
Ми одарил е дравчето,и аз имах 1.8 много доволен останах,е наистина направих тва онова ама колата си е много добра,ако е истински майстор не може да говори така ако ще и пет сервиза да има и ако ще да е Шумахер,калпави майстори бол:clap:

rusiq86
14-02-2013, 11:04
Нз какво не ви харесва 156...аз мн си харесвам моята...мн съм доволен...нямал съм такива проблеми...С хубави части вс може да е перфектно. Красива кола...изключителен интериор и мн добър екстериор.
Някои от старите модели на алфа ме кефят, но не бих си сменил коня за магаре никога...ако ще да е в цветущо здраве.

п.с. То сега смарт-фоните са кекави...ма носят удовлетворение и радост...защо ли не го сменя за някоя вечна нокия 3310 :brickwall:

156
14-02-2013, 13:35
Хайде стига сме се превъзнасяли ... Алфа 156 са чудесни ежедневни коли (не за нашите условия разбира се, то за тях кое ли е), но чак пък толкова.
Нито света, нито марката започват или свършват с 156.

Което не ми пречи да си я харесвам :-)
Е именно и аз това искам да кажа! Не твърдя, че е по-здрава/ по-добра от 155, просто, че не е чак толкова лоша. Много коли от края на 90-те са с по-кекави окачвания, проблеми и т.н. спрямо предшествениците си, нали така? Нормално е 155-цата да е по-железна. Отделно за харизматичността - всеки модел от този клас мисля е харизматичен - 155, 156, 159... вече зависи човек кога е бил на 16-17, т.е. кога го е удрял най-много хормона и се е впечатлявал най-много :)

fade
14-02-2013, 17:39
Ееех... колеги аз ей тази (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=66136&highlight=sprint) от кога заглеждам...
Това е първата ми любов, някога много отдавна се влюбих в Алфа именно с този модел, само, че беше червена!
Жалко че времената са толкова ... Иначе с удоволствие бих си купил детската си мечта, за да я чопля в неделя или само за да отида да пия кафе някъде надалеч, където ме заведе пътя, както го правех в едни други по безгрижни времена.
За съжаление това са само мечти, и спомени. :(
Явно съм се размекнал от виното с което ме наливат тука колегите цял ден :tooth:

haljscho
15-02-2013, 18:06
То мотора няма общо с лабавото окачване, с електрониката на Бош и т.н. недостатъци на модела. А иначе 1.8 мотора е зъл, успяма да се заяжда с Астрички 1.6 и даже понякога побеждава. Ако още един път се счупи тоя кирлив мотор, го хвърлям на скрап и слагам ризница 2.0 от някоя 155-ца, поне с мотора да реша проблемите. Най-много да и отрежа ботушите и да и насадя и предно окачване от 155-ца, че резби на останаха по болтовете от смяна на носачи.

Боооооожееееее, колко мъка имало по тоя свят!!!:bash:

dimitar_vd62
15-02-2013, 19:48
......Отделно за харизматичността - всеки модел от този клас мисля е харизматичен - 155, 156, 159... вече зависи човек кога е бил на 16-17, т.е. кога го е удрял най-много хормона и се е впечатлявал най-много :)

Някои не ни е оставял.

Bobi_33
15-02-2013, 23:24
Боооооожееееее, колко мъка имало по тоя свят!!!:bash:

Що, не аз ги продавам на части........:dyrvo_v_kenefa:

SandoOne
16-02-2013, 19:24
Зимаш една тоталка 156 ца и е вечна така ,че а колата си заслужава на фона на Е46 , ПАСАТБ5 , АУДИ А4 и тн....

JAMAL
16-02-2013, 19:59
Баси, как се съпоставят коли от съвсем различни поколения, опитвайки се да се покаже коя е по. Аз след 156-цата бих искал да имам една 33-ка с боксеров двигател, за истинска наслада и една 159-ка с дизелов двигател, с която да се возя през по-голямата част от времето, а и за да има прогрес в подписа :).

Susscrofa
16-02-2013, 20:50
Що, не аз ги продавам на части........:dyrvo_v_kenefa:

То няма толкова 155-ци.
156 напълни този форум това ли е причината да не ти харесва?:)
Дизайнът на 155 не бива да се сравнява с този на 156. Лаишко е.

SandoOne
16-02-2013, 21:15
Има нещо друго като минат 25 години мисля че се спира производството на резерни части ... така че нормално е да няма .... повече от 156 все пак човек иска да се качи на по ново ....

JAMAL
16-02-2013, 21:22
Ами да, на по ново...по новото предлага повече комфорт, което пък не е задължително да е повече наслада...

SandoOne
16-02-2013, 21:25
Ма 90% от хората така мислят за италианците 156 ците са скрап 155 ретро а 75 , 33 сигорно вече са в мозеи на славата :)

Bobi_33
16-02-2013, 22:10
То няма толкова 155-ци.
156 напълни този форум това ли е причината да не ти харесва?:)
Дизайнът на 155 не бива да се сравнява с този на 156. Лаишко е.

Аз и по-назад писах, на харесвам кекавото и идиотски скъпо окачване в 156. На 166 също е скъпо окачването, но кара повече, а все пак за нея е по-оправдано защото е по-висок клас. 156 е евтина на пазана, не държи цена, а поддръжката е като на кола от мнооого по-висок клас. Отдално, че и всичката електроника в тая кола създава проблеми.

rusiq86
16-02-2013, 22:48
Ще ме извинявате...но аз за 4год 3мес 12дена откакто имам моята 156-ца съм нямал никакви проблеми по електрониката. По двигател имам сменени само: дебитомер, подгревни свещи, маркуч на турбото.

Нз какво толкова се говори..нормално като се купуват скрапове от автоморгите в Италия или евтино внесените от там коли да имат мн проблеми.
Няма евтино, което да е изгодно. Да не говорим, че окачване/ходова част се износват доста заради прекрасната ни инфраструктура.

Стига глупости вече...аз не смятам, да си купувам по-нисък клас кола...в момента се радвам на 159-ката...в бъдеще ако няма какво да ми предостави АР ще си купя кола от друга марка.
Дизайна на 156 си е доста революционен, и да си кривите душите така си е...както интериорно..така и екстериорно. Автомобил с красив дизайн...адски издръжливи дизелови двигатели. Не скъпа поддръжка според мен. Консумативите на тази кола са си на мн добри цени!

mordohy
17-02-2013, 03:04
Дайте да уточним нещо!
Ако разделим пишещите тука на условно две групи: тия които сами си оправят колите и тия които разчитат на сервизи, нещата ще си дойдат на мястото.
Тия, които сами си оправят колите, искат нещата да са им под контрол. Естествено е да предпочитат по-старите и издръжливи модели. Функционалността, евтините части и лекия ремонт са водещи при избора на кола.
Тия, за които и 1.2 боксера с жигулския карбуратор си е сложна техника и се кара по сервизите, за тях на преден план са комфорта и дизайна.
Тъй де!
Нали не те ще се навират, мацат и нараняват ръцете.
Предницата ми, в рамките на 50-60 лева се ремонтира. Мотора и той за горе-долу толкова.
Другото е, че на пътя, по-старите по-смео се карат, точно заради по-икономичното обслужване и по-икономичните мотори.
В крайна сметка, най-добрата кола е тази, която караш!:humpx:

etrovskii
17-02-2013, 07:03
Ще ме извинявате...но аз за 4год 3мес 12дена откакто имам моята 156-ца съм нямал никакви проблеми по електрониката. По двигател имам сменени само: дебитомер, подгревни свещи, маркуч на турбото.

Нз какво толкова се говори..нормално като се купуват скрапове от автоморгите в Италия или евтино внесените от там коли да имат мн проблеми.
Няма евтино, което да е изгодно. Да не говорим, че окачване/ходова част се износват доста заради прекрасната ни инфраструктура.

Стига глупости вече...аз не смятам, да си купувам по-нисък клас кола...в момента се радвам на 159-ката...в бъдеще ако няма какво да ми предостави АР ще си купя кола от друга марка.
Дизайна на 156 си е доста революционен, и да си кривите душите така си е...както интериорно..така и екстериорно. Автомобил с красив дизайн...адски издръжливи дизелови двигатели. Не скъпа поддръжка според мен. Консумативите на тази кола са си на мн добри цени!
Точно така,като гледам как минават през легналите полицаи и за какви ръчки става въпрос то и на ферари да се качат пак ще са недоволни от окачването,доста хора си купуват алфи защото ги продават евтино и немогат според мене да си купят по скъп автомобил с тези екстри които има в алфата:crazy::waving:тука имам един комшия колата му гарми реве вече втора година за смяна на свещи и кабели е но кара така няма пари скъпо било,че и газ и сложи и стана ужас

mordohy
17-02-2013, 11:44
Точно така,като гледам как минават през легналите полицаи и за какви ръчки става въпрос то и на ферари да се качат пак ще са недоволни от окачването,доста хора си купуват алфи защото ги продават евтино и немогат според мене да си купят по скъп автомобил с тези екстри които има в алфата:crazy::waving:тука имам един комшия колата му гарми реве вече втора година за смяна на свещи и кабели е но кара така няма пари скъпо било,че и газ и сложи и стана ужас
Колега, Етровскии
Аз мога да си позволя всяка алфа от 159 на долу.
карам обаче 33, защото ми харесва и ми тупа.
Ако се появя с някоя нова лъскачка, клуба , а и форума ще ме неизвергне!

old alfist
17-02-2013, 11:53
Това ако стане на кола, ще си го купя :

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/560469_10151400392945139_315267647_n.jpg

rusiq86
17-02-2013, 11:57
Вижте сега...няма лошо да караш някой стар модел на алфа.
Аз съм просто млад...първият ми допир до тази марка е моята така обичана 156-ца...която още си държа, не заради цената на която мога да я продам..а защото още си я харесвам след толкова време. Радва ме...дори когато само седя в нея.
Аз съм младо момче на 26год само...естествено е да не ме влекат класиките на алфа...но новите комфортни, пълни с екстри модели...аз съм човек, който иска прогрес във всичко...включително и в автомобила си.
Каквото мога сам го сменям...каквото немога при майстора ми...който е невероятен и няма равен в Русе по мое мнение.
Не ме е разорила...Мн съм доволен от двигателя...и от колата като цяло... (пу...да не чуе дявола).

Всички си купуват 156, поради причините, че са евтини сега...и имат доста екстри за цената си..при никоя друга марка го няма това. Друг е въпросът, че точно тея евтино внесени екземпляри от Италия...са скрап...и трябва да налееш поне още 3к лв за да прилича поне малко на моята 156-ца.
И не на последно място...50% от белите по колите ни стават от некадърни майстори...изпитано многократно. Убедил съм се кой е моят майстор...проблема е кой е пипал колата преди да попадне в моите ръце.

mordohy
17-02-2013, 11:59
Това ако стане на кола, ще си го купя :

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/560469_10151400392945139_315267647_n.jpg
Дали е време да си варосаме дръвчетата!?

etrovskii
17-02-2013, 16:04
Колега, Етровскии
Аз мога да си позволя всяка алфа от 159 на долу.
карам обаче 33, защото ми харесва и ми тупа.
Ако се появя с някоя нова лъскачка, клуба , а и форума ще ме неизвергне!

ас мога и трабант да карам стига да ми върши работа ,е сега днес гледах една жигула натокана направина кеф да ти стане,и човека гледам нормално кара пазие а сигурно е по голяма и от мене:notworthy::bigracer:
за мене лично няма значение какво карам стига да не се чупи

RPWWD
17-02-2013, 16:37
Проблемът с идиотски скъпото окачване на 156 се решава много евтино с полиуретан и забравяш за случая, може и с ТРВ (имам сменен горен десен носач вече на 70 000км, който не е мръднал все още), пак повтарям - двигателите, които не създават проблеми са ясни - дизеловите, точно пък за електрически и електронни проблеми - това е първата ми италианска кола, с която ги нямам (сменял съм само дебитомер), така че...
Освен това, не всички в този форум са си купили 56-ците за по 3000 лв, нали ;-)
Лично аз съм много доволен от автомобила си за вече 5 години експлоатация, поддръжката ми е по джоба, колата все още ме радва с пътното си поведение, комфорта при пътуване, външният си вид и най-важното - върши ми страхотна работа, тъй като в последно време правя по около 25 000 км. на година, основно извънградско.
Следващата ми кола най-вероятно ще бъде Делта, не защото не харесвам 159, а защото нейната поддръжка вече ми се струва неоправдано скъпа за качеството и.

koolio
17-02-2013, 17:58
А защо реши, че на Делта поддръжката е по-евтина?

RPWWD
17-02-2013, 18:36
А защо реши, че на Делта поддръжката е по-евтина?

Щото е преоблечен Фиат Браво, който е в пъти по-безпроблемен от 159.

koolio
17-02-2013, 18:46
И то бая грозно преоблечен. Дали си заслужава?

RPWWD
17-02-2013, 18:49
И то бая грозно преоблечен. Дали си заслужава?

Въпрос на вкус, на мен много ми харесва, а в сравние със 56-цата и 59-ката е направо като бус по отношение на вътрешното пространство.

dimitar_vd62
17-02-2013, 18:56
Тва стаа

rusiq86
17-02-2013, 20:05
По добре надалеч от Каптива...ще че се видиш в чудо с шевролет..от доста близък контакт със нея говоря...

dimitar_vd62
18-02-2013, 22:10
Обаче не е пушено и слушана чалга.Ако ще изневерявам ще е с Форд мустанг 64-67, биг блок.

Bobi_33
18-02-2013, 22:34
Обаче не е пушено и слушана чалга.Ако ще изневерявам ще е с Форд мустанг 64-67, биг блок.

Което пък е една от най-примитивните конструкции след 2-рата световна война. Знаеш ли, че например в този Мустнг като екстра с доплащане се монтират предни дискови спирачки?. Погледнато чисто технически, за онова време Фиат 124 е бил технологично чудо спрямо Мустанг, да не говорим пък Алфа.

dimitar_vd62
19-02-2013, 09:02
Абе човек, аз харесвам тези коли и ако имам необходимите средства бих си купил един реставриран само за удоволствието да я притежавам.Иначе по-рано съм писал че следващата ще е 159.Каптива никога няма да купя, просто за майтап пуснах снимката.

Bobi_33
19-02-2013, 19:46
Абе човек, аз харесвам тези коли и ако имам необходимите средства бих си купил един реставриран само за удоволствието да я притежавам.Иначе по-рано съм писал че следващата ще е 159.Каптива никога няма да купя, просто за майтап пуснах снимката.

E на визия бива, ма си рекох, че може и да те интересува поне малко, каво представлява като кола. Иначе мен ако питаш, Корвета е много по-красив от тия години, що се отнася до американски коли. Както се казво Корвета е каймака на американското автомобилостроене.

dimitar_vd62
19-02-2013, 20:31
Има фирми които възстановяват такива коли, като запазват интериора и визията.Монтират много съвременни системи, спирачки, хидравлика, окачване но запазват атмосферния двигател.Точно този традиционен двигател е душата на колата.Принципно има рзлични модели и марки от 50-те и 60-те години които ми харесват.Но тази кола има някакво магнетично необяснимо привличане.За съжаление нямам едни 70-100000 долара за такава кола.Както беше казал един английски колекционер на стари локомотиви, парният влак е поезия, съвременния е просто технологии.

zx12r
19-02-2013, 21:37
За съжаление нямам едни 70-100000 долара за такава кола.

Това е най-често срещания проблем ънфорчантли.
Лятото се докоснах до един Стингрей 62-ри набор и сърцето ми остана там ...
За новия модел бих продал бъбрек и утрепал човек :tequilla:

Доко
19-02-2013, 21:47
Оф Мите, Мите, и аз иска един Форд, ама GT40 Шелби, може и от новите, за едни 100-150хилДи... примерно нещо такова...:-)

dimitar_vd62
19-02-2013, 22:17
Споко сега копая в задния двор, като потече нефта ще има и за двама ни, и цвят ще си избираме.

---------- Post added at 22:17 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

Нещо такова.
http://www.youtube.com/watch?v=Y3NzF4WvSJo

156
20-02-2013, 11:50
Оф Мите, Мите, и аз иска един Форд, ама GT40 Шелби, може и от новите, за едни 100-150хилДи... примерно нещо такова...:-)
И аз искам. Обаче в ГТ40 не мож са побра, затова новото ГТ :) Като стана въпрос за фордове - мноого яка машина е и детомазо пантера: италиански дизайн + американ В8 :)
http://www.youtube.com/watch?v=QRLggRd6y7w

Доко
20-02-2013, 12:27
И аз искам. Обаче в ГТ40 не мож са побра, затова новото ГТ :) Като стана въпрос за фордове - мноого яка машина е и детомазо пантера: италиански дизайн + американ В8 :)
http://www.youtube.com/watch?v=QRLggRd6y7w

Вярно, че е тясно.
Има едно филмче на Топ Гиър където Джеръми с Форд GT паркирва нормално странично до кола и не може да излезне заради това, че половината таван е към вратата... :-)
Гледайте след 1:30 :-)
http://www.youtube.com/watch?v=0UAnlMNvK8Y
Това детомазо върти гуми като на БатВас AMG-то, докато не пуснеш педала, не спира...:go::hehehm:

dimitar_vd62
20-02-2013, 18:17
Абе тоз ли е много дълъг или колата е ниска.

harpiata
20-02-2013, 20:21
За такива като него е измислен мехура на Гърни,който представлява една изпъкналост в частта на вратата,която е отгоре.Абе с две думи на тавана е щръкнало

156
20-02-2013, 21:08
Той че е дълъг, дълъг е, но и фордчето е ниско - само 40 инча - оттам идва означението ГТ40.

harpiata
20-02-2013, 21:32
Аз за 40-те инча знам,мнението ми беше че и този проблем е решим,Все пак пилота,на който е кръстено това "нещо" е височък и така се е навирал в колата без да става като Дино от сем.Флинстоун.Колата,тогавашната и сегашната,може да се поръча с въпросната екстра

Доко
20-02-2013, 21:48
Аз за 40-те инча знам,мнението ми беше че и този проблем е решим,Все пак пилота,на който е кръстено това "нещо" е височък и така се е навирал в колата без да става като Дино от сем.Флинстоун.Колата,тогавашната и сегашната,може да се поръча с въпросната екстра

Ти представяш ли си около главата му да има стъклен купол, жив марсоход. :hehehm::haha:

harpiata
20-02-2013, 22:57
:bouncing_smiley:

vladev
21-02-2013, 09:35
Абе тоз ли е много дълъг или колата е ниска.

1.95

Bobi_33
21-02-2013, 21:28
1.95

И двете. Колата е викока метър и 2 сантиметра. Говоря за оригинала. Новият е по-висок.

harpiata
21-02-2013, 21:30
Новия е 43 инча,но го разбрах от предаването

Bobi_33
21-02-2013, 21:31
Новия е 43 инча,но го разбрах от предаването

Това ще дойде кам 110 см.

Skyline
23-06-2013, 17:51
159 може и ТИ може и без. 3,2 ръчни, седан , цвят няма значение,кожа, екрана с навито и гледам че вървят по 7-8 000 евро.което е доста добра цена , и така......но за следващите 2 години поне ще карам алфонсо...

fred
23-06-2013, 22:56
Жулиетата ми харесва повече, вярно, че фасона на 159 е по добър, но предпочитам нещо по ново бензиново, като концепция.

Кайо
23-06-2013, 23:27
156 gta 3,7 autodelta selespeed...може и 147 де нема се откажем я..:)
Не знам дали таквоз жувотно има?
...а може и някоя напомпана Брера.

Иначе 8С или поне 4 С ако говорим за по-нови концепции

VooDoo-37
24-06-2013, 22:42
156 GТА, 147 GТА или Giulietta

nikolaaaay
25-06-2013, 00:58
Аз след тези ГТА-та, ТИ-та и 8ц-та ще съм доооста по-скромен - Фиат Добло 2,0 дизел. Може и Шкода Йети, но ми идва малко тясно. Важното е да е с данъчен кредит :lol_sign:

Бобби
25-06-2013, 01:55
Хайде бе момчета.....GTA -то ви чака.... вече повече от еди месец в кв. Суходол... на една невзрчана борса....вече го тествах....какво чакате.....да събера пари и да ви отнема мечтата:))
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11359647425415400&f1=details&slink=3b67qk

---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:50 ----------

156 gta 3,7 autodelta selespeed...може и 147 де нема се откажем я..:)
Не знам дали таквоз жувотно има?
...а може и някоя напомпана Брера.

Иначе 8С или поне 4 С ако говорим за по-нови концепции
Ходи слагай въглища в багажника и не се обаждай.....когато, ти го показах със закъснение, било комби и незнам си какво...да си треш....ти беше възседнал локомотива....сега пак мечти....ай стига бе...не се ли найгра:))))

Кайо
25-06-2013, 02:57
Хайде бе момчета.....GTA -то ви чака.... вече повече от еди месец в кв. Суходол... на една невзрчана борса....вече го тествах....какво чакате.....да събера пари и да ви отнема мечтата:))
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11359647425415400&f1=details&slink=3b67qk

---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:50 ----------

Ходи слагай въглища в багажника и не се обаждай.....когато, ти го показах със закъснение, било комби и незнам си какво...да си треш....ти беше възседнал локомотива....сега пак мечти....ай стига бе...не се ли найгра:))))

Нема кюмур...карам на брикети....:):):)

VooDoo-37
26-06-2013, 00:03
В Швеция често виждам в обявите по 2-3 GТА с цени между 15-20.000 лева. Всичките, които съм виждал са били в много добро състояние и много добре подържани. Така ме е обсебила тази кола, че ако котка не ми мине пътя ще си купя GТА-рано или късно

Celestrial
26-06-2013, 00:19
След 156-тица се купува само и единствено 159-тка.

А който има ресурсите може да вземе Жужа, а за най-богатите - 4С.

RPWWD
26-06-2013, 19:57

А като покарат 159 искат да си вземат Фиат Крома или Браво ;-)

dimitar_vd62
26-06-2013, 20:17
Аз направо прескочих 159 и за тва имам алфата и два фиата.

dinew
13-07-2013, 00:12
xaxaxa готина тема като гледам колко пари сам дал за тази алфа а е имам само от година невярвам че ще имам друга кола да края на живора ми :) апак и тя е непродаваема от 100 човака които познавам секи ми казка ваи зашто алфа много ппоблеми

layz
13-07-2013, 02:31
Панда 4х4 :super::super:

koolio
13-07-2013, 15:04
xaxaxa готина тема като гледам колко пари сам дал за тази алфа а е имам само от година невярвам че ще имам друга кола да края на живора ми :) апак и тя е непродаваема от 100 човака които познавам секи ми казка ваи зашто алфа много ппоблеми

Ако така я поддържаш както пишеш ...

fred
13-07-2013, 15:24
Кажи ми кои са познатите, да ти кажа ти какъв си, то поговорката е малко по различно "апак" и така става :mrgreen:

georgi_pg
13-07-2013, 21:44

159 sw jtd

dinew
13-07-2013, 21:53
Кажи ми кои са познатите, да ти кажа ти какъв си, то поговорката е малко по различно "апак" и така става :mrgreen:

всички карат бмв е лек

---------- Post added at 21:53 ---------- Previous post was at 21:51 ----------

Ако така я поддържаш както пишеш ...

пак ти кодати кажа лек за 3000 е земах и 3000 дадох дае прая и пак не е наред гори 14 бензин на вид са яки ама са пални кошници тия алфи много са зле като марка незнам дали има по калпава кола от алфата

rusiq86
13-07-2013, 21:59
Така като си взел кошник от автокъща, вземи и пиши грамотно, че верно не ти се разбира.

Scrapera
13-07-2013, 22:21
Купи си една 316ка е лек. :hehehm:

koolio
13-07-2013, 22:55
всички карат бмв е лек

---------- Post added at 21:53 ---------- Previous post was at 21:51 ----------

пак ти кодати кажа лек за 3000 е земах и 3000 дадох дае прая и пак не е наред гори 14 бензин на вид са яки ама са пални кошници тия алфи много са зле като марка незнам дали има по калпава кола от алфата

Въй, маняк, ма не ти ли казаха, че за 3 бона моеш купиш само кенеф?

Doomguy
13-07-2013, 23:21
Въй, маняк, ма не ти ли казаха, че за 3 бона моеш купиш само кенеф?

За три бона ти намирам 156 в по-добро състояние от твоята с TUV.

koolio
14-07-2013, 02:57
Задръж си я.
П.С. Не знам младежът за колко пара си е взел колата и кога, щото едно е 15 за 3 бона сега и преди 2-3 г. например. Но подходът му беше малко кофти.

Doomguy
14-07-2013, 09:49
Задръж си я.
П.С. Не знам младежът за колко пара си е взел колата и кога, щото едно е 15 за 3 бона сега и преди 2-3 г. например. Но подходът му беше малко кофти.
Говоря за момента. Той си е писал в подписа от кога има колата. С удоволствие бих си я задържал, ще я направя на учебна кола.

fred
14-07-2013, 20:27
Е, това е то "народната мисъл"