View Full Version : Новото Мазерати Куатропорте
siniqtzmey
06-11-2012, 17:49
Официални снимки на новото поколение Куатропорте http://carscoop.blogspot.com/2012/11/all-new-2014-maserati-quattroporte.html
Официални снимки на новото поколение Куатропорте http://carscoop.blogspot.com/2012/11/all-new-2014-maserati-quattroporte.html
Баси странните идеи имат тия... дизайна е отишъл съвсем встрани от това което сме свикнали да виждаме от Мазерати.
Дано е за добро де... че ако се издънят, целия концерн може да я втаса.
А след Ланчиа ...
А новата 7-ца видяхте ли?! Лифейса.... :crazy:
760Li :D
Точно тоя "мутракар" го видях днес на живо (не знам с какъв мотор е), абсолютно нищо впечатляващо. Не бих се и обърнал след такава кола, ако ще да има и 24 цилиндров мотор. Мазератито е класи над тва дърво...
Susscrofa
06-11-2012, 19:59
760Li :D
Особено динозавърското шипче на покрива ми е слабост
---------- Post added at 18:59 ---------- Previous post was at 18:58 ----------
Точно тоя "мутракар" го видях днес на живо (не знам с какъв мотор е), абсолютно нищо впечатляващо. Не бих се и обърнал след такава кола, ако ще да има и 24 цилиндров мотор. Мазератито е класи над тва дърво...
Той куку визия не търси.:wc:
А новата 7-ца видяхте ли?! Лифейса.... :crazy:
Батка престани и се скрии с тея грозни БМВ-та,в тази марка само извратеняци като теб и Боби намират красота,за другите хора са обикновенни немски казани :busted_cop::busted_cop::busted_cop::busted_cop:
Susscrofa
06-11-2012, 20:10
http://www.automedia.bg/files/news/body/mini-bmw_760li_1.jpg
куку е зад волана.
---------- Post added at 19:10 ---------- Previous post was at 19:08 ----------
http://2.bp.blogspot.com/-w4MlhFw7RLo/UJkP8zAfliI/AAAAAAAJ8Yw/0LTr_7EmwKE/s1600/2014-Maserati-Quattroporte.jpg
Няма никой зад волана.
Ха, точно ей такава дубайка си представях :D
Много по-извратено е да пляснеш фаровете и стоповете от GranTurismo на лимузината, за да кажеш, че имаш нов модел :D
Старото беше над всичко! Новото си е.... нищо и половина!
Естествено, нали не сте забравили, говорим само за дизайн, щото иначе :D
Естествено, нали не сте забравили, говорим само за дизайн, щото иначе :D
Щото кво? Ферари не могат да правят мотори ли?
И, кво? :)
БМВ щото не могат....
Susscrofa
06-11-2012, 21:44
И, кво? :)
БМВ щото не могат....
Е, горе намекна, че мазератито е само дизайн в сравнение със седмицата.
Тук никой не е казал, че БМВ не могат да правят двигатели, но ти каза, че ферари не могат.
Кога ще се научиш да мислиш:)
Никой не е казвал такова нещо, но пък на всички е ясно, че ти си шизофреник и е съвсем нормално да си въобразяваш разни неща :)
Дори двигателя да е супер, той си остава един-единствен.
Да не говорим, че въпросния Ферари двигател, освен гръмкото име, не се сещам с какво превъзхожда флагмана на немците?
А при 7-цата има 5-6 разновидности, включително дизел.
Susscrofa
06-11-2012, 22:09
Никой не е казвал такова нещо, но пък на всички е ясно, че ти си шизофреник и е съвсем нормално да си въобразяваш разни неща :)
Да не говорим, че въпросния Ферари двигател, освен гръмкото име, не се сещам с какво превъзхожда флагмана на немците?
Другият в мен казва: Тук си прав:)
Доживях, поне половината от теб да е на едно мнение с мен :)
Susscrofa
06-11-2012, 22:31
Доживях, поне половината от теб да е на едно мнение с мен :)
Старата /класиката/ седмица беше с 5 бензинови и 3 дизелови модификации. Уникални са в това баварците и за това всички преживяха кризата, без тях, при тях нямаше криза.:)
Но не мисля, че чак толкова голяма е пропастта в техническо отношение.
Уникално при тях са и ниските разходи при "огромните" им бензинови агрегати.
old alfist
06-11-2012, 22:52
http://www.automedia.bg/files/news/body/mini-bmw_760li_1.jpg
куку е зад волана.
---------- Post added at 19:10 ---------- Previous post was at 19:08 ----------
http://2.bp.blogspot.com/-w4MlhFw7RLo/UJkP8zAfliI/AAAAAAAJ8Yw/0LTr_7EmwKE/s1600/2014-Maserati-Quattroporte.jpg
Няма никой зад волана.
Просто са несравними, в Мазератито има агресия и изтънчен дизайн, а немското чудо прилича на средностатистическо возило.
Ей земи си купи едно БМВ та да мирясаш.................:roll2::roll2::roll2::roll 2:
.......е само това остана,Ферари дизеляк да направят...:roll2::roll2::roll2:
От мен ако зависи всички дето говорят за БМВ, ще им се пренасочват мненията автоматично в техния форум. То бива толерантност, ама това нашето го няма никъде.:innocent:
пп новото Мазерати е голяма красота, не съм и очаквал друго ..
И защо да ни пренасочваш мненията, батка?
Ни ви кефи, че съм прав и айде пренасочване? :)
Защо е нужно Ферари да прави дизел, нали Алфа имат уууууууникални дизели?! :)
Просто да направят един конкурентноспособен автомобил!
Вие тука почнахте да припадате по дизайна още преди представянето и то самото представяне се обезмисли, понеже максимума от колата вече е показан :)
То темата отиде далеч от новината за новото Мазерати. Факт е че и двете коли доразвиват дизайна си от предишната им серия. Само дето са Крис Бенинг го няма и баварците затъват, по-скоро се търсят. Същото може да се каже и за новото 4-триврато. Сега са наред рекламите, който ще са пък база на не едно предване или списание да си направят темата. Жалко е че рекламата е всичко. Тия коли имат нужда от каране, а не да те разходят до кафенето :)
То темата отиде далеч от новината за новото Мазерати. Факт е че и двете коли доразвиват дизайна си от предишната им серия. Само дето са Крис Бенинг го няма и баварците затъват, по-скоро се търсят. Същото може да се каже и за новото 4-триврато. Сега са наред рекламите, който ще са пък база на не едно предване или списание да си направят темата. Жалко е че рекламата е всичко. Тия коли имат нужда от каране, а не да те разходят до кафенето :)
Като изключим леката грешка за Крис Бенинг/Бенгъл/ за останалото си абсолютно прав.
п.п.Макар че аз на тоя въобще не му харесвам дизайна.
Куатропортето ще го има и с 3-литров V6 дизел (около 340 к.с. по непроверена информация) и забележете - двойно задвижване. Е това е моята кола.
А освен 3,8-литровия V8 на Ферари с две турбинки (над 500 к.с.) ще има и "бюджетна" версия с 3-литров битурбо V6 с 440 к.с.
Цени: от 150 000 евро за V8
DiStefano
07-11-2012, 14:03
Куатропортето ще го има и с 3-литров V6 дизел (около 340 к.с. по непроверена информация) и забележете - двойно задвижване. Е това е моята кола.
А освен 3,8-литровия V8 на Ферари с две турбинки (над 500 к.с.) ще има и "бюджетна" версия с 3-литров битурбо V6 с 440 к.с.
А какво стана с Кубанга ?
И защо да ни пренасочваш мненията, батка?
Ни ви кефи, че съм прав и айде пренасочване? :)
Защо е нужно Ферари да прави дизел, нали Алфа имат уууууууникални дизели?! :)
Просто да направят един конкурентноспособен автомобил!
Вие тука почнахте да припадате по дизайна още преди представянето и то самото представяне се обезмисли, понеже максимума от колата вече е показан :)
...
---------- Post added at 14:23 ---------- Previous post was at 14:23 ----------
И ся Кире ????????????:calc::calc::calc::calc:
Ми браво, вървят в правилната посока!
Няколко дизела, няколко бензина и един връх на сладоледа - става конкурентен и остава само цената да е подходяща :)
Вътре ми харесва повече от 7-цата, но външния вид ми е някак обикновен.... ГранТуризмо с 4 врати! Прилича ми малко и на Тесла :?
Не ме разбирайте погрешно, старая се да съм обективен, вместо да припадам от кеф, само като чуя Ита.... :hmm:
Няколко дизела, няколко бензина и един връх на сладоледа - става конкурентен и остава само цената да е подходяща :)
Вътре ми харесва повече от 7-цата, но външния вид ми е някак обикновен.... ГранТуризмо с 4 врати! Прилича ми малко и на Тесла :?
Не ме разбирайте погрешно, старая се да съм обективен, вместо да припадам от кеф, само като чуя Ита.... :hmm:
И кой ти каза,че си обективен ????????
И обективно припадаш като чуеш БМВ :roll2::roll2::roll2:
Susscrofa
07-11-2012, 14:42
Много ми е кеф.
вместо да припадам от кеф, само като чуя Ита.... :hmm:
Както става, когато чуеш БМВ ли? :D
ша чакаме да станат по 10 хиляди леа :crybaby:
Mind_Control
07-11-2012, 16:53
Това е грешна политика. Мазерати не е за хора с ограничен бюджет за гориво. Мерцедес и БМВ иди дойди, но Мазерати, както и Ферари и др. са легенди. Не евтини масовки. Винаги ще има клиенти за скъпи коли, въпросът е, че алчните гъзове искат повече печалба.
В тая връзка може ли да си купиш БМВ 3-ка с 1.6 двигател, щото и такъв се предлага? УУУУУУУУУУУУУУУ.
Боооооожеееее, през хуя ми е БМВ :)
За 65AMG нещо да кажете? А за S8 или V12 дизел?
Който иска скъпи коли си купува РолсРойс, Бентли или Майбах :)
Само не схващам, вие ли не сте припарвали до такива кочини, аз ли много силно съм впечатлен.... нещо има.... и отново няма да се разберем :?
old alfist
07-11-2012, 18:16
Човека има нужда малко да разлае кучетета и вие го подехте всички, а това е единствено приоритет на Суско.
Mind_Control
07-11-2012, 20:38
Боооооожеееее, през хуя ми е БМВ :)
За 65AMG нещо да кажете? А за S8 или V12 дизел?
Който иска скъпи коли си купува РолсРойс, Бентли или Майбах :)
Само не схващам, вие ли не сте припарвали до такива кочини, аз ли много силно съм впечатлен.... нещо има.... и отново няма да се разберем :?
Мазерати определено се нарежда до Бентли....
vankata_ll
07-11-2012, 22:09
Ако гледате клипчето, в което един чичка превъзнася "новото" творение, може да се зачудите дали говори за същия автомобил. От двигатели не отбирам, но на външен вид тази кола изглежда скалъпена и недодялана. Предница от гранд туризмо-то минала през чоп-шоп-а, и задница с немски привкус претруфена с излишни елементи. По-добре да си оставят старото...
Старото си е старо мой, ако го сложиш до това ще е мега зле ;) не може да става сравнение.
Мазерати определено се нарежда до Бентли....Отсекъде!
Особено до Мулсан.... :hmm:
Susscrofa
08-11-2012, 08:51
Мазерати определено се нарежда до Бентли....
Това е пресилено. Нека бъдем обективни.
Това мазерати като качества и усещане бих го наредил до някоя тунинг версия на шеста серия на бмв.:)
Бентли е друг клас автомобил.:)
Иначе, ако сравняваме мазерати с останалите масови коли излизащи от ФИАТ, да то наистина е бентли.:baby:
Това е пресилено. Нека бъдем обективни.
Това мазерати като качества и усещане бих го наредил до някоя тунинг версия на шеста серия на бмв.:)
Бентли е друг клас автомобил.:)
Иначе, ако сравняваме мазерати с останалите масови коли излизащи от ФИАТ, да то наистина е бентли.:baby:
Да бе бентли е маскирана А8ца
Ролса си е баварец и куп други хуйни дето ако ги нямаше нямаше да ги има и тея марките вече
Спора е безмислен господа , всеки си харесва нещо си по негов собствен начин.
По темата - някак си ми се струва че с този дизайн , мазерати слизат малко надолу класово , от гледна точна на излъчването и класата която дава автомобила , все едно става по масов......
Изотзад много ми напомня някое от Ауди-тата, не знам защо...
Единственото, на което ми напомня е на Ягуар екс еф, да не казвам старото Куатропорте на какво ми приличаше отзад :crybaby:
http://m.netinfo.bg/media/images/1725/1725778/r-800-600-daewoo-nubira-cdx.jpg
Susscrofa
08-11-2012, 13:25
http://s53.radikal.ru/i139/1011/29/951b2e3cf2d5.jpg
http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450y250_1941913.jpg
Няма чак такава прилика.
Само за А7 се сещам да напомня леко.
виж тук code е прав.
http://www.carsapa.ru/files/images/catalog/jaguar/xf/jaguar_xf_02.jpg
---------- Post added at 11:25 ---------- Previous post was at 11:18 ----------
Единственото, на което ми напомня е на Ягуар екс еф, да не казвам старото Куатропорте на какво ми приличаше отзад :crybaby:
http://m.netinfo.bg/media/images/1725/1725778/r-800-600-daewoo-nubira-cdx.jpg
http://clubs1.bg/images/uploads/12668767097346279.jpg
Тук има прилика наистина:baby:
Mind_Control
08-11-2012, 13:40
Момчета, не се излагайте да сравнявате Мазерати с Ауди...
Знаете ли кое е признак на богатство- да си купиш нещо много скъпо, което на всичко отгоре не е и най- доброто на пазара!!!
Те това е Мазерати!!
Susscrofa
08-11-2012, 13:49
Момчета, не се излагайте да сравнявате Мазерати с Ауди...
Знаете ли кое е признак на богатство- да си купиш нещо много скъпо, което на всичко отгоре не е и най- доброто на пазара!!!
Те това е Мазерати!!
Това е признак на екстравагантност покрита с много пари.:flirt:
Често граничи с глупост.
Mind_Control
08-11-2012, 13:53
Това е признак на екстравагантност покрита с много пари.:flirt:
Често граничи с глупост.
Може.. не споря. Важното е че малко хора могат да си го позволят. А част от тях искат другите да знаят, че могат да си го позволят.
Susscrofa
08-11-2012, 14:39
Може.. не споря. Важното е че малко хора могат да си го позволят. А част от тях искат другите да знаят, че могат да си го позволят.
Ужасно субективно е това с "могат да си го позволят".
Един германец трябва да има 10 000 000 в сметка, за да се бръкне за такава екзотика.
Един италианец трябва да има 4-5 000 000.
А за един балканец да има 500 000.
При всичките изключения разбира се.
Mind_Control
08-11-2012, 20:13
Ужасно субективно е това с "могат да си го позволят".
Един германец трябва да има 10 000 000 в сметка, за да се бръкне за такава екзотика.
Един италианец трябва да има 4-5 000 000.
А за един балканец да има 500 000.
При всичките изключения разбира се.
Точно така. Но в балканеца с 500 000 е богат. А германеца с 500 000 е средностатистически :)
Е, айде да е малко над средната статистика ;)
......не знам кой и с колко какъв е но нормален човек с 500 000 не дава 150 000 лесно за кола но това не важи за България.
vankata_ll
08-11-2012, 21:24
упс...
Бехарактерна задница, светлоотразители ?!?, безинтересни ауспуси, предница взета назаем с по-фиешън фарове с мнайсе хиляди чупки, И ... пръскалки за фарове!
Почва да ми харесва.
rossenvn
08-11-2012, 21:37
упс...
Бехарактерна задница, светлоотразители ?!?, безинтересни ауспуси, предница взета назаем с по-фиешън фарове с мнайсе хиляди чупки, И ... пръскалки за фарове!
Почва да ми харесва.
Едното е А5, създадено от човека направил 156-тицата. Другото и идея си нямам кой го е сътворил толкова грозно. На кое по-точно се радваш :).
vankata_ll
08-11-2012, 22:37
Едното е А5, създадено от човека направил 156-тицата. Другото и идея си нямам кой го е сътворил толкова грозно. На кое по-точно се радваш :).
Коментарът беше за шедьовъра от заглавието, а снимките на Ауди-тата за сравнение пак с него.
Иначе на човека направил 156-цата мога само да кажа-евала, а за тези решили да копират дизайн от преди 5 години по-добре нищо да не казвам.
На мен пък ми прилича на странна смесица от стария CLS, Volvo и Audi... никаква идентичност и характер, които сме свикнали да виждаме в Maserati
За мен това изглежда доста по-добре от бъдещия наследник.
http://1.bp.blogspot.com/_FoXyvaPSnVk/TEd35ufBUrI/AAAAAAADGKo/BasCc6dFbDE/s1600/Novitec-Maserati-Quattroporte-23.jpg
Дизайна издава лукс, мощ, индивидуалност, елегантност, стил.
Както някой вече каза при новия дизайн се усеща все едно Мазерати слиза в по-ниския клас и губи ексклузивното си излъчване.
Айде стига сме писали глупости като го видите на живо ще се убиете да падате и да ставате, колата е супер :dj: Да и търсим кусури е все едно голфаджиите да търсят кусури на А8.
rossenvn
09-11-2012, 15:41
На мен пък ми прилича на странна смесица от стария CLS, Volvo и Audi... никаква идентичност и характер, които сме свикнали да виждаме в Maserati
За мен това изглежда доста по-добре от бъдещия наследник.
http://1.bp.blogspot.com/_FoXyvaPSnVk/TEd35ufBUrI/AAAAAAADGKo/BasCc6dFbDE/s1600/Novitec-Maserati-Quattroporte-23.jpg
Дизайна издава лукс, мощ, индивидуалност, елегантност, стил.
Както някой вече каза при новия дизайн се усеща все едно Мазерати слиза в по-ниския клас и губи ексклузивното си излъчване.
Сигурно не си разгледал добре снимките на новото за да пишеш такива небивалици. Дизайна си много добре - определено доста по-модерен и в крак с времето, отколкото стария, но то и това е смисъла на новата кола. Може би фаровете са по-спортни, но трбява да се види на живо защото е възможно да си стоят на място. В кой по-нисък клас слиза - не че аз знам в кой клас е. Не виждам как една Панамера например, да изглежда по добре.
Сигурно не си разгледал добре снимките на новото за да пишеш такива небивалици. Дизайна си много добре - определено доста по-модерен и в крак с времето, отколкото стария, но то и това е смисъла на новата кола. Може би фаровете са по-спортни, но трбява да се види на живо защото е възможно да си стоят на място. В кой по-нисък клас слиза - не че аз знам в кой клас е. Не виждам как една Панамера например, да изглежда по добре.
Да, изглежда по-модерно, но му липсва идентичност... прекалено много сходства с други автомобили, които се предполага, че не могат да му стъпят на малкия пръст.
На живо сигурно ще изглежда впечатляващо, но това пак не значи, че изглежда по-добре от предишната. И Bugatti Veyron изглежда впечатляващо, но си остава грозотия.
За мен този дизайн е крачка назад. Личи си, че Pininfarina не са участвали този път.
siniqtzmey
09-11-2012, 21:33
Този линк (http://www.autoedizione.com/finally-the-new-and-impressive-maserati-quattroporte-2013/) е с клипчета. Като почнете да коментирате дизайна и да търсете под вола теле направо ми изглеждате жалки. От толкова изписани глупости не намерихте ли прилика на муцуната на мазератито с Кубанг или задницата не ви ли мапомня на старотоhttp://www.classicdriver.com/upload/images/_uk/13151/img02.jpg
......тризъбеца си е екстра......ако можех биха си го взел а останалите нека го плюят.
Mind_Control
12-11-2012, 14:25
Сега като позагледах пак снимките- ами супер елегантна линия има отстрани погледната колата. Нито ауди, нито бмв, нито мерцедес може да се сравнява. Аудито специално е като един правоъгълник.
rossenvn
12-11-2012, 18:17
Maserati Quattroporte: Italian Design at its Best (http://www.youtube.com/watch?v=IrQmq3phCwA&feature=player_embedded)
Е като цяло за всички нови коли казват ебаси грозното на външен вид и после припадат по тях :Д
И на мен за сега по снимки ми е чудно какъв е тоя дизайн...
Макар ,че вътре е доста добре - това куцаше на мазерати.
Отвън красота - вътре дизайн преди 10г
Компенсират винаги с това ,че можеш да си сложиш където искаш алкантара и кожа и то с избор на доста цветове.
Като пример гледам цлс бял с червена кожа - да ама отпред седалката е с червена кожа а като седнеш отзад и виждаш черния гръб..
В мазератито червената кожа си е на цялата седалка.
Ще доживеем да го видим и на живо и тогава да говорим :)
VooDoo-37
14-11-2012, 23:03
Лично на мен ми харесва новото "Maserati" и ако имах финансова възможност бих си купил този автомобил без миг колебание. Очаквах малко повече от към външен дизаин, но си мисля, че на живо колата ще е повече впечетляваща отколкото на снимките.
rossenvn
16-11-2012, 17:01
Maserati атакува BMW 5-Series и Mercedes E-Class (http://www.automedia.bg/news/article_18106.html) - Maserati Ghibli ще използва платформата, на която се конструират Chrysler 300 и Dodge Charger. Сред двигателите му ще присъства турбо-агрегат Pentastar с шест цилиндъра и мощност 395 к.с. Възможно е да има версия и с по-мощен двигател, доставен от Ferrari. Той най-вероятно ще бъде V8 турбо с мощност 496 к.с.
siniqtzmey
21-11-2012, 19:02
Първи спецификации на двигателите http://www.autoedizione.com/specifications-of-new-engines-maserati-quattroporte/
Снимки на новото Куатропорте
http://www.autoedizione.com/new-images-maserati-quattroporte-2013/
http://www.autoedizione.com/maserati-quattroporte-2013-without-camouflage/
......тризъбеца си е екстра......ако можех биха си го взел а останалите нека го плюят.
И аз това си мисля :biggrin1:
V6 3.0 с 420 конски сили... Доста голям напредък спрямо шестаците на Алфа, които с тоя обем са едва 220 коня. Това според мен е нещото, което липсва на Алфа - истински мощните мотори.
siniqtzmey
21-11-2012, 23:46
V6 3.0 с 420 конски сили... Доста голям напредък спрямо шестаците на Алфа, които с тоя обем са едва 220 коня. Това според мен е нещото, което липсва на Алфа - истински мощните мотори.
Хайде да си имаме уважението и да не сравняваме двигатели единия проектиран в края на 70-те години и атмосферен(има изключение като прототип на суперкола с дизайн на Италдизайн), а от другата страна ново поколение в6 от 21 век с принудително пълнене :bangin:
Stoyan Georgiev
23-11-2012, 10:07
Хайде да си имаме уважението и да не сравняваме двигатели единия проектиран в края на 70-те години и атмосферен(има изключение като прототип на суперкола с дизайн на Италдизайн), а от другата страна ново поколение в6 от 21 век с принудително пълнене :bangin:
ама чакай сега, ти ще поискаш още малко и логика да се прилага в интернет форум... малко от малко се усещай ! :tv:
rossenvn
23-11-2012, 14:16
Защо му се нахвърляте на човека? Кое от това, което е казал е невярно? Дай да стоим с двигатели от 1928, че и тогава са били добри. Това е естественото и правилно развитие на марката. А че липсват мощни двигатели е ясно - само погледнете ОПС версийте на Опел и ще видите колко изоставаме.
Защо му се нахвърляте на човека? Кое от това, което е казал е невярно? Дай да стоим с двигатели от 1928, че и тогава са били добри. Това е естественото и правилно развитие на марката. А че липсват мощни двигатели е ясно - само погледнете ОПС версийте на Опел и ще видите колко изоставаме.
Да се правят мощни двг специално за АР е голяма глупост от финансова гледна точка и ще обясня защо. :hvala:
В Бс засичам от време на време 1-2 9-ки, 1 Жулиета и 1 Мито .. т.е. марката в последните години е абсолютно бутикова в сравнение с масовите марки автомобили.
По-изгодно е да се пуснат някакви ограничени серии за ценители с двг от Ферари отколкото да се прави двг специално за Алфа, та орисията на Алфите е да са назлобени Фиати и това е то. :guns: Ако искате яки мотори се молете Фиат да пуснат скоро голяма лимузина с голям двг, ама едва ли.:busted_cop:
rossenvn
23-11-2012, 18:58
Да се правят мощни двг специално за АР е голяма глупост от финансова гледна точка и ще обясня защо. :hvala:
В Бс засичам от време на време 1-2 9-ки, 1 Жулиета и 1 Мито .. т.е. марката в последните години е абсолютно бутикова в сравнение с масовите марки автомобили.
По-изгодно е да се пуснат някакви ограничени серии за ценители с двг от Ферари отколкото да се прави двг специално за Алфа, та орисията на Алфите е да са назлобени Фиати и това е то. :guns: Ако искате яки мотори се молете Фиат да пуснат скоро голяма лимузина с голям двг, ама едва ли.:busted_cop:
Точно така е, но големите двигатели дават престиж. Без тях марката няма да мръдне, но пък като ги има малко се купуват - това е някакъв порочен кръг, от който трябва да се излезе. Предполагам като излязат новите мазератита ще намаже и Алфа, че така поне няма да се дават пари за разработка на нови грегати специално за нея, а наготово ще се вземат и разходите ще са по-малки.
Добре де, не са нужни били силни мотори, ма то и от слабите няма конкурентни. 1.4 и 1.8 мотори и други няма (говорим за бензин). Казваш Ферари мотор за наточените версии, но Ферари мотор под 500 коня вече няма, а силният фиатски мотор е 230 коня в най-злият си вариант. Да ама тая пропаст от 270 коня няма какво да я запълни, а точно там би могло да има клиенти, и то много. Там е силата на конкурентните марки като БМВ, Мерцедес, Ауди, Лексус Инфинити, Кадилак, Волво и една купчина други интересни за купувача продукти.
Тия фокуси с бутиковите истории са глупости, видяхме какво стана с Ланча - изчезна, или е поне заплашена да изчезне.
Сегментът на Алфа са хора индивидуалисти със средни доходи, Фиат никога няма да направят от Алфа истински луксозен автомобил (за това си имат Мазерати), нито истинска спортна кола (имат си такава). То е все едно едно феновете на Сеат да очакват да модели като А8 и R8, никой няма да си купи такъв Сеат, по-скоро ще го показва на картинка докато си кара Ибизата :mrgreen: т.е. абсолютно безсмислен ход :busted_cop:
А 8с какво е? Докато караш 156-цата за 2000лв да си гледаш снимката от дъвка Турбо и да викаш: а бе то и аз карам Алфа!
Истината е там, че има защо да се купуват и предпочитат Ауди, БМВ и Мерцедес. Най-малкото защото като имаш повече от 10 модела в гамата си и продаваш милиони автомобили в цял свят, разполагаш и със средства не само за нови модели, а и за "research" отдела. Сиреч много хора с много умни глави работят около общи цели. Силно се надявам някой тук сектант да не започне да обяснява колко велики са продуктите на Фиат къмпани, защото новите двигатели на скапаното Ауди и шибаното БМВ, дето са мутренски производни (или обратното) са няколко хиляди светлинни години пред T.S.-овете във форума (да не говорим за JTS).
И между другото кой ви кара да се обръщате след 760Li или S8 или S65 AMG...те са там, има ги, внушителни са, предпочитани са, лидери са и има защо.
Мазератито има визия и спортен дух, ама спортен само на фона на италианските коли. Къде сме виждали над 240 коня инталианска кола напоследък?
siniqtzmey
05-12-2012, 21:31
А 8с какво е? Докато караш 156-цата за 2000лв да си гледаш снимката от дъвка Турбо и да викаш: а бе то и аз карам Алфа!
Истината е там, че има защо да се купуват и предпочитат Ауди, БМВ и Мерцедес. Най-малкото защото като имаш повече от 10 модела в гамата си и продаваш милиони автомобили в цял свят, разполагаш и със средства не само за нови модели, а и за "research" отдела. Сиреч много хора с много умни глави работят около общи цели. Силно се надявам някой тук сектант да не започне да обяснява колко велики са продуктите на Фиат къмпани, защото новите двигатели на скапаното Ауди и шибаното БМВ, дето са мутренски производни (или обратното) са няколко хиляди светлинни години пред T.S.-овете във форума (да не говорим за JTS).
И между другото кой ви кара да се обръщате след 760Li или S8 или S65 AMG...те са там, има ги, внушителни са, предпочитани са, лидери са и има защо.
Мазератито има визия и спортен дух, ама спортен само на фона на италианските коли. Къде сме виждали над 240 коня инталианска кола напоследък?
Заблудил си се нашия, четене му е майката не дървена философия.
Чети си 8-10 години докато паднат до цените на Алфите, аз говоря за нови коли. ;)
И не съм ваш! Баш наш съм си и нямам никакъв проблем с това ;)
Каква четене бре?!
Вие докато четете, хората карат коли :D
Къде сме виждали над 240 коня инталианска кола напоследък?
Masserati
Quattroporte ......от 400 до 450 коня
GranCabrio......от 450 до 460 коня
GranTurismo......от 405 до 460 коня
Сите италианки и 250 коня прекося сили.......
Вижте ся, не се ръбайте.
Алфите може да са масово по 150 коня, но за сметка на това пък горят като за 350. :-)
Вижте ся, не се ръбайте.
Алфите може да са масово по 150 коня, но за сметка на това пък горят като за 350. :-)
Те тва е истината......:lol_sign:
Вижте ся, не се ръбайте.
А така, затова не правят по 300-400коня щото ще горят колкото ГАЗ 53 на баир:idea2:
Masserati
Quattroporte ......от 400 до 450 коня
GranCabrio......от 450 до 460 коня
GranTurismo......от 405 до 460 коня
Сите италианки и 250 коня прекося сили.......
Разбира се че говоря за нормални коли, а не "супер коли", защото там където свършват френските и италианските коли уви започват немските. Тия Мазератита между другото по-скоро са бутикови коли, а не супер коли, защото реално са със сходни характеристики на немски комбита - колкото една RS4-ка, да не говорим за RS6 или М5. Остана едно Ferrari за италиански престиж, всичко друго отива надолу и ако не сте го осазнали, скоро ще го почувствате. :mf_Flush: Потъване!
Алфата била бутиков Фиат. Мазератито било бутикова Алфа. Сектата е нещо прекрасно, обичам да се режа вените, мерси! :guillotine:
Разбира се че говоря за нормални коли, а не "супер коли", защото там където свършват френските и италианските коли уви започват немските. Тия Мазератита между другото по-скоро са бутикови коли, а не супер коли, защото реално са със сходни характеристики на немски комбита - колкото една RS4-ка, да не говорим за RS6 или М5. Остана едно Ferrari за италиански престиж, всичко друго отива надолу и ако не сте го осазнали, скоро ще го почувствате. :mf_Flush: Потъване!
Алфата била бутиков Фиат. Мазератито било бутикова Алфа. Сектата е нещо прекрасно, обичам да се режа вените, мерси! :guillotine:
Не се самоубивай, бе драги, ти пък имаш бутикова 156-ца :tooth:
Ма защо да се самоубивам? Аз имам много неща и знам защо ги имам, а претенции, че ГТ-то е някаква специална кола грам нямам, дори напротив. Средностатистически италиански кош. Далече съм от фанатизма на някой хора тук...
dimitar_vd62
06-12-2012, 20:37
Ето два концепта от 2005.
Fiat Sportiva Latina V8 440Hp
Audi Shooting Brake V6 250Hp
http://www.carstyling.ru/ru/concept/
А например, последното 'RS6' Avant видяхте ли?
Кватро, 580к.с., двойно по-евтино и съвсем истинско, не концепт!
dimitar_vd62
06-12-2012, 21:04
Ми явно Ауди не могат да предложат нещо по-различно в дизайна.Все една и съща визия.
Ми явно Ауди не могат да предложат нещо по-различно в дизайна.Все една и съща визия.
Бе зависи в какво от дизайна се вглеждаш, но аз на едно А5 или пък R8 не мога да им намеря никакъв косур, ма каво да кажа за Мито и 3-то поколение Жулиета? Като ги видя, напрпаво ме хваща срам, че се наричам Алфист. И при това няма други модели Алфа. Да, понеже са само 2 модела, затова казваш, че не са ти еднакви като Аудитата, щото моделната гама на Ауди включва поне 15 модела.
dimitar_vd62
06-12-2012, 21:38
Ми прав си, само че немските коли не ме кефят, пък и над 250 коня ми се струва бесмислено.1-2 модела на БМВ харесвам към другите германки нямам симпатии.
Ми прав си, само че немските коли не ме кефят, пък и над 250 коня ми се струва бесмислено.1-2 модела на БМВ харесвам към другите германки нямам симпатии.
Всеки си има право на вскус, вафното е обаче да не изкривяваме истината, а тя е кофти за феновете на Алфа - марката просто потъва, както потъна и Ланча. Силно минало, но за съжалени без бъдеще. Дори да са имали италианците в миналото козове като изключителен дизайн и иновативно инженерство, сега светът е различен, немците могат да си го купят това и най-важното - да го управляват правилно, докато италианците са си мързеливи и не им дреме за случващото се. затова и ще потънат, съвсем заслужено!
Аз не мисля, че ще потънат, защото на време се усетиха и вързаха с Крайслер, който сега ги вади от калта.
Любимата ми Ланча обаче беше жертвана в този "брак". За Алфа изглежда все още има лъч надежда. Ако 4С излезе в този си вид и в обявения ценови диапазон ще избие рибата! Въпроса е другите планувани модели да са толкова зашеметяващи като дизайн както предшествениците им за разлика от сегашните "красоти" и естествено да предложат качество.
Аз не мисля, че ще потънат, защото на време се усетиха и вързаха с Крайслер, който сега ги вади от калта.
Любимата ми Ланча обаче беше жертвана в този "брак". За Алфа изглежда все още има лъч надежда. Ако 4С излезе в този си вид и в обявения ценови диапазон ще избие рибата! Въпроса е другите планувани модели да са толкова зашеметяващи като дизайн както предшествениците им за разлика от сегашните "красоти" и естествено да предложат качество.
Можи и да излязат от калта, ма Крайслер реално не разполагат с никакви конкурентни технологии, а в последните години Фиат също. Вместо да хвърлят пари за технологии, италианците си купиха Крайслер, който от своя страна не разполага с нищо. Мерцедес прледи няколко години разбраха, че няма нищо ченно в американската компания и се разведоха с тях. А италианците си купиха едно голямо нищо. Другите големи компании когато купуват, купуват или технологии или екзотика и имидж. Времето ще покаже, ма нещо съм скептично настроен към управлението на Фиат.
rossenvn
07-12-2012, 00:15
Можи и да излязат от калта, ма Крайслер реално не разполагат с никакви конкурентни технологии, а в последните години Фиат също. Вместо да хвърлят пари за технологии, италианците си купиха Крайслер, който от своя страна не разполага с нищо. Мерцедес прледи няколко години разбраха, че няма нищо ченно в американската компания и се разведоха с тях. А италианците си купиха едно голямо нищо. Другите големи компании когато купуват, купуват или технологии или екзотика и имидж. Времето ще покаже, ма нещо съм скептично настроен към управлението на Фиат.
Не е толкова смотан италианеца..
„Най-добър управник в Северна Америка” е шефът на концерна Fiat Сержио Маркионе, който успя да остави сериозна следа в автомобилния бизнес, благодарение на закупуването на Chrysler. 60-годишният италианец е известен с това, че предпочита да ходи с пуловери, вместо с костюми Armani. Както и че постоянно говори за кризата в Европа, но това не му пречи да гони повишение на продажбите. Под негово ръководство Chrysler излезе на печалба тази година, а през 2013 г. се очаква приходите на концерна да надминат $1.5 млрд.http://www.automedia.bg/news/article_18226.html
Много си прав бутикови коли са,но са хубави,стилни с излъчване.....че отиват надолу е много ясно,Ланча умре,Алфа има ,,цели" два модела,от Фиат чеп за бъчва не става
....не съм сектант а просто естет.
В крайна сметка темата за кво е?
Само за визията на новото Мазерати?
Или правим и съпоставка с конкурентите?
Има един проблем в последните страници и той е, че се сравнява бутикова марка с ежедневни коли. В крайна сметка конкуренцията на Мазерати е Порше, Бентли, Ягуар и може би новата 6-та серия седан, CLS и S7. Общо взето спортни седани, които не са за всеки.
Не е правилно да се прави сравнение между RS6 и М5 примерно, защото тези коли са много напомпани ежедневни семейни коли. Да, има някои от тях, които са по-мощни от Мазератито и с доста по-развита технология, но дори и така да е, ако трябва да съм честен Мазератито разчита на един дизайн...като ако трябва да съм ама много обективен, че кажа, че един Ягуар или едно Бентли зае*и да немат дизайн!
rossenvn
07-12-2012, 19:10
Има един проблем в последните страници и той е, че се сравнява бутикова марка с ежедневни коли. В крайна сметка конкуренцията на Мазерати е Порше, Бентли, Ягуар и може би новата 6-та серия седан, CLS и S7. Общо взето спортни седани, които не са за всеки.
Не е правилно да се прави сравнение между RS6 и М5 примерно, защото тези коли са много напомпани ежедневни семейни коли. Да, има някои от тях, които са по-мощни от Мазератито и с доста по-развита технология, но дори и така да е, ако трябва да съм честен Мазератито разчита на един дизайн...като ако трябва да съм ама много обективен, че кажа, че един Ягуар или едно Бентли зае*и да немат дизайн!
Да се надяваме, че и двигателите им не са съвсем зле, все пак не ги правят във Фиат....
Тука понеже се говореше за цена-като гледам, колите примерно 1998 -1999 почват все за 1500-2000, до 5000 е пълно с оферти.
На мерцедес, бмв, алфа, бая марки, кой каквото сака.....
То не че като си купих моята ми излезе 9 бона, ама не ми е ясно, като си караш мерцедес за 2000 лв и алфа за 2000 каква е разликата?!И въобще какво общо има цената с това?
Ами ягуар за 140 000, пада под 20 като мине 10 години, поддържан, в гараж и прочее, говорим за Германия.Имаше преди няколко години статии на тая тема в аутобилд
Мазератито разчита на един дизайн...
http://forum.359hiphop.com/html/emoticons/stupidme.gif
Глупости на тракалета.......RS6 и Quattroporte-то са почти на една цена.......Quattroporte-то си е баш наточена семейна кола.....просто е по-красива от Аудито....
А бе вие мислите ли малко преди да пишете. RS6 e в класа на Quattroporte???
RS6 е много напомпана А6-ца...Quattroporte-то кво е? Много напомпано кво? Има ли Quattroporte 2.0 TDI или 2.4 JTD...
Тука никой освен Kuku не мисли явно, да не говорим, че тия коли само на картинка сте ги гледали...
Пък и новата RS6-ца я намирам за доста красива...че и по-практична...
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/201212/meet-the-audi-rs6-av-1_600x0w.jpg
Аз нямам какво повече да напиша. Истината я има. Само дето в сектантски форум няма как да се говори реално за нещата...
Кайо, братче, Куатропорте е 150 бона, РС6 е 80 бона :hmm:
И ако си изкривите душата, че РС6 е грозно, директно ви признавам за фанатици! :?
А бе вие мислите ли малко преди да пишете. RS6 e в класа на Quattroporte???
RS6 е много напомпана А6-ца...Quattroporte-то кво е? Много напомпано кво? Има ли Quattroporte 2.0 TDI или 2.4 JTD...
Тука никой освен Kuku не мисли явно, да не говорим, че тия коли само на картинка сте ги гледали...
Пък и новата RS6-ца я намирам за доста красива...че и по-практична...
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/201212/meet-the-audi-rs6-av-1_600x0w.jpg
Аз нямам какво повече да напиша. Истината я има. Само дето в сектантски форум няма как да се говори реално за нещата...
RS6 има ли 2,0 TDI???????
Глупости на тракалета.......RS6 и Quattroporte-то са почти на една цена.......Quattroporte-то си е баш наточена семейна кола.....просто е по-красива от Аудито....
Да ама Аудито е с почти 150 к.с. повече от настоящото Мазерати и има със сигурност по-добри спирачки, има повече екстри и е 4х4. Има и със сигурност по-добър избор откъм трансмисия, и със сигурност не гори повече от по-слабото Мазерати.
Не ме разбирайте погрешно, много ми харисва Мазератито, ма не му подхожда да го бие във всеки показател марка, която е било пълен ташак, когато е излязло първото Куатропорте. Ето тук говорим за изоставане.
Отделно, че според мен новото Куатропорте не е и нещо повече от старото, да не кажа, че досегашният модел и по-красив. Истината е, че последното което им беше останало на италианците - дизайна, вече и то върви надолу.
Всъщност и сдизайна е нормално - немците почнаха да купуват италианските дизайнерски студия.
Чета и недоумявам какво ги хвалите тия напудрени вагени? Голяма работа като има не знам си колко коня повече и една камара диоди!
П.С. Шокс, искам да те питам само защо смени аудито пак за алфа, като са толкова класи пред италианските кошове?
Гога, защо да не хвалим една по-добра във всяко отношение кола? ;)
Не съм сменил Аудито, а смених Пежото ;)
Ся даже обмислям покупка на второ Ауди...просто нема Алфа с тия коне, които аз искам.
Да ама Аудито е с почти 150 к.с. повече от настоящото Мазерати и има със сигурност по-добри спирачки, има повече екстри и е 4х4. Има и със сигурност по-добър избор откъм трансмисия, и със сигурност не гори повече от по-слабото Мазерати.
Не ме разбирайте погрешно, много ми харисва Мазератито, ма не му подхожда да го бие във всеки показател марка, която е било пълен ташак, когато е излязло първото Куатропорте. Ето тук говорим за изоставане.
Отделно, че според мен новото Куатропорте не е и нещо повече от старото, да не кажа, че досегашният модел и по-красив. Истината е, че последното което им беше останало на италианците - дизайна, вече и то върви надолу.
Всъщност и сдизайна е нормално - немците почнаха да купуват италианските дизайнерски студия.
Ми аз за това съм писал,че е по-красиво за останалото нищо не съм казал.
......за дизайна си прав и на мен старото ми харесва повече.
За немците пак си го казал,ползват италиански дизайнерски студиа без италиански дизайн колите им са невероятно скучни визуално.
Гога, защо да не хвалим една по-добра във всяко отношение кола? ;)
Това, че има по-добри параметри не я прави по-добра. Може и да съм крив и да не разбирам, но някак не мога да приема, че колата на новоизлюпените мутромилионери е по-кола от легенда като Куатропорте.
Кайче, те може да са скучни визуално, ама като покараш 'S8' или 'S65' ден-два и знаеш колко весело ти става :)
Susscrofa
07-12-2012, 21:58
Това, че има по-добри параметри не я прави по-добра. Може и да съм крив и да не разбирам, но някак не мога да приема, че колата на новоизлюпените мутромилионери е по-кола от легенда като Куатропорте.
Абе то и България има славна история и легендарни владетели, ама сега сме с гол дирник.
А бе що всичко минава през неква соц комплексарщина? Кви новоизлюпени милионери, кви глупости?
Като имаш пари кво да си купиш? 159 TI ли или Lancia 300C???
Има една реклама, мисля на банка ДСК: За някои хора късмет е работа до късно... Кви мутри, кви 5лв. Има много хора с крадени пари, ама точно тия дето са си ги изработили ги харчат най-разумно и аз не познавам ни един такъв с италиански супер-мега-хипер-кар.
Кайче, те може да са скучни визуално, ама като покараш 'S8' или 'S65' ден-два и знаеш колко весело ти става :)
Може и така да е......но кат слезна от нея и я погледна ще ми е гадно.
Малко са немските коли дет ми харесват визуално и всички са купе......немски седан еле па вагон просто забриииии .....
Аз пък по-красиви комбита от Ауди рядко съм виждал :)
Как бе Kuku??? Тва Либрата, тва 155-цата, тва 164-ката и нека не забравяме новото Мазерати...
Аз пък по-красиви комбита от Ауди рядко съм виждал :)
Въпрос на вкус.......всеки има право на собствен,аз просто изказвам мнение и говоря само за дизайн,пределно ми е ясно,че Алфа не е нищо повече от история и,че италианското автомобилостроене отива в историята.............
На Мазерати му стига да е Мазерати няма нужда да си мери пишката с разни комбита:knock: Никой не си купува Мазерати да се гони с Голфове по светофарите, това е кола за ценители и е уникална без на багажника и да са изписани всички възможни азбуки и цифри :Yeeeehaaa: Освен това е кола за индивидуалисти т.е. хората си я купуват точно защото не е Мерц, Ауди, БМВ и т.н. ;) Някой да отиде да обясни на Ева Лонгория в "Отчаяни съпруги" защо трябва да си смени кабриото Мазерати с по-мощно Алди .. Стил, класа усилвам баса :)
Как бе Kuku??? Тва Либрата, тва 155-цата, тва 164-ката и нека не забравяме новото Мазерати...
Те нямат комбинат....освен либрата де.....писах, че харесвам немските купета ама ми е странно защо не ми харесва Алфа ГТ кат е купе......избрал си гадна кола и затва ти аресват немските.:crazy:
Да де, все едно си поръчал половин БигМак и си оставил бокшиш за още два сандвича :)
Всички в заведението ядат по хубави сандвичи, но твоя е поръчков, половинка и струва тройно :D
Кво общо има коя да е от колите ми в темата, че гледам ги намесвате?
Много добре знам, че тия легендарни коли като 155 и 164 нямат комби...именно за тва ги споменах, защото продуктовата гама от край време е ограничена.
Само А6 има повече модификации от АР като продуктова гама. МиТо и Жулиета срещу А6 седан, А6 комби, А6 allroad, RS6, мале мале...
Нормално е за италианските фенове да точат лиги. За тях новия модел е като четирилистна детелина намерена в пустинята на 29 февруари високосна...
Много добре знам, че тия легендарни коли като 155 и 164 нямат комби...именно за тва ги споменах, защото продуктовата гама от край време е ограничена.
Само А6 има повече модификации от АР като продуктова гама. МиТо и Жулиета срещу А6 седан, А6 комби, А6 allroad, RS6, мале мале...
Нормално е за италианските фенове да точат лиги. За тях новия модел е като четирилистна детелина намерена в пустинята на 29 февруари високосна...
Па купи си Ауди и мирясай бре.
Повечето тук карамне курници за 15 000 лева преко сили а си чешем пръстите пишейки за коли от 80 000 евро нагоре.......
Че то и едно време като всеки втори имаше Ауди 80 яйце колко са били Алфите? Колко 33-ки са се карали по улиците? Или 164-ки. Аз като си взех 166-цата в Бс имаше още 2-3, сега с 9-ката засичам още 2 и една на Стоян дето не я засичам ама знам, че я има :holiday: В целия Бургас има всичко на всичко 1 Жулиета и 1 мярнах инцидентно. Мито същата история. Не виждам какво се е променило. Нали за това ги караме - щото са рядкост. Какво ме интересува Алди колко модела имат - изобщо не ги виждам по улиците направо са ми прозрачни, гледам през тях :crazy: Пука ми на чепа, на светофара може да има наредени всички немски марки и една Алфа и ще гледам нея. Болестта си е болест :rockon: Не може да се сравнява несравнимото :roll2:
Ето още едно "грозно" БМВ :crazy: http://www.cars.bg/news/review/view/5690/BMW-Seriya-4-Kupe-se-rodi
На мен пък ми е интересно защо Алфа трябва да имат триста модела и деветстотин модификации... Нали за това са фолковете, да са масови и всеки втори да кара такава. Ако Алфите станат такава ширпотреба, ще сменя марката. Единственото нещо, което липсва на Алфа са наистина мощни мотори. Не може за агресивна муцуна като на Брера, максимума да е някакъв пластмасов 260 коня мотор...
А така изобщо не ме дразни, че Преслава има повече песни от Матакка :metal:
http://www.youtube.com/watch?v=fk1lw-9HmQw
На Алфата и липсват мощни двигатели и малко повече мисъл при конструирането :crazy:
dimitar_vd62
08-12-2012, 01:57
Няма начин който и да е производител да откликне на желанията на всички.Винаги ще има някои на които да не им харесва нещо.Имам един авер който имаше перфектната жена в очите на другите, а и изневеряваше с нещо твърде посредствено и откъм интелект и от към визия.Но в неговите очи беше по-по-най.Така е и с колите.
На мен пък ми е интересно ако Алфа имаха коли с гУеми и мощни матори и повече конструкторска мисъл колко от пишещите тук биха си позволили да си купят чисто нова такава Алфа....та така де колко са и тия тук дет могат да си купят чисто ново Αudi RS6 или някое супер-дупер BMW,не случйно дъвките Турбо имаха голям успех в България,май трябва отново да ги пуснат.
То няма кой да си купи 3,2 ти говориш за големи мотори, колегата от Варна колко време си продава 159-ката 3,2 за без пари и всички само цъкат. Не си виждате миризливите чорапи - ТС-и на газ и JTD-та (виж подписа) :tooth:
Нормално е да се купува 3.2 защото харчи колкото 997 turbo или GT-R. Нужно ли е да казвам реално колко върви. До него като сможиш една 330ка дизел, която нова е на същата цена и нещата приключват.
И като заговорихте за това кой какво може да си позволи - то по форумите няма много хора с коли над 100 бомбета. Хората ги карат, работят, пътуват. Не ги интересуват смешни клубни майстори. Може да си фен и без да висиш по форумите. Та за това не се срещат мн хора с РС6 и М5 по форумите.
То и Great Wall са рядкост по пътищата. Верно имат малко повече модели от Алфа, ама като искате да сте различни - скачайте. Дори подозирам, че са по актуални и заглеждани у нас, от колкото Alfa Romeo. Тва за хората, които искат да са мн оригинални, ама и актуални.
То може и да и пълно с немски коли и да са масовка, ама в крайна сметка има за кво да са купувани. И дори и така има огромна разлика между кола и кола. А4 2.0 тди срещу А4и С-лайн 2.0 тфси некак си не е много масовка...
Нещо си озлобен мой, не може да сравняваш грейт мрейт с Алфа, ти що не си купи Грейт? :question::question: Във форума се наблюдава следното явление - най-големите маниаци на детайла и поддръжката на Алфите се превръщат в най-големите мрънкалници и разочаровани. Може би наистина очаквате от марката нещо нереално ;) ГТ-то с къкъв мерак го гласи - сега със Грейт ще ги сравняваш :chair:
Jivko7777
08-12-2012, 11:39
Пропусна S6 с което стават 5 модела...
[QUOTE=ShoxXx;1152065]Нормално е да се купува 3.2 защото харчи колкото 997 turbo или GT-R. Нужно ли е да казвам реално колко върви. До него като сможиш една 330ка дизел, която нова е на същата цена и нещата приключват.
Тука "малко"се изложи!!!
и не мога да разбера след като толкова им се кланяте на РС6 и М5 защо не си вземете по едно такова и да си джъткате всеки ден?
Щото там $$$ са различни...
Естествено, че цената е един от водещите фактори :)
Вие чисто нови 159 и 166 ли си купихте?
За 5-6 човека се сещам с нови 159 и за нито един с уникалната лимузина 166 :)
Алфа Ромео се обезценява бързо и е евтина, което е плюс за нас, че може да си купим приличен автомобил на сносна цено, но нищо повече!
За Мазерати дори и това не важи :)
Susscrofa
08-12-2012, 18:55
Естествено, че цената е един от водещите фактори :)
Вие чисто нови 159 и 166 ли си купихте?
За 5-6 човека се сещам с нови 159 и за нито един с уникалната лимузина 166 :)
Алфа Ромео се обезценява бързо и е евтина, което е плюс за нас, че може да си купим приличен автомобил на сносна цено, но нищо повече!
За Мазерати дори и това не важи :)
Чакай малко.
Има си конкретна причина този автомобил да се обезценява.
Евтините неща винаги излизат скъпо.
Нали знаеш правилото:
Можеш да си купиш нещо скъпо и да се окаже, че е скапано, но никога не можеш да си купиш нещо евтино и да се окаже, че е качествено.
Чакай малко.
Има си конкретна причина този автомобил да се обезценява.
Евтините неща винаги излизат скъпо.
Нали знаеш правилото:
Можеш да си купиш нещо скъпо и да се окаже, че е скапано, но никога не можеш да си купиш нещо евтино и да се окаже, че е качествено.
Ами аз затова писах, че коли на 13 години имат една и съща цена.Общо взето оценяването е психологически момент.
Например Мини купъра, който държи висока цена, особено в АНглия се проваля тотална на прегледите в Германия, класиран е по ниско от Алфата.
А Хюндай и Мазда например се обезценяват много повече, макар че държат челните места по надеждност.
Да де - купуваш Мазерати за една торба пари и се оказва, че е по-зле от народната кола :)
Купуваш си Алфа за нищо пари и тя си е точно толкова качествена, колкото и струва!
Фред, къде да меря "320" или "А4" 2000г. за 2500лв.?
Как все така става, че немските коли на 12 години са двойно по-скъпи от италианските и френските :)
Батка щото са изкуствно напомпани. Иначе са 2 пъти по-зле от италианските класики...
А що се отнася до моята фенщина - има си я. Колата, която карам ми харесва, има своите плюсове и минуси, но в крайна сметка темата не е за това. Темата е за новото Мазерати и все си мисля, че трябва да се гледа обективно на нещата и то не е черешката на тортата сред преките си конкуренти, а лошото е, че с примерите, които се дадоха в тези теми изостава и от някои автомобили, които не са в класа му.
dimitar_vd62
08-12-2012, 20:44
Тук едно комшийче от време на време кара едно Мазерати, не е негово, и не това разбира се, обаче събира погледите повече от немцките машини.И аз като го видях от близо не останах толкова впечатлен обаче го предпочитам пред DB-7 примерно.А пък тия двете ги предпочитам пред Порше.Тва за мен е най скучната и тъпа немска кола ако ще и 1000 коня да е и да не знам как си да излита.
Да де, ама проблема е точно в това, че ги преценявате само на гледане - сядаш да караш и разбираш, че нещата са малко по-различни :)
Да де, ама проблема е точно в това, че ги преценявате само на гледане - сядаш да караш и разбираш, че нещата са малко по-различни :)
Различни са, да, стига да седнеш и да покараш.
Давам веднага пример с 320d която е на 9900км и е закупена 2011г, а предницата вече си хлопа доволно като на 156-ца, и обърни внимание на разхода, около 70% градско. ;-)
Това е по-скоро изключение, Доки.
Докато при 156 си е доказана слабост.
А и нали сравняваме върхови модели..... :)
Това е по-скоро изключение, Доки.
Докато при 156 си е доказана слабост.
А и нали сравняваме върхови модели..... :)
Кики, за трета серия на БМВ не е изключение, слабички са отпред, а има време да разберем и отзад как е, да не говоря, че си поскръцва доволно, но това може би е, че е кабрио и има много механизми в багажника. ;-)
Алоооо Алфа Форум. БМВ за 9900км тропа доволно! Е90 - една от най-здравите предници на БМВ. Мале мале дано не ви четат други хора!!! :roll2:
Алоооо Алфа Форум. БМВ за 9900км тропа доволно! Е90 - една от най-здравите предници на БМВ. Мале мале дано не ви четат други хора!!! :roll2:
Ела да те повозя бе мен... хлопа като GT, "най-здравата" предница и добре, че е в гаранция. :waving: :crazy:
dimitar_vd62
08-12-2012, 21:43
Я за тва си имаме СД и волумето на макс и нищо не чуеме да лопа и скърца.
Да де - купуваш Мазерати за една торба пари и се оказва, че е по-зле от народната кола :)
Купуваш си Алфа за нищо пари и тя си е точно толкова качествена, колкото и струва!
Как все така става, че немските коли на 12 години са двойно по-скъпи от италианските и френските :)
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/audi-a4-1-6-getriebeschaden-k%C3%B6ln/170264788.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=97&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=1999-01-01&maxFirstRegistrationDate=2001-12-31&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/audi-a4-avant-1-8-graz/169797461.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=97&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=1999-01-01&maxFirstRegistrationDate=2001-12-31&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT
Еквивалентна 156 струва 300 Евро :)
И е по-хубава, по-здрава, и с по-ефтина потдръжка....:crazy:
Таков дръвен еквивалент Алфа нема.......бих казал 350.....:Yeeeehaaa:
Виждам, че Мазерати държи зверски цена, щото е мега специална кола...
1999-2000
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=207823692&cd=634890268980000000
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=223383540&cd=634900775390000000
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=223512913&cd=634879342900000000
2003
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=224590243&cd=634897077520000000
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=224509091&cd=634905346930000000
Не знам кое ти е толкова смешно аз съм се возил във въпросното БМВ и предницата хлопа, ама ти сигурно знаеш по-добре :roll2: Един ден като се отървете от "боклучавите" Алфи и като си вземете по една немска кола ще гледате филма "Разочарованите - 2" :roll2: Имате нереална представа за някои неща. Например да ви светна, че откакто колите се правят масово с твърдо окачване(вече над 10г) такова понятие "здрава ходова част" няма :knock: Окачването понася удари като от пневматичен чук, колкото по-къс е хода на амортисьора/пружината толкова повече се разбива - елементарна логика ;) БМВ-тата може да са много корави в Германия, тука забрави, слагал съм им на някои китайски носачи щото другите са им скъпи ;)
Не знам кое ти е толкова смешно аз съм се возил във въпросното БМВ и предницата хлопа, ама ти сигурно знаеш по-добре :roll2: Един ден като се отървете от "боклучавите" Алфи и като си вземете по една немска кола ще гледате филма "Разочарованите - 2" :roll2: Имате нереална представа за някои неща. Например да ви светна, че откакто колите се правят масово с твърдо окачване(вече над 10г) такова понятие "здрава ходова част" няма :knock: Окачването понася удари като от пневматичен чук, колкото по-къс е хода на амортисьора/пружината толкова повече се разбива - елементарна логика ;) БМВ-тата може да са много корави в Германия, тука забрави, слагал съм им на някои китайски носачи щото другите са им скъпи ;)
Немска кола със слабо окачване и китайски носачи......това е невъзможно.:crazy:
Аудитата с по 8 носача отпред също са много здрави и на тях ама хич не съм сменял носачи :roll2: И те са много "евтинки" .. В Бг е такова положението, в Германия хората сменят такива части като се нацепят в някой бордюр, затова идват тук на по 10г с оригиналните носачи :waving:
Сложих филтъра от 1998, щото мойта е такава, ето избор
Те ти А 6
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi
Те ти А 4
На 320 пуснах и от 1999 да е по ново :)
Линковете сега забелязах не визуализират предложенията, както съм ги копирал, сорииии
Ице, изсипват по-един чувал с кинти за немски кашони, и после ги е срам да си признаят, че се чупят. Така е и с прехвалените японски возила, преди няколко дни се возих в една Тойта Корола модел около 2000г, е, в толкова хлопаща Алфа до сега не съм се качвал. :roll2:
Аудитата с по 8 носача отпред също са много здрави и на тях ама хич не съм сменял носачи :roll2: И те са много "евтинки" .. В Бг е такова положението, в Германия хората сменят такива части като се нацепят в някой бордюр, затова идват тук на по 10г с оригиналните носачи :waving:
Не е верно немските коли не се разбиват.......:crazy:
---------- Post added at 23:46 ---------- Previous post was at 23:44 ----------
Сложих филтъра от 1998, щото мойта е такава, ето избор
Те ти А 6
Те ти А 4
На 320 пуснах и от 1999 да е по ново :)
Фреди нещо са ти сбъркани линковете ......
---------- Post added at 23:47 ---------- Previous post was at 23:46 ----------
Ице, изсипват по-един чувал с кинти за немски кашони, и после ги е срам да си признаят, че се чупят.. :roll2:
Ми то си е срамно .....нали е немско.......
Не е верно немските коли не се разбиват.......:crazy:
---------- Post added at 23:46 ---------- Previous post was at 23:44 ----------
Фреди нещо са ти сбъркани линковете ......
---------- Post added at 23:47 ---------- Previous post was at 23:46 ----------
Ми то си е срамно .....нали е немско.......
а, нещо не излизат, кофти съм го копирал явно - копирах търсенето по критерии, е в мобилето има бая да не копирам отново, в конкретните автомобили.
Ето примерно един дизеляк
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11352296154233668&f1=details&slink=1famvb
Една обява, Фреди :)
ето ти направо едни стотина обяви до 2000лв, включил съм и вагенчета... :roll2::crazy:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=3&slink=1fap7c&f1=1
Ице, изсипват по-един чувал с кинти за немски кашони, и после ги е срам да си признаят, че се чупят. Така е и с прехвалените японски возила, преди няколко дни се возих в една Тойта Корола модел около 2000г, е, в толкова хлопаща Алфа до сега не съм се качвал. :roll2:
Странно, и аз се возих в една турска корола, такси на всичкото отгоре и за разлика от моята 166-ца нямаше хлоп-троп в купето, абсолютна тишина. За топ модел, 166-цата има много куриозни бъгове, вярно, че вече са на възраст, но съм се возил в Е класи набори на моята, коренно различна картина са. Само по оборотомера разбираш, че мотора работи, при мен туин скрапа тресе цялото купе... Което си е така си е така, няма място за сектантство.
Странно, и аз се возих в една турска корола, такси на всичкото отгоре и за разлика от моята 166-ца нямаше хлоп-троп в купето, абсолютна тишина. За топ модел, 166-цата има много куриозни бъгове, вярно, че вече са на възраст, но съм се возил в Е класи набори на моята, коренно различна картина са. Само по оборотомера разбираш, че мотора работи, при мен туин скрапа тресе цялото купе... Което си е така си е така, няма място за сектантство.
Значи имаш проблем с матора ......моя се чува ама не тресе а е сбиррщайн.......
А поне като пускайте обяви четете малко. Тая последната с удари и без двигател и скорости е 2000лв, повече от колкото 156 с двигател и скорости :roll2:
В кво се опитвате да се убедите сам сами не знам!? Те скоро Алфите май най-скъпи и най-убави ще излязат, само дето 90% от народа е тъп и не го е осъзнал.
Явно не ми схвана мисълта, не хлопа Алфата, казах, че в хлопаща Алфа колкото тази Корола не съм се качвал. :crazy:
---------- Post added at 00:20 ---------- Previous post was at 00:18 ----------
А поне като пускайте обяви четете малко. Тая последната без двигател и скорости е 2000лв, повече от колкото 156 с двигател и скорости :roll2:
В кво се опитвате да се убедите сам сами не знам!? Те скоро Алфите май най-скъпи и най-убави ще излязат, само дето 90% от народа е тъп и не го е осъзнал.
А ти викаш си мноУ хитър, та си купи от най-бъгавата Алфа... и ся плюнки по нас тъпите... :roll2:
Значи имаш проблем с матора ......моя се чува ама не тресе.
Може да имам проблем с тампон на мотора, но е отделен въпрос това. Като отвориш раздела на 166 ще видиш какъв процент от колите им лепа таблото, отказва централното, горят рефлекторите на късите, тече антифриз в купето, за окачването и туинскрапа няма да отварям дума, понеже там вече е всеобщ проблем при други модели на Алфа...
Ма аз си имам Ауди бе...споко...ама кво общо има тва с Мазератито от първата страница?
Бъгава бъгава колко да е бъгава. Като знам как да карам не троши носачи на 10 000км :waving:
А поне като пускайте обяви четете малко. Тая последната с удари и без двигател и скорости е 2000лв, повече от колкото 156 с двигател и скорости :roll2:
Ни са скъпи,ни са супер,но не са и такъв скрап дет ги изкарвате .......
Ма аз си имам Ауди бе...споко...ама кво общо има тва с Мазератито от първата страница?
Бъгава бъгава колко да е бъгава. Като знам как да карам не троши носачи на 10 000км :waving:
Ами кво се оплакваш тогава ? :?
Карай си кУравата Алфа, кво я плюеш...:crazy:
Доки, брат, нали еквиваленти на 156 трябваше да търсем?
З-та серия и А4 на по 12 години. :?
Ми просто за мен е по-красиво от Ауди.....ти и Кики почнахте съпоставките с Ауди и други немски каляски .....
Аз не плюя бе. През цялото време държа да се коментира шибаното Мазерати, ма некви хора решиха, че моите коли са по-важни от него...мерси за което.
За Мазерати няма много повече за казване, отколкото за Алфа Ромео :D
Аз не плюя бе. През цялото време държа да се коментира шибаното Мазерати, ма некви хора решиха, че моите коли са по-важни от него...мерси за което.
.....даже единият съм аз.:crazy:
Не е с лоши чувства......аз така си пиша докат пия,не,че ми дреме.:)
---------- Post added at 00:34 ---------- Previous post was at 00:33 ----------
За Мазерати няма много повече за казване, отколкото за Алфа Ромео :D
Ми щот никой няма Мазерати......кат си купя ше пием.....опссссс ше пишем. ;)
То на никой не би трябвало да му дреме особено, но явно има някво сектантство и фанатизъм.
Алфа Ромео потъва надолу и ако някои хора мислят, че е много различно да караш АР, то замислете се за МГ. Както гледате сега на МГ с леко жал, както гледаме вече и на СААБ с тъга, че една марка е залязла, скоро така ще се гледа на АР, пък вие си се кефете, че карате нещо различно.
Единствения шанс на АР е да го купи някой германски концерн и да налее пари в него. А тва е най-правилното. Да не говорим с каква лекота Фиат се раздели с Дукати на символична цена.
Кайо, дай Боже да можеш да си го позволиш и да се прелъжеш са седнеш в едно S8 ;)
Кайо, дай Боже да можеш да си го позволиш и да се прелъжеш са седнеш в едно S8 ;)
Не ме кефи броооо .....визията му куцам не е по мой тертип......
Иначе благодаря за пожеланието да ти се връща тъпкано! !!!!!!!!:big_bow_down:
Мерси!
Аз ще се възползвам от Ауди-то :)
Браточки карайте каквото ви кефи, и най-вече да може да си го позволите. И аз искам един Форд ГТ, ама... :crazy:
Браточки карайте каквото ви кефи, и най-вече да може да си го позволите. И аз искам един Форд ГТ, ама... :crazy:
Бат Доко фноу си праФ......аз на тоя етап повече от 159 не моа да рана.....иначе искам Нисан ГТР.:Yeeeehaaa:
Бат Доко фноу си праФ......аз на тоя етап повече от 159 не моа да рана.....иначе искам Нисан ГТР.:Yeeeehaaa:
Даже и знам точно кой Форд искам, ей тоя: http://www.hennesseyperformance.com/gt1000.html
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7tZPj7Ebh0o
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-DcO8jg9qUE#!
Па да си карат S8-те... :crazy:
Даже и знам точно кой Форд искам, ей тоя: http://www.hennesseyperformance.com/gt1000.html
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7tZPj7Ebh0o
Па да си карат S8-те... :crazy:
Ше ти го подаря....на плакат.:):):)
Ше ти го подаря....на плакат.:):):)
В сряда ще си го вземам, даже фанта ща почерпа...:roll2:
В сряда ще си го вземам, даже фанта ща почерпа...:roll2:
Въйййййй са и плакат трябва да търся.:):):)
Въйййййй са и плакат трябва да търся.:):):)
Остай, аз, както и пишещите тук, ни е достатъчно на компира да си мечтаеме, и в ютуба да си ги караме...:ghost2::crazy::rosso_spider:
А, Нисана и мен ме кеф много.
Иначе карам, това което ме кефи за тия пари.:th_up:
---------- Post added at 16:45 ---------- Previous post was at 16:43 ----------
Остай, аз, както и пишещите тук, ни е достатъчно на компира да си мечтаеме, и в ютуба да си ги караме...:ghost2::crazy::rosso_spider:
Мдаа, така е.В крайна сметка и много пари обезмислят това, защото пък тоя дето може да кара всичко, обикновено гледа нещо друго да направи, защото карането вече му е омръзнало и предпочита до го вози някой..
---------- Post added at 16:46 ---------- Previous post was at 16:45 ----------
Ти не знам в какво искаш да ни убедиш?
Ами като отлежала троянска у нас е по скъпа от коняк Хенеси, да не ми кажеш, че коняка е струва нищо?Ами тя е по скъпа и от литър шотландско уиски.
Наскоро продадоха скица на Рафаело за 30-40 милиона.Седни сега да ми обясняваш, че той е най добрият художник, защото примерно Ван Гог се продава за 20 милиона барабар картината в рамка.Значи Ван Гог ряпа да яде.
Цената е свързана с много фактори, като не на последно място е набитият в главите на хората предрасъдак.Лично аз съм предоволен от това, защото предпочитам по евтината алфа и поради тази причина.Вози ме, кефи ме и това ми стига.
Виждам, че разбираш от изобразително изкуство и би трябвало да знаеш, че се пише "предраЗсъдЪк", но явно си над нещата. Фанатизмът на тема италиански коли явно ти е промил мозъка и граматиката бяга.
Разберете, че няма начин да сравнявате инжинерните решения и техническия напредък на италианските коли с този на немските.
Виждам, че разбираш от изобразително изкуство и би трябвало да знаеш, че се пише "предраЗсъдЪк", но явно си над нещата. Фанатизмът на тема италиански коли явно ти е промил мозъка и граматиката бяга.
Абе та теб ти бягат бая много повече работи да ти кажа, а взирането в правописа ми е последната грижа, когато пиша в нета.Не защото не знам, а защото пиша доста бързо.
Разберете, че няма начин да сравнявате инжинерните решения и техническия напредък на италианските коли с този на немските.
Викаш безбройните фейслифтове на ВАГ групата са яко напредък - от 15 години едно и също с леко променени предни решетки и стопове, отдолу пак едно и също :tooth:
Викаш безбройните фейслифтове на ВАГ групата са яко напредък - от 15 години едно и също с леко променени предни решетки и стопове, отдолу едно и също :tooth:
Па и двигателите са винаги различни...
Явно следите все пак сериозно творенията на ВАГ, което е хубаво. Знам, че високото грозде е кисело, но ви пожелавам да го опитате някой ден. Дори ви пожелавам да е новичко, а не на 10+ години.
А ако ви притесняват фейслифтове, то залагайте на италианско и може японско. Там всеки нов модел няма нищо общо с предишния и няма утвърдена линия. Да не говорим, че при 90% от италианските коли се изкарва един модел и тва е, няма следващо поколение. Красиви са, но няма постоянство. Макар, че 156 или Либра или Мито или Крома или Делта далеч не ги определям като красиви...
Аз ти пожелавам да говориш по малко глупости, защото това преобладава в мненията ти.Мен ме притеснява факта, че много простаци има у нас най - вече, нищо друго.
А за парите, да ти кажа-понеже имам близки с много пари, трябва да ти кажа, че всички от тях карат главно корейски и японски автомобили. Но те от коли не се интересуват въобще.
За всеки влак си има пътници, особено за трета класа. Като дойдеш от село и корейската кола е нещо фрапиращо...
За простаците си прав - много са. Но в интернет най-лесно се разбира колко е проз един човек от правописа му. Нищо лично разбира се. Нали си дискутираме. Но за мен, тъй като не те познавам, си проз, защото съдя за теб по правописа ти и дори смятам да пропускам мненията ти от тук нататък. Така де, подбирам си събеседниците. ;)
За всеки влак си има пътници, особено за трета класа. Като дойдеш от село и корейската кола е нещо фрапиращо...
За простаците си прав - много са. Но в интернет най-лесно се разбира колко е проз един човек от правописа му. Нищо лично разбира се. Нали си дискутираме. Но за мен, тъй като не те познавам, си проз, защото съдя за теб по правописа ти и дори смятам да пропускам мненията ти от тук нататък. Така де, подбирам си събеседниците. ;)
Пише се прост, не проз, полиглоте, и стига си злобял. :gangstah: http://vanyog.com/_new/index.php?pid=8
Спазвам правилата на форума и не използвам обидни думи бе! :idea2:
Не злобим грам. Супер весел уикенд си изкарвам, лошо само колко хора с капаци на очите има...
Спазвам правилата на форума и не използвам обидни думи бе! :idea2:
Аха, ясно, значи тъй можело....:pimp:
endeavour
09-12-2012, 14:49
За последните ...найсет страници твоите постове потвърждават точно обратното. Просто да му писне на човек от реклама на дойчовски супер-хипер-мегаавтомобили на фона на тъпата италианска мизерия
Поне да беше питал някъде, та да ти кажат, че в българския език инжИнерни се пише с Е, преди да поучаваш другите... Баси темата, жалко дето си загубих времето да чета прогермански лакардии вместо нещо за шибаното Мазерати. Кой, по дяволите, ти е сложил вилата на врата и те принуждава да караш жабарски кошници? И кое те кара да общуваш с "фанатици с промити мозъци"?
dimitar_vd62
09-12-2012, 16:14
Само да кажа че в четвъртък се отбих до сервиза Алфа Ромео да ми направят една диагностика.Освен моята Алфа имаше едно Пунто и още четири коли - едно Рено и три немски коли.Ако нашите са толкова скапани що щът немски возила които и без туй не се чупят в сервиза.А и лятото като търсех кола за дъщерята гледах една 156 познайте на кого на приемчика в сервиза на Опел, щял да купува друга ама печка.Какво по дяволите им има немските коли че толкова са ви взели акъла.Е возил съм се, имам приятели с немски коли и ако си мислите че нямат проблеми много се лъжете.Ма била 500 коня, е добре, кога им използваш пълния капацитет на тези коне.Ама немците имали коли с 400-500 коня, е колко такива коли срещаме по улиците, колко души ще си купят Алфа с такава мощност.Все пак концерна си е направил проучване и си гони печалбата не фенски капризи.И скоро гледах една предаване за Дубай, някъв богаташ там си показваше автопарка - Един Мерцедес един Мерцедес от 50-те или 60-те години няколко Ферарита,Ламборджинита, Мазератита една Алфа 8 цилиндрова уникат от едно време,едно Бентли,Астън Мартин 2 броя и няколко бутикови Мустанга и други американки.Не се возеше в Майбах а в Ролс Ройс.Нито едно БМВ Ауди или Фолксваген.А той очевисно знаеше как да си харчи парите.Алфа не най хубавата, не е най здравата, не е най-мощната но ме кефи като я карам, Гунди не се претрепал с БМВ а са Алфа.Фена не е кон с капаци, не е технически неграмотен, не е селски бек, той е човек от града или село който знае какво иска да кара, знае какво му струва подръжката и не е позьор.Фена е запалянко, почитател, страстен поклонник но не и фетишист.Сайта е за фенове - закоравели и начинаещи и собственици на съответната марка и ако някой е недоволен от марката на колата си да я продаде и да си купи каквото по неговите убеждения му е на сърце.И какво точно се очаква от Мазерати, да изкарат някаква супер-хепер-умопомрачаващо мощна кола,с нам къв космически дизайн и една кофа екстри които те превръщат в пътник.Вместо да се заяждаме, нека някой който може да работи с Фотошоп или КАД -програми да направи един концепт и всеки да каже какво да коригира и да получим накрая колата която искаме.То тоя филм германци срещу всички други го гледахме два пъти - първа световна смешка и втора световна смешка.
Смешни са ми твърденията, че тук сме били сектанти. Я иди във форума на хАлди или БМВ и ги попитайте за Алфа... Тук сме много обективни даже, аз лично никъде другаде не съм видял да се плюе толкова от феновете по марката автомобил, който карат.
Тук сме много обективни даже, аз лично никъде другаде не съм видял да се плюе толкова от феновете по марката автомобил, който карат.
Да де ама тия дето плюят нямат нищо общо с фенове, по-скоро са си купили Алфа по някакви нещастни за тях обстоятелства(много екстри и коне за без пари) и после са много разочаровани. След няколко години се вслушват в нечии чужди съвети купуват си за същите или малко повече пари нещо немско, което обаче се оказва още по-голям кошник та на всичко отгоре и грозен, гледат по светофарите добрите стари Алфи и още повече се озлобяват :tooth: И си викат чакай да "светнем" и другите Алфисти как от немското по убаво нема :tooth: Само аз ли ще си карам тъпия Пасат(примерно) :noooo:
Никой не плюе :)
Немските кошове са си кошове, но това не прави Алфа Ромео уникална кола - същия кош, като другите!
Мазерати с нищо не е по-добро от конкурентите си, освен (субективно) евентуално с дизайн.
Съвсем случайно карам италиански коли от 16 години!
Вие фенове ли сте или фанатици? :idea:
Абе фенове сме, ама някой като почне много на ни обяснява, какви и що били италианските коли ставаме фанатици :)
Чисти фанатици сте си значи - само чакате някой да ви бъзне и да започнете да обяснявате ;)
Не знам какво подбираш, ама нивото ти е ниско.Като си тръгнал да даваш акъл на хората, да ти дам и аз един - тоя език го дръж на баща си и жена ти.Аз също разбирам колко е проСТ човек, като му чета мненията!
А за тия "селяни" дето ги наричаш явно са твоето обкръжение, защото аз селяни не познавам, освен кумът ми, ама тоя доцент в Софийския университет /га се запознах с него беше проЗД асистент и то по съвсем друг повод/, единствен от моите познати, който не е роден в центъра на София, да ти подчертая, защото за теб явно това има значение.Той пари няма горкия, ама на другите може само да мечтаеш за стандарта им...
Чисти фанатици сте си значи - само чакате някой да ви бъзне и да започнете да обяснявате ;)
Анджък, особено разни особи, не визирам теб :pimp:
хахахаха евала. От центъра на София...как звучи само. Кажи си направо, че си на жълтите павета и няма кво да обясняваш. Тва сигурно е мн престижно, ама я кажи ся парадираш ли с адресната си регистрация или просто загатваш, че ваште са били доносници и членове и са се уредили с апетитен имот... :D
Леле леле тука се казва едно, обиди, после се променят мнения...страшно стана. Пускам СОТ-а и се заключвам.
Цирк!
Човек на 50 с кола за 2050 ми се фука с тва кви хора с какви пари познава...леш...
Шокси не с бутонките по глезените бате, успокой топката. :idea2: :-|
Темата тръгна в грешна насока... Аз викам отново да се върнем на това какъв боклук е Алфа и колко велики са немските ваге(и)ни... :tooth::tooth::tooth: Трябваше вместо 166 да си взема едно пасатче, да не ме одумват селяните колко съм се минал:torch:
хахахаха евала. От центъра на София...как звучи само. Кажи си направо, че си на жълтите павета и няма кво да обясняваш. Тва сигурно е мн престижно, ама я кажи ся парадираш ли с адресната си регистрация или просто загатваш, че ваште са били доносници и членове и са се уредили с апетитен имот... :D
Леле леле тука се казва едно, обиди, после се променят мнения...страшно стана. Пускам СОТ-а и се заключвам.
Цирк!
Човек на 50 с кола за 2050 ми се фука с тва кви хора с какви пари познава...леш...
Ами ако ми прочетеш мненията, ще разбереш дали са били доносници.Всичките ми роднини са антикомунисти.
А баща ми беше доста умен, за разлика от твоя явно.Вклчен е в изданието, кой кой за 1998, твоя там ли е?!
Колата ми ми струваше 12 да те осведомя, га я взех.
Ако трябва да се фукам взимам някоя от 5 те коли на брато....той си пада по немските и донякъде японските, последната му е едно субаро, дизеляк, пууу гадост, аз по бензина /той по дизела е/.
Та ще ти се фукам, защото не можеш да ми стъпиш на малкия пръст нито по пари, нито по образование, нито по интелект.Пусни си сота и прочети нещо по умно, белким ти влезе нещо в чукундура, както се изразяват в някои области на нашето малко отчество.
Ти нещо изпусна нервичките...
Само като те чета се чудя ти Люба Кулезич ли си или Маргарита Михнева...
Шокси не с бутонките по глезените бате, успокой топката. :idea2: :-|
Ма то нали знаеш, каквото си може човек, това прави :)
---------- Post added at 23:54 ---------- Previous post was at 23:53 ----------
Ти нещо изпусна нервичките...
Не ако ги изпусна, ще се види разликата, споко.По твоята логика в тая тема ти не си ги спирал.Виж си мненията.
Но както ти писах по горе ми е омръзнало всеки цървул да си дава мнението и то от позицията на дядо Господ.Говори по умерено, за да ти се отговаря по същия начин.Просто и ясно.
dimitar_vd62
09-12-2012, 19:55
Начи аз съм на 50, карам кола за 4800, женен съм за жена доцент, ся си направете извода какви хора познавам.Еми не познавам селяни, под идеалния център не падам.:calc::gangstah:
Начи аз съм на 50, карам кола за 4800, женен съм за жена доцент, ся си направете извода какви хора познавам.Еми не познавам селяни, под идеалния център не падам.:calc::gangstah:
Ми ела у нащо село да се запознаем бре, живея в панелка даже...:tooth:
:) Бе Митак, забравих да ти кажа, че днес май е втора серия на филма за Рейгън по ТВ 1, гледай го
---------- Post added at 23:59 ---------- Previous post was at 23:58 ----------
Ма и аз съм в панелка сега, тоя в центъра е под наем на един от провинцията-те много обичат да живеят по центъра :)
А със снега как е по София, че сряда ще се търкаляме с едни летни седемнайски натам...?:idea2:
Чичи караш кош и колкото и да не го вярваш, колкото и да кичиш ще си остане кош!
За някои други неща също съм сигурен: живея на по-централно място, имам повече пари от теб, близките са ми по-богати и доста по-реализирали се и такива сърдити чичовци като теб ми зареждат батериите...
И аз нямам нищо против по-възрастните от мен хора. Просто е смешно някой на тази възраст да се хвали във форум с приятелите и роднините си!
Снег има много. Не е за летни гуми особено ако си с бмв или мерц.
dimitar_vd62
09-12-2012, 20:04
:) Бе Митак, забравих да ти кажа, че днес май е втора серия на филма за Рейгън по ТВ 1, гледай го
---------- Post added at 23:59 ---------- Previous post was at 23:58 ----------
Ма и аз съм в панелка сега, тоя в центъра е под наем на един от провинцията-те много обичат да живеят по центъра :)
Не съм гледал 1 серия.
То като гледам още малко вашто село ще се върже с нашто село.
Чичи караш кош и колкото и да не го вярваш, колкото и да кичиш ще си остане кош!
За някои други неща също съм сигурен: живея на по-централно място, имам повече пари от теб, близките са ми по-богати и доста по-реализирали се и такива сърдити чичовци като теб ми зареждат батериите...
И аз нямам нищо против по-възрастните от мен хора. Просто е смешно някой на тази възраст да се хвали във форум с приятелите и роднините си!
Снег има много. Не е за летни гуми особено ако си с бмв или мерц.
Ти говориш за пари, просто ти казвам, че парите не си ми проблем.Отделно целият ми стаж е във финансовата система и съм виждал и работил с хора, дето ти си ги чувал насън само.Не ми знаеш нито доходите, нито имотите.Какво карам си е моя работа, не съм от твоето село, да паркирам мерцедес под колибата си, за да се фукам.Тая черта е за ниско образованите комплексари, като теб.Правилно си отбелязал, че в каквото и да се качиш, ще си останеш на принципа "на свинче-звънче"
Айде наслука, че нещо си ми кисел, купи си немски кош белким мирясаш па и жените може да те харесат...
Не съм гледал 1 серия.
То като гледам още малко вашто село ще се върже с нашто село.
Вчера беше, доста инетерсно, свърши до момента,когато го избраха за президент.Филмът е от поредицата на ББС
Радвам се, че стабилизира кръвното... :)
И не знам как е на село, я си немам село...
Ма и комплаксар ли излезнах? За тва, че ти парадираш с нещо, от което аз имам повече комплексар ли ме прави???
dimitar_vd62
09-12-2012, 20:16
Вчера беше, доста инетерсно, свърши до момента,когато го избраха за президент.Филмът е от поредицата на ББС
Наблягам на Дискавъритата, по ми е интересно,следя една поредица на Морган Фрииман,и да гледам и да не гледам какво мога да променя.
Радвам се, че стабилизира кръвното... :)
И не знам как е на село, я си немам село...
Ма и комплаксар ли излезнах? За тва, че ти парадираш с нещо, от което аз имам повече комплексар ли ме прави???
А, то ми е стабилно принципно. А "комплаксар" не знам какво е, нали си грамотен?Май ти си качил кръвното нещо, я жулни една водка да ти падне.:tooth:
Комплексар ако е - това ти е поведението в цялата тема -непрекъснато определяш кой какъв бил-това ти е проблема.А ако беше чел нещо повече, щеше да знаеш, че комплексите не се лекуват с пари, даже напротив.И в момента пак ми обясняваш колко си имал..., ха ха.Нито можеш да ми се похвалиш с образование, нито с имоти, нито с възпитание или отношение към хората-само кисело подрънкване и ръсене на клишета.
Та да спазя поговорката - в рядко лайно камък не хвърляй, да не те опръска ще спра до тук.Може да не се абиш да ми пишеш, достатъчно време отделих на такова нещо, като теб.
Наблягам на Дискавъритата, по ми е интересно,следя една поредица на Морган Фрииман,и да гледам и да не гледам какво мога да променя.
Е каквото сабя покаже сега :) Аз да ти кажа.
Пак ще повторя, че и немско си имам и лесно правя директно сравнение с италианското.
Иначе жените най-мн се кефят на мотори, ма го продадох, догодина нов ще взема. Комплексарщина...
Що се отнася до темата за Мазератито, аз не видях нещо по темата да си написал...явно само се фукаш с близките си, не си компетентен да напишеш нещо по темата...
Пак ще повторя, че и немско си имам и лесно правя директно сравнение с италианското.
Иначе жените най-мн се кефят на мотори, ма го продадох, догодина нов ще взема. Комплексарщина...
Що се отнася до темата за Мазератито, аз не видях нещо по темата да си написал...явно само се фукаш с близките си, не си компетентен да напишеш нещо по темата...
Фукам се, щото имам с какво.
ПП-да ти имам "компетенцията" :tooth:
Чшшш ей, да не зема аз да се фукам тука, чи...:tooth: :butt:
Чшшш ей, да не зема аз да се фукам тука, чи...:tooth: :butt:
:tooth:Давай смело, в цялата тема преди това, Шокса обяснява, кое колко струвало и как гроздето било и прочее, ама като му кажеш, че цървул (опса, да не се обиди, от латински - военна обувка, сандалите на римските пехотинци иде, това е ласкателсто, после така наричат едни нашенски обувки) веднага реве.
dimitar_vd62
09-12-2012, 21:06
За Мазератито и немските коли разбрахме а ся да обсъдим тая грозотия.http://vbox7.com/play:ecdb0c08&al=2&vid=2019302
За Мазератито и немските коли разбрахме а ся да обсъдим тая грозотия.http://vbox7.com/play:ecdb0c08&al=2&vid=2019302
Това мяза на БТР :)
А, тука сега в "Под прикритие" видях една алфа в къщата на един мафиот, паркиране беше червена.
А, тука сега в "Под прикритие" видях една алфа в къщата на един мафиот, паркиране беше червена.
Мито и 500, Фиат са спонсори :bg:
Те и мафиотите ни бедни селяни, и проЗти, пфууу...:scherzkeks::tooth:
http://m.youtube.com/watch?feature=related&v=PDpJsCE35Xc
Мито и 500, Фиат са спонсори :bg:
Да, сетих се, че ги има в края на филма.Иначе фиатче на кея:rosso_spider:
Те и мафиотите ни бедни селяни, и проЗти, пфууу...:scherzkeks::tooth:
Ми да, не са като нЕкои тука :puke:
Не бяха ли БМВ мутренски?! :?
.......батки вие не разбирате от мазохизъм ........:tequilla:
Не бяха ли БМВ мутренски?! :?
Е и они също де
.......батки вие не разбирате от мазохизъм ........:tequilla:
То си е направо садо-мазо :)
А ве Стар Трек почна преди час бре... :shocking:
А ве Стар Трек почна преди час бре... :shocking:
Я го гледам ама не вдевам......:tequilla:
То било Жулиета на 28:05 :lol_sign:
Мутренска кола!
Как не ви е срам?
Отиде ви на кино реномето :D
Като е германска е скапана мутренска...като е италианска и почват прекланянията.
Само дето колата е на някъв корумперан съдия с малко кученце. Мутрите скапани гадни продължават да се возят у шибани швабски кошници.
Ми те мутрите са тъпи и никога няма да бъдат уникални :)
Баси тъпите мутри...вместо да се качат у една 166-ца...
В тоя ред на мисли ето ви една много комплексарска кола. Ужасна! Тъпи немски фейслифтове и липса на секъв стил. Двигателите няма да ги коментираме - тъга, а окачването е леш за 2000км.
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/487068_301972516588179_1203068324_n.jpg
Тряя съм луд да си сменя двувратата 156-ца с нещо такова. Позор!
Баси тъпите мутри...вместо да се качат у една 166-ца...
В тоя ред на мисли ето ви една много комплексарска кола. Ужасна! Тъпи немски фейслифтове и липса на секъв стил. Двигателите няма да ги коментираме - тъга, а окачването е леш за 2000км.
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/487068_301972516588179_1203068324_n.jpg
Тряя съм луд да си сменя двувратата 156-ца с нещо такова. Позор!
Ако ми намериш такава на цената на твоя кош, ще напазаря няколко... :devil:
п.с. А предпочитам това, пред немската щайга. ;-)
С кой акъл, Доки - струва двойно повече и губи по точки, брат.... ОТСЕКЪДЕ!!! ;)
Това е смешно тръгнали сте да сравнявате 156 с коли, струващи 50 пъти повече. Аман от комплексарщини, като плюете по Алфа сравнявайте коли с близка стойност, т.е. за този форум мах 15-20хил лв, другото е изхвърляне като чикия на пясък:comphits:
С кой акъл, Доки - струва двойно повече и губи по точки, брат.... ОТСЕКЪДЕ!!! ;)
По кои точки Кики, твоите и на Шокса ли?
На Серес няма да я карам, с 1.9JTD с чип няма да се гонкам... а и няма да си я купя... за сега...:devil:
Притежаването на такава кола е привилегия на хора, които могат да имат и всеки модел на БМВ, Мерцедес, и каквото там се сетиш. Стига сте поствали снимки, и само некви лиги тука да ви капят по скъпи коли, купете си нещо по-свястно от Алфа, па тогава си се хвалете колко си искате.
Никой не ви се дразни иначе, щото всите сме "одрусани" Алфисти тука... :butt:
Док то и GT-то е струвало 70 000лв едно време...
Ама тва Мазерати, което го показа е бая по-скъпо от въпросната 4-та серия. 6-тата серия струва 70 000 долара нова, това ще е 50 000 стартова.
Док то и GT-то е струвало 70 000лв едно време...
Ама тва Мазерати, което го показа е бая по-скъпо от въпросната 4-та серия. 6-тата серия струва 70 000 долара нова, това ще е 50 000 стартова.
Виж ся, Cadillac Escalade EXT в Щатите струва 48000$, ама тук е 160000лв на Ботевградско. ;-)
Не ми давай изгодни сравнения, ами като ти е евтинка отиди и си купи една-две...:lol_sign:
Ма не е евтина бе, да съм казал, че е евтина. Въпроса е, че една 159 TI миналата година я платиха 78 000лв нова, след 2 години ще е 22 000лв.