View Full Version : Кабинетът Борисов подава оставка
Нормално е да се стремят към замитане и объкване :)
Susscrofa
21-02-2013, 17:12
Лидерство и отговорност.:drinking:
etrovskii
21-02-2013, 17:32
Хайде стига залитали в глупости, това с безпартийния модел има точно толкова смисъл колкото с еднопартийния.
Хайде да видим кой ще се сети първи защо.
Изобщо решението на проблемите за пореден път се замита от политически приказки и безумни искания.
Не ми достига мисъл кажи:shocking:
ecotronic
21-02-2013, 17:38
Не ми достига мисъл кажи:shocking:
Май не само на теб не ти достига:screwy:
etrovskii
21-02-2013, 17:49
Май не само на теб не ти достига:screwy:
:bouncing_smiley::Bolt::beer:
И при двата на практика партиите са забранени, официоза при единия е просто наименование, не е партия вече.
Жокери:
Какво ще стане ако спретнат сдружение със стопанска или нестопанска цел?
Всички видове сдружаване или коопериране ще забраните?
ecotronic
21-02-2013, 18:07
И при двата на практика партиите са забранени, официоза при единия е просто наименование, не е партия вече.
Жокери:
Какво ще стане ако спретнат сдружение със стопанска или нестопанска цел?
Всички видове сдружаване или коопериране ще забраните?
Това първото не можах да го разбера.
Сдруженията със стопанска цел никой не ги забранява.
Само тези с политическа цел.
Ти май не можеш да разбереш основната идея........
В момента в парламента една групировка ПО ЗАКОН има права, които другите нямат, само защото притежава мнозинство.
Ако всеки от депутатите има абсолютно равни права, тази дискриминация няма как да се случи.
Няма да го има и овчото единно гласуване и поведение. И още по-добре ако народните представители се сменят по-често (както във веригата бензиностанции).
Коментари от нета:
Само като чуя, че народа ще взима властта и започвам да си стягам куфарите.
Яне Янев има много силен коз. И явно здраво пуши от него.
Едното гражданско общество си иска Бойко, другото си иска национализация. Сори, минавам към селското общество.
---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:44 ----------
Това първото не можах да го разбера.
Сдруженията със стопанска цел никой не ги забранява.
Само тези с политическа цел.
Ти май не можеш да разбереш основната идея........
В момента в парламента една групировка ПО ЗАКОН има права, които другите нямат, само защото притежава мнозинство.
Ако всеки от депутатите има абсолютно равни права, тази дискриминация няма как да се случи.
Няма да го има и овчото единно гласуване и поведение. И още по-добре ако народните представители се сменят по-често (както във веригата бензиностанции).
Кое не разбирам бре, искаш крайна анархия ... ще проработи точно толкова колкото комунизма.
Не живеем в Стар Трек...
Тая групировка нищо не притежава, мнозинството е динамично, демокрацията не е само избори.
Партията е просто инструмент, като кооперацията... забрани ги/направи някоя задължителна, демокрацията приключва.
Имаш тоталитаризъм или анархизъм, докато първото може да се наложи на сила, второто няма дори теоритичен шанс да проработи насила, а забраната е насилствен метод.
nikolaaaay
21-02-2013, 19:08
когато трябва да даваш пари и за социални, здравни, за пенсии, за много други неща, няма как скоростно да насочиш паричен поток към изграждане на инфраструктура.
Айде стига с тоя евтин популизъм вече. Кои социални разходи се свиха при ББ в сравнение с триглавите? Кои пенсии или майчински се намалиха.
БСП вдигаше често пенсиите, но с по няколко лева. В крайна сметка едва покриваха инфлацията и пенсионерите си бяха също толкова бедни и преди и след Сергей Дмитриевич.
Вместо никому ненужния язовир Цанков Камък можеха да построят Тракия. Кое е по-приоритетно?!
Кое нормално правителство ще плати 250 млн. лв. за консултантски услуги по Белене? С тия пари можеше да се направят страшно много неща.
Айде стига си възхвалявал БСП. Много добре знаеш за какви кражби става дума.
Вдигали пенсиите на всеки 6 месеца. Е колко станаха пенсиите в крайна сметка след 4 години умело управление на БСП? Що се излагаш така.
Добре де, кажи колко станаха заплатите и колко стана безработицата после?
Вие сега нали се сещате, че не бива да се сравняват години като 2006 - 2008 и последвалите ги в кризата... Както и да е.
Въпросът е какво става оттук нататък.
Как от малък, беден и ошушкан народ да станем изключително богати и доволни от живота... Нали това искаме - да не мислим за утрешния ден, да си купуваме нови коли и по-големи къщи... Защото от глад за сега не сме умрели... :) Обаче с тези пенсии и заплати, утрешния ден е изключително мъглив...
Президента да организира служебно правителство..което да разпуска партитите и да оправя бавно но правилно нещата...ако има избори никакво гласуване за старите изедници..да ги видим като никои не им гласуван а изборите сами ли ще се изберат...края им е близо..
хора събудете се ..сега е момента да стане промяна в нещастната ни държава..избори ще правят боклуците от Бсп,Дпс и останалите...за какво са ни тези избори...да ни яхнат пак старите измамници..бързат да направят избори ..да си направят коалиции да хапнат пак власт..стига..да се смени измамната система на управление...да се махнат старите негодни 20 годишни измамни политици...нови хора ни трябват които да изчистят корупцията..да се оправи съдебната система да не се спасяват...дебелите боклуци крали ни досега като си платят на продажни съдии..нов модел на управление...край на професия политик...
endeavour
21-02-2013, 19:42
Няма да ти отговори. ГРОБарите и техните поддръжници имат спуснат от Буда само един комплект отговори: " Доган...Цанков Камък... Станишев...тройната коалиция...кризата"
nikolaaaay
21-02-2013, 19:53
Аз не хваля ГЕРБ, но ме дразни да се казва, че доходите при БСП са се вдигнали значително. Всяко правителство може да вдига пенсиите на 6 месеца с по няколко левчета, но това е подигравка с хората. Крайно лицемерно е да се изкарва, че това е някаква особена заслуга.
Основния проблем на управлението на Герб е, че при тях нямаше почти никаква реформа, освен строежа на инфраструктура. Инфраструктурата обаче се развиваше приоритетно и това е факт. Не можеш да сравняваш южната дъга с 4 км. от друга магистрала или с нискокачествено кърпене на дупки от селската мрежа защото услилията за една градска магистрала очевадно са в пъти повече, отколкото за обикновена отсечка от Тракия например. Метрото също.
Специално при ББ се вдигнаха вдовишките пенсии, което е особено хубаво и справедливо. Това е факт.
Факт е обаче и, че не посмяха да реформират енергетиката.
Ето миналата година какво ги предупреждаваха, а сега знаем и какви са резултатите.
"Трябва да се създаде конкурентна среда за производителите на енергия, защото те в момента нямат стимули да се борят за по-ниска цена и оставят да нарастват вътрешните им загуби. Трябва да бъде закрит и "Българският енергиен холдинг" (БЕХ), а НЕК да бъде накарана да намали загубите в преносната мрежа, които търпи в момента", коментира Х.
Според Х бързо трябва да се създаде енергийна борса, където да се продава и купува електроенергия в зависимост от условията, на които продават централите...
http://www.mediapool.bg (http://www.mediapool.bg/%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D 1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D 0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%85%D 0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B2-news194968.html)
ALFonsOlder
21-02-2013, 20:06
Герб си организират контрапротести :drinking:
Камион с прасета и надписи на машината "Бойко - кръстник на свиневъдите" и "Бойко, ако теб те няма, няма да ни има и нас", беше паркиран до катедралата "Александър Невски". Той беше украсен със знаменца на ГЕРБ.
По неофициална информация, водачът на камиона искал да пусне животните пред парламента, но бил спрян.
"Бойко Борисов е символ на тези прасенца. Нарекли сме го кръстник на свиневъдите, защото за първи път нашият сектор получава субсидии от 20 години и така той се грижи за своите кръщелници", каза пред БГНЕС Станислав Ковачев, мениджър на свинеферма от Априлци.
Да се чудиш и маеш, да се смееш ли или да плачеш...
(Взето от дир.бг)
и кое точно му е смешното бе morfius??
ми спомни си само преди година, когато тракторите бяха на жълтите павета...
ти щеше ли да имаш топки да им кажеш: - имате едни 40 милиона в повече, ама няма да ви ги дам. ще ги разпределя м/у животновъдите, тютюнджиите, зеленчуците...и т.н.
нали се сещаш срещу хора с какви пари, власт и невидими връзки се изправяш?
кой действащ политик може да го направи?
Аз съм на същия принцип-ББ е популист, нерешителен, не направи нито една реформа в някоя област.Оставката му също е излагация, макар, че ще извади полза от нея на следващите избори.Но това не е постъпка на отговорен политик.
Често мени възгледите и т.нВсе пак има и известни успехи.
Но, така или иначе доводите на БСП са също смешни и популистки, а съм сигурен, че са дваж по омотани и некадърни (попарата им сърбаме от десетилетия) от омотаното правителство на Бойко Борисовия.
Но тук ми хареса коментара на Огнян Минчев - Руско-българската енергийна олигархия свали трети кабинет
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1787581
ecotronic
21-02-2013, 20:11
----------
Кое не разбирам бре, искаш крайна анархия ... ще проработи точно толкова колкото комунизма.
Не живеем в Стар Трек...
Тая групировка нищо не притежава, мнозинството е динамично, демокрацията не е само избори.
Партията е просто инструмент, като кооперацията... забрани ги/направи някоя задължителна, демокрацията приключва.
Имаш тоталитаризъм или анархизъм, докато първото може да се наложи на сила, второто няма дори теоритичен шанс да проработи насила, а забраната е насилствен метод.
Ами пак ще ти питам, защото не разбирам защо за теб безпартийна система означава анархия??? Или така си чул и сега повтаряш без да мислиш?
Не разбирам и защо според теб когато забраняваш нещо със закон гласуван от народа, това да не е демократично???
Зададох ти доволно ясни и прости въпроси. Очаквам обосновани и ясни отговори а не гръмки фрази без покритие.
ALFonsOlder
21-02-2013, 20:23
"..........Аз съм на същия принцип-ББ е популист, нерешителен, не направи нито една реформа в някоя област.........."
fred,
кажи честно, кой действащ политик може да преодолее "тълпата" и безпаричието и да някоя от обещаните реформи?
* от 200 и кусур болници оставаме 20тина.
огромни, с последният писък в оборудването, лекарите, обслужване, линейки и хеликоптери.....
* 0т 50 и кусур университета оставаме 10тина.
с истински преподаватели и с реални наеми и консумативи в общежитията....
*от 10ките агенции, ведомства и т.н. държавни организации оставаме няколко.
другите ги пращаме по окръжните градове, пък офисите и представителствата на частните фирми сами ще се преселят при тях....
.... Ники, никой не сравнява кон с кокошка - сравняваме магистрали с магистрали и първокласен път с първокласен път - магистралите са приблизително равни, а първокласния път е два пъти по-малко :?
Неуспорим факт е, че се изграждаше инфраструктура, само и единствено, защото там може да се краде бързо и лесно :idea:
Точно заради това и нищо друго не се пипна в тази държава през изминалите 4 години, и закономерно икономиката си еб@ мамата! А май трябваше да стане обратното - развитата икономика лесно строй магистрали, но развитите магистралите не строят икономика.
Пенсиите може да са били подигравка, но МРЗ се увеличи с едни 70-80% преди да дойде Боко и едва с 10% по негово време.
Безработицата пък се повиши двойно, откакто ГЕРБ са на власт.
И през цялото това време слушахме Боко да повтаря АЗ, АЗ, АЗ, АЗ, АЗ.... и какво ТИ - ти си насрана мутра!
Докато всячески се прокламира личноста на Боко и управлението на държавата се представя като ръководене на ЕТ, то никой не може да очаква по-различна ситуация от тази. При положение, че народа губи всякакво доверие в институциите, тъй като от тях явно не зависи нищо, защото са останали на заден план засенчени от величествената сянка на Бойко, то за каква държавност изобщо говорим тук?
KirilSol
21-02-2013, 20:39
простата истина е, че следващите месеци нищо добро не ни очаква.
верно е че бившето правителство си има кусури и аз не го защитавам, но нещата които се случиха през неговия мандат никой не може да отрече. Не говоря за магистралите и градинките. За първи път човек можеше да участва в обществена поръчка или да кандидатства по европейски проект с ясното съзнание че се явява на състезание (няма рушвет, няма далавера, няма поставени лица)
всички кметове на общини които взеха пари от европейски програми сега за да подобрят живота на хората, не са си и помисляли за това преди 4 години.
лошото е че крадливи хора в енергетика си изкарваха заплатите на наш гръб и това е нещото, което го разбраха когато вече стана късно...верно уволниха ги, ама късно. Кой какъв интерес е засегнал е друга тема, но явно е голям.
по мое скромно мнение, ако теглим чертата плюсовете са много повече от минусите, включително и оценката от Европейския съюз. Работя с много чуждестранни компании и тяхното мнение за финансовата стабилност е изцяло положително.
както и да е, ако се върнат комунистите на власт директно се изнасям от страната. няма сила която да ме убеди че комунист и депесар могат да се променят след всичките тези години.
простата истина е, че следващите месеци нищо добро не ни очаква.
верно е че бившето правителство си има кусури и аз не го защитавам, но нещата които се случиха през неговия мандат никой не може да отрече. Не говоря за магистралите и градинките. За първи път човек можеше да участва в обществена поръчка или да кандидатства по европейски проект с ясното съзнание че се явява на състезание (няма рушвет, няма далавера, няма поставени лица)
всички кметове на общини които взеха пари от европейски програми сега за да подобрят живота на хората, не са си и помисляли за това преди 4 години.
лошото е че крадливи хора в енергетика си изкарваха заплатите на наш гръб и това е нещото, което го разбраха когато вече стана късно...верно уволниха ги, ама късно. Кой какъв интерес е засегнал е друга тема, но явно е голям.
по мое скромно мнение, ако теглим чертата плюсовете са много повече от минусите, включително и оценката от Европейския съюз. Работя с много чуждестранни компании и тяхното мнение за финансовата стабилност е изцяло положително.
както и да е, ако се върнат комунистите на власт директно се изнасям от страната. няма сила която да ме убеди че комунист и депесар могат да се променят след всичките тези години.
Моите уважения, колега, но къде видя тези плюсове?
Няма обществена поръчка, която да не е предварително уговорена/дадена. Ако познаваш верните хора и платиш най- много може и да ти се усмихне късмета..., но не е съвсем сигурно.
Къде го видя това състезание - по големите проекти ако името на дружеството ти е различно от TRACE, шанса ти е нулев. За малко по -малките задължително трябва ад си ГБС.
Макроикономически може и да сме стабилни, но микроикономически план сме в незавидно тежко състояние, което в един прекрасен момент ще рефлектира и на макроикономическата рамка.
За енергетиката - вярно е, че настъпи чужди интереси, но само защото те съвпадат с неговите. А и това със ЧЕЗ беше такъв смях, популизъм на н-та степен: още довечера взимал лиценза на ЧЕЗ - както Петко Бочаров едно време казваше - да, ама не... Тока можел да се намали с 8% - да, ама не. Но най - грозната постъпка беше изявлението му по на министерски съвет, след като обяви че ще подава оставкя, а именно: мислех днес да преложа увеличение на заплати и пенсиите с 50%...
Аз по - безотговорно, нагло и безцеремонно управление лично не си спомням. Управление, което е впрегнало целия държавен апарат единствено и само за постигане на собствени цели. Големия мъжкар се държи като сърдито хлапе и за пореден път показа, че няма уважение към никого. Остави държавата без конституционен съд, без работещ ДКВЕР и общо взето пълна кочина.
Е на това аз не мога да дам нито един плюс.
Гръмки слова без никакви последствия.
Винаги съм бил с десни убеждения, но за съжаление дясно почти не остана (изключвам го тоз, защото той сам се провъзгласи за десен)
Щом взе да ми минава през главата, че може би Станишко става повече, нямам думи.
Буда ще остане в историята с феноменално постижение!
Първият български футболист, събрал на митинг в негова подкрепа и говеда, и прасета...
Из нета :Tease:
Ники, никой не сравнява кон с кокошка - сравняваме магистрали с магистрали и първокласен път с първокласен път - магистралите са приблизително равни, а първокласния път е два пъти по-малко :?
Неуспорим факт е, че се изграждаше инфраструктура, само и единствено, защото там може да се краде бързо и лесно :idea:
Точно заради това и нищо друго не се пипна в тази държава през изминалите 4 години, и закономерно икономиката си еб@ мамата! А май трябваше да стане обратното - развитата икономика лесно строй магистрали, но развитите магистралите не строят икономика.
Пенсиите може да са били подигравка, но МРЗ се увеличи с едни 70-80% преди да дойде Боко и едва с 10% по негово време.
Безработицата пък се повиши двойно, откакто ГЕРБ са на власт.
И през цялото това време слушахме Боко да повтаря АЗ, АЗ, АЗ, АЗ, АЗ.... и какво ТИ - ти си насрана мутра!
Докато всячески се прокламира личноста на Боко и управлението на държавата се представя като ръководене на ЕТ, то никой не може да очаква по-различна ситуация от тази. При положение, че народа губи всякакво доверие в институциите, тъй като от тях явно не зависи нищо, защото са останали на заден план засенчени от величествената сянка на Бойко, то за каква държавност изобщо говорим тук?
Ти продължаваш да твърдиш не верни неща,понеже знам че честичко пътуваш из страната,значи си сляп бате./говоря за м/у градските пътища/ :screwy::screwy::screwy:
П.С.В никакъв случай не защитавам Бойко,но явно ще стане така-с Бойко зле,без Бойко/със Станишев/ още по зле.
ecotronic
22-02-2013, 13:22
Ако искаш да си обективен, не е редно да не признаваш това, което някой е направил само защото той обича да се бие в гърдите.
Много неща могат да бъдат "едното за сметка на другото" Но след като няма база за сравнение, това не може да се докаже.
Не случайно преди дадох примера с копърките на летището. - проблем за чиито решение трябваше единствено воля и нищо друго.
Защо само ББ го реши?
Susscrofa
22-02-2013, 13:32
Ако искаш да си обективен, не е редно да не признаваш това, което някой е направил само защото той обича да се бие в гърдите.
Много неща могат да бъдат "едното за сметка на другото" Но след като няма база за сравнение, това не може да се докаже.
Не случайно преди дадох примера с копърките на летището. - проблем за чиито решение трябваше единствено воля и нищо друго.
Защо само ББ го реши?
До там стига кретенизмът, че провалът в сферата на здравеопазване, образование, финанси, икономика, борба с монополите, корупция, съдебна система, могат да бъдат замазани с грандиозния успех по премахване на копърките от летището. Гениално.:bravo:
ecotronic
22-02-2013, 13:43
До там стига кретенизмът, че провалът в сферата на здравеопазване, образование, финанси, икономика, борба с монополите, корупция, съдебна система, могат да бъдат замазани с грандиозния успех по премахване на копърките от летището. Гениално.:bravo:
За тези провали ще говориш, ако имаше начин да върнеш времето назад и преди 4 години да сложиш някой друг да управлява. И така като теглиш чертата, да разбереш кое управление е по-добро.
Но понеже това няма как да стане, по-добре е да бъдем малко по-сдържани в оценките си.
А това за копърките може и да не е гениално но е ФАКТ! Ти сега ми кажи защо никой преди Бойко не го реши този проблем, колкото и незначителен да ти се струва. Пари ли трябваха, фондове ли, какво трябваше, което другите нямаха пък Бойко имаше?
Susscrofa
22-02-2013, 13:49
За тези провали ще говориш, ако имаше начин да върнеш времето назад и преди 4 години да сложиш някой друг да управлява. И така като теглиш чертата, да разбереш кое управление е по-добро.
Но понеже това няма как да стане, по-добре е да бъдем малко по-сдържани в оценките си.
А това за копърките може и да не е гениално но е ФАКТ! Ти сега ми кажи защо никой преди Бойко не го реши този проблем, колкото и незначителен да ти се струва. Пари ли трябваха, фондове ли, какво трябваше, което другите нямаха пък Бойко имаше?
А ти задавал ли си си въпросът, защо точно ок спечелиха?
ecotronic
22-02-2013, 13:53
Да задавал съм си го.
Ти направи така, че такситата да станат 1 стотинка на километър за всички, а ти ако можеш се позлати от тази работа. Няма да имам нищо против това. Както и всеки друг, обзалагам се.
Susscrofa
22-02-2013, 13:55
Да задавал съм си го.
Ти направи така, че такситата да станат 1 стотинка на километър за всички, а ти ако можеш се позлати от тази работа. Няма да имам нищо против това. Както и всеки друг, обзалагам се.
Ето ти отговор защо предишните са забавили нещата.
Там е имало три фирми, които е трябвало да се състезават.:)
ecotronic
22-02-2013, 13:59
Ето ти отговор защо предишните са забавили нещата.
Там е имало три фирми, които е трябвало да се състезават.:)
Бах ти 20 - годишното състезание. И кои са законните фирми, които законно возят от летището до центъра за 50 лв.???
Susscrofa
22-02-2013, 14:01
Бах ти 20 - годишното състезание. И кои са законните фирми, които законно возят от летището до центъра за 50 лв.???
Е, не си прав, доколкото помня терминал 1 беше избрал ок преди Бойко.
Нещата бяха кофти при терминал 2.
Я сега да те питам, на ЖП гарата и на Автогарата има ли избрана фирма, наистина не знам.
ecotronic
22-02-2013, 14:06
Е, не си прав, доколкото помня терминал 1 беше избрал ок преди Бойко.
Нещата бяха кофти при терминал 2.
Я сега да те питам, на ЖП гарата и на Автогарата има ли избрана фирма, наистина не знам.
Не знам за тях.
А това за терминал 1 не го знаех, защото не съм пътувал през него. Но щом е така, това доказва само съществуването на таксиметровата мафия преди Бойко и изчезването и по време на Бойко.
За всички е ясно, че златната кокошка е на терминал 2.
Буда ще остане в историята с феноменално постижение!
Първият български футболист, събрал на митинг в негова подкрепа и говеда, и прасета...
Из нета :Tease:
Горката гад си е мислила, че отива на сбирка на будисти, които по дефолт са вегетарианци, а като видя къде се е забила и идеше сама да се изяде/визирам прасетата/.
Because Buda bless them.
Susscrofa
22-02-2013, 14:18
Не знам за тях.
А това за терминал 1 не го знаех, защото не съм пътувал през него. Но щом е така, това доказва само съществуването на таксиметровата мафия преди Бойко и изчезването и по време на Бойко.
За всички е ясно, че златната кокошка е на терминал 2.
Просто ББ прави нещата доста бързо без да обмисля добре нещата. Така постига и много положителни, но и много отрицателни резултати.
Просто ББ прави нещата доста бързо без да обмисля добре нещата. Така постига и много положителни, но и много отрицателни резултати.
Примерно как от раз отне лиценза на ЧЕЗ, и намали тока с 8%. :-)
Лъжи, лъжи, лъжи, така ще се запомни това правителство:
http://www.webcafe.bg/id_1104373008?fb_action_ids=10151486869994273&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210151486869994273%22%3A307 089022750163%7D&action_type_map=%7B%2210151486869994273%22%3A%22og .likes%22%7D&action_ref_map
Susscrofa
22-02-2013, 14:59
Примерно как от раз отне лиценза на ЧЕЗ, и намали тока с 8%. :-)
Лъжи, лъжи, лъжи, така ще се запомни това правителство:
http://www.webcafe.bg/id_1104373008?fb_action_ids=10151486869994273&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210151486869994273%22%3A307 089022750163%7D&action_type_map=%7B%2210151486869994273%22%3A%22og .likes%22%7D&action_ref_map
Toва за смелостта, възхитата и успеха е в пожеланието на НетаняхУ.
Добре де, майка, мани ме мене, сляп съм - отвори интернет и прочети :?
Щом определен брой живи същества се съберат на едно място независимо дали става дума за стадо животни или за човешка тълпа, те инстинктивно се поставят под властта на някакъв ръководител, т.е. водач. Водачът на човешки тълпи играе значителна роля. Неговата воля е ядрото, около което възгледите се оформят и уеднаквяват. Тълпата е стадо, което не би могло да мине без господар.
Гюстав Льо Бон
Психология на тълпите (http://chitanka.info/text/12595-psihologija-na-tylpite)
Много полезна книга,препоръчвам я на всеки!
Викииии, не знам във Варна как е ама нашия кИмет гледай какви придобивки влачи тука :pizza:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s97nGtnN0LA
"Доставката на новите автобуси е първата част от проекта за интегриран градски транспорт на обща стойност над 130 милиона лева."
Susscrofa
22-02-2013, 15:45
Викииии, не знам във Варна как е ама нашия кИмет гледай какви придобивки влачи тука :pizza:
"Доставката на новите автобуси е първата част от проекта за интегриран градски транспорт на обща стойност над 130 милиона лева."
Там не се ли возите основно на платноходки и джетове?
Заповядай,ще те разходя сам да видиш как е :-)
Градът го няма,превърнат е в село Варнево.
А това са последните "новини"
Току що се връщам от Протеста-митинг във Варна. Първо трябваше да има свободно събрание на желаещите да излъчат инициативен комитет на протестиращите във Варна. След което да се премине към самия протест. На това събрание обаче влезе група от около 30 души - дебеловрати и нискочели момчета в черно - които започнаха да съботират събранието и да подменят естествените лидери, появили се до сега в протестите.
... Тези хора бяха разпознати като биячи на ТИМ.
Честните хора, събрали се да изкажат позицията си напуснаха веднага залата. Мафията се раздвижи и понеже във Варна тя е най-силна, тук битката ще е най-жестока. На митинга тези същите мутри се вклиниха пред говорещите и заглушаваха изказванията на хората.
Преценете как да информираме хората за това, но те трябва да знаят.
Снимаха ме - мен и Иван Петров - от разни телевизии, но всички изришно ни предупредиха, че името ТИМ не бива да се споменава в ефир - представяш ли си?
И вероятно материала ще бъде излъчен с много съкращения, а ние говорихме с истинските имена. Когато предупредихме един от началниците на полицията, който естествено беше наблизо, той ни каза, че нищо не може да направи. Аз стоя зад думите си - бях свидетел на всичко, което се случи.
К. Симеонов
........
Цъ цъ вашите "Братя Галеви" още си стоят, какъв хубав град е Варна, а му е.аха майката :screwy:
etrovskii
22-02-2013, 17:01
Скоро може да си ги приберът,вчера кмета слънце каза че нямало пари за да се плащат.:bravo:
---------- Post added at 17:01 ---------- Previous post was at 16:57 ----------
Заповядай,ще те разходя сам да видиш как е :-)
Градът го няма,превърнат е в село Варнево.
А това са последните "новини"
Току що се връщам от Протеста-митинг във Варна. Първо трябваше да има свободно събрание на желаещите да излъчат инициативен комитет на протестиращите във Варна. След което да се премине към самия протест. На това събрание обаче влезе група от около 30 души - дебеловрати и нискочели момчета в черно - които започнаха да съботират събранието и да подменят естествените лидери, появили се до сега в протестите.
... Тези хора бяха разпознати като биячи на ТИМ.
Честните хора, събрали се да изкажат позицията си напуснаха веднага залата. Мафията се раздвижи и понеже във Варна тя е най-силна, тук битката ще е най-жестока. На митинга тези същите мутри се вклиниха пред говорещите и заглушаваха изказванията на хората.
Преценете как да информираме хората за това, но те трябва да знаят.
Снимаха ме - мен и Иван Петров - от разни телевизии, но всички изришно ни предупредиха, че името ТИМ не бива да се споменава в ефир - представяш ли си?
И вероятно материала ще бъде излъчен с много съкращения, а ние говорихме с истинските имена. Когато предупредихме един от началниците на полицията, който естествено беше наблизо, той ни каза, че нищо не може да направи. Аз стоя зад думите си - бях свидетел на всичко, което се случи.
К. Симеонов
Така е щото новия ви стар кмет стана гербаджия от кумонист,и тука беше така,макар че нашия кмет слънце иска да интегрира мангалите като им строи жилищни блокове в комплексите,дойде в Меден рудник и го наритахме към центъра да си ходи на Бугориди да им строи блокчета:starwars::no_no_no:
Ами ако се осерат в парламента и спрат парите от Европа може и да връщаме, няма да се учудя :screwy:
etrovskii
22-02-2013, 17:24
Ами ако се осерат в парламента и спрат парите от Европа може и да връщаме, няма да се учудя :screwy:
Вчера по скат новините го каза самия кмет,каза че са блокирани някви сметки и няма пари с какво да плати,и онези о нфсб го метнаха веднага:bouncing_smiley::boo:
nikolaaaay
22-02-2013, 18:35
Добре де, майка, мани ме мене, сляп съм - отвори интернет и прочети :?
Е кво да чета. Имам състудент, който по линия на ДПС още с дипломирането си стана шеф на държавна фирма. Съвсем детайлно ми е обяснявал как направил "ремонт" на всимките сгради на фирмата в цялата страна. За нула време си купи апартамент, джип, офис... Реално почти нищо не беше ремонтирал. Само си беше осребрил фактурите.
Не вярвам на никакви отчети за извършени километри ремонти. Вярвам само на това, което съм видял със собствените си очи и евентуално на колеги от други градове, които пишат как е по техните райони.
---------- Post added at 18:17 ---------- Previous post was at 18:15 ----------
[/COLOR]
Вчера по скат новините го каза самия кмет,каза че са блокирани някви сметки и няма пари с какво да плати,и онези о нфсб го метнаха веднага:bouncing_smiley::boo:
СКАТ е CNN-a на България ако не знаете.
---------- Post added at 18:35 ---------- Previous post was at 18:17 ----------
Много точно си описал управлението на Герб само в едно изречение. И все пак по-добре положителни и отрицателни неща, т.е. Герб, отколкото само отрицателни, демек Дмитриевич-Местан. Най-добре е все пак да няма втори мандат за ББ и БСП също да са опозиция.
Ако пътищата не са ремонтирани наистина, Станишев щеше ли да се дуе толкова?
А Бойко нямаше ли да използва възможността да го наклепа, ако имаше схема?
И стига с тия положителни неща - те доебаха маменцето на целата държава, вие се радвате на трохите....
Дайте малко по-сериозно и проумейте веднъж завинаги, че здравето, образованието, производството и дори културата са по-важни от метрото, магистралата и волейбола :idea:
Щом определен брой живи същества се съберат на едно място независимо дали става дума за стадо животни или за човешка тълпа, те инстинктивно се поставят под властта на някакъв ръководител, т.е. водач. Водачът на човешки тълпи играе значителна роля. Неговата воля е ядрото, около което възгледите се оформят и уеднаквяват. Тълпата е стадо, което не би могло да мине без господар.
Гюстав Льо Бон
Психология на тълпите (http://chitanka.info/text/12595-psihologija-na-tylpite)
Много полезна книга,препоръчвам я на всеки!
То Вики книги много има, но какво следва от това, нищо:)То и без да се събират много хора на едно място, повечето гледат, вярват и подражават на нещо или някого или поне мислят, че правят еди какво си.
---------- Post added at 23:51 ---------- Previous post was at 23:50 ----------
Хайде стига залитали в глупости, това с безпартийния модел има точно толкова смисъл колкото с еднопартийния.
Хайде да видим кой ще се сети първи защо.
Изобщо решението на проблемите за пореден път се замита от политически приказки и безумни искания.
Което показва, че положението в което сме е плод на масовия българин.
Момци а някой забеляза ли как незабелязано скоро бензина ще удари 2,70 ????:bravo:
Защо само ББ го реши?
Какво е решил Тиквата, че не те разбрах???
Преди около 12 години работих на летището и ги познавам по физиономия всички копърки. Миналия месец бях да посрещам гости на втори терминал и мога да ти кажа, че видях абсолютно същите стари муцуни - до един. Единствената разлика с преди е, че сега са си наистина с таксита, но все на някакви ЕТ-та. Видъх ги да се въртят около паркинка и от другата страна на стоянката на ОК.
Така че нищо не се е променило от "доброто" старо време.
Поздрави,
nikolaaaay
22-02-2013, 21:21
Ако пътищата не са ремонтирани наистина, Станишев щеше ли да се дуе толкова?
Не, не е в неговия стил :bouncing_smiley:
ecotronic
22-02-2013, 22:17
Какво е решил Тиквата, че не те разбрах???
Преди около 12 години работих на летището и ги познавам по физиономия всички копърки. Миналия месец бях да посрещам гости на втори терминал и мога да ти кажа, че видях абсолютно същите стари муцуни - до един. Единствената разлика с преди е, че сега са си наистина с таксита, но все на някакви ЕТ-та. Видъх ги да се въртят около паркинка и от другата страна на стоянката на ОК.
Така че нищо не се е променило от "доброто" старо време.
Поздрави,
Не знам какво си работил и какво си видал..........или не си видял.............Аз в рамките на 10 години поне 20 пъти съм се прибирал през терминал 2 и винаги с такси до центъра са ми вземали минимум 30 лв. А знам за чужденци по 80 - 100. Последното ми прибиране беше в края на юни 2012 и се учудих като видях диспечер, който викаше такситата (всички на OK) Апаратът и всичко си беше наред. Пътуването струваше около 8 лв. по нощна тарифа. И много други хора го знаят това.
Не знам какво си работил и какво си видал..........или не си видял.............Аз в рамките на 10 години поне 20 пъти съм се прибирал през терминал 2 и винаги с такси до центъра са ми вземали минимум 30 лв. А знам за чужденци по 80 - 100. Последното ми прибиране беше в края на юни 2012 и се учудих като видях диспечер, който викаше такситата (всички на OK) Апаратът и всичко си беше наред. Пътуването струваше около 8 лв. по нощна тарифа. И много други хора го знаят това.
Трудно ще си се прибирал 10 години през терминал 2, защото той е открит на 27.12.2006г., може би имаш в предвид Терминал 1, но това в същност няма значение. Такситата на ОК са официално на летището още от Терминал 1, с офис и диспечер - ако не се лъжа 1999 или 2000г. Мисълта ми е, че копърките ги имаше и тогава, има ги и сега - никой с нищо и никого не се е справил.
Аман от лайномети в тая държава.:dyrvo_v_kenefa: Всичко е черно до доказване на противното, ако случайно успееш да го докажеш на поредния лайномет това няма никакво значение, пак е черно, но зад гърба ти. Дори не е важно кое как е, важното е като ги плещиш някой да ти връзва.
Нищо персонално към никой.
ecotronic
22-02-2013, 23:03
Трудно ще си се прибирал 10 години през терминал 2, защото той е открит на 27.12.2006г., може би имаш в предвид Терминал 1, но това в същност няма значение. Такситата на ОК са официално на летището още от Терминал 1, с офис и диспечер - ако не се лъжа 1999 или 2000г. Мисълта ми е, че копърките ги имаше и тогава, има ги и сега - никой с нищо и никого не се е справил.
ОК. не правя точна сметка назад във времето. Но повтарям че винаги на Т2 е имало копърки с изключение на последния път. Сега не знам как е. Ако ги има, толкова по-жалко.
Аман от лайномети в тая държава.:dyrvo_v_kenefa: Всичко е черно до доказване на противното, ако случайно успееш да го докажеш на поредния лайномет това няма никакво значение, пак е черно, но зад гърба ти. Дори не е важно кое как е, важното е като ги плещиш някой да ти връзва.
Нищо персонално към никой.
Изказване в стил управлението му...
Оставете настрана популизма на мухобойко (Аз и сие)
Важното е каква политика се води - еми май никаква или по скоро на унищожение.
БГ нацията се възпроизвежда като неграмотна и все по неграмотна ще става. Защото Боко е единствения дето намали и без това малкото % от БВП за образование.
Да не говорим, че от 20г образованието е бреме а не предимство, да не говорим за уважение че си образован.
Натова отгоре мухобойко позволи т.нар. калинки, мошеници с ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ на отговорни държавни постове. На това отгоре тези и не се съдят.
Що за малоумие, а щял да пребори корупцията wtf :)
etrovskii
23-02-2013, 16:24
Оставете настрана популизма на мухобойко (Аз и сие)
Важното е каква политика се води - еми май никаква или по скоро на унищожение.
БГ нацията се възпроизвежда като неграмотна и все по неграмотна ще става. Защото Боко е единствения дето намали и без това малкото % от БВП за образование.
Да не говорим, че от 20г образованието е бреме а не предимство, да не говорим за уважение че си образован.
Натова отгоре мухобойко позволи т.нар. калинки, мошеници с ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ на отговорни държавни постове. На това отгоре тези и не се съдят.
Нищо няма да стане ще видиш,сега е времето да се сменят старите артисти с по умни нови,та нали навремето тези сегашните артисти ги избра народа,намене ми се струва че нищо няма да стане,държавата е много зле и незнам как се оправи всичко това:icon_frown:народа яко се е разгащил и сега всеки се натиска да влиза там където не му е работа.
nikolaaaay
23-02-2013, 17:32
Прав си, ама пък калинките изхвърчаха моментално когато се разбра, че са фалшиви. Дмитриевич кого изгони за корупция без да го натиснат? Ако беше той, щеше да се обяснява, че не може да се докаже дали дипломата е фалшива или не.
Susscrofa
23-02-2013, 17:54
Прав си, ама пък калинките изхвърчаха моментално когато се разбра, че са фалшиви. Дмитриевич кого изгони за корупция без да го натиснат? Ако беше той, щеше да се обяснява, че не може да се докаже дали дипломата е фалшива или не.
Изхвърчаха след като насраха всичко, "Код кафяво".
Сега се оказа, че здравния бюджет орязан с 60 %.
И здравната каса опразниха, евем и ти и правителството, много честни бе.:bravo:
etrovskii
23-02-2013, 18:00
И бензина вече е 2.70:bravo:а цените в магазина?Ходил ли си скоро.
Изхвърчала?
Въпросната Калинка даже не е уволнена - тя си е в майчинство и държавата продължава да и плаща 5000 лв да си гледа отрочето.
Нито има обвинение срещу нея, нито я разследват.
Susscrofa
23-02-2013, 21:53
Изхвърчала?
Въпросната Калинка даже не е уволнена - тя си е в майчинство и държавата продължава да и плаща 5000 лв да си гледа отрочето.
Няма такова майчинство.
nikolaaaay
23-02-2013, 22:00
Изхвърчала?
Баси майчинството 3 години. Уволнена е и осъдена условно. Не, че е работа на правителството да съди когото и да било.
Откъде ти е информацията? от в. Шок?
---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:58 ----------
И бензина вече е 2.70:bravo:а цените в магазина?Ходил ли си скоро.
Е за бензина е виновен Костов. Той е договорил цените на нефта още 1999.
dimitar_vd62
23-02-2013, 22:00
Не вярно че Бат Бойко губи рейтинг, рейтингът губи Бат Бойко.
etrovskii
24-02-2013, 07:46
Не вярно че Бат Бойко губи рейтинг, рейтингът губи Бат Бойко.
:rotfl:
Susscrofa
17-03-2013, 19:30
Пир по време на чума.
Вариантите са два:
1. Всичко, дори и оставката е един чуден сценарий, заедно с дипломатичното служебно правителство целящо да укроти народното недоволство.
2. Те наистина са кретени.:)
etrovskii
12-04-2013, 06:43
Вариантите са два:
1. Всичко, дори и оставката е един чуден сценарий, заедно с дипломатичното служебно правителство целящо да укроти народното недоволство.
2. Те наистина са кретени.:)
Как смяташ ще се върнели на бял кон?:yes::starwars:
100% българо-холивудска продукция. И сега познайте кой ще спечели ..... :Silent:
Докато не се гласува масово, ще спечелят, тия, дето винаги печелят - БСП и придворните им партии, АТАКА и ДПС.
Susscrofa
13-04-2013, 15:46
Докато не се гласува масово, ще спечелят, тия, дето винаги печелят - БСП и придворните им партии, АТАКА и ДПС.
Oбичаш масовите мерприятия ли?
Пишеш клишета.
А, сори, ама гласуването не е мероприятие а позиция.Иначе си стоим в кочината:director:
Susscrofa
13-04-2013, 18:13
А, сори, ама гласуването не е мероприятие а позиция.Иначе си стоим в кочината:director:
Гласуването, г-син "Демократ" е право на избор.
Негласуването също е позиция.
Изборът трябва да е обоснован, а не задължителен.
Когато не виждаш сред кандидатите свое представителство, защо да гласуваш?
E голям избор има у нас-ДПС, БСП и АТАКА, няма що в тоя случай е гъзобрък.
Да, кандидат може и да няма, но позиция винаги има, защото от позицията на твоето негласуване, следа друг да определи гласа ти просто.
Susscrofa
13-04-2013, 18:55
E голям избор има у нас-ДПС, БСП и АТАКА, няма що в тоя случай е гъзобрък.
Да, кандидат може и да няма, но позиция винаги има, защото от позицията на твоето негласуване, следа друг да определи гласа ти просто.
Убеден съм, че ти ще избираш измежду тези три партии.
Убеден съм, че ти ще избираш измежду тези три партии.
На глупав отговори ми омръзна да отговарям.А така или иначе аз ти определям кой да те управлява, щом не гласуваш, така че ти е все тая-дя те е честито ДПС.
nikolaaaay
14-04-2013, 13:59
Гласуването, г-син "Демократ" е право на избор.
Негласуването също е позиция.
Изборът трябва да е обоснован, а не задължителен.
Когато не виждаш сред кандидатите свое представителство, защо да гласуваш?
Ето това е клишето, защото в Бг негласуването означава подкрепа за мафиотската коалиция БСП-ДПС, обричаща страната на бедност.
Чудесно знаеш, че червените баби ходят да гласуват задължително и броят на гласувалите за БСП и ДПС винаги е един и същ и той не е много голям! Ако избирателната активност е ниска - БСП-ДПС съставят правителство, въпреки, че избирателите им са малцинство. Ако избирателната активност е висока - двете партии нямат шанс.
В друга държава негласуването би могло да е израз на някаква позиция, но не и в България. В друга държава не допускат на всички избори да идват хиляди гласоподаватели с автобуси от друга държава, за да определят бъдещето на тази държава. При положение, че гласовете на БСП и ДПС са ясни колко ще са, тогава каква позиция е негласуването?!.
Страната на бедност я обрекоха такива умници като теб и разни му там върти опашковци където си мислят че щом на вола са сложили подкова значи и на жабата може.
dimitar_vd62
14-04-2013, 18:41
Днес един ми каза че Бойко казал че проблема били пенсионерите, майчинските и безработните.Сякаш съм безработен щот ме мързи....Ебаси и капута.Не съм го гледал ама ако го е казал да вземе са гръмне между ушите.
Казал го но сега оправдава че не искал точно това да каже. Абе пълна дебелащина и простащина с тези от ГЕРБ.
http://m.youtube.com/#/watch?v=5ckzs86ztxo&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D5ckzs86ztxo
dimitar_vd62
14-04-2013, 19:40
Не се отваря линка.
ecotronic
14-04-2013, 19:51
Казал го но сега оправдава че не искал точно това да каже. Абе пълна дебелащина и простащина с тези от ГЕРБ.
http://m.youtube.com/#/watch?v=5ckzs86ztxo&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D5ckzs86ztxo
Да, точно това е едно от нещата с които ще запомня управлението на герб.
Казал някой нещо ама няколко милиона жители не го били разбрали правилно.
Ми щом не можеш да се изразяваш разбираемо, какво дириш във властта?
nikolaaaay
14-04-2013, 20:42
Днес един ми каза че Бойко казал че проблема били пенсионерите, майчинските и безработните.Сякаш съм безработен щот ме мързи....Ебаси и капута.Не съм го гледал ама ако го е казал да вземе са гръмне между ушите.
Дай да видим какво точно е казал и после ще му мислим. В днешно време всичко се записва, медии и камери много. Не е като едно време единствената информация да идва от в. "Работническо Дело".
ББ не е много умен, та може и да го е казал, не знам. Ама може и да е казал, че БСП вдигна пенсиите точно преди да се омете от властта и после викат, че фискалният резерв е намалял.
Linkestis
14-04-2013, 20:44
"Пенсионерите изядоха фискалния резерв"
http://www.youtube.com/watch?hl=bg&gl=US&client=mv-google&v=5ckzs86ztxo&nomobile=1
nikolaaaay
14-04-2013, 20:50
Страната на бедност я обрекоха такива умници като теб и разни му там върти опашковци където си мислят че щом на вола са сложили подкова значи и на жабата може.
Какво искаш да кажеш, бе цървул. Нашият народ не може да е има същия стандарт като на запад, щото е жабата ли. Свърши вашето време, жалки пролетарии с каскети и ботуши. Ходете си предлагайте идеите по северна корея. Комунизъм без диктатура и профанизация на населението не става. Просто никой не иска доброволно светлото соц. бъдеще.
Цървул си ти и със всеки твой коментар доказваш ограничението си и простотата си. Също като хората които не могат да мислят ами само копират това което са чули тук и там.
ecotronic
14-04-2013, 22:08
Цървул си ти и със всеки твой коментар доказваш ограничението си и простотата си. Също като хората които не могат да мислят ами само копират това което са чули тук и там.
Всеки има мнение. Явно това е твоето.
Не съм ничий адвокат. А и не е необходимо, но моето мнение е, че постовете на Николай са едни от най-смислените по въпросните теми.
Да бе много смислени, повтаря едно и също като счупен грамофон. Щели да обеднеят хората, какво повече да обедняват, след 23 години преход и непрестанни промени 50% от населенито в България живее на границата на бедността.
Да бе много смислени, повтаря едно и също като счупен грамофон. Щели да обеднеят хората, какво повече да обедняват, след 23 години преход и непрестанни промени 50% от населенито в България живее на границата на бедността.
И що така бе Павка??? То от тези 23 години имаме само 4 години управление на Костов ама и то при него бе пълно с другари от "шесто". Можеш ли да ми кажеш колко от 23 години преход, БСП/БКП е извън управлението?! Та ти другарю много добре трябва да знаеш защо сме на това дередже.
Обедняват защото 23 години в България се следва една грешна политика на унищожаване на индустрията.
ecotronic
14-04-2013, 22:49
Обедняват защото 23 години в България се следва една грешна политика на унищожаване на индустрията.
Грешна? Зависи от чия гледна точка.
Грешната политика е от 1947 г. да уточним.След 1989 г, краха на соца повлече и измислената му икономика.Краденето от БКП олигархията на всички нива се засили.
Сега трябва да се изгражда нова и модерна икономика, там където България е била традиционно силна-хранително вкусова, туризъм, лека промишленост, химическа тук таме някой завод от "тежката" и така.Това е истината.
Грешната политика е от 1947 г. да уточним.След 1989 г, краха на соца повлече и измислената му икономика.Краденето от БКП олигархията на всички нива се засили.
Сега трябва да се изгражда нова и модерна икономика, там където България е била традиционно силна-хранително вкусова, туризъм, лека промишленост, химическа тук таме някой завод от "тежката" и така.Това е истината.
Да, ама друг път. Преди имаше някаква индустрия сега няма нищо, само се разпродават националните ресурси на безценица.
dimitar_vd62
15-04-2013, 02:02
Абе какво ще строите бе.Нали индустрията не изнасяше за СИВ.Какво пречеше да изнася за другаде.Пък и едно време сиренето беше сирене а не палмов продукт, салама беше салем а не соя и Е-та.Съборихме заводите , сега наново ще ги строим.Се едно да бях си съборил жилището от соц бетон и да си купя ново строителство дето пироните се забиват с гумен чук в бетона.Пълни грешници и нещастници сме ние дето се доверихме на разни демократи крили се от комунизма в дън гори Телилейски.45 години излизаха десиденти от гората сега колко години ще изпълзяват лежали по лагери агенти на ДС.Ай стига че първо трябва да падаме,падаме по правилния път и после хоп - ще се изстреляме.Долу батут НЯМА!Дано не станем като Гърция и Кипър че ония са борбени а ние сме наведени и доверчиви на обещания и ще останем само спомен от близкото минало.
Susscrofa
15-04-2013, 08:42
Ето това е клишето, защото в Бг негласуването означава подкрепа за мафиотската коалиция БСП-ДПС, обричаща страната на бедност.
Чудесно знаеш, че червените баби ходят да гласуват задължително и броят на гласувалите за БСП и ДПС винаги е един и същ и той не е много голям! Ако избирателната активност е ниска - БСП-ДПС съставят правителство, въпреки, че избирателите им са малцинство. Ако избирателната активност е висока - двете партии нямат шанс.
В друга държава негласуването би могло да е израз на някаква позиция, но не и в България. В друга държава не допускат на всички избори да идват хиляди гласоподаватели с автобуси от друга държава, за да определят бъдещето на тази държава. При положение, че гласовете на БСП и ДПС са ясни колко ще са, тогава каква позиция е негласуването?!.
Ако след изборите имаме коалиция ГЕРБ-ДПС обещаваш ли да отидеш на екскурзия в Северна Корея с надпис на гърба "аз обичам САЩ":drinking:
---------- Post added at 05:42 ---------- Previous post was at 05:38 ----------
Ти кви глупости пишеш мааааааани, бееегай:)
Преди 47 година тук е имало само земеделци и обущари.
Глад по селата и нулево здравеопазване.
Бой по милиционерските участъци и перманентна политическа криза с постоянно педпревратно състояние.
Политическа клика, която набива България в кафявата тиня на тристранката, ай стига с тия тъпотии за великото царство България на третата българска държава.:drinking:
nikolaaaay
15-04-2013, 13:05
Абе какво ще строите бе.Нали индустрията не изнасяше за СИВ.Какво пречеше да изнася за другаде.
Нищо, освен това, че извън СИВ се искаше много по-високо качество и заводите да могат да работят без огромни държавни субсидии, щото държавата фалира и нямаше повече откъде да вземе пари, за да налива в тях.
АвтоВАЗ, демек Лада защо дадоха 50% +1 акция на Рено срещу няколкостотин милиона долара? Путин при тоя нефт, газ и всякакви суровини, които изнася мислиш ли, че го прави за инвестицията на французите? Естествено, че не. Прави го, заради технологиите им и заради фактът, че (според самите руснаци) качеството на продукцията се е вдигнало 10 ПЪТИ след като французите са въвели техните системи за контрол. А, Рено дори не е някакъв лидер в качеството на сглобката. Е, сега дали новите автомобили, сглобени в АвтоВАЗ ще са по-конкурентни от преди или не.
---------- Post added at 13:05 ---------- Previous post was at 13:02 ----------
Ако след изборите имаме коалиция ГЕРБ-ДПС обещаваш ли да отидеш на екскурзия в Северна Корея с надпис на гърба "аз обичам САЩ":drinking:[COLOR="Silver"]
За какво да ходя там. Мерси, не харесвам зомбита. Лошото е, че и тук се намират такива все още.
Susscrofa
15-04-2013, 13:20
Нищо, освен това, че извън СИВ се искаше много по-високо качество и заводите да могат да работят без огромни държавни субсидии, щото За какво да ходя там. Мерси, не харесвам зомбита. Лошото е, че и тук се намират такива все още.
Не ми отговори, дали очакваш коалиция ГЕРБ-ДПС?
ecotronic
15-04-2013, 13:29
В годините на социализма индустрията ни беше проектирана и построена с оглед нуждите на една херметично затворена система наречена СИВ.
В тази система тази индустрия работеше добре. Продукцията на Кремиковци, Ботевград, ДЗУ-Стара Загора се радваше на гарантиран пазар.
В момента в който СИВ изчезна, изчезна и пазара за прословутата дотогава българска електроника, поради естествено-възникналата неконкурентноспособност.
Кремиковци продължи да крета още 15 години не защото беше някакво супер производство а просто защото развитите страни се стремяха да се освободят от мръсните си производства и поради това на световния пазар се появи известен недостиг на заготовки (желязо и прокат) за леката промишленост.
От друга страна голяма част от машиностроенето ни беше ориентирано към военните нужди, което впредвид процесите на разоръжаване доведе до гибелта и на тези заводи, за разлика от други бивши соц. страни с традиции в машиностроенето (Чехия и Унгария), които съумяха да преориентират тази индустрия в доста по-перспективна посока, като автомобилостроене и пр.
Беше ни останало един сигурен поминък - селското стопанство.
Но то беше затрито в резултат на глупави реформи и сериозни криминални апетити.
Докарахме я дотам, че 1 кг. български ябълки са по-скъпи от 1 кг. банани, произведени и докарани от майна си райна.
Сега ревем, че полските картофи били много евтини и това убивало българските производители.
Тъй е тя - конкуренция има навсякъде и докато не съумеем да хванем поредния от многото вече изпуснати влакове, освен да бъдем нечии работници и ратаи, друго не ни очаква.
Susscrofa
15-04-2013, 13:38
В годините на социализма индустрията ни беше проектирана и построена с оглед нуждите на една херметично затворена система наречена СИВ.
В тази система тази индустрия работеше добре. Продукцията на Кремиковци, Ботевград, ДЗУ-Стара Загора се раздаше на гарантиран пазар.
В момента в който СИВ изчезна, изчезна и пазара за прословутата дотогава българска електроника, поради естествено-възникналата неконкурентноспособност.
Кремиковци продължи да крета още 15 години не защото беше някакво супер производство а просто защото развитите страни се стремяха да се освободят от мръсните си производства и поради това на световния пазар се появи известен недостиг на заготовки (желязо и прокат) за леката промишленост.
От друга страна голяма част от машиностроенето ни беше ориентирано към военните нужди, което впредвид процесите на разоръжаване доведе до гибелта и на тези заводи, за разлика от други бивши соц. страни с традиции в машиностроенето (Чехия и Унгария), които съумяха да преориентират тази индустрия в доста по-перспективна посока, като автомобилостроене и пр.
Беше ни останало един сигурен поминък - селското стопанство.
Но то беше затрито в резултат на глупави реформи и сериозни криминални апетити.
Докарахме я дотам, че 1 кг. български ябълки са по-скъпи от 1 кг. банани, произведени и докарани от майна си райна.
Сега ревем, че полските картофи били много евтини и това убивало българските производители.
Тъй е тя - конкуренция има навсякъде и докато не съумеем да хванем поредния от многото вече изпуснати влакове, освен да бъдем нечии работници и ратаи, друго не ни очаква.
И тоя се зарази с десен популизъм:)
Я ми обясни ЕС не е ли също затворен пазар с квоти?
Къде е конкуренцията в селското стопанство, когато всичко се субсидира. Земеделците във фалирала Гърция получават по-големи субсидии, нито са по работливи нито разсада им е по-добър:)
Източният блок ЗАГУБИ студената война и като всяка загубила страна си плати цената.
Огромна част от бившите пазарите извън ЕС бяха заети от западноевропейски или китайски компании.
Не е вярно, че сме изнасяли само в рамките на СИВ.
Огромна част от предприятията в БГ бяха криминално приватизирани и след това ликвидирани, това е толкова елементарно:)
Според теб при рухване на всички служби за сигурност в една държава как ще раздържавиш по един нормален начин икономиката си:)
Всеки ще граби и ще краде като за световно.
Като чуя думата конкуренция и чужди инвестиции и направо ми идва да плюя сосно в нечия тъпа мутра.:)
nikolaaaay
15-04-2013, 14:27
И тоя се зарази с десен популизъм:)
Я ми обясни ЕС не е ли също затворен пазар с квоти?
Къде е конкуренцията в селското стопанство, когато всичко се субсидира. Земеделците във фалирала Гърция получават по-големи субсидии, нито са по работливи нито разсада им е по-добър:)
Източният блок ЗАГУБИ студената война и като всяка загубила страна си плати цената.
Огромна част от бившите пазарите извън ЕС бяха заети от западноевропейски или китайски компании.
Не е вярно, че сме изнасяли само в рамките на СИВ.
Суската пак започна с теориите на конспирацията. Изтока загуби войната и затова плаща. Ебаси глупостите. Ами Китай нали също "загуби войната", бе вуйчо. Как така китайските компании пробиват където си поискат, а нашите не могат. Ти знаеш ли, че има китайски фирми на по 5-10 години, които вече са на светлинни години като технологии пред нас. Използвайки новите технологии, фирмите се развиват много бързо, докато ние си дъвчем 23 години едно и също - социализъм, държавна икономика бла-бла. Защо няма нито една богата държава с държавна икономика. Това, което ти си мислиш, че е правилно не работи никъде по света. Дай един пример за богата държава с държавна икономика. Представи си следната Анкета. Коя от социалистическите държави смятате за най-развита? 1. Куба, 2. Северна Корея, 3. Венецуела, 4. Беларус.
Щом като конкурентоспособността няма никакво значение ти защо караш Алфа, а не Лада. Нали Лада е доста по-добре позната в СИВ. Моделът е известен, караме го от 40 години. Защо не си взе Лада, а Алфа. Аааа и ти искаш за теб най-хубавото, а за народа - качеството нямало значение. Ама чакай бе, още по времето на Тошо народа драпаше да се вземе нещо западно - телевизор, видео, кола от Кореком или внос. Никой не искаше соц. производство. Думата сделано значеше боклук и това не съм го измислил аз, нито "демократите", а хората. Сделаните неща си бяха боклук, поне по-голямата част. Е, как искаш тия стоки да се продават и съответно заводите-производители да прогресират?!
Ти ако имаш интернет-доставчик, на който нета спира час по час и на никой не му дреме да го оправи с дни, ще седиш ли с тоя нет или ще си смениш моментално доставчика?! Естествено, че ще го смениш. Безхаберниците нямат особени шансове за успех (освен ако не са монополисти). Абсолютно същото е и с индустрията.
На гърците и поляците им субсидирали земеделската продукция, ами на турските производители ЕС нищо не им плаща, а навсякъде е пълно с турски домати. Що така. Китайски стоки също се продават. То ако става въпрос и българските стоки ако са конкурентни се продават добре. Ама се продават сега и то само ако са произведени, а не сделани.
Susscrofa
15-04-2013, 14:46
Суската пак започна с теориите на конспирацията. Изтока загуби войната и затова плаща. Ебаси глупостите. Ами Китай нали също "загуби войната", бе вуйчо. Как така китайските компании пробиват където си поискат, а нашите не могат. Ти знаеш ли, че има китайски фирми на по 5-10 години, които вече са на светлинни години като технологии пред нас. Използвайки новите технологии, фирмите се развиват много бързо, докато ние си дъвчем 23 години едно и също - социализъм, държавна икономика бла-бла. Защо няма нито една богата държава с държавна икономика. Това, което ти си мислиш, че е правилно не работи никъде по света. Дай един пример за богата държава с държавна икономика. Представи си следната Анкета. Коя от социалистическите държави смятате за най-развита? 1. Куба, 2. Северна Корея, 3. Венецуела, 4. Беларус.
Щом като конкурентоспособността няма никакво значение ти защо караш Алфа, а не Лада. Нали Лада е доста по-добре позната в СИВ. Моделът е известен, караме го от 40 години. Защо не си взе Лада, а Алфа. Аааа и ти искаш за теб най-хубавото, а за народа - качеството нямало значение. Ама чакай бе, още по времето на Тошо народа драпаше да се вземе нещо западно - телевизор, видео, кола от Кореком или внос. Никой не искаше соц. производство. Думата сделано значеше боклук и това не съм го измислил аз, нито "демократите", а хората. Сделаните неща си бяха боклук, поне по-голямата част. Е, как искаш тия стоки да се продават и съответно заводите-производители да прогресират?!
Ти ако имаш интернет-доставчик, на който нета спира час по час и на никой не му дреме да го оправи с дни, ще седиш ли с тоя нет или ще си смениш моментално доставчика?! Естествено, че ще го смениш. Безхаберниците нямат особени шансове за успех (освен ако не са монополисти). Абсолютно същото е и с индустрията.
На гърците и поляците им субсидирали земеделската продукция, ами на турските производители ЕС нищо не им плаща, а навсякъде е пълно с турски домати. Що така. Китайски стоки също се продават. То ако става въпрос и българските стоки ако са конкурентни се продават добре. Ама се продават сега и то само ако са произведени, а не сделани.
Не си прав.
Ще го кажа пак.
НЕ ХАРЕСВАМ ТОТАЛИТАРНИ РЕЖИМИ.
КОМУНИЗМЪТ Е УТОПИЯ и не изпитвам носталгия към него.
Чети внимателно какво пиша.
Китай премина към пазарни принципи и раздържавяване при тоталитарна държавна система. Всички служби за сигурност работят и държавата контролира изкъсо тези процеси, както и последващата експлоатация на раздържавеното.:)
У нас /разбирай СССР/:) първо сменихме държавния модел и едва след това започнахме да раздържавяваме и се получи раздържавяване майна си райна.
Не ме разбирай погрешно, икономиката на соца определено не бе достатъчно конкурентноспособна на Китай, Турция, САЩ и ЕС, но можеше да бъде съхранена поне на 40-50 %, а не да останат 6-7 %.
ecotronic
15-04-2013, 15:10
При една нормално функционираща икономика никой производител не може да си позволи лукса да не бъде конкурентноспособен. Отказът от иновации, оптимизация на производството и раширяване на предлаганите стоки и услуги, дори за кратък период от време е пагубен за което и да е производство. Българската индустрия проспа 45 години, защото имаше гарантиран пазар и защото беше подчинена на планово развитие, което няма нищо общо с железните закони в икономиката.
Кремиковци работеше със суровини докарани от другия край на света и технологии отпреди 100 години. Но някой беше решил, че точно там ще се построи точно такова производство и точка по въпроса. Това можеше да действа само в затворена система и никъде другаде.
nikolaaaay
15-04-2013, 15:14
У нас /разбирай СССР/:) първо сменихме държавния модел и едва след това започнахме да раздържавяваме и се получи раздържавяване майна си райна.
Не ме разбирай погрешно, икономиката на соца определено не бе достатъчно конкурентноспособна на Китай, Турция, САЩ и ЕС, но можеше да бъде съхранена поне на 40-50 %, а не да останат 6-7 %.
Добре, а за чии ... ни беше да правим "плавен преход" съм пазарна икономика?! Кой ни би по главата да дадем властта на БСП, за да може от 1990 до 1998 да източва държавните фирми. Кой управляваше страната когато Мултигруп и другите групировки бяха поставили техни фирми на входа на държавните заводи, доставящи скъпи суровини и техни фирми на изхода, купуващи евтино продукцията и съответно държавата покриваща загубите.
После когато Костов най-накрая започна приватизацията, вече почти нямаше какво да се продаде, всичко беше опоскано от червените скакалци. Имаше предприятия, които даже и за 1 долар никой не купи и просто затвориха! Имаше и предприятия като Балкан, на които се опитаха да им лустросат балансите и ги продадоха, но после пак фалираха, щото отвсякъде излязоха нови и нови задължения. Малко като с ЦСКА се получи. Уж дълговете толкова, пък после се оказа, че били в пъти повече. Ако бяхме направили както в Чехия, Полша и Унгария сега можеше да имаме техния стандарт.
Ето една статия от 1994г. за Чехия, която дава представа какво се случи там и защо техният БВП на глава от населението е 3 пъти по-висок от нашия.
След масовата приватизация безработицата в Чехия е 2.3 процента (http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/1994/09/26/1744432_sled_masovata_privatizaciia_bezraboticata_ v_chehiia_e/)
Ето и цифри ТУК (http://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%B2%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:CZE:HUN:POL&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false), понеже те не лъжат, за разлика от политиците. Само да вметна, че Полша тръгва от по-нисък БВП от нас през 1989 и с повече дългове като % от БВП, обаче идеологът на "шоковата терапия" е именно полският финансов министър по онова време Балцерович. При незабавната приватизация очевидно няма време за създаване на корупция или умишлено източване на заводи. При бавния преход от завода не остава нищо.
Пак глупостите на Никалай. В тази страна така било в онази така било. Ами ние като опоскахме и продадохме всичко на безценица какво имаме сега, рекордна бедност и безработица. Един успешен модел се прави на базата на конкретна преценка а не на това какво направил този и какво направил онзи. До там се стигна че 90% от плодовете и зеленчуците се внасят. Да не говорим за производство на ел.двигатели, машини и други високотехнологични производства. Сега щели да възстановяват след като 20 години рушиха.
dimitar_vd62
15-04-2013, 17:13
Никалай, не ми говори за качество на французите.Три години работих с тях, по големи цигани соа от нас.Когато почнах работа в Топлофикация имахме близо 15 000 абонати, когато ме съкратиха след три години бяха под 10000.Едно време сиренето беше сирене а не палмово масло и консерванти, в Аврен товареха сорт ябълки Златна превъзходна само за износ - една ябълка не можеш я изяде.С какво ще конкурираш западняците сега бе.Като изкоретниха дърветата - що бяха социалистически и даваха червиви ябълки ли.Напълно подкрепям Суско че приватизацията у нас беше криминална и ликвидара икономиката.Ай да не почвам пак с ВАМО-то дет имаше поне 3-ма инвеститори да сменят линиите за производство на двигатели на GM за руския пазар.Ама завода си беше нарочен.Ще ми обяснявате че всичко било правилна политика до сега.Така може да говори само някой който има интерес от положението в страната.Произвеждали сме само за СИВ друг път.
Разработвали сме нефтени находища в Либия инфраструктурни проекти и т.н. Сега последния пример с ВЕИ. Дайте да правим ВЕИ защото германците го правят и виждате какъв е резултатът сега.
Ами какъв е резултатът като продадохме БТК, ами Нефтохим защо държавата не запази 50%. Ами ЕРП тата дори и остатъчните 30% се продадоха на безценица.
1. 8 февруари 1990 - 20 декември 1990
Андрей Луканов
БСП
2. 20 декември 1990 - 8 ноември 1991
Димитър Попов
БСП, БЗНС
3. 8 ноември 1991 - 30 декември 1992
Филип Димитров
СДС
4. 30 декември 1992 - 17 октомври 1994
Любен Беров
БСП, ДПС
5. 17 октомври 1994 - 26 януари 1995
Ренета Инджова
Служебно
6. 26 януари 1995 - 12 февруари 1997
Жан Виденов
БСП, БЗНС Александър Стамболийски, ПК Екогласност
7. 12 февруари 1997 - 21 май 1997
Стефан Софиянски
Служебно
8. 21 май 1997 - 24 юли 2001
Иван Костов
СДС, БЗНС-НС, Демократическа партия
9. 24 юли 2001 - 17 август 2005
Симеон Сакскобургготски
НДСВ, ДПС
10. 17 август 2005 - 27 юли 2009
Сергей Станишев
БСП, НДСВ, ДПС
11. 27 юли 2009 - 2013
Бойко Борисов
ГЕРБ
И какво казвате е управлението на България последните 67 години?! Момчета вие въобще помните ли какво стана 1989 и 1990 година? Да не би да вярвате, че Бай Тошо го свали народното недоволство и нелегалната опозиция? Не помните ли какво стана зимата на 1990 година т.н. "Луканова Зима" празните магазини, опашките, купоните за храна.....Уж дясното управление е едва година и малко на Филип Димитров и по-късно 4 години на Костов, забравихте ли, че т.н. опозиция се оказа пълна с хора от ДС, правителството на Костов беше едно от правителствата с най-голям брой бивши служители на ДС в средния, че даже и във висшият ешелон на властта...Нали БКП/БСП 45 години са водили страната към просперитет и светли хоризонти, пък изведнъж 89~90 година всичко се срина, а те бяха на власт! Забравихте ли мутрите, рекета, пирамидите, фалита на банките, ТКЗС-тата умряха още 90 година....., че всичко това се появи преди СДС и Костов....
Андрей Луканов
БСП
Димитър Попов
БСП, БЗНС
Филип Димитров
СДС
Любен Беров
БСП, ДПС
Ренета Инджова
Служебно
Жан Виденов
Стефан Софиянски
Служебно
Иван Костов
Симеон Сакскобургготски
НДСВ, ДПС
Сергей Станишев
БСП, НДСВ, ДПС
11. 27 юли 2009 - 2013
Бойко Борисов
ГЕРБ
И какво казвате е управлението на България последните 67 години?! Момчета вие въобще помните ли какво стана 1989 и 1990 година? Да не би да вярвате, че Бай Тошо го свали народното недоволство и нелегалната опозиция? Не помните ли какво стана зимата на 1990 година т.н. "Луканова Зима" празните магазини, опашките, купоните за храна.....Уж дясното управление е едва година и малко на Филип Димитров и по-късно 4 години на Костов, забравихте ли, че т.н. опозиция се оказа пълна с хора от ДС, правителството на Костов беше едно от правителствата с най-голям брой бивши служители на ДС в средния, че даже и във висшият ешелон на властта...Нали БКП/БСП 45 години са водили страната към просперитет и светли хоризонти, пък изведнъж 89~90 година всичко се срина, а те бяха на власт! Забравихте ли мутрите, рекета, пирамидите, фалита на банките, ТКЗС-тата умряха още 90 година.....
Приказки от шипковия храст и на Жельо Желев и компания реваншистките теории. Все някой друг ни е виновен. Сега и Бойко я подхвана тази песен.
Приказки от шипковия храст и на Жельо Желев и компания реваншистките теории. Все някой друг ни е виновен. Сега и Бойко я подхвана тази песен.
Ти четеш ли бе Павка??? Не аз съм този които твърди, че САЩ с милиардите са ни съсипали "чудният" строй. Това са правителствата на България след 89 година, трябва да си наистина "кон с капаци" за да не видиш, че в управлението на страната преобладаващо са едни и същи хора.....Бъди малко по-сериозен и стига с тия общи приказки, отговори кой според теб е виновен икономическото положение на България непосредствено след "подмяната" през ноември 1989 година???
nikolaaaay
15-04-2013, 18:42
Никалай, не ми говори за качество на французите.Три години работих с тях, по големи цигани соа от нас.Когато почнах работа в Топлофикация имахме близо 15 000 абонати, когато ме съкратиха след три години бяха под 10000.Едно време сиренето беше сирене а не палмово масло и консерванти, в Аврен товареха сорт ябълки Златна превъзходна само за износ - една ябълка не можеш я изяде.С какво ще конкурираш западняците сега бе.Като изкоретниха дърветата - що бяха социалистически и даваха червиви ябълки ли.
Еееех спомени, Мите, спомени... Помня и аз чернобилските джанки през 86-та. Няма вече такива...
Ти кви глупости пишеш мааааааани, бееегай:)
Преди 47 година тук е имало само земеделци и обущари.
Глад по селата и нулево здравеопазване.
Бой по милиционерските участъци и перманентна политическа криза с постоянно педпревратно състояние.
Политическа клика, която набива България в кафявата тиня на тристранката, ай стига с тия тъпотии за великото царство България на третата българска държава.:drinking:
Ами глупостите ти си ги писал. В главата ти е набита простотия на комунизма и плямпаш клишета.Никога не сме достигнали средните доходи от Царство България, не че съм монарихст.Говоря за заетите, отделно голяма част от обществото е имало собствен доход.А и каквото е имало преди 60 години е щяло да се развие много по добре отколкото с СССР и комунягите, видно от това, което се случи във всички останали държави на соца.Та червената тиня ти е проблемът, както и на много други у нас.
---------- Post added at 22:51 ---------- Previous post was at 22:47 ----------
В тази система тази индустрия работеше добре. Продукцията на Кремиковци, Ботевград, ДЗУ-Стара ..Заг.
Съгласен, с едно уточнение - не работеше добре, затова се стигна до краха на социализма.Работеше само до време.
Никалай, не ми говори за качество на французите.Три години работих с тях, по големи цигани соа от нас.Когато почнах работа в Топлофикация имахме близо 15 000 абонати, когато ме съкратиха след три години бяха под 10000.Едно време сиренето беше сирене а не палмово масло и консерванти, в Аврен товареха сорт ябълки Златна превъзходна само за износ - една ябълка не можеш я изяде.С какво ще конкурираш западняците сега бе.Като изкоретниха дърветата - що бяха социалистически и даваха червиви ябълки ли.Напълно подкрепям Суско че приватизацията у нас беше криминална и ликвидара икономиката.Ай да не почвам пак с ВАМО-то дет имаше поне 3-ма инвеститори да сменят линиите за производство на двигатели на GM за руския пазар.Ама завода си беше нарочен.Ще ми обяснявате че всичко било правилна политика до сега.Така може да говори само някой който има интерес от положението в страната.Произвеждали сме само за СИВ друг път.
Митак, не съм видял нормална държава, в която продукцията да се обира от студенти, учащи се и служещи.
Е затова няма ябълки сега-никой и не сади ябълки, а предпочита да продава краставици на пазара.И по времето на соца, младите дремеха по заводи и предприятия.Нормално, защо да стоиш за 100 лв в ТКЗС, като може да взимаш примерно 300-500 другаде.
А за другото все сме го дъвкали това...замисляш ли се защо не се продаваше валута свободно, защото имаше дефицит на всичко, пък левът беше уж по-силен от долара, защо по границите ни убиваха, ако искахме да напуснем държавата, а в Либия държавата прибираше 70% от това, което плащаха либийците на тия, дето работеха при арабеските.....
А прословутото сиренето- бе с непостоянно и лошо качество и каквото има, това беше.И имаше предприятия работещи за 1 и 2 ро направление и т.н, опашки за всичко-дефицита поддържаше слабата икономика.
Като заговорихте за сирене и се сетих че чичо ми е месар-технолог. Та човека многократно ми е казвал че преди 90г всички луканки, суджуци, салами и т.н. са били с много лошо качество. Не се е спазвала технологията, непостоянни съставки и съотношението им, тоалетна хартия. Работниците постоянно са крадяли най-хубавото месо та затова замествали с хАртията. След 90г обаче се влошават нещата та до към 2000г. В днешно време чистотата, качеството на съставките и всичко е по стандарти, поне във фирмата която работи. Та понеже и аз си "спомням" че преди суджука по ме кефеше все разпитвам. Ама като се замисля когато в годината ядеш 2-пъти, как няма ти се види супер. Та така според чичо сега месните деликатеси на повечето фирми са много по добри и всичко останало са неточни спомени от тогава когато и 4-тия етаж е бил по ниско....
В Англия студенти събират селско стопанската продукция. Това пък за месаря беше поредната безмислица от рода на баба Злата шурея ми каза.
Така е, общо взето рекламите в стил "луканка Балкантурист" са жалба за младост и някаква криворазбрана представа за едно провалено минало.
---------- Post added at 23:28 ---------- Previous post was at 23:28 ----------
В Англия студенти събират селско стопанската продукция. Това пък за месаря беше поредната безмислица от рода на баба Злата шурея ми каза.
За 10 лири на месец ли бе Павлине?
Съобразно пазара на труда.
Susscrofa
15-04-2013, 20:38
Ами глупостите ти си ги писал. В главата ти е набита простотия на комунизма и плямпаш клишета.Никога не сме достигнали средните доходи от Царство България, не че съм монарихст.Говоря за заетите, отделно голяма част от обществото е имало собствен доход.А и каквото е имало преди 60 години е щяло да се развие много по добре отколкото с СССР и комунягите, видно от това, което се случи във всички останали държави на соца.Та червената тиня ти е проблемът, както и на много други у нас.
---------- Post added at 22:51 ---------- Previous post was at 22:47 ----------
Съгласен, с едно уточнение - не работеше добре, затова се стигна до краха на социализма.Работеше само до време.
Митак, не съм видял нормална държава, в която продукцията да се обира от студенти, учащи се и служещи.
Е затова няма ябълки сега-никой и не сади ябълки, а предпочита да продава краставици на пазара.И по времето на соца, младите дремеха по заводи и предприятия.Нормално, защо да стоиш за 100 лв в ТКЗС, като може да взимаш примерно 300-500 другаде.
А за другото все сме го дъвкали това...замисляш ли се защо не се продаваше валута свободно, защото имаше дефицит на всичко, пък левът беше уж по-силен от долара, защо по границите ни убиваха, ако искахме да напуснем държавата, а в Либия държавата прибираше 70% от това, което плащаха либийците на тия, дето работеха при арабеските.....
А прословутото сиренето- бе с непостоянно и лошо качество и каквото има, това беше.И имаше предприятия работещи за 1 и 2 ро направление и т.н, опашки за всичко-дефицита поддържаше слабата икономика.
Ти или не си живял в Бг или си бил в затвора по времето на соца.:)
Ти познаваш ли някой извън буржоата през монархическия период?
Разговарял ли си с някой от провинцията?
Кога са те убивали по-границите бе?хахахаха
Че те след 89 бастисаха повече народ от глад, мизерия и убийства отколкото през дивия соц преди априлския бе:doctor:
Хаха :respect: кои го казва, човека говорещ най големите безмислици. Аз ти казвам неща твърдящи ги човек с 34г. стаж, пък ти си мечтай още да си шеф на Завод......
Susscrofa
15-04-2013, 20:41
Като заговорихте за сирене и се сетих че чичо ми е месар-технолог. Та човека многократно ми е казвал че преди 90г всички луканки, суджуци, салами и т.н. са били с много лошо качество. Не се е спазвала технологията, непостоянни съставки и съотношението им, тоалетна хартия. Работниците постоянно са крадяли най-хубавото месо та затова замествали с хАртията. След 90г обаче се влошават нещата та до към 2000г. В днешно време чистотата, качеството на съставките и всичко е по стандарти, поне във фирмата която работи. Та понеже и аз си "спомням" че преди суджука по ме кефеше все разпитвам. Ама като се замисля когато в годината ядеш 2-пъти, как няма ти се види супер. Та така според чичо сега месните деликатеси на повечето фирми са много по добри и всичко останало са неточни спомени от тогава когато и 4-тия етаж е бил по ниско....
:respect:
А сега набиваме 30 годишно ирландско и мъртво конско.
Те тва е ЕС стандарт.:)
dimitar_vd62
15-04-2013, 20:51
По бих се разбрал с религиозен фанатик.Не че ми липсва соца, но не мога да отричам всичко свързано с него или за това кой обра джанката.Пък и какъв смисъл има да се ровя в миналото.Е сега имаме опоскана държава,демек почваме на чисто, айде като знаете правия път кандидатирайте се за депутати, министри, кметове ще гласувам с две ръце.
Susscrofa
15-04-2013, 20:56
По бих се разбрал с религиозен фанатик.Не че ми липсва соца, но не мога да отричам всичко свързано с него или за това кой обра джанката.Пък и какъв смисъл има да се ровя в миналото.Е сега имаме опоскана държава,демек почваме на чисто, айде като знаете правия път кандидатирайте се за депутати, министри, кметове ще гласувам с две ръце.
25 години след края на соца той е виновен, че в БГ живеят 6 млн, от които 1 млн пенсионера с 200 кинта заплата при праг на бедност 300 кинта.
В БГ имаме алкохолен туризъм и пенсионерско заселване на английски "аристократи", шием дрехи по 22 часа на денонощие и развиваме страхотно селскостопанство.
:respect:
Андрей Луканов
БСП
Димитър Попов
БСП, БЗНС
Филип Димитров
СДС
Любен Беров
БСП, ДПС
Ренета Инджова
Служебно
Жан Виденов
Стефан Софиянски
Служебно
Иван Костов
Симеон Сакскобургготски
НДСВ, ДПС
Сергей Станишев
БСП, НДСВ, ДПС
11. 27 юли 2009 - 2013
Бойко Борисов
ГЕРБ
И какво казвате е управлението на България последните 67 години?! Момчета вие въобще помните ли какво стана 1989 и 1990 година? Да не би да вярвате, че Бай Тошо го свали народното недоволство и нелегалната опозиция? Не помните ли какво стана зимата на 1990 година т.н. "Луканова Зима" празните магазини, опашките, купоните за храна.....Уж дясното управление е едва година и малко на Филип Димитров и по-късно 4 години на Костов, забравихте ли, че т.н. опозиция се оказа пълна с хора от ДС, правителството на Костов беше едно от правителствата с най-голям брой бивши служители на ДС в средния, че даже и във висшият ешелон на властта...Нали БКП/БСП 45 години са водили страната към просперитет и светли хоризонти, пък изведнъж 89~90 година всичко се срина, а те бяха на власт! Забравихте ли мутрите, рекета, пирамидите, фалита на банките, ТКЗС-тата умряха още 90 година....., че всичко това се появи преди СДС и Костов....
Моля, обяснете ми кога точно другарите излезнаха от властта на тази държава и защо още 1990 година всичко се срина? Напълно сериозно питам?
Susscrofa
15-04-2013, 21:08
Моля, обяснете ми кога точно другарите излезнаха от властта на тази държава и защо още 1990 година всичко се срина? Напълно сериозно питам?
Твърде елементарно разсъждаваш, "другарите" не са нещо монолитно.
Това, че някои хора усещайки промените бързо се ориентираха в обстановката не означава, че конците се дърпат от стаята на заговорниците:)
Твърде елементарно разсъждаваш, "другарите" не са нещо монолитно.
Това, че някои хора усещайки промените бързо се ориентираха в обстановката не означава, че конците се дърпат от стаята на заговорниците:)
Би ли отговорил на въпроса ми конкретно, а не с общи приказки. Не се заяждам, а наистина очаквам да ми посочиш кое управление докара България до тук? Защо Луканов и Жан Виденов , а и другите правителства самостоятелни или с участие на БКП/БСП не продалжиха или не развиха в новите условия "успешната" политика на комунистите до 1989 година? Защо най-богатите българи в момента са пряко свързани с БКП и ДС и не на последно място, защо още 1990 година всичко рязко рухна?
Хаха :respect: кои го казва, човека говорещ най големите безмислици. Аз ти казвам неща твърдящи ги човек с 34г. стаж, пък ти си мечтай още да си шеф на Завод......
Абе слушай си месарите и се радвай на живота си. Мен не можеш да ме убедиш.
Susscrofa
15-04-2013, 21:46
Би ли отговорил на въпроса ми конкретно, а не с общи приказки. Не се заяждам, а наистина очаквам да ми посочиш кое управление докара България до тук? Защо Луканов и Жан Виденов , а и другите правителства самостоятелни или с участие на БКП/БСП не продалжиха или не развиха в новите условия "успешната" политика на комунистите до 1989 година? Защо най-богатите българи в момента са пряко свързани с БКП и ДС и не на последно място, защо още 1990 година всичко рязко рухна?
Аз обясних защо според мен се провали прехода.
Просто прехода първо се прави в икономиката и после в държавното устройство.
Жан Виденов е отявлена номенклатура и ченге от ДС:), стига бе.
Аз не коментирам прехода.
Единственото самостоятелно управление на БСП е Жан.:)
Абе слушай си месарите и се радвай на живота си. Мен не можеш да ме убедиш.
Павка защо БКП си изфабрикува 10 ноември 1989 година? Защо при Луканов България фалира? Защо в БСП лидерите са децата и внуците на лидерите от Бай Тошово време и защо при толкова правителства които имаха не могат да върнат благосъстоянието на народа от времето на зрелият социализъм?
Ти или не си живял в Бг или си бил в затвора по времето на соца.:)
Ти познаваш ли някой извън буржоата през монархическия период?
Разговарял ли си с някой от провинцията?
Кога са те убивали по-границите бе?хахахаха
Че те след 89 бастисаха повече народ от глад, мизерия и убийства отколкото през дивия соц преди априлския бе:doctor:
Прасешки, ти нещо или си мръднал или си пиян или няма смисъл да ти отговарям на тоталните глупости които си написал
Я само ми кажи в коя европейска държава тоя социализъм дойде по естествен път, а не насаден от СССР и колко време издържа, както и броя набаптисаните от глад и мизерия след 1989, че нещо не се сещам?
Иначе в твоя стил на разсъждение предпочитам турския султан и робство, колко хубаво беше, ти говорил си с някой от провинцията тогава??? :waving:Понеже всички, почти всички революционери наши, загинали имам предвид, са предадени от българи, па що народ се утрепа след Освобждението, това и турците и татарите не са правили.
Прасчо, прасчо, падна ми надолу с тия твои разсъждения, мдаааа
Аз обясних защо според мен се провали прехода.
Просто прехода първо се прави в икономиката и после в държавното устройство.
Жан Виденов е отявлена номенклатура и ченге от ДС:), стига бе.
Аз не коментирам прехода.
Единственото самостоятелно управление на БСП е Жан.:)
Ами прехода не го ли подхванаха тези който мъдро ни управляваха 45 години преди това? Мислиш ли, че комунистите случайно не се справиха с прехода? Не ти ли се струва, че всичко е режисирано предварително като имаш предвид произхода на най-богатите хора в България? Всъщност кога точно е имало наистина дясно управление в България без участие на БКП/БСП?
П.П. Жан Виденов от 1988 до 1990 година е секретен сътрудник на Държавна сигурност (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0_% D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1 %82) (към Окръжно управление на МВР) с агентурно име „Дунав“, в качеството си на съдържател на явочна квартира.
Ран и Иван Костов са виновни, те съсипаха СССР и цялата система :priest:
ecotronic
15-04-2013, 21:58
За мен след 10 ти ноември 89 се случи следното:
Червената мафия видя, че повече не може да удържа положението с досегашните лостове за управление и по примера на СССР, смени политическите лостове за управление с икономически.
Толкоз по въпроса.
Червената мафия видя, че повече не може да удържа положението с досегашните лостове за управление и по примера на СССР, смени политическите лостове за управление с икономически.
Толкоз по въпроса.
Да, с едно уточнение, че СССР го закъса тотално,спря разните подаръци които правеше на режими, като нашия например, та това ускори и без това неизбежния край на това измислено държавно устройство.
И какъв е резултатът сега след 23г. промени?
Ето за пример последното правителство разрушиха енергетиката и продължават да се натискат да управляват.
Susscrofa
15-04-2013, 22:24
Толкоз по въпроса.
Ти си гений:)
Ето за пример последното правителство разрушиха енергетиката и продължават да се натискат да управляват.
Павка що се правиш на глух бре? Кажи за Луканов, за Жан, за Попов, за Беров, за Станишев? Защо зимата на 1990 година нямаше хляб, мляко, кашкавал, сирене, масло, бензин.....лафа "губиш се като червеният пипер" пак е от тогава. Що така бе Павка си мълчиш за тогава? Костов ли беше виновен, опозицията ли???
E резултатът не е много добър, ама затова не е виновна промяната, а обстоятелството че тя много бавно се случва и въпреки усилията за спъването й.
Често давам и примера с бившето ГДР-за 20 години ГФР не успя да постигне изравняване на стандарта на един народ, разделен преди това за 50 г., а ГДР беше доста по-добре от България.
Ти си гений:)
Не! Ти си гений!
Гений защо Лукановото правителство въведе мораториума за спиране на изплащането на външният дълг на България през 1990 година, нали социализма беше работещ и конкурентно способен?
Susscrofa
15-04-2013, 22:49
Не! Ти си гений!
Гений защо Лукановото правителство въведе мораториума за спиране на изплащането на външният дълг на България през 1990 година, нали социализма беше работещ и конкурентно способен?
Ненужно беше.
Виденов няколко пъти казва, че това е било огромна грешка на Луканов.
В смисъл опитваш се да подредиш някаква схема и конспирация, която не е възможна.
Може да има някаква организираност, но тя не е в тези мащаби, в които ти си мислиш.
Надявам се не си чертаеш схемички на взаимовръзки:), които бодеш на коркова дъска.
---------- Post added at 19:49 ---------- Previous post was at 19:47 ----------
Павка що се правиш на глух бре? Кажи за Луканов, за Жан, за Попов, за Беров, за Станишев? Защо зимата на 1990 година нямаше хляб, мляко, кашкавал, сирене, масло, бензин.....лафа "губиш се като червеният пипер" пак е от тогава. Що така бе Павка си мълчиш за тогава? Костов ли беше виновен, опозицията ли???
4 КОРЕННО различни министър председатели.
Ти си много наивен бе колега.Само ми кажи в кои ръце е БГ енергетиката от десетилетия
Ненужно беше.
В смисъл опитваш се да подредиш някаква схема и конспирация, която не е възможна.
Може да има някаква организираност, но тя не е в тези мащаби, в които ти си мислиш.
Надявам се не си чертаеш схемички на взаимовръзки:), които бодеш на коркова дъска.
Не бе пич, стига си ме анализирал. Аз не се опитвам да наредя нищо, просто задавам въпроси. Виденов като каза, че Луканов е сгрешил защо не отмени мораториума и не започна плащания по външният ни дълг, а докара хипер инфлация. Защо при толкова много възможности комунистите не можаха да върнат "възхода" на България? Защо само за година след инсценираният преход през 1989 година всичко в България се срина, нали те имаха абсолютната власт?
---------- Post added at 22:59 ---------- Previous post was at 22:55 ----------
Ненужно беше.
---------- Post added at 19:49 ---------- Previous post was at 19:47 ----------
4 КОРЕННО различни министър председатели.
КОРЕННО различните министър председатели са подкрепени от БКП/БСП и в правителствата им влизат кадри от същата тази партия. Не сериозен си! Просто ми отговори кога България е управлявана от нещо различно от комунистите и кога е била независима от СССР/Русия? Не говоря за взаимната изгода, а за политическата и икономическа независимост?
Е тука си много прав:respect:
Нямаше някои стоки заради спекулативното освобождаване на цените. При Попов фин. министър беше Костов и след това продължи при Ф. Димитров, защо не отмениха Мораториума.
---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:09 ----------
Ти си много наивен бе колега.Само ми кажи в кои ръце е БГ енергетиката от десетилетия
Е кой притежава ВЕИ, кой притежава Мариците, кой спря Белене, която трябваше да бъде завършена през 90те и вече даже да се беше изплатила. Кои са структоро определящите отрасли на нашата икономика. Някой успя ли да ги определи през тези 23г. и да направи нещо за развитието им.
Нямаше някои стоки заради спекулативното освобождаване на цените. При Попов фин. министър беше Костов и след това продължи при Ф. Димитров, защо не отмениха Мораториума.
ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХААХХАХАААА нямало някой стоки?!?!?!? А бе пич аз бях на 19 години тогава, на луд ли ще ме правиш, във вторият по големина град Пловдив нямаше почти нищо по магазините, в казармата нямахме хляб!!! Какво ме питаш мен за Костов? В СДС по негово време беше лидер на БЗНС Никола Петков, Анастасия Мозер, без да обсъждам личността и, но нейните обещания към електората на БЗНС беше пълна лустрация. Да, ама не! Защо Костов не я проведе, защото щеше да лустроса две трети от партията и от правителството си! И пак не ми отговаряш защо година след промяната при абсолютната власт на БКП всичко се скапа?
nikolaaaay
15-04-2013, 23:37
Нямаше някои стоки заради спекулативното освобождаване на цените. При Попов фин. министър беше Костов и след това продължи при Ф. Димитров, защо не отмениха Мораториума.[COLOR="Silver"]
Мораториумът означаваше отказ от плащане по дълга и отказ от водене на преговори по разсрочването му. В този смисъл следващите правителства след Луканов "отмениха" Мораториума като започнаха преговори за разсрочването му, но логично санкциите наложени заради него отпаднаха едва при приключването на преговорите, а не при започването им. Той няма и как да не е "отменен" Мораториума, щото ако не знаеш ние тук от България дълга си го обслужваме вече бая години.
---------- Post added at 23:37 ---------- Previous post was at 23:25 ----------
Вие явно пазите спомени за качеството на сиренето, киселото мляко, суджуците. Аз за тия неща си спомням предимно, че ги нямаше.
---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:09 ----------
Е кой притежава ВЕИ, кой притежава Мариците, кой спря Белене, която трябваше да бъде завършена през 90те и вече даже да се беше изплатила. Кои са структоро определящите отрасли на нашата икономика. Някой успя ли да ги определи през тези 23г. и да направи нещо за развитието им.
Ти приятел си мноооо заблуден.Сега ще ти нахвърля малко тема за размисъл.Аз съм от този край дето са и Мариците и има и един два веца.Да ти пратя ли малко телефони на приятели да те осведомят кой е собственика и кой раздава поръчките и кой ги приема за подръжка и рехабилитация на сите съоръжения.Да ти кажа ли с колко пара в куфарче съм виждал едно приятелче от С.Загора да седи пред МС и да чака шефа си (известно име в СЗ)по време на Станишев.Да те светна ли за хубавия строй в който живеехме ние в провинцията.Да ти кажа ли колко сме благодарни на баба и дядо че имаше какво да ядеме........ и аре моля те разкарай се с тия тъпи комунисти и прочие.То не че има други в БГ де
Да бе преговаряха сумати години и нищо не постигнаха. Само където приватизираха част от предприятията с облигации.
---------- Post added at 20:52 ---------- Previous post was at 20:48 ----------
Ти приятел си мноооо заблуден.Сега ще ти нахвърля малко тема за размисъл.Аз съм от този край дето са и Мариците и има и един два веца.Да ти пратя ли малко телефони на приятели да те осведомят кой е собственика и кой раздава поръчките и кой ги приема за подръжка и рехабилитация на сите съоръжения.Да ти кажа ли с колко пара в куфарче съм виждал едно приятелче от С.Загора да седи пред МС и да чака шефа си (известно име в СЗ)по време на Станишев.Да те светна ли за хубавия строй в който живеехме ние в провинцията.Да ти кажа ли колко сме благодарни на баба и дядо че имаше какво да ядеме........ и аре моля те разкарай се с тия тъпи комунисти и прочие.То не че има други в БГ де
И аз съм от този край и имам приятели които са инженери в ТЕЦовете. Хайде светни ме че да разбера и някои неща от теб.
По онова време глад в провинцията нямаше. Ти може и да си бил изключение, не знам.
nikolaaaay
16-04-2013, 00:29
Тоя Пацо или е мега заблуден или му плащат, за да ръси такива нелепици по форумите.
Нямаше някои стоки заради спекулативното освобождаване на цените. При Попов фин. министър беше Костов и след това продължи при Ф. Димитров, защо не отмениха Мораториума..
Ясно е че нищо не ти е ясно освен това, че родата ти са били комуняги а ти сега трябва да ядеш ГМО-та и копитца в щатските ястия....:gayfight:...ееех хубаво си беше в народната република....
Външният дълг на България към 1990 г. е почти 11 млрд. щатски долара. С решение на 36-ото Народно събрание от 23 януари 1992 г./правителството на Филип Димитров/ се дава съгласие Министерският съвет да проведе преговори по неуредени задължения на Българската външнотърговска банка след мораториума от март 1990 г. Споразумението за плащанията по външния дълг на България към банките от Лондонския клуб е подписано на 29 юни 1994 г. като резултата е 2 млрд. щатски долара натрупани лихви освен всички други последствия. Да ти напиша и какви са споразуменията и кога какво плащаме ако искаш??
Проблемите на България може да се търсят основно между 1986г и 1996г. с решения взети все от членове на партията. След 96г също има доста грешки, но има и напредък а основните проблеми и до ден днешен идват от "наши" хора.
Susscrofa
16-04-2013, 08:58
Не разбирам защо така драстично отклонихме темата.
Говорехме за състоятелността на промишлеността създадена след 44 година.
За мен тази индустрия беше приватизирана на безценица.
Активи за 30 млрд. бяха продадени за 3 млр.
Бързаше се безумно, за 4 години да се разпродаде по този кретенски начин такъв обем държавна собственост е несериозна работа, от която се облажиха доста хора при това едва ли и 30 % от тях са били от редиците на БКП.
Парите нямат партийна принадлежност.
Тази цялата приватизация беше диктувана от външни институции, беше дирижирана отвън. Това не е нещо ново, дори настоящите управляващи и СДС го признаха.
Това е спорът тук.
На BLUE1, веднъж му го казах и сега пак трябва да му го повторя.
Когато имаш създадена политическа "аристокрация" няма кой друг да те управлява.
Кой щеше да те управлява Петър Берон ли, или Йосиф Сърчаджиев? Кои бяха лицата на опозицията в началото на прехода?
От едната страна имаш хора, които имат база данни, имат познания за почти всички процеси, както икономически , така и политически, и от другата имаш някаква опозиция без никакъв управленски потенциал.
Аз по времето на соца учех руски, а техните деца учеха английски и немски и ходеха в чужбина, съвсем логично е тези хора да са по-подготвени и да влязат в управлението на страната. Въпросът е защо ЕС позволи това и напълно реабилитира наследниците на тотаитарните режими в бившите страни от соц лагера?
Отговорът е прост, парите и интересите няма партийна принадлежност.
Само ще вметна, че на Виденов са му предлагали да купят БТК за 1,3 млрд. Да припомня, че БТК бе продадена на офшорка за 200 млн, след като държавата ударно наля около 300 млн за цивровизацията.:)
След това само парче от БТК бе препродадено за млрд.:)
Това е тотален цирк, и не ми разтягайте локуми, че зад всички тези сделки седят дедовци от ДС и генерали от народната армия.
Зад всички тези спекулативни сделки седят чужди инвеститори с участието на наши "предприемчиви" бизнесмени и политици.
Когато един двор е разграден в него влизат да пикаят всякакви хора.
etrovskii
16-04-2013, 10:03
Хубаво ама ще си останете калпава държавка с калпаво мислещ народ,онова време ще го търсите ама няма как да го върнете,ще си умрете като прос народ в проста държава:roll2::dyrvo_v_kenefa:
---------- Post added at 10:03 ---------- Previous post was at 09:56 ----------
Тоя Пацо или е мега заблуден или му плащат, за да ръси такива нелепици по форумите.
Ти пък си направо цвете,нщо не става от тебе,само се правиш на компетентен,ама за мене си прос цървул,с огранечена памет:Tease::roll2:
ecotronic
16-04-2013, 10:44
Хубаво ама ще си останете калпава държавка с калпаво мислещ народ,онова време ще го търсите ама няма как да го върнете,ще си умрете като прос народ в проста държава........
Ти кой точно народ си мислиш, че представляваш?
Не ми казвай, за да не си създам негативно мнение за него.
А "Онова време" беше резултат от такива мърльовци като теб. И много се лъжеш ако си мислиш, че мислещите хора в България изпитват някаква носталгия по "онова време", защото мислещите хора знаят че то наникъде не водеше.
Присъствието ти в този форум освен да сее напрежение и омраза, друго не прави.
Велик ли се чувстваш с това?
Бързаше се безумно, за 4 години да се разпродаде по този кретенски начин такъв обем държавна собственост е несериозна работа, от която се облажиха доста хора при това едва ли и 30 % от тях са били от редиците на БКП.
Тази цялата приватизация беше диктувана от външни институции, беше дирижирана отвън. Това не е нещо ново, дори настоящите управляващи и СДС го признаха.
Това е спорът тук.
На BLUE1, веднъж му го казах и сега пак трябва да му го повторя.
Кой щеше да те управлява Петър Берон ли, или Йосиф Сърчаджиев? Кои бяха лицата на опозицията в началото на прехода?
От едната страна имаш хора, които имат база данни, имат познания за почти всички процеси, както икономически , така и политически, и от другата имаш някаква опозиция без никакъв управленски потенциал.
Аз по времето на соца учех руски, а техните деца учеха английски и немски и ходеха в чужбина, съвсем логично е тези хора да са по-подготвени и да влязат в управлението на страната. Въпросът е защо ЕС позволи това и напълно реабилитира наследниците на тотаитарните режими в бившите страни от соц лагера?
Отговорът е прост, парите и интересите няма партийна принадлежност.
Само ще вметна, че на Виденов са му предлагали да купят БТК за 1,3 млрд. Да припомня, че БТК бе продадена на офшорка за 200 млн, след като държавата ударно наля около 300 млн за цивровизацията.:)
След това само парче от БТК бе препродадено за млрд.:)
Това е тотален цирк, и не ми разтягайте локуми, че зад всички тези сделки седят дедовци от ДС и генерали от народната армия.
Зад всички тези спекулативни сделки седят чужди инвеститори с участието на наши "предприемчиви" бизнесмени и политици.
Когато един двор е разграден в него влизат да пикаят всякакви хора.
Прасе не си прав! Кой управляваше в Чехия след като бе въведена тотална лустрация? Обаче ми писна да пиша в тази и подобни теми, аз съм на 42 години и имам памет ако ти все пак се опитваш да водиш някакъв дебат и излагаш къде аргументирано къде не тезите си, то има двама, трима тотални червени кратуни за които очевидно единственият аргумент е ритник в лицето, те така си държаха властта и само от това разбират!
Susscrofa
16-04-2013, 13:33
Прасе не си прав! Кой управляваше в Чехия след като бе въведена тотална лустрация? Обаче ми писна да пиша в тази и подобни теми, аз съм на 42 години и имам памет ако ти все пак се опитваш да водиш някакъв дебат и излагаш къде аргументирано къде не тезите си, то има двама, трима тотални червени кратуни за които очевидно единственият аргумент е ритник в лицето, те така си държаха властта и само от това разбират!
Чехия имаше своята Пражка пролет и нейните лидери.
Чехия и няколко други страни имаха реална опозиция и то все от подготвени и реални опозиционери.
Що се връзваш?:smoke:
За пореден път ще кажа, че аз носталгия към "онова" време не изпитвам.
nikolaaaay
16-04-2013, 13:48
Тук си прав, че заводите бяха приватизирани евтино, но много от заводите не бяха продадени и за 1 долар. Защо стана така? Защо никой не иска завод и за 1 долар?
Това не е и най-важният въпрос, защото държавните заводи работеха от 90 до 98-ма в полза на частни интереси и трупаха печалби за частни фирми, без дори собствеността върху тях да се е сменяла. Това не трябваше да се допуска, но събитията от 90 до 98г. бяха сценарии, замислен според мен доста далеч преди 1989г.
В страните от Централна Европа мнозинството държавни заводи бяха приватизирани моментално след 1990г. При бърза и масова приватизация мислиш ли, че се търси най-изгодната цена?! Естествено, че не. Очевидно е обаче, че държавните заводи няма как да функционират без ДС и милицията. Ти махаш ДС и милицията, но оставяш заводите да са държавни и разрешаваш частни фирми. Е, много ясно, че тия държавни заводи ще бъдат източени брутално, както и стана. Това ни е трагедията и вината за нея е на хората, които тогава се хванаха на въдицата на БСП за "плавния преход към пазарна икономика".
През 1998г. когато дойде Костов държавните заводи едва кретаха с много по-големи задължения, отколкото през 1990г. Много от тях бяха вече и затворили или със силно намален персонал, със загубени пазари след Мораториума на Луканов. Според мен не е вярно, че са водени умишлено към фалит, за да се приватизират по-късно на ниска цена. Водеха се умишлено към фалит от управителите им, но с цел бързо забогатяване... на частните им фирми. Няма логика да трупаш задължения в един държавен завод и да искаш после да го приватизираш. За какво ти е да приватизираш завод с огромни задължения. Те и без това можеха да си купят най-апетитните части от него - машини, оборудване, сгради, материали без да поемат никакви задължения или ангажименти за инвестиции.
В момента много от директорите на бившите големи държавни заводи имат частни фирми със същия предмет на дейност и докато държавните заводи фалираха, то частните им фирми са печеливши. Как стана тая работа?! Ами стана по сценарии на БКП и с тяхната подкрепа за правителствата от 92 до 98-ма, със създаването на мутренските групировки, рекета върху малкия бизнес и т.н.
Значи Суска ти викаш след 1998г. да се било чакало още, т.е. нищо да не се предприемало. Ако се чакаше още, то източването на държавните предприятия щеше още да продължи, нали така. Не виждам логика в това. По-нормалните от нас държави като Полша и Унгария не случайно направиха приватизацията веднага след падането на соца и сега имат 2 пъти по-висок БВП и 2 пъти по-високи заплати и пенсии. Чехите - 3 пъти повече от нас, ма айде с тях да не се сравняваме. Познай обаче колко по-висок е БВП на Чехия сега при пазарната икономика в сравнение с плановата. Няма база за сравнение :-)
---------- Post added at 13:48 ---------- Previous post was at 13:39 ----------
Аз по времето на соца учех руски, а техните деца учеха английски и немски и ходеха в чужбина, съвсем логично е тези хора да са по-подготвени и да влязат в управлението на страната.
Вацлав Хавел го е казал много точно: "По-добре временна некомпетентност отколкото постоянен саботаж“.
А и освен това съм доста далеч от мисълта, че децата на бившите активни борци са по-добре подготвени. Каква му е икономическата подготовка на Р.Овч. според теб, като той е завършил ВИИ Карл Маркс задочно. Там икономика не се учеше, повярвай ми. Учеха се дати и изказвания от конгресите на КПСС. То му личи и сега когато се изказва на икономическа тематика. Виж, от енергетика може и да разбира. Според теб ако в БСП има подготвени икономисти за какво им е да викат специалисти отвън като Орешарски или Стоян Александров преди това? И двамата са много много далеч от социалистическата идея.
Ясно е че нищо не ти е ясно освен това, че родата ти са били комуняги а ти сега трябва да ядеш ГМО-та и копитца в щатските ястия....:gayfight:...ееех хубаво си беше в народната република....
Уж щеше да казваш някои неща за енергетиката, пък нищо не каза. Размерът на държавния дълг почти не се е променил от 1989 г. до към 2009г. все си е около 10 млрд. долара. ГЕРБ за 4 г. го вдигнаха на 14 млрд. Тези разлики като % от БВП през годините са резултат от различните начини на изчисляване на БВП. Иначе не може да се обясни че 1997г. е бил 97% пък 2010 станал 15%. Та идеята е в това че по реални цени % на държавният ни дълг е бил нисък още от 1989г. и на това се дължи и ниският му % сега. В Европа нещата са съвсем различни.
Абе Никалай, Орешарски и Стоян Александров къде са учили икономика, ами Стефан Софиянски ами Иван Костов. Истината е че между хората има можещи и неможещи и всеки е специализиран в определена сфера. В момента БСП имат най-разумната политика.
Абе Никалай, Орешарски и Стоян Александров къде са учили икономика, ами Стефан Софиянски ами Иван Костов. Истината е че между хората има можещи и неможещи и всеки е специализиран в определена сфера. В момента БСП имат най-разумната политика.
Как така БСП в момента имат най-разумната политика???? Искаш да кажеш обещанията им за политика са най-разумни? Павка ние тези лъжци ги знаем, яли сме им попарата. Виж там в някой друг форум си пиши лъжите.
Орешарски е много по-добър избор от Бойко и Цецо.
ecotronic
16-04-2013, 16:29
Орешарски е много по-добър избор от Бойко и Цецо.
То ако гледаме личности извън контекста на партиите, аз твърдя, че настоящият премиер (М. Райков) e по-подходящ от Орешарски.
Susscrofa
16-04-2013, 16:33
То ако гледаме личности извън контекста на партиите, аз твърдя, че настоящият премиер (М. Райков) e по-подходящ от Орешарски.
Дипломат укротяващ народното недоволство.
Дипломат укротяващ народното недоволство.
И човек на службите, който се опитва сега да прикрие един от зам. министрите.
---------- Post added at 13:51 ---------- Previous post was at 13:50 ----------
Те хората правят политиките.
ecotronic
16-04-2013, 16:55
Те хората правят политиките.
Точно така. Например Бойко Борисов прави политиката на Герб.
nikolaaaay
16-04-2013, 16:57
Иван Костов, Орешарски и Стоян Александров не са били просто студенти по икономика от соц ВУЗ, а са били преподаватели, ръководители на катедри, с по няколко образования и специализации.. Орешарски е учил и в чужбина. Ти явно не схващаш разликата между преподавател, работещ години наред съпоставяйки планова и пазарна икономика и студент, получаващ готов набор от информация. Е, тая информация, която се даваше на студентите от икономическите ВУЗ-ове преди 93-94г. е напълно безполезна сега, защото в учебните планове тогава за цялото следване имаше 3-4 истински изпита от сорта на "Икономика на капиталистическите държави". Всичко останало беше боза.
То по логиката на комунистите Андрей Луканов беше най-"ерудиран" значи би трябвало да е и най-подготвения, пък точно той ги надроби най-големите простотии.
Абе Никалай, пак говориш слупости. Стоян Александров съм го слушал на лекции и мога да ти кажа че е малко спорна личност. Орешарски е може би един от най-успешните фин. Министри. На Румен Овчаров силата е в енергетиката, това че има допълнителна икономическа квалификация му е като плюс.
Луканов е бил много способен и образован но е бил използван за постигане на други цели.
---------- Post added at 14:15 ---------- Previous post was at 14:09 ----------
Да така че можеш да си направиш изводите за ГЕРБ като партия.
ecotronic
16-04-2013, 17:32
Да така че можеш да си направиш изводите за ГЕРБ като партия.
Ами партия си е, както някога национал-социалистическата партия в Германия или комунистическата партия в България преди 10 11. И както БСП сега.
Сравни Орешарски с Борисов като мин. председател и си прави изводите кой какви политики ще води. Аз бих заложил на Орешарски.
nikolaaaay
16-04-2013, 17:43
В момента БСП имат най-разумната политика.
Ти как го прецени това с твоя пилешки мозък, бре. Само преди 5 секунди в предния ти пост си писал пак някакви небивалици как дългът 2009 бил 97% пък 2010 станал 15%. Ми тва са различни дългове, бе бате. Едното е Брутен Външен Дълг - БВД, а другото е Държавен Дълг. БВД, дето може да е 97% включва много компоненти и даже и вътрешно-фирмените вземания се калкулират в него, т.е. ако голямата Райфайзенбанк даде 500 млн. евро на Райфайзен-България да оперира на нашия пазар то БВД на България скача с 0,5 млрд евро. Това обаче изобщо не ни касае нас, защото България няма никакво задължение да гарантира вътрешно-фирмените отношения на частните фирми. Както сам разбираш (евентуално) това са инвестиции и ние имаме полза от тях.
Дългът, който е важен е гарантирания от България, демек Държавния Дълг. Този дълг намалява от 1998г. насам и се вижда като % от БВП ето тук (http://www.google.bg/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:bg&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD %20%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%B 1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F) Единствената причина за драстичното намаление на държавния дълг са проведените от правителството на Костов реформи, вкл. приватизацията, която спря трупането на задължения от държавните предприятия и направените плащания естествено, които ни струват лошото здравеопазване, образование, ниските пенсии, недостатъчните публични р-ди през тия години, вкл. за майчински, за отбрана, за инфраструктура.
ecotronic
16-04-2013, 17:43
Сравни Орешарски с Борисов като мин. председател и си прави изводите кой какви политики ще води. Аз бих заложил на Орешарски.
На хората в България, освен на пенсионерите по селата, БСП им дойде до гуша, пък ако ще и Господ да е премиер по време на техния мандат.
nikolaaaay
16-04-2013, 17:48
Абе Никалай, пак говориш слупости. Стоян Александров съм го слушал на лекции и мога да ти кажа че е малко спорна личност. Орешарски е може би един от най-успешните фин. Министри. На Румен Овчаров силата е в енергетиката, това че има допълнителна икономическа квалификация му е като плюс.
Боли ме фара какво мислиш за тях. Факт е, че в БСП няма нито един кадърен икономист и затова си напазаруваха Александров и Орешарски. Нито един от двамата не е нито член на БСП, нито имат някакви социалистически убеждения.
Абе Никалай, заври си фара там на някои места и престани да си изразяваш глупостите.
nikolaaaay
16-04-2013, 17:57
Абе Никалай, заври си фара там на някои места и престани да си изразяваш глупостите.
Да не ти свършиха аргюментите, бре Паца?
Ти как го прецени това с твоя пилешки мозък, бре. Само преди 5 секунди в предния ти пост си писал пак някакви небивалици как дългът 2009 бил 97% пък 2010 станал 15%. Ми тва са различни дългове, бе бате. Едното е Брутен Външен Дълг - БВД, а другото е Държавен Дълг. БВД, дето може да е 97% включва много компоненти и даже и вътрешно-фирмените вземания се калкулират в него, т.е. ако голямата Райфайзенбанк даде 500 млн. евро на Райфайзен-България да оперира на нашия пазар то БВД на България скача с 0,5 млрд евро. Това обаче изобщо не ни касае нас, защото България няма никакво задължение да гарантира вътрешно-фирмените отношения на частните фирми. Както сам разбираш (евентуално) това са инвестиции и ние имаме полза от тях.
Дългът, който е важен е гарантирания от България, демек Държавния Дълг. Този дълг намалява от 1998г. насам и се вижда като % от БВП ето тук (http://www.google.bg/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:bg&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD %20%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%B 1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F) Единствената причина за драстичното намаление на държавния дълг са проведените от правителството на Костов реформи, вкл. приватизацията, която спря трупането на задължения от държавните предприятия и направените плащания естествено, които ни струват лошото здравеопазване, образование, ниските пенсии, недостатъчните публични р-ди през тия години, вкл. за майчински, за отбрана, за инфраструктура.
Абе Никалай,
Тази графика където си посочил не е ли за държавния дълг, не показва ли че 1997г. е 105% от БВП. Коко показва за 2011г. не е ли 16%. По тази логика БВП от 1998г. до 2011г. би трябвало да е нарастнал над 6 пъти. Да ама това не е вярно. Колко е абсолютната стойност на държавния дълг от 1989г. до 2009г. около 10млрд. без да се променя много.
nikolaaaay
16-04-2013, 18:21
Абе Никалай,
Тази графика където си посочил не е ли за държавния дълг, не показва ли че 1997г. е 105% от БВП. Коко показва за 2011г. не е ли 16%. По тази логика БВП от 1998г. до 2011г. би трябвало да е нарастнал над 6 пъти. Да ама това не е вярно. Колко е абсолютната стойност на държавния дълг от 1989г. до 2009г. около 10млрд. без да се променя много.
Показва, че Държавния дълг през 1997г. е 108,3% от БВП, а 2011г. е 16,3%.
Ето и по данни на НСИ е пак същото
http://www.nsi.bg/spagebg.php?SHP=1&tab=4#cont
БВП от 1998 до кризата през 2008г. нараства средногодишно с близо 7% по данни от НСИ!!!
Демек БВП за тия 11 години нараства 2 пъти и нещо, което е доста над средното за ЕС и е пряк резултат, от извършените след 1997г. реформи, Суси.
Държавният дълг намалява, БВП се вдига. Много ясно, че и % на дълга към БВП намалява.
Не вярно, че сумата на държавният дълг не се е променила.
А бе пичове какво си правите труда изобщо да му отговаряте на тоя червен чукундур Павката, дрънка все едни и същи простотии и лъжи.
Показва, че Държавния дълг през 1997г. е 108,3% от БВП, а 2011г. е 16,3%.
Ето и по данни на НСИ е пак същото
БВП от 1998 до кризата през 2008г. нараства средногодишно с близо 7% по данни от НСИ!!!
Демек БВП за тия 11 години нараства 2 пъти и нещо, което е доста над средното за ЕС и е пряк резултат, от извършените след 1997г. реформи, Суси.
Държавният дълг намалява, БВП се вдига. Много ясно, че и % на дълга към БВП намалява.
Не вярно, че сумата на държавният дълг не се е променила.
Държавният дълг 1997г. е бил 9.3 млрд. долара сега 2013г. е 8.5 млрд. долара. Като процент от БВП спада от 105% до 16%. Това значи че БВП ни се увеличил над 5 пъти което не е вярно. Дори и два пъти не се е увеличил както твърди Никалай. Фактът е че сега икономиката е на минимум, останалото са игра с цифри.
А бе пичове какво си правите труда изобщо да му отговаряте на тоя червен чукундур Павката, дрънка все едни и същи простотии и лъжи.
Мда,тия дрънкат едно и също и винаги глупости.
nikolaaaay
16-04-2013, 20:58
Държавният дълг 1997г. е бил 9.3 млрд. долара сега 2013г. е 8.5 млрд. долара. Като процент от БВП спада от 105% до 16%. Това значи че БВП ни се увеличил над 5 пъти което не е вярно. Дори и два пъти не се е увеличил както твърди Никалай. Фактът е че сега икономиката е на минимум, останалото са игра с цифри.
Абе ти идиот ли си, бе. 100 пъти ти дадох всякакви данни, които показват едно и също. Държавният дълг 1997г. не е бил 105%, а 108,3% от БВП. 2011г. Държавният дълг е 16,13% от БВП.
БВП за 1997г. е 10,05 млрд долара.
БВП за 2011г. е 53,51 млрд долара.
Не знам икономиката дали е на минимум, но мозъкът ти определено е.
БВП (http://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%B2%D0%BF)
Абе ти идиот ли си, бе. 100 пъти ти дадох всякакви данни, които показват едно и също. Държавният дълг 1997г. не е бил 105%, а 108,3% от БВП. 2011г. Държавният дълг е 16,13% от БВП.
БВП (http://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%B2%D0%BF)
Николай, стига се хаби с тоя измекяр Павката. Макар, че мие кенефите на бившият си идеологически враг и ще си умре като чужденец там, продължава да жали за съветският ботуш в задника си.
Идиот си ти за да вярваш че през този период реалният ни БВП се увеличил 5 пъти. Още повече когато сега бедността и безработицата са на рекордно равнище.
---------- Post added at 18:06 ---------- Previous post was at 18:05 ----------
Николай, стига се хаби с тоя измекяр Павката. Макар, че мие кенефите на бившият си идеологически враг и ще си умре като чужденец там, продължава да жали за съветският ботуш в задника си.
Абе не е лесно да си прост. Остава за цял живот.
nikolaaaay
16-04-2013, 21:07
Прав си, ама има хора, които им се хващат на плоските лъжи.
В крайна сметка, всеки народ трябва да проумеее, къде е, какъв е и къде отива.Ще стане, ама кой знае кога.
Идиот си ти за да вярваш че през този период реалният ни БВП се увеличил 5 пъти. Още повече когато сега бедността и безработицата са на рекордно равнище.
---------- Post added at 18:06 ---------- Previous post was at 18:05 ----------
Абе не е лесно да си прост. Остава за цял живот.
Що бе, пробвай да се образоваш.....:tooth: бял негър :gangstah:!
nikolaaaay
16-04-2013, 21:18
Идиот си ти за да вярваш че през този период реалният ни БВП се увеличил 5 пъти.
Къде съм го казал това, бе ненормален? Казах и то няколко пъти, че от 98 до 2008г. реалният БВП се вдигна над 2 пъти. Това е факт. Естествено, че доларът се е обезценил през годините. А дългът в долари не се е ли обезценил?! Какво ми сравняваш дългът в абсолютни стойности и казваш, че е намалял само с 1-2 млрд. бе. Смешник.
Айде, изключвам радиоточката.
Къде съм го казал това, бе ненормален? Казах и то няколко пъти, е че от 98 до 2008г. реалният БВП се вдигна над 2 пъти. Това е факт. Естествено, че доларът се е обезценил през годините. А дългът в долари не се е ли обезценил?! Какво ми сравняваш дългът в абсолютни стойности и казваш, че е намалял само с 1-2 млрд. бе. Смешник.
Айде, изключвам радиоточката.
Ненормален си ти където се опитваш да манипулираш с разни проценти от БВП. Тя икономиката се удвоявала утроявала пък хората обеднявали. 23 години все се променяме и все до никъде не стигаме. Ей това си е чиста демагогия. Кое от това което казах не е истина. Ако си играем с цифрите всякакви резултати може да постигнем.
---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:40 ----------
Що бе, пробвай да се образоваш.....:tooth: бял негър :gangstah:!
Абе ти си бил по-зле отколкото си мислих, направо безнадеждно вдлъбнат.
---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:48 ----------
Кое е лъжа.
Ненормален си ти където се опитваш да манипулираш с разни проценти от БВП. Тя икономиката се удвоявала утроявала пък хората обеднявали. 23 години все се променяме и все до никъде не стигаме. Ей това си е чиста демагогия. Кое от това което казах не е истина. Ако си играем с цифрите всякакви резултати може да постигнем.
---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:40 ----------
Абе ти си бил по-зле отколкото си мислих, направо безнадеждно вдлъбнат.
---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:48 ----------
Кое е лъжа.
Ти пък кога се научи да мислиш? Това нужно ли е за да миеш кенефи в САЩ? Чужденец! Негър! :tooth::tooth::tooth:
Susscrofa
16-04-2013, 22:38
Кефиш се да те подслушват докато правиш джи джи биджи с жена ти ли?
nikolaaaay
16-04-2013, 22:42
Кефиш се да те подслушват докато правиш джи джи биджи с жена ти ли?
Ти откъде знаеш, че при Дмитриевич не се е подслушвало повече?
Ти пък кога се научи да мислиш? Това нужно ли е за да миеш кенефи в САЩ? Чужденец! Негър! :tooth::tooth::tooth:
У освен че сме вдлъбнати ами сме и расисти. Да комплексите винаги избиват в някаква уродлива посока
Susscrofa
16-04-2013, 22:58
Момци, дайте по -лекичко. Големи хора сме, разумни и мислещи.
Не си заслужава да се обиждаме.
Не съдете Павката, защото да напуснеш родината си заради настоящата мизерия тук не е престъпление.
Да напуснеш страната си, за да не гледаш как родителите ти ровят в кофите, не е престъпление.
Да напуснеш страната си, за да не гледаш как милиционери слухтят два пъти повече от ДС не е престъпление.
Да напуснеш страната си, за да не гледаш как бели якички кльопат труда на родителите ти не е престъпление.
Да напуснеш страната си, за да не гледаш как не остана природа в БГ не е престъпление. Дори дивият комунизъм щадеше околната среда повече.
Да напуснеш страната си, за да не гледаш как разпарчетосаха земеделската земя и след това пак се мъчат да я комасират не е престъпление.
Да напуснеш страната си, за да не гледаш масово изколване на добитък не е престъпление.
Да напуснеш страната си, за да не гледаш как всеки ден се събират пари за операции на деца не е престъпление.
Да напуснеш страната си, за да не гледаш как образование, култура и възпитание на деца отиде на майната си, не е престъпление ...........
И те така............
Аз разбирам Павката.
Да, не изпитвам носталгия по тоталитарна България, но го разбирам.
Замеряйте се с цифри цяла вечер, но цифрите и абревиатури като БВП и БПП са без значение понякога.
---------- Post added at 19:58 ---------- Previous post was at 19:52 ----------
Ти откъде знаеш, че при Дмитриевич не се е подслушвало повече?
И да искам не мога да ти кажа.:)
Факт е, че по времето на Петков имаше граждански борд, който наблюдаваше подслушването, а ГЕРБ го закри.:)
Единствената силна страна на ГЕРБ е милиционерската работа, там са наистина добри.
"Падай на колене, ти си престъпник"
Абе днес чух, че за 2012 година хванатите амфети на нашата граница са 0 кг.
А в един доклад на ЕС писали, че сме номер едно по производство на амфети.:tooth:
Бате не бъди наивник, остани си Костовист.:tooth:
У освен че сме вдлъбнати ами сме и расисти. Да комплексите винаги избиват в някаква уродлива посока
Чужденецо, понеже не си крайно тъп осъзнаваш какво бъдеще си избрал за децата си! Пениш се не пениш, колкото и плюнки да хвърчат от мутрата ти, любимият ти строй бавно, мъчително, но сигурно си отива от България! Лъжи, простотии, чикиджииски напъни ....нищо няма да го върне! Колкото и да ревеш като хималайска мечка СССР и азиатският комунизъм са в миналото. Бягай да миеш кенефите на американците да не те изгонят от работа! :tooth::tooth::tooth:
Чужденецо, понеже не си крайно тъп осъзнаваш какво бъдеще си избрал за децата си! Пениш се не пениш, колкото и плюнки да хвърчат от мутрата ти, любимият ти строй бавно, мъчително, но сигурно си отива от България! Лъжи, простотии, чикиджииски напъни ....нищо няма да го върне! Колкото и да ревеш като хималайска мечка СССР и азиатският комунизъм са в миналото. Бягай да миеш кенефите на американците да не те изгонят от работа! :tooth::tooth::tooth:
Ето това е да си заблуден и да си мислиш че с простотията си може да направиш впечатление. Просто класика отвсякъде.
Susscrofa
17-04-2013, 19:36
Абе, кво става в тази държава бре.:crazy:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5696971
nikolaaaay
17-04-2013, 22:50
Абе, кво става в тази държава бре.:crazy:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5696971
Предизборна кампания е и политиците се замерят с компромати. Кво да става.
Susscrofa
18-04-2013, 08:36
Не се вълнувам от "кога", "защо" и "как", а се вълнувам винаги от "какво":)
etrovskii
19-04-2013, 10:50
В крайна сметка, всеки народ трябва да проумеее, къде е, какъв е и къде отива.Ще стане, ама кой знае кога.
При вас няма да стане,защото все искате да исклатите някой,и все исклатени ходите:comphits:
---------- Post added at 10:50 ---------- Previous post was at 10:40 ----------
Ти кой точно народ си мислиш, че представляваш?
Не ми казвай, за да не си създам негативно мнение за него.
А "Онова време" беше резултат от такива мърльовци като теб. И много се лъжеш ако си мислиш, че мислещите хора в България изпитват някаква носталгия по "онова време", защото мислещите хора знаят че то наникъде не водеше.
Присъствието ти в този форум освен да сее напрежение и омраза, друго не прави.
Велик ли се чувстваш с това?
Казвам истината:tongue: прости и алчни сте,и страната за пари ще е продадете стига да сте добре,винаги сте били такива и по зле ще ставате:comphits:
nikolaaaay
19-04-2013, 18:01
Това го казва едно лайно, чийто цар преди време продаде цяла Аляска на американците за няколко долара.
С генетично увредени хора, особено комунисти, няма смисъл да се спори Ники, остави го.Той даже не живее и в Русия.
А народ, който цяло столетие търпи диктатори и диктатура е народ с робска психика. Дай му водка и диктатор и друго не му трябва.
И понеже по-изклатен от руския народ няма, ако не броим Северна Корея например, все затова мисли.
Susscrofa
19-04-2013, 20:49
http://marica.bg/show.php?id=101830
Eто как се прави перфектната схема за разграбване на държавни активи.
1. Довеждаме едно предприятие до "фалит".
2. Купува го за смешна сума "наш" бизнесмен.
3. Препродаваме го на "истински" инвеститор за десетина пъти по-висока цена.
Това е поредния пример.
Ето така разпродадоха държавата, схемата е безупречна.:hump:
---------- Post added at 17:49 ---------- Previous post was at 17:46 ----------
http://dnes.dir.bg/news/gdbop-stanimir-florov-13683008?nt=4
Кофти компромати, а Ники?
dimitar_vd62
19-04-2013, 21:14
Щото е соц предприятие, всичко от соца не работи и трябва да се приватизира.
Аз не виждам нищо лошо в това, ако някой друг може да налее 100 милиона да ги беше дал.Защо пък държавата трябва да управлява нещо, което не е в състояние управлява?Не само че не може ами трябва да му покрива дълговете и далаверите.
Ето ви перфектната схема, по която се точи държавата, безконечно, защото в тези случаи държавата, тоест обществото налива в бездънната каца, от която точат другарите правоимащи от БКП най вече, става дума за най апетинтата част-банковата сфера, но това се прилагаше във всяко едно държавно предприятие:
url]http://frognews.bg/news_22026/Bankov_oktopod_skrit_v_sekretniia_doklad_Dobrev/[/url]
Малко извадки:
Икономисти днес са категорични, че с фалита през 1996 г. на 16 банки е завършила първата фаза на натрупване на капитала у нас. Изчезналите тогава пари после бяха вложени при вторичното разпределение на капитала при приватизацията. Така на практика материални активи за 35 милиарда долара бяха обсебени и разграбени за 1 милиард долара. От тук се родиха олигарсите и 1% богати, които до днес управляват страната.
....
Няма по благо нещо - ничието (държавното) и краденето от него за правоимащите.
---------- Post added at 01:01 ---------- Previous post was at 00:53 ----------
http://marica.bg/show.php?id=101830
..
Кофти компромати, а Ники?
Ти кажи как другаря правителството на Станишев и Орешарски ще върнат 300 милиона, похаречени за АЕЦ Белене, без разрешение на никой, тоест държавните ръководители точат държавата, отново разбира се (ама те остъствали уж...).
http://news.ibox.bg/news/id_403643055
Или ще ни разкажеш, за хонорара на Доган примерно?
А тук става дума за далаверите в държавната АЕЦ Козлодуй, нищо ново под слънцето:
http://dnes.dir.bg/news/uvolnenia-valentin-nikolov-izbori-2013-%D0%90sen-%D0%92asilev-13681139?nt=4
Малко извадки:
"Проблемите в централата са системни и не са свързани с определени личности, но определени личности трябва да влязат в централата, за да решат проблемите", заяви той.
.....................
"................Има и случаи, при които стойностите на сключените договори надвишават средствата, заложени в работната програма на АЕЦ "Козлодуй" за 2012, нещо, което показва не добро планиране, подчерта министър Василев.........."
Susscrofa
19-04-2013, 22:37
Аз не виждам нищо лошо в това, ако някой друг може да налее 100 милиона да ги беше дал.Защо пък държавата трябва да управлява нещо, което не е в състояние управлява?Не само че не може ами трябва да му покрива дълговете и далаверите.
Ето ви перфектната схема, по която се точи държавата, безконечно, защото в тези случаи държавата, тоест обществото налива в бездънната каца, от която точат другарите правоимащи от БКП най вече, става дума за най апетинтата част-банковата сфера, но това се прилагаше във всяко едно държавно предприятие:
url]http://frognews.bg/news_22026/Bankov_oktopod_skrit_v_sekretniia_doklad_Dobrev/[/url]
Малко извадки:
Икономисти днес са категорични, че с фалита през 1996 г. на 16 банки е завършила първата фаза на натрупване на капитала у нас. Изчезналите тогава пари после бяха вложени при вторичното разпределение на капитала при приватизацията. Така на практика материални активи за 35 милиарда долара бяха обсебени и разграбени за 1 милиард долара. От тук се родиха олигарсите и 1% богати, които до днес управляват страната.
....
Няма по благо нещо - ничието (държавното) и краденето от него за правоимащите.
---------- Post added at 01:01 ---------- Previous post was at 00:53 ----------
Ти кажи как другаря правителството на Станишев и Орешарски ще върнат 300 милиона, похаречени за АЕЦ Белене, без разрешение на никой, тоест държавните ръководители точат държавата, отново разбира се (ама те остъствали уж...).
http://news.ibox.bg/news/id_403643055
Или ще ни разкажеш, за хонорара на Доган примерно?
А тук става дума за далаверите в държавната АЕЦ Козлодуй, нищо ново под слънцето:
http://dnes.dir.bg/news/uvolnenia-valentin-nikolov-izbori-2013-%D0%90sen-%D0%92asilev-13681139?nt=4
Малко извадки:
"Проблемите в централата са системни и не са свързани с определени личности, но определени личности трябва да влязат в централата, за да решат проблемите", заяви той.
.....................
"................Има и случаи, при които стойностите на сключените договори надвишават средствата, заложени в работната програма на АЕЦ "Козлодуй" за 2012, нещо, което показва не добро планиране, подчерта министър Василев.........."
Aз не харесвам Станишев:)
Просто постнах една статийка.
Ти си напълно изтрещял:)
Не го приемай лично.
Всички партии точат.......
Говорехме за схемата на Костов, сега я прилагат с ОЦК:)
Аааа за това, което сега разкриват в МВР, там си е страшна работа.
---------- Post added at 19:37 ---------- Previous post was at 19:32 ----------
Хванали Иванчо, че разглежда порно вестник и той започнал да се оправдава: "аааааааа, а батко даже ги и четеше."
Така звучат оправданията сега.
Схемата на Костов е нищо, пред схемата на другите, не че е безгрешен,но просто е мразен, защото единствен направи нещо против тях, БСП.
За МВР-ами там си е било винаги батак.Препоръчвам ти едно интервю със Сугарев, в Уикенд :), но е добро.Това казва и той-преувеличен предизобрен борш, в същото време БСП както винаги е невинно, въпреки че направи много по големи бози.Ако мислиш, че Румен Петков или оня шушумига Михов не са правили още по големи подслушвания и т.н, се лъжеш.
А съм изтрещял, определено:busted_cop:
svetlastf
25-04-2013, 14:39
Още масло в огъня...
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1943053
ecotronic
25-04-2013, 15:00
ЦЦ ще отрича докрай.
Мисълта, че той трябва да признае и да бъде отлюспен за да не повлече партията си надолу е глупава.
Защото всеки олицетворява Герб не с плотформата и редовите и членове а именно с ЦЦ и ББ.
А това че ББ не знаел какви ги е вършила дясната му ръка - това е най-великата смехория, която съм чувал някога.
Мирослав Найденов е цвете, всичко ще си кажат, Пуснаха записи с вулгарности и цинизми на Борисов, Кокинов и Найденов (http://novinite.bg/articles/35973/Pusnaha-zapisi-s-vulgarnosti-i-cinizmi-na-Borisov-Kokinov-i-Najdenov) :big_whoops:
Ето как може да проверите дали GSM-ът ви се подслушва (http://www.burgasnovinite.bg/Eto-kak-oa-proverite-dali-telefonat-vi-e-podslushvan.html) :sex::coolio:
Susscrofa
26-04-2013, 13:07
Мирослав Найденов е цвете, всичко ще си кажат, Пуснаха записи с вулгарности и цинизми на Борисов, Кокинов и Найденов (http://novinite.bg/articles/35973/Pusnaha-zapisi-s-vulgarnosti-i-cinizmi-na-Borisov-Kokinov-i-Najdenov) :big_whoops:
Ето как може да проверите дали GSM-ът ви се подслушва (http://www.burgasnovinite.bg/Eto-kak-oa-proverite-dali-telefonat-vi-e-podslushvan.html) :sex::coolio:
Към мен са се закачили двама:)
Жената и тъщата:)
ecotronic
26-04-2013, 13:49
Покрай всички приказки, които се изприказваха, се сещам, че в крайна сметка решението относно това, дали да бъдеш или дали да не бъдеш подслушван си е лично твое и струва няколкостотин лева - жълти стотинки за тези, чиито разговори представлават интерес за трети страни.
Susscrofa
26-04-2013, 13:57
Покрай всички приказки, които се изприказваха, се сещам, че в крайна сметка решението относно това, дали да бъдеш или дали да не бъдеш подслушван си е лично твое и струва няколкостотин лева - жълти стотинки за тези, чиито разговори представлават интерес за трети страни.
Хахахаха, ти си гений.:sick1:
Всяка прилика с лица и събития не е случайна - стенограма на записите, които замесиха Борисов, Найденов и Кокинов:
http://m.dnevnik.bg/izbori2013/2013/04/26/2049834_vsiaka_prilika_s_lica_i_subitiia_ne_e_sluc haina_-/
Всяка прилика с лица и събития не е случайна - стенограма на записите, които замесиха Борисов, Найденов и Кокинов:
http://m.dnevnik.bg/izbori2013/2013/04/26/2049834_vsiaka_prilika_s_lica_i_subitiia_ne_e_sluc haina_-/
Шайка от мошенници управлява страната.
Шайка от мошенници управлява страната.
Въпреки това, по-голямата част от пишещите и четящи този форум не проумяват реалността, жалка картинка.
ecotronic
26-04-2013, 17:52
Никак няма да се учудя, ако се окаже, че наистина записите са в резултат от дейността на организация, която няма нищо общо с МВР.
Респективно сещайте се от кого е организирана цялата работа
Никак няма да се учудя, ако се окаже, че наистина записите са в резултат от дейността на организация, която няма нищо общо с МВР.
Респективно сещайте се от кого е организирана цялата работа
По-важно е истината да излезе на яве а не това кой и как е стигнал до нея.
ecotronic
26-04-2013, 18:17
По-важно е истината да излезе на яве а не това кой и как е стигнал до нея.
Това, че Герб са шайка престъпници го знам и без да съм им слушал разговорите.
Тревожното в случая за мен е това ако се окаже вярно предположението ми, че отново и отново се касае за нечисти прийоми в предизборната надпревара.
Нечисти биха били ако това което се изнася не е истина.
ecotronic
26-04-2013, 18:28
Нечисти биха били ако това което се изнася не е истина.
В случая най-важното не е съдържанието на записите а техният произход.
Susscrofa
26-04-2013, 19:06
О, да, ти си гений.
С техните камъни по техните глави.
Като подслушваш рано или късно и ти попадаш близо до слушаните.
Жалко е, че в БГ има хора мислещи като екотроника.
Точно обратното мисля аз.
ecotronic
26-04-2013, 20:36
Точно обратното мисля аз.
В другите партийни ръководства в тесен кръг си говорят за гоблени :)
Спор няма, че съдържанието е важно, но още по-важни въпроси възникват покрай това:
Кой, по какъв начин и защо точно сега направи тези записи?
Преди 2 години нямаше ли какво интересно да се записва?
Отговорът е ясен - днес това, утре онова и тя разликата в процентите се стопява.
Главният въпрос, който следва всички да си зададем е:
Щом някой с такъв хъс и с такива средства се стреми към властта, какви ще ги върши, когато се сдобие с нея?
О, да, ти си гений.
А ти мислиш, че БСП не е подслушвало и сега не го прави?Ами това кой го извади?
dimitar_vd62
26-04-2013, 21:02
Дано не подслушват форума, че изгорях ако пратят някой линк на жената, дето се прая на е*ач.
А, видя ли как ти мина през ума това. Сигурно го подслушват, ама на тоя етап това не ги интересува, ти гледай женати да не се заинтересува :)
dimitar_vd62
26-04-2013, 21:19
Недей да злорадстваш.
Няма, ама гадове щъкат, кой ги знае къде ще го пратят нещо си там
Да, крадецът казва:дръжте крадеца.
Susscrofa
26-04-2013, 22:23
Уви си тежко не запознат.:)
Извинявай, но ти ненормален ли си?
Ти чу ли съдържанието на записа?
п.п. Страхът в МВР е голям.
Сега спадна, защото подадоха оставка и някой се осмели да извади записа.
Толкова ли си тъп?
А когато подслушваш Найденов, е възможно той да отиде на гости у Борисов.:)
А ти гениален костовисте, чу ли днес какво каза сутринта шефа на бившето шесто?
Каза го преди да изкочи този запис:)
Айде намери си го сам, че си ми забавен да те дръгна.:tequilla:
---------- Post added at 19:23 ---------- Previous post was at 19:16 ----------
В другите партийни ръководства в тесен кръг си говорят за гоблени :)
Спор няма, че съдържанието е важно, но още по-важни въпроси възникват покрай това:
Кой, по какъв начин и защо точно сега направи тези записи?
Преди 2 години нямаше ли какво интересно да се записва?
Отговорът е ясен - днес това, утре онова и тя разликата в процентите се стопява.
Главният въпрос, който следва всички да си зададем е:
Щом някой с такъв хъс и с такива средства се стреми към властта, какви ще ги върши, когато се сдобие с нея?
Отговорът е елементарен, но явно ти си по-елементарен от него.
Винаги когато си на власт държиш контрол.
Когато паднеш от власт много хора придобиват "смелост" и почват да приказват.
Смени се и главният прокурор.
Извинявайте, но такъв разговор, такъв порно селски разговор в никоя друга партия не може да се запише. хахахахаха:tequilla:
Ако шефа ми ме подслушва само за два часа, то той би имал основание и на съд да ме прати.
Подслушването и то незаконното е винаги по-голямо престъпление от каквото и да е вътре в разговора.
Има процедура и това не случайно са го измислели древните римляни.
щом процедурата е нарушена, съдът не се занимава с въпроса по същество!
Не може с незаконни средства да се бориш срещу престъпността.
Разберете ги тия неща и не се потдавайте на провокации.
Ами ако Найденов е прав и просто саламената и пилешката мафия са си го заковали????
Защото това с водата в месата не е малка работа
Ха мислета малко с горната глава бе!:sex::spam::spam::sex::pain:
Susscrofa
26-04-2013, 22:33
Ако шефа ми ме подслушва само за два часа, то той би имал основание и на съд да ме прати.
Подслушването и то незаконното е винаги по-голямо престъпление от каквото и да е вътре в разговора.
Има процедура и това не случайно са го измислели древните римляни.
щом процедурата е нарушена, съдът не се занимава с въпроса по същество!
Не може с незаконни средства да се бориш срещу престъпността.
Разберете ги тия неща и не се потдавайте на провокации.
Ами ако Найденов е прав и просто саламената и пилешката мафия са си го заковали????
Защото това с водата в месата не е малка работа
Ха мислета малко с горната глава бе!:sex::spam::spam::sex::pain:
Хаха, е ти голяма пилешка конспирация набара.:)
Уви си тежко не запознат.:)
Извинявай, но ти ненормален ли си?
Ти чу ли съдържанието на записа?
:tequilla:[COLOR="Silver"]
а:tequilla:
Не, ама искам да чуя и други разговори-защото няма разлика.Тоест не онивинявам ГЕРБ, ама да не ми се правят БСП и те на светци.
А сега ми кажи, как тия разговори се записха, след като прословутия ЦЦ и ББ ги няма?Ами много просто-както винаги.
Susscrofa
26-04-2013, 22:45
Не, ама искам да чуя и други разговори-защото няма разлика.Тоест не онивинявам ГЕРБ, ама да не ми се правят БСП и те на светци.
А сега ми кажи, как тия разговори се записха, след като прословутия ЦЦ и ББ ги няма?Ами много просто-както винаги.
Еми разчистват си в ГЕРБ нещата бе.
Ти мислиш ли, че Найденов не е усетил, че ще го използват като бушон. Имаш ли представа колко е хитър.:)
Стига сте ги изкарвали тия от БСП толкова силни и вездесъщи, че ми е смешно като знам за какво става дума.
dimitar_vd62
26-04-2013, 22:45
Сталин е казал - Има човек, има проблем, няма човек, няма проблем.Китайците още го прилагат - на стадиона за някой празник.
Susscrofa
26-04-2013, 22:50
Сталин е казал - Има човек, има проблем, няма човек, няма проблем.Китайците още го прилагат - на стадиона за някой празник.
Конфуций, дай малко разяснения.
Кво ми цитираш загадъчно, кат нЕкоя гейша.
Тая вечер няма да пиша, че има печено пиле за вечеря, а Свинята ме разконспирира!
Спирам ракията и ще си сипя една чаша бира!
Кой какво разбрал и няколко бързи извода...:sex: (http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/04/26/2050156_kakvo_razbrahme_ot_podslushaniia_razgovor/)
dimitar_vd62
27-04-2013, 00:43
Конфуций, дай малко разяснения.
Кво ми цитираш загадъчно, кат нЕкоя гейша.
Друг път ся лягам че утре път ме чака, а след пътя бира и кибапчитЪ.
Да, крадецът казва:дръжте крадеца.
Ами като цяло са си лика прилика и двете относно тия действия-подслушване и т.н.
Въпреки това, по-голямата част от пишещите и четящи този форум не проумяват реалността, жалка картинка.
То да беше само от форума ...
Ей, голям майтап тоя Бойко, как ги нарежда тия пед@ли :)
nikolaaaay
27-04-2013, 14:57
О, да, ти си гений.
Аз пък мисля, че е много прав колегата. Звучи невероятно тези записи да се направени от МВР. Тази версия е за наивници според мен, ама те и без това феновете на БСП са такива. Лошият Цветанов е пратил полицаи да подслушват Миро Найденов на 15.04.2013. когато вече от 2 месеца е извън МВР и после на полицаите "им писнало" и дали записите на БСП. Ми то в приказката за Снежанка има повече логика. Според мен Миро Найденов сам е записал разговорите с цел да си отмъщава на ГЕРБ, ама първо да види за какво го съдят. Що за наглост е да платиш 50 бона за фейсбук страницата на земеделското министерство. Това си е същото като фактурите за дъвки на Вальо Топлото, пък и на подобна сума. Такива умници трябва да ги съдят по бързата процедура, ама сега сигурно ще го оправдаят заради заслугите му по бръмбъргейт.
Във всеки случай последните записи нямат нищо общо с послушването от МВР.
Иначе относно подслушването на министри и управляващи по принцип аз съм ЗА. Как иначе да им хванат далаверите при положение, че в днешно време има хиляди корупционни схеми, някои от които са законни.
Susscrofa
27-04-2013, 15:03
Аз пък мисля, че е много прав колегата. Звучи невероятно тези записи да се направени от МВР. Тази версия е за наивници според мен, ама те и без това феновете на БСП са такива. Лошият Цветанов е пратил полицаи да подслушват Миро Найденов на 15.04.2013. когато вече от 2 месеца е извън МВР и после на полицаите "им писнало" и дали записите на БСП. Ми то в приказката за Снежанка има повече логика. Според мен Миро Найденов сам е записал разговорите с цел да си отмъщава на ГЕРБ, ама първо да види за какво го съдят. Що за наглост е да платиш 50 бона за фейсбук страницата на земеделското министерство. Това си е същото като фактурите за дъвки на Вальо Топлото, пък и на подобна сума. Такива умници трябва да ги съдят по бързата процедура, ама сега сигурно ще го оправдаят заради заслугите му по бръмбъргейт.
Във всеки случай последните записи нямат нищо общо с послушването от МВР.
Иначе относно подслушването на министри и управляващи по принцип аз съм ЗА. Как иначе да им хванат далаверите при положение, че в днешно време има хиляди корупционни схеми, някои от които са законни.
А защо търпяха Миро и двамата.
А и ББ си говореше доста приятелски с него към 15 април:)
Подслушването става чрез телефона или друго устройство прикачено към М. Найденов. Възможно е и той да не е знаел.
ecotronic
27-04-2013, 16:45
Подслушването става чрез телефона или друго устройство прикачено към М. Найденов. Възможно е и той да не е знаел.
Или да е знаел а за да убеди слушателите в това, че не е знаел, накрая отиде да се изпишка и пусна водата :)
Другаря Станишев е най големият плъх, след него са организациите на комунистите от ДПС, АТаКа.
Все пак ГЕРБ (абсурдна партия, но закономерна в българското общество) направи и някои положителни решения за България, наприме спря проекта Белене.
Добре че Станишев разбута тази история че да се видят нагледно някои неща.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред медиите в Симеоновград, че е забранил да му се говори за информацията в общественото пространство относно скандала с подслушването. Той не е чул, не чете вестници, не гледа телевизия, не слуша радио и не иска да се интересува.
Бойко с нова тактика, прилага щтраусовия ефект. Както се казваше едно време. Акъл море, глава шамандура.
Станишев е национален предател, да си бута жената.
Susscrofa
27-04-2013, 19:26
Фреди, не се притеснявай за ББ, той ще стане председател на европейската народна партия, определено има качества за това.
Притеснявам се единствено Дмитриевич да не ни стане мин. председател отново Суси, щото той за нищо не става.
Susscrofa
27-04-2013, 19:29
Или да е знаел а за да убеди слушателите в това, че не е знаел, накрая отиде да се изпишка и пусна водата :)
Подслушване, чрез личния ти телефон без той да е в режимна разговор е честа практика.
Просто активират микрофона и те слушат.
В този случай е необходимо телефонът да е манипулиран предварително.
Определено Найденов не е знаел, че го слушат.
Та това си е толкова интимен и приятелски разговор.
nikolaaaay
27-04-2013, 21:26
Според мен точно Миро е направил записа. Преди 2 дни изведнъж почва да се оплаква от Цветанов и от подслушването по времето на ГЕРБ и сега излизат тези записи и пак се налива масло в огъня. Само дето сега Цветанов не е никакъв в МВР и очевидно последните записи нямат нищо общо с МВР. Целта е просто да се омаскари Цветанов, ама ако това с подслушването е единственото, за което могат да се хванат в управлението на ГЕРБ, то ББ почва много да ми се издига в очите.
Още повече, че на записите ББ говори точно това, което си говори и пред медиите и с почти същия изказ.