PDA

View Full Version : Митът "2.0 туин спарк"...

Pages : 1 [2] 3 4 5

don_pepone
25-04-2013, 17:06
ся не разбрах идеята, искаш да покажеш че има много ТС строшени за части и може да се намери лесно вал,а няма Шестаци счупени,камоли 3.2 ;) то верно и няма много бройки ГТА в Бг,ама. и няма нужда за части .....

ФЕРАРИСТ
25-04-2013, 17:58
2. до 18:00 часа днес купувам колянов вал от шестак 3.2 на цена обявена от вас (най-ниската оферта печели) само налични т.е. с доставка за утре...
Имам един на първи ремонт, един втори и един за полиране само, доставката кой ще я поеме......????:devil:

ne0
25-04-2013, 18:17
за съжаление промоцията свърши или есперимент "чикия на пЕсък" не даде резултат...

т.е. Никой няма нужда от колянов вал за 2.0ТС, както и никой не продава колянов вал за V6....

или тва са ЕБАСИ И ЗДРАВИТЕ МОТОРИ!!!!

---------- Post added at 15:17 ---------- Previous post was at 15:16 ----------

Първо,няма как да имаме поглед върху личната ти кореспонденция във форума.

Винаги има как :):):) http://www.youtube.com/watch?v=-b7geklmPDo

Момиче
25-04-2013, 18:28
Здравейте пак, надявам се няма някой и на мен да се скара :D
Благодаря на всички за отговорите. Колата ми има стикери "Клуб Алфа Ромео България". Чудя се дали да питам...доста лесно разпознаваема е...цвят хамелеон :roll:

ne0
25-04-2013, 18:49
вариш до кипване, после сервираш на локуми

Linkestis
25-04-2013, 19:26
Освен че ти пречи на видимостта,това стикерче ще ти послужи за присмех от останалите авто-клубове в България.

ivo_red
25-04-2013, 20:44
Освен че ти пречи на видимостта,това стикерче ще ти послужи за присмех от останалите авто-клубове в България.:respect::bouncing_smiley::lol::big_bow_d own: :roll2:

radostin_ivanov
25-04-2013, 21:09
И шестаци и осмаци всичко се чупи,с две думи италиянците са си пед....си.

Sunny
25-04-2013, 22:13

Мдаам ;)

ne0
25-04-2013, 22:16
Мдаам ;)

Надявам се знаеш откъде е тази снимка.

Sunny
25-04-2013, 22:33
Надин ?
След като разчистихте двора ?
;)

ivo_red
25-04-2013, 22:39

Именно :th_up::thumbup:

milev86
26-04-2013, 01:25
Отвратително е, че и във форума на Алфа Ромео, има хора, които си мислят, че карат Алфа Умрело! Аз съм убеден, че във форумите на двете ми най-противни марки - VW и BMW, няма да има хора, които така настойчиво да плюят автомобилите си и да ги унижават. Сори пичове, обаче това е грозно.

ivo_red
26-04-2013, 01:59
Отвратително е, че и във форума на Алфа Ромео, има хора, които си мислят, че карат Алфа Умрело! Аз съм убеден, че във форумите на двете ми най-противни марки - VW и BMW, няма да има хора, които така настойчиво да плюят автомобилите си и да ги унижават. Сори пичове, обаче това е грозно.
Тук плюенето за някои е модна тенденция...особено по Алфа Ромео...все едно някой насила ги е накарал да си вземат Алфа, ама иначе висят нон стоп във форума да ръсят компетентни мнения. Навъдили са се откровено комплексирани хора в този форум, които се опитват да си докажат сами колко са яки, за разлика от "останалите будали" :comphits: без да искам да засегна някого конкретно. Има обаче и хора, заради които си струва да четеш и пишеш още тук. За това не си ги слагай на сърцето и си карай колицата спокойно

Doomguy
26-04-2013, 09:23
А според мен трябва да се върне стария метод на модерация, за да спрете да ривети, че навсякъде се спамело и драйфало...

ivo_red
26-04-2013, 12:44
Аз пък мисля, че във форума са се "навъдили" неграмотни комплексари, които едно, че нямат усещане за реалността, второ, че нямат чувство за хумор, трето, че дори не разпознават като видят такова и четвърто, че "ирония" дори и в речника да го намерят няма да разберат какво означава... :neko:
Не разбрах само, мен ли визираш колега? Да знам, ако е така, да си слагам въжето.Ще те помоля да покажеш нещо неграмотно и несвързано с реалността написано от мен досега. Няма смисъл във всеки втори пост да обясняваш за иронията. Разбрахме, че си много" над нещата" ;). "Искрени извинения", ако сте се почувствал засегнат и визиран от мен. Отивам да си умра тихичко в някой ъгъл от мъка, че съм недооценен във форума и в очакване да ми се смеят хората, че така съм се преебал с Алфа, още повече ТС. :big_whoops:

Да поясня за останалите, че в последно време като нямам много работа на бачкане и си уплътнявам времето понякога с четене на теми във форума. И попадам на много адски неграмотни мнения, за кОтии, нЪмиране, и прочее, "компетентни" изказвания, обиди без основание и откровен "пишкомер". Като влезе някой нов тук и се хваща за главата. Та мисълта ми беше, че не може да се приема всичко прочетено тук буквално и за чиста истина, а трябва да се отсеят доста глупости. За това и казах, че не визирам никого конкретно, но явно някои хора сами се слагат в кюпа.

ne0
26-04-2013, 13:43
Локумът, може да се сервира, но може и да се запърже до златно. Взимате ключ 17'' и навивате часовника за 18:00 часа. След разтваряне на субстанцията се намазвате.

ivo_red
26-04-2013, 14:40
Локумът, може да се сервира, но може и да се запърже до златно. Взимате ключ 17'' и навивате часовника за 18:00 часа. След разтваряне на субстанцията се намазвате.

Нено, мазане има в тая тема, ама не е с локум, а с изходният продукт

to6ko
26-04-2013, 14:50
Нено, мазане има в тая тема, ама не е с локум, а с изходният продукт

Кво ти мазане братче,:big_whoops:направо си е посиране до плешките
Мит или не всеки си кара това което сам си е харесал и избрал!
П.С няма лош двигател,има лош стопанин!!!

ivo_red
26-04-2013, 20:37
Ама изобщо не, съжалявам ако съм те засегнал по какъвто и да е начин. Останалото от поста ти дето не съм го цитирал са ненужни обиди, които игнорирам защото явно по някаква причина си разбрал погрешно, че визирам теб... :handshake:
:cheers:

dariog
29-04-2013, 23:29
точно така газ до ламарината

fred
30-04-2013, 00:07
Аз дизел никокога не бих си купил, това мога да ви кажа :pimp:

Bobi_33
30-04-2013, 00:15
По принцип доста от най-ревностните почитатели на бензина проповедници на тема "антидизел" отпреди някоя и друга година в момента карат дизел. Примери има доста.
Истината е, че колкото и да не харесваш дизела, като седнеш и покараш дизел, забравяш за предрасъдъците си по въпроса, а когато след по-напористо ръчкане спреш на бензиностанцията ,заредиш и си направиш калкулачията ,забравяш колко не си харесвал дизела.

Ilko Ivanov
30-04-2013, 00:40
То и аз така си мислех навремето...

Не че съм имал ядове с ТСпаркове-те в подписа ми.
Някои съм ги купувал от Италия със счупен мотор - тук ремонт, но както трябва и хубаво масло и само каране.

Ама както каза Bobi_33 за горе-долу еднакъв вървеж разхода е двоен. За газовите системи знам колко са икономични, ма аз си имам мнение по въпроса. Карал съм и с обикновена газова и с инжекцион и то доста марки коли, не само италиански. В крайна сметка подържаш две горивни системи, от които едната изградена с доста нискокачествени елементи...
Да ме извинят тези дето са си монтирали газов инжекцион за 1500евро :surrender:. Тези са с качествени елементи.

П.П. Сега да не скочите за вървежа на дизела и бензина...
Ясно ми е, че бензиновият двг. е по-подходящ за състезателни цели, и при еднакъв обем и подходяща турбина превъзхожда дизела, ама все си мисля че говорим за ежедневни каруци...

code
30-04-2013, 08:32
Да ви кажа като заредя на бензиностанцията за 170лв нафта не ми се вижда много евтино .. Иначе за вървенето върви много, ама сток беше доста умрял. Абе много е различно .. все едно да сравняваш круши с ябълки. Най-добре да имаш и бензин и дизел и да ги караш на смесена езда :tooth:

badmadafaka
30-04-2013, 10:29
По принцип доста от най-ревностните почитатели на бензина проповедници на тема "антидизел" отпреди някоя и друга година в момента карат дизел.
И то не само карат ами и "наказват" по-мощни бензинки... :drunk:

vaklinator
30-04-2013, 10:42

+++++
И аз

Sunny
30-04-2013, 18:28
Тооо те нещата при бензин<>дизел са малко като при ръчна<>автоматична скоростна кутия ... повечето като се качат и покарат автомат и повече не искат и да чуят за ръчка ... то и аз така де като се качих на автомата и не ми се чува за ръчка ... свят голям , хора разни и всеки с капризите и предпочитанията си ...

BillyBoy`
30-04-2013, 19:06
И то не само карат ами и "наказват" по-мощни бензинки... :drunk:Какви бензинки?Щото има и турбо бензинки!

don_pepone
30-04-2013, 19:20
за вървенето върви дизела,особенно ако се пипне малко,разхода е дооста по-добре в сравнение с бенза,ама тоя звук на дизеловият двигател е отвратителен и това е основното което ме спира да си купя печка. Иначе спор няма че ако колата нее на газ не може да се сравнява разхода в пари на 100км.

badmadafaka
30-04-2013, 19:49
Какви бензинки?Щото има и турбо бензинки!
Естествено, че не такива... ;)

koolio
30-04-2013, 21:32
за вървенето върви дизела,особенно ако се пипне малко,разхода е дооста по-добре в сравнение с бенза,ама тоя звук на дизеловият двигател е отвратителен и това е основното което ме спира да си купя печка. Иначе спор няма че ако колата нее на газ не може да се сравнява разхода в пари на 100км.

JTD карАл ли си некога? :D Звукът е далеч от аграрното звучене на другите дизели.

spe4elist
30-04-2013, 21:36
Естествено, че не такива... ;)

Да де, ама е хубаво да сравняваме ябълки с ябълки ... Щото е много лесно да накажеш с чипнат претурбиниран дизел - стоков атмосферен бензин :calc: Представете си само обратния вариант: чипнат турбиниран прегенериран бензин срещу стоков атмосферен дизел. Резултата ще е трагичен :puke:

badmadafaka
30-04-2013, 21:56
Не ми се влиза в безмислени спорове, щом сравненето не ви се струва адекватно добре... :wow:

И все пак щом ако говорим примерно за TS 16V CF3 и 2.4 JTD CF3, смяташ, че не сравнявам "ябълки с ябълки", то кое сравнение е адкватно - пет цилиндров комонрейл турбо дизел дето е 140 коня да го сравнявам с турбо бензин над 200 коня ли..? Само защото и двата имат турбо, стават и двата "ябълки", а иначе едното е "круша", нищо, че мощностите са еднакви (дори и еднакви не са а атмосферния е по-мощен)..?
Ми ако ги сравним и двата с едно невинно 1.3 ванкелово двигателче, то какво е - сигурно е "грозде" в сравнение с ония два двойно по-големи слона... Ма това няма да му попречи да ги опуха и двата, или..?
Ако ще на цилиндър по две турбини да са му сложили на дизела, хората са изкарали от него по-малка мощност, отколкото от атмосферния бензин, така, че аз си мисля, че стокови трябва да са сравними...

ecotronic
30-04-2013, 22:14
Темата беше за размисли върху 2.0 ts двигателя и затова на какво се дължи лошата му слава. И изобщо има ли такава.
Не е редно да се сравняват изобщо дизелови с бензинови двигатели, поради коренно различния принцип на действие, коренно различните характеристики и пр.
Само купетата, които теглят са еднакви.

old alfist
30-04-2013, 23:48
Отдавна очаквах да се появи, ни в клин ни в ръкав, рефрена за дизелите - даже твръде позакъсня.

don_pepone
01-05-2013, 01:06
JTD карАл ли си некога? :D Звукът е далеч от аграрното звучене на другите дизели.

не съм карал лична такава,но това не ми пречи да не съм глух.... дизлака си е дизлак и не кефи на звук това е ,дори и петаците. Не ангажирам никой с мпето мнение,просто не ме кефи кал се чуват,особенно на място като работят.....

code
01-05-2013, 08:41
не съм карал лична такава,но това не ми пречи да не съм глух.... дизлака си е дизлак и не кефи на звук това е ,дори и петаците. Не ангажирам никой с мпето мнение,просто не ме кефи кал се чуват,особенно на място като работят.....

Колата върви или не върви, гори или не гори другото са разни подробности от пейзажа. Вариатора като чука какво - чука и това е, повечето изобщо не им прави впечатление.:) Моят дизел можеш да го чуеш само сутрин при палене или на отворени прозорци и нищо дразнещо няма в това. Много по-дразнещо ми е някой пишман рацер да си е махнал гърнетата и да реве като разпран гъз :)

pace
01-05-2013, 09:34
Щото никога не си карал :grin:

vaklinator
01-05-2013, 09:43
Щото никога не си карал :grin:

Че то няма нужда всеки да се преебава - ей скивай тука.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=78471

V_A_N_K_A_T_A
01-05-2013, 13:19
Че то няма нужда всеки да се преебава - ей скивай тука.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=78471

И какво точно има да се скива?! Прескочил ремък.
Точно па 8 клапаново JTD да се дава като пример за преебавка.... :tooth: смешно е, не се излагайте...

DMS
01-05-2013, 13:46
И какво точно има да се скива?! Прескочил ремък.
Точно па 8 клапаново JTD да се дава като пример за преебавка.... :tooth: смешно е, не се излагайте...

+1 :flirt:

Публична тайна е, че JTD-то здрав и идиотоустойчив двигател. На фона на TS едва ли има смисъл от сравнение с оглед разходите при усреднени параметри. За звук и вървеж също може да се поспори...

http://www.youtube.com/watch?v=gwgz92rVwjo

fiore
01-05-2013, 17:14
Те така говорят и за 8 клапановия верижен 1,8 на 155 но аз съм строшил 2 срещу един 2,0 ts - кой ли е по добър?

BillyBoy`
01-05-2013, 19:39
Не ми се влиза в безмислени спорове, щом сравненето не ви се струва адекватно добре... :wow:

И все пак щом ако говорим примерно за TS 16V CF3 и 2.4 JTD CF3, смяташ, че не сравнявам "ябълки с ябълки", то кое сравнение е адкватно - пет цилиндров комонрейл турбо дизел дето е 140 коня да го сравнявам с турбо бензин над 200 коня ли..? Само защото и двата имат турбо, стават и двата "ябълки", а иначе едното е "круша", нищо, че мощностите са еднакви (дори и еднакви не са а атмосферния е по-мощен)..?
Ми ако ги сравним и двата с едно невинно 1.3 ванкелово двигателче, то какво е - сигурно е "грозде" в сравнение с ония два двойно по-големи слона... Ма това няма да му попречи да ги опуха и двата, или..?
Ако ще на цилиндър по две турбини да са му сложили на дизела, хората са изкарали от него по-малка мощност, отколкото от атмосферния бензин, така, че аз си мисля, че стокови трябва да са сравними...Не виждам изобщо защо влизаш във излишни спорове!Щом искаш да сравняваме да сравняваме 145QW и 147JTD 16V150hp..И двата са със еднаква мощност.Кое ще върви повече според теб?0-100км,0-400м.

badmadafaka
01-05-2013, 21:50
Не знам... :crybaby:

radostin_ivanov
01-05-2013, 23:19
Ба,че то има ли коли дизел.Дизела не беше ли само за рейсове и камиони?

rossenvn
02-05-2013, 00:35

И кораби също, ааааа да не забравя - и около 70-80% от колите в Европа ;-)

code
02-05-2013, 09:15
Ако 9-ката ми е служебна кола бих я сменил дори с 1,9JTS ;) Просто ми е по кеф да карам такава. Ама това при положение, че някой ми поема ремонтите и горивата:innocent: Иначе нещо не ме кефи да ме вкара за 5г с 10-на хиляди лева отгоре ;) За моя кола даже ако бях намерил 1,8 със сигурност щях да я купя и да си джиткам с под 20лв градско на газ ;)

old alfist
02-05-2013, 09:54
Повечето плюят по TS-тата, особено тези които са имали, но си спомнят с умиление и съжаляват донякъде, че вече не карат такива.

NPP
02-05-2013, 10:27
За скромните 2 години с ТС мога да кажа, че съм изключително доволен! Двигателя върви прилично и, ако вземеш читава бройка и я поддържаш добре, то няма да имаш грижи. Да това не е Голф, но за мен лично това е и сред най-големите плюсове!

vaklinator
02-05-2013, 10:51
За скромните 2 години с ТС мога да кажа, че съм изключително доволен! Двигателя върви прилично и, ако вземеш читава бройка и я поддържаш добре, то няма да имаш грижи. Да това не е Голф, но за мен лично това е и сред най-големите плюсове!

Аз съм 7години с ТС и никога не съм имал проблем с 2,0 верига. Не съм виждал по-добър мотор досега и то на 200 000 /нополовината разстояние от Земята до Луната/
Само моя двигател ли е най-запазения? Има хора, които ми познават колата и могат да потвърдят, че е като нов!

Кайо
02-05-2013, 11:22
.....aйдеееее....спора бенз нафта отново е актуален.
Карам дизел от Октомври 2012,още не мога да свикна със звука на мотора но това тракане се компенсира с по ниския разход спрямо бензинката ми.....2,4 jtdm с 200 коня и по-тежко купе харчи по-малко от 2,0 ТS .....нека ми е гадно.

koolio
02-05-2013, 11:43
Аз съм 7години с ТС и никога не съм имал проблем с 2,0 верига. Не съм виждал по-добър мотор досега и то на 200 000 /нополовината разстояние от Земята до Луната/
Само моя двигател ли е най-запазения? Има хора, които ми познават колата и могат да потвърдят, че е като нов!

Моята я продадох на 320 000 км - до последно вървеше със 190 и нямаше ядове.

Jivko7777
02-05-2013, 12:04

мамин сладък нормален дизел вече дава 13-ка, коя нормална бензинова кола дава 13-ка ???

spe4elist
02-05-2013, 12:50
мамин сладък нормален дизел вече дава 13-ка, коя нормална бензинова кола дава 13-ка ???
Моята! Задръстванията във Варна, с постоянно включен климатроник, 12/100 А95Н, 2.0 ТS CF2, 210 000 км (ако не са и повече :calc:). За 6 години, откакто я имам, съм сменил само дебитомер по задължение, свещите ги смених от келешлък. Другите ми разходи са за нормална смяна на консумативи. Не съм рязал пин-15 и оборотите ми не клатят. Пропан-бутан/метан не е помирисвала - няма и да помирише!

Не виждам какво лошо има в този, така оплют, 2.0 TS?!?

пп На магистралата си позволявам да вдигна 200, където пътната настилка го позволява, но ме е страх някой трап да не ме изхвърли в полето! А в града - влизам отвреме на време в лютеницата, но разумно ... :devil:

Jivko7777
02-05-2013, 18:33
олелел за разход ми говори говоря за време ;)

spe4elist
02-05-2013, 18:59
Уточнявай се бре колега :go:

Bobi_33
02-05-2013, 19:01

Ма ти нещо не си във спора и въобще в темата, като гледам. Никой не говори за верижният ТS, темата е за 2.0 16V TS, който няма допирна точка с твоят 8 клапанов TS, нито като здравина, нито като произход и концепция. Единствено общо между 2-та мотора е, и 2-та са с по 4 цилиндъра и имат по 2 свещи на всеки цилиндър.

Бобби
02-05-2013, 20:25
Говорят, не говорят....ние с веригите трябва да се изкажем:)))).......ония събрат с 16- те винтила...върви много като е млад и се пулучава обратното, като е стар.....при нас е едно и също....:)))

Бобби
02-05-2013, 21:00
.....aйдеееее....спора бенз нафта отново е актуален.
Карам дизел от Октомври 2012,още не мога да свикна със звука на мотора но това тракане се компенсира с по ниския разход спрямо бензинката ми.....2,4 jtdm с 200 коня и по-тежко купе харчи по-малко от 2,0 ТS .....нека ми е гадно.
Добро утро...заблуден византиецо.......:pp:
Сории, ама пак си избрал калпавият мотор......:))
2.4jtd...но без "М" е истината......:))

DiStefano
02-05-2013, 21:21
Говорят, не говорят....ние с веригите трябва да се изкажем:)))).......ония събрат с 16- те винтила...върви много като е млад и се пулучава обратното, като е стар.....при нас е едно и също....:)))

Ааа верно е едно и също .. и млад и стар маслото все му не стига.

BillyBoy`
02-05-2013, 21:46
мамин сладък нормален дизел вече дава 13-ка, коя нормална бензинова кола дава 13-ка ???Кои е тоя нормален дизел дето ще даде 13-ка?Всъщност ако говорим за алфа няма такъв вариант.

thecleaner
02-05-2013, 21:51
Кои е тоя нормален дизел дето ще даде 13-ка?Всъщност ако говорим за алфа няма такъв вариант.

Е Жиката са превъзбужда с БМВ 335 на Митко, което реално е само с махнати екологии и чип, ма туи е БМВ не е италианска бигачка.

old alfist
02-05-2013, 21:59
Днес ми направи впечетление, как една сребриста кола шпори яко по баирите към вилата и рязка другите коли на общо основание - когато я настигнах се оказа баща ми с малката Алфа.

radostin_ivanov
02-05-2013, 22:08

Първо иронизирах,дизела е много добър за всекидневно каране,има си висок въртящ от ниски обороти и харчи по малко.Това че някои хора изнасилват дизели е ок,но никога не може да сравнявате турбо бензин с турбо дизел.

old alfist
02-05-2013, 22:11
Първо иронизирах,дизела е много добър за всекидневно каране,има си висок въртящ от ниски обороти и харчи по малко.Това че някои хора изнасилват дизели е ок,но никога не може да сравнявате турбо бензин с турбо дизел.
Те сравняват цени, т.е икономика, а не техника, но и икономиката нещо им е сбъркана.

Кайо
02-05-2013, 22:54
Добро утро...заблуден византиецо.......:pp:
Сории, ама пак си избрал калпавият мотор......:))
2.4jtd...но без "М" е истината......:))

Да ама 159 нема jtd без м....:)
Аз съм на тия неща....харесвам бъгавите мотори....2,0 TS 16V и 2,4 jtdm.:):):)

pace
02-05-2013, 23:04
Я па са разбирам,че 56-цата е спортна кола,се си мисЛех,че е семеен седан......

Кайо
02-05-2013, 23:38
Я па са разбирам,че 56-цата е спортна кола,се си мисЛех,че е семеен седан......

156 е най-спортната.....особенно ако е 2,0ts....

pace
03-05-2013, 00:00
156 е най-спортната.....особенно ако е 2,0ts....
С това убеждение останах,лютеници,прекъсвачи,биели през блоковете...яката работа :pokey:

Васил Петров
03-05-2013, 00:29
Чета и се забавлявам колко има още заблудени.

Кайо
03-05-2013, 00:31
С това убеждение останах,лютеници,прекъсвачи,биели през блоковете...яката работа :pokey:

Мери разстоянието Ниш-Белград и обратно или Солун-Атина-Солун.....на сред лето особенно на втория маршрут съм я изнасилва зверски ама не роди....а бяха само някакви 40-47 градуса навън....

pace
03-05-2013, 00:38
ама не роди....
и това ли те ядоса :photo: в тая тема всеки пост е уникален :crazy:

old alfist
03-05-2013, 01:19
Тук човек може да си се заяжда на воля и да си плещи глупости.

Tonimir
03-05-2013, 01:55
Чета и се забавлявам колко има още заблудени.
Не си само ти дет се забавлява :)

Нека страниците с постове набъбват, още сега ... :BBQ:

Кайо
03-05-2013, 02:25
и това ли те ядоса :photo: в тая тема всеки пост е уникален :crazy:

.....ми яд ме е.:)
Толкоз родилки а моята йок.:):):)

spe4elist
03-05-2013, 09:20
.....ми яд ме е.:)
Толкоз родилки а моята йок.:):):)

Чеки ся - то си трябва майсторлък!

1. Вземаме от Горубляне еФтина Алфа с ТС мотор.
2. Яката ра'лта и гаС да ламарината (разбирай в лютеницата).
3. Драг-им разни беемвета М-ки и други бигачки ...

и Резултата е ясен:
Раждане без секцио - четиризнаци буталца и шеснайсемалкивинтилчета ...

code
03-05-2013, 09:32

и Резултата е ясен:

Най-важното е като се раздава всичката газ въздуховодът да е нацепен на няколко места и свещите да са оригиналните щото са много скъпи и бубините да са сцепени тоже иначе може да вземе да си докара сместа и да развали хубаата ралта :BBQ::BBQ:

badmadafaka
03-05-2013, 09:41
Демек въпросния кошник да е "Нацепена Батка" ли бе..? :static:

Кайо
03-05-2013, 09:47

и Резултата е ясен:

Вкара ме в размисли сега.....само от Горубляне ли или става и от Дупница?:)

Доко
03-05-2013, 10:37

Ааа, и от форума също става... :rotfl:

Кайо
03-05-2013, 10:41
Ааа, и от форума също става... :rotfl:

....стига па ти бре...тук всички са добре подържани бигачки.:):):)

Доко
03-05-2013, 12:04
....стига па ти бре...тук всички са добре подържани бигачки.:):):)

Особено джетедетата. :-)

spe4elist
03-05-2013, 19:23
Особено джетедетата. :-)
Съкън - жътъдътата не закачай! Те н`са чупат! :devil:

И ако някой реши да доказва гореспоменатото, да си даде личното жътъдъ в ръцете ми и обещавам до 30 минути да му свирна турбото и до час да го изродя като гинеколог-любител ... :prescription:

DMS
03-05-2013, 19:26
Съкън - жътъдътата не закачай! Те н`са чупат! :devil:

И ако някой реши да доказва гореспоменатото, да си даде личното жътъдъ в ръцете ми и обещавам до 30 минути да му свирна турбото и до час да го изродя като гинеколог-любител ... :prescription:
Заповядай :coolio:

Ама ако не успееш искам да си татуираш на челото "1.9 JTD forever". :D

Jivko7777
03-05-2013, 19:30
Кои е тоя нормален дизел дето ще даде 13-ка?Всъщност ако говорим за алфа няма такъв вариант.

горе не се говореше за алфа а като цяло за дизел

spe4elist
03-05-2013, 19:30

Не ща. Нямам толкоз пари, да ти платя ремонта.

dimitar_vd62
03-05-2013, 19:56

Все едно да искаш атеист да иде на църква, или папата да каже че няма бог.

spe4elist
03-05-2013, 19:59
Все едно да искаш атеист да иде на църква, или папата да каже че няма бог.

Чшш, гъзара, за дизелите - или добро, или нищо ...

dimitar_vd62
03-05-2013, 20:23
Бе и аз с мойто 1,8 де са дупя....

Jivko7777
03-05-2013, 20:36
Бе и аз с мойто 1,8 де са дупя....

и аз не знам :crazy::lol:

spe4elist
03-05-2013, 21:24
Поздрав за дизелистите (https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/946808_10151448362766312_1091471970_n.jpg)

ivo_red
03-05-2013, 21:58

Дупница, Сливница, всичко под ножа :afro:

vaklinator
03-05-2013, 21:59
Поздрав за дизелистите (https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/946808_10151448362766312_1091471970_n.jpg)

:jason2:

DiStefano
03-05-2013, 22:03

Мерси ... :drunk:

Поздрав и за бензинджиите :crazy:

http://www.carscoops.com/2013/04/if-maserati-ghibli-v6-diesel-succeeds.html

dimitar_vd62
03-05-2013, 22:39
Е ви го спора.

http://www.youtube.com/watch?v=Gh5X0Ggg2wc

Кайо
03-05-2013, 22:40
Дупница, Сливница, всичко под ножа :afro:

.....ай това ми е любим маршрут от Дипница до Сливница.:):):)

vaklinator
03-05-2013, 22:59
Е ви го спора.

Бравооо . Въглищата ДОЛУУУУ

Бобби
04-05-2013, 10:13
.....ай това ми е любим маршрут от Дипница до Сливница.:):):)
А бе Вие,, да не сте от Курило....п.п.квартал на Нови искър:tooth:

---------- Post added at 07:11 ---------- Previous post was at 07:07 ----------

Е ви го спора.

Е.....:noooo:Ферариста сега ще се нака от кеф.......:moon:

---------- Post added at 07:13 ---------- Previous post was at 07:11 ----------

Бравооо . Въглищата ДОЛУУУУ
У мене има нешо пернишко и ще продължавам да си копкам въглища...:coolio:

malkia_jiraf
04-05-2013, 13:53
И тс много чупят скоросни кутий

radostin_ivanov
04-05-2013, 17:39
:prescription: :throw::И съединители.

dimitar_vd62
05-05-2013, 22:38
А ся не наливайте масло в огъня.

ivo_red
06-05-2013, 00:44
По италианките всичко се чупи!:knock:

Jivko7777
06-05-2013, 01:04
А бе Вие,, да не сте от Курило....п.п.квартал на Нови искър:tooth:

---------- Post added at 07:11 ---------- Previous post was at 07:07 ----------

Е.....:noooo:Ферариста сега ще се нака от кеф.......:moon:

---------- Post added at 07:13 ---------- Previous post was at 07:11 ----------

У мене има нешо пернишко и ще продължавам да си копкам въглища...:coolio:

Ферариста да се писне с 2,0-ката си с мене сега да видим

BillyBoy`
06-05-2013, 09:01
Преди да чимпнете мипнете сичките мълчите,ама след това ставате много вървежни.Що ли?:).

Бобби
06-05-2013, 09:02
Ферариста да се писне с 2,0-ката си с мене сега да видим
Айде, ти пък се засегна.....:wow:...и мен ме бягат някой аудита, ама си трая да не им вдигам самочуствието:))

spe4elist
06-05-2013, 09:06
Преди да чимпнете мипнете сичките мълчите,ама след това ставате много вървежни.Що ли?:).

Нещо си се объркал - преди да се пуснат, на старта си свалят турбините и атмосферно бият бензинките ...

:bouncing_smiley:

badmadafaka
06-05-2013, 10:10
Мани бе, чупят съединители, скоростни кутии, бутала, клапани, бензин и нафта харчат, масло искат отвреме-навреме...
А не е нещо да кажеш - все чисто нови коли да го еб@, на нЕма и по 15-16 години средна възраст, лъчезарки от по-горе изброените средища на почтени и честни търговци на коли... Бива ли такова нещо?!
Пълни боклуци са тия алфи - и дизелите и бензините, че и тия на гаС!!! Да не говорим, че и данък трябва да им се плаща, че и застраховки... За винетки да не говорим... Б@хти кочините мръсни!

Кайо
06-05-2013, 13:37
...чупят съединители....ама ментос съединители.....

Jivko7777
06-05-2013, 14:43
...

old alfist
06-05-2013, 16:58
2.0 TS не е никакъв мит, а една прекрасна реалност.
Онзи ден се наложи да се изпреваря екстремно една кола и си перна 5500об. на 2-ра, без изобщо да се затрудни, като имаше възможност за още, но нямаше нужда - даже имам 3 свидетели от форума.

Бобби
06-05-2013, 16:58
...чупят съединители....ама ментос съединители.....
Найстина глупост.....:go:
На старата баба 155...смяна съединител на близо 300....хил. км....и то лагера изви, а съединителя имаше живот още....156-та е на 240.....и още държи....макар, че е пътмник...а бе какво ми говорите.....:laser:
:go:....няма здрава кола, ако не се подържа...
А Живко е превъзбуден....какви са тия нощтни клипове.....да не ме занимава с глупости:hi_temerature:

ecotronic
06-05-2013, 17:21
2.0 TS не е никакъв мит, а една прекрасна реалност.
Онзи ден се наложи да се изпреваря екстремно една кола и си перна 5500об. на 2-ра, без изобщо да се затрудни, като имаше възможност за още, но нямаше нужда - даже имам 3 свидетели от форума.

Това е и моето мнение. Когато човек се отнася с грижа и внимание към този двигател, дълго ще му се радва.

Тъй че като гледам какво гласят много от мненията по темата, мисля, че е редно заглавието и да бъде променено на:

"Дуракоустойчив двигател ли е 2.0 TS ?"

old alfist
06-05-2013, 17:48
Това е и моето мнение. Когато човек се отнася с грижа и внимание към този двигател, дълго ще му се радва.

Тъй че като гледам какво гласят много от мненията по темата, мисля, че е редно заглавието и да бъде променено на:

"Дуракоустойчив двигател ли е 2.0 TS ?"
Аз бих ти отговорил, че не е дуракоустойчив, а е двигател за устойчиви хора с нормално мислене, стъпили здраво на земята и нехвърчащи в небесата.

digitalundgrd
06-05-2013, 17:52
... мурбо бензини италиянски загиват и не само ;)

http://www.youtube.com/watch?v=xc5Su-ADhqM

къде сте бензините :hehe:

ПП: Билибой кви чипове бе :) аз имам ремапче и той е последната дупка от кавала чак :)

Ххехехех :) Живко ще имаш ли път към София скоро? :flowers: Тука даже отговарям със същата кола от клипса ;)

А и защо мерите със сток купе турбо ;) Все едно 145-цата на Даги да се премери със сток 2.4 жтд :)

ecotronic
06-05-2013, 18:08
Аз бих ти отговорил, че не е дуракоустойчив, а е двигател за устойчиви хора с нормално мислене, стъпили здраво на земята и нехвърчащи в небесата.

Не само за устойчиви хора с нормално мислене а за хора, които са свикнали да изпитват удоволствието от динамиката и еластичността на мотора.

На дизел-рацерите ще задам няколко прости въпроса:

Знае ли някой за някое върхово постижение в историята на автомобилостроенето, примерно формула 1 или някой от топ 10 световно признати расови автомобила да са базиранни на дизелов двигател?

Знае ли някой защо една марка като BMW например, която традиционно се славеше с производството на динамични автомобили от среден клас, до средата на 80-те години на миналия век не си позволяваше да се покаже на пазара с дизелов двигател?

Знае ли някой защо в тежката транспортна техника (влакове, кораби, камиони, танкове, строителни машини.........) се разчита единствено на дизелови двигатели?

Знае ли някой защо в последнно време дизеловият двигател навлиза все повече при леките автомобили?

Не се хабете да мислите!

Eто ви отговора:

Защото дизеловият двигател е единствено по-икономимен и до известна степен по издържлив от бензиновия.

Накратко - дизеловият двигател се появява единствено заради икономически съображения.

На тези, които твърдят, че който не е опитвал дизелов автомобил не знае за какво иде реч и ако опита, щял да се влюби необратимо, ще кажа:

Няма човек усетил духа на мощния бензинов двигател, и който да не се интересува от икономическата страна на шофирането, който да смени бензина с дизел.

Това е простата истина, уважаеми колеги :)

old alfist
06-05-2013, 18:23
Не знам, но с този двигател, с възможност за 6 предавки може да си правиш каквото искаш, ако си е подържан според стандартните изисквания.
При мен е навременна смяна с хубаво масло, за по-добро дишане - перящ въздушен филтър реплейсмънт и съответно пръскан с маслото му и зареждане с хубав и пресен бензин.

fade
06-05-2013, 18:34
Не само за устойчиви хора с нормално мислене а за хора, които са свикнали да изпитват удоволствието от динамиката и еластичността на мотора.

...

Това е простата истина, уважаеми колеги :)

Колега, простата истина са 10% по висока индикаторна ефективност (КПД) на дизеловият двигател!
От доста време дизелите пердашат сериозно бензиновите автомобили на LeMans 24, а също така и на някой WTСC сериите. Тяхно е бъдещето и в съвременните, хибридни автомобили и прочие. С напредването на технологиите, и новите материали, вече дизеловият двигател не е много по тежък от бензиновият, също така и не е много по комплициран (както беше преди), и това компенсира до огромна степен преимуществото на бензиновият двигател. Дизеловият двигател има по-голям ресурс защото прави по-малък брой цикли за един и същи маршрут с една и съща скорост и пак причината са ония 10% дето споменах по-горе. :tooth:
Мога да утре да ти изброявам предимства, но ... ако ти си фен на бензина, или просто искаш да си чешеш пръстите, няма как да те убедя в противното. :cheers:

old alfist
06-05-2013, 18:42
Не знам, но във F1, работят с атмосферни бензинови двигатели, което съвпада със спорния дух на Алфа Ромео.

Doomguy
06-05-2013, 18:49
От до година минават на малолитражки с турбо. Което е и бъдещето на съвременния бензинов двигател.

Bobi_33
06-05-2013, 18:55
Не знам, но във F1, работят с атмосферни бензинови двигатели, което съвпада със спорния дух на Алфа Ромео.

И какво общо има мотор от F1 с този във сериен автомобил? При условие, че всяка една съмременна марка има по-близък до F1 мотор, отколкото Алфа Ромео. А въпросният обсъждам ТС е със 75-77 коня от литър мощност. Рено (смятана за долнопробна марка) в момента има по-силни мотори (имат сериен атмосферен мотор с близо 100 коня от литър обем) и доставя мотори във F1 за разлика от Алфа Ромео, които откакто са собственост на Фиат, не произвеждат и разработват мотори за F1 .

Още не мога да си обясня, какво спортно има в един 16V TS, при условеи, че с него марката бележи регрес откъм здравина спрямо предшественика си - 8V TS и има слабо повишение в мощността спрямо предшественика си.

old alfist
06-05-2013, 18:57
На мен ми харесва, че има много фенове на дизела, защото така бензина е по-евтин - просто технологията на производство от суровия петрол е такава, че трябва да излезе и бензин, а когато неговото търсене е по-малко, за нас е добре.

Bobi_33
06-05-2013, 19:04
От до година минават на малолитражки с турбо. Което е и бъдещето на съвременния бензинов двигател.

Всъщност идеята за тези нови турбо мотори е да се разработят нови технологии, които да дават мощност, но с по-нисък разход и по-малко вредни емисии, които ще се пренесат по-късно в серийните коли. Но основната идея е да се постигне нисък разход. Още сега е ясно условието, бъдещите мотори да харчат 30-40% по-малко гориво от сегашните атмосферки, при очаквана сходна мощност. Нова ще бъде и технологията ТЕРС - за усвояването по правилен начин на отделената топлина, която ще бъде преобразувана в енергия и мощност.

old alfist
06-05-2013, 19:08
Бобчо, много добре си подкован технически, но тук става въпрос за демо версията на спорт, а дизела изобщо не се включва в тази схема.

nicks1
06-05-2013, 19:21
От доста време дизелите пердашат сериозно бензиновите автомобили на LeMans 24, а също така и на някой WTСC сериите.

На Льо Ман бият, защото са икономични и спират по малко за зареждания, за WTCC няма да говорим. В момента, в който разрешиха турбо бензина "печките" приключиха участие. Даже тази година няма дизелови мотори.

П.С. Защо всички "печки" искат летящ старт, а не старт от място?

Bobi_33
06-05-2013, 19:30
Бобчо, много добре си подкован технически, но тук става въпрос за демо версията на спорт, а дизела изобщо не се включва в тази схема.

Аз никъде и не твърдя, че дизелът ще влезе във F1 , затова има различни моторни спортове, с различни регламенти и различни правилници, за да се развиват всичките технологии, без значение дали е дизел или бензин. Дизелът има едно голямо предимство пред бензина, поне според мен, а това е доста по-ниската температура на горене на нафтата ,спрямо бензина. Това сваля малко цената на ползваните материали, защото не е необходимо да издържат на толкова високи температури. Иначе това, че дизеловият мотор струва повече пари спрямо аналогичният вариант на бензин в дадена нова кола, си е чиста спекулация от автопроизводителите.

---------- Post added at 16:30 ---------- Previous post was at 16:22 ----------

На Льо Ман бият, защото са икономични и спират по малко за зареждания, за WTCC няма да говорим. В момента, в който разрешиха турбо бензина "печките" приключиха участие. Даже тази година няма дизелови мотори.

Защото нямат голям диапазон от обороти. Друго си е да удариш 80 км/ч. на първа, стартирайки бързо без много да се буксува. Поне при моята 33-ка е горе-долу така.

spe4elist
06-05-2013, 19:34
И какво общо има мотор от F1 с този във сериен автомобил? При условие, че всяка една съмременна марка има по-близък до F1 мотор, отколкото Алфа Ромео. А въпросният обсъждам ТС е със 75-77 коня от литър мощност. Рено (смятана за долнопробна марка) в момента има по-силни мотори (имат сериен атмосферен мотор с близо 100 коня от литър обем)....

Подчертах в момента. 2.0 16V TS e пуснат серийно Миналия век, през далечната 1996 г. (ако не се лъжа), в модела 155. Оттогава са минали 17 години! Какво сравняваме пак?!?

...

Още не мога да си обясня, какво спортно има в един 16V TS, при условеи, че с него марката бележи регрес откъм здравина спрямо предшественика си - 8V TS и има слабо повишение в мощността спрямо предшественика си.

Отговора е прост - няма нищо спортно, това са серийни мотори, монтирани в хечбеци, седани и комбита! Това, че пишман-рацерите ги купуват за две хиляди от Горубляне и им вадят душите, е една друга бира ...

пп Между 2.0 TS и 2.0 16V TS разликата в мощността е малко повече от 10 коня. Ти какво очакваш: разлика х2 ?!?

nicks1
06-05-2013, 19:36
Въпросът беше риторичен. Дано дойде някога времето, в което дизелът ще има мощност в повече от 1000-1500 оборота.

old alfist
06-05-2013, 19:37
Аз никъде и не твърдя, че дизелът ще влезе във F1 , затова има различни моторни спортове, с различни регламенти и различни правилници, за да се развиват всичките технологии, без значение дали е дизел или бензин. Дизелът има едно голямо предимство пред бензина, поне според мен, а това е доста по-ниската температура на горене на нафтата ,спрямо бензина. Това сваля малко цената на ползваните материали, защото не е необходимо да издържат на толкова високи температури. Иначе това, че дизеловият мотор струва повече пари спрямо аналогичният вариант на бензин в дадена нова кола, си е чиста спекулация от автопроизводителите.
Ако трябва да се върнем към реалностите и в частност към темата - бензина си носи динамиката и усещането за вървеж и не трябва да се отрича, въпреки мнението в този форум, че дизеловия двигател е истината за народа.
Е, ми не е, дори и в икономическо отношение, но както казах, на мен лично ми харесва това мнение.
За ТS-то може и да е с малък КПД, но носи все пак спорния дух и пак излиза по-икономичен от дизела, както и от по-големите бензинови двигатели, защото е по-масов.
По отношение на технологиите - очакваме в бъдеще развитието на бензиновия двигател, но ако стане съвършен, тогава няма да купуват дизели и тогава бензиновото гориво ще стане по-скъпо.

Bobi_33
06-05-2013, 19:52
Подчертах в момента. 2.0 16V TS e пуснат серийно Миналия век, през далечната 1996 г. (ако не се лъжа), в модела 155. Оттогава са минали 17 години! Какво сравняваме пак?!?

Отговора е прост - няма нищо спортно, това са серийни мотори, монтирани в хечбеци, седани и комбита! Това, че пишман-рацерите ги купуват за две хиляди от Горубляне и им вадят душите, е една друга бира ...

пп Между 2.0 TS и 2.0 16V TS разликата в мощността е малко повече от 10 коня. Ти какво очакваш: разлика х2 ?!?

В началото на 90-те Рено пуска мотори с 16 клапана и малко сходни мощности с тези на ТS 16V, при положение, че даже няма вариатор, 16V ТS излиза 5 години след тия мотори на Рено.

Иначе двойна мощност спрямо предшественика си не съм очаквал от 16V TS, но поне 20-25 коня можеше да се опитат да изстискат. А повече от 10 коня не е разликата между 2.0 8V и 2.0 16V. Първият 2.0 16V е само с 6-7 коня повече от последният 2.0 8V а спрямо TS в Алфа 75 e само с 2 коня повече.

НА тия 5 коня дето ги дават отгоре в CF3 мотора при 156 примерно не им вярвай, щото не върви и милиметър повече тоя мотр, спрямо CF2. Това си е измишльотина на Фиат.

Както има разлика при другите марки, така би се очаквало да има и в Алфа Ромео. Примерно С20NE на Опел е 115 коня, а С20Хе е 150 коня. Разлика има, нали. Иначе при Алфа Ромео такава разлико, защото стариат мотор е Алфа Ромео, а новият е разработен от Фиат за Алфа Ромео. Просто новият е по-евтин за изработка, а и материалите са му по-евтини, отколкото във старият 8 клапанов мотор.

spe4elist
06-05-2013, 19:54
...
По отношение на технологиите - очакваме в бъдеще развитието на бензиновия двигател, но ако стане съвършен, тогава няма да купуват дизели и тогава бензиновото гориво ще стане по-скъпо.

Бъдещето вече е тук:
Giulietta
1.4 TBi Multiair - 170 hp <=> 1.6 JTDm - 105 hp

1.75 TBi - 235 hp <=> 2.0 JTDm - 170 hp

Мисля, че коментара е излишен!

http://www.alfaromeo.bg/pdf/Alfa_Romeo_Giulietta_2012.pdf

Bobi_33
06-05-2013, 19:55
За ТS-то може и да е с малък КПД, но носи все пак спорния дух и пак излиза по-икономичен от дизела, както и от по-големите бензинови двигатели, защото е по-масов.

Здрав и икономичен, в твоето уравнение може да излезе единствено TS 8V - няма почти никакво обслужване, а откъм консумация на гориво също се представя добре. Отделно, че търпи и газифициране много лесно и няма почти никакви драми.

ecotronic
06-05-2013, 20:02
Колега, простата истина са 10% по висока индикаторна ефективност (КПД) на дизеловият двигател!
От доста време дизелите пердашат сериозно бензиновите автомобили на LeMans 24, а също така и на някой WTСC сериите. Тяхно е бъдещето и в съвременните, хибридни автомобили и прочие. С напредването на технологиите, и новите материали, вече дизеловият двигател не е много по тежък от бензиновият, също така и не е много по комплициран (както беше преди), и това компенсира до огромна степен преимуществото на бензиновият двигател. Дизеловият двигател има по-голям ресурс защото прави по-малък брой цикли за един и същи маршрут с една и съща скорост и пак причината са ония 10% дето споменах по-горе. :tooth:
Мога да утре да ти изброявам предимства, но ... ако ти си фен на бензина, или просто искаш да си чешеш пръстите, няма как да те убедя в противното. :cheers:

Не казваш нищо по-различно от това, което съм написал в предишния си пост.
Да приромня най-важното:

Икономичност и издръжливост на дизеловите двигатели.

Т.е това, което самият ти казваш:

- икономичност = 10% по-висок КПД + по-евтино гориво.

- 24 часа на Le Mans и WTCC са състезания за издръжливост а не за скорост!

Там където се гони всяка част от секундата, там където ускорението е основен и решаващ фактор, дизеловият двигател няма шанс.

old alfist
06-05-2013, 20:02
Другари, съгласен съм с всички и все пак реалностите са такива, че TS-тo не бива да се оплюва, защото си има своите предимства и недостатъци както всички двигатели.

dimitar_vd62
06-05-2013, 20:08
Хм.26 страници и още не са обърнали темата на пиене и жени.

Kuker
06-05-2013, 20:10
Единствено общо между 2-та мотора е, и 2-та са с по 4 цилиндъра и имат по 2 свещи на всеки цилиндър.Факт е, че на 16 волтовия мотор може да се сложи само една свещ и той да не е TS, но е направен с две свещи на цилиндър, за да се запази името.Тъпо обяснение, но е факт.Маркетинг, това е положението.

fade
06-05-2013, 20:12

Целта на едно автомобилно състезание колега, е изминаване на една и съща дистанция за най-кратко време без да се счупиш. Кой колко спирал за гуми или гориво е без значение и никой не те задължава да спираш за гориво! :tooth:
Турбо бензиновите мотори донякъде, компенсират тия 10% по голям индикаторен КПД, затова и се изравниха с дизеловите по представяне!
Бих могъл да Ви напиша и някоя-друга формулка за мощнста, ама като гледам последният уж "риторичен" въпрос не виждам смисъл да си хабя енергията :flirt:

Не казваш нищо по-различно от това, което съм написал в предишния си пост.
Да приромня най-важното:
...

Там където се гони всяка част от секундата, там където ускорението е основен и решаващ фактор, дизеловият двигател няма шанс.

Виж по-горе!

П.П. Ми дай да караме тогава с метанол, като драгстерите...

dimitar_vd62
06-05-2013, 20:17
Веднъж гледах как се правят двигатели на Ф1. по телевизията.Баш инженера каза че ако не се счупи малко след финала значи не е добре изчислен.

nicks1
06-05-2013, 20:25
Бих могъл да Ви напиша и някоя-друга формулка за мощнста, ама като гледам последният уж "риторичен" въпрос не виждам смисъл да си хабя енергията

Па да вземеш да напишеш, да ни осветлиш нас проЗтите.

Или ти си некъф гений, а всички инженери са прости и не ползват нафта във всички, повтарям всички автомобилни спортове освен в "Льо Ман", което е състезание за основно за издържливост, както каза колегата Екотроник.

ecotronic
06-05-2013, 20:56
Веднъж гледах как се правят двигатели на Ф1. по телевизията.Баш инженера каза че ако не се счупи малко след финала значи не е добре изчислен.

Абсолютно вярно. Всяко нещо си има своята цена. Чувал съм например, че основен ремонт на двигател на Ламборджини се прави на 30 000 км.

radostin_ivanov
06-05-2013, 20:59
Ей,стига се опитвайте да се обедите кой е по добър,всеки си има глава на раменете и сам си преценява за какво (дизел,бензин)да си дава парите.Все пак 90 процента караме стари курници от миналия век.

code
06-05-2013, 21:04
Защо трябва 20 страници да се подскача :bounce8: Всеки е карал бензин, дизел и газ знае кое колко върви и колко гори, да си преценя и това е. :hi_temerature::hi_temerature:

fade
06-05-2013, 21:06
Па да вземеш да напишеш, да ни осветлиш нас проЗтите.

Или ти си некъф гений, а всички инженери са прости и не ползват нафта във всички, повтарям всички автомобилни спортове освен в "Льо Ман", което е състезание за основно за издържливост, както каза колегата Екотроник.

Предпочитам да не ти развалям високото самомнение колега! :tooth:

nicks1
06-05-2013, 21:14
Нищо няма да ми развалиш. Във всички формули има "обороти" и там дизелът издиша.

Нищо лично. :respect:

ivo_red
06-05-2013, 21:39
:wc:

ФЕРАРИСТ
06-05-2013, 21:43
Бъдещето вече е тук:
Giulietta

Нямаш никаква жал за бръмбарите ей......

rossenvn
06-05-2013, 21:49
Нищо няма да ми развалиш. Във всички формули има "обороти" и там дизелът издиша.

Нищо лично. :respect:

Във всички формули освен обороти има и въртящ момент и там бензинът издиша :gives[1]: Тия спорове не ви ли омръзнаха? Темата е уж за точно определен двигател и пак започнаха безсмислените спорове...

spe4elist
06-05-2013, 21:49
Нямаш никаква жал за бръмбарите ей......

Бръмбарите не закачай - те са на купон "Fast & Furious" ... :devil:

Интересно е, че дизелистите мълчат и не коментират сухите цифри ... щото няма кво да кажат ... :go:

ecotronic
06-05-2013, 21:55
Във всички формули освен обороти има и въртящ момент и там бензинът издиша :gives[1]: Тия спорове не ви ли омръзнаха? Темата е уж за точно определен двигател и пак започнаха безсмислените спорове...

Би ли пояснил кои са формулите от които става ясно, че бензиновият двигател отстъпва на дизела заради по-малкия въртящ момент?

rossenvn
06-05-2013, 21:57
Бъдещето вече е тук:
Giulietta

Като е решен въпроса за двигателите защо аджеба се произвеждат дизели, че и те са доста повече от бензините? Неква конспирация ли има?:-D

spe4elist
06-05-2013, 21:58
Като е решен въпроса за двигателите защо аджеба се произвеждат дизели, че и те са доста повече от бензините? Неква конспирация ли има?:-D

Бензиновите двигатели са 3, дизеловите - 2.

пп Тез пари, дето са наляти в технологиите, трябва да се избиват ... затова. Освен това, за всеки влак си има пътници: за младежите - спортни бензинки, за пенсионерите - спокойни икономични дизели. :devil:

rossenvn
06-05-2013, 22:03
Би ли пояснил кои са формулите от които става ясно, че бензиновият двигател отстъпва на дизела заради по-малкия въртящ момент?

Кое да поясня? Формулата за мощността включва обороти и въртящ момент - кое не е ясно? Бензина има едното, дизела другото. По-високото КПД е известно при кой мотор е. Писна ми от състезатели. В един друг форум чета подобна тема. Всички бензинджии говорят за състезателни мотори и за осмаци, ама карат 1.6 на газ. Карал съм и бензин и по-не ми харесва.

spe4elist
06-05-2013, 22:05
Кое да поясня? Формулата за мощността включва обороти и въртящ момент - кое не е ясно? Бензина има едното, дизела другото. По-високото КПД е известно при кой мотор е. Писна ми от състезатели. В един друг форум чета подобна тема. Всички бензинджии говорят за състезателни мотори и за осмаци, ама карат 1.6 на газ. Карал съм и бензин и по-не ми харесва.

И какво по-хубаво има в 1.9 JTD от 2.0 TS? Ускорение, Максимална скорост, Максимална мощност, цена на поддръжка??? Може би само разход!

radostin_ivanov
06-05-2013, 22:06
Като е решен въпроса за двигателите защо аджеба се произвеждат дизели, че и те са доста повече от бензините? Неква конспирация ли има? Заради икономия,а представяш ли си всички бензинови да се произвеждат с турбо

to6ko
06-05-2013, 22:09
Заменям 145 QV за 145 1.9 JTD
То се е видяло :hump:

rossenvn
06-05-2013, 22:09
Бензиновите двигатели са 3, дизеловите - 2.

пп Тез пари, дето са наляти в технологиите, трябва да се избиват ... затова. Освен това, за всеки влак си има пътници: за младежите - спортни бензинки, за пенсионерите - спокойни икономични дизели. :devil:

Явно в Европа има повече пенсионери:bounce8: Пак казвам, че е смешно да се говори за спорт като има ускорение 10 секунди до 100 км/ч. И БМВ, и Ауди, и Порше имат много дизелови двигатели и по една случайност те са предпочитани. Спорта е за пистите, по пътищата е по-удачно друго нещо:-D

fade
06-05-2013, 22:10

Колега, да не почваме с формули че ще стане мноо дебела раотата...
Едно простичко примерче, начи напъвам се аз по магистралата 140-160 км/ч 4000-5000 оборота... та да съм в час с другите, дето карат тия гадни дизели на 6 предавка с 2500 - 3000 оборота а може и по-малко, мене главата ми камбана те даже не разбрали, че сме се "състезавали"...
Тръгваме да качваме Шипка, начи напъвам аз нагоре 2-3 че да мога да поддържам скороста... поддържам ама само по нанадолнището... ;)
Ей такива ми ти работи... :tooth:

spe4elist
06-05-2013, 22:12
Явно в Европа има повече пенсионери:bounce8: Пак казвам, че е смешно да се говори за спорт като има ускорение 10 секунди до 100 км/ч. И БМВ, и Ауди, и Порше имат много дизелови двигатели и по една случайност те са предпочитани. Спорта е за пистите, по пътищата е по-удачно друго нещо:-D

Не говорим за спорт, а усещане!

ФЕРАРИСТ
06-05-2013, 22:13
а представяш ли си всички бензинови да се произвеждат с турбо....
Па ако им слагаха и кована карантия за по силен вятър......:asthanos:

spe4elist
06-05-2013, 22:13
Едно простичко примерче, начи напъвам се аз по магистралата 140-160 км/ч 4000-5000 оборота... та да съм в час с другите, дето карат тия гадни дизели на 6 предавка с 2500 - 3000 оборота а може и по-малко, мене главата ми камбана те даже не разбрали, че сме се "състезавали"...
Тръгваме да качваме Шипка, начи напъвам аз нагоре 2-3 че да мога да поддържам скороста... поддържам ама само по нанадолнището... ;)

Така е на гас, я пробвай с качествен бензин?!?

ecotronic
06-05-2013, 22:14

Въртящият момент е сила на усукване, която се трансформира от трансмисията.
Т.е такава сила може да съществува и тя да НЕ извършва работа.

Мощността е работа за единица време!

Аз трърдя, че един двигател с мощност 200 кс и максимален въртящ момент от 100 Nm, ще даде приблизително двойно по-голям въртящ момент на гуми (което е определящото в крайна сметка) от
един двигател с мощност 100 кс и максимален ВМ от 300 Nm.

Това ясно ли е?

lordliness
06-05-2013, 22:15
По малко при 120 км/ч. държи към 2000 оборота, съгурен съм, че ако ви качат в кола със съвремене дизел и не знаете, въобще няма и да разберете какво карате :)

rossenvn
06-05-2013, 22:16
И какво по-хубаво има в 1.9 JTD от 2.0 TS? Ускорение, Максимална скорост, Максимална мощност, цена на поддръжка??? Може би само разход!

За хората които карат, подчертавам карат, повечко километри разхода е от голямо значение. Дори и нов автомобил да си купиш след няколко години се оказва, че парите за гориво са съизмерими със стоиността на автомобила. Кое точно му е по-скъпото на 1.9? Щото засега пари съм наливал само за окачване и то повече отколкото съм дал за да купя тоя курник. А удобството на дизела? От Варна до Видин мога да карам само на 5-та, с бензинна е малко по друго.

code
06-05-2013, 22:18

+1 Дизела извънградско не ме умаря и съм само в лявата лента ;) Доста време ми трябваше да му свикна щото съм карал все бензини. Сега като се кача на туин спарк усещането към 3-4 хил оборота е, че съм като спрял, а към 6-7, че ще се чупи .. Абе преобърнаха ми се представите на 180 градуса.

rossenvn
Въртящият момент е сила на усукване, която се трансформира от трансмисията.
Т.е такава сила може да съществува и тя да НЕ извършва работа.

Мощността е работа за единица време!

Аз трърдя, че един двигател с мощност 200 кс и максимален въртящ момент от 100 Nm, ще даде приблизително двойно по-голям въртящ момент на гуми (което е определящото в крайна сметка) от
един двигател с мощност 100 кс и максимален ВМ от 300 Nm.

Това ясно ли е?

Уважавам знанията ти по електроника - моля те, спри да пишеш глупости!

fade
Така е на гас, я пробвай с качествен бензин?!?

А туй то...
Това се случи преди да си сложа газова уредба! И за мой срам мацката с кашкая спря уж да пуши цигара, ама според мен беше за да ме чака... инак и кашкая е 150 коня само че се хранят с кюмюр!
Пък понеже адаш ме хапеш за втори път за тая газ, пак ще ти отговоря същото... ако навърташ колкото мен км на месец не мисля, че ще караш на бензин или дизел...

spe4elist
06-05-2013, 22:21
... От Варна до Видин мога да карам само на 5-та, с бензинна е малко по друго.

2.0 на 2000 rpm се движи със 70 км/ч. Дали и аз не мога да отида на 5 до Видин?

ecotronic
06-05-2013, 22:23

Колега на мен формулите са ми ясни, както и фундаментални понятия като мощност и въртящ момент.
Лошото е това, че тук има хора, които са чули това онова оттук-оттам, без да го разбират и се опитват да агрументират твърденията си с това.
Затова призовавам да се обърнем към формулите, защото те най-точно доказват всичко.

---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:21 ----------

Уважавам знанията ти по електроника - моля те, спри да пишеш глупости!

Кажи кое е глупост от това което съм написал.

rossenvn
06-05-2013, 22:23
Колега на мен формулите са ми ясни, както и фундаментални понятия като мощност и въртящ момент.
Лошото е това, че тук има хора, които са чули това онова оттук-оттам, без да го разбират и се опитват да агрументират твърденията си с това.
Затова призовавам да се обърнем към формулите, защото те най-точно доказват всичко.

Я обясни за въртящия момент! Аз това съм учил, ама може и да съм спал на лекции, ще е добре да го чуя пак.

spe4elist
06-05-2013, 22:25
А туй то...
Това се случи преди да си сложа газова уредба! И за мой срам мацката с кашкая спря уж да пуши цигара, ама според мен беше за да ме чака... инак и кашкая е 150 коня само че се хранят с кюмюр!
Пък понеже адаш ме хапеш за втори път за тая газ, пак ще ти отговоря същото... ако навърташ колкото мен км на месец не мисля, че ще караш на бензин или дизел...

Не те хапя, просто всеки си прави своите компромиси. Ти си избрал твоя. Аз също. Въпрос на избор. Както например ми са ясни цените на авточастите и поддръжката, за това съм направил своя компромис. Най-евтино във времето е да се кара на бензин. И не очаквам никой да влиза в спор с мен ...

rossenvn
06-05-2013, 22:25
2.0 на 2000 rpm се движи със 70 км/ч. Дали и аз не мога да отида на 5 до Видин?

И можеш ли да изпревариш ТИР или недай боже 2 такива камиона без да превключваш предвка? Щото с дизела на 5-та няма проблеми. И то умрелия дизел 105 коня.

spe4elist
06-05-2013, 22:27
И можеш ли да изпревариш ТИР или недай боже 2 такива камиона без да превключваш предвка? Щото с дизела на 5-та няма проблеми. И то умрелия дизел 105 коня.

Дали не съм го правил?

Трябва да те повозя малко ... :go:

Doomguy
06-05-2013, 22:29

Аз съм с по-тежка кола, но си изпреварвам на пета без проблем. Така или иначе е къса предавката и със 100 съм в достатъчни обороти.

rossenvn
Дали не съм го правил?

Караш на 5-та с 70 км/ч и тръгваш да изпреварваш? Не вярвам!

ecotronic
Я обясни за въртящия момент! Аз това съм учил, ама може и да съм спал на лекции, ще е добре да го чуя пак.

Въртящият момент е сила на усукване.
Ако напъваш да развиеш една гайка и ползваш за целта рамо дълго 1 метър и прилагаш накрая на това рамо сила 1 нютон (около 100 гр) , ще упражниш на гайката сила на усукване 1Nm.

Но ти си прилагаш тази сила а гайката не мърда. След като не мърда, работа НЕ се извършва.

spe4elist
06-05-2013, 22:30
Караш на 5-та с 70 км/ч и тръгваш да изпреварваш? Не вярвам!

Росен Неверни. Ще те повозя.

Ама после да не искаш да правим бартер?!?

rossenvn
06-05-2013, 22:38
Въртящият момент е сила на усукване.
Ако напъваш да развиеш една гайка и ползваш за целта рамо дълго 1 метър и прилагаш накрая на това рамо сила 1 нютон (около 100 гр) , ще упражниш на гайката сила на усукване 1Nm.

Но ти си прилагаш тази сила а гайката не мърда. След като не мърда, работа НЕ се извършва.

Въртящият момент не е сила на усукване, а е равен на произведението на силата по рамото. Въртящият момент на дизеловия двигател е по-голям от този на бензиновия, че дори и този на турбо бензиновия. Скорстната кутия и диференциала не могат така лесно да заличат тази разлика както на теб ти се иска.

---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:37 ----------

Росен Неверни. Ще те повозя.

Ама после да не искаш да правим бартер?!?

Бартер няма да искам, защото искам 159, но нямам нищо против иначе :-D

ecotronic
06-05-2013, 22:43
Въртящият момент не е сила на усукване, а е равен на произведението на силата по рамото. Въртящият момент на дизеловия двигател е по-голям от този на бензиновия, че дори и този на турбо бензиновия. Скорстната кутия и диференциала не могат така лесно да заличат тази разлика както на теб ти се иска.

Въртящият момент на коляновия вал на всеки двигател се трансформира от трансмисията докато стигне до колелата.

Това как един автомобил ускорява зависи от 2 неща:

1 - от въртящия момент НА КОЛЕЛАТА МУ
2 - от теглото на автомобила.

По-мощният двигател дава по-голям въртящ момент на колелата, от по-маломощният.

Без значение какъв е въртящият момент на коляновия вал!

rossenvn
06-05-2013, 22:47
Въртящият момент на коляновия вал на всеки двигател се трансформира от трансмисията докато стигне до колелата.

Това как един автомобил ускорява зависи от 2 неща:

1 - от въртящия момент НА КОЛЕЛАТА МУ
2 - от теглото на автомобила.

По-мощният двигател дава по-голям въртящ момент на колелата, от по-маломощният.

Без значение какъв е въртящият момент на коляновия вал!

Обясни какво искаш да кажеш? Че късите предавки на бензиновия двигател компенсират по-малкия въртящ момент ли? Прави го за сметка на по-високи обороти и съответно и разход на гориво. Не ми е ясно за какво спорим?

ecotronic
06-05-2013, 22:54
Обясни какво искаш да кажеш? Че късите предваки на бензиновия двигател компенсират по-малкия въртящ момент ли? Прави го за сметка на по високи обороти и съответно и разход на гориво. Не ми е ясно за какво спорим?

Ами аз не те знам за какво точно спориш, но аз споря, понеже ти казваш, че аз говоря глупости.

Тъй че бъди така добър и ми докажи кое от това което казах е глупост и защо.

rossenvn
06-05-2013, 23:02
Ами аз не те знам за какво точно спориш, но аз споря, понеже ти казваш, че аз говоря глупости.

Тъй че бъди така добър и ми докажи кое от това което казах е глупост и защо.

Мощността на двигателя е равна произведението на въртящия момент по оборотите. Аз казах, че дизела има момент а бензина има обороти. При еднаква мощност единия двигател има повече от едното. Почнаха се едни лакардии за момент на гуми и подобни, за двигател с 200 к.с и 100 Нм - абсурдно е. Спирам да пиша по въпроса.

fade
06-05-2013, 23:06
Обясни какво искаш да кажеш? Че късите предавки на бензиновия двигател компенсират по-малкия въртящ момент ли? Прави го за сметка на по-високи обороти и съответно и разход на гориво. Не ми е ясно за какво спорим?

Тука не сте прав колега, по ниският разход на гориво на дизела идва от ония 10% дето ги подмятам вече три пост, оборотите нямат нищо общо!
Надявам се, че не забравяте, че Дизела е по-ниско калорично гориво, следователно за получаването на същото количество енергия при равни други условия ще Ви трябва по голямо тегловно количество, гориво (дизел)!
Сега на вниманието на spe4elist Пропан-бутана е по калорично гориво от бензина за единица тегло! Ако погледнеш по горе ще разбереш, че ако управляващата система е по съвършенна една газова кола ще опердаши по разход една бензинова и то при една и съща отдавана мощност... Доколкото знам това е нещо което е вече постигнато със системите на течна фаза като Prince и Viale... ;)

DiStefano
06-05-2013, 23:09
Бръмбарите не закачай - те са на купон "Fast & Furious" ... :devil:

Интересно е, че дизелистите мълчат и не коментират сухите цифри ... щото няма кво да кажат ... :go:

Не е нужно да ги коментираме по простата причина, че за нас тези "сухи цифри" не означават кой знае какво.
Мислиш ли, че производителя не може да изкара от 2.0 JTDm 235 коня ?! Агрегатите са с такива мощности поради ред причини ... евро норми, разход, акцизи, бла бла бла .. прочее
Който иска повече мощност от дизела - опции бол - чипове, кулери, турбини, нитро, семки, бира ...
Като си те кефи бензина си го карай. Мен си ме кефи кюмура и си го карам. Повечето знаем с един 8 клапанов 1.9 фиатов униджет на 15 години какво са постигнали някои от колегите тук !

п.п. А това фиатче 1.4 ТBi с този работен обем няма да ти обяснявам във високите каква тяга има ... мани бегай - бегай мани .. малолитражка .. еле пък ако се качат 3-ма по-яки вътре в купето .. мъка, мъка

ecotronic
06-05-2013, 23:13
Мощността на двигателя е равна произведението на въртящия момент по оборотите. Аз казах, че дизела има момент а бензина има обороти. При еднаква мощност единия двигател има повече от едното. Почнаха се едни лакардии за момент на гуми и подобни, за двигател с 200 к.с и 100 Нм - абсурдно е. Спирам да пиша по въпроса.

Да разбирам ли, че не си съгласен с това, че ускорението на един автомобил зависи само от двете неща за които говорих по-горе:

Въртящ момент на колелата и теглото на колата?

fade
06-05-2013, 23:23
Да разбирам ли, че не си съгласен с това, че ускорението на един автомобил зависи само от двете неща за които говорих по-горе:

Колега, много елементарно ги разглеждате нещата!
Ускорението, (както и спирането) на един автомобил зависи първо от сцеплението и второ от кривата на въртящият момент в зависимост от оборотите.
В това отношение електродвигателите нямат равни на себе си, тъй като развиват максимален въртящ момент от 0 оборота в минута и го запазват почити до максималните си обороти за които са оразмерени. Познавам едни момчета, дето с една конверсирана електрическа А2 ще направят смешни на 400 м 80-90% от колите в тоя форум! :tooth:

rossenvn
06-05-2013, 23:26

Аз пак те питам - какво искаш да докажеш? Напиши го да стане ясно. Например - бензиновия двигател това, а дизлеловия онова. За по-удобно може да използваш и реални данни за двигателите.
1.9 16V JTD M-Jet (150 Hp) - 305/2000 Н*м
2.0 i 16V T.Spark (155 Hp) - 187/3800 Н*м

spe4elist
06-05-2013, 23:34
...

п.п. А това фиатче 1.4 ТBi с този работен обем няма да ти обяснявам във високите каква тяга има ... мани бегай - бегай мани .. малолитражка .. еле пък ако се качат 3-ма по-яки вътре в купето .. мъка, мъка

Не, обясни ми за тягата на 1.75 TBi ...

---------- Post added at 23:31 ---------- Previous post was at 23:30 ----------

Аз пак те питам - какво искаш да докажеш? Напиши го да стане ясно. Например - бензиновия двигател това, а дизлеловия онова. За по-удобно може да използваш и реални данни за двигателите.

Ябълки, круши ...

Сложи поне едно турбо на бензина и така ги сравнявай ...

1.75 TBi (235 hp) - 340 Nm/ 1900 rpm

---------- Post added at 23:34 ---------- Previous post was at 23:31 ----------

...
Сега на вниманието на spe4elist Пропан-бутана е по калорично гориво от бензина за единица тегло! Ако погледнеш по горе ще разбереш, че ако управляващата система е по съвършенна една газова кола ще опердаши по разход една бензинова и то при една и съща отдавана мощност... Доколкото знам това е нещо което е вече постигнато със системите на течна фаза като Prince и Viale... ;)

За проблемите на газовите автомобили можем да говорим много, не знам дали е тука мястото ... ?

fade
06-05-2013, 23:40
След почити 3 години експлоатация, мога само едно нещо да потвърдя, проблемите на газовите автомобили идват:
Първо от хората които монитрат газовата инсталация (вкл и собственика който си я избира)
Второ от калпавата газ, но то и бензина тука е такъв!
В подкрепа ще ти кажа че и оня ден се прибрах от Варна за 1,15 мин, знаеш откъде съм, какъв беше трафика преди празника към Варна от Румънци, сам прецени дали не върви на газ ;) И то Лукойлска ... дето не е от най-убавите!

spe4elist
06-05-2013, 23:51
След почити 3 години експлоатация, мога само едно нещо да потвърдя, проблемите на газовите автомобили идват:
Първо от хората които монитрат газовата инсталация (вкл и собственика който си я избира)
Второ от калпавата газ, но то и бензина тука е такъв!
В подкрепа ще ти кажа че и оня ден се прибрах от Варна за 1,15 мин, знаеш откъде съм, какъв беше трафика преди празника към Варна от Румънци, сам прецени дали не върви на газ ;) И то Лукойлска ... дето не е от най-убавите!

Браво на теб! Само едно ще кажа против този мотор - TS и газова уредба - брашно не мелят ... Всички знаем колко са капризни, а газовата го довършва ... Не давай за пример колко много километри имаш да въртиш, щото аз имам много примери от един сервиз, даже и статистика имам ... Но да влизаме в темата с газта ...

radostin_ivanov
07-05-2013, 00:04
Не не,вкарайте и газта в играта.

old alfist
07-05-2013, 01:18
Не ви знам цифрите, но на мен не ми се е случвало да ме изпревари дизелова Алфа, освен ако не съм спрял.

Sunny
07-05-2013, 01:21
бах аз тея бързи Алфи
че пък и здрави биле бре

dimitar_vd62
07-05-2013, 01:27
Не не,вкарайте и газта в играта.

И не само газта, ами и брауновия газ и нитрото.

ФЕРАРИСТ
07-05-2013, 07:50
Баси ква убава тема стана.....

rossenvn
07-05-2013, 08:07
Не, обясни ми за тягата на 1.75 TBi ...

---------- Post added at 23:31 ---------- Previous post was at 23:30 ----------

Ябълки, круши ...

Сложи поне едно турбо на бензина и така ги сравнявай ...

1.75 TBi (235 hp) - 340 Nm/ 1900 rpm

---------- Post added at 23:34 ---------- Previous post was at 23:31 ----------

Знам, че бензинов турбо двигател може да бъде много по-мощен от дизелов при еднакъв обем. Написах ги тия двата, защото са близки по мощност, а единия има над 50% повече въртящ момент. Сравнения може да правим различни между двигателите и по едни показатели единия ще има предимство, а по икономия другия. Аз затова го помолих колегата да обясни какво иска да докаже. Моята теория е, че благодарение на по-големия момент дизела се кара по-приятно от бензина извънградско. Градско може и да е обратното.

Не ви знам цифрите, но на мен не ми се е случвало да ме изпревари дизелова Алфа, освен ако не съм спрял.

Почти като в детската градина. Невероятен аргумент от зрял човек!

Темата беше, че 2.0 ТС се чупи. Явно собствениците на такива двигатели се почувстваха засегнати и се намесиха дизели. Не разполагам със статистика, но от прочетено във Форума оставам с впечатление, че 2.0 ТС наистина се чупи. Като искате да не сравняваме круши и ябълки, вземете двигатели 2.0 от други марки и ги сравнете с ТС. С какво масло се карат, какви обороти развиват, на колко основни ремонта са. Оставете бавните, тресящи и миризливи дизели на мира:Tease:

spe4elist
07-05-2013, 08:23
...

Темата беше, че 2.0 ТС се чупи. Явно собствениците на такива двигатели се почувстваха засегнати и се намесиха дизели. Не разполагам със статистика, но от прочетено във Форума оставам с впечатление, че 2.0 ТС наистина се чупи. Като искате да не сравняваме круши и ябълки, вземете двигатели 2.0 от други марки и ги сравнете с ТС. С какво масло се карат, какви обороти развиват, на колко основни ремонта са. Оставете бавните, тресящи и миризливи дизели на мира:Tease:

Чудесно! Вземи си направи едно кратко проучване, вземаш трите сервиза във Варна, който правят Алфи и виждаш колко счупени ТС-а са направили. Не само двойки, въобще ТС ... и си отговаряш сам. След това обаче, за твоя информация, преброяваш и счупените дизели ... Варна е достатъчна за представителна извадка.

badmadafaka
07-05-2013, 08:26
А поне ще кажете ли кое сравнение (между точн окои два мотора, дизелов и бензинов) НЕ е "ябълки и круши"..? :wow:

spe4elist
07-05-2013, 08:37
А поне ще кажете ли кое сравнение (между точн окои два мотора, дизелов и бензинов) НЕ е "ябълки и круши"..? :wow:

Понеже е по-удобно за някои, сравняват атм. бензин с турбо дизел. Но ако трябва да сравняваме с турбо бензин, настава грандиозна тишина. Естествено, ТС няма турбо и дизеловите фенове удобно изполват това предимство.

code
07-05-2013, 08:40
Понеже е по-удобно за някои, сравняват атм. бензин с турбо дизел. Но ако трябва да сравняваме с турбо бензин, настава грандиозна тишина. Естествено, ТС няма турбо и дизеловите фенове удобно изполват това предимство.

Аз пък не мога да разбера защо се намесва турбо бензин, когато масовите коли са турбо дизел и атмосферен бензин?:screwy: Ако ще се спори за турбо бензин, то тогава приемате, че атмосферния е спрял и почвате да спорите за турбо ;) Да не говорим за неспоменаването на незначителната подробност, че старите турбо бензини горят като ламя, а новите са в съвсем друг ценови сегмент ;)

badmadafaka
07-05-2013, 08:46
Именно. Според мен трябва да се сравняват двигатели с еднакви или сходни характеристики като мощност и въртящ момент, това да гледаме дали имат духалка или не за мен е безмислено, защото принципа на работа е съвсем различен... Обема и пълненето нямат никакво значение, освен ако не искаме да ги сравняваме по това колко мощност вадят от кило чугун, вложено в блоковете им, нали..? Важни са конските сили и нютонметрите според мен, всичко друго е в графата "технология".
Ако не беше така, всичко духа супата пред ванкеловия мотор, който от работен обем 1.3 "вади" 240 коня... :wow:

spe4elist
07-05-2013, 09:06
Всъщност - темата беше тази ...

...на много места чувам изключително лоши отзиви за моторите на Алфа ромео 156 и по-специално за версията 2.0 155 к.с. На много места чувам - "много са трошливи", "след 180 км/ч се чупи мотора", "2.0 имат фабричен дефект и не стават за високи обороти"...и тем подобни...като по-вещи...искам да попитам запознатите тук...Мит ли е това, че специално "двойката" на туин спарк 156 от 1997-1998 година е толкова зле, безнадежден, ужасен и т.н. Има ли подобни "дефекти", за които чувам и изобщо какво ви е мнението (практически) за този мотор! Благодаря, ще чакам отзивите с итерес!

... но незнайно защо, дизелистите започнаха да си хвалят стоката в тази, иначе бензинова, тема ...

@milev86: Не, не е мит. Това е нормален, двулитров мотор и ако е поддържан добре през последните 15 години, няма да има ядове.

пп Така разправят за всички италиански коли, но имаше една приказка за лисицата и гроздето ... :wow:

Поздрави на всички

rossenvn
07-05-2013, 09:09
Чудесно! Вземи си направи едно кратко проучване, вземаш трите сервиза във Варна, който правят Алфи и виждаш колко счупени ТС-а са направили. Не само двойки, въобще ТС ... и си отговаряш сам. След това обаче, за твоя информация, преброяваш и счупените дизели ... Варна е достатъчна за представителна извадка.

Ще проверя! Но ще питам за ремонти на колянов вал и глава, смяна на бутала и лагери, а не за дюзи и турбо и вариатор. Така справедливо ли е или пак нещо ментя?:metal:

---------- Post added at 09:09 ---------- Previous post was at 09:06 ----------

@milev86: Не, не е мит.

Хубаво де, сам си дал отговора, че не е мит, т.е. чупливи са. Защо продължаваш да упорстваш :bouncing_smiley:

spe4elist
07-05-2013, 09:22
Ще проверя! Но ще питам за ремонти на колянов вал и глава, смяна на бутала и лагери, а не за дюзи и турбо и вариатор. Така справедливо ли е или пак нещо ментя?:metal:

Само не питай за цени на помпа, дюзи и турбо, че ще ти стане лошо - евквивалента е цената на 2-3 бензинови 156-ци :devil:

ecotronic
07-05-2013, 11:36

ОК. Да смятаме мощността, която ще отдават двата двигателя при посочените стойности за максимален въртящ момент:

Ето ти и калкулатор (http://www.magtrol.com/support/motorpower_calc.html)

1.9 16V JTD M-Jet (150 Hp) - 305/2000 Н*м:

при 2000 оборота този двигател ще развие мощност 63,878 kW (86,87 HP)

при 3800 оборота този двигател ще развие мощност 74,413 kW (101,2 HP)

Изводите оставям на теб.

546
07-05-2013, 12:02
бах аз тея бързи Алфи
че пък и здрави биле бре

Баш!
Това е въпросът,а не газ, бензин, дизел и т.н.
Номера е да владееш Силата според мен,ама е сложно за обяснение...:Topic-is-closed-bg:

rossenvn
07-05-2013, 12:28
ОК. Да смятаме мощността, която ще отдават двата двигателя при посочените стойности за максимален въртящ момент:

Ето ти и калкулатор (http://www.magtrol.com/support/motorpower_calc.html)

1.9 16V JTD M-Jet (150 Hp) - 305/2000 Н*м:

при 2000 оборота този двигател ще развие мощност 63,878 kW (86,87 HP)

при 3800 оборота този двигател ще развие мощност 74,413 kW (101,2 HP)

Изводите оставям на теб.

Извода е, че бензина за да достигне дизела му трябват двойно /почти - да не се заядеш и за това/ обороти. Пиша го от пет страници.

ecotronic
07-05-2013, 12:34
Извода е, че бензина за да достигне дизела му трябват двойно /почти - да не се заядеш и за това/ обороти. Пиша го от пет страници.

Не, изводът е, че стойностите за максимален въртящ момент на един двигател нищо не означават, защото въртящият момент на двигателя се трансформира докато стигне до колелата. В крайна сметка за динамиката на колата е интересен не въртящия момент на двигателя а този на колелата. (пиша това от 5 страници)

old alfist
07-05-2013, 13:10
Номера е да владееш Силата според мен,ама е сложно за обяснение...:Topic-is-closed-bg:
Изобщо не е сложно за обяснение за хора имащи нюх и усет към автомобилите.
Хората са направили предавки, с които може да се борави и машината да се държи в подходящите обороти, но малко хора владеят това изкуство.

ivo_red
07-05-2013, 20:01
Голям сеир е тази тема!... :jumping:

Ilko Ivanov
07-05-2013, 23:30
Що бе темата си е супер.
Аз даже като прочетох последните 2-3 страници се замислих, че явно всички бензинови мотори около 2,0 литра дето съм карал досега (не само в Алфа и не само ТС)са били нещо в много лоша кондиция... това да връщам от 5-та 3-та със 110км/ч. за да изпреваря с включен климатик - явно мотора си е бил пътник не че му липсва мощност или момент. А с издуханото тракащо ЖТД на 5 скорост с 2100об/мин. си изпреварвам без грижи... ама няма тръпка... и гори 5,5/100км. - пак няма тръпка... Пък като вдигне 180км/час по магистралата (ако успее това бавно ЖТД) пак няма тръпка щото иЧ не се сещам да мисля на ТуинСпарк-а преди колко километра съм му сменил маслото, преди колко км. съм му сменил биелните лагери и дали не съм уцелил някой "ментак". Ако пък недай си боже не съм правил ремонт досега си викам "абе я си карай със 130км. като нормалните хора, за к'во се правиш на състезател с тия 150коня" Нека си ги карат тия жтд-та със "заварена" газта на 3500об/мин...
Спор няма - бензина носи по-голяма тръпка особено ако е ТС 16в.
И ае стига сте ми цитирали тия цени на турбини и дюзи (нови), щото сигурно на пръстите на едната ръка мога да изброя във тоя форум колко човека са си купили чисто нов колянов вал при ремонт на ТС.
Щото ако говорим за цени втора употреба - не са толкова страшни и скъпи ремонтите нито на ЖТД, нито на ТС 16в.
Нали тука говорим за всекидневни кошници на по 8-10+ години.
За състезателни коли няма смисъл да говорим, щото повечето пишещи тук са ги виждали по телевизията и на клипчета в Ю-туб...

old alfist
07-05-2013, 23:38
Няма тръпка при дизелите, няма емоция, голяма скука - имам усещането, че човек затъпява когато кара дизел.

Ilko Ivanov
07-05-2013, 23:48
Е нали и аз това казвам...
Даже така като се замисля, откак взех да карам дизели направо си се усещам така като МуТрА поне на Ъкъл де... То няма за какво да мислиш - натискаш газта и изпреварваш.
С бензина си трябва стратегия - как да върнеш скорост да не ти падат оборотите, ама и да не го презориш, пък и да не изгори много...

old alfist
07-05-2013, 23:56
Бензина е за майстори усещащи ускорението, а дизела е за неглижари радващи се на измамната икономия.

rusiq86
07-05-2013, 23:58
Що бе темата си е супер.
Аз даже като прочетох последните 2-3 страници се замислих, че явно всички бензинови мотори около 2,0 литра дето съм карал досега (не само в Алфа и не само ТС)са били нещо в много лоша кондиция... това да връщам от 5-та 3-та със 110км/ч. за да изпреваря с включен климатик - явно мотора си е бил пътник не че му липсва мощност или момент. А с издуханото тракащо ЖТД на 5 скорост с 2100об/мин. си изпреварвам без грижи... ама няма тръпка... и гори 5,5/100км. - пак няма тръпка... Пък като вдигне 180км/час по магистралата (ако успее това бавно ЖТД) пак няма тръпка щото иЧ не се сещам да мисля на ТуинСпарк-а преди колко километра съм му сменил маслото, преди колко км. съм му сменил биелните лагери и дали не съм уцелил някой "ментак". Ако пък недай си боже не съм правил ремонт досега си викам "абе я си карай със 130км. като нормалните хора, за к'во се правиш на състезател с тия 150коня" Нека си ги карат тия жтд-та със "заварена" газта на 3500об/мин...
Спор няма - бензина носи по-голяма тръпка особено ако е ТС 16в.
И ае стига сте ми цитирали тия цени на турбини и дюзи (нови), щото сигурно на пръстите на едната ръка мога да изброя във тоя форум колко човека са си купили чисто нов колянов вал при ремонт на ТС.
Щото ако говорим за цени втора употреба - не са толкова страшни и скъпи ремонтите нито на ЖТД, нито на ТС 16в.
Нали тука говорим за всекидневни кошници на по 8-10+ години.
За състезателни коли няма смисъл да говорим, щото повечето пишещи тук са ги виждали по телевизията и на клипчета в Ю-туб...

Браво за поста...споделям проблемите ти!

Ilko Ivanov
08-05-2013, 00:01
Бензина е за майстори усещащи ускорението, а дизела е за неглижари радващи се на измамната икономия.

Убеди ме.
Направо се почуствах там както го каза...
Утре отивам да си търся 2,0 ТС.
Селеспийд може ли или и той не е за майстори?

old alfist
08-05-2013, 00:03
Убеди ме.
Направо се почуствах там както го каза...
Утре отивам да си търся 2,0 ТС.
Селеспийд може ли или и той не е за майстори.
По добре си купете бусове и се кефете, какъв голям удар в живота сте направили.

Ilko Ivanov
08-05-2013, 00:12
Това вече не го разбрах...
Бензинов или дизелов бус трябва да си купя?
То човек да не пита нещо... е@ати.
Аз си мисля, че е най-добре бензинов на МеТАн.
Ти как мислиш - ше мога ли да се изявя като блестяш шофер усещащ ускорението и скороста и имащ усет за момента на превключване на предавките
с такова бусче?

Доко
08-05-2013, 00:12
Бреех тоз Бойко докъде ни докара.... Ццц, а в някои бели държави нямат колонки за нафта по бензиностанциите... Аман от икономии... майките на мизериите.
Днес един превъзбуден от дизелите приятел ме повози в Ситроена си 2.0hdi с цели 90 коня със среден разход 3.2/100-150, който мачкал бензинките, и в момент на екзалтация заварявайки дизеловата си гас, видимо жена му не можеше да си държи главата права, поклащайки се мощно назад, а аз седейки на задната седалка, плътно залепнал на облегалката, чувствах как сушито в стомаха ми се процежда между ребрата, а косата на дамата пред мен ме бе обгърнала в целия си обем, изпитвайки хоризонтално силите на земното претегляне, така нареченото G/джи/, със сетни сили се надигнах и погледнах в колометража установявайки движение с космическите 55 км/ч , а беше изредил поне 5 скорости... почуствах се духовно "свършил"... нещо като секс, ама на чужд гъз. :wallbash::rotfl:

radostin_ivanov
08-05-2013, 00:21
:crybaby:Е ти уби всичко детско в мен.

old alfist
08-05-2013, 00:22
Бреех тоз Бойко ..... Ццц, а в някои бели държави нямат колонки за нафта по бензиностанциите... Аман от икономии... майките на мизериите.
Днес един превъзбуден от дизелите приятел ме повози в Ситроена си 2.0hdi с цели 90 коня със среден разход 3.2/100-150, който мачкал бензинките, и в момент на екзалтация заварявайки дизеловата си гас, видимо жена му не можеше да си държи главата права, поклащайки се мощно назад, а аз седейки на задната седалка, плътно залепнал на облегалката, чувствах как сушито в стомаха ми се процежда между ребрата, а косата на дамата пред мен ме бе обгърнала в целия си обем, изпитвайки хоризонтално силите на земното претегляне, така нареченото G/джи/, със сетни сили се надигнах и погледнах в колометража установявайки движение с космическите 55 км/ч , а беше изредил поне 5 скорости... почуствах се духовно "свършил"... нещо като секс, ама на чужд гъз. :wallbash::rotfl:
Този направо ти е счупил очилата с тази космическа и в същото време икономична скорост, като в същото време те е възхитил с уменията си.

Доко
08-05-2013, 00:32
:crybaby:Е ти уби всичко детско в мен.
Ми купи си дизел, само внимавай с гаста, че като настъпваш връща от центробежните сили. :-)

Този направо ти е счупил очилата с тази космическа и в същото време икономична скорост, като в същото време те е възхитил с уменията си.

Още ме болят ребрата и плюя косми. :-)

rossenvn
08-05-2013, 08:46
Няма тръпка при дизелите, няма емоция, голяма скука - имам усещането, че човек затъпява когато кара дизел.

След тоя пост започвам да подозирам, че си карал дълги, ама много дълги години дизел...

code
08-05-2013, 08:55
Днес един превъзбуден от дизелите приятел ме повози в Ситроена си 2.0hdi с цели 90 коня със среден разход 3.2/100-150, който мачкал бензинките...
Тъй тъй ама 90х2 е малко по-добре :D Те Ситроените над 100 коня ги водят вече някакви спортни модификации :tooth:

old alfist
08-05-2013, 08:59
След тоя пост започвам да подозирам, че си карал дълги, ама много дълги години дизел...
Не съм и помирисвал, но ако бях карал, представяш ли си какво щеше да бъде - нямаше да мога да чета и пиша, а за мисловен процес и дума не може да стане.

don_pepone
08-05-2013, 09:58
Ще ме побъркате честно.....
А за бенз-дизел спора не мога да разбера кво се сравнява още при положение че се изхвърлят тука(да не казвам като какво) с 2.4 ЖТД среу 2.0тс дето единственото общо е приблизителната им мощност.... я ся се замислете от 2.4 при надув на турбото 0.8 (примерно) колко става работният обем на цилиндъра и го сапоставете спрямо ТС (атмосверка) и стига сте се напъвали

old alfist
08-05-2013, 10:09
Темата е провокативна още със заглавието и аз лично си правя кефа да си се заяждам без да ме интересуват дизелите.

bager
08-05-2013, 10:18
В подписа ми двете коли се карат всеки ден по около 40 км. градско в София. Почти по един и същи маршрут. И двете не са типичните градски коли, но JTD - то има разход около 9/100, а TS - ка около 13/100. Аз карам дизеловия автомобил и карам доста по-динамично от жена ми, която се движи с бензиновия.
Разликата е около 100 лв. на месец повече, изгорени от бензиновия.
Към тези сметки не прибавям цената на маслото за TS-ка, което той "хапва", за разлика от JTD-то, което " не близва"
:) .
Не ходим по състезания, а си возим нас и детето. Кой е по-удачния избор, соред вас? Аз определено залагам на дизела и ако имаше селеспийд с дизелов мотор нямаше и да помисля за TS-ka. :)

old alfist
08-05-2013, 10:24
В подписа ми двете коли се карат всеки ден по около 40 км. градско в София. Почти по един и същи маршрут. И двете не са типичните градски коли, но JTD - то има разход около 9/100, а TS - ка около 13/100. Аз карам дизеловия автомобил и карам доста по-динамично от жена ми, която се движи с бензиновия.
Разликата е около 100 лв. на месец повече, изгорени от бензиновия.
Към тези сметки не прибавям цената на маслото за TS-ка, което той "хапва", за разлика от JTD-то, което " не близва"
:) .
Не ходим по състезания, а си возим нас и детето. Кой е по-удачния избор, соред вас? Аз определено залагам на дизела и ако имаше селеспийд с дизелов мотор нямаше и да помисля за TS-ka. :)

Хубаво, но това е полуистината, защото едната кола е значително по-нова от друтага и ако се калкулират бъдещите ремонти по нея не е ясно къде е истината, а като се сложи и покупната цена става още по-мазано.

bager
08-05-2013, 10:28
Хубаво, но това е полуистината, защото едната кола е значително по-нова от друтага и ако се калкулират бъдещите ремонти по нея не е ясно къде е истината, а като се сложи и покупната цена става още по-мазано.

Това не е вярно. Преди 159-ката карах повече от пет години 156 2.4 JTD и абсолютно смея да твърдя, че изводите са същите.
159-ката е на доста повече километри от селеспийда, нищо че е по-нова.:)

ecotronic
08-05-2013, 10:30
Бях решил да сменям тракащия вариатор, но след като научих, колко съвършен двигател бил JTD - то, май ще се откажа. Така, ако не друго, поне хубавия звук от дизеловия двигател ще имам:)

old alfist
08-05-2013, 10:35
Това не е вярно. Преди 159-ката карах повече от пет години 156 2.4 JTD и абсолютно смея да твърдя, че изводите са същите.
159-ката е на доста повече километри от селеспийда, нищо че е по-нова.:)
Прекалено дизелово ми се струва това мнение - защо не си остави старото JTD, а карате TS-то.

bager
08-05-2013, 10:39
Прекалено дизелово ми се струва това мнение - защо не си остави старото JTD, а карате TS-то.

Защо съм го написал в предното ми мнение - няма селеспид! Жена ми не иска кола с ръчни скорости, а Алфа Ромео няма дизел автоматик, като изключим 159, ама е рано още за такава :) .

viki
08-05-2013, 10:40
Човекът е професионалист :crazy:
Д-р Енчев- Vip услуга (http://www.sexual-surgery.bg/%D1%83%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D 0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%81)

old alfist
08-05-2013, 10:42
Д-р Енчев- Vip услуга (http://www.sexual-surgery.bg/%D1%83%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D 0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%81)
Там няма да ходим, защото ще потрошим на човека уредите.

Бобби
08-05-2013, 10:54
Само ЦСКА...същото е, и с ТС....
п.п. всеки си е привързан към това което си е взел....що за глупости са другите приказки....ако си направил грешка, имаш поправителен и си взимаш Ауди.....:waving:

---------- Post added at 07:54 ---------- Previous post was at 07:43 ----------

:)))...с две думи....:doctor:всеки с комплексите си
п.п......интерсно... незнаех, че шублера е медицински инструмент:crazy:......тоя доктор е новатор:goodnight:

viki
08-05-2013, 10:55
Там няма да ходим, защото ще потрошим на човека уредите.

Е как,то този форум е обитаван само от феномени.
Масово колите развиват скорости в пълен разрез със законите на физиката,за сметка на това пък,разходът на гориво и с литри под реалното.Прибавяме и това,че се управляват от wanna be пилоти във F1 (не карат там,защото договорите са много ограничаващи...:crazy:) и излиза че си прав,пишкомерът няма как да не се строши...http://www.foxes2.be/k/girl_blum2.gif

krustnika
08-05-2013, 11:26
Всичко описано от колежката е много правилно. Аз само ще добавя, че в този форум (за разлика от други автомобилни такива) се наблюдава и друг феномен - към чуркомера, така характерен за мъжете, се включват доста често дори и жени въоражени с огрооомни пенис колани :)

old alfist
08-05-2013, 11:29
Темата започна да придобива еротичен привкус.

ivo_red
08-05-2013, 11:45
Темата не е пишкомер, а по-скоро съревнование кой ще се изхвърли по-далече и повече на мокрия пЕсък! Засега дизелите водят по тоя показател...може би заради по-добрия въртящ момент:laughing1:

old alfist
08-05-2013, 11:55
Темата не е пишкомер, а по-скоро съревнование кой ще се изхвърли по-далече и повече на мокрия пЕсък! Засега дизелите водят по тоя показател...може би заради по-добрия въртящ момент:laughing1:
Избиват комплекси милите - душички.

pace
08-05-2013, 12:01
Няма тръпка при дизелите, няма емоция
Ем каква тръпка и емоция да има като неможеш да ги стигнеш:go:

old alfist
08-05-2013, 12:05
Ем каква тръпка и емоция да има като неможеш да ги стигнеш:go:
Верно не мога да ги стигна, защото нямам навика да се връщам назад.

ecotronic
08-05-2013, 12:13

Спрете да се заблуждавате с този въртящ момент.

По-напред в темата, колега беше предложил за сравнение 2 конкретни двигателя:

Привидно дизеловият двигател е с по-голям въртяш момент.

Ако сложим един редуктор на изхода на бензиновия двигател с преводно число 1,9 (това което прави трансмисията), оборотите на изхода на редуктора и този на КВ на дизеловия двигател ще са еднакви (2000). При редукцията на оборотите на бензиновия двигател, се увеличава и въртящият момент със същия коефициент (1,9) и се получава:

187 X 1,9 = 355,3 Nm

Накратко имаме 2 двигателя, които се въртят с едни и същи обороти (2000)

Дизеловият има въртящ момент 305 Nm
Бензиновият има въртящ момент 355 Nm

Кой от двата е по-голям???

Не става въпрос за мерене на пишки а за проста физика!

546
08-05-2013, 12:33
Я разясни сега и за разхода на тунджа,и да приключим с меренето .
Предлагам Вики да избере Победител.

ecotronic
08-05-2013, 12:40
Я разясни сега и за разхода на тунджа,и да приключим с меренето .
Предлагам Вики да избере Победител.

Разходът на дизеловия двигател е по-малък, защото КПД-то му е по-високо от това на бензиновия. По този въпрос спор няма.

Това, което исках да кажа в предишния си пост е, че ако ще се сравняват въртящи моменти, това трябва да се прави като се вземат впредвид оборотите.

old alfist
08-05-2013, 12:45
Пак го избивате на пари и ако тръгнем в това направление, ще се окаже, че сте на загуба от дизелите.

546
08-05-2013, 12:56
Вече и в това не съм сигурен.
Преди години баща ми имаше Ауди 100-2,3 бензин.при него гореше 10-11,при мен 8 лтр/100. градско,а аз го юрках повече.до неотдавна държах едно Рено 25 2,2 бензин гореше 8-9 бензин или 10-11 газ,също градско.Сега имам 1,9 JTD и ми гори 9-10 в града.бензинките горяха масло (умерено)100гр на 1000 км , а дизела не го пипа.Конете на бензинките са бая повече от на дизела.А сега кажете къде е ключа от бараката.
P.S. D.Алфетата от подписа гореше 8 градско.

Доко
08-05-2013, 13:00
ЪпсУрТ Ауди 100 2.3 да гори 10-12/100 в града, имал съм 2 такива петака '90-те години, това е извънградски разход. ;-)

Пак го избивате на пари и ако тръгнем в това направление, ще се окаже, че сте на загуба от дизелите.

Костов е виновен... :-)

546
08-05-2013, 13:08
ЪпсУрТ Ауди 100 2.3 да гори 10-12/100 в града, имал съм 2 такива петака '90-те години, това е извънградски разход. ;-)
Хехе а беше на 300000+:tooth:

rossenvn
08-05-2013, 14:36
Спрете да се заблуждавате с този въртящ момент.

По-напред в темата, колега беше предложил за сравнение 2 конкретни двигателя:

Привидно дизеловият двигател е с по-голям въртяш момент.

Ако сложим един редуктор на изхода на бензиновия двигател с преводно число 1,9 (това което прави трансмисията), оборотите на изхода на редуктора и този на КВ на дизеловия двигател ще са еднакви (2000). При редукцията на оборотите на бензиновия двигател, се увеличава и въртящият момент със същия коефициент (1,9) и се получава:

187 X 1,9 = 355,3 Nm

Накратко имаме 2 двигателя, които се въртят с едни и същи обороти (2000)

Дизеловият има въртящ момент 305 Nm
Бензиновият има въртящ момент 355 Nm

Кой от двата е по-голям???

Не става въпрос за мерене на пишки а за проста физика!

Ако имаш дай числата на кутийте и на диференциалите на двата мотора, че да сравним. Да я видим тая физика, че може и механика да е...