Log in

View Full Version : Митът "2.0 туин спарк"...

Pages : [1] 2 3 4 5

milev86
14-04-2013, 01:06
Притежавам колата от подписа. Произведена е октомври 1997 г. Двигателя е на 238 000 реални километри. Внесена е от Швейцария...на много места чувам изключително лоши отзиви за моторите на Алфа ромео 156 и по-специално за версията 2.0 155 к.с. На много места чувам - "много са трошливи", "след 180 км/ч се чупи мотора", "2.0 имат фабричен дефект и не стават за високи обороти"...и тем подобни...като по-вещи...искам да попитам запознатите тук...Мит ли е това, че специално "двойката" на туин спарк 156 от 1997-1998 година е толкова зле, безнадежден, ужасен и т.н. Има ли подобни "дефекти", за които чувам и изобщо какво ви е мнението (практически) за този мотор! Благодаря, ще чакам отзивите с итерес!

Tonimir
14-04-2013, 02:09
Притежавам колата от подписа. Произведена е октомври 1997 г. Двигателя е на 238 000 реални километри. Внесена е от Швейцария...на много места чувам изключително лоши отзиви за моторите на Алфа ромео 156 и по-специално за версията 2.0 155 к.с. На много места чувам - "много са трошливи", "след 180 км/ч се чупи мотора", "2.0 имат фабричен дефект и не стават за високи обороти"...и тем подобни...като по-вещи...искам да попитам запознатите тук...Мит ли е това, че специално "двойката" на туин спарк 156 от 1997-1998 година е толкова зле, безнадежден, ужасен и т.н. Има ли подобни "дефекти", за които чувам и изобщо какво ви е мнението (практически) за този мотор! Благодаря, ще чакам отзивите с итерес!
Ако го караш в обороти 5500+ , на толкова километри двигател, без да си му правил "основен ремонт" както трябва, мита става реалност.

Ако му се направи както трябва "основен ремонт" , може си го караш редовно в зоната 6000+ , и тогава ДА , МИТ Е тази приказка.
макар съм на мнението , че след 6400 оборота, няма смисъл да се натиска този двигателя, защото не вадиш от него допълнителна мощност, и единствено само го товариш допълнително.

Заключението: Какво очакваш от изтормозен заводски двигател на около 250К КМ ? Като е бил нов, неговият първи собственик един господ знае какво му е причинявал! За това ако искаш да караш в обороти, на толкова години двигател му правиш основен ремонт (вадиш едни 1000-1500 лева /може и повече, зависи какво гониш/) и си караш и свиркаш.
Ако НЕ, караш си двигателя ДО 4500 оборота, МАКСИМУМ 5000 оборота и ще ти е мирна главата.

А да , всичко важи ако сменяш на време маслото (максимум 8-10К КМ на смяна) и на 50К му сменяш всички ремъци и ролки, при това с качествени!

Това НЕ Е недостатък на двигателя, просто такива са му изискванията! Това, че човек купува после пита, че и после реве ... си е друг въпрос :)

V@K@T@
14-04-2013, 07:36
Закарай я боб да й хвърлят :D сипвай хубаво масло и газ до балатума :)

GammaRay
14-04-2013, 09:26
Колегата е прав. Изцедени заводски мотори си искат грижите.

milev86
14-04-2013, 09:27
Карах с Мотул 10х40, сега сложих Селения 20К 10х40...незнам кое е по-добре. Ангренаж, масло, филтри, свещи, дебитомер и ламбда съм сменил! Поддържам го. Иначе избягвам да го карам над 5000 оборота...на мен ми беше мисълта, че специално този двигател на Алфа е доста "нарочен". Чудих се дали реално има подобна причина или не.

SandoOne
14-04-2013, 10:03
Е добре де аз като съм правил основен ремонт значи не мога да го строша така ли .. ... щото има мноого понятия на основен ремонт пълна ревизия частична и те така .... на , по темата избягвай на дълго да го караш над 180 първо за тебе е добре после за колата на отсечки ако я натискаш не вярвам да има проблем ....

Doomguy
14-04-2013, 10:34
До 5к оборота ми се вижда малко. Този мотор под 3к оборота е пълен мъртвец... При изпреварване си го държа до 6500 оборота и стискам палци да не роди. На газ го пържа с около 1000 оборота надолу. Сипвам само 10w-60 масло. Докогато изкара...

danniel
14-04-2013, 10:41
Пусни една тема "Нека преброим родилките" и ще си отговориш сам дали е мит или не. Само че сигурно много хора няма да си го напишат ;)

Alamo
14-04-2013, 10:44
Ако го караш в обороти 5500+ , на толкова километри двигател, без да си му правил "основен ремонт" както трябва, мита става реалност.

Ако му се направи както трябва "основен ремонт" , може си го караш редовно в зоната 6000+ , и тогава ДА , МИТ Е тази приказка.
макар съм на мнението , че след 6400 оборота, няма смисъл да се натиска този двигателя, защото не вадиш от него допълнителна мощност, и единствено само го товариш допълнително.

Заключението: Какво очакваш от изтормозен заводски двигател на около 250К КМ ? Като е бил нов, неговият първи собственик един господ знае какво му е причинявал! За това ако искаш да караш в обороти, на толкова години двигател му правиш основен ремонт (вадиш едни 1000-1500 лева /може и повече, зависи какво гониш/) и си караш и свиркаш.
Ако НЕ, караш си двигателя ДО 4500 оборота, МАКСИМУМ 5000 оборота и ще ти е мирна главата.

А да , всичко важи ако сменяш на време маслото (максимум 8-10К КМ на смяна) и на 50К му сменяш всички ремъци и ролки, при това с качествени!

Това НЕ Е недостатък на двигателя, просто такива са му изискванията! Това, че човек купува после пита, че и после реве ... си е друг въпрос :)

Ти колко 2.0 ТС мотора си счупил?

tonov
14-04-2013, 10:50
Ти колко 2.0 ТС мотора си счупил?

Аз ще си позволя да отговоря вместо него - два.

SandoOne
14-04-2013, 10:58
Аз си го пиша и кво счупи се ама не е газиране а от прегряване .... нема значение :) с тая разлика че при дизела отиват повече пари за подръжка от един основен ремот :)

plamen petkov
14-04-2013, 11:37
2.0 ТС е един от здравите двигатели ! Никакъв проблем при високи обороти /тогава всъщност се усеща за какво е бил замислен този двигател :evil: / .Това е един от хилядите митове за Алфа Ромео !Ако има добра поддръжка издържа много / за всеки двигател е така /

dariog
14-04-2013, 12:02
нон стоп гас до ламарината 7000 оборота няма никакви проблеми

SandoOne
14-04-2013, 12:02
Така е ама ако си сия купил чисто нова и само ти си я карал и си я обслужвал :)

thecleaner
14-04-2013, 12:40
16в ТС е възможно най-трошливия мотор слаган някога на АР.

code
14-04-2013, 12:57
16в ТС е възможно най-трошливия мотор слаган някога на АР.
+1 с уточнението 16V TS от първите.

156
14-04-2013, 13:12
подкрепям колегата пламен петков вярно е 2.0 тс са здрави мотори аз моя го пържа до 7000 и няма проблеми смяна на масло навреме и ремъци и газ до ламарината

И аз подкрепям. Друг е въпросът, че при мен почва да тъпче след 6 к об и това се явява като естествен предпазител :) Става въпрос за 2.0ТС '97.

code
14-04-2013, 13:17
След 6000 оборота тъпче, ако не е в ред.

156
14-04-2013, 13:20
Ама и не ражда :)

Linkestis
14-04-2013, 13:26
2.0 ТС е един от здравите двигатели ! Никакъв проблем при високи обороти /тогава всъщност се усеща за какво е бил замислен този двигател :evil: / .Това е един от хилядите митове за Алфа Ромео !Ако има добра поддръжка издържа много / за всеки двигател е така /

Това извън форума го запази в тайна.
Нека си остане между нас,да си затвориме очите,да си представим... и да си кажем:
Това не сме го прочели.

JoRiX
14-04-2013, 13:32
След 6000 оборота тъпче, ако не е в ред.

На какво може да се дължи това тъпчене ? :disgust:

156
14-04-2013, 14:24
И още един въпрос - на какво се дължи това чупене?
Кое точно не е както трябва - смазване, слаби чаркове, софтуер? Кое точно е недомисленото на този мотор? Преди време се говореше, че сместа обеднявала много във високите обороти и вследствие на това ставали детонации и съответно моторът ражда. И съответно се оправяло с подходящия ремап?

Георги Живков
14-04-2013, 15:16
Веднъж я изпържих до 8000 оборота и таблото светна като коледна елха, ама на двигателя му няма нищо :)

Jivko7777
14-04-2013, 15:18
ако е с 10w60 масло истинско и се спазва загряване и охлаждане няма да има проблеми си мисля

code
14-04-2013, 15:48
И още един въпрос - на какво се дължи това чупене?
Кое точно не е както трябва - смазване, слаби чаркове, софтуер? Кое точно е недомисленото на този мотор? Преди време се говореше, че сместа обеднявала много във високите обороти и вследствие на това ставали детонации и съответно моторът ражда. И съответно се оправяло с подходящия ремап?

Калпав мотор в комбинация с болни претенции. Като си знаеш, че си артрит няма да отидеш с хлапетата да бягаш на 100м...

dansguardian
14-04-2013, 15:57
Която и кола да я пържиш на 7000 оборота в минута продължително време ще роди. Маслената помпа не е разчетена да работи на такива обороти. Това е една от причините за родилните функции на нашите Белисими :).

milev86
14-04-2013, 16:18
Да...за съжаление не можах да получа адекватен отговор на въпроса си...с извиение и уважение към Вас, но отговорите бяха дадени, все едно ми отговарят в кварталната кръчма. Неаргументирано и без факти.
Въпроса ми е каква е причината тези мотори да се чупят?! Кое в мотора се чупи? Кога се чупи? Защо се чупи? Кое е некачествено? Материал, изработка, математически грешно ли е сметнато? Извинявам се, че ме интересуват такива детайлни неща, но не виждам къде другаде мога да получа отговор, освен тук. Не съм някакъв тъп карач, който пържи колата си до "лютеницата". Напротив. Сменям си маслото на 10 000 км. Ангренажния комплект беше на 52 000 - смених го. Предавките ги сменям на 2 000 оборота. Е...на магистралата като изляза карам най-често на 3 500 - 4 000 оборота, но понякога и вдигам 160-180 км/ч. Ей така, за 2,3 минутки :) Та въпросите са ми целенасочени, обясних ги по-горе. Интересува ме какво се случва с мотора и като знам всичко това, да си правя сметка как да карам.Никак не съм на мнение, че тези двигатели са лоши, но моето мнение не важи пред мнението на специалисти, така че...Моля! Ще се радвам на адекватни отговори! Благодаря! :)

code
14-04-2013, 16:29
Да...за съжаление не можах да получа адекватен отговор на въпроса си...с извиение и уважение към Вас, но отговорите бяха дадени, все едно ми отговарят в кварталната кръчма. Неаргументирано и без факти.
Въпроса ми е каква е причината тези мотори да се чупят?! Кое в мотора се чупи? Кога се чупи? Защо се чупи? Кое е некачествено? Материал, изработка, математически грешно ли е сметнато? Извинявам се, че ме интересуват такива детайлни неща, но не виждам къде другаде мога да получа отговор, освен тук. Не съм някакъв тъп карач, който пържи колата си до "лютеницата". Напротив. Сменям си маслото на 10 000 км. Ангренажния комплект беше на 52 000 - смених го. Предавките ги сменям на 2 000 оборота. Е...на магистралата като изляза карам най-често на 3 500 - 4 000 оборота, но понякога и вдигам 160-180 км/ч. Ей така, за 2,3 минутки :) Та въпросите са ми целенасочени, обясних ги по-горе. Интересува ме какво се случва с мотора и като знам всичко това, да си правя сметка как да карам.Никак не съм на мнение, че тези двигатели са лоши, но моето мнение не важи пред мнението на специалисти, така че...Моля! Ще се радвам на адекватни отговори! Благодаря! :)

Отговорите са много адекватни, макар да не ти харесват и са само от практиката ;) Ако има дефект в двг той ще е в определен възел, а проблемите с ТС са с колянов вал, бутала, сегменти и разпределителни валове - моето мнение е, че има проблем с мазането при агресивно каране и най-вече каране с големи скорости на магистрала. И по-точно рязко падане на налягането на маслото в следствие на много фактори. Карането на този мотор с 10W40 за мен е грешка. Първите години може и да е минавал номера, но на 15 годишен туинспарк е просто въпрос на време да му видиш карантиите. И тази грешка е осъзната затова и по-новите ги дават с 10W60 по каталог.

V@K@T@
14-04-2013, 16:30
На моята вече 15 000 км. й давам газ като замаян и нямам проблеми . Щом ремъци ролки и т.н. са нови и маслото си го наглеждаш не мисля , че има от какво да се тревожиш

milev86
14-04-2013, 16:34
Рецепта?!
Итересува ме какви са начините за изчистване на маслените магистрали и за подобряване работата на маслената помпа?! И изобщо има ли начин да се провери дали мазилната уредба е изправна?!?!
И второ какво масло бе гарантирало стабилността на 250 000 км. Аз карам сега със Селения 20К. Незнам дали това масло би гарантирало един добре омазан двигател...

thecleaner
14-04-2013, 16:45
На моята вече 15 000 км. й давам газ като замаян и нямам проблеми . Щом ремъци ролки и т.н. са нови и маслото си го наглеждаш не мисля , че има от какво да се тревожиш

Тя твоита се прави 5 пъти бре :) Случва се на 100 години овчар да утепа заек с гега : т.е. да не роди Т.С. на 20-30 хиляди километра след цялата газ.

spe4elist
14-04-2013, 17:01
Поредната "тема" ! Колко от тук присъстващите са си купили 156-цата от магазина, на 000 000 км и са я обслужвали гаранционно и извънгаранционно в сервиз на Алфа Ромео?!? Що ли питам? Всички знаем отговора.
Колеги, какво очаквате от 15 годишен полумилионник??? Вдига ли 200+ км/час? Вдига! Колко автомобила на цена 2500 лв вдигат 200??? Сравнително малко. После - идеята на този автомобил е седан, семейна лимузина ... Който си мисли,че си е купил "спортна кола" - малко се е объркал ... Сменяйте си консумативите навреме и карайте Внимателно!
пп На коя "магистрала в бг" вдигате 200 ?!?

nelina
14-04-2013, 17:16
:go: на новите лот-ове от Тракия :) верно малко подскача ама става, все пак е по-добре от второкласния.
...Да ударим по една молитва да издържат по-дълго :go:

dansguardian
14-04-2013, 17:28

Най-притеснителното е дали се омаслява както трябва 4-ти цилиндър, защото до него достига маслото най-накрая, има доста изписано по въпроса. Освен това избягвай да влизаш в завой рязко с обороти по-големи от 5000. Иначе какво се случва? Маслената помпа работи като ненормална и в картера нивото на маслото значително намалява, всичко е някъде в магистралите. И при по-рязък завой може да засмуче маслени пари, които изместват маслото в магистралата. Тези маслени пари достигат до биелните лагери и за части от секундата остават без смазване. Това упражнение, повторено няколко пъти води до раждане. Не случайно на колите за дрифт едно от първите неща, които се променят е маслената помпа. Прави и се някакъв тунинг, но не съм запознат.

ecotronic
14-04-2013, 17:32
Всеки двигател е изчислен и конструиран за да работи в определен режим.
Общо правило за всички двигатели - това са оборотите при които двигателят има максимален въртящ момент.
При тези обороти двигателят има най-високо КПД - т.е работи оптимално.
Работата на горната граница на оборотите е критична за всеки двигател.

ФЕРАРИСТ
14-04-2013, 17:50
Спарка спича във високите в повечето случай щото дебитомера му е заминал, и отчита по малко вятър, екуто съответно пуска и по малко бенз и нещата не се получават......а има и още доста фактори който могат да объркат смесообразуването и от там - щети......отделен е факта че тоя двг за кубиците си вади добри коне, ако беше малко дефорсиран сигурно щеше да трае повече....
Като цяло мисля че добре подържана двойка или ТС изобщо си е нормален двигател.......друг е въпроса че масло в огъня се налива и от хайвани дето са свикнали да правят само немско, а ТС-а си иска тесен "специалист"......

milev86
14-04-2013, 18:38
Чудя се как ли бих могъл да разбера дали мазителната уредба работи добре и дали няма запушване някъде по маслените магистрали?! И тази Селения 20К където я сложих става ли или да търся друго?

ecotronic
14-04-2013, 18:46
Чудя се как ли бих могъл да разбера дали мазителната уредба работи добре и дали няма запушване някъде по маслените магистрали?! И тази Селения 20К където я сложих става ли или да търся друго?

За съжаление на неразглобен двигател, частично или пълно запушване на участък от маслен канал се установява само косвено по неприятните симптоми. Може и да има други модерни методи, за които аз не знам.

Накратко - карай с хубаво масло, сменяй го редовно (в това число и качествен маслен филтър), не го пържи за продължително време на свръх обороти, не карай на прекалено ниски за дадена предавка обороти и ще се радваш на добро здраве на двигателя.

tonov
14-04-2013, 18:57
Ако често го пържиш, мисля че уредчетата за отчитане на налягане и температура на маслото са много добра инвестиция.

vlalov
14-04-2013, 19:13
Ужас,
Тая тема е за Стършел - такива компетентни мнения и във форд клуба няма.
:small_cry:

Tonimir
14-04-2013, 20:03
Не виждам защо се разтягат локуми по темата? И смятам, че повечето отговорихме на всички въпроси.

Двигателя 2.0 ТС 16в си е много добър, но си е капризен. (за разлика от 8в) За жалост тъй като масово не сме 1-ви собственици на Алфа коли, никой не може ти гарантира колко е бил подържан въпросния двигател, следователно всяко каране в обороти (без подробна ревизия) си е въпрос на късмет.

За това казвам, на тези които нямат намерение да наливат излишни пари, както каза колега CODE и Jivko777, наливаш в нея едно хубаво масло 10/60 , сменяш си го редовно на максимум 10К КМ, ремъци и ролки на 50К КМ. Зоната след 5000 оборота (с продължително каране на 5-та скорост) забравяш за нея, и тогава двигателя ви ще изкара много години без проблеми!

Който пък иска да си кара редовно в обороти , няма начин да не прави качествена ревизия + мапване на чип! ... защото резултата е -> ще си търсиш двигател в раздел "ПРОДАВА". /питайте ме мен :D/

Относно оборотите на ТwinSpark 2.0 16v , нека ви копирам едно нещо:

2.0 L 1,970 cc 110-114 kW (150-155 PS) @6400 rpm, 181-187 N·m (133–138 lb·ft) @3500-3800 rpm
п.с: Стоков двигател!

На база на тези параметри, сами виждате, че всичко след 6400 (6500) си е изгубено ! И лично съм го тествал МНОГО пъти, само ПЪРВА има смисъл да удари 7000 оборота (стига ги бързо), защото после 2-ра продължаваш от по-горна граница, иначе от втора и нататък само до 6500 оборота, тъй като след тези обороти си е излишен тормоз на двигателя, при това не вадиш никаква допълнителна мощност..

Рецепта?!
Итересува ме какви са начините за изчистване на маслените магистрали и за подобряване работата на маслената помпа?! И изобщо има ли начин да се провери дали мазилната уредба е изправна?!?!
И второ какво масло бе гарантирало стабилността на 250 000 км. Аз карам сега със Селения 20К. Незнам дали това масло би гарантирало един добре омазан двигател...
Селения 20К е добро масло ако караш като шофьор на лимозина. Иначе за да ти е мирна главата сипваш някой от "рейсинг" маслата на Мобил1, Селения, Аджип, Мотул, и т.н .

И само да допълня, че няма повод за паника! Просто човек трябва да се образова по темата, за да знае какво да прави. И много от споделените мнения са от горчив опит! (говоря за себе си също) Ако ги спазиш, нямаш повод за страх или паника!

Иначе лично бих съветвал всеки, да отиди при кадърен сервиз, да смъкнат картера, да разгледат биелните лагери, защото обикновенно те са първото уязвимо място! А смяната им е лесна. Ако има проблем в сегментите, то лесно се открива.
Другото може да се погледне главата, компенсаторите в какво състояние са. Защото те понякога са причина за по-слабото представяне на двигателя. Зацепването да се провери дали е ок.
Иначе за по подробни анализи, трябва вече сериозно разглабяне :)

Уреди за налягане на масло и температура са задължителни за хора които карат в обороти (ама качествени си трябват), защото и те дават добра информация за състоянието на маслото и помпата.

Мисля, че с това темата се изчерпа ...

Умната ;)

dimitar_vd62
14-04-2013, 20:33
Приятна музика за ухото е когато чуя някой да "реди" скоростите, гладко и плавно превключва в точните обороти и мноо са кефя като чуя някой дето пълни оборотомера на 1 до 5-6-7....найста скорост, нищо че колата или мотора не набира повече, ама скивай братле дигнах 8к оборота.Демек колкото повече обороти толкова повече припаднали мацки.Аз всъщност съм "слухар", оборотомера не го гледам, а не съм от кротките.В "правилните" ръце всеки мотор може да роди.

Doomguy
14-04-2013, 20:38
Аз съм чел, че мотора най-много се тормози на ниска предавка с високи обороти. Не знам дали е вярно. Също ми е интересно кое е по-рисково, да превключваш на високи обороти или да ги държиш дълго време (примерно на магистрала). Също така, газовата като отделна горивна система си има собствено управление на сместа. При некоректна смес (богата, бедна) не може ли също да се получи повреда в мотора?

ecotronic
14-04-2013, 21:05
Аз да използвам темата да питам - абе кое масло е най-хубаво за тоя двигател? Ама да е по-еФтинко така, не 30 лева/литъра... И свещите - кои са най-подходящи (ама пак да не са по 30-40 лева/бройката)..? И за някакъв вариатор четох, той какво точно прави и колко пари струва..?
А по принцип бензиновия двигател ли е по-добър или дизеловия при Алфа Ромео..? :innocent:

За газта забрави да попиташ :)

Doomguy
14-04-2013, 21:08
Нещо лошо ли направих, баси...

GammaRay
14-04-2013, 21:46
Поддържай си колата в добро техническо състояние - грижи няма да имаш. Тия дето са чупили 2.0 ТС, авно са се взели малко или много за Шумахер на Нюрбугринг. Това си е една най-обикновенна конвенционална кола!

п.с Айде сега не се засягайте :D

V@K@T@
15-04-2013, 12:40
Тя твоита се прави 5 пъти бре :) Случва се на 100 години овчар да утепа заек с гега : т.е. да не роди Т.С. на 20-30 хиляди километра след цялата газ.

В същност бяха 2 пъти :bouncing_smiley: Но след 2-рия до ден днешен нямам никакви проблеми а пък я карам , като крадена :go::drinking: . Абе каквото и да си говорим сменяш всичко на време , караш с убаво масло и само газ . Пък ако не дай си боже се посере правиш и пак газ . Двигател се прави ама ако си счупиш кратуната някъде :goodnight: За това за колегата дето отвори темата : карай не бой са ... и мн. безаварийни км.

milev86
15-04-2013, 15:10
Благодаря на Tonimir за поста. Имах нужда от подобен разбор а въпроса ми. Попринцип рядко минавам 5 000 оборота, дори и на магистрала, така че май няма много много какво да се притеснявам. Чудех се само дали направих грешка да мина от Мотул 10-40 6100 на Селения 20К...???... или пък да мина на 15-50 или 10-60

ivo_red
15-04-2013, 16:41
Благодаря на Tonimir за поста. Имах нужда от подобен разбор а въпроса ми. Попринцип рядко минавам 5 000 оборота, дори и на магистрала, така че май няма много много какво да се притеснявам. Чудех се само дали направих грешка да мина от Мотул 10-40 6100 на Селения 20К...???... или пък да мина на 15-50 или 10-60

Според мен си направил грешка с маслото. За мен Мотулът е по-добър от Селенията, особено от 20к..:coolio: Междудругото и аз съм с 2ка ТС и досега мотор не съм трошил за 5 години. Само един път за малко да си строша главата...

serafim
15-04-2013, 18:43
Колега, просто вземи и я обслужи тази кола както трябва (ремък ангренажен с ролки качествени, зацепване с пети в "наш" сервиз - т.е. където работят хора, които имат и АР :-) и не са равнодушни към марката ), хубаво масло - 10W60 е за предпочитане, спри да мислиш, че си купил самолет и че в следващите 100 метра ще изхвърлиш бутало, спри да тормозиш и себе си, и колата и просто я карай с удоволствие. Сигурен съм, че ще останеш приятно учуден и изненадан от нея - тази кола или те грабва с времето, или "бягаш". Всички въпроси от рода "кое се чупи?", "къде се чупи?", "защо се чупи?" и т.н. могат да бъдат зададени за всяка марка - аз ако почна да разправям за VW Passat III - дето са уж "...вечни..." - няма да ми повярваш... Като се счупи - ремонт и продължаваш. Няма значение каква е марката :-). Иначе си късаш нервите с приказката за нероден Петко. Карай смело и си ти - колата е от "правилните" - груби грешки в конструкцията няма. Мое мнение все пак, но от 4 години употреба (и то на на най-слабия и най-скъп ТС :-) ).

Bobi_33
15-04-2013, 21:45
Се, понеже всички съдят по себе си, а нямат глобален погле върху така наречения 2.0 ТС, нека първо да изясним, че този мотор е наФиат, а не на Алфа Ромео. Добре е да се разграничи от старит 2.0 ТС с 8 клапана, защото старият 8 клапанов мотор е конструиран и произведен от Алфа Ромео. Той е здрав, за разлика от своят наследник. Наследникът, 16 клапановият, е наистина много проблематичен и капризен мотор. Истината е, че е объркан на чертожната дъска. Глупаво е да сътвориш двигател, който има ход на буталото от 91 мм при скамо 83 мм диаметър, при условие, че искаш да го въртиш до над 7000 оборота. По запознатите могат да изчислят скорост на буталото при тези обороти и този ход. Оттам изват и тези проблеми с мазане, охлаждане на буталата и т.н. Отзделно бутала, биели и прочие са слабички и не са подходящи за каране във много високи обороти продължително време. Просто слаба изработка. Да не говорим, че мощността не е нищо особено. под 80 коня на литър никак не е сериозен мотор. Истинските сериозни мотори са с по 100 и нагоре коня от литър. Та 2.0 ТС 16V дори не впечатлява с тези 150 коня от 2 литра на фота на стария 8 клапанов предшественик, който вади мощност съмо с 5 коня по-малко, но има същя въртящ момент в по-голям диапазон при това.

Тава го пиша като потребител, иначе като автомонтьор, ще кажа едно: Няма по-хубав мотор от 2.0 16V , най-хубавият 2 литров мотор в света, с най-готината електроника, най-хубав звук вади, най-икономичен е, за Бога, братя, купувайте си повече такива мотори за да имам работа и аз. Влюбен съм в този мотор.

Сега ще ми се нахвърлят всички собственищи на такива мотори, ма какво да кажа, всичко което съм написал е като опит от времето, което съм прекарал с тези мотори.

code
15-04-2013, 22:14
Се, понеже всички съдят по себе си, а нямат глобален погле върху така наречения 2.0 ТС, нека първо да изясним, че този мотор е наФиат, а не на Алфа Ромео. Добре е да се разграничи от старит 2.0 ТС с 8 клапана, защото старият 8 клапанов мотор е конструиран и произведен от Алфа Ромео. Той е здрав, за разлика от своят наследник. Наследникът, 16 клапановият, е наистина много проблематичен и капризен мотор. Истината е, че е объркан на чертожната дъска. Глупаво е да сътвориш двигател, който има ход на буталото от 91 мм при скамо 83 мм диаметър, при условие, че искаш да го въртиш до над 7000 оборота. По запознатите могат да изчислят скорост на буталото при тези обороти и този ход. Оттам изват и тези проблеми с мазане, охлаждане на буталата и т.н. Отзделно бутала, биели и прочие са слабички и не са подходящи за каране във много високи обороти продължително време. Просто слаба изработка. Да не говорим, че мощността не е нищо особено. под 80 коня на литър никак не е сериозен мотор. Истинските сериозни мотори са с по 100 и нагоре коня от литър. Та 2.0 ТС 16V дори не впечатлява с тези 150 коня от 2 литра на фота на стария 8 клапанов предшественик, който вади мощност съмо с 5 коня по-малко, но има същя въртящ момент в по-голям диапазон при това.

Тава го пиша като потребител, иначе като автомонтьор, ще кажа едно: Няма по-хубав мотор от 2.0 16V , най-хубавият 2 литров мотор в света, с най-готината електроника, най-хубав звук вади, най-икономичен е, за Бога, братя, купувайте си повече такива мотори за да имам работа и аз. Влюбен съм в този мотор.

Сега ще ми се нахвърлят всички собственищи на такива мотори, ма какво да кажа, всичко което съм написал е като опит от времето, което съм прекарал с тези мотори.
Как можа така да ми обидиш мотора :respect: За 6 години съм му сменил само колянов вал, 2 разпределителни, клапаните и буталата, а ти го изкара ебаси боклука. Абе това кви хора сте във Вентура сърце нямате ли е :indian::indian:
пп Откакто я кара майка ми нямам никакви проблеми с туинспарка :D

Bobi_33
15-04-2013, 22:48
Как можа така да ми обидиш мотора :respect: За 6 години съм му сменил само колянов вал, 2 разпределителни, клапаните и буталата, а ти го изкара ебаси боклука. Абе това кви хора сте във Вентура сърце нямате ли е :indian::indian:

Нека ти зле със 159-ката:spiteful:

Убав си е 16В Туин Спарка, аз горещо го препоръчвам на всеки, не съм казал нищо лошо за него.

Я кажи как е дизелчето, джитка ли си безгрижно?:grin:
Тва е риторичен въпрос, знам го отговара, ма да го сревниме с Туин Спарка примерно:crazy:

code
15-04-2013, 22:59
Нека ти зле със 159-ката:spiteful:

Убав си е 16В Туин Спарка, аз горещо го препоръчвам на всеки, не съм казал нищо лошо за него.

Я кажи как е дизелчето, джитка ли си безгрижно?:grin:
Тва е риторичен въпрос, знам го отговара, ма да го сревниме с Туин Спарка примерно:crazy:

Без газ върви кюмюра му с кюмюр :priest: ма не го хваля да хвърли дюза :tooth: Ама и туинспарка си е кеф и него карам отвреме-навреме :)

Bobi_33
15-04-2013, 23:30
Без газ върви кюмюра му с кюмюр :priest: ма не го хваля да хвърли дюза :tooth: Ама и туинспарка си е кеф и него карам отвреме-навреме :)

Ееее, а шестака как хубаво си върви в 166-цата...Малко му е по-висок разхода, ма е кеф голям.

mik mik
16-04-2013, 01:55

Те тва са си консумативи за тоя двигател, като маслото :toilet:
пп Май и аз ще я дам на майка ми да се оправи малко :D

don_pepone
16-04-2013, 21:08
Ееее, а шестака как хубаво си върви в 166-цата...Малко му е по-висок разхода, ма е кеф голям.

V6 rules ,като знам Феро кво причини на 2.5-цата на серес и дет се вика нищо му няма... като знам и аз моята как съм я карал яко вече 5 години и как си държи над 200км/ч и като гледам и колко хора са ревали с Т.С дори с 10/60 масло,някак си небих си купил сякаш :)
Шестака може и да похапва бензинец повечко от Т.С ама поне има защо и на човек му спокойно като си му подава газ

Bobi_33
16-04-2013, 23:35
V6 rules ,като знам Феро кво причини на 2.5-цата на серес и дет се вика нищо му няма... като знам и аз моята как съм я карал яко вече 5 години и как си държи над 200км/ч и като гледам и колко хора са ревали с Т.С дори с 10/60 масло,някак си небих си купил сякаш :)
Шестака може и да похапва бензинец повечко от Т.С ама поне има защо и на човек му спокойно като си му подава газ

E то няма база за сравнение, шестака си е дело на Алфа Ромео, а обсъжданият ТС си е Фиатско дело. Разлика от земята до небето.

old alfist
17-04-2013, 01:41
И какво стана сега - поредното оплюване на най-масовия двигател.
Всеки си хвали неговия - да се похваля пък и аз с моя.
Никакви проблеми с двигателя 2.0 TS Евро 3 със шестстепенна скоростна кутия - по нашите магистрали няма възможност да се задържат продължително време такива обороти с този двигател.
Каране с хубави масла и бензин и никакви проблеми.

digitalundgrd
17-04-2013, 02:15
Моторът слаган в Ланчиа Делта Интеграле и в няколко други италиянски бангии от 90-те (2.0 16в турбо) е дело също на ФИАТ. Интересно ми е какво ви е мнението за него? Разлики/прилики с 16в туин спарк (който също е ФИАТ-ска рожба). От това, което съм чел, единия е смятан за доста корав мотор от "старата школа", издържащ на много "бой" (Лампредито), а другия за капризен и "родилка" (ТС)?

п.с.Аз ги имам и двата, но за сега главно впечатления имам от Туин Спарка. Единственото, което мога да кажа на този етап е, че 2.0 16в турбото е адски евтин за обслужване и поддръжка спрямо ТС. Няма дебитомер, има МАП сензор (70лв), свещите са му 4 бр (40лв всичките НЖК), кабелите и бобините са на дооста сносни цени :), 1 ламбда сонда, ангренажния ремък и ролката мисля, че ми се връзаха около 100лв!!

Mury
17-04-2013, 07:26
Спарка спича във високите в повечето случай щото дебитомера му е заминал, и отчита по малко вятър, екуто съответно пуска и по малко бенз и нещата не се получават......а има и още доста фактори който могат да объркат смесообразуването и от там - щети......отделен е факта че тоя двг за кубиците си вади добри коне, ако беше малко дефорсиран сигурно щеше да трае повече....
Като цяло мисля че добре подържана двойка или ТС изобщо си е нормален двигател.......друг е въпроса че масло в огъня се налива и от хайвани дето са свикнали да правят само немско, а ТС-а си иска тесен "специалист"......

Тва обяснява това,че повечето родилки са евро 2/3 а евро 1 е по здрав,там дебитомера е по здрав и сегментите са като на истинските коли :afro::afro::afro::afro: Аз лично съм имал само един спарк,с вече направен основен ремонт,но бях доволен от колата,е и аз смених доста неща по нея,но сегашните собственици вече почти 4 г. си я карат без никакви ядове/освен картера/ 8)8)8)8)

---------- Post added at 07:23 ---------- Previous post was at 07:17 ----------

Те тва са си консумативи за тоя двигател, като маслото :toilet:
пп Май и аз ще я дам на майка ми да се оправи малко :D

Тва мисля че е рекордьора в този форум,по счупени спаркове,но не се отказва-на това се казва болен мозък :afro::afro::afro::afro:

---------- Post added at 07:26 ---------- Previous post was at 07:23 ----------

Моторът слаган в Ланчиа Делта Интеграле и в няколко други италиянски бангии от 90-те (2.0 16в турбо) е дело също на ФИАТ. Интересно ми е какво ви е мнението за него? Разлики/прилики с 16в туин спарк (който също е ФИАТ-ска рожба). От това, което съм чел, единия е смятан за доста корав мотор от "старата школа", издържащ на много "бой" (Лампредито), а другия за капризен и "родилка" (ТС)?

п.с.Аз ги имам и двата, но за сега главно впечатления имам от Туин Спарка. Единственото, което мога да кажа на този етап е, че 2.0 16в турбото е адски евтин за обслужване и поддръжка спрямо ТС. Няма дебитомер, има МАП сензор (70лв), свещите са му 4 бр (40лв всичките НЖК), кабелите и бобините са на дооста сносни цени :), 1 ламбда сонда, ангренажния ремък и ролката мисля, че ми се връзаха около 100лв!!

Абе и Лмапредито не е от най издръжливите мотори,ако му сменяш често маслото ще е ок,но и за него се носят легенди че е бедна сместа на високите и няма хубаво мазане в главата,затова си и отиват валовете/хората слагат валове от Типо Седичи,ма те са още по голяма рядкост/ :afro::afro::afro::afro:

Tonimir
17-04-2013, 16:01
Мда ...
без да се *се*е тема в "Общи приказки" , няма как да да дишате спокойно ...

ае със здраве!

ЕДИТ: Този пост беше за "бадмадафака", но някой му делна поста ...

nastybg
17-04-2013, 17:48
е бедна сместа на високите и няма хубаво мазане в главата
Еми ще е бедна, ако ти е сдухала маслената помпа, ама то затова си има уред на таблото ... само дето редко работят :D

1 ламбда сонда, ангренажния ремък и ролката мисля, че ми се връзаха около 100лв!!
Дано си се объркал като си го писал, защото ангренажния комплект SKF ми беше към 100лв. на доставна цена - като имаш предвит, че бащата е вносител на FAG и SKF! Само обтяжната ролка INA струваше към 40-50лв.

Бобби
17-04-2013, 19:39
За двойната искра...само ризница, и ако я подържате като 16- винтилова е вечна:jason2:
п.с. за 21 години....само една гарнитура смених...аере с здраве..:bravo:

old alfist
17-04-2013, 23:22
Тук има доста "състезатели" - каквато и кола да им попадне ще я бастардисат и после ще реват, че двигателя е виновен.

Bobi_33
17-04-2013, 23:32
И какво стана сега - поредното оплюване на най-масовия двигател.
Всеки си хвали неговия - да се похваля пък и аз с моя.
Никакви проблеми с двигателя 2.0 TS Евро 3 със шестстепенна скоростна кутия - по нашите магистрали няма възможност да се задържат продължително време такива обороти с този двигател.
Каране с хубави масла и бензин и никакви проблеми.

Естествено, че всеки си хвали неговото, както и ти сега своето. Но пак повтарям, аз изводите не съм си ги извадил от една или 2 коли. А дори не е най-масовият мотор на марката точно този мотор. Можеш да кажеш, че най-масовият мотор на марката е НОРД мотора (ако въобще знаеш за какво говоря), най-малкото защото започва производството му през 50-те и свършва през 90-те. Тази тема не е за оплюване, а за реални отзиви.
Ако познаваш 100 коли с мотор от заглавието и си направил основен ремонт на 30 или 40 коли, то не го наричай здрав мотор и не е оплюване, а просто такава е реалността.

---------- Post added at 20:32 ---------- Previous post was at 20:28 ----------

Тук има доста "състезатели" - каквато и кола да им попадне ще я бастардисат и после ще реват, че двигателя е виновен.

Да ама има и много от тия "състезатели" които от 5-6 години дават газ на старият 8 клапанов мотор и не могат да го счупят. дори и да успеят, то те са му много по-евтини, както и цял мотгор, просто защото никой не ги търси да ги купува.

Пък ако не ми вярваш, просто звънни на някой от колегите с автоморги, питай кой мотор за колко се продава и каво търсене има за мотори. Оттам би могло да си извадиш изводи.

Иначе на автора на темата бих му дал този съвет, ако искаш 156-ца, то не си я взимай с 4 цилиндров бензинов мотор, а избери или шестак или дизел.

old alfist
17-04-2013, 23:46
Убеждавам се за сетен път, че тук цари едно мнение, срещу което не ми се иска да се изправям, защото е безмисленно.
И двете коли от подписа ми са в движение и пълните им възможностите се ползват само в екстремни ситуации, но някои хора постоянно са в такива ситуации, като в същото време искат да им е евтиннко, някак си. Отделен въпрос е, че майстори които разбират са кът.

Doomguy
17-04-2013, 23:48
Туинспарк е пийс оф шит! Петака на фиат например е доста по-добър според мен. Дърпа от ниски обороти, работи по-равномерно, има по една свещ на цилиндър и не е толкова капризен към масло. А, и може да се сложи обикновена газова. В мареята дърпа не по-лошо от скрапа в 156.

old alfist
18-04-2013, 00:20
Другото което ми прави впечетление е, че много хора си мислят, че като колата им много бръмчи и тръска е голяма работа.

Кайо
18-04-2013, 00:25
........свинския парк си е супер.

Doomguy
18-04-2013, 00:46
Fiat rulz!!!

Кайо
18-04-2013, 01:30
16v TS е супер!!!!

DiStefano
18-04-2013, 07:04
Фиатския атмосферен петак е може би единствения мотор на италианска кола, по-оплюван от недоразумението ТS 16V... :crazy:

Ндаам .. освен това е и най-бавния в класа си. Всеки свин спарк го издухва, да не говорим за ония C20XE.

Mury
18-04-2013, 07:16
Туинспарк е пийс оф шит! Петака на фиат например е доста по-добър според мен. Дърпа от ниски обороти, работи по-равномерно, има по една свещ на цилиндър и не е толкова капризен към масло. А, и може да се сложи обикновена газова. В мареята дърпа не по-лошо от скрапа в 156.

Ххахахахахахаха ще ме спукаш от смях :roll2::roll2::roll2::roll2::roll2::roll2:

Fear
18-04-2013, 08:57
В защита на Fiat-ския 20V искам да кажа, че звукът му е далеч по-готин от този на моя двигател. :)
За вървеж не знам, понеже въпосният петак, който карам понякога е монтиран на Lancia Kappa и при теглото на автомобила няма как да върви колкото върви GTV-то.
Но според мен си е адекватен и си върви задоволително, като за 155к.с. :)

Linkestis
18-04-2013, 09:11
....Но според мен си е адекватен и си върви задоволително, като за 155к.с. :)

Тия кончета...да не ти е казал Берлускони че ги има? :)

Fear
18-04-2013, 09:29
Тия кончета...да не ти е казал Берлускони че ги има? :)
Не, толкова ми каза производителя на автомобила?
Някакъв проблем ли има? ;)

Колко от тях за живи, вече е друг въпрос, но принципно тази модификация на мотора с VIS е 155к.с.
Другият вариант без VIS беше май 146к.с. или 147к.с., не съм сигурен.

pace
18-04-2013, 09:56
Що се присмивате на петакО бре...

Doomguy
18-04-2013, 11:09
Нямам сервиз за да знам проблемен ли е или не, казвам само, че звучи по-добре от скрапа, има по-добра динамика от скрапа в ниските и поддръжката му е по-лека от тая на скрапа. Тоест за по-малко пари получаваш почти същия перформънс.

Doomguy
18-04-2013, 11:57
Сравнявам 2.0 20V в Мареа с 2.0 CF2 в 156. Моята изобщо не я слагам в сметките. Теглото на Мареата и 156-цата е приблизително еднакво, или разликите ще са малки.

bouncer
18-04-2013, 12:19
За петака или добро или нищо, ей! :)

Свинспарка ражда най-вече от старост, от кофти поддръжка, от глупави майстори (моя, моя....) и в най-голяма част от случаите от тъпотия на ЗКУ-то. Тва да пържиш умреляк на 15 години в некви безумни обороти е страшна глупост.... Карай си кошника и не се занимавай с глупости. Ако искаш бегачка - правиш си бегачка, кви са тия ентусиазми не знам!

От друга страна пък както всички италианско свинспакра умира адски зрелищно - F1 style. То са пушеци, облацим звуци, буталото излиза като юмрука на победата през блока да види кой е тоз прероден фитипалди...

Накрая от буталото става страшен пепелник - моя е в Екстрийм при Бобо и още си го ползват :)

Jivko7777
18-04-2013, 17:06
Ндаам .. освен това е и най-бавния в класа си. Всеки свин спарк го издухва, да не говорим за ония C20XE.

Далииии ????

Mury
18-04-2013, 17:31
Сравнявам 2.0 20V в Мареа с 2.0 CF2 в 156. Моята изобщо не я слагам в сметките. Теглото на Мареата и 156-цата е приблизително еднакво, или разликите ще са малки.

Изкарай Браво 2.0 20 срещу 145 QV,да видиш плачевната разлика :moon::moon::moon:Шибания петак не прави нищо друго освен да харчи много тунджа..........................

dimitar_vd62
18-04-2013, 17:44
За петака или добро или нищо, ей! :)

Свинспарка ражда най-вече от старост, от кофти поддръжка, от глупави майстори (моя, моя....) и в най-голяма част от случаите от тъпотия на ЗКУ-то. Тва да пържиш умреляк на 15 години в некви безумни обороти е страшна глупост.... Карай си кошника и не се занимавай с глупости. Ако искаш бегачка - правиш си бегачка, кви са тия ентусиазми не знам!

От друга страна пък както всички италианско свинспакра умира адски зрелищно - F1 style. То са пушеци, облацим звуци, буталото излиза като юмрука на победата през блока да види кой е тоз прероден фитипалди...

Накрая от буталото става страшен пепелник - моя е в Екстрийм при Бобо и още си го ползват :)

Тва много ми хареса.:rotfl:

BillyBoy`
18-04-2013, 17:48
Във Пловдив имаше едно Браво дето си вървеше добре.

Doomguy
18-04-2013, 18:33
Изкарай Браво 2.0 20 срещу 145 QV,да видиш плачевната разлика :moon::moon::moon:Шибания петак не прави нищо друго освен да харчи много тунджа..........................

Не виждам каква плачевна разлика трябва да има, като по каталог Bravo 20V 155CV ускорява с 0,4 секунди по-бързо от QV-то. Тези двете специално не съм ги карал за да споря, но няма логика здраво Браво да падне от 145 QV. Иначе тунджа харчи, ама скрапа освен това харчи и масло :BIGsmile:.

ivo_red
18-04-2013, 20:35
Самият факт, че 8v e по-здрав и по-евтин от 16v, а CF1 е по-евтин за подръжка и по-малко чуплив от CF2 и CF3 е достатъчно красноречив. Стратегията на компанията е, колите да издържат още по-малко и после да те дерат яко за части. Те за тва в Европа като наближат колите им 100 хил. км и ги засилват към някоя морга, понеже не им се занимава да сменят половината неща по нея. А някой "щастливец" в БГ и сипва всичката газ после и се чуди що е родила на магистралата след половин час ръчка...Има си причина Алфите да са толкова евтини - скъпа подръжка и на определен етап, доста неща сдават багажа в малки интервали от време. Тенденцията не е само в Алфа. Ако щете и в Мерцедес един w124 ще надживее сегашните модели...Нали някой не живее с илюзиите, че ще си вземе кола за 3000 кинта с всички екстри, върви на пушка, не се чупи и чарковете и са стотинки... А когато преди теб някой някой италиански мърляч и е взел душата и е сменил 1-2 пъти маслото за 100 хил. км и после е попаднала и на някой "разбирач" майстор, мястото в "родилния дом" е почти гарантирано. 5-акът на Бравото изобщо не е нещо повече от ТС-а в никакъв случай и там родилки колкото щеш...:popesmiley::rip::priest:

pace
18-04-2013, 21:07
няма логика здраво Браво да падне от 145 QV.
Нали,все пак е с едно бутало и четири клапана в повече :D

Linkestis
18-04-2013, 21:21

Колко от тях за живи, вече е друг въпрос, но принципно тази модификация на мотора с VIS е 155к.с.

Аз проблеми нямам а ти?
Има една апаратура наречена дино стенд.Аз ти плащам теста,ако извадиш кончетата...умрели,куци,стари каквито искаш.Ако не ги докараш на стенда поне до към 130 ти слагам една туба с горивото за топлене в купето.
Така има ли проблем? :kicking:

spe4elist
18-04-2013, 21:38

Аз проблеми нямам а ти?
Има една апаратура наречена дино стенд.Аз ти плащам теста,ако извадиш кончетата...умрели,куци,стари каквито искаш.Ако не ги докараш на стенда поне до към 130 ти слагам една туба с горивото за топлене в купето.

Става страшно!

ne0
18-04-2013, 21:44
всички мотори от 1.4 до 2.4 - ТС 16 клапана и фиат с една свещ и всички петаци са едни и същи мотори с взаимозаменяеми елементи - наричат се ФИАТ МОДОЛАРЕ МОТОРИ ПРАТОЛА. (в това число са дори и 1.4 на фиат и дизеловите мотори)

Мисля е излишно да се спори кой е по-скапан като се правят по една технология на едно и също място и ползват едни и същи елементи.

Идеята на двигателите е била да бъдат малолитражни т.е. 1.4 и 1.6/1.8 и петак 2.0 и 1.9 дизел с взаимозаменяеми елементи за максимално ниска цена. След като се стига до решението за голям обем 2.4 петак се рашава да се произведе и 2.0 ТС. По запознатите знаят какво е общото м/у всичките тези мотори и каква е логиката.

За споровете -

Алфа Ромео 145 2.0 QV e най- бързата алфа ползваща МОДОЛАРИ МОТОРИ

Фиат Баркета и Пунто 188 с 1.8 16V са най-бързите фиат ползващи МОДОЛАРИ МОТОРИ (атмосферни)

всичко това е на базата на тестване на всякакви модели и техните модификации с всички мотори от гамата като нямаме под внимание двигателите с принудително пълнене

DiStefano
18-04-2013, 21:49
Далииии ????

Ндааааммм !!!! Туин спарк 2.0 го разцепва отвсякъде кеф ти 145 QV, кеф ти 146 Ti, кеф ти обикновена 155 и 156 2.0. Тествано много пъти тук и от колеги и не само. А за Опелския изобщо нема кво да говорим. Има и на други марки в този клас по-бързи от него .. кеф ти Рено, кеф ти Ситроен, кеф ти VW ... кеф ти квото още се сетиш.

Doomguy
18-04-2013, 21:52
neo, много хубаво включване! :th_up:

Ндааааммм !!!! Туин спарк 2.0 го разцепва отвсякъде кеф ти 145 QV, кеф ти 146 Ti, кеф ти обикновена 155 и 156 2.0. Тествано много пъти тук и от колеги и не само. А за Опелския изобщо нема кво да говорим. Има и на други марки в този клас по-бързи от него .. кеф ти Рено, кеф ти Ситроен, кеф ти VW ... кеф ти квото още се сетиш.

Я сподели кой е този мотор на Ситроен, че ми стана интересно.

don_pepone
18-04-2013, 22:21
Пичове за трошляк- трошляк си е Т.С-то,ама за други марки мога кажа,че по голяма мърша от 2.0 150 на голф3 не съм виждал в живота си честно. в тоя клас тая кола е някво недоразумение

radostin_ivanov
18-04-2013, 22:30
Става интересно.

old alfist
18-04-2013, 23:17
Нищо интересно, освен поста на Нео.

digitalundgrd
18-04-2013, 23:48
Пичове за трошляк- трошляк си е Т.С-то,ама за други марки мога кажа,че по голяма мърша от 2.0 150 на голф3 не съм виждал в живота си честно. в тоя клас тая кола е някво недоразумение

Aaa 2.0 6-така (150 коня) на Бмв (е36, е46) също е леко спънат :paddle:

Bobi_33
18-04-2013, 23:55
Aaa 2.0 6-така (150 коня) на Бмв (е36, е46) също е леко спънат :paddle:

Дреме им в БМВ, че 2.0 шектака им е спънат, нали си имат шестак в "М" вариант и над 300 коня. Там нещата си идват на мястото.

_power_
19-04-2013, 00:57
Тоя дето ц20хе в астра му раздава шамари ли...?

spe4elist
19-04-2013, 03:29
Чудя се, тез Хчупени свинкспаркове двойки, щом са толкоз калпави, как аджеба са стигнали въобще до България?!? Мте би трябвало да се Хчупят още в Италия, нали така? Още от вратата на завода ... и раждат! С туй калпаво масло Selenia Alfa Romeo, сигур още на първите 3500 rpm маслените им помпи не успяват да смажат магистралите и буталата вече надничат през капака на матора.

Колеги, стига дивотии! Преди сто поста попитах: Кой от всички нас си е купил ТS от магазина на 000 000 км и е карал в лютеницата и е родила?!? Никой не отговаря. ИСТИНАТА е, че болшинството тук караме БОКЛУКА на Европа, ама си мислим, че като сме купили за 3-5000 лв "кола", сме купили ново Ferrari и ... гаС до ламарината, само в лютеницата ... :nono: ...

Двойка трънстарк шеснайсетапи е конвенционален, атмосферен бензинов двигател с нормална мощност, монтиран в красива, семейна лимузина (166, 156, 155) или в по-малките (145/146, Gtv, Spider).

Който иска да кара в лютеницата - има си начини: силови тунинги и т.н., да не влизам в подробности ...

Наздраве на всички! И нека Силата да бъде с Вас! :Yoda:

DiStefano
19-04-2013, 06:55
neo, много хубаво включване! :th_up:

Я сподели кой е този мотор на Ситроен, че ми стана интересно.

XU10J4RS

Mury
19-04-2013, 07:24
XU10J4RS

Или по известното лъвче което не хапе,мотора е един и същ и в Пежо 306 С16 и в Ситроен Ксара ВТС 2.0 167 к.с. :afro::afro::afro::afro: Тези две коли нямат шанс с/у 145 Куве.:afro::afro::afro::afro:

DiStefano
19-04-2013, 08:59
Или по известното лъвче което не хапе,мотора е един и същ и в Пежо 306 С16 и в Ситроен Ксара ВТС 2.0 167 к.с. :afro::afro::afro::afro: Тези две коли нямат шанс с/у 145 Куве.:afro::afro::afro::afro:

Аз не говоря, че имат шанс с/у 2.0 16V TS .. спорим за петака на Фиат !

Fear
19-04-2013, 09:09
Аз проблеми нямам а ти?
Що за глупости са това?
Аз ти казвам, каква версия е двигателя, когато е излязал от завода.
Изобщо не си правя илюзия, че след 15+ години този двигател ще е в същото състояние, че да си покаже истинските коне на стенда.
И надявам се, правиш разлика между коне на вала (обявени от производителя) и тези, които стигат до асфалта посредством гумите? ;)

Така че изобщо не виждам за какво се заяде изобщо, че и Берлускони намеси.

ecotronic
19-04-2013, 10:34
И нов бензинов двигател ще даде по-голяма загуба при тест на гуми, сравнен с дизелов двигател. Но тук двигателят няма нищо общо. Причината е в трансмисията.

pace
19-04-2013, 14:16
Еба си темата...кво беше кво стана :D

Jivko7777
19-04-2013, 16:43

Жалкооо че борите умрели алфи на по 500 000км , ей ти реални гонки от София ;)

с 330i едва ли има и по читаво от него срещу миро ;)
http://www.youtube.com/watch?v=ddLVhxWJRCg

Vasko vs Golf ABF доста пилен ;)
http://www.youtube.com/watch?v=17uI-fjaOYs

и т.н. ;)

ей ти от преди 1-2 дена в групата която ти не виждаш ;) и си далеч от истината ;)

После една КорсаХЕ припадна от Кувето и като спряхме се чу: "Дойдох да бия БМВ, а паднах от Алфа, ужас".... :biggrin:

ivo_red
19-04-2013, 17:25
http://www.youtube.com/watch?v=5BJLgnLYwXo Като гледах клиповете и попаднах на тоя....Явно пича не знае, че раждат и си я поръчква из Нюрбургринг...скоро го чакам в темата за родилките...:drinking:

don_pepone
19-04-2013, 21:29
Жалкооо че борите умрели алфи на по 500 000км , ей ти реални гонки от София ;)

с 330i едва ли има и по читаво от него срещу миро ;)
http://www.youtube.com/watch?v=ddLVhxWJRCg

Vasko vs Golf ABF доста пилен ;)
http://www.youtube.com/watch?v=17uI-fjaOYs

и т.н. ;)

ей ти от преди 1-2 дена в групата която ти не виждаш ;) и си далеч от истината ;)

На това с БМВ-то мноо се смях чесно... кола с предно да земе старте на кола с задно,камоли на 330 някакси не ми се вижда пича да тръгна като хората,ама тва си е моя мнение

А тоя с голфа или са му умрели конете или му свиди да дава газ- аз като ви казвам че са трупове тия голфове :)

миро
20-04-2013, 17:34
За тая гонка има 5 страници изписани в тунингбг, а и това бмв е 256 коня, аз тогава бях 175 на същото дино...
Историята на ТС е следната: купуваш си го, заваряваш го на магистралата, след определени километри се взривява грандиозно, правиш мотора като хората и му раздаваш всичката газ, ако ще и на 8000оборота. След 50 000км ръчки сегментите в кофата, но коляновият вал е все още стандартен, brand new. Нови сегменти и пак газ :)

Jivko7777
20-04-2013, 18:08
На това с БМВ-то мноо се смях чесно... кола с предно да земе старте на кола с задно,камоли на 330 някакси не ми се вижда пича да тръгна като хората,ама тва си е моя мнение

А тоя с голфа или са му умрели конете или му свиди да дава газ- аз като ви казвам че са трупове тия голфове :)

собственика на qv-to е писал над мене нека и той потвърди че бие xe-ta ;)

DiStefano
20-04-2013, 18:43
собственика на qv-to е писал над мене нека и той потвърди че бие xe-ta ;)

Пич .. хайде да се придържаме към стоковите варианти. Така както производителя ги е "родил". Щото нестокови XE-та също има ...

digitalundgrd
20-04-2013, 18:51
А освен всичко се правят за "жълти стотинки" сравнено с Туин СПарка ;)

don_pepone
20-04-2013, 19:07
Динота минота незнам, ама как му взе старта ми е чудно ;),че и после 250 коня на гумите а до 150неможе те стигне.... моят извод (по видянотоот клипа) е,че пича с БМВ-то неможе да тръгва. То на диното и 300да изкара файда ако не знае как да тръгва

thecleaner
20-04-2013, 19:31
Не съдете по един старт бе пичове. Максо се казва собственика на БМВ то и има по-добри времена от времената на ТС, пък бил той и на Миро. Това БМВ е средна към ниска 14ка, което е време като за Алфа GTA.

don_pepone
20-04-2013, 19:43
Съгласен съм че един старт нее показателен,затова казах че мнението ми е такова по това което се вижда от клипчето. Но пък това клипче го изкараха тука да видим как лети ТС,а се вижда че БМВ-то не направи старт ама хич,щото знам как тръгва такова бмв и въобще кола със задно и то над 200 коня ;) и в наше село сме виждали коли дето повървяват :)
П.С. Ако нее тайна , какво е струвало на колегата Миро да си направи ТС-то да изкара толкова на диното,че ми стана любопитно

V_A_N_K_A_T_A
20-04-2013, 19:47
Динота минота незнам, ама как му взе старта ми е чудно ;),че и после 250 коня на гумите а до 150неможе те стигне.... моят извод (по видянотоот клипа) е,че пича с БМВ-то неможе да тръгва. То на диното и 300да изкара файда ако не знае как да тръгва

Има един куп други фактори,които явно ти убягват мубягват ;) А,за шофера на БМВ-то също си дооста в грешка ;) Старта, точно на това КуВе няма как да си го представиш даже ;)
Доста мъка има в тая тема :D

don_pepone
20-04-2013, 19:57
ОО извинявам се за невежествто :) спирам да пиша тука ниско ми е нивото явно ;)
Споко пичове алфите летят и са най бързи спете леко и спокойно,дори и М-ки не се опират на 1.4 джуниър

миро
20-04-2013, 20:34
Темата естествено се разводни, но все пак ще напиша.
Колата с нормални гуми стартира доста добре, тежка е предницата и добре захапва. Въпросното БМВ е с колектори и чип, а собственика е старо куче рацер и си стартира добре, просто тръгнах 0.2 преди него, затова и орева форума. Но понеже не вярваш, ти копирам той какво написа тогава: "Иначе супер се държи Алфата за кола от класа си ... и сигурно е най-добре стартиращата кола на предно без сликове с която съм карал."
*Колата е с валове и други подобрения, а вече и с дродели и сега е + 10кс. http://www.youtube.com/watch?v=lz0ASjUSdJk

don_pepone
20-04-2013, 21:01
Че се разводни разводни се,ама ето виж факти които отначало не се знаеха. Понеже видя как се постна клипът и с ква цел и после ко стана. Моите коментари бяха спрямо и само клипът и това което се вижда от него. Не съм искал да обидя никого лично. Просто според мен е почти невъзможно да се вземе старта така ,а какво и как е станало там и тогава само ти и той си знаете :)- ти си тръгнал 0.2 преди него,той нее направил идеалният старт и етоти ся одумване и 100% много хора си казаха "глей ся алфата 60-70 коня поне по малко и кво го напрай това БМВ"
аз далеч не съм им фен на баварките ,да не си го помисли някой,просто знам как върви Тройката и как тръгва затова и коментирах. Иначе евала от мен за това как си докарал да върви Ку-Ве ;)

old alfist
20-04-2013, 23:57
Темата наистина се разводни, но ако си естет давай с ТS, ако си мурдар си вземи Алфа с друг двигател.

Bobi_33
21-04-2013, 00:58
Темата наистина се разводни, но ако си естет давай с ТS, ако си мурдар си вземи Алфа с друг двигател.

Ха-Ха-Ха, естет с ТС, не със шестак. Това вече е прекалено смешна, ако не и трагично. Никъде никой в нормалния свят не би написал нещо подобно. Естет с ТС!!! И то в 166 точно.

Я да те питам, карал ли си 166-ца със шестак в добро здраве, примерно 3.0 или 3.2 ? Тя не е ли за естети? За какви е? За мангали? За пропаднали хора без вкус?

old alfist
21-04-2013, 01:19
Ха-Ха-Ха, естет с ТС, не със шестак. Това вече е прекалено смешна, ако не и трагично. Никъде никой в нормалния свят не би написал нещо подобно. Естет с ТС!!! И то в 166 точно.

Я да те питам, карал ли си 166-ца със шестак в добро здраве, примерно 3.0 или 3.2 ? Тя не е ли за естети? За какви е? За мангали? За пропаднали хора без вкус?
Не съм в добро здраве, но бих пробвал някоя жизнена.

don_pepone
21-04-2013, 11:02
Forza Giuseppe Basso :big_bow_down:
Само да не обърнем сега темата на спор Тs срещу V6, че ще стане хептен мазало.

old alfist
21-04-2013, 11:12
По-добре да не спорим, за да не опетняваме доброто име на TS-то.

Jivko7777
21-04-2013, 13:36

недей че там трагедия колко V6-ци падат от ТС в софето не е истина

radostin_ivanov
21-04-2013, 17:09
Да шестака само гори и не върви,друго е т.с.,пък за JTD да не говорим.

koolio
21-04-2013, 22:08

Даа, туинспарка е за естети - само да го гледат, без да карат. :coolio:

Денис
21-04-2013, 22:28
http://www.tecnomotor.net/immagini/METANO_ALFA_166_2000_01.jpg

http://fotos.autozeitung.de/462x347/images/bildergalerie/2006/11/8138_alfa166_07.jpg

http://farm1.static.flickr.com/175/392334085_58cbf67407.jpg

Doomguy
21-04-2013, 22:42
Естетически и трите изглеждат добре...

ivo_red
22-04-2013, 11:23
Не всички ТС-и са с пластмасов капак... или тук се говори само за CF2-CF3? A и нали знаете..."Въпрос на вкус", казало зайчето и си облизало задника. Така че...в тая тема предимно демагогстване и пристрастни мнения. Едни обясняват как 5-ака на ФИАТ бил връх на инжинерната мисъл, други се кланят пред 6-ака, трети обясняват за боксера, четвърти за JTD... А аз бих казал да си карате колите :super: и да не се занимавате с глупости и да генерализирате, обобщавате, слагате под общ знаменател и сравнявате неща, които няма особен смисъл да се сравняват. Ако не си вземеш ТС а дизел, няма да "родиш" на магистралата, ама я ще гръмне турбото, я куп други неща. Малко е несериозно да се обяснява как видиш ли ТС-а се чупи нон стоп, пък другите модификации са вечни и никога нищo не се прецаква с тях.:repuke: Тва са Алфи все пак и никога не се знае откъде ще ти дойде :comphits:

Doomguy
22-04-2013, 12:01
Колкото и да плюете, ТС изглежда доста по-добре от мотори на други марки, независимо дали е с пластмасовия или металния капак. Не разбирам хейта на някои хора към марката автомобил, която карат. Защо просто не си продадете на някой, който ще им се радва...

don_pepone
22-04-2013, 13:13
Е чай хейт не,но това че изглежда добре не значи че иначе е ок. Като цяло нее лош мотор,просто Според мен (спрямо това което съм видял и чул) е малко по-неиздръжлив от другите в този клас,но пък за това имат принос освен инженерите и саомте италянци които са си палачори и не пазят и не обслужват.

digitalundgrd
22-04-2013, 13:43
Има го и момента, че Туин Спарка, защото е мрътав под 3000об. , се кара на високи обороти (6000-7000) през голяма част от живота си, докато другите мотори в този клас (ФВ,БМВ,Пежо,Рено,Ауди итн) се карат в съвсем нормални обороти и прекъсвача на повечето от тях е на 6500 ;)

Нали се сещаш как 15 годишен туин спарк (болшинството с лагери и вал на n-ти ремонт), и на който предишния собственик му е сменял масло 2 пъти за 50 000км и само каде не е с*ал и пи*ал в колата, как обича да го вкарваш ежедневно в "критикитИ" :)

Друг пример: Карам едно пежо 206 вече от 6 години 1.4 бензин :) Ами реално аз не знам къде му е прекъсвача, защото повече от 4500 оборота това пежле не е виждало :)

ivo_red
22-04-2013, 13:47
Има го и момента, че Туин Спарка, защото е мрътав под 3000об. , се кара на високи обороти (6000-7000) през голяма част от живота си, докато другите мотори в този клас (ФВ,БМВ,Пежо,Рено,Ауди итн) се карат в съвсем нормални обороти и прекъсвача на повечето от тях е на 6500 ;) Нали се сещаш как 15 годишен туин спарк, където предишния собственик му е сменял масло 2 пъти за 50 000км и само каде не е с*ал и пи*ал в колата, как обича да го вкарваш ежедневно в "критикитИ" :)
Друг пример: Карам едно пежо 206 вече от 6 години 1.4 бензин :) Ами реално аз не знам къде му е прекъсвача, защото повече от 4500 оборота това пежле не е виждало :)
Именно за тва говорим:cheers: :coolio:

ecotronic
22-04-2013, 14:04
Има го и момента, че Туин Спарка, защото е мрътав под 3000об. , се кара на високи обороти (6000-7000) през голяма част от живота си, докато другите мотори в този клас (ФВ,БМВ,Пежо,Рено,Ауди итн) се карат в съвсем нормални обороти и прекъсвача на повечето от тях е на 6500 ;)

Това, че е мървец под 3000 об. не означава, че за да го караш динамично трябва непременно това да става при критичните обороти.
Когато боравиш добре със скоростите при динамично каране не е необходимо да надхвърляш 5000 об.
Сега друг въпрос е ако си поставя за цел непременно да го карам в лютеницата и да го потроша.
Но на това му викам келешлък.

digitalundgrd
22-04-2013, 14:29
Сега друг въпрос е ако си поставя за цел непременно да го карам в лютеницата и да го потроша.
Но на това му викам келешлък.

Абе като знам повечето , които ги карат какви са....Да не казвам голяма дума, но много (казвам много, не всички) от "алфажиите" стават такива, защото търсят кола с много иекстри и задължително до 3500лв :BIGsmile: И като видят в автокъщата некоя лъсната 147/156/166 нов внос и на табелата:
-кожен салон
-климатроник
-лети жанти
-музика
-140-150 коньие ТуинС Парк ( тва шЪ върИ на гръм :machinegunner: )

Купуват и се започва едно даване на газ до откат :sniper:

Естествено придвидливо са "обслужили" колата
--> сменили са маслото с такова от три и петдесет (наливно) литъра и масления филтЕр.
-->окачване и спирачки за какво са им, по-важно е колата въРи, па нека малко да тропа и да скърца като черната перла на Джак Спароу (кораб от филма Карибски Пирати ;) )...
-->свещи, дебитомер, ламбда сонда - Като видят цените и си казват: "Оле мале та това е 1/3 от сумата, за която взех колата!! Ще мина и без тях, нищо че погорва малко повече и сутрин пали от 3-тия път " :wierdo:
--> Ремъци и ролки много ясно, че не пипат, защото ония в автосалона каза, че са сменени ;)

И какво следва в края на филма - или късаме ремък и имаме 16 от 16 криви клапана или колЕновия вал и биелните лагери стават на салата :unsure: Честито на печелившите...

Следва едно рИване във форума...Майкоооооо бегааай - туинС парка мноо трошлив мАтор, аз едно време карах гоУф/Астра, колко бой е изял/а и па си вървеше на пушка :coolio:

Doomguy
22-04-2013, 14:46
@Doomguy: Бъркаш хейта със самоиронията... "Сектантството" не е задължително да означава, че си заблуден и сляп за някои неща, ако разбираш какво искам да кажа... :coolio:
При теб колега е трудно да се разбере кога иронизираш и кога говориш сериозно :coolio:...
Иначе в подкрепа на моите думи, всеки може да си намери снимки на моторетки от същите години и да прецени кое как изглежда. Даже и Джереми Кларксън беше споменал някъде, че при Алфа и моторите изглеждали естетично. Колкото до това, че под 3000 оборота е мъртвец, че в задръстванията за какво ви е по-жив? Според мен си е доста гъвкав мотора, когато съм в задръстване си държа 2000 оборота, когато изпреварвам стигам 5000, рядко 6000 оборота. Наистина не е от пъргавите в ниските, но си има прилична мощност по цялата скала на оборотите. Напоследък за мен стана по-важно да си се возя безпроблемно и икономично, от колкото да изпреварвам каквото видя, както беше преди...

PS: "Тая алфа е ебахти кочината щом и сипах М10Д и след 2К километра блокира мотора, на Голфа съм му минал над 50 хиляди само с М10Д и нищо му нЕма!" е напълно реален цитат на бивш собственик на 146 ТС 16В (даже да не беше Тi-ка)... :spoko:

Познавам един с Гоуф 4, който си беше приготвил нов мотор и кара около 40к километра на М10Д (без да го сменя), докато накрая го блокира. Та и аз потвърждавам, че има такива...

V_A_N_K_A_T_A
22-04-2013, 14:54
Абе като знам повечето , които ги карат какви са....Да не казвам голяма дума, но много (казвам много, не всички) от "алфажиите" стават такива, защото търсят кола с много иекстри и задължително до 3500лв :BIGsmile: И като видят в автокъщата некоя лъсната 147/156/166 нов внос и на табелата:
-кожен салон
-климатроник
-лети жанти
-музика
-140-150 коньие ТуинС Парк ( тва шЪ върИ на гръм :machinegunner: )

Купуват и се започва едно даване на газ до откат :sniper:

Естествено придвидливо са "обслужили" колата
--> сменили са маслото с такова от три и петдесет (наливно) литъра и масления филтЕр.
-->окачване и спирачки за какво са им, по-важно е колата въРи, па нека малко да тропа и да скърца като черната перла на Джак Спароу (кораб от филма Карибски Пирати ;) )...
-->свещи, дебитомер, ламбда сонда - Като видят цените и си казват: "Оле мале та това е 1/3 от сумата, за която взех колата!! Ще мина и без тях, нищо че погорва малко повече и сутрин пали от 3-тия път " :wierdo:
--> Ремъци и ролки много ясно, че не пипат, защото ония в автосалона каза, че са сменени ;)

И какво следва в края на филма - или късаме ремък и имаме 16 от 16 криви клапана или колЕновия вал и биелните лагери стават на салата :unsure: Честито на печелившите...

Следва едно рИване във форума...Майкоооооо бегааай - туинС парка мноо трошлив мАтор, аз едно време карах гоУф/Астра, колко бой е изял/а и па си вървеше на пушка :coolio:

Те това за мен е грозната истина... Туин спарк-а е мотор като всички останали, но е капризен откъм поддръжка. И повечето не са подготвени да го поддържат, с оглед на предишните им автомобили.
Знам няколко Туин Спарк-а,които са "изяли толкова бой", колкото повечето немци не са виждали и се държат перфектно :)

digitalundgrd
22-04-2013, 14:58
Колкото до това, че под 3000 оборота е мъртвец, че в задръстванията за какво ви е по-жив? Според мен си е доста гъвкав мотора, когато съм в задръстване си държа 2000 оборота, когато изпреварвам стигам 5000, рядко 6000 оборота. Наистина не е от пъргавите в ниските, но си има прилична мощност по цялата скала на оборотите. Напоследък за мен стана по-важно да си се возя безпроблемно и икономично, от колкото да изпреварвам каквото видя, както беше преди...

Точно за в задръстванията е по-приятно и икономично да караш или дизелче или някоя лека малолитражка, защото те вървят прилично в този диапазон 1500-3500 оборота и горят 8л/100км ;) Докато в тези режими ТС, като че ли погорва повечко (13-14л/100), точно заради тази "мудност" в ниските (трябва да даваш малко повечко газ при изтегляне или рязко престрояване). Говорим за София, където за да идеш до работа в час пик си тръгни-спри поне 100 пъти (1ва полусъединител). Ако карам вечер и минавам като на парад по светофарите, естествено може разхода на ТС да падне и до 10 ;)

Доко
22-04-2013, 15:23
А бе тук разбрахме кои са трима правили основен ремонт на туйн спарк, други оплаквания да имате, защото останалите няколко-стотин собсвеници сме доволни. :moon:

Много тъпа тема...:thumbdown:

spe4elist
22-04-2013, 16:32
А бе тук разбрахме кои са трима правили основен ремонт на туйн спарк, други оплаквания да имате, защото останалите няколко-стотин собсвеници сме доволни. :moon:

Много тъпа тема...:thumbdown:

Морски, чакай сега - ние тука по морето сме облагодетелствани, щото караме куинспарковете при високо атмосферно налягане и висока влажност на въздуха! Това ще рече, че атмосферките си имат природно турбо и бегат повече. А високата влажност спомага за по-доброто мазане в маслената магистрала. Даже не е необходимо да караме със специални бегачкови масла, а може да минаваме метър с корабни отработени масла ...

пп Верно е много тъпа темата и мястото й даже не е в блатото, а в някакъв анти-алфа форум, ако има такъв ...

Susscrofa
22-04-2013, 16:40
Морски, чакай сега - ние тука по морето сме облагодетелствани, щото караме куинспарковете при високо атмосферно налягане и висока влажност на въздуха! Това ще рече, че атмосферките си имат природно турбо и бегат повече. А високата влажност спомага за по-доброто мазане в маслената магистрала. Даже не е необходимо да караме със специални бегачкови масла, а може да минаваме метър с корабни отработени масла ...

пп Верно е много тъпа темата и мястото й даже не е в блатото, а в някакъв анти-алфа форум, ако има такъв ...

Солта и фъшкиите от гларуси скапват добрите колици.

п.п. От гоогле /андроид/ съобщиха, че в БГ имали голям прблем с гласовите команди в черноморските градове.

code
22-04-2013, 16:47
п.п. От гоогле /андроид/ съобщиха, че в БГ имали голям прблем с гласовите команди в черноморските градове.

Ах гадино мръсна.. :tooth:

spe4elist
22-04-2013, 16:51
Солта и фъшкиите от гларуси скапват добрите колици.

Ето ти още една причина да си стоиш на село и да не замърсяваш черноморското крайбрежие и прилежащата акватория със свински екскраменти

dimitar_vd62
22-04-2013, 17:58
За бръмбарите не знам, ма да не ти изръкопляскат биелите с тоя нов съединител, че Оная събота голема преднина зехте с адаша ти, та останах жаден за обещаната бира.Само намирисваше района на феродо и гума.Чак толкоз ли ва притесни 1.8.:BIGsmile:

Доко
22-04-2013, 18:14

Нормално за Андроид, колко пъти трябва да ти повтарям да си вземеш Айфон...:crazy::moon:

п.с. И като идваш насам задължително горница и маратонки Адидас, може и да не си стягаш много връзките.:BIGsmile:

don_pepone
22-04-2013, 18:51
:big_whoops: сега на Митът за правоговора ли го обърнахме :coolio: , че ще стане мътна :)
П.С. Пичове май не остана град (от по-големите) където да не съм прекарвал време (за командировки говоря) и да ви кажа тва правоговора е няква тайна за повечето хора,даже и за шопчеата :) ,ай ся :cheers: за успеха да Осе..м и тая тема

Доко
22-04-2013, 18:59
:big_whoops: сега на Митът за правоговора ли го обърнахме :coolio: , че ще стане мътна :)
П.С. Пичове май не остана град (от по-големите) където да не съм прекарвал време (за командировки говоря) и да ви кажа тва правоговора е няква тайна за повечето хора,даже и за шопчеата :) ,ай ся :cheers: за успеха да Осе..м и тая тема

Че то тук само гоВна, какъв говор, какво право, яко смрад... :pain:

Jivko7777
22-04-2013, 20:26
Да шестака само гори и не върви,друго е т.с.,пък за JTD да не говорим.

Тей почна с ХЕ ей ти отговори - Qv-to тука няма валове няма нищо ;)

- 145 2,0 ts vs C20XE - http://www.youtube.com/watch?v=9LQ9k_DqcqI&list=UUbXa5ouVMcM665k6fB4qX6Q&index=67

- 145 2,0ts vs c20xe - http://www.youtube.com/watch?v=P_KhnylGz1o&list=UUbXa5ouVMcM665k6fB4qX6Q&index=68

Така минаваме на ултра бързите V6

- 1.8TS vs 2,5 v6 - http://www.youtube.com/watch?v=dHjCyXDDGLM&list=UUbXa5ouVMcM665k6fB4qX6Q&index=28

- 2,0TS vs 2,5 V6 - http://www.youtube.com/watch?v=mHiod_eESac&list=UUbXa5ouVMcM665k6fB4qX6Q&index=61

и не ми се продължава пример с 2 РАЗЛИЧНИ 2,5 V6 ти давам с т.с. който не са с валове и прочие клиповете са доста стари ;)

Susscrofa
22-04-2013, 20:27

Вкарай малко чувство за хумор.
Уважавам много хората от крайморските градове, просто се пошегувах малко.

radostin_ivanov
22-04-2013, 20:53

- 145 2,0 ts vs C20XE - http://www.youtube.com/watch?v=9LQ9k_DqcqI&list=UUbXa5ouVMcM665k6fB4qX6Q&index=67

- 145 2,0ts vs c20xe - http://www.youtube.com/watch?v=P_KhnylGz1o&list=UUbXa5ouVMcM665k6fB4qX6Q&index=68

- 1.8TS vs 2,5 v6 - http://www.youtube.com/watch?v=dHjCyXDDGLM&list=UUbXa5ouVMcM665k6fB4qX6Q&index=28

- 2,0TS vs 2,5 V6 - http://www.youtube.com/watch?v=mHiod_eESac&list=UUbXa5ouVMcM665k6fB4qX6Q&index=61

и не ми се продължава пример с 2 РАЗЛИЧНИ 2,5 V6 ти давам с т.с. който не са с валове и прочие клиповете са доста стари ;)

Тия примери на децата в детската градинка.

don_pepone
22-04-2013, 21:00

Знам бре споко и аз се базикам по принцип ;)

---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:57 ----------

Аз не разбрах ся има едно Qv дето върви дет се вика и вие го издигнахте в култ,ма както и да е.
На васката не знам дали му е правил нещо,ма тая 156-ца да я фърлят някаде,ако на васил му е стокова 145-цата ;)

Доко
22-04-2013, 21:06

А ме уважаваш ли мА, а ? ;-)

Jivko7777
22-04-2013, 21:13
Знам бре споко и аз се базикам по принцип ;)

---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:57 ----------

Аз не разбрах ся има едно Qv дето върви дет се вика и вие го издигнахте в култ,ма както и да е.
На васката не знам дали му е правил нещо,ма тая 156-ца да я фърлят някаде,ако на васил му е стокова 145-цата ;)

Батьо и двете ли 2,5 V6 ци да хвърлят ???
И тук е преди 2-3 год ТС-тогава с почти сток няма валове и прочие ;)
А на радостон клипове на децата друг път знам че истината боли да не говорим колко дизела направо ще ти правят автовози ;) като почнем от 1,9jtd ;)

Далеч сте от реалноста момчета ама нищо има време ;)

Лека насока V6 2,5 156 е висока 15-ка - 15,7-8... 3,0V6 e средна до ниска 15-ка туй бързо коли ли са за вас ??? хахахахах

don_pepone
22-04-2013, 21:18
Време има за всичко,ама докарай ми сток Qv печка или кото искаш там да видим колко автовлака воза или кото искаш ше ми напрай ;) то ясно че и печките варвят след тунинг,ама колко печки вървят повяче от турбо бензини,аре да не фащаме темата за това.... спирам се вече

radostin_ivanov
22-04-2013, 21:22
Ти голям рацер ще излезеш,хайде и другите да знаят това онова.Не си мисли че ти като си тъп и другите са тъпи.

don_pepone
22-04-2013, 21:27
Е колега не така ,без тъпи мъпи,да не се обиждаме,всеки има мнение и нека го каже, Живко далеч нее тъп ;) просто и той вярва много в дизела :)
Аз само се дразня че бързите печки ако не са барани хич ги няма,ама ги изхвърлят много. За Ку-вето мога да кажа че нее лоша кола ама освен чее пъргавко като го изрежеш на къси отсечки за друго не става.

thecleaner
22-04-2013, 21:28
Време има за всичко,ама докарай ми сток Qv печка или кото искаш там да видим колко автовлака воза или кото искаш ше ми напрай ;) то ясно че и печките варвят след тунинг,ама колко печки вървят повяче от турбо бензини,аре да не фащаме темата за това.... спирам се вече

Пепоне на 155 2,5v6, никога ма никога, не участва с QV ;) Да не говорим че читава 2,0 8v., пак пердаши Арезето.

don_pepone
22-04-2013, 21:33
Няма лошо ма и аз съм се посгонвал с бая хора ;) и шанса на Ку вето е на 400м и то не шанс да прай влакове ;) ако ме разбираш. Знам колко варви сток куве,знам и аз как вървя с астрите 150к и знам те как вървят с сток Ку ве..... и тн,а за това с 8в ша са напрая на глух :P

radostin_ivanov
22-04-2013, 21:34
Да не останете с грешно впечатление,кефя се много на Миро на колата,както и на всяка пипната независимо дали е дизел,бензин,газ дори и други марки,но има пичове има и пу..ки.

Jivko7777
22-04-2013, 21:58
Astra G OPC върви повече от ХЕ... говоря за 160кс версията... а дали върви повече от 2,4 дизел на тъп човек както бях нарекан?

milev86
22-04-2013, 23:02
На spe4elista и на Доко ще им кажа да ходят да се калят на лугата и да правят салта в нея!
Темата е да се РАЗВЕНЧАЕ митът за лошите двигатели 2.0 twin spark. Тоест, идеята на темата е несъгласие с общоприетия принцип, че това са лоши двигатели! Като ги харесвате, защитити ги с примери!
Аз си мисля, че българина не е дорасъл за Алфа рОМЕО, защото е мърляч или просто бедняк. Двигателя е изключителен и ако се поддържа нормално, съм сигурен, че е по-добър и от прехвалените немски агрегати.

spe4elist
22-04-2013, 23:16
На spe4elista и на Доко ще им кажа да ходят да се калят на лугата и да правят салта в нея!
Темата е да се РАЗВЕНЧАЕ митът за лошите двигатели 2.0 twin spark. Тоест, идеята на темата е несъгласие с общоприетия принцип, че това са лоши двигатели! Като ги харесвате, защитити ги с примери!
Аз си мисля, че българина не е дорасъл за Алфа рОМЕО, защото е мърляч или просто бедняк. Двигателя е изключителен и ако се поддържа нормално, съм сигурен, че е по-добър и от прехвалените немски агрегати.

Младежо Милев, не ми казвай, моля, какво да правя и къде да ходя! Не ме познаваш явно колко съм болен на тема Алфа Ромео и Туин Спарк. Сарказма ми явно не е бил достатъчно красноречив.

А това, че 99% от туинспарковете във форума са пълни кенефи, с извинение, не означава че двигателя като концепция е лош.

Доко
22-04-2013, 23:53

Милев, това под ник-нейма много ти приляга, няма нужда някой да ти го казва, даже от време на време може да заменяш "д"-то с "л". :-)

Младежо Милев, не ми казвай, моля, какво да правя и къде да ходя! Не ме познаваш явно колко съм болен на тема Алфа Ромео и Туин Спарк. Сарказма ми явно не е бил достатъчно красноречив.

А това, че 99% от туинспарковете във форума са пълни кенефи, с извинение, не означава че двигателя като концепция е лош.

Ние с теб мърлячите, единствени в тази тема защитихме Туйн Спарка, а Милев ни нахрани, парадокс, цъцъ, бедняко такъв. ;-) :stumm:

Васил Петров
23-04-2013, 02:20
Няма лошо ма и аз съм се посгонвал с бая хора ;) и шанса на Ку вето е на 400м и то не шанс да прай влакове ;) ако ме разбираш. Знам колко варви сток куве,знам и аз как вървя с астрите 150к и знам те как вървят с сток Ку ве..... и тн,а за това с 8в ша са напрая на глух :P

Ако напиша тва дето мисля за арезе пак ще стане скандал.:torch:
Но КуВе-то на Миро няма как да сравнявате с Арезето.Арезето е по спрело с около 6 коли. :boxing:

don_pepone
23-04-2013, 07:05
Всеи си мисли квото иска ;) , но аз пак ще кажа,ако гворим за сток коли мога да ги поканя всички изброени по-горе- Куве, 1.9 , 2,4 и тн да видим влаковете къде са. Не споря че моята кола върви много както повечето тука, просто знам сток ТС кво нее, птосто си е един що годе средно вървящ 2.0 мотор,а тука го изкарахме като в голф сектата техните KR и ABF (а те са :rip:)

Mury
23-04-2013, 07:10
Тия примери на децата в детската градинка.

Ти тая кола дето ти я пише в подписа,реална ли е,защото аз лично не знам да има 156 3.0 В6 ??????????/

---------- Post added at 07:09 ---------- Previous post was at 07:06 ----------

Но КуВе-то на Миро няма как да сравнявате с Арезето.Арезето е по спрело с около 6 коли. :boxing:

За Бусо или добро или нищо,няма друга сток атмосферна Алфа,която да ускорява за 6 сек. така че по добре трай,доста хора знаем как се прави вървящ ТС с колко пари,бутала,валове и т.н.На Миро на колата аз лично знам колко и струваше само първоначалното обслужване,оттам не ми се говори.:crazy::crazy::crazy::crazy:Ти като си толкова отворен,защо не продължи да си прави скрапа,а го разпродаде на части и си взе дизел ???????

---------- Post added at 07:10 ---------- Previous post was at 07:09 ----------

По принцип майка точно концепцията му е сбъркана,иначе не е лош мотор,стига да го поддържаш като хората :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

don_pepone
23-04-2013, 07:19
Мъро батка ,недей така,че ся ше оплючт и 159-ката щом говориш срещу ТС ;)

code
23-04-2013, 09:15
Темата стана майка плаче, вадя обобщение:
Туинспарка си е много хубав мотор, който се поддържа с пари и знания. Т.е. или си харчиш парички за него и гледаш да не му начупиш кефа, или те изкарва през комина с мръсни номерца.:hehe::hehe:
Моят си го взех навремето умрял, та смених всичко дето можеше да се смени иначе, ако е читав и не си насилваш късмета няма проблеми.

Susscrofa
23-04-2013, 09:21
1.8 е по-здравияТ.

Искам аз така вещо да се намеся в тази "техничарска" тема.:bravo::bravo::bravo:

DiStefano
23-04-2013, 10:19
1.8 е по-здравияТ.

Тука вече може да се заформи отново голям спор !
Аз лично съм на мнение, че и двата са еднакво здрави ...

spe4elist
23-04-2013, 10:32
Някой спал ли е с балерина?!?

Susscrofa
23-04-2013, 10:51
Някой спал ли е с балерина?!?

Да, сутринта се изнесе на пръсти и не ме събуди.

dimitar_vd62
23-04-2013, 11:01
Ми нека някой запознат каже, какви са конструктивните разлики в двата двигателя.Диаметър на шийките на коляновия вал, степен на сгъстяване, ход на буталото, охлаждащата система може ли да поеме повечето произведена топлина и т.н.Т.е. технически да има обосновка защо единият е по-издръжлив или не от другия.Иначе някой някога нейде из форума беше писал - дайте ми каквато кола искате и ще ви изродя двигателя.

Jivko7777
23-04-2013, 11:59

предполагам Васко не се сърдиш че изкарах архив и с твойта кола ама не издържах

---------- Post added at 11:59 ---------- Previous post was at 11:58 ----------

Ти тая кола дето ти я пише в подписа,реална ли е,защото аз лично не знам да има 156 3.0 В6 ??????????/[COLOR="Silver"]

има колегата да присъди си 3,0-ка

Fear
23-04-2013, 12:07
Aма вие вЕрно ли взехте да сравнявате TS двигатели с V6 Аrese-та?! :crazy:
Ето нещо и от "моя" архив, какво се случва, със смея да твърдя, добре поддържан TS с чисто нови гуми и дребни жокери (ремап, K&N филтър и олекотена шайба) срещу едно V6 oт автокъща, на незнайни километри и в незнайно състояние, на което шофьорът му не можеше да изстиска 100% от колата:
МАТЕРИАЛЧЕ (http://www.youtube.com/watch?v=1rsM-GU7z3s)

И тъй като ТS-a си го карам редовно, а съм и покарвал и Arese-та, смятам че знам, кое как върви.
И да сравнявате ТS с V6 е направо смехотворно.

Разбира се, говоря за коли, близки до стоковия си вариант, защото на тази същата 166-ца от клипа, всички знаят какво й причини Миро с QV-тo. ;)

thecleaner
23-04-2013, 12:17
Aма вие вЕрно ли взехте да сравнявате TS двигатели с V6 Аrese-та?! :crazy:
Ето нещо и от "моя" архив, какво се случва, със смея да твърдя, добре поддържан TS с чисто нови гуми и дребни жокери (ремап, K&N филтър и олекотена шайба) срещу едно V6 oт автокъща, на незнайни километри и в незнайно състояние, на което шофьорът му не можеше да изстиска 100% от колата:
МАТЕРИАЛЧЕ (http://www.youtube.com/watch?v=1rsM-GU7z3s)

И тъй като ТS-a си го карам редовно, а съм и покарвал и Arese-та, смятам че знам, кое как върви.
И да сравнявате ТS с V6 е направо смехотворно.

Разбира се, говоря за коли, близки до стоковия си вариант, защото на тази същата 166-ца от клипа, всички знаят какво й причини Миро с QV-тo. ;)

Перфектен пример с 3,0 24V6 vs. 2.0TS. А дали 2,5V6 12v. вървежа му има нещо общо с 3,0. ;) А същия въпросен 2,0 16v. сложен в 200кг. по леко QV от GTV то, дали ще му даде бинокъла? Много ако та и заменки станаха, но има хора които явно не са виждали читави агрегати от едните или от другите, та трябват некви бебешки обяснения.

http://www.youtube.com/watch?v=vpiECO3_1eE Тука реално Мирон не е хипер супер тунингован.

Fear
23-04-2013, 12:25
Перфектен пример с 3,0 24V6 vs. 2.0TS. А дали 2,5V6 12v. вървежа му има нещо общо с 3,0. ;) А същия въпросен 2,0 16v. сложен в 200кг. по леко QV от GTV то, дали ще му даде бинокъла? Много ако та и заменки станаха, но има хора които явно не са виждали читави агрегати от едните или от другите, та трябват некви бебешки обяснения.
Когато се намесят килограмите, нещата стават различни. Именно затова и в моя пример до 100км/ч. аз съм пред 166-цата. Както и заради гумите, излезли два месеца преди това от завода.

А най-лесно се сравняват различни двигатели на еднакви купета, ЕТО ТАКА (http://www.zeperfs.com/en/duel749-5.htm)
Сега, ако ти смяташ, че в Alfa Romeo са толкова глупави да позиционират V6 мотора по-високо в моделната гама, ако 2.0TS го разнасяше по асфалта ами... явно нещо бъркаш. ;)

И не, нямаше да му даде бинокъла. Читаво и немодифицирано QV щеше да дръпне на старта, както и GTV-то, а след 100км/ч. щеше да гледа задния номер на 166-цата.

Смятам, ще се съгласиш, че на Миро колата е далеч от стандартно QV?

И именно - при читави двигатели, 2.0TS ще е пред 2.5 V6, ама друг път. :)

thecleaner
23-04-2013, 12:58
Когато се намесят килограмите, нещата стават различни. Именно затова и в моя пример до 100км/ч. аз съм пред 166-цата. Както и заради гумите, излезли два месеца преди това от завода.

А най-лесно се сравняват различни двигатели на еднакви купета, ЕТО ТАКА (http://www.zeperfs.com/en/duel749-5.htm)
Сега, ако ти смяташ, че в Alfa Romeo са толкова глупави да позиционират V6 мотора по-високо в моделната гама, ако 2.0TS го разнасяше по асфалта ами... явно нещо бъркаш. ;)

И не, нямаше да му даде бинокъла. Читаво и немодифицирано QV щеше да дръпне на старта, както и GTV-то, а след 100км/ч. щеше да гледа задния номер на 166-цата.

Смятам, ще се съгласиш, че на Миро колата е далеч от стандартно QV?

И именно - при читави двигатели, 2.0TS ще е пред 2.5 V6, ама друг път. :)

На еднакви килограми http://www.youtube.com/watch?v=GXWALN9WbNQ коментар? 2,5 V6 в 155ца коментирам през цялото време че сток Qv ще го бие, да поясня.

Fear
23-04-2013, 13:06
На еднакви килограми http://www.youtube.com/watch?v=GXWALN9WbNQ коментар? 2,5 V6 в 155ца коментирам през цялото време че сток Qv ще го бие, да поясня.
Първо, килограмите не са еднакви, освен ако 3.0 V6 двигател не тежи колкото 2.0TS такъв.
Второ, сложи си ръка на сърцето и кажи, че червеното QV е сток. :)
И не, няма да го бие, ако двата двигателя са сток и са в аналогично състояние.
Ето го НАГЛЕДНО (http://www.zeperfs.com/en/duel5-1.htm)

Това, че 12v 2.5 V6 са вече на по 20+ години не означава, че са по-лоши или по-бавни двигатели от 15 годишен TS.
Просто са по-амортизирани и затова е възможно да се получат отклонения от характеристиките им и съответно да са бавни.

Егати темата, досега (включително и ти Радо) всички са били на мнение, че 16v TS е егати трошливия боклук, а сега искаш да го изкараш най-бързото нещо, слагано под капака на Alfa Romeo и че пердаши наред всякакви 6-таци.
Последно? :crazy:

ecotronic
23-04-2013, 13:09
Ми нека някой запознат каже, какви са конструктивните разлики в двата двигателя.Диаметър на шийките на коляновия вал, степен на сгъстяване, ход на буталото, охлаждащата система може ли да поеме повечето произведена топлина и т.н.Т.е. технически да има обосновка защо единият е по-издръжлив или не от другия.Иначе някой някога нейде из форума беше писал - дайте ми каквато кола искате и ще ви изродя двигателя.

Ти сериозно ли очакваш някой да ти даде обоснован отговор, различен от това, че нам кой си циганин бил карал колата преди теб и никога не бил сменял масло, а в най-добрия случай наливал вместо Selenia - Селена.....
Аз лично в огромното множество от подобни теми до момента съм прочел 2 - 3 смислени поста...........

Накратко - обсъжда се следствието, но не и причините.

ivo_red
23-04-2013, 18:47
Първо, килограмите не са еднакви, освен ако 3.0 V6 двигател не тежи колкото 2.0TS такъв.
Второ, сложи си ръка на сърцето и кажи, че червеното QV е сток. :)
И не, няма да го бие, ако двата двигателя са сток и са в аналогично състояние.
Ето го НАГЛЕДНО (http://www.zeperfs.com/en/duel5-1.htm)

Това, че 12v 2.5 V6 са вече на по 20+ години не означава, че са по-лоши или по-бавни двигатели от 15 годишен TS.
Просто са по-амортизирани и затова е възможно да се получат отклонения от характеристиките им и съответно да са бавни.

Егати темата, досега (включително и ти Радо) всички са били на мнение, че 16v TS е егати трошливия боклук, а сега искаш да го изкараш най-бързото нещо, слагано под капака на Alfa Romeo и че пердаши наред всякакви 6-таци.
Последно? :crazy:

Според тва дето си постнал и двете взимат 400 метра за еднакво време 16,3:thumbup:

Bobi_33
23-04-2013, 19:30
Понеже гледам, че темата се изроди жестоко и гледам, че май ще излезе 16V TS най-великият мотор на планетата, та да питам аз къде се вреждам със скромното боксерче, при условие, че имам победи над TS-и, та дори и над някои шестаци, С20ХЕ и др.

ivo_red
23-04-2013, 19:44
Понеже гледам, че темата се изроди жестоко и гледам, че май ще излезе 16V TS най-великият мотор на планетата, та да питам аз къде се вреждам със скромното боксерче, при условие, че имам победи над TS-и, та дори и над някои шестаци, С20ХЕ и др.

И къде видя такива твърдения по-точно?

thecleaner
23-04-2013, 19:51

Ми ''скромното'' боксерче е точно в тоя клас на 16 секундните, атмосферни бегачки. :thumbup:

Значи 16V TS e трошляк невероятен, но пък е прилично вървяш в някои купета. Арезето е значително по здрав, но пък за кубатурите си е малко коне, не е кой знае колко динамичен и гори за страх. Все пак топ модела е "цели" 250 коня.

П.С. Бобсън тия мотори къде буталата са е...б като гейове да не ги коментираме ич. :roll2:

П.С 2. Като цяло Алфа философията още не мога да я разбера, а карам кенефите им 10тина години вече. Луда работа и гледайте малко по-забавно на нещата.

Момиче
23-04-2013, 20:27
Така. От два дни съм се забила в този форум, а днес от обяд конкретно в тази тема. Всъщност от два дни имам и алфа - въпросния мотор. Аз съм жена шофьор, точно както звучи и никак, ама никак, не разбирам от коли(под капака - ако ме питаш за салона, ще си кажа за всяка).Ще направя обощение, както съм разбрала нещата. Моля просто потвърдете или отхвърлете заключенията ми.
Първо собствените критерии, за да са валидни обобщенията. Купихме тази кола много изгодно, с газова уредба. Това ще е семейният ни автомобил, с дете на 6 години сме. В нашият случай употребата се свежда до каране от и до работа и за двамата и водене и прибиране на детето от училище. Сравнително дълъг път един два пъти в годината за семейните почивки. От горенаписаното и прежно прочетеното оставам с впечатлението , че с добри консумативи и масло всичко ще е наред.
Правилно ли съм разбрала?

ivo_red
23-04-2013, 20:40
Така. От два дни съм се забила в този форум, а днес от обяд конкретно в тази тема. Всъщност от два дни имам и алфа - въпросния мотор. Аз съм жена шофьор, точно както звучи и никак, ама никак, не разбирам от коли(под капака - ако ме питаш за салона, ще си кажа за всяка).Ще направя обощение, както съм разбрала нещата. Моля просто потвърдете или отхвърлете заключенията ми.
Първо собствените критерии, за да са валидни обобщенията. Купихме тази кола много изгодно, с газова уредба. Това ще е семейният ни автомобил, с дете на 6 години сме. В нашият случай употребата се свежда до каране от и до работа и за двамата и водене и прибиране на детето от училище. Сравнително дълъг път един два пъти в годината за семейните почивки. От горенаписаното и прежно прочетеното оставам с впечатлението , че с добри консумативи и масло всичко ще е наред.

:thumbup: Сменяте си консумативите Овреме и я водите при правилния доктор и всичко е ток и жица и не вярвай на абсолютно всичко което четеш тук, понеже има много верни неща от хора, които разбират, но има и много глупости:dyrvo_v_kenefa: Човек трябва да отсява. Успех и безаварийни километри!

spe4elist
23-04-2013, 20:42
...
В общи линии - да. Но една молитва не е излишна - предните собственици да са й сменяли навреме маслото и да не е юркана от бг рацер в лютеницата ...

Честито за придобивката и много безаварийни км!

Добре дошла! При нас е весело!

Доко
23-04-2013, 20:42
Момиче-нце, ако нямате резервна кола, по една карта за автобуса ще свърши работа. :-)
Сега като се присетя, от тук пишештите вероятно почти всеки има алтернативно/резервно превозно средство. :-)

fred
23-04-2013, 20:47
Моето е метро, не за друго, ами защото ми е най удобно :thumbup:
Иначе проблеми с алафата нямам-пазя си я, грижа се и тя ме слуша,

Mury
23-04-2013, 21:01

http://www.youtube.com/watch?v=vpiECO3_1eE Тука реално Мирон не е хипер супер тунингован.

Tи госин Алфисте,имаш ли представа с тези пари дето са набити в на Мирон Кувето,ако се налеят в едно Бусо какво ще се случи ????? Питам те реално,не искам да преиначаваш нещата,отговори честно.Стига сте хвалили чуждите коли,хвалете си вашите,ако има с какво,запчоваш да приличаш на една друга особа

П.С.Никога недейте да забравяте коя кола с предно предаване беше най-бърза на писта до преди 3-4 години :haha::haha::haha::haha:

radostin_ivanov
23-04-2013, 21:12
[QUOTE=Mury;1206237]Ти тая кола дето ти я пише в подписа,реална ли е,защото аз лично не знам да има 156 3.0 В6 ??????????/[COLOR="Silver"]

Май е раелна.

Mury
23-04-2013, 21:14
[QUOTE=Mury;1206237]Ти тая кола дето ти я пише в подписа,реална ли е,защото аз лично не знам да има 156 3.0 В6 ??????????/[COLOR="Silver"]

Май е раелна.

Браво радвам се на ентусиасти като теб :thumbup::thumbup::thumbup:

pace
23-04-2013, 21:18
Още ли джвАКАТЕ тая тема бре,четворки,петаци,шестаци...еба си мамата,14 страници як и брутален спам:tooth:

thecleaner
23-04-2013, 21:38
Tи госин Алфисте,имаш ли представа с тези пари дето са набити в на Мирон Кувето,ако се налеят в едно Бусо какво ще се случи ????? Питам те реално,не искам да преиначаваш нещата,отговори честно.Стига сте хвалили чуждите коли,хвалете си вашите,ако има с какво,запчоваш да приличаш на една друга особа

П.С.Никога недейте да забравяте коя кола с предно предаване беше най-бърза на писта до преди 3-4 години :haha::haha::haha::haha:

Чекай са отправяш ми предизвикателство, или ми хвърляш ръкавица :haha: Давай най-бързата си кола да я видиме. :clap2::clap2::clap2: Една предавка я прескачам за теб, да има интрига.

dimitar_vd62
23-04-2013, 22:15
Момиче-нце, ако нямате резервна кола, по една карта за автобуса ще свърши работа. :-)
Сега като се присетя, от тук пишештите вероятно почти всеки има алтернативно/резервно превозно средство. :-)

Имам, два фиата.

миро
24-04-2013, 02:32

Е ти изкара, че тунинга е 100000лв, а да не говориме, че тогава бях с мега тунинга чип и аспо генерация и съживен мотор. В момента скъпото са и валовете - 1400лв струват (ти знаеш де) и е 45кс отгоре, сещам се само за едно Арезе тука и то модификато (256коньово) дето върви и може да ме бие и то след 400м!
БМВ имат 20ка - един от най-мудните матори, ма 25 и 28 имат потенциал, а с леки (евтини) доработки правят неща, непосилни за Арезетата, визирам 2.5 и 3.0, за по-голямото си има друг кошмар знаеш. Факт.
Та да обобщим, ТС е претенциозен мотор, който трябва да поддържаш качествено и няма да има проблем дори на заварка, 2.5 и 3.0 са доста по-здрави, но и не особено живи за показателите си. Ако някой твърди обратното, другия месец има Кондофрей, ние живот и здраве сме там. :)

milev86
24-04-2013, 02:32

Именно. Знам, че и ти и Доко сте ОК към марката и ме хвана яд, че не сте ми разбрали смисъла на темата...а именно - да се опитаме да докажем, чрез факти, че 16v 2.0 или който и да е ТС не е боклук, а напротив...при правилна експлоатация - доста добър двигател.
Аз сменям масло на 8К, обслужвам го на 45К и при глешки на диагностиката сменям. Не минавам 5К оборота и някакси ме кефи като се кача в нея...ката я карам...дори и само, като я гледам...и ме е яд, когато плюем собствените си коли.
Незнам, специално 156-цата как е правена, обаче наистина е кола, след която се обръщаш, която гледаш с интерес (макар и да имаш такава) и която, като караш, изпитваш уникално удоволствие (ако е изправна). Незнам, има някаква магия в тази кола!!!

V_A_N_K_A_T_A
24-04-2013, 03:28

Аз лично не се сещам за Арезе,пък било то и 3.2,което да се опъне на Мирослав подобаващо ;) Ако имаш идеи,да ги чуем. И,може ли едно списъче с подобрения и цени по Арезе-то, за да стигне парите на тунинга на Миро и би ли станал 300 коня,при положение,че Миро е вдигнал около 50к.с.. Валовете за Арезе не струват, колкото тези за Туин Спарк ;)
А,иначе,какво да си хвалим колите,като са в други категории,разбирай нагооооорееее :D

Чекай са отправяш ми предизвикателство, или ми хвърляш ръкавица :haha: Давай най-бързата си кола да я видиме. :clap2::clap2::clap2: Една предавка я прескачам за теб, да има интрига.

Как беше тоя лаф: "Включвам 3-та и хвърлям скоростния лост през прозореца" :D :D

Та да обобщим, ТС е претенциозен мотор, който трябва да поддържаш качествено и няма да има проблем дори на заварка...

Самата тя, истината...кратко и ясно.

Mury
24-04-2013, 07:16

Не отговори на никой въпрос,аз не се хваля с чужди коли,щот нямам моя вървяща.Не хвърлям ръкавици на никой,та аз карам семейно комби 1550 кг за бога.Ти едно време ревеше кат вдовица за юй от твоя ТС,та не ми го хвали молят са,да си му ял 3-4 г. лайната,ма ти едва ли изкара толкова.

---------- Post added at 07:15 ---------- Previous post was at 07:14 ----------

Е ти изкара, че тунинга е 100000лв, а да не говориме, че тогава бях с мега тунинга чип и аспо генерация и съживен мотор. В момента скъпото са и валовете - 1400лв струват (ти знаеш де) и е 45кс отгоре, сещам се само за едно Арезе тука и то модификато (256коньово) дето върви и може да ме бие и то след 400м!
БМВ имат 20ка - един от най-мудните матори, ма 25 и 28 имат потенциал, а с леки (евтини) доработки правят неща, непосилни за Арезетата, визирам 2.5 и 3.0, за по-голямото си има друг кошмар знаеш. Факт.
Та да обобщим, ТС е претенциозен мотор, който трябва да поддържаш качествено и няма да има проблем дори на заварка, 2.5 и 3.0 са доста по-здрави, но и не особено живи за показателите си. Ако някой твърди обратното, другия месец има Кондофрей, ние живот и здраве сме там. :)

Освен валовете,колко мотора смени ака ремонтира ??????

---------- Post added at 07:16 ---------- Previous post was at 07:15 ----------

Аз лично не се сещам за Арезе,пък било то и 3.2,което да се опъне на Мирослав подобаващо ;) Ако имаш идеи,да ги чуем. И,може ли едно списъче с подобрения и цени по Арезе-то, за да стигне парите на тунинга на Миро и би ли станал 300 коня,при положение,че Миро е вдигнал около 50к.с.. Валовете за Арезе не струват, колкото тези за Туин Спарк ;)
А,иначе,какво да си хвалим колите,като са в други категории,разбирай нагооооорееее :D

Как беше тоя лаф: "Включвам 3-та и хвърлям скоростния лост през прозореца" :D :D

Самата тя, истината...кратко и ясно.

Ето и ти говориш за чуждите коли,та нали и ти имаше 2 родилки бе брат,ама се отказа.:dance::dance::dance: Извинявай за категорията не знаех,на извънземните италианки дет няма по бързи от тях или сигурно е такава дет можете да карате само на право,че аз в друга не съм ви виждал.

П.С.Говорете за ТС като цяло,а не да хвалите един определен,който е ремонтират 3 пъти.

thecleaner
24-04-2013, 08:36
Извинявай за категорията не знаех,на извънземните италианки дет няма по бързи от тях или сигурно е такава дет можете да карате само на право,че аз в друга не съм ви виждал.

П.С.Говорете за ТС като цяло,а не да хвалите един определен,който е ремонтират 3 пъти.

Пак почваш да извърташ нещата Антоне. Са по завоите ли ще ги мерим кой мотор е по бърз или направо :) Вади хипер лупер, мега бързото арезе което си избереш, намериш, купиш, да кара с ТС и спора ще се реши не на клавиатурата, а на пътя.

В никакъв случай, не искам обаче не искам да обидя феновете на V6, ама Мурджев се превъзбужда, тунингова, сметки прави и накрая ще почне да вика, "да ма на Калояново 2009та знаеш ли....."

Другия аспект е за незапознатите с супер "тунинговата" кола на Миро е, че QV то яде бой от всяка кадърно направена Е36 328ца, тоест както казва един виден рацер, "абе Алфаджиите тва ли ви е най бързата атмосверна Алфа бе" и почва да се превива от смях. Примера е да си направят сметка четящите колко па е извънземно QV то.

И в заключение пак да кажа карайте си Алфетата и им се кефете, за спорт не стават ма поне са красиви.

П.С. Винага има изключения като Нено, Бобо и Феро, но това са изключения, които потвърждават правилото ;)

Fear
24-04-2013, 08:42
Според тва дето си постнал и двете взимат 400 метра за еднакво време 16,3:thumbup:
Факт, но понеже аз вече съм човек на възраст, със семейство и малко дете, тези дисциплини като 0-100км/ч., 402м. и прочие вече са ми как да кажа, "леко" безинтересни. ;)
Това, което ме интересува е, когато се движа с 90-100км/ч. по пътя или пък със 130-140км/ч. по магистралата, когато ми се наложи, да мога да имам някаква горе-долу адекватна динамика и ускорение.
И именно в този ред на мисли, смятам че 6-таците да далеч по-удачни от всеки един ТS.
Това е. :)

Точно затова и следващата кола, която възнамерявам да имаме е 166, като съм се спрял на 3 от вариантите й - 2.0 турбо, 3.0 или 3.2.
Каквото намеря в добро състояние, но не бързам. Искам да попадна на читава Alfa, колкото и да е трудно. :crazy:

don_pepone
24-04-2013, 08:45
От прочетеното тука излезе,че дори да ми дръпне с една кола на 400м(в което се съмнявам) стоково КУ-Ве,то пак ще съм напраед с един два ремонта на мотора- това в кръгът на майтапа ся да не се засегне някой.
Не знам ся що всички скочиха така да хвалят ТС докато преди са се оплаквали от него :) . Не знам защо ви е критерии че една кола набира малко по-бързо за 400м и вече е По-добрата кола,ами мисля че сте в грешка и то голяма. Според мен трябва да се гледа цялостното представяне на мотора,динамика,удоволствието което предоставя от карана ,дори и спокойно каране,гъвкавост и тн и тн и най вече надежност ;). Сега ако някой скочи и ми каве че ТС е много по добре за всякакво каране от V6 то или нее карал шестак или говори за разкази на познати а не за собствени.
В крайна сметка мнението ми си е същото и ще продължавам да наблюдавам кой кво праел по Т.С (след като родил или почти родил) . докато си карам шестака и то без страх да му подам всичката газ.
Предлагам да спрем да дъвче по тая тема,че от Мит стана на Митология за Италианските коли като цяло :) аре ся :cheers::cheers:

Fear
24-04-2013, 08:51
От прочетеното тука излезе,че дори да ми дръпне с една кола на 400м(в което се съмнявам) стоково КУ-Ве,то пак ще съм напраед с един два ремонта на мотора- това в кръгът на майтапа ся да не се засегне някой.
Не знам ся що всички скочиха така да хвалят ТС докато преди са се оплаквали от него :) . Не знам защо ви е критерии че една кола набира малко по-бързо за 400м и вече е По-добрата кола,ами мисля че сте в грешка и то голяма. Според мен трябва да се гледа цялостното представяне на мотора,динамика,удоволствието което предоставя от карана ,дори и спокойно каране,гъвкавост и тн и тн и най вече надежност ;). Сега ако някой скочи и ми каве че ТС е много по добре за всякакво каране от V6 то или нее карал шестак или говори за разкази на познати а не за собствени.
В крайна сметка мнението ми си е същото и ще продължавам да наблюдавам кой кво праел по Т.С (след като родил или почти родил) . докато си карам шестака и то без страх да му подам всичката газ.
Предлагам да спрем да дъвче по тая тема,че от Мит стана на Митология за Италианските коли като цяло :) аре ся :cheers::cheers:
На същото мнение съм, ако не се разбира от предния ми пост. :)

don_pepone
24-04-2013, 08:57
Пак почваш да извърташ нещата Антоне. Са по завоите ли ще ги мерим кой мотор е по бърз или направо :) Вади хипер лупер, мега бързото арезе което си избереш, намериш, купиш, да кара с ТС и спора ще се реши не на клавиатурата, а на пътя.

В никакъв случай, не искам обаче не искам да обидя феновете на V6, ама Мурджев се превъзбужда, тунингова, сметки прави и накрая ще почне да вика, "да ма на Калояново 2009та знаеш ли....."

Другия аспект е за незапознатите с супер "тунинговата" кола на Миро е, че QV то яде бой от всяка кадърно направена Е36 328ца, тоест както казва един виден рацер, "абе Алфаджиите тва ли ви е най бързата атмосверна Алфа бе" и почва да се превива от смях. Примера е да си направят сметка четящите колко па е извънземно QV то.

И в заключение пак да кажа карайте си Алфетата и им се кефете, за спорт не стават ма поне са красиви.

П.С. Винага има изключения като Нено, Бобо и Феро, но това са изключения, които потвърждават правилото ;)

Тука съм съгласен с теб ;)

Doomguy
24-04-2013, 09:08
don_pepone, ти не харесваш скрапа, но си се засилил да си взимаш JTS? Малко си противоречиш ми се струва :).

Doomguy
24-04-2013, 09:41
Аз точно двойката имах в предвид, "прекия" наследник на скрапа. Този, който е 1.9 и 2.2 е тема на друг разговор.

don_pepone
24-04-2013, 09:55
don_pepone, ти не харесваш скрапа, но си се засилил да си взимаш JTS? Малко си противоречиш ми се струва :).

Не че си противореча,аз съм наясно че JTS-а в 156 е скрап като цяло,просто не предпочитам дизел,а в пълният фейслифт бензиновите мотори са 1.6,1.8,2.0 и 3.2 , а аз на нещо под 2.0 няма да се кача след като съм карал 2.5 ,а за 3.2 ми е тънък джоба :) . Та в тоя ред на мисли прдпочитем да взема един 2.0 JTS с проблемен мотор,но за по ефтено (поне на версиите с тоя мотор им слгат почти фул екстри) и да си го направя (така или иначе щее за ремонт поне да е в началото :) )и да карам нова кола с нов мотор на добра цена.

Fear
24-04-2013, 09:59
Не че си противореча,аз съм наясно че JTS-а в 156 е скрап като цяло,просто не предпочитам дизел,а в пълният фейслифт бензиновите мотори са 1.6,1.8,2.0 и 3.2 , а аз на нещо под 2.0 няма да се кача след като съм карал 2.5 ,а за 3.2 ми е тънък джоба :) . Та в тоя ред на мисли прдпочитем да взема един 2.0 JTS с проблемен мотор,но за по ефтено (поне на версиите с тоя мотор им слгат почти фул екстри) и да си го направя (така или иначе щее за ремонт поне да е в началото :) )и да карам нова кола с нов мотор на добра цена.
Има и 2.5, но държат доста солена цена. ;)

digitalundgrd
24-04-2013, 10:01
Хахаха някой бръзо да пусне една нова тема "Митът 2.0ЖТС", че тук започваме да се изчерпваме и повтаряме...

BillyBoy`
24-04-2013, 11:09
Не съм 2.0 ТС,ама моя мъртвец е вече над 315К км.А сега очаквам да почне плюенето и разните обяснения.Между другото съм 3-ти собственник на автомобила,и само аз съм навъртял 106К км.

ivo_red
24-04-2013, 12:27

Kолега, не се засягай за шестака. Аз само постнах на колегата нещо, понеже обясняваше, че нямало как по никакъв начин 2-ка да бие 2.5 и се оказва, че не е баш така за 400 метра. Иначе за въртящ момент и гъвкавост над 100км/ч е друго. И няма как да е иначе. Ако не беше така щеше да е голяма излагация. Да ти кажа честно аз никога не съм се страхувал да й давам цялата газ на моята 2-ка, нито ме е страх, че ще роди, понеже знам как е подържана:bounce8: Истината е, че този мотор е доста разпространен. шестака не е толкова популярен. Ако сравним като бройки, сигурно 2.0ТС е с няколко пъти повече. Така че е нормално да има повече скрапове от него. А родилките са все прехвърлили отдавна 100 хиляди км.:thumbup: Така че предлагам да спрем да :puke: Който смята, че може да кара 200-хилядник с постоянна скорост 200 половин час, ще прави основни ремонти и ще пуска теми колко е смотан ТС-а. Аз досега съм сменил гарнитура на капака на клапаните и с тва се изчерпват ремонтите ми по ТС-а за повече от 5 години....иначе на мен отдавна ми е мерак един шестак да речем в ГТ, ГТВ или Брера:love_umbrella:

Mury
24-04-2013, 14:00

Кой се превъзбужда бре госин модератор,пак държиш тон,непристоен за един модератор.Аз не съм се хвалил с никоя кола,колите които аз познавам имат добро представяне на писта,не на светофара,там където не трябва да се дава газ.:wow::wow::wow::wow:

don_pepone
24-04-2013, 15:14
Kолега, не се засягай за шестака. Аз само постнах на колегата нещо, понеже обясняваше, че нямало как по никакъв начин 2-ка да бие 2.5 и се оказва, че не е баш така за 400 метра. Иначе за въртящ момент и гъвкавост над 100км/ч е друго. И няма как да е иначе. Ако не беше така щеше да е голяма излагация. Да ти кажа честно аз никога не съм се страхувал да й давам цялата газ на моята 2-ка, нито ме е страх, че ще роди, понеже знам как е подържана:bounce8: Истината е, че този мотор е доста разпространен. шестака не е толкова популярен. Ако сравним като бройки, сигурно 2.0ТС е с няколко пъти повече. Така че е нормално да има повече скрапове от него. А родилките са все прехвърлили отдавна 100 хиляди км.:thumbup: Така че предлагам да спрем да :puke: Който смята, че може да кара 200-хилядник с постоянна скорост 200 половин час, ще прави основни ремонти и ще пуска теми колко е смотан ТС-а. Аз досега съм сменил гарнитура на капака на клапаните и с тва се изчерпват ремонтите ми по ТС-а за повече от 5 години....иначе на мен отдавна ми е мерак един шестак да речем в ГТ, ГТВ или Брера:love_umbrella:

Ако говорим за бройки 155-ците с мотор 2.5 са малко над 7000 бройки произведени общо. Досега не съм чул някой да е счупил какъвто и да било шестак от каране с висока скорост, просто мотора търпи повече и след 160-170 му става направо леко на душата,а там повечето 4 цилиндрови почват малко по малко да клякат и на 200 почти спират (не говоря за алфови а като цяло), тов го казвам от опит имал съм 2 лични коли преди това 4-цил. и съм се гонил с доста ама доста хора за тея 5 години в които карам моята и резултата принципно е ,че ме държат долу горе на равно до към 170-180 (зависи пак с кого се гоня,някой и доста по-рано клякат) и после гледат кола полсе става точка :)
Спор няма КуВе-то е пъргавко като го изцепиш от място- т.нар. светофарни гонки и то при 145 понеже е лекичка в сравнение с 155 примерно,все пак 10 коня разлика не са много ама килата на 155 са 150 отгоре спрямо 145.... и тн тн.
Общо взето всеки си кара квото му е кеф и при втора ръка кола всичко е късмет. Харесваш,пробваш купуваш и се кръстиш да не роди,без значение дали е 2.0 ,2.5 или 5.5

thecleaner
24-04-2013, 15:51
Кой се превъзбужда бре госин модератор,пак държиш тон,непристоен за един модератор.Аз не съм се хвалил с никоя кола,колите които аз познавам имат добро представяне на писта,не на светофара,там където не трябва да се дава газ.:wow::wow::wow::wow:

И какъв ми е тона бе госин Диагностик, Миро написа Кондофрей последно като ходих още беше писта, а това кой познаваш ме боли, ти дай да видим къде и кога си карал, на право, на криво, на зигзаг, ма иначе със семкаджии е пълно във форума. Вади нещо бързо, организирай и на 25.05.2013 ще даваме газ на писта. И пак да попитам като съм модератор, някакво специално държание ли трябва да имам и да се съгласявам с небивалиците ти ;)

spe4elist
24-04-2013, 16:42
И какъв ми е тона бе госин Диагностик...

Гос`ин Модератор, този тон е недопустим за потребител, камо ли за модератор! Хайде успокойте топката вече и тая тема я ... знаете, надявам се, какво да я правите ... :rtfm:

Susscrofa
24-04-2013, 16:55
Не мисля, че някой е нарушил с нещо правилата.
Темата е страхотна и се развива добре.
Много сте "нежни" бре момци, свикнали сте винаги да ви говорят нежно и да ви наричат с нежни имена ли?:gayfight:

BillyBoy`
24-04-2013, 18:50
Темата беше за 2.0 ТС после се намесиха 6-ците по едно време и 33-ките сега остава да се намесят ЖТД-тата.Евала мнооооооо яка рабта.

Doomguy
24-04-2013, 19:12
Абее... Тия JTD-та знаеш ли, че съединителя + маховика им струва колкото стабилен основен на скрапа? А и кола на гориво за отопление... Заеби :butt:

ФЕРАРИСТ
24-04-2013, 20:05
Принципно не мисля че някой би възразил на следното:
Взимаме най - добрия майстор, тунингар, мапер и прочее на Алфи живял на тая грешна земя и му даваме неограничен бюджет за тунинг, да купува и слага всички фешън валци, колектори, генерации и прочее неща дето съществуват за следните двигатели:
1.8 ТС
2.0 ТС
2.5V6
3.0V6
Условно приемаме че двигателите са бранд ню, всичките им части са от последната колекция на Бош, и с 2 думи - сичко се прави на макс.......БЕЗ ТУРБО.......
След финалните интервенции всички двигатели се качват на дино......казвам КАЧВАТ НА ДИНО, а не се пускат на 400, 500 или 639 метра......
Моля тоя дето е убеден че някой от двигателите с по малка кубатура ще изкара повече коне от който и да е с повече кубици, да посочи кой ще е въпросния....
Пак казвам - повече коне на ДИНО, а не никъде другаде - нито на драг, нито на писта......
Понеже никой тук няма да се обади, значи какво излиза на теория че и на практика - нещата опират до пари......нещата опират само до пари......
Така че може да си спестите писането на фермани.......

don_pepone
24-04-2013, 20:19
:big_bow_down:

Доко
24-04-2013, 20:36
Принципно не мисля че някой би възразил на следното:
............ и му даваме неограничен бюджет за .......

..........едно Bugatti Veyron, едно Ferrari Enzo, две-три Lamborghini Aventador-а, може и един Koenigsegg Agera за жената.
А който иска да си тунингова Twin Spark-а. :crybaby:

mitaka_cs
24-04-2013, 20:38
Появи ми се едно питане след като се зачетох в темата.
Интересува ме Алфа Арна (стандартно 850 кг без ръждата, но с полу-кожен салон) със зашит палещ 1.7 16в събран от 4 града, 7 мазета, 33-ки и предшественици на QV-та как ще е на 399 метра с хъркащи 2-ра и 3-та срещу 155 2000 TS с махагонов волан, но без хидравлика и без ремък на балансиращите за компенсиране на заминалия вариатор и несполучливия конусоВеликден хот-еър интейк?

dimitar_vd62
24-04-2013, 20:45
..........едно Bugatti Veyron, едно Ferrari Enzo, две-три Lamborghini Aventador-а, може и един Koenigsegg Agera за жената.
А който иска да си тунингова Twin Spark-а. :crybaby:

Е малко по-скромно де, айде поне без последната.

Доко
24-04-2013, 20:49
Е малко по-скромно де, айде поне без последната.

Аа, Феро каза неограничен бюджет, аз даже малко ги понамалих, мислех още някоя друга да взема, за дъщерята едно Porsche Carrera GT за учебно, че сега ще кара курса и не ми се ще да ми пипа Ламбота-та. :stumm:

dimitar_vd62
24-04-2013, 20:52
Че дай ми го тоз бюджет и ще ви оставя в размисли и страсти.

Bobi_33
24-04-2013, 21:56
Специално в 166 дори и 2.0 TS е с демпферен маховик, който също не е евтин никак даже. Та просто зависи кой как си поддържа колата. Дизелът не излиза по-скъп за поддръжка спрямо 2.0 бензин точно в 166. Дори ако си уцелил с читав екземпляр, може да излизе една идея по-евтин за първоначално обслужване дизела спрямо ТС-а.
Достатъчно е да се хвърлят едни хубави 300 лв. за оригинални свещи и тогава ТС-а си стъпва на едни хубави пари. А харчи почти двойно спрямо 2.4 JTD конкретно в 166-цата.

Doomguy
24-04-2013, 22:13
TS в 166 харчи с около 3 литра повече от 2.4 JTD 136 коня, поне сток. Аз съм на газ и ми излиза даже по-евтино спрямо JTD-то. А маховика при бензинката не виждам как ще го счупиш с тоя жалък въртящ момент, който има.

DiStefano
25-04-2013, 06:22
TS в 166 харчи с около 3 литра повече от 2.4 JTD 136 коня, поне сток. Аз съм на газ и ми излиза даже по-евтино спрямо JTD-то. А маховика при бензинката не виждам как ще го счупиш с тоя жалък въртящ момент, който има.

Ти нас с горивата за отополение не ни бери грижите около обслужването на кюмурите. Гледай си там газовия котлон и се моли да не роди ...

Mury
25-04-2013, 07:28
И какъв ми е тона бе госин Диагностик, Миро написа Кондофрей последно като ходих още беше писта, а това кой познаваш ме боли, ти дай да видим къде и кога си карал, на право, на криво, на зигзаг, ма иначе със семкаджии е пълно във форума. Вади нещо бързо, организирай и на 25.05.2013 ще даваме газ на писта. И пак да попитам като съм модератор, някакво специално държание ли трябва да имам и да се съгласявам с небивалиците ти ;)

Не знаеш кой познавам,защото аз съм казал че познавам коли-те са в женски род госин модератор неграмотник.:roll2::roll2::roll2::roll2::roll2: Пак Миро,говори за себе си бре,що вечно за другите говориш,ти не си ли личност а :dyrvo_v_kenefa::dyrvo_v_kenefa::dyrvo_v_kenefa::d yrvo_v_kenefa: Поне имам време на Калояново,макар и смешно за мойта кола,пък ти семкаджио на семкаджиите един път не изкара оная сапунерка,да те видим в гумите :crazy::crazy::crazy::crazy:

thecleaner
25-04-2013, 07:49
Не знаеш кой познавам,защото аз съм казал че познавам коли-те са в женски род госин модератор неграмотник.:roll2::roll2::roll2::roll2::roll2: Пак Миро,говори за себе си бре,що вечно за другите говориш,ти не си ли личност а :dyrvo_v_kenefa::dyrvo_v_kenefa::dyrvo_v_kenefa::d yrvo_v_kenefa: Поне имам време на Калояново,макар и смешно за мойта кола,пък ти семкаджио на семкаджиите един път не изкара оная сапунерка,да те видим в гумите :crazy::crazy::crazy::crazy:

Айде пак си запя песента. Има Кондофрей след месец и малко след това има Божурище. Аз ще съм там, както бях и миналата година, и ще карам колкото мога. Ти къде ще караш тая година, на Калояново, на Серес ? От коли разбираш колко и от футбол явно муахахахах. Демек ич :) Бели пеперуди къде отлетяхте ?

don_pepone
25-04-2013, 08:49
Епа не ви разбирам кво се захапахте толкова .... всеки кара квото има и колкото може то и да иска не може повече. Все едно някой да е виновен че му е голяма главата,ами кво да направи голяма е и толкова :D :prescription:

Doomguy
25-04-2013, 08:55
Ти нас с горивата за отополение не ни бери грижите около обслужването на кюмурите. Гледай си там газовия котлон и се моли да не роди ...

Аз котлончето си го гледам, ти си гледай турбинката, да не паркираш и новата кукла до 166-цата :hehe:

BillyBoy`
25-04-2013, 09:01
Аиде и ЖТД-тата намесихте.Яко.Темата продължава мощно да се пълни със лаина.

old alfist
25-04-2013, 09:02
Няма нужда да се дуете повече, защото отдавна потрошихте пишкомера - всеки да си кара с неговия изключителен двигател и да си се кефи.

BillyBoy`
25-04-2013, 09:10
Няма нужда да се дуете повече, защото отдавна потрошихте пишкомера - всеки да си кара с неговия изключителен двигател и да си се кефи.Що бре колега?Това е алфа форум тука всеки е голям на приказки ама само на приказки.Винаги може още и още лаина да се изсерат.

Doomguy
25-04-2013, 09:52
Темата е в общи приказки. Всеки може да си пише каквото си поиска, стига да спазва правилата на форума. Стига сте ревали...

DiStefano
25-04-2013, 10:21
Аз котлончето си го гледам, ти си гледай турбинката, да не паркираш и новата кукла до 166-цата :hehe:

В една друга тема те питах кога стана калайджия и кога ти почерня задника, но така и не ми отговори ! Турбини мога да си купувам всеки месец ако искам .. имам такава възможност. 166-цата мога и да я запаля ако искам .. ей така за кеф ..

Карай си там 15 годишния скрап и бъди щастлив !

Doomguy
25-04-2013, 10:47
В една друга тема те питах кога стана калайджия и кога ти почерня задника, но така и не ми отговори ! Турбини мога да си купувам всеки месец ако искам .. имам такава възможност. 166-цата мога и да я запаля ако искам .. ей така за кеф ..

Карай си там 15 годишния скрап и бъди щастлив !

Ама ти си бил и доста нагъл. Това с турбината го написах на шега, ти веднага започна с обидите. Запали се и теб като искаш, все едно ще го накривиш на някой. Изобщо не ме интересува какви възможности искаш, само съжалявам, че в тази държава хората като теб имат възможност въобще да притежават ПС и да драскат по форумите...
Честно казано, очаквах такава реакция...
И ако си мислиш, че като си взел нафтова Алфа струваща колкото един нов Логан и си станал голямата работа, имам новина за теб. Е, не си...

Е какво от това като е общи приказки трябва да се драифа навсякъде ли?

А ти защо допълваш драйфоча с мнения като това горе? Като смяташ, че някое мнение нарушава правилата, кликаш на бутончето с червената удивителна и докладваш на който трябва...

BillyBoy`
25-04-2013, 11:08
Ами да се сетят такива като теб да се спрат ама ..........

DiStefano
25-04-2013, 11:24
Ама ти си бил и доста нагъл. Това с турбината го написах на шега, ти веднага започна с обидите. Запали се и теб като искаш, все едно ще го накривиш на някой. Изобщо не ме интересува какви възможности искаш, само съжалявам, че в тази държава хората като теб имат възможност въобще да притежават ПС и да драскат по форумите...
Честно казано, очаквах такава реакция...
И ако си мислиш, че като си взел нафтова Алфа струваща колкото един нов Логан и си станал голямата работа, имам новина за теб. Е, не си...

Хора като мен ... Ние с теб познаваме ли се ?! Мисля, че не !!!

Новините си ги пиши вечер след 19:30 ...

Ако желаеш можем да се запознаем още тази вечер ! Бирата е от мен.

old alfist
25-04-2013, 11:25
Ами да се сетят такива като теб да се спрат ама ..........
Остави ги да се избълват тук, по-добре отколкото вкъщи да си развалят семейните отношения - ние тук сме си много близки и всякакви извращения можем да изтърпим.

Doomguy
25-04-2013, 11:30
Хора като мен ... Ние с теб познаваме ли се ?! Мисля, че не !!!

Новините си ги пиши вечер след 19:30 ...

Ако желаеш можем да се запознаем още тази вечер ! Бирата е от мен.

Благодаря за предложението, но смятам, че хора които се изразяват по следния начин:

Турбини мога да си купувам всеки месец ако искам .. имам такава възможност. 166-цата мога и да я запаля ако искам .. ей така за кеф ..

... няма да са ми особено приятни за общуване, било то и да ме черпят с бира. Лек ден.

Mury
25-04-2013, 11:47
Айде пак си запя песента. Има Кондофрей след месец и малко след това има Божурище. Аз ще съм там, както бях и миналата година, и ще карам колкото мога. Ти къде ще караш тая година, на Калояново, на Серес ? От коли разбираш колко и от футбол явно муахахахах. Демек ич :) Бели пеперуди къде отлетяхте ?

.....

rusiq86
25-04-2013, 12:14
Пичове, стига се карахте като малки деца.
Всеки си кара, това което иска, без значение марката, модела, възрастта.
Стига се проклинахте...за последните 2 стр се скараха поне 5-6 човека....
Не отива така да се карат хората...

Кайо
25-04-2013, 12:17
TS 16V е супер!!!!!:spam:

IrinArbalov
25-04-2013, 13:18
Лично аз съм много доволен от ТС имах 145 1.8 16v TC 140 ps 3 години я карах все на макс в града извън направил съм с нея над около 300 старта за цялото това време и един път не съм отварял мотора. Единствено смених кутия а то беше по моя вина защото като валя дъжд 5 пъти я удрях на регулатор на 5 и кутията си отиде беше си пълен сток така си я купих и така си отиде. При мен купето дойде слабо не мотора ето ви снимка преди да я згази един автобус в Търново.

ne0
25-04-2013, 16:17
Анализ му е майката, за това един експеримент, който се казва "чикия на пясък". Участва се с лично съобщение.

1. до 18:00 часа днес ПОДАРЯВАМ КОЛЯНОВ ВАЛ НОМИНАЛЕН ЗА 2.0 ТС, които е пръв печели....

2. до 18:00 часа днес купувам колянов вал от шестак 3.2 на цена обявена от вас (най-ниската оферта печели) само налични т.е. с доставка за утре...

V_A_N_K_A_T_A
25-04-2013, 16:25
Анализ му е майката, за това един експеримент, който се казва "чикия на пясък". Участва се с лично съобщение.

1. до 18:00 часа днес ПОДАРЯВАМ КОЛЯНОВ ВАЛ НОМИНАЛЕН ЗА 2.0 ТС, които е пръв печели....

2. до 18:00 часа днес купувам колянов вал от шестак 3.2 на цена обявена от вас (най-ниската оферта печели) само налични т.е. с доставка за утре...

Първо,няма как да имаме поглед върху личната ти кореспонденция във форума.
Второ, 2.0ТС е в пъти по-масов в сравнение с 3.2.... и по принцип и тук. Някак си не ми се връзва тоя ти експеримент ...